evet evet 8 in içindeyim hatta hafta sonu 8 de bitiyor... acele etmemin sebebi hani cok zaman gibi geçmiş olmasını istiyorum. biran önce 3/5 aylık olmasını istiyorum.. biliyorsunuz sabırsızım ben :))) allah sabır versin yarabbim :))
kuzenin çok şanslı allah kucağına almayı nasip etsin. inşallah bizde o günlere geliriz.
Kızlar değerim 55 çıktı çok şükür hamileyim buz bebeğim bana tutunuyor sanırım:)
Sabah ilk idrarımla test yapmıştım onda da açık pembe ikinci çizgiyi görmüştüm.Allahım dualarımı kabul etti çok mutluyum.
valla ya topikte neredeyse hamile olmayan kalmadı gibi bişey. alla hkimsenni emeğini boşa götürmesin elifinde değeri kat kat artsın. artsında bir an önce havuzlu hana alışverişe gidelim yaavv. valla bugüne kadar 1 çöp bile almadım artık bir dizi sıra halinde gider sıkı pazarlıklarla minnak zıbınlar alırız. bu arada biz hiç halay neyin çekmedik artık zaman ıgeldi dimi amaohh yandan yandan göbüşte atarım koca göbeğimle [/QUOTE
bir tek ben kaldım:) ben de haftaya başlıyorumm inşallah. Çook çook tebrik ederim ercelfff. Darısı başımaaaa..
valla ya topikte neredeyse hamile olmayan kalmadı gibi bişey. alla hkimsenni emeğini boşa götürmesin elifinde değeri kat kat artsın. artsında bir an önce havuzlu hana alışverişe gidelim yaavv. valla bugüne kadar 1 çöp bile almadım artık bir dizi sıra halinde gider sıkı pazarlıklarla minnak zıbınlar alırız. bu arada biz hiç halay neyin çekmedik artık zaman ıgeldi dimi amaohh yandan yandan göbüşte atarım koca göbeğimle
selam kızlar,ben tedaviye yeni başladım yarın ilk kez aşılamam olacak,siz tecrübeli olduğunuz için sormak istedim,zeynep kamilde aşılamam olacak ağrılı bir işlemmi gün yaklaşınca korkmaya başladım sanırım,birde bu topikte bayağı hamile arkadaşlar var şanslı bi topikteyim :)))
selam kızlar,ben tedaviye yeni başladım yarın ilk kez aşılamam olacak,siz tecrübeli olduğunuz için sormak istedim,zeynep kamilde aşılamam olacak ağrılı bir işlemmi gün yaklaşınca korkmaya başladım sanırım,birde bu topikte bayağı hamile arkadaşlar var şanslı bi topikteyim :)))
canım burası evet epey şanslı bir topik ama maalesef hiç kimse zeynep kamilde hamile kalmadı. herkes tüp bebek raporunu alıp özellere gittikten sonra hamile kaldı. başlığı da "zeynep kamilde tüp raporu alanlar" diye değiştirsek yeridir. aramızdan yazgim83, ercelf ve bahar adlı arkadaşlar zeynep kamilde aşılama da denediler. hatta yazgimla bahar 1er tüpü de orada denedi. benim aşılamam iptal olmuştu, o yüzden acıyor mu acımıyor mu mevzunu hiç bilmiyorum. sanırım onlar sana daha ayrıntılı bir bilgi verebilir.
Kızlar değerim 55 çıktı çok şükür hamileyim buz bebeğim bana tutunuyor sanırım:)
Sabah ilk idrarımla test yapmıştım onda da açık pembe ikinci çizgiyi görmüştüm.Allahım dualarımı kabul etti çok mutluyum.
