Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar bu arada kayınvalidem aradı hastanedelermiş kayınpeder düşmüş başını yarmış banyoda epilepsi hastası 2 yıldır iyiydi şimdi yine sıklaştı bayılmaları.
ben evlendikten sonra çok çektim onun hastalığından. hep hastanelerde yattı eşim üzüldü biz hep koşturduk. hergün hastaneye gittim geldim kendi yemeğimden götürdüm hastane yemekleri güzel değil diye. eşim sofradan toplardı babam yesin diye. hep idare ettim. hem kalbinde ritim bozukluğu var o tetikliyormuş epilepsiyi de kalp ilaçları değişti epilepsi ilaçları da falan. iyi oldu 2 senedir hiç hastanede yatmadıydı. ama sanırım yine başlıyoruz. daha eşime haber vermedik. belki yatırırlar. kayınvalidem sağlıklı olsun Allah ona güç versin diye dua ediyorum çünkü çok aksi bir kayınpederim var hayatta bakılmaz çok zorlanırız. iyi olsun da ona baksın. ama çok korkuyorum benim doğumum falan onun ölümüyle karışmasın diye dua ediyorum. eşim yine çok üzülecek bebek gibi bakıyor babasına zaten 2 eve bakıyor gibi erkek evlat olarak şimdi yine bölünecek. dua edin de daha kötüye gitmesin transferimi ertelemek istemiyorum.

kaynanam da o kadar bıkmış ki ölse diye gözünün içine bakıyo. Ama yine de Allah korkusu var imanlı insan ona bakıyo. hakkında hayırlısı olsun

sanırım düğün konusunda derdi olmayan benim. şehirlerarası mesafe olduğundan eşyalarımızı kendimiz aldık. düğünüde onların memleketinde yaptık. eşim annesine para verip yemek yaptırmıştı. beni salona götürmeden gelinlikle kayın validemin evine götürdüler. arabadan inmeden ayağıma bir koç kestiler, annesi 6 bilezik takıverdi vs. zaten benimki tekbaşına yaşlı ve iyi bir kadın olunca hiç bir beklentim yoktu :) ama laf sokan, fena bir kadın olsaydı bende inatlaşır, herşeyi koparmaya çalışırdım.

çok çok geçmiş olsun elifcim. benim kardeşim de epilepsi hastası o yüzden ne menem bir şeydir bilirim. benim kardeşiminki hafif bir çeşidi, ilaçlarını kullandığı ve düzenli kontrole gittiği sürece aylar yıllarca kriz gelmiyor, ama durur durur olmadık bir yerde gelir korkusu insanı yiyip bitiriyor, o yüzden kocanın endişelerini de anlıyorum. hele sizinki gibi daha ağır, kalp ilaçlarıyla etkileşim gösteren halinde işiniz çok çok daha zor olsa gerek. allah kayın validene ve sana sabır, kuvvet versin. belli sen de çok sıkıntılar çekmişsin, kul görür görmez ama allah mükafatsız bırakmaz merak etme.

oh ya, örnek bir düğün ve kaynana işte:)))) normali de bu zaten....

elifim çok geçmiş olsun, allah şifa versin. evde hasta oldumu gerçekten çok zor. ev halkınında tadı tuzu kalmıyor. Korkma inşallah hastaneye falan yatmasına gerke kalmaz. hem allah korusun hastaneye yatsa bile sen tedavini öteleme. o kadar bekledin.

valla ne şanslı gelinmiş o 1 lira masraf etmeden aldırmış kendini oh :) herkesin gözü açıldı sanki bu tüp bebek sürecinde :)

valla ben şahsen bu tüp bebek sürecinde (tabi onca uğraştığımız öncesi de var) 1 gömlek daha olgunlaştığıma inanıyorum. bir de sonuçta bu çocuğu öyle millet gibi kazayla hamile kalıp, sonra da aman allah rızkını verir mantığıyla falan yapmadık. uğraşa uğraşa, zorlayarak yaptık. bu durumda ömür boyu maddi manevi sorumluluğunu 2 kat taşıyacağız. büyürken, okurken, evlenirken, ömrümüz yettiği sürece hayatının her aşamasında mutluluk ve refahı için tüm imkanlarımızla yanında olmak boynumuzun borcu.

