olsun adam yinede yeltenmiş napsın. baktıki karının yapacağı yok bari ben yapayım demiş:)) bende anamda yedim. birde eşimin yemekçisi yollamış bana. bende aşure niyetine 1-2 kuruluşa para verdim yaparken benim adımada bişeyler katın diye. ama artık bebeler olcak ya öğrenmek lazım. anne aşure yap derlerse ne diycez gidip pastaneden alcak değiliz ya. ben yaparımda elimin ayarı yok 2 kişiyiz hadi 3-5 te komşuya dağıtsam küçük bir tecere yerine kesin koca bir kazan yaparım ondan hiç yeltenmedim.:)) yoksa tarifle falan çok güzelde beceririm tek sorun bolca yapmak:)
canım ne güzel bir sürü yumoşun olması. hem hepsi büyüyecek ya da ohss olacaksın diye dişey yok ki. bence şu aşamada rahat olmalısın. inşallah herşey yolunda gidecek.
o adamın karısıyla aynı gün toplanmıştı yumurtalarımız. 3 yumurtası toplanmıştı sadece ama çok ağrı çekmişti anlamadım. kızın annesi de annemle bana damadını çekiştiriyordu sürekli. boyu posu devrilsin diyordu resmen. gülmemek için zor tuttum kendimi. konuyu değiştirmesem neler anlatacaktı kadın kimbilir:) evet ben biraz rahat davrandım bu konuda. ilk üç yıl kimseye söylememiştik ama baktım ben anlattıkça mutlu oluyorum hiç saklamamaya tedavimle ilgili her süreci paylaşmaya başladım. artık böyle olunca da olumsuz sonucu paylaşıcaz heresle napalım. yani inan jelim yarın bitiyor olmasa test işini haftasonuna kadar ertelerdim. sanırım olumsuz düşünsemde korkuyorum içteniçe.
sonaycım kalp atışı için çok erken daha. duygunun bebik yarın 5+3 oluyor. bebekte kalp oluşumu zaten beşinci haftanın sonunda başlıyor ve kalp atışının duyulması 6.haftanın sonuna doğru oluyor. 7 haftalıkken kalp atışı çok rahat duyulabiliyor. yani yarın mümkün değil kalp atışının duyulması. ama 10 gün sonra yani önümüzdeki hafta cuma gibi rahat duyulur.
baharcım hiç korkma inşallah hamilesindir.. olmasan bile duygunun dediği gibi dünyanın sonu değil... dinlenip yola devam ederiz. bende umut ta biriyle sohbet ettim 32 yaşında evlendiğinin 2. ayı hamile kalmış ve kızı 12 yaşındaymış... başka olmayınca 2008 de süleyman beyde tüp yaptırmış, 1.negatif, donmuşla hamile kalmış. kızı 3 yaşında... şimdi yine tüp yapmaya gelmiş !!!! küçüklükten beri hayali 4 cocukmuş !.. ilginç kişilerle tanışıyor insan :))
benim ailemde eşimin ailesi de bu konularda çok ilgili. arkadaşlarım da öyle. ben aramasam her kontrolden sonra arayıp, sorarlar. bende anlatmayı sevdiğim için paylaşırım. bana göre saklanacak bişey yok aslında. kardeşim bugün de gel bakalım dedi ama hiç içimden gelmedi. aslında kardeşimin lab hemen işyerinin karşısında. sabahları eşim birlikte bırakıyor bizi. gidip baktırsam ilk benim tahlili yaptırır ve sonuç yarım saate kadar çıkar. ama sonuç negatif çıksa bile zk da hemşireyle görüşmüyor musun? ilaçları, jeli bırakmamı, ne zaman kontrole gitmem gerektiğini vs söylemeyecekler mi sonuçta?
