Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım nerden biliyosun karnındakinin ikiz olmadığını valla senin bu değer 3 er kat birden artınca benim aklıma ikiz mi oldu acaba diye geliyor. hayırlısıyla gelsin inşallah tek de olsa ikiz de olsa..

yoook be duygucummm biri olsun 2. hayatta düşünmemde yaşımdan dolayı 2 tane emb. koyacaklarya. hani ikiside tutarsa diye 4 dedim :))) yoksa biri olup 2. ye deneyecek kadar kafayı yemedim :)

en azimliniz benim o zaman ahdım var 3 tane yapıcam. onları büyütürken belim kırılsa da yapıcam. eğer rabbim verirse tabi çocuksuz geçirdiğimiz bu 5 senenin acısını fazlasıyla çıkartıcam. yaşım 27 şimdi eğer 28 de doğurursam ilk denemem tutarsa. bir de 31 de bir de 35 de yapıcam. 31 deki kendiliğinden olur belki de artık 35 e dondurulmuş embriyo falan kullanabiliriz :d planlar hazır ama hiçbir zaman evdeki hesap çarşıya uymaz. ama ben 3 tane istiyorum.


canım gebelik adet gününden itibaren sayılıyor zaten adetini 1 gün gecikince 4+1 günlük hamile oluyorsun :) senin dediğin gibi koydukları günden sayılmıyor çünkü mens bir dönem ve o dönemin en başından eğer gebelik oluşursa birdaha adet olmuyorsun gördüğün son adetten sonrası sayılıyor işte. yani 6 haftalık olmana az kaldı 7. haftada kalbini duyarsın sonra herşey rayına oturur inşallah.
 

ay sen analtınca benimde gözümde canlandı paçoz halim:)) zuhaha tam bir ev karısı olup yakamı paçamı dağıtırım heralde:)))) bebelerde etrafımda vızıldayıp durur. harbi öyle derim seni doğurabilmek için aşüre yapacak zmaan olmadı:))
canım ben kimseye hesap vermek zorunda değilim yani sırf millet aa bak oluyormuş kısır değilmiş yorumlarını yapmasınlar diye açıklayamam hani onca emek verdik eziyet çektik acı çektik hangi eş dost akraba derdimize ortk olduki şimdide onların çocuğum oluyor diye gözünü boyıyayım. oluyorsa oluyor olmuyorsa olmuyor onlara ne. bizimkiler tüp olduğunu biliyor hani annemle ablam geldi ee annem hiç sormadı kzıım neyin var neren ağrıyor demedi. demedi çünkü tüp yaptığımı biliyordu :))) hani üzülmeyim diye yada çekindiğinden sormadı. ama kaynonoşa söylemem çatlasın eşim siiznkilere söyliyelmmi dedi yok dedim. tabi söylersek sende hemen söyliycen dimi dedim güldü. ne bilim ben kalp atışından sonra söylemeyi düşünüyorum. bakalım totoşu o zmana kadar zapt edebilecekmiyim:))) hatta onlara cinsiyetle birlikte haber vereyim diyorum. iyice kudursunlar:)) aa neden şimdi haber verdilerki demekki emin olmadılar tedaviyle oldu ya ne olur ne olmaz bişey olur diye emin olduktan sonra açıkladılar diye yorumlar yaparlar:))) aman naparlarsa yapsınlar valla ne onun çevre ne benim çevre umrumda değil sağ sağlim ilerlesin ve doğsunda geri kalan hiç kimse umrum değil.
 