ay kızlar bugün zk beni öldürdü. öğlen tatili bitmeden oradaydım.kayıt bölümündeki görevliler masalarına gelir gelmez hemen tahlillerimi bastırttım. tahlilleri gösterecekseniz artık sıra alınıyor dediler elime bir de sıra numarası verdiler. bir baktım panoda görünen 28, bendeki no 63! oturdum beklemeye başladım. bu arada içeride korkunç bir curcuna. bir sürü kadın elinde tahlil sonucu kimisi numaralı kimisi numarasız. numarasızlar "biz tahlil göstercez girelim" diyor, "biz de tahlil göstercez ama artık numara alınıyormuş" diyoruz ama bir türlü inandıramıyoruz. her bir doktorun kapısının önünde en az 70 kişi falan birikmiş durumda ama bir yandan da numaralar katiyen ilerlemiyor. bir hasta giriyor çıkıyor ama arkasından yeni numaraya basmıyorlar,öylece bekliyorlar. ayrıca o kadar çok hasta var ki oturacak yer de kısıtlı olduğundan çoğu kişi ayakta kalmış. 1 saat kadar bekledikten sonra baktım sadece 3-4 kişi ilerledi, kendim dahiliyeye gideyim sonuçları göstereyim dedim. kalktım dahiliyeye gittim. yalan atıp "ben gebe izlemden geliyorum, karaciğer göstergelerim bozuk çıktı dahiliye baksın dediler" dedim. ismimi yazdılar çağırcaz dediler. neyse ki hamile olduğum için öncelikli davrandılar, 3-4 kişi sona beni aldılar. mendebur erkek olan dahiliyeci testlerime baktı, batın ultrasonu çekilsin karaciğere bakılsın dedi. oradan kalktım röntgene gittim, yine bir curcuna...hatta sabah 9 da randevusu olan ama gelmemiş bir erkek hasta, vay efendim ben bu randevuyu 15 gün önceden aldım, kaçırmış da olsam beni şimdi alacaksınız diye olay çıkardı. görevlilerin üstüne falan yürüdü. görevliler bekleyin randevulu hastalar bitince alcaz dese de, adam delirmiş gibi yanında kendisini sakinleştirmeye çalışan karısını da itip kakmaya başladı. güvenlikler geldi falan... neyse yine uzun bir sıra bekledikten sonra elime bir kağıt verip yarın sabah aç karnına gelmemi, ne kadar erken gelirsem o kadar erkene numara alacağımı söylediler. kağıdı alıp, çaresiz yine gebe izleme döndüm, bir de baktım ki 10 kişi bile ilerlememiş. zar zor oturacak bir yer bulup beklemeye başladım. bekle bekle bekle, saat 4:30da falan ancak sıra geldi. doktor tahlillere baktı "hmmm, iyii bir sorun yok" dedi. "nasıl sorun yok, karaciğer değerlerim aşırı yüksek çıkmış, 3 ayda 10 katı olmuş" dedim, "aaa evet" demez mi? içimden ya sabır oldum. bu sonuçları dahiliyeye gösterin dedi. ben de gösterdim yarın ultrasonum var dedim. neyse çok uzatmadan progestan yazmalarını rica ettim. oradan çıktım eczaneye gittim, ilaç yarın bitecek göründüğü için vermediler. yarın gelin alın dediler. sonuç olarak yarın sabah bu sefer ultrasona gideceğim. ama şunu anladım zk gebe izlem öyle devamlı devamlı kontrole gidilecek bir yer değil. hadi muayene için internetten randevu aldığınızda gittiğinizde sorun yok, az bekleyip hemen giriyorsunuz da, tahlil göstermeye gittiğinizde tam bir azap... bu arada orada konuşurlarken duydum, ümraniye devlet hastanesinde 2li teste hemen randevu veriyorlarmış. kan sonuçları da 1 haftada çıkıyormuş, hani devlette yaptırayım diyen olursa söylersiniz.
kızlar biliyorsunuz çarşamba günü kasıklarımdan başlayıp kalça kemiğim ve böbreğime doğru yayılan bir ağrım vardı. o gün işyerinde hep uzandım.akşam kontrolde bir kanama vs görünmüyor dedi. yalnız 1 kalp atışı var, diğerinde görünmüyoro 1 hafta geriden geliyor. doktor haftaya cumartesine randevu verdi. o zaman tekrar bakılacak. o gece ağrılarım ara ara devam etti. ben taş düşürüyorum sandım. kızılay ürolojiye gittim. geniş çaplı bir ultrason istedi. gittik randevu ile çalışıyorlarmış... durumumu anlattım, neyseki anlayışlı davrandılar ve çektiler. safra kesesi, dalak, karaciğer, böbrek hepsi temiz. yalnız benim büyüyen yumurtalar vardıya onların en büyüğü böbreğimden büyük 10 cm olmuş ( rahimde büyüdükçe yumurtalığa, yumurtalıkta arkasından geçen sinire baskı yapıyormuş. bu ağrılar ondan. zaten uzanınca baskı azaldığından ağrı duruyor. doktor 10 gün rapor yazayım dedi. yok dedim. eğer haftaya devam ederse yazdırırım. bol su içiyorum şimdi. bugün internette o yumurtalar ne oluyor bir araştıracağım. suyla olacak iş değil gibime geliyor. bu arada sağlık ocağına gidip kan tahlilleri için kan verdim. sanırım 6 tüp aldılar ben kana bakamadığım için o kadardı galiba. idrarda da enfeksiyon çıktı purınol kullanıyorum..
