sonaycım geçmiş olsun. gebelik ilerledikçe ohss sıkıntısı artıyor. allah yardımcın olsun. tek kalp atışı görmüş olmak seni endişelendirmesin. bir hafta geriden geliyor sanırım. gelişecektir inşallah annesi.
elifcim sana birkaç sorum olacak. burada tüp yaptırıp, hamile kalamayan tek kişi olarak merak ettiklerim var:) senin rahim duvarı kaç mm iken transfer yapıldı. kalınlaştırmak için ne kullanmıştın canım. bir de iki embriyon vardı sanırım. hangi embriyoyu transfer etmişlerdi?
sağol sonaycım çok şükür bu günleri de gördük uzun soluklu ertelenen bir tüp bebek macerasından sonra. sana da çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm ohss nin yaptığına bak ağrıların olması normal tabi ama en büyüğünü duyunca cidden çok şaşırdım böbrekten büyük olması ne demek yaa( sanırım sen hala atlatamadın ohss yi bol su içmeye ve protein ağırlıklı beslenmeye devam et hala yüksek miktarda hcg salgılandığı için kolay geçmeyeceğini tahmin ediyorum.
yalnızca 1 kalp atışı duymuşsun ben sanki geçen sefer ikisini de duymuştun diye hatırlıyorum(
üzülme canım daha çok yeni gebeliğin Allah önce sağlıklı nasip etsin ikizlerde bazen oluyor ikinci kese sonradan kayboluyor vs.. önemli olan sağlıklı gebelik ve doğum 1 tane olsun bizim olsun :) moralini yüksek tut canım.
canım dün batın ultrasonunu çektirdim. karaciğerim ve diğer organlarımda hiiiç bir şey çıkmadı. yani değerlerin bu kadar yükselmesinin sebebi tamamen ilaçlarmış. tabi tahminimce sadece bu kan sulandırıcılar da değil, tüm tedavi boyunca da dünya kadar iğne olduk. üstüne de bu progestan ve kan sulandırıcılar geldi. zk'daki doktor tabi biraz baştan savmacıydı. bana "neler kullandınız ben bilemem, doktorunuz ilaçlarınızı bir daha ayarlasın, karaciğerden değil böbrekten atılan ilaçlar versin, 10 gün sonra bir daha ölçtürün" dedi konuyu kapattı. elimde ilaçların prospektüslerini götürdüğüm halde bakmadı. emre bey bir kongreye gitmiş ctesi randevum iptal oldu, salıya aldılar. şimdi salı günü konuşup bir ayarlama yaptırtmaya çalışacağım bakalım. bu arada internetten araştırdım bu değerler düşmeyip yükselmeye devam ederse erken doğuma sebep oluyormuş((
baharcım, söylemeden geçemeyeceğim, senin de bu denemende hamile kalacağından o kadar eminim ki...
ay şimdi okudum şok oldum!!!!!! ya kızma ama ben olsam umutla kavga ederdim. yahu sana nasıl bir ilaç dozu verdiler de bu ohss hala bitmedi. artı sonraki kontrollerinde bu aşamaya gelebileceğini nasıl göremediler, bir önlem almadılar? bence de bu suyla falan olacak gibi değil. kontrolle gittiğin doktorla görüştün mü? o ne diyor? esas o bilir ne yapman gerektiğini? senin için salı emre beye sorayımmı ben de? belki başka bir çare söyler.
sonaycım geçmiş olsun. gebelik ilerledikçe ohss sıkıntısı artıyor. allah yardımcın olsun. tek kalp atışı görmüş olmak seni endişelendirmesin. bir hafta geriden geliyor sanırım. gelişecektir inşallah annesi.
elifcim sana birkaç sorum olacak. burada tüp yaptırıp, hamile kalamayan tek kişi olarak merak ettiklerim var:) senin rahim duvarı kaç mm iken transfer yapıldı. kalınlaştırmak için ne kullanmıştın canım. bir de iki embriyon vardı sanırım. hangi embriyoyu transfer etmişlerdi?
sağol canım. inşallah öyle olur. içimde tarifsiz bir huzur var nedense. bende bu sefer olumlu hissediyorum.