inşallah canım. ama 12 gündür kendimi 1 saniye bile umutlandırmadım varsa bu duurma nasıl alışırım onu da bilmiyorum:)) çevremdekilerin bilmesi beni de rahatlatıyor. anlattıkça rahatlıyorum resmen. hatta bazen sırf bu konudan konuşarak sıkıyorum yakın çevremi:) o yüzden burada aynı şeyleri yaşayan arkadaşlar bulup dertleşmek çok güzel. bebiş gelirse de göğsümü gere gere tüp bebekle oldu diye söylerim sanırım.[/QUOTE]

ben de söylemeyi düşünüyorum. belki tüp diyecek kadar cesur olamam da tedavi gördüm diyebilirim. zaten herşey ortada. benim sadece küçük teyzem ve ailelerimiz biliyor. büyük teyzem ve çocukları yani kuzenlerimden falan sakladım. onlarda sormuyor ama paylaşmamı isterlerdi. ben de o yüzden tedavi ile oldu diye çıtlatıcam. eğer başkasından duyarsalar o zaman da kötü.
 

anladım elifcan artık duyulsunda varsın 8 haftalıkken duyulsun önemli değil. gerçi ben hala inanamıyorum oda ayrı bir durum tabi. bende dedim tüp demem. eşimde tedavi gördük oldu deriz dedi :) ne bilim işte benimde böyle bir takıntım oldu
 
sonay cım hoşgeldin ah canım ya kıyamam ben sana öyle ağlamalar bende de oluyor hep ilaçlardan canım nasıl olduğunu anlamadan süzülüveriyor yaşlarım gözümden. inşallah geçecek haberler gayet iyi. maşallah ben ohss oldum sizi de panik sardı çıkart at kafandan öyle düşünceleri. sakınan göze çöp batar olucam diye korkarsan olursun. ben tedavi sürecimde o kadar rahattım ki şöyle düşün herşey Allahtan ve bu işin sonunda ne olacağı belli. sen ne kadar ağlasan da dövünsen de transferin olacaksa olur ve hamile kalırsın zaten şuan herşey belli kaderimizi yaşıyoruz biz. eğer olmicaksa da ne kadar dövünsen de sonucu değiştiremezsin. ancak olumsuz olan herşeyi rabbim hayırlara çıkarır sen merak etme. olacaksan da olursun ne var yani herşey Allahtan. saldım çayıra mevlam kayıra modundaydım ben. belki de hiç olmayacak birşey için kendini üzüyorsun şuan yalanmı. olacaksa olur psikolojini etkileme. canın da acımaz bitanem korkma bizler zaten en güzel merkezlere gidiyoruz verdikleri ilaçlar önlemleri alıyor. sen rahat ol yeter canım herşey yolunda gidecek nevin ile arka arkaya oğu olup alacaksınız bebeklerinizi.


valla hazır mazır adam aşure yapmış da dağıtmış yaa Allah kabul etsin ben de rüyamda gördüm hayır olsun tencereyle kaynıyordu böyle içinde herşey vardı bolluk bereketi mi işaret ediyor acaba? daha hiç yiyemedim canım da çok istiyor

Çok haklısın şimdiden korkup huzursuz olmayayım. o zaman olursa yaşarım :) şu dakika itibari ile bende saldım valla :) canın aşure istediyse sende eşim gibi hazırından alıp yap, sadece su ekliyorsun.. çok kötü olmuyor.
 
Çok haklısın şimdiden korkup huzursuz olmayayım. o zaman olursa yaşarım :) şu dakika itibari ile bende saldım valla :) canın aşure istediyse sende eşim gibi hazırından alıp yap, sadece su ekliyorsun.. çok kötü olmuyor.[/QUOTE]

bizde annecimle hazırından alıp yaptık. üstünü de süsleyince evde yapılandan pek farkı olmuyor:) ama biz dağıtmadık canımız çekmişti kendimize yaptık. anneciğimin benle uğraşmaktan vakti olmadı ama kayınvalide de yapmış baya yedim bu sene.
 

