aman canım maksat gönüller bir olsun hedaye çiçek hikaye. mesela benimkide yılda en az 3- 4 kez alakasız zamanlarda alırdı. epeyce almadı sen bana çiçek almıyon artık demeyebaşladım. alışıncada kötü tabi. :) hem paralarımız bize kalıyor bu gibi masraflar yapmayınca :)
ah canım ya aynı benim annemi, ailemi anlatmışsın. benim annem, babam da hep aman yük olmayalım derdindedir. o yüzden genelde bize gel gel derler. en son bana sıkıntı gelir, e yeter ama ben kaç kere geldim derim. sonra annem izmirden bir gelir, bavulda şişe şişe zeytin yağları, kesme makarnalar, etler, bana eşime eşofmanlar, kayın valideme hediyeler... bir yere gideriz illa ben ödeyeyim diye tutturur falan. seninki gibi ben ne istersem onu ister. zaten çocukluktan beri kardeşimle ben tembihliyizdir. "aman bakın birinin evine gidince eli boş gitmeyin, hele hele kalmalı misafirlikse, gerekirse alış veriş edin, kimseye yük olmayın, dışarı çıkınca da hesabı ödeyin diye. anlayacağın bana evimde misafirmiş de yük oluyormuş gibi davranır, bu yüzden kızıp söylendiğim çoktur. benim eşimle annemde öz anne evlat gibi sever bir birini. hatta eşim karakter yapısı olarak daha benim annemle benzeşip uysal olduğundan, ben de kayın validem gibi biraz eli maşalı olduğumdan dalga geçerler, damadı ben, benim kızı da dünür doğurmuş diye.ben de annemle markete gitmeye korkarım. hemen ödemeye kalkışacak diye. onu evde bırakıp giderim çoğu zaman. ya da beraber gittik mi bir şey almadan çıkarım sırf o ödemesin diye. aile kültürümüzde de hepimiz eli sıkıyızdır, para kolay kazanılmadığı için hep dikkatli harcarız. ama bir birimizi de sonuna kadar kollarız. ihtiyaç halinde herkes ne varsa çıkarır ortaya koyar. hele hele annemle babam, bize "evlatlarımız sonuçta elbette yapacağız, arkalarında olacağız" mantığındadır. şu tüp işinde bile kendi ailem 50 defa sordu, varsa ihtiyacınız biz verelim diye. zaten raporla yapıyorum, pek para tutmuyor diye kaç defa anlattım. dediğin gibi aman eksikliklerini görmeyelim. hep başımızda olsunlar. zaten bütün bu anlayış ve duruş farkı yüzünden yani böyle bir ailem olup beni de kendileri gibi yetiştirdikleri için kayın validem bana tuhaf geliyor hareketleri çok batıyor. bir annenin evladına bencilliğini, hep ben demesini anlamıyorum.ben hasret giderdim sıra sende. benim eşim de bana çok iyi bakar ama insanın annesinin yanında olması duygusal olarak da terapi oluyor. ki eşimle annem de çok iyi anlaşır buda beni çok mutlu ediyor. biz de yakın sayılırız ama bizimkilerin arabası yok bir de acayip hassas insanlar aman kızım siz mutlu olun da biz gelmesek de olur cinsinden yani. sanki kocam onları istemiyor halbuki alakası yok :) hem uzak diye hem de sen gel diyorlar falan. ben de kızdım en sonunda anneme hep ben geliyorum azcık da sen gel diye. anladı sonunda da geldi kaldı işte geçen hafta. eşim de sevindi memnun oldu rahat davranıyolar birbirlerinin yanında bu da benim çok hoşuma gidiyorlar muhabbetleri kafaları da uyuyor saygı sevgi de var maşallah diyeyim. annenin yeri başka bende der eşim. annem anlayışlı sessiz narin bir insandır. babamla pek fikirleri uyuşmaz ama yine de saygı sevgi tamdır.
