Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ben de alıngan oldum bu aralar. durup durup sen artık beni sevmiyosun diyorum. gülüyor nerden çıkardın şimdi bunu diyor. öyle hissediyorum diyorum. ama garibimin dermanı yok öyle susuyor. eskiden olsa bak balım bebeğim tatlım öyle değil sen benim için şöylesin böylesin diye dilinde tüy bitene kadar anlatırdı. artık iş güç stresinden dermanı kalmadı. konuşmuyor pek ama hayır yanlış düşünüyosun diyor öpüp kokluyor. ben de biliyorum da insan duymak istiyor yine de sık sık

ah canım ya aynı benim annemi, ailemi anlatmışsın. benim annem, babam da hep aman yük olmayalım derdindedir. o yüzden genelde bize gel gel derler. en son bana sıkıntı gelir, e yeter ama ben kaç kere geldim derim. sonra annem izmirden bir gelir, bavulda şişe şişe zeytin yağları, kesme makarnalar, etler, bana eşime eşofmanlar, kayın valideme hediyeler... bir yere gideriz illa ben ödeyeyim diye tutturur falan. seninki gibi ben ne istersem onu ister. zaten çocukluktan beri kardeşimle ben tembihliyizdir. "aman bakın birinin evine gidince eli boş gitmeyin, hele hele kalmalı misafirlikse, gerekirse alış veriş edin, kimseye yük olmayın, dışarı çıkınca da hesabı ödeyin diye. anlayacağın bana evimde misafirmiş de yük oluyormuş gibi davranır, bu yüzden kızıp söylendiğim çoktur. benim eşimle annemde öz anne evlat gibi sever bir birini. hatta eşim karakter yapısı olarak daha benim annemle benzeşip uysal olduğundan, ben de kayın validem gibi biraz eli maşalı olduğumdan dalga geçerler, damadı ben, benim kızı da dünür doğurmuş diye.ben de annemle markete gitmeye korkarım. hemen ödemeye kalkışacak diye. onu evde bırakıp giderim çoğu zaman. ya da beraber gittik mi bir şey almadan çıkarım sırf o ödemesin diye. aile kültürümüzde de hepimiz eli sıkıyızdır, para kolay kazanılmadığı için hep dikkatli harcarız. ama bir birimizi de sonuna kadar kollarız. ihtiyaç halinde herkes ne varsa çıkarır ortaya koyar. hele hele annemle babam, bize "evlatlarımız sonuçta elbette yapacağız, arkalarında olacağız" mantığındadır. şu tüp işinde bile kendi ailem 50 defa sordu, varsa ihtiyacınız biz verelim diye. zaten raporla yapıyorum, pek para tutmuyor diye kaç defa anlattım. dediğin gibi aman eksikliklerini görmeyelim. hep başımızda olsunlar. zaten bütün bu anlayış ve duruş farkı yüzünden yani böyle bir ailem olup beni de kendileri gibi yetiştirdikleri için kayın validem bana tuhaf geliyor hareketleri çok batıyor. bir annenin evladına bencilliğini, hep ben demesini anlamıyorum.