kızlar çarşamba akşamı doktoruma gittik. tsh 0.25 çıkmıştıya. onu gösterdik. normal dedi. hamilelikte 0.1 in altına düşerse ilaca ihtiyaç olur dedi. bende endokronolojiye görünsem mi diye sorunca hiç gerek olmadığını söyledi. bebeğinde ense ve burun kemiği normal. diğer bebek orda olduğu için kan değerleri farklı çıkabileceğini söylediğinden ve doğruluk derecesinin kesin olmadığını söylediğinden 2'li için kan vermedik.progestanıda günde 1 taneye düşürdü. kansızlık vardı. demir şurubu yazdı.1,5 ay kullanıp yine bakacaz.

dünde izinli olduğum ve eşimde endokronolojiye randevu aldığı için içimde rahat etmediğinden dün endokrin doktorunada gittim. baktılar. hamilelikte 0.1 altı risk oluşturur. senin değerin normal. herhangi bir risk yok dedi. ben yinede üsteledim yaşım ileri, tüp bebek, daha düşerse vs dedim... o zaman 1 ay sonra tekrar yaptır getir bakalım dedi. yani benim doktorumla aynı şeyi söyleyip yolladılar beni :)

elifcan geçmiş olsun allah şifa versin olacakla öleceklerin önüne geçilmez. sen bu aşamaya kadar geldin ne olursa olsun tedavini erteleme. son donmuş transferini yaptır. olabilcek her türlü olumsuzluğa kendini hazırla. bence bu sebepten erteleme yapma bu adetinde transferini yaptır. erkekler hep çocuk gibi ana babaları ne zaman göçüp giderse o zaman olgunlaşıyolar. aşırı duygusal bağlarıda anne baba ölürse ben büyümek sorunda kalıcam korkularından. tekrar allah şifa versin canım.

sonaycan sanada geçmiş olsu ve gözün aydın 2 doktorda sorun yok dediyse yoktur. ama madem bu kadar düşük sen gelecek ay gene yaptır. ona göre yorumlasınlar. diğer orda diyon ya nasıl orda atılmamışmı dışarı ne zmana kadar kalacak sana zararı olmazmıymış?
bende yarın doktora gidicem 1 ay aradan sonra nihayet yani insanın canı çıkıyor resmen ayda 1 kontrol mü olurmuş :)) doktora sorucam 3 lü test yapalımmı ok derse kan veririm gene gerek yok derse yaptırmayız. cinseyetide öğreniriz heralde. umarım göstermemezlik yapmaz ama artık epey büyüdü bence anlaşılması lazım. inş. sağlığı herşeyi iyidir.

çoook geçmişler olsun. olumlu habere çok sevindim valla. ben de bu hafta progesteronu kendi kendime 1e düşürdüm. salı günü kontrolüm var zaten hepten keseriz her halde. kan sulandırıcı iğneleri de kontrole kadar gün aşırı yapıyorum artık.bu arada sana özelde bir mesaj atmıştım. bir bak istersen.

duygucum arada 2li test yapıldığı için mi 1 ayı buldu yoksa hep mi ayda bir kontrolün var. hadi sonayın özel bir durumu var anlarım da benim niye 15 günde bir o zaman?

duygucum arada 2li test yapıldığı için mi 1 ayı buldu yoksa hep mi ayda bir kontrolün var. hadi sonayın özel bir durumu var anlarım da benim niye 15 günde bir o zaman?

valla benim başlarda sorunlu olduğu için sık sık çağıryordu sadık bey. sonra buraya geçtim aralık sonu gitmiştim 29 u gibi sonra 15 gün sonraya randevu al demişti. 2 li test zamanıydı çünkü yani 1 ay sonra gel diyemezdi test zmanını geçiyordu 15 gün sonra gittim ocak 15 te. o ara 2 li yaptı ve 1 ay sonrasına randevu al dedi. işte oda yarına denk geliyor. yani başlarda sorun olduğu için yeri geldi her hafta gittim. ama bir çok kişiye sordum normali ayda 1 gitmekmiş. doktorlar hep ayda 1 çağırıyormuş son haftalarda 15 güne düşüyormuş yaklaştıkça da her hafta gidiyormuşsun.