duygucum bende seninle aynı durumdayım... diyorumya ben kimseciklere söylemedim. kızkardeşim biliyor çünkü hastanelerle çalıştığı için ilaç vb yardımı oldu.. bir arkadaşımda umuttaki embriyog u tanıdığı için söyledim. mecburiyetten. dedimya biz eziğiz diye
 

allah bundan geri koymasın sonaycan. hani böyle bir imkan varki yararlanıyoruz eskiden buda yokmuş. eşim hep şey der bir yerine bişey olduğunda dr. gitmiyormusun bir yerin ağrıdığında kesildiğinde falan bununda ondan hiç bir farkı yok diyor. tabisi ben ona kulak asmıyorum neden çünkü bende eziğim :)))) ama buna bile şükür. tek mesele etrafın bilmesine gerek yokki diyorum:))
 
ben geldiiimmmm. sabah son kontrolüm yapıldı. rahim kalınlığı 11.2 olmmuş. yumurtanın biri almış başını gitmiş 23 mm olmuş. 4 tane de 20mm-17mm arası yumurta vardı. 2 tane de küçük 16mm vardı. garanti 5 tane, öteki 16mmler yetişirse 7 tane yeterli büyüklükte yumurtanız toplanır hedef de 3 iyi kalite embriyo dedi emre bey. elimde halen kullanılmamış cetrodite olduğu için 23mm olan kendi çatlamasın diye eve gidince hemen bir cetrotide daha vurun dediler. akşam 21:30'da da çatlatma iğnemi vuracağım. çarşamba saat 9da opu yapılacak. eşime de aç susuz gelin, gerekirse tese ile sperm alabiliriz dediler epey morali bozuldu. "ama benim yeteri derecede spermim vardı, gerek yok" diyecek oldu, "olsun spermi verirsiniz, hemen bakarız,yeterliyse burada bir şeyler yersiniz, ama iyi kalite bulamazsak hemen teseye alırız" dediler itiraz edemedi. bense içimden "ee hep ben mi cefasını çekeceğim, biraz da o çeksin oldum":)))) prolaktinini epeydir kontrol altında tutuyoruz, sayının çok düşük çıkıp, teseye gerek kalacağını sanmam, ama böyle bir üç buçuk atması haince zevk verdi bana:)))


canım, hemen ohss olacağım deme. sonuçta öyle kuvvetli bir risk olsa, ilaç dozunu düşürürler gibi geliyor bana. ya da ek bir şey verirler. yumurtaların çapları ölçüldü mü? bir şey demediler mi? ilaçlar östrojeni artırıyor aslında o yüzden duygusallaşıyoruz. ben olaya biraz daha gamsız ve hissiz baktığım için duygusal tepkilerim sana göre az(dediğim gibi bir tek kaynanama gıcığım, annemin geleceğini bilmiyordu, bir kere opuya geleyim falan demedi mendebur) ama benim de vücudumda etkileri muazzam. bir kere vajinal sıvılarım coşmuş durumda. normalde ovulasyon zamanı gelen şeffaf akıntıdan devamlı ve aşırı şekilde geliyor. göğüslerim, karnım, hatta vücudum komple şişti. yüzüm bile şişip, ay parçası gibi oldu:))) bir de yine ödemden olacak devamlı ayaklarımın altı ve karnımın içi acıyor. arada yeşil çay içip devamlı tuvalete çıkıp, ödemi atıyorum. 6-7 saat acı kayboluyor ama sonra yine şişiyor.
 


ohh süper ya nevincim benim içime seninde hamile kalacağın doğuyor yeminle. kocanın spermleri ne kadar kötü olsada içimdeki his ilk denemende tutacağını söylüyor. inş. tutar hatta dondurulmuşun bile olur belli olmaz belki 2. bile düşünürsün:) anan geliyor ya bırak kaynanayı hem onun yanında yataklara düşücen ohh bakma gelmemesi iyi bence seni güçsüz göremiycek hıııhhh :))) oh çarş opu cmtesi transfer. sen transfer olurken sonay opu olcak. ay birden çok heyecan yaptım ya. allah emeklerimizi boşa götürmesin. inş hepimizin yüzü gülecek çok az kaldı inanıyorum. çorap söküğü gibi gelsin ardı. bence teseye falan gerek kalmaz ama eşin çarşambaya kadar 9 doğurur. bir bakıma iyi oluyor bakma ben opuya falan giderken eşim hep kahvaltı yapıyor kahve içiyordu bende aç aç yanında oturuyordum. benim öcümüde almış sayıyorum:)
 