biz eşimle 24 saat el ele diz dize, mucuk mucuk bir çiftizdir. günde 50 defa seni seviyorum deriz. öyle alışkanlıktan falan da değil harbi içimizden geliyor. mesela böyle yüzüne bakarım, bir sevimli görünür, sarılıp seni seviyorum derim falan. o da bana hastayken, pijamalı, salya sümük, en iğrenç halimde bile bakar bakar çok güzelsin olur. 6 yıldır ilk günkü gibi aşığız, o aşık insanların gözünün önündeki perde hiç kalkmadı bir birimize. aradan geçen zamanda depresyon ve hipoglisemiden 20 kilo aldım ama hala en güzel beni görür. yürürken, otururken, tv seyrederken, hatta gece uyurken bile el ele tutuşmadan yapamaz. salonda ikimizin de çocukluk resimleri var, her önünden geçişimizde biri birimizin resimlerine bakıp onları bile severiz:))))))o yüzden günde 50 defa sevildiğim söylenince hiç seninki gibi alıngalıklar yapmaya imkanım olmuyor:))) daha biraz önce telefonda salak ergen aşıklar gibi ben seni daha çok seviyorum, hayır ben seni daha çok seviyorum diye gülüşüyorduk. bu ara sık sık "bizim çocuk biraz aklı erince bizden cidden tiksinecek, ne biçim aile kardeşim bunlar ya, biraz büyüyün, olgunlaşın diyecek" diyoruz:))) kendimize dışarıdan bakınca kazık kadar insanlar olarak nasıl salak görünüyoruz bazen anlatamam. ama tutamıyoruz kendimizi işte:)))
o yüzden transferden sonra ya da hamileyken falan eşime alınganlık yapmam gibi geliyor ama kalan tüm aile efradına karşı içimde bir canavar şaha kalkmış hazır bekliyor biliyorum:)))) şimdiden o canavarı "hooo, hooo, sakin ol" diye teskin etmeye çalışıyorum:)))

Son düzenleme:

duygucum sabah uyanmışsındır diye seni aradım. nevin uyuyorsa uyandırmiyim diye... bu testlerin ismini soracaktım. hani doktor ne testleri istiyorsun derse söyleyebileyim diye... telefon kesildi, sonrada duymamışsın ama hallettik :)))

bende 1 tane kullanıyorum

ben rapor aldığım gün yani çarşamba günü şansımı denemek için z.kamildeki genetiğe gittim. benim burda cuma günü randevum var ama ben bugünden geldim dedim. oda doktor 3 gün yok, sen cuma kartala git şu ismi gör, orda yaptır dedi. bende bugün direk kartala gittim. ordan marmara hast..

lennn alemsiniz valla :))) allah bozmasın.. böyle evlilikler gördükçe mutlu oluyorum... keşke bütün evlilikler böyle olabilse... benimde eşim gel bir sarılim der ama ben istemem :)) telefon eder ben seni çok seviyom, sende beni seviyonmu der.. bazanda birbirimize sesimizi yükseltiriz.. 2 gün önce mutfakta uğraşıp duruyor. bende tv izliyorum. gecikince bir bakayım dedim. aşure yapıyormuş... tezgah dağılmış... gelde kızma evliliklerde olan şeyler işte... allah kimsenin ağız tadını bozmasın.

valla aynı aynı sen şişe şişe yağlar deyince dedim ne kadar da benziyoruz kurban bayramı dönüşü 5 kg lık halis zeytinyağını koyuverdiler bagajımıza miskokulu tarhanası bir bidon turşuu ayrıca işlenmiş etler :) yani kıymaysa kıyma kuşbaşı etse et hepsi difirize girmek üzere hazırlanmış. Allah eksik etmesin onları başımızdan. biz de sizler gibi hem evlat olarak onlar da anne baba olarak hiç birbirimize kıyamayız hep onlar biz iyi olalım bizim istediğimiz olsun derdindeler biz de aynı şekilde onların. nazar değmesin hepimizin aileleriyle mutlulukları daim olsun inşallah. marketten kaçarak çıktın diyor annem de utanıyorum rafları bile gezmedim inan huy işte :)şimdi güleceğim çıkıyor öyle dedi diye. benim kayınvalidem ve görümcem de benzer aile yapısındalar birbirlerine bağlıdırlar iyi geçiniyoruz. kaynanam yaşlı namazında niyazındadır mütevazidirler görümcem de öyle hani öyle çok uç anlaşamamazlıklarımız yok. ama yine de kendi ailem herşeyden önce gelir tabiki.

