canım 2.tüp demedim ya hani ilkini doğurunca belki vucut kendine gelir de kendiliğinde olur diye dedim. hep öyle oluyormuş ya. kız bana kısmet olmayan ikizler inş. sana kısmet olur. tabisi öncelikle gönlündeki ne ise o olsun diiym. ama ikizin olsun 1 i kız biri erkek bi kerede çıkar hem kız hem erkek evladı.
yoook be duygucummm biri olsun 2. hayatta düşünmemde yaşımdan dolayı 2 tane emb. koyacaklarya. hani ikiside tutarsa diye 4 dedim :))) yoksa biri olup 2. ye deneyecek kadar kafayı yemedim :)
ya kızlar bahar demiş ya duygu daha 5+3 bu ne demekki? yani ben en son 20 ekimde adet oldum bu bebek şimdi kaç haftalık adet olduğum haftayıda sayıyormuyum?
sonay senden de bu beklenirdi zati 8-10, hafta değil bebeğin kalbini 5-6. haftada attırdın valla:)))) birde kardeşimden öğrendiklerimi paylaşırım seninle diyor:)) kız sen bebeği 5 ayda doğurtursun bana tamam bu kadar yeter diye.:)))
duygu cum söylememek imkansız zaten canım ya iyi yapmışsın komşularına söylemekle insan içinde tutamıyor seni de kocanı da anlıyorum canım içi coşuyor insanın. Ailene de söylersin tüp olduğunu kimse bilmiyor kendiliğinden oldu dedik dersin onlar idare ederler. kocişin de ailesine kendiliğinden oldu der ara vermiştik der olur biter. yalnız ailelerinizle de paylaşın yazık onlara en çok senin annenin bilmeye hakkı var ve babanın sessiz olsalar da ben üzüldüklerini ve akıllarında olduğunu düşünüyorum. saklama. sonra daha çok canın yanar. kendimden örnek veriyim. eğer söylemeseydim. 5 yıla girdik hala yok mu diyeceklerdi. ama 1 düşüğüm var deyince herkes yine olur diyor ve susuyor. eğer kimseye söylemezsen ve Allah göstermesin ama bişey olursa devam etmezse gebeliğin sonrası daha büyük bir yük oluyor. bence gebeliğini herkese söyle. bişey olursa da aa en azından oluyor yine olur derler emin ol. hiç olmuyor gibi düşünmelerinden daha kolay bu baskı. tüple yada değil orası sana kalmış sen kendini nasıl mutlu ediyorsan öyle de. ama hamileyim de. yolunda gitmeyen bişey olursa da sağlıksız bir durummuş dersin ki inşallah bunlara gerek olmayacak. ama benim dediğim yani söyle ki kimse hamile kalamıyor demesin.
kesen bence görünür artık değerin çok güzel vajinal ultrasonla bulur onu doktor merak etme ve evet minicik bişey olucak içi boş yarım ay şeklinde oluşmaya başlamıştı benim ilk kontrolümde bak kesen oluşuyor daha yeni demişti doktorum.
anne aşure yap derseler yavrım sizi yapana kadar merkez merkez gezmekten evde oturup aşure yapıcak zaman kalmadı dersin :) seni bacaklarına yapışmış 2 çocukla saçını toplanış bi tülbentle sarıp sarmalamış aşure kazanının başında hayal ettimçok komikkkk
bahar cım hiç stres olma eğer negatif i görürsen olmadı kısmet değilmiş dersin birdahaki sefere inşallah dersin olur biter. bizde de aileler biliyor. birkaç yakın arkadaşım biliyor. çevre de zaten tahmin ediyor artık 1 düşüğüm var 4 yıldır evliyim falan deyince olmuyor diyorlardır. artık soran olursa da istiyoruz deniyoruz biraz nazlı çıktı bizim bebek falan diye tedavi gördüğümü anlamalarını sağlayacak cümleleri kurabilecek cesareti buluyorum kendimde. bence bunu atlatmak büyük başarı insanlara tedavi gördüğünü utanmadan sıkılmadan açıklayabilmek anlamalarından rahatsız olmamak. beni bilmeleri artık daha da çok rahatlatıyor. sen de hiç stres yapma. belki de tutundu sana meleğin canım pozitif düşün.
