baharcım ben bir de merak ettim, emre bey sana nasıl bir protokol uygulayacağını anlattı mı? hangi ilaçları kullanacaksın aldın mı?
canım emre bey zk daki takip çizelgemi inceleyince oldukça endişelendi aslında nasıl olur da bu kadar embriyodan yalnızca bir tane 1.kalite embriyo çıkar deyip durdu. sonra olasılıkları sıraladı. birinci olasılık yüksek doz ilaç kullanımı yumurta kalitesini düşüren bir durum bundan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. bir de ben arada 400 doz vurup yumurtaları şokladığımı söyleyince bastı kahkahayı en son yapmanız gereken şeyi en başta yapmışsınız bununla kurtulduğunuza şükredelim dedi:) ikinci olasılık pco da zaten yumurta kalitesinin düşük olabileceği ihtimali diğer bir olasılıkta zk nın laboratuarı kötü demiyorum kesinlikle ama yeterli özen gösterilmeyip inkübatörlerin kapakları sık açılıp kapandıysa embriyo kalitesini düşürmüş olabilir dedi. ki bu embriyo kalitesini ciddi oranda etkileyen bir durum sanırım. bir de rahim duvarımın olması gerekenden ince olduğunu söyledi. zk da tedaviler öncesi rahim duvarı 9,5-10 mm e kadar kalınlaşıyorken klomen kullanımı ve kürtaj sonrası 7,3 mm e kadar ancak kalınlaştığını çizelgeleri göstererek söyledim. yeterli kalınlığın altında olduğunu, tutunma için en az 7,5 mm olmasını istediklerini söyledi. incelmenin kürtajdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. zk da transfer öncesi bakılmamış ama son kalınlık 7,3 mm olarak kaydedilmiş. bu iki durum üzerinde durdu. ilaç olarak puregon yazacaktı ama aşılamalarda puregona fazla tepki verdiğimi söyleyince farketmiyor ama içinize sinmeyecekse gonal yazalım dedi. benim isteğim üzerine 6 kutu 300 lük gonal f yazdı. kalan ünite hakkımla da 2 kutu 75 lik fostimon yazdı. 7 kutu cetrotide ve 1 kutu ovitrelle. yumurta kalitesi için düşük doz ilaç tedavisi uygulayacağını söyledi. 112,5 ile 125 gibi bir ilaç dozu uygulayacak sanırım. bunun dışında rahim duvarını destekleyici takviyeler önerdi. nar suyu içmemi tavsiye etti:) çatlatma iğnesi olarak ovitrelle kullanacağız ohss ye karşı artık başka türlü önlem almaya çalışacak. kusura bakma biraz uzun anlattım sanırım. emre beyin hastası olmanın en güzel tarafı zk daki doktorlar gibi kesin konuşmuyor. hastanın düşüncelerine önem veriyor ve içine sineceği şekilde yol izliyor. emre beyden şüphem yok eminim etkili tedavi uygulayacaktır ama işin laboratuar kısmı nasıldır tabii onu bilemiyorum. çok da kalabalık bir merkez.
aynen canım ya. ben bir de burada öyle birini tanıdım. hamileliğini duyar duymaz gebelik takvimi yaptı sonra 2,5 aylıkken düşük yaptı. hatta bir süre takvimi eli varmadı silemedi her halde.bir kaç hafta daha öyle kaldı. millet de bilmiyordu tebrik ediyordu falan. o yüzden ben özellikle takvim koymadım daha. bir tane yapıp bilgisayarıma indirdim. oradan arada bakıyorum ama biraz daha düze çıkana kadar burada yapmak istemiyorum. bir de günd tanımadığımız 100 kişi okuyor, giriyor çıkıyor bu forumlara. kötüsü de var, hasedi de var, nazar ederler insana....
al işte, kaç gündür zk'deki doktorlara boşuna laf anlatmaya çalışmıyormuşum demek. canım progestan ve östrojen ilaçlarını suçlama. bunları diğer arkadaşlar da kullandı onlarda bir şey yok. mesela duygu'da kan testi yaptırdı olsa onda da yüksek çıkardı. bir tek biz ikimiz kan sulandırıcı kullanıyoruz bence tek suçlu o. zaten internette kardiyovasküler ilaçlar alt ve astyi yükseltir diyor. ben salı sorcam bakalım. başka alternatif bir ilaç verebiliyor mu? progestanı da ben artık sıkıldığımdan 4 yerine 3 almaya başladım kendi kendime. 2 gündür öyle alıyorum. bende bir de bacaklarımda ara ara 3-5 tane kabarcık çıkıyor, kaşınıyor. zaten dün baktım oksaparın içinde bu kabarcıklar çok olursa hemen ilacı almayıp acil servise ya da doktorunuza başvurun yazıyor. alerjik kabarcıklar biliyorsun karaciğer sorunlarının habercisi. tam yılbaşından sonra bir kere aşırı çıkmıştı. tabi benim hiç aklıma gelmedi bu ilaca bağlamak. acilde söylemedim de. yediğim bir şey dokundu sanmıştım. meğer hep bu ilaç yapmış, bana dokunduğunun sinyalini çoktan vermiş ama ben anlamamışım.