maşallah Allah bozmasın canım biz de bıcır bıcırızdır normalde. bana hep bebeğim der bebek gibi beni sevmeye alıştırdı. gözümün içine bakar ve hep bebek gibi sever beni. temassız asla duramayız sizin gibi. hep öper koklar gözlerimden öper özellikle çok sever nedense. kırıştırdın diye kızarım ben de ona :d ama sık sık seviyorum demeyiz. biliriz çünki. bazen olur öyle arada daha tatlı geliyor bana. ama hep etrafımızdaki evliliklere bakıyorum biz başkayız bizim evliliğimiz çok özel der. ben de öyle inanıyorum. bence siz çocuğu da kendinize benzetirsiniz evin içinde 3 tane sevgi pıtırcığı şeklinde dolaşırsınız.

anammm kızım aşure yapan adamı bulmuşsun da bunuyosun yani sende :) acısıyla tatlısıyla iyiki evliyiz. biz de güreşmeyi severiz mesela. ben kocamın üstünde güç denemeye bayılırım yerlerde yuvarlanırız altta kalanın canı çıksın. ben üstüne çıkar tepinirim o da canı acıyomuş gibi yaparr şakacıktan bağırır arada güler benim de hoşuma gider hem de ona olan kızgınlıklarımın acısını böyle çıkartıyorum o da sonradan halbuki bi vursam uçup gideceksin der ama asla vurmaz kıyamaz ama ben can acıtarak sevmeye bayılırım.. böyle elliyim sıkayım mıncıklıyım. ayı yavrusunu severken öldürürmüş misali bizde hehehe

Kızlar günaydın herkese mutlu bir haftasonu diliyorum sonaycım ilk kontrolün bugün sanırım inşallah senden de güzel haberler duyarız iğneleri kolay uygulayabilmişsin ona da çok sevindim canım.
Duygu canım bugün yine test günü ala ala sende de kan bırakmadılar canım. yemeklerden sonra alınca demir hapı yan etki yapmadı sanırım değil mi? Sonucun çıkınca yazarsın artık buraya sonrada birdaha kan istemezler diye tahmin ediyorum değere göre bir tahminde bulunup ultrasona çağırırlar. bu arada senden hala para istememelerine de şaşıyorum normalde sadece 1 beta hcg hakkımız vardı transferden sonra diğerleri bizden gidiyor canım. ya bugün topluca isterler yada ultrasona çağırdıklarında ultrason ücreti ile birlikte çakarlar diye düşünüyorum. Malum tedavi bittiği için seni ultrasona çağırdıklarında 118 tl yi takdim etmeni isteyecekler. bence sen sadık bey e sor orda devam etmek zorunda değilsin ilk ultrasona orda girmek zorunda da değilsin. size devam etmek istiyorum echomar a geleyim de en azından orda fiyatlar daha uygundur. aynı doktorun bakacağı için de dert anlatmak zorunda kalmazsın.
bu arada bize adetten sonraki son kontrole gittiğimizde sadık bey in odasının önünde beklerken finansçı aslı hnm denk geldi. rehineleri almaya mı denk geldiniz dedi gülümseyerek. bende yok hayır kontrole geldim ben ohss oldum transferim ertelendi dedim. o da hatırladı sonra konuşmuştuk dedi onun da ablası ohss olmuş transferi ertelenmiş benim de yeğenlerin aşağıda rehinedeler birdahaki ay alacağız kısmetse dedi. sonra yaşar geldi beni ultrasona aldı eşime de buyrun sizi muhasebe ile görüştürücem dedi. aslı hemen müdahale etti muayne değil kontrol dedi. gerek yok dedi. o da tamam dedi. zaten eşime tembihlemiştim daha tedavimiz bitmedi isterseler verme gerekirse çıkar aslı ile konuşuruz demiştim.

