Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
elif bir çok şeyi anlatmış ben zk. da 2 aşılama 1 tüp bebek denedim hepside başaarısız oldu. son rapor hakkımı eurofertil tüp bebekte denedim. evet şuan hamileyim ama çocuk konusunda epey zaman olmayınca kaderci oldum zamanla. bu seeple zamanı geldi ve oldu diyorum. fertilin başarısımıdır yoksa kaderimdeki yazılmış olan zamanmı geldi bilemiyorum. ama kendimi hep zamanı var diye teselli etmiştim. zk.da tüp yapıpta başarılı olan kişi sayısı yok az sanırım bilemiyorum en azından ben 1 yıl boyunca gidip geldim ve hamile kalan kimseye rastlamadım diyebilrim. sanırım labaratuarları iyi değil diye düşünüyorum. benden 2 adet yumurta toplandı ve ancak 1 i döllendi ve onunda kalitesi kötüydü o embriyo transfer edildi. maddi olarak imkanın varsa raporunu al ve özel bir klinikte dene derim en azından zaman kaybın olmaz. zk.yı asla kötülemiyorum ben oraya vereceğim şansı sonuna kadar verdim tüpün ilkinide orada denedim eğer denemeseydim aklımda kalırdı. zk.daki tedavi yöntemimi değerlendirip fertildeki doktorum düşüdü ve zk.da bu şekilde yapılmış 2 yumurta toplanmış dedi bunu üstüne ek ilaçlar verdiki şansımızı arttırsın diye. belki ilk denenmi fertilde yapsaydım o da zk.daki tedaviyi uygulayacaktı v aynı başarısızlığı orasıda yaşayacakt bu sebepten bazı şeyleri öngörüp ona göre gardını aldı diyebilriim.

Cok tesekkurler kizlar cevaplariniz icin. Ben biru bekarken ikincisi de evliyken bu yil basi olmak uzere iki adet cikolata kistinden ameliyat oldum. Laparoskopi ile. Ve sonuc dusuk yumurtalik rezervi. 29 yasinda iki yillik evliyim, ama iki yillik evli olmama ragmen kotu yumurtalik rezervi nedeniyle evlilik yilina bakmadsn direk tup dedi kenan bey. Su an da dosyam konseyde. Carsamba cikacak ordan da heyete. Sanirim sorunsuz cikacak raporum, yani insallah. Zeynep kamilide denemeyi dusunuyorum ama, basarisizliklari ve ilgisizlikleriden dolayi ozele kaymak uzereyim. Biraz maddi durum zorlayacak ama napalim en azindan belkide fazla ugrasmadan olacak. Zeynep kamilde olsa asagi yulari maliyet ayni gibi, hadi farketsin 1000 tl. Peki eurofertilde raporlu olarak gittigimde asagi yukari maliyet nedir? Zeynep kamilde nedir?

CEVAP 1 :) daha önce lazer epilasyonla halletmiştim. kalanlarıda jilet yapacam.
CEVAP 2 ) doktor beni karından muayene etti. alttan bakmadı. perşembe nasıl bakar bilmiyorum.
cevap 3) hamilelik takvimi yapmadım, yapmayıda düşünmüyorum :))

gözün aydın elifimmmm :) nihayet başlayabildiniz. inşallah herşey çok yolunda gider ve bir çırpıda transferinda yapılıverir... beklemek zor geliyor ama bir bakmışsın zaman gelivermiş :)

Zeynep kamil de denersen 1000 tl ye malolur ilaçlar ve hastaneye ödeyeceğin para. Özelde yaptırırsan fiyat değişiyor istanbul tüp bebek sgk lı fiyat konusunda çok uygun bir arkadaşımız orda yaptırdı sadece 750 tl ödedi sanırım hastaneye. Ben eurofertile 3000 tl ödedim. 1500 tl sgk kı ücretleri 500 tl embriyoskop ile birlikte 2000 tl oluyor ilaçlarım da 700 tl tuttu sonrası da embriyo dondurma da 300 tl canım. Özelde ekstra embriyoskop oluyor umut be eurofertil de fiyatları da aynı.

duygucum bu bahsettiğin rubella kızamıkçık vs z. kamilde bakıldı.. bunlara bir defa bakılması yeterli.
tüp parası kadar parada muayene ve testlere gidecek gibime geliyor :) allah kolaylık versin hepimize. nevin keseyi, sende cok şükür kalp atışını duydunya artık boynumuz kıldan ince ne gerekiyorsa yapacaz.

gözün aydın elifimmmm :) nihayet başlayabildiniz. inşallah herşey çok yolunda gider ve bir çırpıda transferinda yapılıverir... beklemek zor geliyor ama bir bakmışsın zaman gelivermiş :)

Sağol sonay inşallah transfere kadar gelebiliriz donmuşum da riskleri var sağlıklı çözünöeyebilirler yada rahim istenilen kalınlığa gelmeyebilir gerçi benim korktuğum şey değil başka şeyler geliyor başıma opu dan sonra rahim kalınlaşmicak derken ohss oldum rahim kalınlaştı şimdide embriyoların bozulmasından korkuyorum rahim kalınlaşır yine diyorum ama nasip artık hiçbişey düşünmek istemiyorum ne olursa olsun kısmetimde varsa zamanı gelmişse olur yoksa yola devam edicez.her sonuca hazırlıklıyım.