Kızlar ikinci değerim 82 çıktı. Alev hnm la görüştüm değeriniz güzel yükselmiş ancak tam 2 katı artış olmamış bu yüzden pazartesi tekrar edelim bir süre böyle gözlemleyelim yine konuşalım dedi. Biraz endişelendim ama zaten bizim hangi işimiz tam olur ki? Hiç oh çekemeden doğuracağız. İş hamile kalmakla bitmiyor. Sanırım kese ve kalp atışına kadar içim rahat etmeyecek. İnşallah pazartesi günkü değerim daha yüksek çıkar . Daha çok yeni bir de tiroidimin biraz az çalıştığını hesap edersek aslında artış normal.
Özel medicine hospital de dahiliye doktoruna da göründüm tsh testlerimi gösterdim daha önceden anti TPO ve anti tripglobulin de yaptırmıştım hepsini gösterdim sen tiroid hastası değilsin anti değerlerin çok normal haşimato lu falan değilsin T4 ün de normal sadece tsh ın çok az yüksek ilacı 25 mg arttıralım 1 ay sonra tekrar görüşelim dedi. Panik yapma herşey normal gebeliğin çok yeni hormonların daha düzensiz 2 hafta sonra düşer dedi. Bebeği etkileyecek kadar yüksek değil ilaca doğuma kadar ve lohusalıkta devam sonrasında yine ölçülür bırakabilirsin bile ömür boyu ilaç alman gerekmez dedi içimi rahatlattı.gebelik boyunca hapa devam 1 ay sonra yine gel dedi.
Haydaaaaa bi tiroidli daha çıktı ama seninki düşük yani çok çalışıyo ve gerçekten sınırda ben de eksik olduğu için tiroid hormonu ilaç alıyorum tamamlıyorum. Ama seninki tam tersi. Benimki hiporoid seninki hipertoid. Bana doktorum yüksek olması düşük olmasından daha tehlikeli demişti. Ama hiperroid de çok önemli vücudun inanılmaz hızlı çalışıyo şuanda canım doktorun nasıl yapacak tedavisini acaba bunun içinde mi hap almak gerekiyor?
İnşallah sonay kanımı verdim 11 gibi çıkar sonuç sizlerle paylaşırım.elifim bence yükseliyor olması önemli. çok şükür değerin yükselmiş, emin ol o katı katı yükselip gidecektir. biliyorsun benim 9 gün yapmıştım birde 12. gün.. ondan sonra hiç yapmadım. doktorunda güzel şeyler söylemiş. sadece tsh ın biraz yüksekmiş. demekki çok ciddi bişey yok... inşallah 1 ay sonra normale döner.
Duygucum eğer gidersen ikilemde kalmayı göze almış olacaksın artık alttan bakmazlar sanmıyorum ama asistan olabilir cinsiyet için de bişey söylemeyecekseler kafanı karıştırma. Hem kan sonuçları da çok farklı çıkmaz sanmıyorum bence biyerde yaptırmak yeterli bebişi merak etmeni anlıyorum ama böyle iki hastane birden devam edersen hep şüpheler içinde bir gebelik geçirirsin. Ama ikili test önemli istersen için rahat edecekse git yaptır bişey kaybetmezsin tabiki:)günaydın kızlar nasılsınız? sizlere fikir almak istiyorum. ben geçen hafta salı günü (15ocak) şifa hastanesinde ikili test için ultrasona girdim doktor ense kalınlığı normal falan dedi kanda verdim ama sonucu 1 hafta 10 güne çıkar dediler. hani ultrasonda iyi olsa bile kanda olumsuz şeyler çıkabiliyor ki inşallah çıkmaz. hani bir ara şu kızamıkçık için kan vermiştimde zk bana 2 test günü vermişti ya. işte o gün geldi yani yarın zk. da randevum var ve hala gidip gitmemekte kararsızım. yani gidip birde ordamı baktırsam ben kan hem ultrasona. hani 2 kan arasında büyük farklılar çıkacakmı? yada hiç gidip kafamı karıştırmayayımmı. belki cinsiyetide öğrenirim dedim ama zk cinsiyet falan söylemiyormuş. ama en azından 1 hafta arayla bebeğimi görmüş olurum. ne bilim her bakıp yaşadığını görmek istiyorum niyeyse. birde zk.nın muayenesi vajnalmi olur onu düşünüyorum?? belki zk.nın kan sonucu daha erken çıkar belkide detaylı bir tarama olduğu için gene 3-4 günde çıkabilir. öyle bir durumda şifaya sonuçları hemen hemen aynı günde çıkmış gibi bişey olur. Sizce ne yapmalıyım yarın için?