boyu posu devrilsin demesi ne çok güldüm yaa ne insanlar var :) ama bebek için sülalecek koşturmayı bilirler dimi. kimi insan için öyle kıymetli bu bebek işi.özellikle kapalı ve koyu doğulu olan insanlarda. valla bizden bilgililer ve sıranın önüne atlayıveriyolar. inşallah test sonucun hayırlı olur canım. hepimizin yüzü 2. pozitifle de güler.
ben de söylemeyi düşünüyorum. belki tüp diyecek kadar cesur olamam da tedavi gördüm diyebilirim. zaten herşey ortada. benim sadece küçük teyzem ve ailelerimiz biliyor. büyük teyzem ve çocukları yani kuzenlerimden falan sakladım. onlarda sormuyor ama paylaşmamı isterlerdi. ben de o yüzden tedavi ile oldu diye çıtlatıcam. eğer başkasından duyarsalar o zaman da kötü.
anladım elifcan artık duyulsunda varsın 8 haftalıkken duyulsun önemli değil. gerçi ben hala inanamıyorum oda ayrı bir durum tabi. bende dedim tüp demem. eşimde tedavi gördük oldu deriz dedi :) ne bilim işte benimde böyle bir takıntım oldu
duygucum bende seninle aynı durumdayım... diyorumya ben kimseciklere söylemedim. kızkardeşim biliyor çünkü hastanelerle çalıştığı için ilaç vb yardımı oldu.. bir arkadaşımda umuttaki embriyog u tanıdığı için söyledim. mecburiyetten. dedimya biz eziğiz diye
canım, hemen ohss olacağım deme. sonuçta öyle kuvvetli bir risk olsa, ilaç dozunu düşürürler gibi geliyor bana. ya da ek bir şey verirler. yumurtaların çapları ölçüldü mü? bir şey demediler mi? ilaçlar östrojeni artırıyor aslında o yüzden duygusallaşıyoruz. ben olaya biraz daha gamsız ve hissiz baktığım için duygusal tepkilerim sana göre az(dediğim gibi bir tek kaynanama gıcığım, annemin geleceğini bilmiyordu, bir kere opuya geleyim falan demedi mendebur) ama benim de vücudumda etkileri muazzam. bir kere vajinal sıvılarım coşmuş durumda. normalde ovulasyon zamanı gelen şeffaf akıntıdan devamlı ve aşırı şekilde geliyor. göğüslerim, karnım, hatta vücudum komple şişti. yüzüm bile şişip, ay parçası gibi oldu:))) bir de yine ödemden olacak devamlı ayaklarımın altı ve karnımın içi acıyor. arada yeşil çay içip devamlı tuvalete çıkıp, ödemi atıyorum. 6-7 saat acı kayboluyor ama sonra yine şişiyor.nevincim senin adına çok sevindim.. en azından çok yumurta olup ohss geçirme riskin yok.. ben cumartesi uyandım, yatakta ağlamaya başladım, eşim ne oldu, neyin var sordukça ağladım... hiç bişey yokken ağlayıp durdum... eşim de çok üzüldü...neyse kontrole gittim.. doktor bir sağ tarafa baktı, süper sağ taraf çok iyi, ilaçlar çok etki etmiş dedi, ben bir baktım ekrana en az 10 tane daha fazlada olabilir yumurta!!! sonra bi sola cevirdi ooo sol mükemmel demesiyle benim korku tavan yaptı... ekranda bi sürü siyah yumurta.. korkumdan boyut adet falan soracak halim yoktu, zaten gördüm 20/25 yumurta vardı(( bence ohss olacam, ağır gecirecem. transferin ertelenmesi önemli değil de, ödüm kopuyor acı çekmekten. gon.f 300 e devam. dün cetrodite mi ne o na başladım. bugünde vurup yarına kontrole gidecem yine. bu arada umutta bana verdikleri ilaç kullanım çizelgesinin arkasında genel bilgiler vardı. bu ilaçlar aşırı hassaslık, duygusallık ve alınganlık, gaz, kabızlık, kasıklarda ağrı yapabilir diye yazıyordu.. yani bu ağlamalarımız hep ilaçlardan :)) toplama işleminin de genelde 10-12. günler yapılacağı.. benim yarın biraz netlik kazanacak... tahminim cuma yada cumartesi.. zaten. gon f az kaldı. cuma sonuncuyu vuracam.
