elif bir çok şeyi anlatmış ben zk. da 2 aşılama 1 tüp bebek denedim hepside başaarısız oldu. son rapor hakkımı eurofertil tüp bebekte denedim. evet şuan hamileyim ama çocuk konusunda epey zaman olmayınca kaderci oldum zamanla. bu seeple zamanı geldi ve oldu diyorum. fertilin başarısımıdır yoksa kaderimdeki yazılmış olan zamanmı geldi bilemiyorum. ama kendimi hep zamanı var diye teselli etmiştim. zk.da tüp yapıpta başarılı olan kişi sayısı yok az sanırım bilemiyorum en azından ben 1 yıl boyunca gidip geldim ve hamile kalan kimseye rastlamadım diyebilrim. sanırım labaratuarları iyi değil diye düşünüyorum. benden 2 adet yumurta toplandı ve ancak 1 i döllendi ve onunda kalitesi kötüydü o embriyo transfer edildi. maddi olarak imkanın varsa raporunu al ve özel bir klinikte dene derim en azından zaman kaybın olmaz. zk.yı asla kötülemiyorum ben oraya vereceğim şansı sonuna kadar verdim tüpün ilkinide orada denedim eğer denemeseydim aklımda kalırdı. zk.daki tedavi yöntemimi değerlendirip fertildeki doktorum düşüdü ve zk.da bu şekilde yapılmış 2 yumurta toplanmış dedi bunu üstüne ek ilaçlar verdiki şansımızı arttırsın diye. belki ilk denenmi fertilde yapsaydım o da zk.daki tedaviyi uygulayacaktı v aynı başarısızlığı orasıda yaşayacakt bu sebepten bazı şeyleri öngörüp ona göre gardını aldı diyebilriim.Kizlar merhaba. Forumun da yabancisiyim. Bir ikisaat evvel bir msj yazdim ama cikmadi. Herneyse bu girunur insallah. Bir kac gundur bu konunun takipcisi oldum bu konuya daldim ve sizin tedavi sureclerinizi tek tek okusum. Rn4 ercelf yazgim baharinkizi hepiniz sanki roman bir parcasi gibi oldunnuZ benim icin. Sonunu merak ederek bastan basladim okumaya. Yazgim senin ilk tup denemen ve basarsiz olmadinda kaldim. Agustos ayi basinda sanirim. Sonra merak edip en son sayfaya geldim direk hamile kalmissin cok sevindim. Ben de simdi baslamak uzereyim zeynep kamilde. Sana sorum ikincide tup denemesini zk mi yaptin da tuttu
elif bir çok şeyi anlatmış ben zk. da 2 aşılama 1 tüp bebek denedim hepside başaarısız oldu. son rapor hakkımı eurofertil tüp bebekte denedim. evet şuan hamileyim ama çocuk konusunda epey zaman olmayınca kaderci oldum zamanla. bu seeple zamanı geldi ve oldu diyorum. fertilin başarısımıdır yoksa kaderimdeki yazılmış olan zamanmı geldi bilemiyorum. ama kendimi hep zamanı var diye teselli etmiştim. zk.da tüp yapıpta başarılı olan kişi sayısı yok az sanırım bilemiyorum en azından ben 1 yıl boyunca gidip geldim ve hamile kalan kimseye rastlamadım diyebilrim. sanırım labaratuarları iyi değil diye düşünüyorum. benden 2 adet yumurta toplandı ve ancak 1 i döllendi ve onunda kalitesi kötüydü o embriyo transfer edildi. maddi olarak imkanın varsa raporunu al ve özel bir klinikte dene derim en azından zaman kaybın olmaz. zk.yı asla kötülemiyorum ben oraya vereceğim şansı sonuna kadar verdim tüpün ilkinide orada denedim eğer denemeseydim aklımda kalırdı. zk.daki tedavi yöntemimi değerlendirip fertildeki doktorum düşüdü ve zk.da bu şekilde yapılmış 2 yumurta toplanmış dedi bunu üstüne ek ilaçlar verdiki şansımızı arttırsın diye. belki ilk denenmi fertilde yapsaydım o da zk.daki tedaviyi uygulayacaktı v aynı başarısızlığı orasıda yaşayacakt bu sebepten bazı şeyleri öngörüp ona göre gardını aldı diyebilriim.