Kızlar ikinci değerim 82 çıktı. Alev hnm la görüştüm değeriniz güzel yükselmiş ancak tam 2 katı artış olmamış bu yüzden pazartesi tekrar edelim bir süre böyle gözlemleyelim yine konuşalım dedi. Biraz endişelendim ama zaten bizim hangi işimiz tam olur ki? Hiç oh çekemeden doğuracağız. İş hamile kalmakla bitmiyor. Sanırım kese ve kalp atışına kadar içim rahat etmeyecek. İnşallah pazartesi günkü değerim daha yüksek çıkar . Daha çok yeni bir de tiroidimin biraz az çalıştığını hesap edersek aslında artış normal.
Özel medicine hospital de dahiliye doktoruna da göründüm tsh testlerimi gösterdim daha önceden anti TPO ve anti tripglobulin de yaptırmıştım hepsini gösterdim sen tiroid hastası değilsin anti değerlerin çok normal haşimato lu falan değilsin T4 ün de normal sadece tsh ın çok az yüksek ilacı 25 mg arttıralım 1 ay sonra tekrar görüşelim dedi. Panik yapma herşey normal gebeliğin çok yeni hormonların daha düzensiz 2 hafta sonra düşer dedi. Bebeği etkileyecek kadar yüksek değil ilaca doğuma kadar ve lohusalıkta devam sonrasında yine ölçülür bırakabilirsin bile ömür boyu ilaç alman gerekmez dedi içimi rahatlattı.gebelik boyunca hapa devam 1 ay sonra yine gel dedi.
nevincim bu doktora kan sulandırıcı yapar mı dedim. yok dedi !!! bunlarında bir dediği diğerini tutmuyor.. sen dikkat et.. benimki henüz çok yüksek değil... doktor bu değer çok yüksek değil dedi. sen normalin 10 katı yükselmiş demiştin sanırım. birde benim alt ve ast normal sınırlar içerisinde. sen emre beye sor belki clexane verir. belki o bu kadar kötü etkilemez.
cuma iş çıkışı yine ağrılarım dayanmaz oldu. doktora gittim. 12 haftadan sonra vücudun salgılayacağı bir hormonla yumurtaların küçüleceğini söyledi. o zaman kadar 10 ar günlük rapor yazabilirim dedi. ben durumum vahim mi dedim. yok daha önceleri daha büyük yumurtalarla karşılaştım korkma dedi. allaha şükür cuma akşamından sonra pek ağrım olmadı. eşimde hafta sonu yattığım için olmamıştır diyor. eğer bugün yine ağrılarım olursa rapor alırım.
günaydın kızlar nasılsınız? sizlere fikir almak istiyorum. ben geçen hafta salı günü (15ocak) şifa hastanesinde ikili test için ultrasona girdim doktor ense kalınlığı normal falan dedi kanda verdim ama sonucu 1 hafta 10 güne çıkar dediler. hani ultrasonda iyi olsa bile kanda olumsuz şeyler çıkabiliyor ki inşallah çıkmaz. hani bir ara şu kızamıkçık için kan vermiştimde zk bana 2 test günü vermişti ya. işte o gün geldi yani yarın zk. da randevum var ve hala gidip gitmemekte kararsızım. yani gidip birde ordamı baktırsam ben kan hem ultrasona. hani 2 kan arasında büyük farklılar çıkacakmı? yada hiç gidip kafamı karıştırmayayımmı. belki cinsiyetide öğrenirim dedim ama zk cinsiyet falan söylemiyormuş. ama en azından 1 hafta arayla bebeğimi görmüş olurum. ne bilim her bakıp yaşadığını görmek istiyorum niyeyse. birde zk.nın muayenesi vajnalmi olur onu düşünüyorum?? belki zk.nın kan sonucu daha erken çıkar belkide detaylı bir tarama olduğu için gene 3-4 günde çıkabilir. öyle bir durumda şifaya sonuçları hemen hemen aynı günde çıkmış gibi bişey olur. Sizce ne yapmalıyım yarın için?
