Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

yok be sonaycım ne şanslısı kız 4 tüp bebekten sonra hamile kaldı birde üstüne laparaskopi oldu. yani öyle kolay hamile kalanlardan değil epey ezildi bu yıolda. ama sonu iyi oldu iki tane birden bebiki olcak. ikiz kızları. birde normalden erken alıyorlarmış ikiz olduğu için dolayısıyla sezeryan olcak. inş. bizde o günleri görürüz.

Kızlar değerim 55 çıktı çok şükür hamileyim buz bebeğim bana tutunuyor sanırım:)
Sabah ilk idrarımla test yapmıştım onda da açık pembe ikinci çizgiyi görmüştüm.Allahım dualarımı kabul etti çok mutluyum.

elifcim çooook çok kutlarım:)) allah hayırlısıyla keseyi görmeyi de nasip etsinnnn....
valla burası eni konu hamiş topiği oldu artık:))))

valla ya topikte neredeyse hamile olmayan kalmadı gibi bişey. alla hkimsenni emeğini boşa götürmesin elifinde değeri kat kat artsın. artsında bir an önce havuzlu hana alışverişe gidelim yaavv. valla bugüne kadar 1 çöp bile almadım artık bir dizi sıra halinde gider sıkı pazarlıklarla minnak zıbınlar alırız. bu arada biz hiç halay neyin çekmedik artık zaman ıgeldi dimi ama ohh yandan yandan göbüşte atarım koca göbeğimle

he böyle havuzlu han falan deyip deyip içimdeki alış veriş canavarını çıkartın siz... zaten her gün ya sabır çekiyorum.... ben bir de evde oturuyorum, bütün gün internette gezip gezip neler neler görüyorum bir bilseniz. hani bu gidişle cinsiyeti öğrenene kadar sabredemeyip, önüme gelen her şeyi almaya başlayacağım zaten.

selam kızlar,ben tedaviye yeni başladım yarın ilk kez aşılamam olacak,siz tecrübeli olduğunuz için sormak istedim,zeynep kamilde aşılamam olacak ağrılı bir işlemmi gün yaklaşınca korkmaya başladım sanırım,birde bu topikte bayağı hamile arkadaşlar var şanslı bi topikteyim :)))

canım burası evet epey şanslı bir topik ama maalesef hiç kimse zeynep kamilde hamile kalmadı. herkes tüp bebek raporunu alıp özellere gittikten sonra hamile kaldı. başlığı da "zeynep kamilde tüp raporu alanlar" diye değiştirsek yeridir. aramızdan yazgim83, ercelf ve bahar adlı arkadaşlar zeynep kamilde aşılama da denediler. hatta yazgimla bahar 1er tüpü de orada denedi. benim aşılamam iptal olmuştu, o yüzden acıyor mu acımıyor mu mevzunu hiç bilmiyorum. sanırım onlar sana daha ayrıntılı bir bilgi verebilir.

ben 2 aşılama yaptım orda acı olmadı bende yani ne tüplerde ne aşılamalarda olmadı ha ufak tefek acı olur ama ölümcül değil çok normal. yani mesele kendini kasmamandan geçiyor. çok afedeersin ama o işi yaprkende kendini kasrsan o zmanda acı duyarsın onun gibi bişey. hatta masadayken aman ne var sanki o işi yapıyormuşum diye düşün ve sal kendi emin ol hiç bişey hissetmezsin. diğer türlü ha acıdı ha acıycak dersen acımada yo kyere acı duyarsın. şi zaten aşılama şipşak olan bişey. bence aşılama boşa zamn kaybı ama zk. bu şartı koşuyor. ha bu topikte aşılama ile zk. hamile kalmış kişilerde yazmıştı geçmişte. şuan ne durumdalar bilmiyoruz.

valla nevin ya açsana böyle bir başlık devam edelim tertemiz bir sayfadan. artık bir çoğumuzun işleri yoluna girdi temiiiz bir sayfa açalım kendümüze. linkide buraya kopyalarsın merak eden orayı tıklayım ordan takip eder bizi :)

o kadar bekledik alışveriş hakkımız söke söke alırız. ben gelecek aydan sonra başlarım heralde şubat ortası gidicem kontrole ozmana kadar cinsiyette belli olur heralde e ondan sonra havuzlu han yolu görünür:)) ordan süslü püslü şeyler alırız. bakalım neyimiz olacak?