elifim içini ferah tut.. şunu farkettimki kendim için neden korktuysam başıma geldi. rahim filmini herkes kolaylıkla çektirirken bir iki kötü anlatanları okuyup hep korktum kötü olacakmı diye ve başıma geldi çok kötü atlattım, sonra ohss den korkuyordum en ağırını atlattım, halaa içimde sıvı var :), sonra şu kan pıhtılaşması olayı, en korktuğumdu en sonunda oda başıma geldi... toplamda tedavi süreside dahil 45 gün iğne olcam derken 9 ay kullanmak zorunda kalıyorum. ve artık korkmamaya karar verdim. rahat olalımki aklımıza gelen başımıza gelmesin :)) seninkilerde gayet güzel bir şekilde transfer olacaklar.

Haklısın ben de korkmuyorum ve içim oldukça ferah benim de kötü düşününce başıma kötü şeyler geliyor belki korktuğum olmasada başka bir engel çıkıyor o yüzden rahatım kaderimde ne varsa onu yaşicam bu süreçte de dondurulmuşlarda eskisi gibi değil artık sistem çözüldüklerinde de hiçbirşey olmuyor olacağı varsa da Allahtan o yüzden artık düşünmüyorum gayet rahatım.

elifimmm tedavi nasıl gidiyor, ne zaman transfer edileceği belli mi?

selaaammm! ben 2 gün tatilden sonra geri döndüm. pazar zaten sakin oluyor, dün de ptesi sendromu pek bir şey yazılmamış. bir de tabi hepimiz duraklama dönemine girdik:)))
bu arada elifcim bir şey sormak istiyorum. merak ettim bu dondurulmuş transferinde nasıl bir süreç izleniyor? yani yarın öbür gün biz de düşünürsek ne zaman ne yapılıyor merak ettim.
son olarak bu sabah eşimin yıllardır görüşmediği bir okul arkadaşı aradı. dün gece eşimi rüyasında görmüş. rüyasında bizim bir kız bebeğimiz oluyormuş, anadolu hastanesinde, bizi ziyarete geliyormuş:))))) bu kişinin hatta çok yakın çevremiz hariç kimsenin hamile olduğumdan haberi yok. belki malum olmuştur kız olacaktır dedim:)))

hoşgeldinnnnnn :)) ne güzel tatilde yaptın iyi gelmiştir. duyduğuma göre bu dondurulmuşlarda birtek hap kullanıyorsun.. iğne vs yok gibi. tabii yanlışta anlamış olabilirim :),
arkadaşınıza malum olmuş, inşallah dediği gibi o günler gelir.. hastane, doğum...
nevincim sen şu kan sulandırıcıları koluna mı yapıyorsun. ben akşam 20:30 gibi göbekten yapıp yatıyorum :). birde progestan iğneye ne kadar daha devam edeceğin bellimi?

seninle aramızda sadece 3 gün var, bende 2/3 gündür mide yanması var, sendede var mı. birde ağzıma acı su geliyor arada. reflü gibi. çok erken değil mi bunların başlamasına yaaa. daha 5. hafta ( 7. haftada başlasaydı bari. 2 hafta 2 haftadır.

elifimmm tedavi nasıl gidiyor, ne zaman transfer edileceği belli mi?
Şimdilik hap içiyorum canım sabah akşam ilk kontrol cuma günü duruma bakar ozaman karar verir şimdilik belli drğil.
Hpşgeldin nevin duygu nun işleri yoğunmuş o yüzden sanırım yazamıyor dondurulmuş oldukçs rahat bir tedavi canım o kadar sık kontroller yok hapla başlıyosun östrojen içeren rahimî kalınlaştıran bişey 6 gün kullan gel dedi 9. Günüm oluyor normalse herşey sanırım 3-4 gün sonra ultrasona bikere daha çağırıyor sonrada progestan desteğine başlıyormış transfete 3 gün kala iğne yada fitil olabilir bu. Gerekirsr kalçadan kullanılan östrojen bantları takarı duruma göre dedî. Yani kademe kademe önce hapla başlıyor belirli bir kalınlığa gelince başka hormonlarla destekliypr transfer aynı bildiğin gibi sonrası da aynı iğne yada fitil 12 gün sonrada test.

canım moralini bozmayayım ama zamanla kanın sulandıkça iğne yerleri daha çok morarmaya başlıyor. ben o yüzden iğne yaptığım yeri değiştiriyorum. göbekle başlamıştım, sağlı sollu morluklar artınca, düzelinceye kadar kola geçtim, sonra tekrar göbeğe geçtim. bir kaç defa da bacaktan vurdum. progestan iğne değil sadece kapsül kullanıyorum. o da 3. ayın sonuna kadar devamlı kullanılacakmış.
diğer mesajına da cevap vereyim evet bir kaç gündür maalesef bende de mide ekşimesi var. bazen yemekten sonra cayır cayır yanıyor. buna karşılık bulantılarım sanki biraz azaldı. ya da zencefil yediğimden o azalttı. ekşime için de çok artarsa maden sodası içiyorum. yok o da kesmezse ve dayanılmayacak gibi olursa 1 tane rennie falan içiyorum.

hoşbulduk canım. valla dondurulmuşla hakikaten epey kolaymış anlattığına göre. yukarıda yazılarını da okudum. hiç aklına kötü şey getirme canım. dondurulmuşların sorunsuzca çözülecektir. bir de iyi bir merkeze gidiyorsun, orada ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır. sana her gün dua ediyorum, inşallah şu transferin, su sel gibi atlatır, aramıza hamiş olarak sen de katılırsın.