sonra ultrasona girince hazırlanırken yaşar a dedim benim transferim daha olmadı o yüzden hala hakkımı kullanıyorum. ben bilmiyorum ben yönlendirmek zorundayım falan gibi saçmaca bir laf etti. sonra aslı hnm ile zaten transfer ertelendikten sonra birkez çıkıp konuşmuştuk gittiğim kontrollerden birinde. hatta sen bana demiştin dondurma ve embriyoskop parasını isterseler verme diye. onlarda transfer olacağı gün ödeme alacaklarını söylediler o gün yani aslı öyle dedi. yani biz transfer günü 800 tl daha ödicez. ve adetin 2. günü gittiğimde bakalım muayne için ultrason parası isticekler mi eğer isterseler vermicem transferim daha yapılmadı diye. öyle ya transfere kadar olan bütün kan+ultrasonlar fiyata dahildi. ama hemogram için çat diye 30 tl aldılar. neymiş takip süreci bitmiş. bakalım isteyecekler mi?
bir de şeyi merak ediyorum embriyoları çözdükten sonra da embriyoskop ile takip edecekler mi bunu ayrıca sorucam. bir de sadık bey beraber çözdürürler 6 hücrelinin 8 hücreli olmasını yada 5. güne gitmesini bekleyip tekrar dondururlar gibi bir laf etmişti. onu da saçma buldum neticede şuan almayacağım bişeyin çözülüp 6 hücreden birden 5. güne gitmesini yada 8 hücreli olup tekrar dondurulmasını beklemek mantıksız. 6hücreliyi almaya kalkarsak o zaman çözdürüp gelişimini o zaman takip etsinler. 2 kere donmuş embriyodan da hayır gelmez. zaten 2 tane var. ayrı ayrı dondurmuşlardır inşallah. sadık beye sordum öyle yapmışlardır yaşa bakarak dedi.

ne çok konuştum. dün akşam kociş msj attı yemek hazırlama dışarda yiyelim sonra da sinemaya gidelim dedi. uzun zamandır gitmiyorduk iyi geldi. ben de hazırlandım süslendim falan havam değişti yemek yedik sonra skyfall a gittik james bond un filmine bir de korku varmış gidilebilecek ben dedim uyuyamam geceleri vurdulu kırdılı bi güzel izledik saat 12 de eve geldik. bugün de eğer gidebilirsem saçlarımı kestirmeye gidicem karar verdim aynı saçtan çok sıkıldım ya düz küt kestiricem omuzlarımda. yada yine omuzlarımda ama katlı bişey. bakalım kuaför ne derse. kociş annesini babasını ziyarete gitti ben de size bir bakayım dedim. öptüm hepinizi.

ben de son durumumu raporlayayım. bugün yine kontrole gittim, yumurtalarıma baktık.
1 tane 17 mm, 1 tane 16,5 mm, 1 tane 15 mm, 2 tane de 14,5 mm yumurtam vardı. 5 tane daha vardı ama onlar 12 mm ve altındaymış o yüzden ayrıntısını vermediler. opuda esas bu 5 tanesi yüksek kalite olur toplarız dediler. endometrium kalınlığı 10.6mm. yine %90 ptesi, çok düşük ihtimalle salı çatlatma iğnesi vurulur, çarşamba toplanır dendi. menogon bittiği için gonal f 300ml'ye çıkartıldı, cetrodite'e de devam. ptesi son kontrolüm var. enteresandır servikal bölgede bir tane 6mm polip oluşmuş. büyük ihtimalle ilaçlar sebep olmuş ama embriyonun konacağı bölgede olmadığından önemi yokmuş. ilaçları kesince zamanla kaybolurmuş.