elifcim tebriklerrrr. nasıl sevindim anlatamam. allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin çok şükür sende erdin muradına. darısı benim başıma olsun:)

Kızlar hepiniz sağolun şoktayım hala. Havuzlu han ın dibine vuracaz inşallah:) bu bahar ve yaz bizim yazımız olucak anasını satimmm ohhh :)
Darısı bahar ve aylin in başına:)

nevincim hakikaten sinir bozucu bir durum. beklemek insanı öldürüyor. onca beklemeden sonra dikkatlice bakmamalarıda ayrıca sinir eder insanı. inşallah bugün cok beklemeden işlerin yürür.

kızlar biliyorsunuz çarşamba günü kasıklarımdan başlayıp kalça kemiğim ve böbreğime doğru yayılan bir ağrım vardı. o gün işyerinde hep uzandım.akşam kontrolde bir kanama vs görünmüyor dedi. yalnız 1 kalp atışı var, diğerinde görünmüyor o 1 hafta geriden geliyor. doktor haftaya cumartesine randevu verdi. o zaman tekrar bakılacak. o gece ağrılarım ara ara devam etti. ben taş düşürüyorum sandım. kızılay ürolojiye gittim. geniş çaplı bir ultrason istedi. gittik randevu ile çalışıyorlarmış... durumumu anlattım, neyseki anlayışlı davrandılar ve çektiler. safra kesesi, dalak, karaciğer, böbrek hepsi temiz. yalnız benim büyüyen yumurtalar vardıya onların en büyüğü böbreğimden büyük 10 cm olmuş ( rahimde büyüdükçe yumurtalığa, yumurtalıkta arkasından geçen sinire baskı yapıyormuş. bu ağrılar ondan. zaten uzanınca baskı azaldığından ağrı duruyor. doktor 10 gün rapor yazayım dedi. yok dedim. eğer haftaya devam ederse yazdırırım. bol su içiyorum şimdi. bugün internette o yumurtalar ne oluyor bir araştıracağım. suyla olacak iş değil gibime geliyor. bu arada sağlık ocağına gidip kan tahlilleri için kan verdim. sanırım 6 tüp aldılar ben kana bakamadığım için o kadardı galiba. idrarda da enfeksiyon çıktı purınol kullanıyorum..

elifim çok sevindim.. allah tamamına erdirsin inşallah. gözün aydın :)

elifim çok sevindim.. allah tamamına erdirsin inşallah. gözün aydın :)

sağol sonaycım çok şükür bu günleri de gördük uzun soluklu ertelenen bir tüp bebek macerasından sonra. sana da çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm ohss nin yaptığına bak ağrıların olması normal tabi ama en büyüğünü duyunca cidden çok şaşırdım böbrekten büyük olması ne demek yaa ( sanırım sen hala atlatamadın ohss yi bol su içmeye ve protein ağırlıklı beslenmeye devam et hala yüksek miktarda hcg salgılandığı için kolay geçmeyeceğini tahmin ediyorum.
yalnızca 1 kalp atışı duymuşsun ben sanki geçen sefer ikisini de duymuştun diye hatırlıyorum (
üzülme canım daha çok yeni gebeliğin Allah önce sağlıklı nasip etsin ikizlerde bazen oluyor ikinci kese sonradan kayboluyor vs.. önemli olan sağlıklı gebelik ve doğum 1 tane olsun bizim olsun :) moralini yüksek tut canım.

nevincim hakikaten sinir bozucu bir durum. beklemek insanı öldürüyor. onca beklemeden sonra dikkatlice bakmamalarıda ayrıca sinir eder insanı. inşallah bugün cok beklemeden işlerin yürür.