hmmm, benim hep 15 günde bir gitti. emre beye son gittiğimizde de 15 gün sonra bana gelmeyeceksiniz perinatoloji uzmanına gideceksiniz, sonraki 15 günde yine bana geleceksiniz dedi. o yüzden gelecek salıya randevu aldım. ama belki benim de bundan sonra 1 aya falan çıkar. malum bu gidişimde tüm ilaçlarım falan da kesilecek.
bu arada emre beydeki son kontrolüme annem taaa izmirden gelince, kayın validemin istanbuldayken hiç gelmemiş olması abes kaçtı. şimdi bu bir sonrakine o da gelecek. tedavide falan da hiç bir şeyde gelmemişti. bu bir ilk olacak bakalım.

aslında burumda sen emre beye 1 ay önce gitmiş oluyorsun. bence seninkide artık ayda 1 olur. çünkü herkes öyle gidiyormuş yani bakma bizim tüp olunca ve bir dünya ilaç kullanınca habire çağırdılar. artık çok şükür normale döndük. bu arada emre beyede cinsiyetini sor bakalım o ne görecek. gerçi diğer adam o kadar detaylı baktı yanılmış olamaz. ama yinede sor. kayın validen niye geliyor birde onlamı uğraşcan. bak ne geldi aklıma şimdi salı günü o bir süslenir bir süslenir görme kendini emre beye beğendirir kesin :)))))

MARTIN 18 İNDE TETENOZ aşısı var o zaman yine tsh a baktırırım.

yok atılmadı.. bu büyüdükçe onu sıkıştırıp küçülecekmiş. eğer ilerki aylarda (4/5 ve sonraki aylarda ) olsaymış diğer bebeğin beynine yada anneye zarar verebiliyormuş ama benimki küçük olduğu için sorun yokmuş. bende düşekmi, kanama olacakmı falan diye korkmuştum ama dr öyle bişey olmaz dedi.

ya benim doktor haftaya perşembe yine çağırdı, 8. gün yine kontrole gel bir bakalım dedi. bu arada yine erkeğe benziyor dedi.

benim tetanozda 11 mart haftasına denk geliyor. senin doktorda cidden çok sık çağırıyormuş. sorsana neden bu kadar sık çağırıyonuz diye merak ettm :) birde hani doktora gidiyorsun hastane ve her gittiğinde para ödüyormusun. benim ki zaten ayda 1 olduğu için para ödüyorum 103 tü 111 oldu. ama 103 birkez ödedim son gittiğimde 2 li yapıldığı için 250 civarı ödemiştim. bu gidiştete 3 lü yapılırsa gene o civaralrda öderim ama en az ödeyeceğim sadece ultrason parası 111 tl falan.

aslında normali ayda birmiş. ama bizim durumumuz farklı olduğu için sık çağırıyorlar galiba. benim durumumda biraz daha farklı olduğu için daha erken çağırıyor. bu arada idrarımda da eritrosit (kan hücreleri) var, antibiyotik yazdı (hamilelikte kullanılabilen) ayrıca idrar kültürü, kreatinin, üre testleri istedi. idrar kültürü sonucu salı çıkacak. ama diğerlerinin sonuçları normal çıktı. eşime dedim kardeşim bişeyde normal çıksın gayri :) progestan azaldı ama kan şurubu ve antibiyotik bindi

ya bu tetenoz için niye seninki öyle geç, yada benimki o kadar erken çağırdılarki ki. benimki 17 haftaya denk geliyor. onu bir ara sorayım bakalım.

ben bir gititğime ödüyorum, diğerini ilk 10 günde çağırdıysa kontrole girdiği için ödemiyorum. ama bazan 13. gün çağırıyor o zaman ödüyorum. benimki çok pahalı değil ssk anlaşmalı 40 tl. ama bir idrar 20, kültürü 35 tl mesela. her tahlile para ödeniyor.

Benim isteme merasimime gelememişti kriz geçirmiş heyecandan zavallı kocam o gün o kadar gergindiki isteme oldu kek börek faslına geçildi biz başbaşa kaldık odaya geçip bana sarıldığında içi titriyodu evlendim aralıklarla hep hastanede yattı 3-4 kez her yatışı 20 gündü kalbin tetikledi anlaşılınca ilaçları düzenlendi çok iyileşti iyi oldu ama gelde bize sor bilincini kaybettiği ölü gibi yattığı günler oldu altından aldı kaynanam eşim de alman marka pişik kremleri sipariş eyi her gece gitti sürdü normal sonda da canı acır diye prezervafli sondalar aldı Allah herkse böyle evlat versin . Ama ben de hep destek oldum hala da kendi öz ablasından çok bana güvenir kaç ilaç günde kaç mg alıyo kendi babamın bilmezken onun tc sini bile ezbere biliyorum. Kendi ailemi bu kadar doktora götürmemişimdir ama bizimkiler daha genç bu işler sırayla yarın da benim eşim benim anama babama yapmazsa sen o zaman gör kıyameti:)

Sağol sonaycan konuştuk ilacının dozunu arttırmışlar kanları ve kafa filmi temiz çıkmış eve dönüyolarmış.