Canım naşallah çok güzel haber bu tahmin edildiği gibi çarşamba opun var hadi hayırlı olsun ebatları çok güzel hiç e2 alarak da baktımı canım? Rahim duvarın süper kalınlaşmış ben hiç 10 mm bir rahim görmedim tedavilerim boyunca darısı dondurulmuş meleğimde başıma ilaçlar vücudumuzu mahvediyor canım benim de tertemiz rahmim kistlerle dolu sağ tarafımda varmış 2 tane ama 3 cm in altında dedi. Eğer üzerinde olursa boşaltıyoruz onları dedi ama şuan tedaviyi etkileyecek düzeyde değil dedî. Aşılamalarımdan kalmıştır dedim doktora belki de daha büyüktüler adetlerinle birlikte küçülüyorlar dedi. En büyük isteğim artık tedaviden ilaçlardan arınmak yüzüme yansıyor benim sivilce tarlası gibi oldu ama onlarda çıkmasa vücut nasıl atacak onca ilacı? Eğer bir meleğim olursa sonrasında şöyle 1-2 yılımı ilaçsız geçirecek olmak beni rahatlatıyor. Çünkü aşılamalardan sonra yada tüp bebek de verilen 2 aylık aralar rahimin toparlanmasına ve kendini yenilemesine temizlemesine yetmiyor nevincim. Şöyle bir 6 ay normal adet olacaksın ki gitsin herşey 40 mm olmuş bir folikül kistinin bile küçülüp kaybolması 2 yada 3 mens dönemini alıyor. Yoruluyoruz ama napalım sonu güzel olsun. Ayrıca tüp bebek 35 yoldır var ve kimse bu senepten kanser olmamış araştırmalara gör. İnşallah aronacağımız günlerde gelecek. Bu arada ben duygu yu merak ettim çok dün kan verecekti hep baktım hiç yazmadı msj attım ona da dönmedi inşallah kötü bişey yoktur belki bir plan yapmışlardır dışardadırlar tüm gün diye düşündüm inşallah öyledir.

canım e2 alarak boyuta bakılması nasıl oluyor? ben hiç onu bilmiyorum. tek bildiğim ptesi yani yarın son kontrolümde progesteron ve e2'ye bakılacak. benim bildiğim e2 aynı zamanda ohss riskini de de gösteriyor benim öyle bir riskim olmadığı için belki bu zamana kadar bakılmamıştır. progesteron 1.5'in üzerinde çıkanlarda da düşene kadar embriyolar saklanıp transfer yapılmıyormuş. (neden diye sordum, istatistiklere göre progesteronu 1.5'in üstünde olanlar olmayanlara göre %20 daha az gebe kalıyormuş) benim tedaviye başlarken progesteronum zaten 0.5 olduğu için yüksek çıkma ihtimali pek yokmuş ama ne olur ne olmaz bakılacakmış.
yerden göğe haklısın vücut ciddi yoruluyor, bence de 2 ay ara ilaçlardan arınmak için yeterli değil. ama işte sonuç için katlanıyoruz. kistlerinin su kistleriyse daha çabuk küçülmesi için bol bol yeşil çay ve omega içmeyi deneyebilirsin. doktorlar bana ilaçlar kanser yapmıyor ama defalarca tedavi görenlerin zaten kanser olacaksa daha erken yakalanmasına sebep oluyor demişti.
duyguyu ben de merak ettim ama bu hamile olduğunu kesin öğrendiğinden beri ilk hsonu. o yüzden belki eşi bir sürpriz yapmıştır, karı koca özel bir şeyler planlamışlardır diye benim de aklımdan geçti. bir sorun olacağını sanmıyorum.

selam kızlar kusura bakmayın giremedim nete. elifcan kont.bitmiş yazamadım. eve bugün geldik anca netten yükleyebildim.
öncelikle geçmiş mesajlarınıza yorumlar yapayım sanrıım kız aileler daha verici her daim elleri ceplerinde bizler için para harcama gayesindeler nevin gibi benimde ailaem öyle olduğu için koca tarafının aile yapısı tuhafıma gidiyor. elif bu anlamla şanslı maşşallah diyorum:))

sonaycım senin eşinede maşallah valla szinle tanışıp sırf eşinin hamaratlığını görmek için size yemeğe gelmek istiyorum:)) adam aşure yapıyor ya olaya bak. ama bende sen gibiyim bi yandan mutlu olur diğer yandan mutfağı dağıttı diye kızarım bu kocalr bizlere iyi davranıyor valla kızlar:))