elifim çok sevindim.. allah tamamına erdirsin inşallah. gözün aydın :)
nevincim hakikaten sinir bozucu bir durum. beklemek insanı öldürüyor. onca beklemeden sonra dikkatlice bakmamalarıda ayrıca sinir eder insanı. inşallah bugün cok beklemeden işlerin yürür.
kızlar biliyorsunuz çarşamba günü kasıklarımdan başlayıp kalça kemiğim ve böbreğime doğru yayılan bir ağrım vardı. o gün işyerinde hep uzandım.akşam kontrolde bir kanama vs görünmüyor dedi. yalnız 1 kalp atışı var, diğerinde görünmüyoro 1 hafta geriden geliyor. doktor haftaya cumartesine randevu verdi. o zaman tekrar bakılacak. o gece ağrılarım ara ara devam etti. ben taş düşürüyorum sandım. kızılay ürolojiye gittim. geniş çaplı bir ultrason istedi. gittik randevu ile çalışıyorlarmış... durumumu anlattım, neyseki anlayışlı davrandılar ve çektiler. safra kesesi, dalak, karaciğer, böbrek hepsi temiz. yalnız benim büyüyen yumurtalar vardıya onların en büyüğü böbreğimden büyük 10 cm olmuş ( rahimde büyüdükçe yumurtalığa, yumurtalıkta arkasından geçen sinire baskı yapıyormuş. bu ağrılar ondan. zaten uzanınca baskı azaldığından ağrı duruyor. doktor 10 gün rapor yazayım dedi. yok dedim. eğer haftaya devam ederse yazdırırım. bol su içiyorum şimdi. bugün internette o yumurtalar ne oluyor bir araştıracağım. suyla olacak iş değil gibime geliyor. bu arada sağlık ocağına gidip kan tahlilleri için kan verdim. sanırım 6 tüp aldılar ben kana bakamadığım için o kadardı galiba. idrarda da enfeksiyon çıktı purınol kullanıyorum..
canım bulaşıcı hastalıklardan rubella önemli yani kızamıkçık. gebeyken yakalanırsan allah korusun düşüğe sebep oluyormuş. aşısını da gebeyken yapmıyorlar. gebe kalmadan en az 3 ay önce yapılmalıymış. ben bilmediğimden sağolsun doktorlar da hiiiç uyarma gereği duymadığından öbür aşılarım olurken yaptıramadım. o yüzden bütün gebeliğim boyunca dikkat etmem gerekiyor. sen de geçirmediysen hele hastanelerde kalabalık ortamlarda falan aman dikkat et. ben komple çocuklardan falan uzak duruyorum. zk'e gittiğimde falan çocuk hastalıkları bölümünden geçerken ağzımı burnumu kapatıp, vebalılardan kaçar gibiydim:))) öyle etrafta tanıdıkların çocuklarından falan da hastaysalar uzak dur aman diyeyim. bunun dışında bize yaptıkları kan testlerinde toxo igg falan diye bir şeyler vardı. sanırım biri hepatit biri de tetanoz oluyor. benim bağışıklığım olmadığı çıkınca ikisinin de aşılarını geçen yaz daha hamile kalmadan olmuştum. tetanozun aşısı 5 tane ve doğum yapacak her kadına mecburi. sağlık ocağına gittiğinde zaten söylerler. gebelere 4. ayda mı ne başlatıyorlar. bir tane aşı oluyorsun sonra 1 ay sonra bir tane daha oluyorsun, 3 ay sonra 3.sü, 1 er yıl sonra 4. ve 5. yi yapıyorlar. ama ilk 3ü zaten bağışıklık sağlıyor, 4. ve 5. bağışıklık süresini uzatmak için. hepatit aşısı da isteğe bağlı. 3 tane, bildiğim kadarıyla gebelikte de vuruluyor.çünkü ben bu aşıları olurken hamile kalırsam ne olacak demiştim, sorun yok gebeyken de vurulabilirsiniz demişlerdi.günaydın kızlar bu sabah benim için gün erken başladı her sabah dana gibi uyuyan ben bu sabah heyecandan uyuyamadım uyku tutmadı . erkenden kalktım kahvaltımı ettim. hayarımın en güzel kahvaltısıydı bebeğimle birlikte ettik çünkü :)