ben geldiiimmmm. sabah son kontrolüm yapıldı. rahim kalınlığı 11.2 olmmuş. yumurtanın biri almış başını gitmiş 23 mm olmuş. 4 tane de 20mm-17mm arası yumurta vardı. 2 tane de küçük 16mm vardı. garanti 5 tane, öteki 16mmler yetişirse 7 tane yeterli büyüklükte yumurtanız toplanır hedef de 3 iyi kalite embriyo dedi emre bey. elimde halen kullanılmamış cetrodite olduğu için 23mm olan kendi çatlamasın diye eve gidince hemen bir cetrotide daha vurun dediler. akşam 21:30'da da çatlatma iğnemi vuracağım. çarşamba saat 9da opu yapılacak. eşime de aç susuz gelin, gerekirse tese ile sperm alabiliriz dediler epey morali bozuldu. "ama benim yeteri derecede spermim vardı, gerek yok" diyecek oldu, "olsun spermi verirsiniz, hemen bakarız,yeterliyse burada bir şeyler yersiniz, ama iyi kalite bulamazsak hemen teseye alırız" dediler itiraz edemedi. bense içimden "ee hep ben mi cefasını çekeceğim, biraz da o çeksin oldum":)))) prolaktinini epeydir kontrol altında tutuyoruz, sayının çok düşük çıkıp, teseye gerek kalacağını sanmam, ama böyle bir üç buçuk atması haince zevk verdi bana:)))
ben geldiiimmmm. sabah son kontrolüm yapıldı. rahim kalınlığı 11.2 olmmuş. yumurtanın biri almış başını gitmiş 23 mm olmuş. 4 tane de 20mm-17mm arası yumurta vardı. 2 tane de küçük 16mm vardı. garanti 5 tane, öteki 16mmler yetişirse 7 tane yeterli büyüklükte yumurtanız toplanır hedef de 3 iyi kalite embriyo dedi emre bey. elimde halen kullanılmamış cetrodite olduğu için 23mm olan kendi çatlamasın diye eve gidince hemen bir cetrotide daha vurun dediler. akşam 21:30'da da çatlatma iğnemi vuracağım. çarşamba saat 9da opu yapılacak. eşime de aç susuz gelin, gerekirse tese ile sperm alabiliriz dediler epey morali bozuldu. "ama benim yeteri derecede spermim vardı, gerek yok" diyecek oldu, "olsun spermi verirsiniz, hemen bakarız,yeterliyse burada bir şeyler yersiniz, ama iyi kalite bulamazsak hemen teseye alırız" dediler itiraz edemedi. bense içimden "ee hep ben mi cefasını çekeceğim, biraz da o çeksin oldum":)))) prolaktinini epeydir kontrol altında tutuyoruz, sayının çok düşük çıkıp, teseye gerek kalacağını sanmam, ama böyle bir üç buçuk atması haince zevk verdi bana:)))
maşallah coşmuş yumoşlar. inşallah yeterli sayıda kaliteli embriyolarınız da olur. çarşamba günü güzel haberlerini alırız inşallah.