bende elif gibi soruyorum. diyorumki totoş sana 100 puanluk uzman sorusu.sor bakalım diyor. beni seviyonmu puhahah:) tabiki seviyorum diyor bzaen ya hep aynı soruyu soruyon diyor yada dur tahmin ediyim ne sorcağını diyor:)) her dakka seni seviyorum deme huyum yoktur oda demez sık sık. çünkü sürekli dese ooff tamam be derim sıkılırım yani:) adamda dese bir dert demese ayrı. geçen ofiste msnden yazdım totoş . efendim , biz neden efsane olmadık dedim (lafa bakın hele durup durup nerden buluyorsam) nasıl anlamadım diyor. biz neden efsane olmadık yani çok klasiğiz sevdik evlendik olay bumu yani dedim. neden acı çekip kavuşamadık dedim. gülüm işin yokmu senin muhasebe fişi girsene sen dedi:) böyle garip gülümseten sorularımda vardır bolcana:))

elifcim fertil kan için para istemedi 3 adet kan parası borcum oldu keseye bakma ultrasonuyla birlikte isterler diye düşündüm. o ilk ultrasondan sonra kan parasını öder fertille ilişiğimi keser diğer hastneye geçerim ne olur ne olmaz hele bir keseyi göreyim sonra geçerim dedim. malum çoook düşük bir değerle başlamıştım.

nevincim gelelim senin yumoşlara maşallah ok güzeller. inş az ama öz olurlar içleri dolu olup tamamı döllenir hiç ekarte olan olmaz.allah emeklerimzi boşa götürmesin.

sonayında ilk kontrolü inş. iyi yumoşlar olmuştur. yarın inş. iyi haber verir.

gelelim cmtesi gününe dr gidip kan verdik eşim işe ben eve geldim eve sabah 9 da döndüm hiç içeri girmeden komşu kuafördeydi onun yanına uğradım birlikte bağdat cad. yeni bir falcı buldu oraya gittik symbol cafe diye bir yer genç bir oğlan bkıyormuş. ama görmeniz lazım bir kuyruk var sabahın köründe bırakın kadınları erkekler bile gelmiş. bizde sırf atraksiyon olsun diye gittik ama eşimin şekli şemalini tarih etti resmen adını bildi annemin adını bildi zaten yanına gitmeden dualar okuduk çıkıncada okuduk. az ama öz bakıyor bence kısa bakmasının sebebide tekrar gitsinler diye bakıyor çünkü cidden biliyor. ama eşime demedim bu defa arıza çıkarır:)) neyse malum test sonucunu beklemek için onca zman evde geçmez diye kendimi sokaklara vurdum. tarottan dönerken 1-2 mağaza baktık eve geldik onun evine çıktım saat 1 ama zman geçmiyor saat 2 oldu yaşar hn. aradı sonuç çıktı değer 1335 dedi. sadık bey sabah değerin 700-800 gibi çıkması gerektiğini söylemişti bu çok yüksek değilmi dedim hayır dr. bey gayet iyi olduğunu söyledi dedi. (normalde dr. ndna teli alır kendi konuşurdu demekki işi vardı yada çıkmıştı ondan aşar bilgiyi verdi) zaten dr. salı geli keseye bakalım göremezsek bi kan daha alırız demişti. size salı günü iin ultrason rand. vericem saat 9 a dedi dedim 8 olsun işe geçicem o saatte vaka görünüyor ama boşlul olursa alırız dedi.ben erkenden gidip bekliycem artık slırlarsa girerim olmadı 9 u beklerim. bu durumda salı günü kesin kese görünür bir aksilik olmazsa. çünkü değr cmtesi 1335 se salıya daha da artmış olur. iğneler salıya kadar devam dedi. sadık bee sordum kese için vajinalmi bakacaksınız dedim evet dedi. dedim hani kanama kesildi kahve rengi oldu artık adet olursunda bitersin gibi vajinal olursa kanamayı tetiklemesin dedim güldü yok merak etme kanama olursa gene olr onla alakası olmaz dedi. haa yani kanama olursa ultrasonda bahanesi olur heralde dedim:) eşimde işten 3 gibi çıktı karşıya geçtik annemlere aşure yaptı gitmemiş saat 5 yemek ye sonra iğneye git. gel dinlen derken eşim nete gitmeme izin vermedi bugünde sabahtan tüyap kitap fuarına gittik sonra eve geldik. işte hemen neti açtım.