Hem olgunlaştık hem de eşimle biz birbirimize deli gibi bağlandık bu kadar kolay çocuk sahibi olsaydık birbirimizi hır gür ederek sürdürdüğümüz kıymetz öyylesine süregelen basit bir evliliğimiz olabilirdi.

Çok şükür canım biz de öğrenmiş olduk benim de bebek var diye dozumu arttırdılar sonra bebek gitti hala aynı içiyorum 15 gün sonra ölçtürücem. İnşallah bu seferde çok düşmemiştir bnim de birkere ilaç yüzünden 0.200 e düşmüştü ama artık 0.100 e kadar sorun yok anlamış olduk. Erkek bebişin hayırla gelsin şimdiden:)

Valla benimki zaten babasının hastalığı ile büyüdü olgunlaştı çok aksi bir adam yalnız başına çıkamıyo sokağa eve hapis gibi o yüzden de gergin tüm hıncını kaynanamdan alıyo kadın da bazen isyan etmekte haklı ama hasta olmadan önce de böyle agresif yapısı varmış o yüzden biraz soğudum ondan saygı gereği üzerime düşeni yapıyorum o kadar. Fazlasını bile yapıyorum evlendiğimden beri benim ailem uzak kendi başlarına diyolar doktora bikeresinde annem rahatsızlanmıştı da beli tutulmuştu ne gereği var kardeşinle baban yapsın işleri falan gibi laf etti şim ağzının payını verdim şimdi asla karışmaz istediğim zaman giderim hastalıkta asla izin istemem ama bu işler sırayla onun anası babası göçüp gidince benimkilere kalacak eşim de görücez bakalım aynı vefayı sergileyebilecek mi..
Bu arada senin de yarın kontrolün var bizi merakta bırakma meleğin cinsiyeti hemen haber uçur bana :)

olsun testlere para ödesende bence gene çok çok iyi. bana zk gebe izlemdeki hemşire ve sağlık ocağındaki 20. haftadan sonra yapılıyor ilk tetanoz dedi. hatta olaki yanlış hatırlıyorumdur diye geçen hafta sağlık ocagındaki ebeyi aradım merak etme ben arıcam seni dedi. normalde 20.hafta da yapılıyor ama ben 1 hafta daha bekleyip 21. haftada yapıyorum dedi. bu durumda 21. hafta 11 mart haftasına denk geliyor. senin idrar kültüründe bakteri çıkabilir bende progestan kullandığım zman yaptırmıştım. bakteri görüldü. doktor perinatoloğa gösterdi kapsül kullandığın için ondan böyle çıkmış dedi ki hak verdim .çünkü idrar yolarımla ilgili hiçbir sorunum yoktu.

vallla allah bizim kocalar gibi hayırlı evlat versin bu kadar düşklün olunur aileye. ben kız olarak bu kadar düşkün değilim. kayınpederin yatış işlemi olmamasına sevindim git gel yorcu olurdu hastane. inanırmısın doktora gidicem ya gene bir telaş sardı bebek nasıl sağlığı iyimi yaşıyomu(( gene unuttum cinsiyet işini( kuzenim çarşamba günü ikizleri doğurdu daha doğrusu aldılar bebekleri ikiz diye erken alınıyormuş. o aradı şimdi doktora gitcektin bugün noldu diye merak etmiş cinsiyetini:))) o halde bile merak etmiş valla ama işte ben olunca tırsıyom doktor herşey çok iyi yolunda desin. oh be der cins. sorarım. artık hayıorlısı allahtan. ilk olunca ne olursa razı gelcez 2. bebekte aksini istiycez kızımız var birde oğlumuz olsun deriz. ( aç tavuk kendini darı ambraında sanrmış diye boşa dememişler:) 1 i oldu 2. kaldı. bu arada kuzenim duyguuu çok zormuş keşke yapmasaydın ben sana verirdim birini diyor:)) şimdi dinlenebildiğin kadar dinlen diyor. daha dur bismillah dedim:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…