Ya çeyreği herkes takar dediğin gibi babanne ve anane nin bir farkı olacak valla ben bilezik isterim kaynanadan annemde istersem hep takabileceğim bişey alır mebla önemli değil:) kocişe de bir pırlanta aldırırız artık:) sen de ne isticeksen kocandan iste zaten yapacaklarından da hayır gelmez canım.
Duygu can senin kanaman olduğu için vermemiştir kan sulandırıcı ama sen bu gidişinde adam akıllı sor coraspin falan almam gerekir mi de vitaminler için kan vermem gerekir mi bu içtiklerim yeterli geliyormu acaba de eğer karar verdiysen ecomar a gitmeye oraya devam edicem de bakalım ne dicek canım.
ben heterozigotum ama 3 faktörde birdeno yüzden iğnenin ne kadar daha kullanılacağını söylemediler. 3. ayın sonunda değerlendireceğiz dedi emre bey. bilmiyorum artık test falan bir şeyler mi yaptıracak? zamanla kesebiliriz de doğum yapıncaya kadar devam edebilirsin de dedi.
valla canım umuta artık gitmeyerek bence de iyi edersin. benim içimden de asıl öyle geçiyordu ama hadi ohss sin diye bir kere daha git dediydim. yani hamile kalmanla geçer not alabilirler ama sana olan ilgileriyle bence sınıfta kaldılar. senin daha önceden fsh değerlerinden çok yumurta üreteceğin belliydi. yani overdose riskin gün gibi açıktı. sen belki fazla şikayet eden zırt pırt arayan bir hasta olmayabilirsin ama doktorun bence daha yumurta toplandığında bunu biliyordu. transfer sırasında ultrasonda da muhakkak belirtilerini görmüştür. 5. güne gittikleri için mecbur transferi yaptılar ama sonrasında senle hiç ilgilenmediler. bak kaç zaman geçti hala çekiyorsun. diyorum, orası fazla kalabalık, fazla fabrika gibi zaten öyle çok ayrıntılı ilgilenmeye vakitleri de yok. o yüzden sen iyisi mi senle yakından ilgilenecek bir yere git. ayrıca her yerde görebileceğin standart ilgi alaka için 150 lira verİp durmana da gerek yok.
aspirin kan sulandırıcıdır. babam 19 yıldır kullanır. ama sana verilmediyse doktorların bir bildiği vardır... demekki sende kullanılmasını gerektirecek bir durum yok.
duygucum normalde kadınlar ağrı sancı oldumu korkarlar acaba düşükmü olacak diye, sende tam tersi :)) sakın ağrı sızı yok diye ev işlerine dalma. dün doktorum misafir bile kabul etme dedi, düşün yani :)) zaten ben ev olayını saldım bayıra mevlam kayıra.. eşim ne kadar yaparsa okadar. benim yapmama izin vermez artık. dün sabah işe giderken akşama eve gittiğiimde yapayım diye buzluktan tavuk çıkarmış ve tavayı bile ocağa hazır koymuş.o akşam evde olmayacağı için... yani damacanadan bile su pompalamiyim diye şaşal şişeleri doldurup salona koymuş... benim artık harele gürele iş yapma lüksüm yok( sende dikkat et. yarında inşallahhh gümbür gümbür kalp atışlarını dinlersin :)
Kızlar bana da gidip genetik testlerini yaptır demişsiniz ya ben yaptırsam da yaptırmasam da clexane 0.4 iğne kullanıcam gebeliğimde sadık bey de yaptırmana gerek yok önlem amaçlı vericem sana demişti. Aslında bu ara gidip gelicek fertile randevu alıp denk düşürebilirsem gidebiliriz ama eşimin yanında söylediği için doktorum şimdi o da gerek yok der bilmîyorum bi düşünücem hiçbirşey olmasa bile önlem amaçlı yaptırmak iyi tabiki.
