merhabalar, ben sizin durumunuzu anlayamadım. pkonuz var, yani fazla sayıda yumurta üretiyorsunuz ama bu yumurtalar gelişmiyor mu? iptal olan aşılamanız zaten 1. aşılama yapılmış gibi sayılıyor, geriye 1 aşılama kalıyor. bence durumunuz doktorların takdirinde. yumurtalarınızın durumu ve eşinizin durumu değerlendirilip 2. aşılama hiç denenmeden direkt tüpe karar verebilirler. ya da 1 aşılama daha deneyelim diyebilirler(yine iptal olursa 2 aşılama şartı gerçekleşmiş sayılır, tüpe gidilir) yani bence sorunuzu doktorunuza sorun.
bu konuda çok net bilgi veremem ama bizim tüp bebeğe üroloji doktoru karar verdi. erkek sorunu olduğu için. ama ondan dolayı vermeseydide yaşımdan dolayı yine tüp denecekti. siz ürolojiye gidin o karar verir.
cevap için teşekkürler canım benim evet pko var çok sayıd ayumurta var gelişmiyor iğneyle denedik geliliyordu ki eşimde sorun çıktığı için tedavi yarım kaldı malese.şimdi iptal olan aşılama 1.aşılamadan sayılıyorsa doktor bana kağıt verir herhalde . aslında benim kadın doğumcum eşinin bu değerleriyle aşılam aolmaz çünkü morfolojı %0 dedi tüpe yönlendirdi direk ama bu hastane rapor çıkartmıyor bende raporsuz tüp denemek istemiyorum çünkü 6000-7000 tl tutuyor. acaba hastane direk tüp bebek diye kağıt verse ve ben rapor çıkartabilirmiyim bu durumda ve raporu sskdan mı çıkartmak lazım çok soru sordum kusura bakma canım yaa merak ediyorum.hee eşim geçen ay doktoruna gitti doktoru vitamin verdi önümüzdeki ay tesleri tekrarlanacak:26:
cevap için sagol canım ürolojiye geçen ay gitti eşim vitamin verdi önümüzdeki ay tekrar test yaptırcak ben en iyisi eşime bir sordurtayım belki üroloji doktoru direk tüp diye bir yazı bir kağıt veriri belkid erapor çıkartır bizde ona sordurayım sagol canım
hayır canım rapor hastaneden çıkıyor. onlar gerekli tetkikleri yapıyorlar bir dosya açıp belgelerini sağlık bakanlığına yolluyorlar onaylanıyor yine hastaneden raporunu teslim alıyorsun. eğitim araştırma hastaneleri rapor çıkarmaya yetkili. bir de öyle doktorun bir kağıt vermesiyle rapor çıkmıyor. sürü sepet tahlil tetkik yapılıyor. eşinin sayısı ml'de 5 milyonun altındaysa direkt tüp raporu veriyorlar. sen nerede oturuyordun? bence en yakınındaki eğitim araştırma hastanesine başvurup işlemlerine başla. işlemler zaten 2 ay falan sürüyor ancak halledersin.
hangi şehirdesin.. istanbulda isen zeynep kamil hastanesinde rapor çıkartılıyor. öyle her hastanede rapor çıkartılmıyor ne yazık ki. bizim gittiğimiz ürolog vitamin, otdan, böcekten medet ummayın diye kestirip atmıştı.. sizinki inşallah işe yarar.
cevap için sagol canım bana bağcılar devlet ve bakırköy devlet yakın o zaman önümüzdeki ay başlıyayım ben tedavıye.
1 sorum daha olcak bu rapor çıkınca kaç aşılam akaç tüp şansımız var 1 raporla 1 işlem mi yapılıyor
Slm kızlar yarıdmlarınıza ihtiyacım var.ben 4,5 yıllık evliyim 3 yıldır çocuk istiyoruz olmuyor bend epko var eşimde de varikosel vardı amelıyat oldu 2,5 yıl oldu galıba ameliıyat olalı 2kez klomen kullandım yumurtlayamadım 3kez serophene kullandım 1de 20 mm oldu yumurtam 2 .9 mm kaldı geçen ay aşılama yaptırmaya karar verdik ve tedaviye gonal f ile başladık bu sola7 mm sağda 10 mm yumurtam oldu eşimden test istedi doktorum teste ileri hareketli yine 0 morfolojı 1sene önce %3 çıkmıştı geçen ay %0 diye aşılamam iptal oldu şimdi ben tüp bebek için direk rapor çıkartabilirmiyim yoksa 2aşılama yaptırmam şart mı yardımcı olursanız çok sevinirim
cevap için sagol canım bana bağcılar devlet ve bakırköy devlet yakın o zaman önümüzdeki ay başlıyayım ben tedavıye.