annem öyle hassas öyle düşünceli öyle iyi bir insan ki şimdi anlatırken ağlayasım geldi. son gideceği gün tuzla ya bırakıcaktık onu bir de ordan eurofertile geçecektik muayne için. sabah 7 de kalktık kontrolüm de 9 da idi. pastanede bişeyler yiyelim dedik erken olduğu için hiçbirimizin canı kahvaltı istemedi. neyse oturduk eşim az su böreği istedi. anneme sordum farketmez dedi su böreği yermisin dedim sen ne yersen ben de ondan yerim kızım dedi bana((( öyle içim acıyor ki şuan anlatırken yani ortama uyum sağlamak için anlayışlılığından yiyeceği şeyi bile söyleyemiyor. artık çok pahalı bişey istemekten mi korkuyor ne. neyse bize de poğaça söyledim peynirli ben öyle yiyecektim çünki. ne istediğini de söylemeyince ona istemediği bişeyi yediricem diye ben de tedirgin oluyorum. neyse yedik içtik eşim sigara içmeye çıktı dışarı ben de aldım adisyonu ödemeye geçtim. hemen cüzdanını çıkartıyor bende bozuk var diyor :) canım ya. ödettirmedim tabiki ben ödicem darılırım hadi sen geç arabaya dedim. kız annesi işte. alışveriş günümde de beraber markete gittik. meyve sebze aldım ben kasap ve şarküteri reyonlarını işaret edip ne eksiğin var alalım ordan da diyor. yoktu bir eksiğim almadım. çünkü o ödeyecek ti biliyorum. olsa da almazdım :) bişey tutmadı 11 tl tuttu ben verecem de ben verecem. ödedi onu :) kızının mutfak alışverişini bile yapıyor bir katkım olsun diye düşünüyor. marketten çıktık bir de diyor nasıl çıkacağını şaşırdım marketten unuttuğun bişey olmasın diyor. ne biliyim annem elinde öyle cüzdanla önüne beni katıp dolaştırınca ihtiyacım da yoktu ama almadım bişey ona gülüyor :) kimi kızlar var ailelerini kullanıyorlar ben o kadar yapamıyorum zaten ellerinden gelen desteği yapıyolar.
bayramda da gittiğimizde babam çıkartıp 500 tl verdi. borç mu hibe mi dedim gülerek:) tabiki hibe yavrum dedi. Allah eksikliklerini göstermesin. çok duygulandım şimdi. ben aileme inanılmaz düşkünüm. Allah kimseye eksikliklerini göstermesin.
ben de alıngan oldum bu aralar. durup durup sen artık beni sevmiyosun diyorum. gülüyor nerden çıkardın şimdi bunu diyor. öyle hissediyorum diyorum. ama garibimin dermanı yok öyle susuyor. eskiden olsa bak balım bebeğim tatlım öyle değil sen benim için şöylesin böylesin diye dilinde tüy bitene kadar anlatırdı. artık iş güç stresinden dermanı kalmadı. konuşmuyor pek ama hayır yanlış düşünüyosun diyor öpüp kokluyor. ben de biliyorum da insan duymak istiyor yine de sık sık
kızlar sonay dün sormuş ya genetiğe gideyimmi diye sizlerde evet git demişsiniz. bende akşam geç baktım mesaja 22,30 gibi dedim sanırım sonay bu cevapları görmedi heralde cepten msj atayım attım dedim randevun var ihmal etme git diğer kızlarda gitmeni söylemiş. heralde görmedi mesajı. sabah 7,30da aradı açtım ses gelmedi .zaten yataktan yeni kalmış ve geç kalmıştık hızlıca hazırlanıyorduk sonra gene aramış telin sesi kısık olduğu için duymadım. bu saat oldu girmediğine göre kesin genetiğe gitti diye düşünüyorum.
bence senin yaın genç ve ilk deneme olduğu için tek ilaçla iyi sonuç alına bilceğini düşünüyor dr.lar ha ilk deneme tutmaz ise sonraki tedavide kesinlikle kaliteli yumoş olsun diye ek ilaç verecektir. bende yaşın genç ve ilk deneme olduğu için tek ilaç tercih edildi.
of ya ne kadar ğraştımışlar. sen ilk zk.ya gitmişsin sanırım. orda dr. olmayacağını sana söyleyip bir kağır verip kartala yönlendirdiler diye hatırlıyordum ben. yani gideceksen direkt kartala gideceksin diye düşünmüştüm. epeyce koşturmuş ama halletmende süper. dr. sağ olsun iyi çıkıp kuryeyle yollatmış. zk. dada testin altnda . zk. istanbul genetikle çalışmıştır yazıyordu.