canım dün batın ultrasonunu çektirdim. karaciğerim ve diğer organlarımda hiiiç bir şey çıkmadı. yani değerlerin bu kadar yükselmesinin sebebi tamamen ilaçlarmış. tabi tahminimce sadece bu kan sulandırıcılar da değil, tüm tedavi boyunca da dünya kadar iğne olduk. üstüne de bu progestan ve kan sulandırıcılar geldi. zk'daki doktor tabi biraz baştan savmacıydı. bana "neler kullandınız ben bilemem, doktorunuz ilaçlarınızı bir daha ayarlasın, karaciğerden değil böbrekten atılan ilaçlar versin, 10 gün sonra bir daha ölçtürün" dedi konuyu kapattı. elimde ilaçların prospektüslerini götürdüğüm halde bakmadı. emre bey bir kongreye gitmiş ctesi randevum iptal oldu, salıya aldılar. şimdi salı günü konuşup bir ayarlama yaptırtmaya çalışacağım bakalım. bu arada internetten araştırdım bu değerler düşmeyip yükselmeye devam ederse erken doğuma sebep oluyormuş((

ay şimdi okudum şok oldum!!!!!! ya kızma ama ben olsam umutla kavga ederdim. yahu sana nasıl bir ilaç dozu verdiler de bu ohss hala bitmedi. artı sonraki kontrollerinde bu aşamaya gelebileceğini nasıl göremediler, bir önlem almadılar? bence de bu suyla falan olacak gibi değil. kontrolle gittiğin doktorla görüştün mü? o ne diyor? esas o bilir ne yapman gerektiğini? senin için salı emre beye sorayımmı ben de? belki başka bir çare söyler.

günaydın kızlar bu sabah benim için gün erken başladı her sabah dana gibi uyuyan ben bu sabah heyecandan uyuyamadım uyku tutmadı . erkenden kalktım kahvaltımı ettim. hayarımın en güzel kahvaltısıydı bebeğimle birlikte ettik çünkü :)
dünkü şok bugün mutluluğa dönüştü. dün detaylı yazacak fırsatım olmadı. bende tiroid olduğu için hcg isterken doktordan tsh da istemiştim yazdı o da sağolsun. gebeliğimle birlikte tiroidimin de hafif yükseldiğini öğrendim. sınırın altında olsa da 3.95 çıkmış. gebelikte 2.5 un altında olması gerekli. bebek ilk 3 ay tiroid bezleri gelişmediği için tiroid hormonu ihtiyacını anneden karşılar. bu yüzden anne daha çok tiroid hormonuna ihtiyaç duyar. bu yüzden öğlenden sonra doktora gittim dahiliye uzmanına gösterdim sonucumu.hep tiroid ölçümlerimi yapan doktorum du zaten. bu sefer bebek de var dedim. 50 mg içiyordum 75 e çıkardı. bu ilacı alırsan hiçbirşey olmaz. ama almazsan olabilir düzenli iç dedi. doğal sentetik vücudun üretemediği tiroid hormonu aldığım ilaç. gebeliğe zararı yok yararı var. zaten bunlar benim çook çok çok iyi bildiğim şeyler :)
sonra da kadın doğum bölümüne gidip hazır barkotum varken progestan ve kullandığım hapı yazdırayım dedim.
ancak 5 e kadar bekledim dahiliye de kadın doğum da çok kalabalıktı. burdaki devlet hastanesinden bahsediyorum yakın olduğu için hep giderim çok da memnunum. gebelikte testlerimi de orda yaptırabilirim. ikili test için gelenler vardı dün. yani bunca özele para harcadıktan sonra devlette muayne olmak sgk lı ilaç almak süper oluyor.

dün alev hanım la görüştüm. tebrik etti gebelik var dedi. cumartesi testi tekrarlicaz değerin 2 katı şeklinde artması gerekiyor dedi. eğer öyle ise 10 gün sonrasına ultrason günü vericez dedi. progestan fitil i 3 e çıkardı günde 3 kez uygulicam. bir de cyclo progynova yı da yine günde 4 tane içmeye devam edicem. + folik asit. şimdilik bunlar.
1 kutu progestanım vardı evde 1 kutu da doktora yazdırdım iyi oldu günde 3 tane kullanınca 1 kutu 10 gün gidiyor şuan 20 günlük progestanım var. 2 kutu da cyclo yazdırdım o nun da 1 kutusu günde 4 tane içince 2.5 gün gidiyor :) ama ucuz bir ilaç 4.5 tl ben progestanı yazdırırken ondan da yazdırdım 2 kutu ödedi aldım.