1 sorum daha olcak bu rapor çıkınca kaç aşılam akaç tüp şansımız var 1 raporla 1 işlem mi yapılıyor
Üzüldüm ama napalım rabbimin takdiri kısmet değilmiş değerin tekrar yükselmesi gibi bir durum yok olsa bile sağlıksız bir gebelik olasığı yüksek zaten dengesiz artmıştı tam 2 katı olması gerekirken. İyiki genetik testlerimi yaptırmışım sonuçlar çıksın bundan sonra daha temkinli olunur. Negatif i direk alsam bu kadar üzülmezdim ama böyle içimde bişeyler kırılıyor kalbim parçalanıyor aklıma geldikçe gözlerim doluyor yine hevesim kursağımda kaldı..
Üzüldüm ama napalım rabbimin takdiri kısmet değilmiş değerin tekrar yükselmesi gibi bir durum yok olsa bile sağlıksız bir gebelik olasığı yüksek zaten dengesiz artmıştı tam 2 katı olması gerekirken. İyiki genetik testlerimi yaptırmışım sonuçlar çıksın bundan sonra daha temkinli olunur. Negatif i direk alsam bu kadar üzülmezdim ama böyle içimde bişeyler kırılıyor kalbim parçalanıyor aklıma geldikçe gözlerim doluyor yine hevesim kursağımda kaldı..
Kızlar değerim 82 den 72 ye düşmüş biyokimyasal gebelik geçiriyomuşum -
Alev hnm ilaçları bırakın cuma günü testi tekrarlayın sıfırlanana kadar takip edicez 1 hafta içinde adet kanamanız gelir dedi. Yıkıldım. Çok üzgünüm.
ay yok canım ben de merak ediyordum, uzun uzun anlattığın iyi olmuş. bir de biliyorsun ben emre beyi burada övdüm durdum o yüzden az biraz da olsa kendimi sorumlu hissettim onu seçmende. (içine sinmese elbette seçmezdin ama ne bileyim işte)sen merkezin kalabalık olduğuna bakma. ben de ne zaman gitsem anacık babacık, ama her şey tıkır tıkır işliyor. hani çok hasta var diye bir ilgisizlikleri, aceleye getirmeleri falan asla olmuyor. emre bey de daima gerektiği kadar zaman verir. sorularını falan cevaplamadan asla göndermez. zaten sen sormasan da bol bol anlatır. dediğin gibi tedaviye dair pek kesin konuşmaz. sanırım tedaviye başlayıp yumurta gelişimini gördükçe de protokolü şekillendiriyor. daima senin de fikrini alır, her aşamada içini rahatlatır, moralini yükseltmek için elinden geleni de yapar. tabi zk'deki hart hurt doktorlardan sonra bana o kadar aşırı olumlu bir doktor gelmişti ki, bir ara şüpheye bile düşmüştüm, bende kesin kötü bir şey var da bu adam söylemiyor diye:))))) laboratuarları da bence gayet iyi. ben kimle konuşsam çok çok rezerv sorunlu olmadığı sürece daima dondurulmuşları olmuş. pkolu bir arkadaş 1 transfer 5 dondurulmuşu olduğunu bile söyledi. bende de rezerv srounu varken 9 yumurtada 3 tane 1. kalite embriyo elde etmeleri bir başarıdır.
bakalım inşallah ohss'siz başarılı bir tedavi geçirirsin, tez zamanda sen de hamilelik haberini verirsin. belki sen de gebelik kontrollerine orada devam edersin de birlikte gider geliriz:))))
eğer tedavilerini devlette olmadıysan ve şimdi devlete gidip rapor çıakrtarak yeiden başlamak istiyorsan. gideceğin hastanenin işleyişine bağlı. biz hepimiz zeynep kamilin hastalarıydık. çeşitli çeşitli rahatsızlıklarımız vardı. mesela bende rezerv sorunu vardı buna rağmen en az 2 aşılama şartı koştular bende 2 aşılama yaptırdım orada rapor çıkartarak. 2 side negatif olunca tüpe geçirdiler. ki geçenlerde rezerv sorunu olan başka bir bayan topiğe yazdı ona direkt tüp demişler.