biz eşimle 24 saat el ele diz dize, mucuk mucuk bir çiftizdir. günde 50 defa seni seviyorum deriz. öyle alışkanlıktan falan da değil harbi içimizden geliyor. mesela böyle yüzüne bakarım, bir sevimli görünür, sarılıp seni seviyorum derim falan. o da bana hastayken, pijamalı, salya sümük, en iğrenç halimde bile bakar bakar çok güzelsin olur. 6 yıldır ilk günkü gibi aşığız, o aşık insanların gözünün önündeki perde hiç kalkmadı bir birimize. aradan geçen zamanda depresyon ve hipoglisemiden 20 kilo aldım ama hala en güzel beni görür. yürürken, otururken, tv seyrederken, hatta gece uyurken bile el ele tutuşmadan yapamaz. salonda ikimizin de çocukluk resimleri var, her önünden geçişimizde biri birimizin resimlerine bakıp onları bile severiz:))))))o yüzden günde 50 defa sevildiğim söylenince hiç seninki gibi alıngalıklar yapmaya imkanım olmuyor:))) daha biraz önce telefonda salak ergen aşıklar gibi ben seni daha çok seviyorum, hayır ben seni daha çok seviyorum diye gülüşüyorduk. bu ara sık sık "bizim çocuk biraz aklı erince bizden cidden tiksinecek, ne biçim aile kardeşim bunlar ya, biraz büyüyün, olgunlaşın diyecek" diyoruz:))) kendimize dışarıdan bakınca kazık kadar insanlar olarak nasıl salak görünüyoruz bazen anlatamam. ama tutamıyoruz kendimizi işte:)))
o yüzden transferden sonra ya da hamileyken falan eşime alınganlık yapmam gibi geliyor ama kalan tüm aile efradına karşı içimde bir canavar şaha kalkmış hazır bekliyor biliyorum:)))) şimdiden o canavarı "hooo, hooo, sakin ol" diye teskin etmeye çalışıyorum:)))
bende 1 tane kullanıyorum
ah canım ya aynı benim annemi, ailemi anlatmışsın. benim annem, babam da hep aman yük olmayalım derdindedir. o yüzden genelde bize gel gel derler. en son bana sıkıntı gelir, e yeter ama ben kaç kere geldim derim. sonra annem izmirden bir gelir, bavulda şişe şişe zeytin yağları, kesme makarnalar, etler, bana eşime eşofmanlar, kayın valideme hediyeler... bir yere gideriz illa ben ödeyeyim diye tutturur falan. seninki gibi ben ne istersem onu ister. zaten çocukluktan beri kardeşimle ben tembihliyizdir. "aman bakın birinin evine gidince eli boş gitmeyin, hele hele kalmalı misafirlikse, gerekirse alış veriş edin, kimseye yük olmayın, dışarı çıkınca da hesabı ödeyin diye. anlayacağın bana evimde misafirmiş de yük oluyormuş gibi davranır, bu yüzden kızıp söylendiğim çoktur. benim eşimle annemde öz anne evlat gibi sever bir birini. hatta eşim karakter yapısı olarak daha benim annemle benzeşip uysal olduğundan, ben de kayın validem gibi biraz eli maşalı olduğumdan dalga geçerler, damadı ben, benim kızı da dünür doğurmuş diye.ben de annemle markete gitmeye korkarım. hemen ödemeye kalkışacak diye. onu evde bırakıp giderim çoğu zaman. ya da beraber gittik mi bir şey almadan çıkarım sırf o ödemesin diye. aile kültürümüzde de hepimiz eli sıkıyızdır, para kolay kazanılmadığı için hep dikkatli harcarız. ama bir birimizi de sonuna kadar kollarız. ihtiyaç halinde herkes ne varsa çıkarır ortaya koyar. hele hele annemle babam, bize "evlatlarımız sonuçta elbette yapacağız, arkalarında olacağız" mantığındadır. şu tüp işinde bile kendi ailem 50 defa sordu, varsa ihtiyacınız biz verelim diye. zaten raporla yapıyorum, pek para tutmuyor diye kaç defa anlattım. dediğin gibi aman eksikliklerini görmeyelim. hep başımızda olsunlar. zaten bütün bu anlayış ve duruş farkı yüzünden yani böyle bir ailem olup beni de kendileri gibi yetiştirdikleri için kayın validem bana tuhaf geliyor hareketleri çok batıyor. bir annenin evladına bencilliğini, hep ben demesini anlamıyorum.