sonaycım benim ast değerim üst sınır 33ken, 176 çıktı. 3 ay önceki testte 16'ymış. yani 3 ay öncesine göre 11 kat olmuş. (senin 230 yazmışsın sanırım yani benden de yüksek) alt de üst değerin 2 katı. ikimiz için de tehlike çanları henüz elbette çalmıyor ama gebelikte alt, ast yükselişi iyi değilmiş. böyle yükselmeye devam ederse ileride komplikasyonlara yol açıyormuş.benim derdim şimdiden kontrol altına almak.
neyse senin öncelikli konun zaten şu an ohss. umarım en önce o iyileşir de ağrılardan kurtulursun. karaciğer mevznu zaten gelecek haftalarda yeni bir test yaptırmadan bilemeyeceğiz.
günaydın kızlar nasılsınız? sizlere fikir almak istiyorum. ben geçen hafta salı günü (15ocak) şifa hastanesinde ikili test için ultrasona girdim doktor ense kalınlığı normal falan dedi kanda verdim ama sonucu 1 hafta 10 güne çıkar dediler. hani ultrasonda iyi olsa bile kanda olumsuz şeyler çıkabiliyor ki inşallah çıkmaz. hani bir ara şu kızamıkçık için kan vermiştimde zk bana 2 test günü vermişti ya. işte o gün geldi yani yarın zk. da randevum var ve hala gidip gitmemekte kararsızım. yani gidip birde ordamı baktırsam ben kan hem ultrasona. hani 2 kan arasında büyük farklılar çıkacakmı? yada hiç gidip kafamı karıştırmayayımmı. belki cinsiyetide öğrenirim dedim ama zk cinsiyet falan söylemiyormuş. ama en azından 1 hafta arayla bebeğimi görmüş olurum. ne bilim her bakıp yaşadığını görmek istiyorum niyeyse. birde zk.nın muayenesi vajnalmi olur onu düşünüyorum?? belki zk.nın kan sonucu daha erken çıkar belkide detaylı bir tarama olduğu için gene 3-4 günde çıkabilir. öyle bir durumda şifaya sonuçları hemen hemen aynı günde çıkmış gibi bişey olur. Sizce ne yapmalıyım yarın için?
Kızlar değerim 82 den 72 ye düşmüş biyokimyasal gebelik geçiriyomuşum -
Alev hnm ilaçları bırakın cuma günü testi tekrarlayın sıfırlanana kadar takip edicez 1 hafta içinde adet kanamanız gelir dedi. Yıkıldım. Çok üzgünüm.
Kızlar değerim 82 den 72 ye düşmüş biyokimyasal gebelik geçiriyomuşum -
Alev hnm ilaçları bırakın cuma günü testi tekrarlayın sıfırlanana kadar takip edicez 1 hafta içinde adet kanamanız gelir dedi. Yıkıldım. Çok üzgünüm.
Slm kızlar yarıdmlarınıza ihtiyacım var.ben 4,5 yıllık evliyim 3 yıldır çocuk istiyoruz olmuyor bend epko var eşimde de varikosel vardı amelıyat oldu 2,5 yıl oldu galıba ameliıyat olalı 2kez klomen kullandım yumurtlayamadım 3kez serophene kullandım 1de 20 mm oldu yumurtam 2 .9 mm kaldı geçen ay aşılama yaptırmaya karar verdik ve tedaviye gonal f ile başladık bu sola7 mm sağda 10 mm yumurtam oldu eşimden test istedi doktorum teste ileri hareketli yine 0 morfolojı 1sene önce %3 çıkmıştı geçen ay %0 diye aşılamam iptal oldu şimdi ben tüp bebek için direk rapor çıkartabilirmiyim yoksa 2aşılama yaptırmam şart mı yardımcı olursanız çok sevinirim
Slm kızlar yarıdmlarınıza ihtiyacım var.ben 4,5 yıllık evliyim 3 yıldır çocuk istiyoruz olmuyor bend epko var eşimde de varikosel vardı amelıyat oldu 2,5 yıl oldu galıba ameliıyat olalı 2kez klomen kullandım yumurtlayamadım 3kez serophene kullandım 1de 20 mm oldu yumurtam 2 .9 mm kaldı geçen ay aşılama yaptırmaya karar verdik ve tedaviye gonal f ile başladık bu sola7 mm sağda 10 mm yumurtam oldu eşimden test istedi doktorum teste ileri hareketli yine 0 morfolojı 1sene önce %3 çıkmıştı geçen ay %0 diye aşılamam iptal oldu şimdi ben tüp bebek için direk rapor çıkartabilirmiyim yoksa 2aşılama yaptırmam şart mı yardımcı olursanız çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?