Bir de kızlar ben dün çok kötü oldum. Adetim tam 1 hafta gecikti dün söküldü tam öğlene kadar biraz geldi sonra bana bi fenalık geldi miğde bulantısı halsizlik ellerim ayaklarım buz kesti yüzüm kireç gibi oldu kusasım geldi fenaltım bayılacam sandım sonrasında bi çorba içtim heryanım ağrıyodu sıcak bi banyo alıyım dedim hem daha iyi sökülür dîye zaten başım ağrıyodu ense kökümden böyle boyun damarlarım zonkluyodu iyi yapmadım sanırım vücudumu rahatlattı banyo ama başıma hiç iyi gelmedi kafa tasım çatlicak sandım şiddetlen gözlerimin altı bile morardı akşamı zor ettim eşim de kar dan dolayo 8 e doğru geldi yemek yedik be 9 da yattım 11 e kadar çektim baş ağrısını sonra sızmışım ama bu arada banyodan sonra sıcak iyî gelir sökülür diye düşündüğüm adetim bıçak gibi kesildi gelmiyor o da azdırdı sanki başımı. Sabaha kadar başım ağrıdı sabah 10 a kadar uyudum anca geçmiş adet hala yok daha 2. Günüm gitmicek kistler((( başım geçti ama o kadar çok ağrıdı öksürünce falan hala acıyor kafamın içi bütün vücudum döküldü dün ne oluyor bana anlamıyorum.
Ama korkuyorum zaten 1 hafta gecikti adet ondan mı böyle sıkıntı yapıyor bilmiyorum da adetim kesildî nasıl geri getiricez(((
Yarınki kontrol nasıl geçicek bakalım adet kesilince kistler de gîtmedi bence hiç iyi şeyler olmicak(
Bu arada sona ve nevin bu gece hep sizinle uğraştım rüyalarımda hayır olsun :) koca koca yorumlar yazmıştınız bana okuyorum falan :)
Kızlar bana da gidip genetik testlerini yaptır demişsiniz ya ben yaptırsam da yaptırmasam da clexane 0.4 iğne kullanıcam gebeliğimde sadık bey de yaptırmana gerek yok önlem amaçlı vericem sana demişti. Aslında bu ara gidip gelicek fertile randevu alıp denk düşürebilirsem gidebiliriz ama eşimin yanında söylediği için doktorum şimdi o da gerek yok der bilmîyorum bi düşünücem hiçbirşey olmasa bile önlem amaçlı yaptırmak iyi tabiki.
Bir de kızlar ben dün çok kötü oldum. Adetim tam 1 hafta gecikti dün söküldü tam öğlene kadar biraz geldi sonra bana bi fenalık geldi miğde bulantısı halsizlik ellerim ayaklarım buz kesti yüzüm kireç gibi oldu kusasım geldi fenaltım bayılacam sandım sonrasında bi çorba içtim heryanım ağrıyodu sıcak bi banyo alıyım dedim hem daha iyi sökülür dîye zaten başım ağrıyodu ense kökümden böyle boyun damarlarım zonkluyodu iyi yapmadım sanırım vücudumu rahatlattı banyo ama başıma hiç iyi gelmedi kafa tasım çatlicak sandım şiddetlen gözlerimin altı bile morardı akşamı zor ettim eşim de kar dan dolayo 8 e doğru geldi yemek yedik be 9 da yattım 11 e kadar çektim baş ağrısını sonra sızmışım ama bu arada banyodan sonra sıcak iyî gelir sökülür diye düşündüğüm adetim bıçak gibi kesildi gelmiyor o da azdırdı sanki başımı. Sabaha kadar başım ağrıdı sabah 10 a kadar uyudum anca geçmiş adet hala yok daha 2. Günüm gitmicek kistler((( başım geçti ama o kadar çok ağrıdı öksürünce falan hala acıyor kafamın içi bütün vücudum döküldü dün ne oluyor bana anlamıyorum.
Ama korkuyorum zaten 1 hafta gecikti adet ondan mı böyle sıkıntı yapıyor bilmiyorum da adetim kesildî nasıl geri getiricez(((
Yarınki kontrol nasıl geçicek bakalım adet kesilince kistler de gîtmedi bence hiç iyi şeyler olmicak(
Bu arada sona ve nevin bu gece hep sizinle uğraştım rüyalarımda hayır olsun :) koca koca yorumlar yazmıştınız bana okuyorum falan :)
ya ses çok boğuk geliyor insan birde tırsıyor sesi duyunca eşim bismillah allahım yarabbim diyor :)) birde dr. ne salak demesin içinden :) ne bilim ya cidden bu ara çok iyiyim hani şu lekelenmede kesilince hepten iyi gibiyim araya gaz sıkışması ve yemek yediğimde mide bulantı olmasa hiç bişeyim yok diycem. ne bilim ilk başlarda rahimde pıt pıt diye atan birşey ve hafif kasılma olunca korkuyordum sonra yok korkma bebek gelişiyor büyüyor diye seviniyordum şimdi tık yokallah hepimize iyi sonuçlar yazmıştır umarım. bende sabah 8 de orda olcam. ve takip işini sorcam dr. artık bir hastaneye geçemk istiyorum diycem.