Demek gözünü o kadar kararttın sonaycan sende tekle kalmam diyosun yani:)sen sabret, cocuklar doğsun, 3/5 yaşlarına gelsinler. sen koca kazan yap, hepimiz toplanıp yiyelim :)) allah naip ederse sadece ben 4 kişi olarak gelebilirim :))
ya kızlar bahar demiş ya duygu daha 5+3 bu ne demekki? yani ben en son 20 ekimde adet oldum bu bebek şimdi kaç haftalık adet olduğum haftayıda sayıyormuyum?
sonay senden de bu beklenirdi zati 8-10, hafta değil bebeğin kalbini 5-6. haftada attırdın valla:)))) birde kardeşimden öğrendiklerimi paylaşırım seninle diyor:)) kız sen bebeği 5 ayda doğurtursun bana tamam bu kadar yeter diye.:)))
baharcım hiç korkma inşallah hamilesindir.. olmasan bile duygunun dediği gibi dünyanın sonu değil... dinlenip yola devam ederiz. bende umut ta biriyle sohbet ettim 32 yaşında evlendiğinin 2. ayı hamile kalmış ve kızı 12 yaşındaymış... başka olmayınca 2008 de süleyman beyde tüp yaptırmış, 1.negatif, donmuşla hamile kalmış. kızı 3 yaşında... şimdi yine tüp yapmaya gelmiş !!!! küçüklükten beri hayali 4 cocukmuş !.. ilginç kişilerle tanışıyor insan :))
canım 5+3 5 hafta 3 günlük demek. 20 ekimde adet olduysan şu an 5 hafta 3 günlük bebikin:)
Demek gözünü o kadar kararttın sonaycan sende tekle kalmam diyosun yani:)
Ha birde kalp atışı falan duyulmaz ya daha kendi yokki piyasada kalbi nerde olupta duyulacak bence ona zman daha çok gibi.
yoook be duygucummm biri olsun 2. hayatta düşünmemde yaşımdan dolayı 2 tane emb. koyacaklarya. hani ikiside tutarsa diye 4 dedim :))) yoksa biri olup 2. ye deneyecek kadar kafayı yemedim :)
anladım canım öyle hesap kitap bilmiyorumda. bana göre taş çatlaşa bebek 3 haftalık falandır hani trans günü hamile kaldığımı var sayıyorum. ne güzel birden 5 hafta olmuş. keşek birden 3-4 ay olaydı.
canım bizimde 4 yıl oldu evleneli düğün borcu harcı derken 2 yıl bekledik. ha belki eşim yapalım dese ben gene yapabilirdim belki ama oda ağzını açmayınca bende bişey demedim. hatta hadi 2 yıl oldu deneyelim olaki olmazsa birde bu işin tedavi süreci olur dedik ve dediğimiz çıktıbaşka iyi bişey olsa dediğimiz çıkmaz zaten ( işte allah kısmet ederse evliliğimiz 5. yılının sonunda bebek olmuş olacak. düşünsene benle birlikte evlenenlerin çocukları 2,5 yaşında onlar 2. yapcak ben daha 1 i bile yapamadım. ama ahtım var allah nasip ederse bunu ıkına sıkına normal doğum yapmaya çalışıcam. sonra hemen gene bebek deniycem belki kendiliğinden olur ha olmazsada ikizleri almaya gidicem. belki birden 3 çocuğum olur:) eşim kendi kaşındı işi ne baksın bize. başta yapaydı bir tane belki tamam derdim ama madem istemedi bende böyle yaparım:)
ya kızlar bahar demiş ya duygu daha 5+3 bu ne demekki? yani ben en son 20 ekimde adet oldum bu bebek şimdi kaç haftalık adet olduğum haftayıda sayıyormuyum?