biz eşimle 24 saat el ele diz dize, mucuk mucuk bir çiftizdir. günde 50 defa seni seviyorum deriz. öyle alışkanlıktan falan da değil harbi içimizden geliyor. mesela böyle yüzüne bakarım, bir sevimli görünür, sarılıp seni seviyorum derim falan. o da bana hastayken, pijamalı, salya sümük, en iğrenç halimde bile bakar bakar çok güzelsin olur. 6 yıldır ilk günkü gibi aşığız, o aşık insanların gözünün önündeki perde hiç kalkmadı bir birimize. aradan geçen zamanda depresyon ve hipoglisemiden 20 kilo aldım ama hala en güzel beni görür. yürürken, otururken, tv seyrederken, hatta gece uyurken bile el ele tutuşmadan yapamaz. salonda ikimizin de çocukluk resimleri var, her önünden geçişimizde biri birimizin resimlerine bakıp onları bile severiz:))))))o yüzden günde 50 defa sevildiğim söylenince hiç seninki gibi alıngalıklar yapmaya imkanım olmuyor:))) daha biraz önce telefonda salak ergen aşıklar gibi ben seni daha çok seviyorum, hayır ben seni daha çok seviyorum diye gülüşüyorduk. bu ara sık sık "bizim çocuk biraz aklı erince bizden cidden tiksinecek, ne biçim aile kardeşim bunlar ya, biraz büyüyün, olgunlaşın diyecek" diyoruz:))) kendimize dışarıdan bakınca kazık kadar insanlar olarak nasıl salak görünüyoruz bazen anlatamam. ama tutamıyoruz kendimizi işte:)))
o yüzden transferden sonra ya da hamileyken falan eşime alınganlık yapmam gibi geliyor ama kalan tüm aile efradına karşı içimde bir canavar şaha kalkmış hazır bekliyor biliyorum:)))) şimdiden o canavarı "hooo, hooo, sakin ol" diye teskin etmeye çalışıyorum:)))
lennn alemsiniz valla :))) allah bozmasın.. böyle evlilikler gördükçe mutlu oluyorum... keşke bütün evlilikler böyle olabilse... benimde eşim gel bir sarılim der ama ben istemem :)) telefon eder ben seni çok seviyom, sende beni seviyonmu der.. bazanda birbirimize sesimizi yükseltiriz.. 2 gün önce mutfakta uğraşıp duruyor. bende tv izliyorum. gecikince bir bakayım dedim. aşure yapıyormuş... tezgah dağılmış... gelde kızma evliliklerde olan şeyler işte... allah kimsenin ağız tadını bozmasın.
ben de son durumumu raporlayayım. bugün yine kontrole gittim, yumurtalarıma baktık.
1 tane 17 mm, 1 tane 16,5 mm, 1 tane 15 mm, 2 tane de 14,5 mm yumurtam vardı. 5 tane daha vardı ama onlar 12 mm ve altındaymış o yüzden ayrıntısını vermediler. opuda esas bu 5 tanesi yüksek kalite olur toplarız dediler. endometrium kalınlığı 10.6mm. yine %90 ptesi, çok düşük ihtimalle salı çatlatma iğnesi vurulur, çarşamba toplanır dendi. menogon bittiği için gonal f 300ml'ye çıkartıldı, cetrodite'e de devam. ptesi son kontrolüm var. enteresandır servikal bölgede bir tane 6mm polip oluşmuş. büyük ihtimalle ilaçlar sebep olmuş ama embriyonun konacağı bölgede olmadığından önemi yokmuş. ilaçları kesince zamanla kaybolurmuş.