şu ezik muhabbetinize kopuyorum. aklıma devamlı yalan dünyadaki zerrinle tülay geliyor:))) "kız biz ezikmiyiiiiiizzzz?" :))))
tüple bebik yaptık diye ne ezik olcaz be yaaaa? benim yakın çevrede herkes de biliyor. hamile kalırsam kim sorsa söylerim de... eşim de herkese söylüyor. hiç ezik falan da hissetmiyoruz. esas ezik gözüyle bakan olursa onlar ezikdir. hadi bakalım doktorlar onlara da taş gibi "çocuğunuz olmaz" desin, manen kaldırabilsinler, hastanelerde aylarca sürünsünler, sonra tedavide zart zart iğneleri yesinler, opusu, transferi, onca acı sıkıntıya katlansınlar. ezik falan değil tam aksine gurur duyuyorum halimden. şak diye hamile kalıvermek kolay, ne olacak 5 dakikalık iş ama esas bunca sıkıntıya katlanıp çocuk yapabilmek zor. eğer hamile kalırsam çocuğuma da hep diyeceğim, "yavrucum senin için her tür sıkıntıya katlandım, sen öyle elalem gibi kaza kurşunu falan olmadın, uğraştım, didindim, isteyerek, severek yaptım, o yüzden annen baban seni ne kadar seviyor diye içinde en ufak bir şüphe olmasın"
allah bundan geri koymasın sonaycan. hani böyle bir imkan varki yararlanıyoruz eskiden buda yokmuş. eşim hep şey der bir yerine bişey olduğunda dr. gitmiyormusun bir yerin ağrıdığında kesildiğinde falan bununda ondan hiç bir farkı yok diyor. tabisi ben ona kulak asmıyorum neden çünkü bende eziğim :)))) ama buna bile şükür. tek mesele etrafın bilmesine gerek yokki diyorum:))
ohh süper ya nevincim benim içime seninde hamile kalacağın doğuyor yeminle. kocanın spermleri ne kadar kötü olsada içimdeki his ilk denemende tutacağını söylüyor. inş. tutar hatta dondurulmuşun bile olur belli olmaz belki 2. bile düşünürsün:) anan geliyor ya bırak kaynanayı hem onun yanında yataklara düşücen ohh bakma gelmemesi iyi bence seni güçsüz göremiycek hıııhhh :))) oh çarş opu cmtesi transfer. sen transfer olurken sonay opu olcak. ay birden çok heyecan yaptım ya. allah emeklerimizi boşa götürmesin. inş hepimizin yüzü gülecek çok az kaldı inanıyorum. çorap söküğü gibi gelsin ardı. bence teseye falan gerek kalmaz ama eşin çarşambaya kadar 9 doğurur. bir bakıma iyi oluyor bakma ben opuya falan giderken eşim hep kahvaltı yapıyor kahve içiyordu bende aç aç yanında oturuyordum. benim öcümüde almış sayıyorum:)
canım, hemen ohss olacağım deme. sonuçta öyle kuvvetli bir risk olsa, ilaç dozunu düşürürler gibi geliyor bana. ya da ek bir şey verirler. yumurtaların çapları ölçüldü mü? bir şey demediler mi? ilaçlar östrojeni artırıyor aslında o yüzden duygusallaşıyoruz. ben olaya biraz daha gamsız ve hissiz baktığım için duygusal tepkilerim sana göre az(dediğim gibi bir tek kaynanama gıcığım, annemin geleceğini bilmiyordu, bir kere opuya geleyim falan demedi mendebur) ama benim de vücudumda etkileri muazzam. bir kere vajinal sıvılarım coşmuş durumda. normalde ovulasyon zamanı gelen şeffaf akıntıdan devamlı ve aşırı şekilde geliyor. göğüslerim, karnım, hatta vücudum komple şişti. yüzüm bile şişip, ay parçası gibi oldu:))) bir de yine ödemden olacak devamlı ayaklarımın altı ve karnımın içi acıyor. arada yeşil çay içip devamlı tuvalete çıkıp, ödemi atıyorum. 6-7 saat acı kayboluyor ama sonra yine şişiyor.
valla ne güzel ifade etmişsin. benim düşüncelerimi de anlatmışsın resmen:) bence de biz zoru başarmaya çalışıyoruz. evlenir evlenmez hamilelik haberini alsaydık bu kadar çaba sonucu hamile kalmak kadar mutlu etmezdi bizi eminim. en azından ben kendi adıma böyle düşünüyorum.