valla zaten içimde sana dair hiç endişe yoktu. bir önceki testten beri bu sayıların çıkacağına adım gibi emindim:)))) salı günü keseyi de göreceğine eminim. zaten nedense sen daha opu bile olmadan, içimden "bu kız kesin hamile kalacak" diyordum:)))) eh artık biz de rahat rahat "allah yavrunu hayırlısıyla, sağlıkla, kucağına almayı nasip etsin" diye temennide bulunalım. darısı hepimizin başına. ama bak söz verdin yarın öbür gün hamile kaldım bitti gitti diye bizden kopmak yok:)))))

inş. görürüz canım bakalım değr artıyorda insan yinede tedirgin hadi gördük diyelim birde bu işin kalp atışı var( bir an önce 16 haftalık falan olasım var:) tamam hamileliliğin her safhası hatta doğan akadar hep risklidir ama nebilim şöyle bi 15-16 haftalık olursa sanki daha garanti olur gibime geliyor yinede allahtan hayırlısı diyorum. bugünde kasık ağrım oldu biraz. ama normal heralde.

merak etme bana sizler fazlasıyla yetiyorsunuz başka topiklerle işim olmaz hem geçmişte fsh la ilgili kaç kişiye yazmıştım cvp gelemdi uğraşmam kimseyle tepenizden ayrılmam valla. hem fuardan kitap aldım 9 ay 10 diye ansiklopedi kalınlığında hamilelik önce hamilelik ve doğum sonrasını anlatıyor burdan gitmek yerine kitaptan ğrendiklerimi sizlerle paylaşır sizin duyduklarınızdan yararlanırım. bu arada tarotçuda oğlun olcak dedi. gerçi onlar ecinli allahtan iyisini kimse bilemez ama mileltte senin oğlun olur deyince ben artık kız bebekten ümidimi kestim( erkek ismi arıoıyorum eskiden kız bebek ismi ve onlar ilgili kıyafet hayali kurardım ama herkes oğlan deyince durdurdm hayal kurmayı alalh en iyisini bilir tabiki.

her şeyimiz böyle zor olunca o tedirginlik hep oluyor canım. ben de kontrollerimde doktor iyi dediği halde hep bir şüphe içindeyim mesela. hamile kalırsam da kesin senin gibi hep bir kuşkum olur:)))) kasıklarda ağrı ve sancı hamileliğin ilk zamanlarında klasik semptomlardan. bebeğin rahme yerleşmesinden dolayı oluyor. bir de vücut şimdiden kendini bebeğe taşımaya ve doğuma hazırlamaya başladığından yavaş yavaş kalça kemiklerin genişliyor. benim arkadaşım 3. ayında hiç kilo almadığı halde ve beli aynı kaldığı halde kalçaları genişlediğinden gidip yeni pantolonlar falan almak zorunda kalmıştı. sen falcılara millete falan da bakma, xx ya da xy kromozomları milletin demesiyle olmuyor.ayrıca cinsiyeti çok da düşünme bırak ultrasonda görünene kadar sürpriz olsun.

Duygu hoşgeldin valla merak ettim ama kötü bişey olsa bu dayanamaz yazar dedim annenlere gitmiş olabileceğinizi tahmin ettim. Tarotçuya gittiğiniz arkadaşın biliyomu hamile olduğunu birde kendi ailene söyledinmi? Transferden sonra gelip kaldıklarında ne demiştin onu merak ettim. Sonucun çok güzel maşallah salı günü kesin görürsün leseyi darısı başıma inşallah. Sadık bey çok sempatik bir doktor kanamalarında bitti vajinal ilk 12 haftada en sağlıklı olanıdor ve abdominal ultrasondan daha kesin ve net bilgiler verir.( kenan olsa şimdi hanımefendi siz doktormusunuz dersi nihaha)
nevincim valla eğer yumurta boyutları berilen ilaca göre doktorların baktığı günlerde tahmin edilen olması gereken değerdeyse kanda bakma gereği duymuyolar. Bana sadık bey öyle demişti. Mesela benim 2. Kontrolümde 11 mm falanlardı aslında o 13 mm falan bekliyordu öyle olunca e2 alalım dedi oşgunsalar cetrodite e başlarsın dedi kandan içlerinin dolu olup olmadığını anlıyolar sanırom bazen yumurta ebadı küçük olabilir ama içi olgundur bu durumda çatlatma önleyiciye erken başlamak gerekir demişti normaşde 13-14 mm olunca başlanırmış benim 11 idiler kan alındı ve başla dedi demekki değer güzeldi bu da yumurtaların iyi olduğunu gösteriyor. Seninde bir sorun yok canım merak etme doktorunun izlediği yol çok güzel.