kızlar sizlere 10 ar puanlık uzman sorusu :)
1- nevin hani dedin ya kılsız insanlara imrenmişimdir aynen bende(( çok afedersiniz ama hamiel olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren dr.a giderken temziliğinizi nasıl yapıyorsunuz. ben normalde ağdacıya gidiyordum ama öğrendikten sonra mikrop kapmasın diye gitmiyor jilet yapıyorum ama onunlada başa çıkmak mümkün değil. epilasyon mak.ile al diyen var ama oda diri diri öldürür benimkiler çok sağlamda kuzenim bu ara gitme biraz büyüsün refleks olarak kasarsın falan riske atma ben jilet yaptım 4 aydan sonra gittim dedi. biride gitme mikrop kapma dedi. diğeride git bişey olmaz dedi. sorupta yanıt beklediklerim var. sizce ne yapılmalı.
2- sonay ve nevin positif sonuçtan sonra dr.unuz sizi nasıl muayene etti. benim hep alttan baktı. 2 arkadaş normal gebe kaldı aa yasak öyle bakması bana 9 ay boyunca karından baktı dediler. kuzene sordum benim tüp olduğu için bebek daha 10 günlüktü diye alttan baktı hatta 3 aya kadar alttan baktı dedi (çapada proftu dr. u). bu dr.a geçinde karından bakmaya başladı dedi. benim işyerinde kaç arkdaş hamile kaldı onlara hep alttan bakılmış dedi, seninde kanama falan oldu ya ondan alttna bakılmıştır dedi (tüp olduğunu bir bilse) bende aman tüp gbi bişey işte zor olunca farkı olmuyor dedim olurmu alakası yok diyor garibim. acaba biz tüp yaptık diyemi muayene şekli böyle ben sadık beye sormuştum ilk anda böyle zarar vermesin kanama falan yaparsa dedim güldü korkma bişey olmaz dedi. ne bilim yani hani uyarımıda yaptım başta kuzenimde karşındaki dr. bu kadar ciddi bişey gözden kaçtı diye bişey olamaz diyor.
3- siz hamilelik takvimi yapacak mısınız ? ne zaman yapacaksınız?
Gelelim bana rahim temizlenmiş herşey normale dönmüş başladık tedaviye. Sadece benim rahim duvarım tedavideyken de ince oldupu için normalde 1 doz ile başlarken sana 2 doz ile başlicaz dedi. Cyclo- pognova diye bir hormon ilacı yazdı 3 kutu sabah akşam 1 tane yutucam 6 gün. Cuma günü görüşücez tekrardan. Hiç ihtimal vermiyodum başlayabileceğimize ama korktupum gibi olmadı. Gecikmeyi söyledim az adet olduğumu olur dedi ilaçlardan tedavilerden etkilenir bünye dedi nprmalde düzenliyse sorun yok dedi.
Böyle işte kızlar sonunda başladık hiç şnanasım gelmiyo ama inşallah rahim duvarım da güzel kalınlaşır.
Zeynep kamil de denersen 1000 tl ye malolur ilaçlar ve hastaneye ödeyeceğin para. Özelde yaptırırsan fiyat değişiyor istanbul tüp bebek sgk lı fiyat konusunda çok uygun bir arkadaşımız orda yaptırdı sadece 750 tl ödedi sanırım hastaneye. Ben eurofertile 3000 tl ödedim. 1500 tl sgk kı ücretleri 500 tl embriyoskop ile birlikte 2000 tl oluyor ilaçlarım da 700 tl tuttu sonrası da embriyo dondurma da 300 tl canım. Özelde ekstra embriyoskop oluyor umut be eurofertil de fiyatları da aynı.Cok tesekkurler kizlar cevaplariniz icin. Ben biru bekarken ikincisi de evliyken bu yil basi olmak uzere iki adet cikolata kistinden ameliyat oldum. Laparoskopi ile. Ve sonuc dusuk yumurtalik rezervi. 29 yasinda iki yillik evliyim, ama iki yillik evli olmama ragmen kotu yumurtalik rezervi nedeniyle evlilik yilina bakmadsn direk tup dedi kenan bey. Su an da dosyam konseyde. Carsamba cikacak ordan da heyete. Sanirim sorunsuz cikacak raporum, yani insallah. Zeynep kamilide denemeyi dusunuyorum ama, basarisizliklari ve ilgisizlikleriden dolayi ozele kaymak uzereyim. Biraz maddi durum zorlayacak ama napalim en azindan belkide fazla ugrasmadan olacak. Zeynep kamilde olsa asagi yulari maliyet ayni gibi, hadi farketsin 1000 tl. Peki eurofertilde raporlu olarak gittigimde asagi yukari maliyet nedir? Zeynep kamilde nedir?
