Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
sonaycım geçmiş olsun. gebelik ilerledikçe ohss sıkıntısı artıyor. allah yardımcın olsun. tek kalp atışı görmüş olmak seni endişelendirmesin. bir hafta geriden geliyor sanırım. gelişecektir inşallah annesi.

elifcim sana birkaç sorum olacak. burada tüp yaptırıp, hamile kalamayan tek kişi olarak merak ettiklerim var:) senin rahim duvarı kaç mm iken transfer yapıldı. kalınlaştırmak için ne kullanmıştın canım. bir de iki embriyon vardı sanırım. hangi embriyoyu transfer etmişlerdi?

baharcım, söylemeden geçemeyeceğim, senin de bu denemende hamile kalacağından o kadar eminim ki...

çok teşekkür ederim elifim. ben protein ve su alımını durdurduğum için böyle oldu sanırım. dünden beri cok su içiyorum bugün daha iyiyim. aslında ağrım sızım yoktu ama o gün birden vurdu. benim doktorum her kontrolde yumurtanın büyük olduğunu söylüyordu ama yapacak bir işlem yok. bol sıvı alınacak. onuda yapmadım tabii. şu anda büyüme yok... rahim büyüdükçe oraya baskı artmış. inşallah bol su ile atlatacağım.

valla geçen sefer doktor kalp atışları normal demişti,her ikisi içinmi söylediğini bilmiyorum tabii. tabii ikisi diye algılamıştım. ben birini net görmüştüm diğerini görememiştim. 2. si küçük. 6+3 günlük, büyüğüde 7+4 günlük çıktı. haftaya inşallah onuda duyarız... eşim çok üzüldü... ama dediğin gibi tek olsun bizim olsun. hayırlısı ne ise o olsun.

allah korusun lennn. aklına kötü şeyler getirme. gün geçtikçe vücudumuzdaki değerler normale dönecektir. o zamana daha cok var. düzelir. cumartesi ile salı arasında da cok gün farkı yok. sıkıntı yapma.

nevincim belki doz cok yüksek değildide ama sonrasında o haldeyken transfer yapmaları kötü.. bak elifiminki iptal edildi. bana hiç öyle bir şey söylemediler. direk transfer edildi. hamilelikte tatikledi iyice. bu ohss de başta önlem almak lazımmış.. oluşumunu engellemek, eğer oluştuysada transferi ertelemek... bende artık yapacak bir durum yok. karında falan bir sıvı birikimi yok. sadece yumurtalıklarda.. internettede araştırdım başta önlem almak lazımmış.. umutun ihmali oldu ama artık onlarla uğraşmak istemiyorum nevincim.

çok teşekkür ederim baharım. hayırlısı ne ise o olsun. inşallah seninde pozitif haberinle hepimizin mutluluğu tavan yapacak :))

çok teşekkür ederim baharım. hayırlısı ne ise o olsun. inşallah seninde pozitif haberinle hepimizin mutluluğu tavan yapacak :))

kesinlikle olumlu düşünkü olumlu olsun. hepimiz senin için ppozitif düşünceler yolluyoruz evrene... geri dönüşümü muhteşem olacak :)

sağol canım inşallah:) hamilenin duası kabul olurmuş. son bir ayda yakın çevremden dört ayrı hamilelik haberi aldım. hepinizden dua istiyorum:)

Kızlar cepten girdiğim için alıntı yapamıyorum yani küçük ekranda oldukça zor oluyor o yüzden aklımda kalanları tek tek yazıcam.
Nevincim öncellikle ağzına sağlık inşallah gebeliğimin de devamı gelir hemen araştırmalar başladı ama panik halde değilim bu sefer inanılmaz bir iç huzuru var bende rabbimin izniyle inşallah herşeyin sırasıyla olacağına inanıyorum. Ben küçükken kızamık ve kızamıkçık ikisini birden çılartmıştım hem de çok fena :) ama testlerimi de yaptırırım yine varsa bir durum uzak olurum kalabalık ortamlardan. İlk kan testleri ne zaman verilir bilmiyorum yarın alev hnm a sorucam genetikler çıktığında ben de gidip zk da yaptırabilirim:) aklına karaciğer ile ilgili kötü şeyler getirme daha 3 aylık olmadan farkedildi ilaçla herşey hallolur bak ben tiroidi hiç takmıyorum.

Sonaycan canım benim bana soracak olursan umut transferini ertelemeliydi. Ama hem 5. Güne gitmek risk di hem de kalan embriyolarını donduramamaları hem de 6. Güne kadar bekletmeleri ilginç.ama şükür ki bebeklerin seninle. Bazı doktorlar ohss yi hamilelik belirtisi olarak görüyomuş. Saçma koca yumurtalarla bebek orda yaşamak zorunda kalıyor. Ben adet olunca semptom geriledi tabi ama hala hcg salgılanınca benim için risk teşkil eder mi diye korkuyorum. Aman su içmeyi kesme canım.