 
şu ezik muhabbetinize kopuyorum. aklıma devamlı yalan dünyadaki zerrinle tülay geliyor:))) "kız biz ezikmiyiiiiiizzzz?" :))))
tüple bebik yaptık diye ne ezik olcaz be yaaaa? benim yakın çevrede herkes de biliyor. hamile kalırsam kim sorsa söylerim de... eşim de herkese söylüyor. hiç ezik falan da hissetmiyoruz. esas ezik gözüyle bakan olursa onlar ezikdir. hadi bakalım doktorlar onlara da taş gibi "çocuğunuz olmaz" desin, manen kaldırabilsinler, hastanelerde aylarca sürünsünler, sonra tedavide zart zart iğneleri yesinler, opusu, transferi, onca acı sıkıntıya katlansınlar. ezik falan değil tam aksine gurur duyuyorum halimden. şak diye hamile kalıvermek kolay, ne olacak 5 dakikalık iş ama esas bunca sıkıntıya katlanıp çocuk yapabilmek zor. eğer hamile kalırsam çocuğuma da hep diyeceğim, "yavrucum senin için her tür sıkıntıya katlandım, sen öyle elalem gibi kaza kurşunu falan olmadın, uğraştım, didindim, isteyerek, severek yaptım, o yüzden annen baban seni ne kadar seviyor diye içinde en ufak bir şüphe olmasın"
 

valla ne güzel ifade etmişsin. benim düşüncelerimi de anlatmışsın resmen:) bence de biz zoru başarmaya çalışıyoruz. evlenir evlenmez hamilelik haberini alsaydık bu kadar çaba sonucu hamile kalmak kadar mutlu etmezdi bizi eminim. en azından ben kendi adıma böyle düşünüyorum.
 

:))) haklısın en azından çaresi var..
 

ha ha ha valla aynı şeyi düşünmüştüm, ben aç susuz dilim damağıma yapışmışken bu şimdi karşımda eni konu kahvaltı eder diyordum şimdi edemeyecek:))))
emre bey yine 2 embriyo koyalım dedi, biz yine net bir şey söylemedik. ama ben biliyorum 2 konursa biz zerre istemiyoruz ya tutmayacaksa bile tutar. öyle bir kem talihliyimdir ben. millet tutmadı diye üzülür ya artık ben de 2si birden tuttu diye oturur ağlar dururum 9 ay. hayır bir de dünya kadar fazla kilom var, yaşım 36, kan uyuşmazlığımız da var, ikiz bebek taşıyamam, erken doğururum falan, kuvözdü şuydu buydu, sağlık sorunlarıydı uğraşırım diye de endişelerim had safhada. o yüzden tek koydurmak en iyisi gibi geliyor. elbette fazla embriyom olursa dondururum ve ne olur ne olmaz 5 sene saklarız ama büyük konuşmayayım ekstrem bir şey olmadığı sürece 2.yi de yapmam zaten. allah kısmet ederse çocuğumun eğitimine dair bir çok hayalim var, maddi yönden o hayallerimi gerçekleştirebilmek için tek çocuk olması en iyisi.
 