aynen ultrason 2 dk bile sürmüyor ama çatır çatır para alıyorlar. ve ödemeni yap sonra muayenei ol havası yaratmaları çok itici. yeri gelirse bunu bir hasta şikayeti olarak dile getircem.
yazdığı testleri FSM yapıyormuş. bu akşam haftalık progestan iğnemi yaptırmaya gittiğımde sordum yapıyolarmış. sonra yeditepe,şifa,acıbadem e memorilae bizzat görüşmeye gittik. he rutin kontrol fiyatlarını aldık hemde doğum fiyatlarını aldık doğuma neler dahil onu öğrendik (oda süsleme , kuaförlük, foto çekimi,lohusa şerbeti dağıtımı:))) ). ve alev han. ın yazdığ bu testleri gösterdim. ama bunlar yeterli değilki dedi br çoğu dedimki ben zk. da tedavi gördüm bazı hemogramlarım falan var ondan yazmadı dedim. heralde en son maısta yapmıştım dedim. mayıs çok geç gebelik olunca olması gerekir yada en eski olarak 3 aylık olursa değerlendirilir dedi. bende bu pazartesi erkenden zk. gebe izleme gidip yapılması gerekn ne varsa yazın yaptırayım diycem. ve gittiğim hastaneelr testleri dışarda yaptırırm dedim ok sizin tercihiniz dedi. mesela 16 .haftada yapılan tesler varmış. ve 20.haftada 2 li testi gene yapıyolarmış. ve bir çok hastane tabi dışarda yapabilirsiniz çünkü bazen bazı testler isteniyorki 800 lira 1400 lira oalbiliyor siz devlette bedava yaptırabilirsiniz dedi. bende her testimi zk. gebe izlemde yaptırmayı düşünüyorum. ama randevu oalyı sıkıntılı oranında bende gidip erkenden dr. a rica etmeyi düşünüyourm. ve dedilerki bence bir an önce bunarı yaptırın çünkü 2-3 haftaya kadar 2 li test zamanı gelecek dediler. bu verilen tahlillerin içeride rubella,toxa mıydı eydi. kızamık.kızamıkçık geçirdimmi kırmızı taze ete karşı herhangi bir sorunum varmı onlarımı ne araştırıyolarmış. neyse yeditepede konuştuğum (çocuk bölümünün dr. asisatanı tesadüfen ona sorduk oda sorduğunuz şeyleri bildiğim için cevaplıyım dedi ben labaratuarda çalıştığım için biliyorum bu testleri dedi ki gerçekten bir çok bilgi verdi.)sağlık ocaklarında hepsini ypamaya bilirler ama orda yaptırmayın onlar kanları bekletip sonra gönderiyorlar taze kanla bakılmıyor dedi. sorun değil bende zk. ya giderim dedim. bencede zk. tamamen kadın hast ve çok iyi bir hast. benim kuzenim 5,5 -6 aylık doğum yaptı ve o bebeği yaşattılar dedi. ve oranın labratuarıda iyidir dedi.