şu ezik muhabbetinize kopuyorum. aklıma devamlı yalan dünyadaki zerrinle tülay geliyor:))) "kız biz ezikmiyiiiiiizzzz?" :))))
tüple bebik yaptık diye ne ezik olcaz be yaaaa? benim yakın çevrede herkes de biliyor. hamile kalırsam kim sorsa söylerim de... eşim de herkese söylüyor. hiç ezik falan da hissetmiyoruz. esas ezik gözüyle bakan olursa onlar ezikdir. hadi bakalım doktorlar onlara da taş gibi "çocuğunuz olmaz" desin, manen kaldırabilsinler, hastanelerde aylarca sürünsünler, sonra tedavide zart zart iğneleri yesinler, opusu, transferi, onca acı sıkıntıya katlansınlar. ezik falan değil tam aksine gurur duyuyorum halimden. şak diye hamile kalıvermek kolay, ne olacak 5 dakikalık iş ama esas bunca sıkıntıya katlanıp çocuk yapabilmek zor. eğer hamile kalırsam çocuğuma da hep diyeceğim, "yavrucum senin için her tür sıkıntıya katlandım, sen öyle elalem gibi kaza kurşunu falan olmadın, uğraştım, didindim, isteyerek, severek yaptım, o yüzden annen baban seni ne kadar seviyor diye içinde en ufak bir şüphe olmasın"
ha ha ha valla aynı şeyi düşünmüştüm, ben aç susuz dilim damağıma yapışmışken bu şimdi karşımda eni konu kahvaltı eder diyordum şimdi edemeyecek:))))
emre bey yine 2 embriyo koyalım dedi, biz yine net bir şey söylemedik. ama ben biliyorum 2 konursa biz zerre istemiyoruz ya tutmayacaksa bile tutar. öyle bir kem talihliyimdir ben. millet tutmadı diye üzülür ya artık ben de 2si birden tuttu diye oturur ağlar dururum 9 ay. hayır bir de dünya kadar fazla kilom var, yaşım 36, kan uyuşmazlığımız da var, ikiz bebek taşıyamam, erken doğururum falan, kuvözdü şuydu buydu, sağlık sorunlarıydı uğraşırım diye de endişelerim had safhada. o yüzden tek koydurmak en iyisi gibi geliyor. elbette fazla embriyom olursa dondururum ve ne olur ne olmaz 5 sene saklarız ama büyük konuşmayayım ekstrem bir şey olmadığı sürece 2.yi de yapmam zaten. allah kısmet ederse çocuğumun eğitimine dair bir çok hayalim var, maddi yönden o hayallerimi gerçekleştirebilmek için tek çocuk olması en iyisi.
ohh maşallahhh... alıp başlarını gitmişler valla. nihayet çatlatma iğnesine geldi sıra.. çatlatma vurduktan sonra yarın hiç bir iğne yapmayacaksın değil mi? hadii inşallah eşinede teseye falan gerek kalmadan olduda bitti maşallah deriz :)
benimkileri ölçtü ama sormadım hiç. gözüm dahada korkmasın diye... bende de o uhu ya benzer akıntı çok fazla.. 2 gündür coşmuş durumda. doktora söyledim olacak dedi. şişmeye gelince ben patlayacak gibi hissediyorum. dünde yüzüm şişmişti, eşim uyumaktan olmuş dedi. birde kasıklarım ağrıyor. demekki ilaçlardan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?