bu arada gebelik boyunca sürekli test tahlil istiyorlarmı bir bilginiz varm ıbu konuda hani ben memoriale gidebilirim allianz olarak kontroller iyi fiyat 113 tl gibi birşey ayda bir versem onu önemli değil ama bu testlerden sürekli yaparlarsa on çok para tutmasın onu düşünüyorum.
Kızlar sizi dinledim tıbbi genetik den randevu aldım hem kendim hem eşim için ayrı ayrı 31 aralık gününe gidebilirmiz bilmiyorum ama eşime söylicem biz bu cumartesi fertil e gidince haftaya cumartesi görmek ister doktor beni sonrasında 2-3 günde bir görmek ister o günlerden birine de k getirmeye çalışıcam öyle olunca oraya gittiğimizde gidip kan da veririz bu arada randevular öğlenden sonra kan verirken aç tok farkediyor mı? Yada sabahtan gitsek ne okur?? Eşimin de işleri yoğun olucak 31 inde gidemeyebiz ama ben yine de aldım takip edicem en son 2 ocak randevusu var ama 18 yaş altı hastalar için . 31 inde gidemesek de takip edicem değiştiririm randevuları ocak ayının ilk haftasına falan böylelikle ben sonucu öğrenene kadar testler de çıkmış olur.
Ya adetim bitmiş gibi kahverengi leke geliyor çok moralim bozuldu piştirdim göbeğimi heralde banyoda(( akmicak adet kanım ((
Kızlar sizi dinledim tıbbi genetik den randevu aldım hem kendim hem eşim için ayrı ayrı 31 aralık gününe gidebilirmiz bilmiyorum ama eşime söylicem biz bu cumartesi fertil e gidince haftaya cumartesi görmek ister doktor beni sonrasında 2-3 günde bir görmek ister o günlerden birine de k getirmeye çalışıcam öyle olunca oraya gittiğimizde gidip kan da veririz bu arada randevular öğlenden sonra kan verirken aç tok farkediyor mı? Yada sabahtan gitsek ne okur?? Eşimin de işleri yoğun olucak 31 inde gidemeyebiz ama ben yine de aldım takip edicem en son 2 ocak randevusu var ama 18 yaş altı hastalar için . 31 inde gidemesek de takip edicem değiştiririm randevuları ocak ayının ilk haftasına falan böylelikle ben sonucu öğrenene kadar testler de çıkmış olur.
Ya adetim bitmiş gibi kahverengi leke geliyor çok moralim bozuldu piştirdim göbeğimi heralde banyoda(( akmicak adet kanım ((
canım benim bildiğim öyle devamlı test falan yok. işte bu 2li, 3lü,4lü testler falan var. bir de lazım görülene amniyosentez yapılıyor. bir de yeni hamile kaldığında kan testi falan yapıyorlar ama bizim zkde yapılanlar olduğu için gerek yok sanırım. çünkü dün sağlık ocağında hemşire hemoglobin bakıldı mı size dedi. ben de hamile kaldığımı öğrendikten sonra bakılmadı ama rapor alırken bakıldı dedim. iyi o sonuçları getirin dedi. sanırım hani demir eksikliğin falan varsa vitamin falan veriliyor, onun için bakılıyor. sen memorialı çok gönlünden geçirdin o yüzden bence oraya git. ben de yarın emre beye soracağım bakalım, başka nerede çalışıyor nerede doğurtuyor.
bu arada kardeşim yılbaşı için cumadan gelecekmiş. gidip hava alanından almam gerekecek yani ben o kursa gelemeyeceğim. artık 1 sonraki ay giderim. seni de maalesef yalnız yollamış olacağım.