Bahar cım bu sefer kendime ve eşime sorgulamayacağıma dair söz vermiştim nete de pek sık girmedim sadece haber vermek için girdim. Cyclo progynova adında bir ilaçla başladım transfere 3 gün kala da progestan fitil e alev hnm çok güzel kalınlaşmış demişti ilk kontrole göre gayet iyi demişti sonrasını da inan sormadım. Embriyolarımı da ayrı ayrı dondurduklarıno öğrenince rahat bir oh çektim birisini aldım ve evime döndüm.
İnanki yaşayınca sen de anlayacaksın Allahın izniyle rabbim nasip ettikten sonra her şekilde oluyor herşey bahane bu tedavi sadece bir vesile. İçine canı veren rabbim. Ben 2. Denemende muvaffak olacağına çok inanıyorum emre bey senin için yakın olması açısından da doğru bir karar. En önemli şey rahatlık ben assolist olamadım ama sen olacaksın:)hemde çokça kardeş yapacak kadar da frigo bebeğin olacak..

ne bileyim canım ya, transferin olalı ne kadar uzun zaman oldu ama sen halen daha bunla uğraşınca sinir oldum ben de. artık hayırlısı olsun. allah bir an önce seni sağlığına kavuştursun şu hamileliğini de korkudan uzak olarak doya doya yaşa. ben ikinciden halen de ümitliyim bakalım.
madem ki sıvı almak lazımmış, peki bir kaç gün yine serum falan verseler olmuyor mu acaba? hani proteinli özel serumlar oluyor. keşke sen yine doktoru dinleyip 10 gün olmasa da bir iki gün izin alsaydın.

ben hakkımı ve çektiklerimi hiç helal etmiyorum nevincim. eşimede dedim... bu cektiklerim onların yüzünden.. hakkımı helal etmiyorum diye :)
aminn inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde geçiririz. ben birazdan burdaki doktorun yanına ineceğim. dahiliyeci. senin şu karaciğer enzimlerin neden yüksek çıkmış sorayım. bakalım ne diyecek. ne tavsiye edecek.

Bahar cım bu sefer kendime ve eşime sorgulamayacağıma dair söz vermiştim nete de pek sık girmedim sadece haber vermek için girdim. Cyclo progynova adında bir ilaçla başladım transfere 3 gün kala da progestan fitil e alev hnm çok güzel kalınlaşmış demişti ilk kontrole göre gayet iyi demişti sonrasını da inan sormadım. Embriyolarımı da ayrı ayrı dondurduklarıno öğrenince rahat bir oh çektim birisini aldım ve evime döndüm.
İnanki yaşayınca sen de anlayacaksın Allahın izniyle rabbim nasip ettikten sonra her şekilde oluyor herşey bahane bu tedavi sadece bir vesile. İçine canı veren rabbim. Ben 2. Denemende muvaffak olacağına çok inanıyorum emre bey senin için yakın olması açısından da doğru bir karar. En önemli şey rahatlık ben assolist olamadım ama sen olacaksın:)hemde çokça kardeş yapacak kadar da frigo bebeğin olacak..[/QUOTE]

sağol canım benim inşallah dediğin gibi olur. ben duygu kadar güçlü değilim sanırım negatif sonuçtan sonra toparlanmam iki ayımı aldı. ama bu sefer müthiş bir dinginlik var içimde. emre beye güveniyor olmam belki de sizlerden gelen pozitif haberler güç verdi bilemiyorum. merkezin yakın olması da karar vermemde etkili oldu. bir yola çıktık bakalım allah utandırmasın.

nevincim burdaki doktora sordum. dahiliyeci. arkadaşımla tedavi ile hamile kaldık, onun karaciğer enzimleri yüksek çıkmış dedim. kullandığı ilaçların sonucudur dedi. seninki nasıl dedi !! dedim ben dün verdim sonucları almadım daha dedim. neyse çıktım benim hemşireyi aradım sonuçlarım çıktımı dedim. çıktı dedi. karaciğer enziminiz yüksek çıkmış (230), tsh ınızda 0.34 sınırda düşük dedi !!! anacım bu nedir yaaa. bir yerde sağlam çıksın... neyse geri doktora girdim hocam benimde yüksek çıkmış dedim. ilaçlar yapıyor, ilaçları bıraktıktan 2 hafta sonra tahlili yeniden yapın diyor... e ilaçları bırakamam ki. kendi doktoruma gittiğimde soracam bu estrofemi kesebilirmiyiz, progestanıda günde 2 yapalım diyecem... ilaç ilaç valla ilaçları görmekten midem bulanır oldu...
nevincim sen yinede emre beye sor durumunu... belki o farklı bişey söyler.