ama en genel kuralı çok elzem bir rahatsızlık yoksa en az 2 aşıla yaptırmak zorundasın.zaten bunada bir çok tahlil tetkikin yapıldıktan sonra karar veriliyor. bu tahlillerin yapılması demek immonun dediği gibi 2-3 ayına mal olur. ve her aşılama ve her tüp için ayrı ayrı rapor çıkarmak gerekiyor mesela ben 2 aşılama 2 tüp yaptırdım toplamda 4 rapor çıkarttım ilaçlarımı indirimli alabilmek için.
bağcılarda oturuyormuşsun sana çok yakın olmamaklar birlikle zeytinburnu semiha şahir kadın ve doğum hast. hastanesine başvurabilirsin. ama tabi bu anlattıklarımız şemiha şakirde yada senin gitmeyi düşündüğün hastanelerde ne kadar geçerli olur bilemeyiz.
canm ikisine de sor. avrupa yakasında oturan bir arkadaş zeytinburnu dev hast'nden çıkardığını oldukça da hızlı çıktığını söylemişti. şimdi şöyle hangi hastanede rapor çıkartacaksanız en önce eşin ürolojiye gitsin. ürolog size önce aşılamamı deneyeceksiniz yoksa direkt tüp mü söylüyor ve eşine ona göre rapor veriyor. sen de ona göre kendi tetkiklerini yaptırıyorsun.(aşılama karar verirse daha az tetkik gerekiyor) aşılama derse 2 aşılama yaptırıp öyle tüp raporuna başvurabiliyorsun(senin zaten 1i yapılmış sayılıyor) tüpte de yine 2 kere hakkın var. istersen devlet hastanelerinde kulanabiliyorsun, istersen dışarıdaki anlaşmalı özellere gidebiliyorsun. ama devlette bile yapsan ilacı, hastane katkı payı 1500 lira falan tutuyor.
kızlar öğleden sonra emre beye gittim. bebik 10+1 görünüyordu. geriden giderken şimdi de 4 gün öne geçmiş. böyle kolları, bacakları çıkmış, kıpır kıpırdı:)))) kalp atışları falan da güm gümdü. kalbi gayet sağlıklı ve gelişimi de çok iyi dedi emre bey. öğlen annem geldi, onu hava alanından alıp doktora geçmiştik. annemi görseniz ağzı kulaklarındaydı. eşimin de bütün yol boyunca etekleri zil çalıyordu.
emre bey, sebze yiyemiyorum diye bana bir multi vitamin verdi. karaciğerdeki enzim yükselmesi kesin oksapardan ama 10 gün sonra bir daha ölçtürün ona göre düşünelim dedi. sanırım ilacı kesmeyecek hatta başta düşündüğümüzden de uzun bir süre devam edilecek ama belki gün aşırıya düşürecek. 2 hafta sonrasına randevu vermedi onun yerine 2li test için başka bir doktora(perinatoloji uzmanı) gidecekmişim. hatta 2li testte belki cinsiyeti de belli olabilirmiş:)))
kızlar öğleden sonra emre beye gittim. bebik 10+1 görünüyordu. geriden giderken şimdi de 4 gün öne geçmiş. böyle kolları, bacakları çıkmış, kıpır kıpırdı:)))) kalp atışları falan da güm gümdü. kalbi gayet sağlıklı ve gelişimi de çok iyi dedi emre bey. öğlen annem geldi, onu hava alanından alıp doktora geçmiştik. annemi görseniz ağzı kulaklarındaydı. eşimin de bütün yol boyunca etekleri zil çalıyordu.
emre bey, sebze yiyemiyorum diye bana bir multi vitamin verdi. karaciğerdeki enzim yükselmesi kesin oksapardan ama 10 gün sonra bir daha ölçtürün ona göre düşünelim dedi. sanırım ilacı kesmeyecek hatta başta düşündüğümüzden de uzun bir süre devam edilecek ama belki gün aşırıya düşürecek. 2 hafta sonrasına randevu vermedi onun yerine 2li test için başka bir doktora(perinatoloji uzmanı) gidecekmişim. hatta 2li testte belki cinsiyeti de belli olabilirmiş:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?