sonay senden de bu beklenirdi zati 8-10, hafta değil bebeğin kalbini 5-6. haftada attırdın valla:)))) birde kardeşimden öğrendiklerimi paylaşırım seninle diyor:)) kız sen bebeği 5 ayda doğurtursun bana tamam bu kadar yeter diye.:)))
valla aslında hiç kimseye söylemiycektik cuma akşamı 3. kat komşumuz oturmaya geldiler totoş dayanamadı söyledi. mutfaktaydım ora çido geldi tebrik etti normal dimi dedi evet dedim bak gördünmü dedi:)) detay ,inmedi ama ilk normal oldu yalanımı atmış bulundum(( neyse normalde cmtesileri handoşla takılıyorm tarotçuya da onal gittik bostancıda bebe mağazası vardı o beğendiğimiz beşikler varya orda vardı hadi gel sorayım dedim. ayy olsunda hayırlısıyla ben alcam falan dedi. mağazadan çıkınca gene öyle dedi. bende geliyor dedim durdu anlamadı düşündü garibimin gözleri doldu ağlıycaktı yol ortasında sarıldın bana sıkı. dedim aslında söylemiycektim çok erken keseyi bile görmedik ama totoş çidolara söyleyince sana söylememek olmaz dedim. hani kadınla tüm cmetesi takıl sonra çidodan duyması olmaz diye ona söylemek zorunda kaldım. oda kimseye söyle daha erken çiğdeme bile söyleme dedi bende totoş tutamadı çenesini içinde patlıycaktı dedim tüüh neyse daha fazla kimseye deme nazara falan gelirsin diyor:) yok kız nazar falan hiç aklıma gelmedide ok erken ortada belli bişey yok ondan söylemek istemiyom dedim. ama bizimkilere demedim onlar tüp olduğunu biliyor kızlar demiştir anneme. annemde babamda 1 kez bilesormadı tüp mü yaptın diye. biliyorlar aa. sadece iğnelere hala bitmedimi diyor. ablam test günü msj attı ya senin test günün değilmiydi dedi bende evet öyleydi ama belli değil muallakta dedim malum o gün değr 36 idi. sonra kardeşle msjlaşırken o sordu senin sonuç noldu diye bi tane bende ikizlerde derin donrucuda belli değil hafat belli olur dedim.ha oalk bebik olursa tüp müp demiyonuz kimseye dedim. ama onlara açıklıycağımız zaman uayrıcam sakın hakimseye tüp demeyin diycem. annem zaten öyle konuşmaz dedikodu yapmaz detay konuşmaz kimseyle genel yapısı öyle zaten babamda malum erkek hiiç konuşmaz. bir te kızlara belki ikizlere hamile olan kuzen sorar tüpmü yaptı kendiliğinden mi diye. ha aslında onda önceden paylaşmıştım söylemek isterim ama çok saftır kendisi kasti gidip söylemez kimseye eminim ama o safım azından kaçırır. eşimde ne gerek varki yaln söylüyon bence gerek yok diyor bebeğini kucağına alınca tüp müp hikaye olur diyor. bende eziğim ben millet çatır çatır neden benimki tüp oldu diyom zoruma gidiyor diyorum. oda hep sağlıkla ilgili çeşitli örnekler vererek beni teskin etmeye çalışır. tüp takıntımından caydırmaya çalışır.
ese olayı ise vajinalden bile görünmeme ihtimali oluyormuş dolayısıyla kaırndan bakılmıyormuş hani nokta gibi bişey olcak heralde.
kızçeler ya 1-2 sıkıntım var sebepleri nelerdir acep.
1- regl ağrısı gibi ağrım var akşam üstünden beri ara ara geliyor. 2- birde sürekli idrara gidiyorum bugün öğlenden beri. hani desemki çook su içiyorum o da yok. toplasanız bugün 1 lt su içmemişimdir ama yinede wc den çıkamıyorum çok afedersiniz ama ucunda hep idrar var gibi hani salsam 1 damlada olsa gelicek. gidiyorum wc ye aman aman geldiğide yok. nedendir acaba üşüttüğümüde sanmyorum ama olabilirmiki? yoksa bebik iyice yerleştide ondanmı oluyor bu idrar olayı. ya garibimin daha bişey yaptığı yok bende her sucu ona atıyorum ama ne bilim her olumsuz bişeyde acaba ondan sebepmi oluyor diyorum
nevincim senin adına çok sevindim.. en azından çok yumurta olup ohss geçirme riskin yok.. ben cumartesi uyandım, yatakta ağlamaya başladım, eşim ne oldu, neyin var sordukça ağladım... hiç bişey yokken ağlayıp durdum... eşim de çok üzüldü...neyse kontrole gittim.. doktor bir sağ tarafa baktı, süper sağ taraf çok iyi, ilaçlar çok etki etmiş dedi, ben bir baktım ekrana en az 10 tane daha fazlada olabilir yumurta!!! sonra bi sola cevirdi ooo sol mükemmel demesiyle benim korku tavan yaptı... ekranda bi sürü siyah yumurta.. korkumdan boyut adet falan soracak halim yoktu, zaten gördüm 20/25 yumurta vardı(( bence ohss olacam, ağır gecirecem. transferin ertelenmesi önemli değil de, ödüm kopuyor acı çekmekten. gon.f 300 e devam. dün cetrodite mi ne o na başladım. bugünde vurup yarına kontrole gidecem yine. bu arada umutta bana verdikleri ilaç kullanım çizelgesinin arkasında genel bilgiler vardı. bu ilaçlar aşırı hassaslık, duygusallık ve alınganlık, gaz, kabızlık, kasıklarda ağrı yapabilir diye yazıyordu.. yani bu ağlamalarımız hep ilaçlardan :)) toplama işleminin de genelde 10-12. günler yapılacağı.. benim yarın biraz netlik kazanacak... tahminim cuma yada cumartesi.. zaten. gon f az kaldı. cuma sonuncuyu vuracam.