Teşekkür ederim canım gayet rahat dondurulmuş süreci iğne yok saat tutmak yok kontroller 2 yada 3 kere. Artık nasipse olur canım özlemim çokkk bugün annemle dolaştık biraz bikaç bebek mağazasına girdik almak için can atıyor o da ben de dedim doğmamış çocuğa don biçiyoruz bunlar hep satılıyor hele bir olsun da 3-5 aydan sonra alırız elbet herşeyi. İş oraya bi gelsin de. Bu sefer çok pozitifim.

hadi yaaa, morarmasa iyiydi :)) morartılarda benim içim kötü oluyor .. progestan iğne kullanmadığına sevindim valla en azından ondan kurtulmuşsun. ben transferden bu yana 20 gündür progestan iğne yapıyorum. ayın 2 sine kadar kullanacam galiba. umuttakiler öyle demişlerdi. ama yarın gideceğim doktorum ne zamana kadar der bilemiyorum. mide bulantılarım başlarsa zencefil aklımda bulunsun :)

günaydın kızlar nasılsınız? bu ara pek giremedim yılsonu iş yoğunluğu bir süre böyle devam eder sanıyorum. pazaretesi zk. ya gidip kan ve idrar tathlilimi yaptırdım. elden numara aldım ve işe gelmem saat 12 yi buldu. gebe izlşem bölümü çok yoğun ve karnı burnunda 8,5 aylık hamile olanlar ayakalrda hatta yatış yaptıracak ve o gün doğum yapacaklarda doktorların kağısında bekliyordu. neyse muayene edecekti karnıma bastırınca korktum bişey olmasın zor oldu ya korkuyorum dedim asistan dr. trip yapar bir şekilde tamam bakmayalım ozman dedi aleti bıraktı. son ultrasonun varsa ver dedi cumatesi yaptığımı verdim. ona bakarak 2 li test ve dopplerr yazdı. birde kullandığım progestan kapsül ve iğnemi yazdırdım. ama bu böyle olmaz ya orda devam ya burda dedi (sana ne dimi nerde istersem oraya giderim sen işine baksana) ordaki dr. un yazdıklarını ben bu reçeteye geçiriyorum falan dedi. ama neyseki 3 kutu iğne ve 3 kutu kapsülü aldım. 2 li test ve doplar içinde birkaç oda öteden randevu aldım kaç haftalığız ona göre gün veriyorlar. sonra kan ve idrarımı aldım. fertil daha yüzeysel yazmıştı sadece rubella,toxo ve idrar yazmıştı. ama malum gebe izlem olunca çok çok daha detaylısını yapıyorlar. neyse sonuçlarımıda çıktı aldım. dünde sağlık ocağına gidip oraya bilgi verdim gebe olduğumu. hemşire bir seviniyor sanki kendi hamile kalmış gibi. baktı sonuçlara aman aman sorunlu birşey görmedi. sanırım o bilgileri bakanlığa gönderiyorlarmış. 20. haftada ve daha ilerleyen haftalarda sağlık ocağına gidip tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş (zaten zk.daki bir hemşire de bunu söyledi 20.haftada sağlık ocağına git aşını ol dedi zorunluymuş)neyse her gittiğim yerde tansiyon ve kilo ölçtüler (zk ve sağlık ocağı). şuan kan ve idrar sonuçlarım çıktı. kansızlık hala var az derecede hamileliğin boyunca takip ederiz burda dedi 4 defa bakarız dedi ara ara. birde bebeğin kalbini dinlemek için bir alet gelmiş daha sonra biraz büyüsün gelirsin dedi. bazen bebek oyanamayınca korkuyormuş millet gelip bizde dinliyorlar dedi. yani sağlık ocağında bu gibi hizmetlerin olması bir bakıma iyi. zk. yorucu oluyor ama bana bakılan hemogram,biyokimya,idrar,seroloji vs. dışarda bakılsaydı çok ço kpara tutardı çünkü bu başlıklar altında bir dünya kalem var ve her kaleme para alınıyormuş. neyse işte kan ve idrar sonucu çıktı ama ben rutin kontrol için gidecek bir doktor ve hastane hala bulamadım daha doğrusu karar veremedim. hani referansı olan bir doktor olsun istiyorum. söylediğim 3 hastanede namını duyguğunuz bir doktor varmı? (acıbadem ataşehir, memerial ataşehir, kadıköy şifa ataşehir şb.) durumlar bende böyle umarım sizlerde iyisinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…