Canım naşallah çok güzel haber bu tahmin edildiği gibi çarşamba opun var hadi hayırlı olsun ebatları çok güzel hiç e2 alarak da baktımı canım? Rahim duvarın süper kalınlaşmış ben hiç 10 mm bir rahim görmedim tedavilerim boyunca darısı dondurulmuş meleğimde başımailaçlar vücudumuzu mahvediyor canım benim de tertemiz rahmim kistlerle dolu sağ tarafımda varmış 2 tane ama 3 cm in altında dedi. Eğer üzerinde olursa boşaltıyoruz onları dedi ama şuan tedaviyi etkileyecek düzeyde değil dedî. Aşılamalarımdan kalmıştır dedim doktora belki de daha büyüktüler adetlerinle birlikte küçülüyorlar dedi. En büyük isteğim artık tedaviden ilaçlardan arınmak yüzüme yansıyor benim sivilce tarlası gibi oldu ama onlarda çıkmasa vücut nasıl atacak onca ilacı? Eğer bir meleğim olursa sonrasında şöyle 1-2 yılımı ilaçsız geçirecek olmak beni rahatlatıyor. Çünkü aşılamalardan sonra yada tüp bebek de verilen 2 aylık aralar rahimin toparlanmasına ve kendini yenilemesine temizlemesine yetmiyor nevincim. Şöyle bir 6 ay normal adet olacaksın ki gitsin herşey 40 mm olmuş bir folikül kistinin bile küçülüp kaybolması 2 yada 3 mens dönemini alıyor. Yoruluyoruz ama napalım sonu güzel olsun. Ayrıca tüp bebek 35 yoldır var ve kimse bu senepten kanser olmamış araştırmalara gör. İnşallah aronacağımız günlerde gelecek. Bu arada ben duygu yu merak ettim çok dün kan verecekti hep baktım hiç yazmadı msj attım ona da dönmedi inşallah kötü bişey yoktur belki bir plan yapmışlardır dışardadırlar tüm gün diye düşündüm inşallah öyledir.
gelelim cmtesi gününe dr gidip kan verdik eşim işe ben eve geldim eve sabah 9 da döndüm hiç içeri girmeden komşu kuafördeydi onun yanına uğradım birlikte bağdat cad. yeni bir falcı buldu oraya gittik symbol cafe diye bir yer genç bir oğlan bkıyormuş. ama görmeniz lazım bir kuyruk var sabahın köründe bırakın kadınları erkekler bile gelmiş. bizde sırf atraksiyon olsun diye gittik ama eşimin şekli şemalini tarih etti resmen adını bildi annemin adını bildi zaten yanına gitmeden dualar okuduk çıkıncada okuduk. az ama öz bakıyor bence kısa bakmasının sebebide tekrar gitsinler diye bakıyor çünkü cidden biliyor. ama eşime demedim bu defa arıza çıkarır:)) neyse malum test sonucunu beklemek için onca zman evde geçmez diye kendimi sokaklara vurdum. tarottan dönerken 1-2 mağaza baktık eve geldik onun evine çıktım saat 1 ama zman geçmiyor saat 2 oldu yaşar hn. aradı sonuç çıktı değer 1335 dedi. sadık bey sabah değerin 700-800 gibi çıkması gerektiğini söylemişti bu çok yüksek değilmi dedim hayır dr. bey gayet iyi olduğunu söyledi dedi. (normalde dr. ndna teli alır kendi konuşurdu demekki işi vardı yada çıkmıştı ondan aşar bilgiyi verdi) zaten dr. salı geli keseye bakalım göremezsek bi kan daha alırız demişti. size salı günü iin ultrason rand. vericem saat 9 a dedi dedim 8 olsun işe geçicem o saatte vaka görünüyor ama boşlul olursa alırız dedi.ben erkenden gidip bekliycem artık slırlarsa girerim olmadı 9 u beklerim. bu durumda salı günü kesin kese görünür bir aksilik olmazsa. çünkü değr cmtesi 1335 se salıya daha da artmış olur. iğneler salıya kadar devam dedi. sadık bee sordum kese için vajinalmi bakacaksınız dedim evet dedi. dedim hani kanama kesildi kahve rengi oldu artık adet olursunda bitersin gibi vajinal olursa kanamayı tetiklemesin dedim güldü yok merak etme kanama olursa gene olr onla alakası olmaz dedi. haa yani kanama olursa ultrasonda bahanesi olur heralde dedim:) eşimde işten 3 gibi çıktı karşıya geçtik annemlere aşure yaptı gitmemiş saat 5 yemek ye sonra iğneye git. gel dinlen derken eşim nete gitmeme izin vermedibugünde sabahtan tüyap kitap fuarına gittik sonra eve geldik. işte hemen neti açtım.