dünkü şok bugün mutluluğa dönüştü. dün detaylı yazacak fırsatım olmadı. bende tiroid olduğu için hcg isterken doktordan tsh da istemiştim yazdı o da sağolsun. gebeliğimle birlikte tiroidimin de hafif yükseldiğini öğrendim. sınırın altında olsa da 3.95 çıkmış. gebelikte 2.5 un altında olması gerekli. bebek ilk 3 ay tiroid bezleri gelişmediği için tiroid hormonu ihtiyacını anneden karşılar. bu yüzden anne daha çok tiroid hormonuna ihtiyaç duyar. bu yüzden öğlenden sonra doktora gittim dahiliye uzmanına gösterdim sonucumu.hep tiroid ölçümlerimi yapan doktorum du zaten. bu sefer bebek de var dedim. 50 mg içiyordum 75 e çıkardı. bu ilacı alırsan hiçbirşey olmaz. ama almazsan olabilir düzenli iç dedi. doğal sentetik vücudun üretemediği tiroid hormonu aldığım ilaç. gebeliğe zararı yok yararı var. zaten bunlar benim çook çok çok iyi bildiğim şeyler :)
sonra da kadın doğum bölümüne gidip hazır barkotum varken progestan ve kullandığım hapı yazdırayım dedim.
ancak 5 e kadar bekledim dahiliye de kadın doğum da çok kalabalıktı. burdaki devlet hastanesinden bahsediyorum yakın olduğu için hep giderim çok da memnunum. gebelikte testlerimi de orda yaptırabilirim. ikili test için gelenler vardı dün. yani bunca özele para harcadıktan sonra devlette muayne olmak sgk lı ilaç almak süper oluyor.
dün alev hanım la görüştüm. tebrik etti gebelik var dedi. cumartesi testi tekrarlicaz değerin 2 katı şeklinde artması gerekiyor dedi. eğer öyle ise 10 gün sonrasına ultrason günü vericez dedi. progestan fitil i 3 e çıkardı günde 3 kez uygulicam. bir de cyclo progynova yı da yine günde 4 tane içmeye devam edicem. + folik asit. şimdilik bunlar.
1 kutu progestanım vardı evde 1 kutu da doktora yazdırdım iyi oldu günde 3 tane kullanınca 1 kutu 10 gün gidiyor şuan 20 günlük progestanım var. 2 kutu da cyclo yazdırdım o nun da 1 kutusu günde 4 tane içince 2.5 gün gidiyor :) ama ucuz bir ilaç 4.5 tl ben progestanı yazdırırken ondan da yazdırdım 2 kutu ödedi aldım.
dünden beri de hem tiroid takibi için dahiliye hem de kadın doğum doktorlarını tarıyorum ikisinin de aynı hastanede olması benim avantajım olur. 2 seçenek var ama sanırım karar verdim gebze de ki medikal park a gidicem. eşimin izinleri bitti üsküdarlara koştururken kendim de tek gidebilmem açısından eski kadın doğum doktorum da oraya geçmiş tuzla dan ilk gebeliğim onun sayesinde olmuştu. ona devam ederim. aynı hastanede bir de dahiliye doktoruna giderim tiroid için. zaten şimdi kalp atışlarına kadar devam ederim fertile.
diğer şık da medicine hospital dı ama çok kalabalık gebe izlemi ve biraz ters kalıyor. eleyeceğim sanırım onu.
benden haberler şimdilik bu kadar.
nevincim senin yazdıklarını da okudum gerçekten gidilmez zk nın gebe izlemine.tahlilleri yaptırabilmen süper ama doktora göstermek bir handikap. çok ayakta kalmamamız lazım. bir de aklıma geldi bu bulaşıcı hastalıklar konusu. sen anlatıyordun ama o zaman gebe olmadığım için çok üzerinde durmamıştım. ben kızamık ve su çiçeği çıkardım. zk da sarılık rubella fln onlar yapılmıştı. onları nasıl değerlendirmemiz lazım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?