gözün aydın elifimmmm :) nihayet başlayabildiniz. inşallah herşey çok yolunda gider ve bir çırpıda transferinda yapılıverir... beklemek zor geliyor ama bir bakmışsın zaman gelivermiş :)
Sağol sonay inşallah transfere kadar gelebiliriz donmuşum da riskleri var sağlıklı çözünöeyebilirler yada rahim istenilen kalınlığa gelmeyebilir gerçi benim korktuğum şey değil başka şeyler geliyor başıma opu dan sonra rahim kalınlaşmicak derken ohss oldum rahim kalınlaştı şimdide embriyoların bozulmasından korkuyorum rahim kalınlaşır yine diyorum ama nasip artık hiçbişey düşünmek istemiyorum ne olursa olsun kısmetimde varsa zamanı gelmişse olur yoksa yola devam edicez.her sonuca hazırlıklıyım.
elifim içini ferah tut.. şunu farkettimki kendim için neden korktuysam başıma geldi. rahim filmini herkes kolaylıkla çektirirken bir iki kötü anlatanları okuyup hep korktum kötü olacakmı diye ve başıma geldi çok kötü atlattım, sonra ohss den korkuyordum en ağırını atlattım, halaa içimde sıvı var :), sonra şu kan pıhtılaşması olayı, en korktuğumdu en sonunda oda başıma geldi... toplamda tedavi süreside dahil 45 gün iğne olcam derken 9 ay kullanmak zorunda kalıyorum. ve artık korkmamaya karar verdim. rahat olalımki aklımıza gelen başımıza gelmesin :)) seninkilerde gayet güzel bir şekilde transfer olacaklar.
Haklısın ben de korkmuyorum ve içim oldukça ferah benim de kötü düşününce başıma kötü şeyler geliyor belki korktuğum olmasada başka bir engel çıkıyor o yüzden rahatım kaderimde ne varsa onu yaşicam bu süreçte de dondurulmuşlarda eskisi gibi değil artık sistem çözüldüklerinde de hiçbirşey olmuyor olacağı varsa da Allahtan o yüzden artık düşünmüyorum gayet rahatım.
selaaammm! ben 2 gün tatilden sonra geri döndüm. pazar zaten sakin oluyor, dün de ptesi sendromu pek bir şey yazılmamış. bir de tabi hepimiz duraklama dönemine girdik:)))
bu arada elifcim bir şey sormak istiyorum. merak ettim bu dondurulmuş transferinde nasıl bir süreç izleniyor? yani yarın öbür gün biz de düşünürsek ne zaman ne yapılıyor merak ettim.
son olarak bu sabah eşimin yıllardır görüşmediği bir okul arkadaşı aradı. dün gece eşimi rüyasında görmüş. rüyasında bizim bir kız bebeğimiz oluyormuş, anadolu hastanesinde, bizi ziyarete geliyormuş:))))) bu kişinin hatta çok yakın çevremiz hariç kimsenin hamile olduğumdan haberi yok. belki malum olmuştur kız olacaktır dedim:)))
selaaammm! ben 2 gün tatilden sonra geri döndüm. pazar zaten sakin oluyor, dün de ptesi sendromu pek bir şey yazılmamış. bir de tabi hepimiz duraklama dönemine girdik:)))
bu arada elifcim bir şey sormak istiyorum. merak ettim bu dondurulmuş transferinde nasıl bir süreç izleniyor? yani yarın öbür gün biz de düşünürsek ne zaman ne yapılıyor merak ettim.
son olarak bu sabah eşimin yıllardır görüşmediği bir okul arkadaşı aradı. dün gece eşimi rüyasında görmüş. rüyasında bizim bir kız bebeğimiz oluyormuş, anadolu hastanesinde, bizi ziyarete geliyormuş:))))) bu kişinin hatta çok yakın çevremiz hariç kimsenin hamile olduğumdan haberi yok. belki malum olmuştur kız olacaktır dedim:)))
Şimdilik hap içiyorum canım sabah akşam ilk kontrol cuma günü duruma bakar ozaman karar verir şimdilik belli drğil.elifimmm tedavi nasıl gidiyor, ne zaman transfer edileceği belli mi?