Canım benim annemin lafıdır o ben bekarken çok adet ağrım olurdu çok sıcak su koyardım karnıma o kadar sıcak koyma karnın pişer derdi :) cidden sıcak iyi gelmez ya direk karına ben de ondan dedim yani pişti heralde içerisi :)aç tok fark etmiyor fakat günde belli sayıda kan alınıyor. benim arkadaşım da böyle internetten randevu almıştı. sonra telefonla aradı, ben tüpe başlıcam, önceden de düşüğüm var, bir kerede gelip hem kan verip, hem görüşmek istiyorum dedi, uzak bir tarihe öğleden sonra randevusu olduğu halde, daha erken sabahtan gelin demişler. o yüzden bence sen de bir ara görüş.belki daha erkene gel derler. ilahi adet kanım pişmiş demene çok güldüm:))))) canım bence doktorunu ara sor. burada havanda su dövüyorsun kendi kendine fikir yürüterek. varsa bir sıkıntı sana söyler, yoksa da içini rahatlatır.
adet dediğin şeyler iyapar mide bulantısı baş ağrısı yapar. birde tam sökülmeyince belki iyice kastın ve tansiyonunu fırlattn.çünkü ense kökünden gelen ve beyne doğru giden ağrı yüksek tansiyon ağrısıdır. bence kistlerle alakası yok adetinin. sadece geldim igeliyormu kesildimi kasmaktan oda inada bindirdi ve gıdım gıdım geliyor.
Canım benim annemin lafıdır o ben bekarken çok adet ağrım olurdu çok sıcak su koyardım karnıma o kadar sıcak koyma karnın pişer derdi :) cidden sıcak iyi gelmez ya direk karına ben de ondan dedim yani pişti heralde içerisi :)
Bence nazlı gelen ade dün beni fena yaptı banyodan sonra da tansiyonum fırladı ama bütün vücudumun
Ağrıması falan genel olarak üşüttüm sanırım evden çıkmadan nasıl oluyosa artık:)
Adet de şimdilik yok bitti gibi geleceği varsa gelir aspirin yok coraspin var 100 lük ama korkarım onu içemem.
maşallah senin kocan gibi koca dostlar başına. inş. kardeşlerime bu model koca düşer. ha allah razı olsun benimkininden elinde her iş gelir yapar ama arada söylenmesi sinir eder. mesela evlendiğimizden beri bütün tavuk alındığında o doğrar temizler yemeklik olarak ayarlar balık alındığında eşim ayıklar yıkar. ben daha ne tavuk ne balık temizlemedim. temizleyememde o da bildiği için sen al ben yaparım der. bu ar bende saldım oda alışmış düzene hadi gel sen ortalığı toplim sende oturduğun yerde çamaşırları katla diyor:))) yemek işini yapıyorum aşırı ağır olmadığı sürece hepten hantallaşmak istemiyorum hareketsiz olmak psikolojik olrak beni rahatsız ediyor. ama çamaşır çırpma tele asma yapmıyorum hala. inş gene duyarız canım. bu 2. kalp atışımız olcak. ne bilim diyorumya bir ağrı sancı olsa yaşadığına inancam böyle bu ara iyi olunca insan korkuyor:) ana yüreği işte diyorum :)))))))))))
valla benimde bir bekar kızkardeşim var. yalnız yaşıyor. bende eşime diyorum bir arkadaşın vs iyi biri çıkarsa yapalım diyorum ama hayatta yapmaz öyle şeyleri :) seninkide cok iyi bir koca. herkes yapmaz valla. allah razı olsun bu kadarınada şükür :) ne güzel kalp atışını duydunuz işte, bu sefer daha canlı duyacaksınız.. allah böyle ağrısız sızısız doğum sancılarını göreceğin günleri nasip etsin artık.
Canım benim annemin lafıdır o ben bekarken çok adet ağrım olurdu çok sıcak su koyardım karnıma o kadar sıcak koyma karnın pişer derdi :) cidden sıcak iyi gelmez ya direk karına ben de ondan dedim yani pişti heralde içerisi :)
Bence nazlı gelen ade dün beni fena yaptı banyodan sonra da tansiyonum fırladı ama bütün vücudumun
Ağrıması falan genel olarak üşüttüm sanırım evden çıkmadan nasıl oluyosa artık:)
Adet de şimdilik yok bitti gibi geleceği varsa gelir aspirin yok coraspin var 100 lük ama korkarım onu içemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?