ohh maşallahhh... alıp başlarını gitmişler valla. nihayet çatlatma iğnesine geldi sıra.. çatlatma vurduktan sonra yarın hiç bir iğne yapmayacaksın değil mi? hadii inşallah eşinede teseye falan gerek kalmadan olduda bitti maşallah deriz :)
benimkileri ölçtü ama sormadım hiç. gözüm dahada korkmasın diye... bende de o uhu ya benzer akıntı çok fazla.. 2 gündür coşmuş durumda. doktora söyledim olacak dedi. şişmeye gelince ben patlayacak gibi hissediyorum. dünde yüzüm şişmişti, eşim uyumaktan olmuş dedi. birde kasıklarım ağrıyor. demekki ilaçlardan :)
 

evet ya bildiğin zoru başarıyoruz. millet bunları kaldıramıyor da boşanmalara kadar gidiyor mesela. ya da obsesif hale getiriyor, ruh sağlığı bozuluyor. kimisi desen tüp denemeyi bile göze alamıyor, boynunu büküyor kabulleniyor. ben şahsen kendimle gurur duyuyorum. bunca zamandır ne evliliğim sarsıldı(hatta bu konuyu öğrendiğimizden beri daha çok bir birimize bağlandık), ne de öyle ciddi anlamda ruh sağlığım bozuldu. baştan sonuna her aşamayı da gayet soğuk kanlılıkla atlattım. çocuğum olsun diye elimden gelen her şeyi yaptım, halen de yapıyorum ama olmazsa hayatım da bitmez, onu da kabullenirim bile diyebildim ki bu herkesin harcı da değildir. sonuçta şu yaşadığımız şeylerin hepsi hayata dair bir imtihan, ben de kendi çapımda başarıyla atlatıyorum ne kendimi ezik hissedeceğim?
ayrıca dediğin gibi evliliğimin 3. ayında kazara hamile kalsam bu kadar sevinezdim, istemezdim, ama şimdi apayrı bir sevinç olacak hamilelik. bütün bu süreç de bizleri ayrı bir olgunlaştırdığı için çok iyi birer anne de olacağımıza eminim.
 

oooo nevincimm valla süper anlatmışsınn. ben bile birden kendimle gurur duydum :)) hakikaten çok güçlüyüz... eşim geçen beni aramış kahramanım nasılsın diyor :)).. eşime dedim o ağlama olayları normal. 1 aydır insanın orasına burasına durmadan bişeyler sokuyorlar.. sürekli kola iğne kan almalar, göbeğe iğne, orana aletler sokmalar, rahim filmi... insan bir işkenceye maruz kalmış gibi hissediyor kendini... onun patlamasıydı galiba dedim. e birde ilaç etkileri.. hakikaten gurur duyulacak bişey. ama insana sürekli sorulması beni rahatsız eder. kimseye dert anlatmak istemiyorum :)
 

ah ahhh nevincimmm bende aynı dertten muzdaribim :)) bir yanım ikiz güzel olur diyor. öteki yanım taşıyamazsın, erken doğum falan... sonra maddi anlamda bizi çok zorlayacak... birine verebileceğimiz eğitimi ikisi arasında pay edecez falan.. yani çok karışık duygular içindeyim. son anda eşimle konuşup kaç tane konması konusunda karar veririz artık.
 

yok canım yarın başka iğne yok çok şükür:))) hatta dalga geçiyorum, şimdi iğne olmayınca ben boşluğa düşerim diye:)))) bu arada bende 4 kutu hiç açılmadık gonal ve 2 tane cetrodite kaldı, yani bu tutmazsa bir sonraki denemede hiç gonal almayıp sadece menogon ve 3 cetrotide alsam da olacak. sana menogon/menapur neyse onlardan vermiyorlar mı hala?
uhu tam doğru tanım bu arada, tebrik ederim:))))o gittikçe coşuyor, benim son 2 gündür musluk gibi resmen. ama bu östrojenin yükseliyor demek ve iyiye alamet. benim ilk günler şişkinlikten gece karnımın içi ve kasıklarım çok acıyordu, yan ya da yüzü koyun yatamıyordum. sonra akşam üstü birer yeşil çay içip, ödem atarak, o şişkinliği azaltmaya başladım, böylece gece de karnımın, kasıklarımın acıması geçti özellikle tavsiye ederim. bende bir de sanki çok spor yapmışım gibi kas ve eklem ağrıları oldu. doktor yan etkidir olur dedi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…