valla zaten içimde sana dair hiç endişe yoktu. bir önceki testten beri bu sayıların çıkacağına adım gibi emindim:)))) salı günü keseyi de göreceğine eminim. zaten nedense sen daha opu bile olmadan, içimden "bu kız kesin hamile kalacak" diyordum:)))) eh artık biz de rahat rahat "allah yavrunu hayırlısıyla, sağlıkla, kucağına almayı nasip etsin" diye temennide bulunalım. darısı hepimizin başına. ama bak söz verdin yarın öbür gün hamile kaldım bitti gitti diye bizden kopmak yok:)))))
inş. görürüz canım bakalım değr artıyorda insan yinede tedirgin hadi gördük diyelim birde bu işin kalp atışı var( bir an önce 16 haftalık falan olasım var:) tamam hamileliliğin her safhası hatta doğan akadar hep risklidir ama nebilim şöyle bi 15-16 haftalık olursa sanki daha garanti olur gibime geliyor yinede allahtan hayırlısı diyorum. bugünde kasık ağrım oldu biraz. ama normal heralde.
merak etme bana sizler fazlasıyla yetiyorsunuz başka topiklerle işim olmaz hem geçmişte fsh la ilgili kaç kişiye yazmıştım cvp gelemdi uğraşmam kimseyle tepenizden ayrılmam valla. hem fuardan kitap aldım 9 ay 10 diye ansiklopedi kalınlığında hamilelik önce hamilelik ve doğum sonrasını anlatıyor burdan gitmek yerine kitaptan ğrendiklerimi sizlerle paylaşır sizin duyduklarınızdan yararlanırım. bu arada tarotçuda oğlun olcak dedi. gerçi onlar ecinli allahtan iyisini kimse bilemez ama mileltte senin oğlun olur deyince ben artık kız bebekten ümidimi kestim( erkek ismi arıoıyorum eskiden kız bebek ismi ve onlar ilgili kıyafet hayali kurardım ama herkes oğlan deyince durdurdm hayal kurmayı alalh en iyisini bilir tabiki.
Duygu hoşgeldin valla merak ettim ama kötü bişey olsa bu dayanamaz yazar dedim annenlere gitmiş olabileceğinizi tahmin ettim. Tarotçuya gittiğiniz arkadaşın biliyomu hamile olduğunu birde kendi ailene söyledinmi? Transferden sonra gelip kaldıklarında ne demiştin onu merak ettim. Sonucun çok güzel maşallah salı günü kesin görürsün leseyi darısı başıma inşallah. Sadık bey çok sempatik bir doktor kanamalarında bitti vajinal ilk 12 haftada en sağlıklı olanıdor ve abdominal ultrasondan daha kesin ve net bilgiler verir.( kenan olsa şimdi hanımefendi siz doktormusunuz dersi nihaha)
nevincim valla eğer yumurta boyutları berilen ilaca göre doktorların baktığı günlerde tahmin edilen olması gereken değerdeyse kanda bakma gereği duymuyolar. Bana sadık bey öyle demişti. Mesela benim 2. Kontrolümde 11 mm falanlardı aslında o 13 mm falan bekliyordu öyle olunca e2 alalım dedi oşgunsalar cetrodite e başlarsın dedi kandan içlerinin dolu olup olmadığını anlıyolar sanırom bazen yumurta ebadı küçük olabilir ama içi olgundur bu durumda çatlatma önleyiciye erken başlamak gerekir demişti normaşde 13-14 mm olunca başlanırmış benim 11 idiler kan alındı ve başla dedi demekki değer güzeldi bu da yumurtaların iyi olduğunu gösteriyor. Seninde bir sorun yok canım merak etme doktorunun izlediği yol çok güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?