valla aslında hiç kimseye söylemiycektik cuma akşamı 3. kat komşumuz oturmaya geldiler totoş dayanamadı söyledi. mutfaktaydım ora çido geldi tebrik etti normal dimi dedi evet dedim bak gördünmü dedi:)) detay ,inmedi ama ilk normal oldu yalanımı atmış bulundum(( neyse normalde cmtesileri handoşla takılıyorm tarotçuya da onal gittik bostancıda bebe mağazası vardı o beğendiğimiz beşikler varya orda vardı hadi gel sorayım dedim. ayy olsunda hayırlısıyla ben alcam falan dedi. mağazadan çıkınca gene öyle dedi. bende geliyor dedim durdu anlamadı düşündü garibimin gözleri doldu ağlıycaktı yol ortasında sarıldın bana sıkı. dedim aslında söylemiycektim çok erken keseyi bile görmedik ama totoş çidolara söyleyince sana söylememek olmaz dedim. hani kadınla tüm cmetesi takıl sonra çidodan duyması olmaz diye ona söylemek zorunda kaldım. oda kimseye söyle daha erken çiğdeme bile söyleme dedi bende totoş tutamadı çenesini içinde patlıycaktı dedim tüüh neyse daha fazla kimseye deme nazara falan gelirsin diyor:) yok kız nazar falan hiç aklıma gelmedide ok erken ortada belli bişey yok ondan söylemek istemiyom dedim. ama bizimkilere demedim onlar tüp olduğunu biliyor kızlar demiştir anneme. annemde babamda 1 kez bilesormadı tüp mü yaptın diye. biliyorlar aa. sadece iğnelere hala bitmedimi diyor. ablam test günü msj attı ya senin test günün değilmiydi dedi bende evet öyleydi ama belli değil muallakta dedim malum o gün değr 36 idi. sonra kardeşle msjlaşırken o sordu senin sonuç noldu diye bi tane bende ikizlerde derin donrucuda belli değil hafat belli olur dedim.ha oalk bebik olursa tüp müp demiyonuz kimseye dedim. ama onlara açıklıycağımız zaman uayrıcam sakın hakimseye tüp demeyin diycem. annem zaten öyle konuşmaz dedikodu yapmaz detay konuşmaz kimseyle genel yapısı öyle zaten babamda malum erkek hiiç konuşmaz. bir te kızlara belki ikizlere hamile olan kuzen sorar tüpmü yaptı kendiliğinden mi diye. ha aslında onda önceden paylaşmıştım söylemek isterim ama çok saftır kendisi kasti gidip söylemez kimseye eminim ama o safım azından kaçırır. eşimde ne gerek varki yaln söylüyon bence gerek yok diyor bebeğini kucağına alınca tüp müp hikaye olur diyor. bende eziğim ben millet çatır çatır neden benimki tüp oldu diyom zoruma gidiyor diyorum. oda hep sağlıkla ilgili çeşitli örnekler vererek beni teskin etmeye çalışır. tüp takıntımından caydırmaya çalışır.
ese olayı ise vajinalden bile görünmeme ihtimali oluyormuş dolayısıyla kaırndan bakılmıyormuş hani nokta gibi bişey olcak heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…