al işte, kaç gündür zk'deki doktorlara boşuna laf anlatmaya çalışmıyormuşum demek. canım progestan ve östrojen ilaçlarını suçlama. bunları diğer arkadaşlar da kullandı onlarda bir şey yok. mesela duygu'da kan testi yaptırdı olsa onda da yüksek çıkardı. bir tek biz ikimiz kan sulandırıcı kullanıyoruz bence tek suçlu o. zaten internette kardiyovasküler ilaçlar alt ve astyi yükseltir diyor. ben salı sorcam bakalım. başka alternatif bir ilaç verebiliyor mu? progestanı da ben artık sıkıldığımdan 4 yerine 3 almaya başladım kendi kendime. 2 gündür öyle alıyorum. bende bir de bacaklarımda ara ara 3-5 tane kabarcık çıkıyor, kaşınıyor. zaten dün baktım oksaparın içinde bu kabarcıklar çok olursa hemen ilacı almayıp acil servise ya da doktorunuza başvurun yazıyor. alerjik kabarcıklar biliyorsun karaciğer sorunlarının habercisi. tam yılbaşından sonra bir kere aşırı çıkmıştı. tabi benim hiç aklıma gelmedi bu ilaca bağlamak. acilde söylemedim de. yediğim bir şey dokundu sanmıştım. meğer hep bu ilaç yapmış, bana dokunduğunun sinyalini çoktan vermiş ama ben anlamamışım.

Heh işte böyle moralli ol ben de senin için dua ediyorum artık. Merkezin yakın olması süper yeterince karşıya geçme stresi yaşadın rahat olmak sıkıntı yapmamak çok önemli. Bikere zaten artık zk daki doktorların ellerinde değilsin ya hangi özl merkez olursa olsun başarıya ulaşacaksın çok daha titiz olunacak laboratuvar konusunda. Allahtan iste dua et ben hep öyle yaptım. Transferden ertesi gün banyo yapabilirsin dediler yaptım kimisi 3 gün yıkanmıyomuş sonra da kendilerini suçluyolar olacak olduktan sonra.. Hertürlü olur yeter ki zamano gelmiş ve Allah yazmış olsun. İlk 3 gün önemli sonra birdaha yatmadım zaten. Pozitif düşün her seferinde aynısı olacak diye bişey yok. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Bak sen beni dinle bırak kendini doktoruna güvem herşey yolunda yosa artık sorma cidden faydasını göreceksin.
sağol canım benim inşallah dediğin gibi olur. ben duygu kadar güçlü değilim sanırım negatif sonuçtan sonra toparlanmam iki ayımı aldı. ama bu sefer müthiş bir dinginlik var içimde. emre beye güveniyor olmam belki de sizlerden gelen pozitif haberler güç verdi bilemiyorum. merkezin yakın olması da karar vermemde etkili oldu. bir yola çıktık bakalım allah utandırmasın.[/QUOTE]

Haydaaaaa bi tiroidli daha çıktı ama seninki düşük yani çok çalışıyo ve gerçekten sınırda ben de eksik olduğu için tiroid hormonu ilaç alıyorum tamamlıyorum. Ama seninki tam tersi. Benimki hiporoid seninki hipertoid. Bana doktorum yüksek olması düşük olmasından daha tehlikeli demişti. Ama hiperroid de çok önemli vücudun inanılmaz hızlı çalışıyo şuanda canım doktorun nasıl yapacak tedavisini acaba bunun içinde mi hap almak gerekiyor?

Kızlar hamile olup da gebelik takvimi yapmayan tek topik bizimkidir heralde:)
Ben de yapmicam. Eskiden özenirdim hemen yapıcam diye artık hevesim kalmadı bi de uğursuzluk falan getirir geçen sefer milupa ya kaydolmuştum yakında tebrikler bebeğiniz artık 1 yaşında diye maşl gönderirler. İnsan ekileniyor.

aynen canım ya. ben bir de burada öyle birini tanıdım. hamileliğini duyar duymaz gebelik takvimi yaptı sonra 2,5 aylıkken düşük yaptı. hatta bir süre takvimi eli varmadı silemedi her halde.bir kaç hafta daha öyle kaldı. millet de bilmiyordu tebrik ediyordu falan. o yüzden ben özellikle takvim koymadım daha. bir tane yapıp bilgisayarıma indirdim. oradan arada bakıyorum ama biraz daha düze çıkana kadar burada yapmak istemiyorum. bir de günd tanımadığımız 100 kişi okuyor, giriyor çıkıyor bu forumlara. kötüsü de var, hasedi de var, nazar ederler insana....

sağol canım. yakın olması süper oldu evet. en azından transferden sonra köprüde sallanmıycam:) çok sakinim rahatım bu sefer. oluruna bırakıyorum. bir de böyle deneyelim bakalım:)

baharcım ben bir de merak ettim, emre bey sana nasıl bir protokol uygulayacağını anlattı mı? hangi ilaçları kullanacaksın aldın mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…