duygucum bir şeyi beklemek cok zor gerçekten.. zaman geçmek bilmez. allahtan beklediğine değiyor. değerin çok iyi çıkmış. inşallah keseyide görüp rahatlarız...
benim koca normal aşure yapmadı ki, herkesin yapabileceği hazırını almış onu yapıyo:), yinede dağıtmış yani.
günaydın sonaycan ya daha dün bir bugün iki hemen kendini ohss yaptın heherkeste olucak diye bişey yok daha şimdiden kendini şartlarsan olmayacağın varsada olursun heralde. bence düşünme bunları o çok görünen yumoşlar sonradan görünmeye biliyor daha ilk kontrolündü. yarın dahada netlik kazanır ve yarından sonra aşağı yukarı kaç yumoşun olur belli olur. sen 22 kasım perş. ilaçlara başladın dimi? eğer öyleyse büyük ihtimal bu cumartesi opu olursun. 4 aralık salı falanda transferin olur hayırlısıyla.
yarın önemli ve yoğun bir gün olcak. benim kese bakma günüm, baharın gebelik test günü, senin yumoşların durumu. inş hepimizden iyi haberler gelir. sonra zaten nevin opu olcak bu hafta. elifede az kaldı onun transfer yapılcağı haftlarda benimde kalp atışlarını duyarız inşallah.
olsun adam yinede yeltenmiş napsın. baktıki karının yapacağı yok bari ben yapayım demiş:)) bende anamda yedim. birde eşimin yemekçisi yollamış bana. bende aşure niyetine 1-2 kuruluşa para verdim yaparken benim adımada bişeyler katın diye. ama artık bebeler olcak ya öğrenmek lazım. anne aşure yap derlerse ne diycez gidip pastaneden alcak değiliz ya. ben yaparımda elimin ayarı yok 2 kişiyiz hadi 3-5 te komşuya dağıtsam küçük bir tecere yerine kesin koca bir kazan yaparım ondan hiç yeltenmedim.:)) yoksa tarifle falan çok güzelde beceririm tek sorun bolca yapmak:)
canım işe başladım başlamasına da yataktan kalktığımdan beri feci başım ağrıyor. ağrı kesici de içemiyorum. zaten mecbur kalmadıkça içmem normalde. bi de benim başım ağrıdı mı mide bulantısıyla birlikte oluyor. sabah da nasıl olduysa dişmacunu yuttum. sonra midem bulandı tadından öğürmeye başladım banyoda baktım kocacım nasıl duyduysa kalkıp gelmiş gülümseyerek mide bulantıları da başladı demek diyo:)) ayyy sakın umutlanma diş macunu yuttum ondan midem bulandı dedim:) şaka maka yarından çok korkuyorum. sonucu öğrenmek istemiyorum resmen. bi de etrafımda herkes biliyor. transferden sonra 3-4 yakın arkadaşım, kayınvalidem, görümcem, eltilerim, patronum, işyerinden arkadaşlarım, kardeşimin arkadaşları bile arayıp, geçmiş olsun dediler hepsi de 27 kasımda yani yarın sonuç alacağımı biliyor. şimdi ben bu kadar insana negatif sonucu nasıl vereceğimkayınvalidem kendi dünürlerine yani görümcemin kayınvalidesine bile söylemiş. taaa antakyadalar:) sadece biz biliyor olsak hiç sorun değil kendimi hazırladım zaten olumsuz sonuca ama bu kadar insana nasıl söyleyeceğim. onu düşünüyorum sadece. yarın hastaneye hiç gidesim yok. aşılamalarda hep gününden önce test yapan ben şimdi bir kaç gün geçse de öyle mi yapsam diye düşünüyorum.