çok teşekkür ederim baharım. hayırlısı ne ise o olsun. inşallah seninde pozitif haberinle hepimizin mutluluğu tavan yapacak :))
kesinlikle olumlu düşünkü olumlu olsun. hepimiz senin için ppozitif düşünceler yolluyoruz evrene... geri dönüşümü muhteşem olacak :)
nevincim belki doz cok yüksek değildide ama sonrasında o haldeyken transfer yapmaları kötü.. bak elifiminki iptal edildi. bana hiç öyle bir şey söylemediler. direk transfer edildi. hamilelikte tatikledi iyice. bu ohss de başta önlem almak lazımmış.. oluşumunu engellemek, eğer oluştuysada transferi ertelemek... bende artık yapacak bir durum yok. karında falan bir sıvı birikimi yok. sadece yumurtalıklarda.. internettede araştırdım başta önlem almak lazımmış.. umutun ihmali oldu ama artık onlarla uğraşmak istemiyorum nevincim.
ne bileyim canım ya, transferin olalı ne kadar uzun zaman oldu ama sen halen daha bunla uğraşınca sinir oldum ben de. artık hayırlısı olsun. allah bir an önce seni sağlığına kavuştursun şu hamileliğini de korkudan uzak olarak doya doya yaşa. ben ikinciden halen de ümitliyim bakalım.
madem ki sıvı almak lazımmış, peki bir kaç gün yine serum falan verseler olmuyor mu acaba? hani proteinli özel serumlar oluyor. keşke sen yine doktoru dinleyip 10 gün olmasa da bir iki gün izin alsaydın.
ne bileyim canım ya, transferin olalı ne kadar uzun zaman oldu ama sen halen daha bunla uğraşınca sinir oldum ben de. artık hayırlısı olsun. allah bir an önce seni sağlığına kavuştursun şu hamileliğini de korkudan uzak olarak doya doya yaşa. ben ikinciden halen de ümitliyim bakalım.
madem ki sıvı almak lazımmış, peki bir kaç gün yine serum falan verseler olmuyor mu acaba? hani proteinli özel serumlar oluyor. keşke sen yine doktoru dinleyip 10 gün olmasa da bir iki gün izin alsaydın.
nevincim burdaki doktora sordum. dahiliyeci. arkadaşımla tedavi ile hamile kaldık, onun karaciğer enzimleri yüksek çıkmış dedim. kullandığı ilaçların sonucudur dedi. seninki nasıl dedi !! dedim ben dün verdim sonucları almadım daha dedim. neyse çıktım benim hemşireyi aradım sonuçlarım çıktımı dedim. çıktı dedi. karaciğer enziminiz yüksek çıkmış (230), tsh ınızda 0.34 sınırda düşük dedi !!! anacım bu nedir yaaa. bir yerde sağlam çıksın... neyse geri doktora girdim hocam benimde yüksek çıkmış dedim. ilaçlar yapıyor, ilaçları bıraktıktan 2 hafta sonra tahlili yeniden yapın diyor... e ilaçları bırakamam ki. kendi doktoruma gittiğimde soracam bu estrofemi kesebilirmiyiz, progestanıda günde 2 yapalım diyecem... ilaç ilaç valla ilaçları görmekten midem bulanır oldu...
nevincim sen yinede emre beye sor durumunu... belki o farklı bişey söyler.
Heh işte böyle moralli ol ben de senin için dua ediyorum artık. Merkezin yakın olması süper yeterince karşıya geçme stresi yaşadın rahat olmak sıkıntı yapmamak çok önemli. Bikere zaten artık zk daki doktorların ellerinde değilsin ya hangi özl merkez olursa olsun başarıya ulaşacaksın çok daha titiz olunacak laboratuvar konusunda. Allahtan iste dua et ben hep öyle yaptım. Transferden ertesi gün banyo yapabilirsin dediler yaptım kimisi 3 gün yıkanmıyomuş sonra da kendilerini suçluyolar olacak olduktan sonra.. Hertürlü olur yeter ki zamano gelmiş ve Allah yazmış olsun. İlk 3 gün önemli sonra birdaha yatmadım zaten. Pozitif düşün her seferinde aynısı olacak diye bişey yok. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Bak sen beni dinle bırak kendini doktoruna güvem herşey yolunda yosa artık sorma cidden faydasını göreceksin.Bahar cım bu sefer kendime ve eşime sorgulamayacağıma dair söz vermiştim nete de pek sık girmedim sadece haber vermek için girdim. Cyclo progynova adında bir ilaçla başladım transfere 3 gün kala da progestan fitil e alev hnm çok güzel kalınlaşmış demişti ilk kontrole göre gayet iyi demişti sonrasını da inan sormadım. Embriyolarımı da ayrı ayrı dondurduklarıno öğrenince rahat bir oh çektim birisini aldım ve evime döndüm.