dünden beri de hem tiroid takibi için dahiliye hem de kadın doğum doktorlarını tarıyorum ikisinin de aynı hastanede olması benim avantajım olur. 2 seçenek var ama sanırım karar verdim gebze de ki medikal park a gidicem. eşimin izinleri bitti üsküdarlara koştururken kendim de tek gidebilmem açısından eski kadın doğum doktorum da oraya geçmiş tuzla dan ilk gebeliğim onun sayesinde olmuştu. ona devam ederim. aynı hastanede bir de dahiliye doktoruna giderim tiroid için. zaten şimdi kalp atışlarına kadar devam ederim fertile.
diğer şık da medicine hospital dı ama çok kalabalık gebe izlemi ve biraz ters kalıyor. eleyeceğim sanırım onu.
benden haberler şimdilik bu kadar.

nevincim senin yazdıklarını da okudum gerçekten gidilmez zk nın gebe izlemine.tahlilleri yaptırabilmen süper ama doktora göstermek bir handikap. çok ayakta kalmamamız lazım. bir de aklıma geldi bu bulaşıcı hastalıklar konusu. sen anlatıyordun ama o zaman gebe olmadığım için çok üzerinde durmamıştım. ben kızamık ve su çiçeği çıkardım. zk da sarılık rubella fln onlar yapılmıştı. onları nasıl değerlendirmemiz lazım?

canım bulaşıcı hastalıklardan rubella önemli yani kızamıkçık. gebeyken yakalanırsan allah korusun düşüğe sebep oluyormuş. aşısını da gebeyken yapmıyorlar. gebe kalmadan en az 3 ay önce yapılmalıymış. ben bilmediğimden sağolsun doktorlar da hiiiç uyarma gereği duymadığından öbür aşılarım olurken yaptıramadım. o yüzden bütün gebeliğim boyunca dikkat etmem gerekiyor. sen de geçirmediysen hele hastanelerde kalabalık ortamlarda falan aman dikkat et. ben komple çocuklardan falan uzak duruyorum. zk'e gittiğimde falan çocuk hastalıkları bölümünden geçerken ağzımı burnumu kapatıp, vebalılardan kaçar gibiydim:))) öyle etrafta tanıdıkların çocuklarından falan da hastaysalar uzak dur aman diyeyim. bunun dışında bize yaptıkları kan testlerinde toxo igg falan diye bir şeyler vardı. sanırım biri hepatit biri de tetanoz oluyor. benim bağışıklığım olmadığı çıkınca ikisinin de aşılarını geçen yaz daha hamile kalmadan olmuştum. tetanozun aşısı 5 tane ve doğum yapacak her kadına mecburi. sağlık ocağına gittiğinde zaten söylerler. gebelere 4. ayda mı ne başlatıyorlar. bir tane aşı oluyorsun sonra 1 ay sonra bir tane daha oluyorsun, 3 ay sonra 3.sü, 1 er yıl sonra 4. ve 5. yi yapıyorlar. ama ilk 3ü zaten bağışıklık sağlıyor, 4. ve 5. bağışıklık süresini uzatmak için. hepatit aşısı da isteğe bağlı. 3 tane, bildiğim kadarıyla gebelikte de vuruluyor.çünkü ben bu aşıları olurken hamile kalırsam ne olacak demiştim, sorun yok gebeyken de vurulabilirsiniz demişlerdi.
bu arada gebelikteki yeni hayatına hoş geldin demek istiyorum:))))) nasıl da hemen planlar yapmaya başlamışsın:))) zk evet gidilecek gibi değil. ben taa gümüşsuyundaki ist tüpe dahi git gel muayene daha az vakit harcıyorum. zk sözde bana gayet yakın ama git gel helak oldum valla. doktorların da kalabalıktan dolayı akılları bir karış havada. tahlillere doğru dürüst bakmıyorlar dahi. bir karaciğer için 4 gün geldim gittim. o kadar çok ayakta kalmışım ki dün bütün gün karnımda sancı vardı. neyse ki ultrason falan gibi esas bakılması gerekenler bakıldı artık 10 gün sonra bir daha bakılsın denilenleri sağlık ocağında da yaptırabilirim. kanda tsh'a da sağlık ocakları da bakıyor biliyorsun. arada orada da baktırıp sonra sonucu özelde doktoruna gösterebilirsin. kontroller için de en kolayına rahatına neresi geliyorsa orayı seç. ama doktor da çok önemli unutma. hani öyle bir doktor olsun ki istediğin zaman arayabilesin. çünkü ilk 3 ayda malum insan çok evhamlı oluyor. mesela her sancıda, ağrıda kuruntu yapıyor. bunları rahat rahat sorabileceğin biri olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…