Hpşgeldin nevin duygu nun işleri yoğunmuş o yüzden sanırım yazamıyor dondurulmuş oldukçs rahat bir tedavi canım o kadar sık kontroller yok hapla başlıyosun östrojen içeren rahimî kalınlaştıran bişey 6 gün kullan gel dedi 9. Günüm oluyor normalse herşey sanırım 3-4 gün sonra ultrasona bikere daha çağırıyor sonrada progestan desteğine başlıyormış transfete 3 gün kala iğne yada fitil olabilir bu. Gerekirsr kalçadan kullanılan östrojen bantları takarı duruma göre dedî. Yani kademe kademe önce hapla başlıyor belirli bir kalınlığa gelince başka hormonlarla destekliypr transfer aynı bildiğin gibi sonrası da aynı iğne yada fitil 12 gün sonrada test.selaaammm! ben 2 gün tatilden sonra geri döndüm. pazar zaten sakin oluyor, dün de ptesi sendromu pek bir şey yazılmamış. bir de tabi hepimiz duraklama dönemine girdik:)))
hoşgeldinnnnnn :)) ne güzel tatilde yaptın iyi gelmiştir. duyduğuma göre bu dondurulmuşlarda birtek hap kullanıyorsun.. iğne vs yok gibi. tabii yanlışta anlamış olabilirim :),
arkadaşınıza malum olmuş, inşallah dediği gibi o günler gelir.. hastane, doğum...
nevincim sen şu kan sulandırıcıları koluna mı yapıyorsun. ben akşam 20:30 gibi göbekten yapıp yatıyorum :). birde progestan iğneye ne kadar daha devam edeceğin bellimi?
Şimdilik hap içiyorum canım sabah akşam ilk kontrol cuma günü duruma bakar ozaman karar verir şimdilik belli drğil.
Hpşgeldin nevin duygu nun işleri yoğunmuş o yüzden sanırım yazamıyor dondurulmuş oldukçs rahat bir tedavi canım o kadar sık kontroller yok hapla başlıyosun östrojen içeren rahimî kalınlaştıran bişey 6 gün kullan gel dedi 9. Günüm oluyor normalse herşey sanırım 3-4 gün sonra ultrasona bikere daha çağırıyor sonrada progestan desteğine başlıyormış transfete 3 gün kala iğne yada fitil olabilir bu. Gerekirsr kalçadan kullanılan östrojen bantları takarı duruma göre dedî. Yani kademe kademe önce hapla başlıyor belirli bir kalınlığa gelince başka hormonlarla destekliypr transfer aynı bildiğin gibi sonrası da aynı iğne yada fitil 12 gün sonrada test.
hoşbulduk canım. valla dondurulmuşla hakikaten epey kolaymış anlattığına göre. yukarıda yazılarını da okudum. hiç aklına kötü şey getirme canım. dondurulmuşların sorunsuzca çözülecektir. bir de iyi bir merkeze gidiyorsun, orada ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır. sana her gün dua ediyorum, inşallah şu transferin, su sel gibi atlatır, aramıza hamiş olarak sen de katılırsın.
canım moralini bozmayayım ama zamanla kanın sulandıkça iğne yerleri daha çok morarmaya başlıyor. ben o yüzden iğne yaptığım yeri değiştiriyorum. göbekle başlamıştım, sağlı sollu morluklar artınca, düzelinceye kadar kola geçtim, sonra tekrar göbeğe geçtim. bir kaç defa da bacaktan vurdum. progestan iğne değil sadece kapsül kullanıyorum. o da 3. ayın sonuna kadar devamlı kullanılacakmış.
diğer mesajına da cevap vereyim evet bir kaç gündür maalesef bende de mide ekşimesi var. bazen yemekten sonra cayır cayır yanıyor. buna karşılık bulantılarım sanki biraz azaldı. ya da zencefil yediğimden o azalttı. ekşime için de çok artarsa maden sodası içiyorum. yok o da kesmezse ve dayanılmayacak gibi olursa 1 tane rennie falan içiyorum.
günaydın kızlar nasılsınız?
valla dünya kadar işini halletmişsin.. onca masrafa girdikten sonra ücretsiz yapabileğimiz şeylere ücret vermemek lazım. sıra falan bekleniyor ama ömrümüz beklemekle geçiyor zaten.. beklemeyi öğrendik artık :) z.k bir yeri seç demeside kötü olmuş.. inşallah o bahsettiğin hastanelerde birinde devam edersinde kurtulursun artık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?