İnanki yaşayınca sen de anlayacaksın Allahın izniyle rabbim nasip ettikten sonra her şekilde oluyor herşey bahane bu tedavi sadece bir vesile. İçine canı veren rabbim. Ben 2. Denemende muvaffak olacağına çok inanıyorum emre bey senin için yakın olması açısından da doğru bir karar. En önemli şey rahatlık ben assolist olamadım ama sen olacaksın:)hemde çokça kardeş yapacak kadar da frigo bebeğin olacak..
nevincim burdaki doktora sordum. dahiliyeci. arkadaşımla tedavi ile hamile kaldık, onun karaciğer enzimleri yüksek çıkmış dedim. kullandığı ilaçların sonucudur dedi. seninki nasıl dedi !! dedim ben dün verdim sonucları almadım daha dedim. neyse çıktım benim hemşireyi aradım sonuçlarım çıktımı dedim. çıktı dedi. karaciğer enziminiz yüksek çıkmış (230), tsh ınızda 0.34 sınırda düşük dedi !!! anacım bu nedir yaaa. bir yerde sağlam çıksın... neyse geri doktora girdim hocam benimde yüksek çıkmış dedim. ilaçlar yapıyor, ilaçları bıraktıktan 2 hafta sonra tahlili yeniden yapın diyor... e ilaçları bırakamam ki. kendi doktoruma gittiğimde soracam bu estrofemi kesebilirmiyiz, progestanıda günde 2 yapalım diyecem... ilaç ilaç valla ilaçları görmekten midem bulanır oldu...
nevincim sen yinede emre beye sor durumunu... belki o farklı bişey söyler.
Kızlar hamile olup da gebelik takvimi yapmayan tek topik bizimkidir heralde:)
Ben de yapmicam. Eskiden özenirdim hemen yapıcam diye artık hevesim kalmadı bi de uğursuzluk falan getirir geçen sefer milupa ya kaydolmuştum yakında tebrikler bebeğiniz artık 1 yaşında diye maşl gönderirler. İnsan ekileniyor.
Heh işte böyle moralli ol ben de senin için dua ediyorum artık. Merkezin yakın olması süper yeterince karşıya geçme stresi yaşadın rahat olmak sıkıntı yapmamak çok önemli. Bikere zaten artık zk daki doktorların ellerinde değilsin ya hangi özl merkez olursa olsun başarıya ulaşacaksın çok daha titiz olunacak laboratuvar konusunda. Allahtan iste dua et ben hep öyle yaptım. Transferden ertesi gün banyo yapabilirsin dediler yaptım kimisi 3 gün yıkanmıyomuş sonra da kendilerini suçluyolar olacak olduktan sonra.. Hertürlü olur yeter ki zamano gelmiş ve Allah yazmış olsun. İlk 3 gün önemli sonra birdaha yatmadım zaten. Pozitif düşün her seferinde aynısı olacak diye bişey yok. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Bak sen beni dinle bırak kendini doktoruna güvem herşey yolunda yosa artık sorma cidden faydasını göreceksin.
sağol canım. yakın olması süper oldu evet. en azından transferden sonra köprüde sallanmıycam:) çok sakinim rahatım bu sefer. oluruna bırakıyorum. bir de böyle deneyelim bakalım:)
sağol canım. yakın olması süper oldu evet. en azından transferden sonra köprüde sallanmıycam:) çok sakinim rahatım bu sefer. oluruna bırakıyorum. bir de böyle deneyelim bakalım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?