o adamın karısıyla aynı gün toplanmıştı yumurtalarımız. 3 yumurtası toplanmıştı sadece ama çok ağrı çekmişti anlamadım. kızın annesi de annemle bana damadını çekiştiriyordu sürekli. boyu posu devrilsin diyordu resmen. gülmemek için zor tuttum kendimi. konuyu değiştirmesem neler anlatacaktı kadın kimbilir:) evet ben biraz rahat davrandım bu konuda. ilk üç yıl kimseye söylememiştik ama baktım ben anlattıkça mutlu oluyorum hiç saklamamaya tedavimle ilgili her süreci paylaşmaya başladım. artık böyle olunca da olumsuz sonucu paylaşıcaz heresle napalım. yani inan jelim yarın bitiyor olmasa test işini haftasonuna kadar ertelerdim. sanırım olumsuz düşünsemde korkuyorum içteniçe.
benim bebik şimdi varsa 3+2 oluyor mesela ama tabii hiç sanmıyorum. bizde 2007 temmuzda evlendik. 2008 ekimde vajinismusu yendim ve hemen bebek için çalışmalara başladık yani 4 yılı geçti bebik için uğraşalı. bende hep 2 çocuk istiyorum o yüzden bu sefer olmazsa üzülmiycem belki ikinci de dondurulmuşlarımız olur 2 ye tamamlarız.
ofya çok kötü cidden çoook uzun bir süreç olmuş. çok garip ama ne bilim severek evlendiğin biriyle bunalrı yaşıyon hani korku falan olsa değildir heralde bu vajinismus çok başka bişey sanırım. bizde 2008 ekimde evlendik 2010 da çalışmalara başladık.
anladım canım öyle hesap kitap bilmiyorumda. bana göre taş çatlaşa bebek 3 haftalık falandır hani trans günü hamile kaldığımı var sayıyorum. ne güzel birden 5 hafta olmuş. keşek birden 3-4 ay olaydı.
canım bizimde 4 yıl oldu evleneli düğün borcu harcı derken 2 yıl bekledik. ha belki eşim yapalım dese ben gene yapabilirdim belki ama oda ağzını açmayınca bende bişey demedim. hatta hadi 2 yıl oldu deneyelim olaki olmazsa birde bu işin tedavi süreci olur dedik ve dediğimiz çıktıbaşka iyi bişey olsa dediğimiz çıkmaz zaten ( işte allah kısmet ederse evliliğimiz 5. yılının sonunda bebek olmuş olacak. düşünsene benle birlikte evlenenlerin çocukları 2,5 yaşında onlar 2. yapcak ben daha 1 i bile yapamadım. ama ahtım var allah nasip ederse bunu ıkına sıkına normal doğum yapmaya çalışıcam. sonra hemen gene bebek deniycem belki kendiliğinden olur ha olmazsada ikizleri almaya gidicem. belki birden 3 çocuğum olur:) eşim kendi kaşındı işi ne baksın bize. başta yapaydı bir tane belki tamam derdim ama madem istemedi bende böyle yaparım:)
canım 2.tüp demedim ya hani ilkini doğurunca belki vucut kendine gelir de kendiliğinde olur diye dedim. hep öyle oluyormuş ya. kız bana kısmet olmayan ikizler inş. sana kısmet olur. tabisi öncelikle gönlündeki ne ise o olsun diiym. ama ikizin olsun 1 i kız biri erkek bi kerede çıkar hem kız hem erkek evladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?