olsun testlere para ödesende bence gene çok çok iyi. bana zk gebe izlemdeki hemşire ve sağlık ocağındaki 20. haftadan sonra yapılıyor ilk tetanoz dedi. hatta olaki yanlış hatırlıyorumdur diye geçen hafta sağlık ocagındaki ebeyi aradım merak etme ben arıcam seni dedi. normalde 20.hafta da yapılıyor ama ben 1 hafta daha bekleyip 21. haftada yapıyorum dedi. bu durumda 21. hafta 11 mart haftasına denk geliyor. senin idrar kültüründe bakteri çıkabilir bende progestan kullandığım zman yaptırmıştım. bakteri görüldü. doktor perinatoloğa gösterdi kapsül kullandığın için ondan böyle çıkmış dedi ki hak verdim .çünkü idrar yolarımla ilgili hiçbir sorunum yoktu.
Sağol sonaycan konuştuk ilacının dozunu arttırmışlar kanları ve kafa filmi temiz çıkmışeve dönüyolarmış.
Çok şükür canım biz de öğrenmiş olduk benim de bebek var diye dozumu arttırdılar sonra bebek gitti hala aynı içiyorum 15 gün sonra ölçtürücem. İnşallah bu seferde çok düşmemiştir bnim de birkere ilaç yüzünden 0.200 e düşmüştü ama artık 0.100 e kadar sorun yok anlamış olduk. Erkek bebişin hayırla gelsin şimdiden:)
çok sevindimmm hadi gözünüz aydınn :)
normal insanlarda en düşük değer 02 üstü olmalıymış ama hamilelikte 0.1 normalmiş. seninki o kadar düşmez inşallah :))) bu arada aklında olsun kartal eğitim araştırmada endokr. bölümü var. ama internette görünmüyor. gidip yüz yüze randevu alıyorsun. lazım olursa boş yere özele gidip 100/ 200 ücret ödeme, bilgin olsun :)
vallla allah bizim kocalar gibi hayırlı evlat versin bu kadar düşklün olunur aileye. ben kız olarak bu kadar düşkün değilim. kayınpederin yatış işlemi olmamasına sevindim git gel yorcu olurdu hastane. inanırmısın doktora gidicem ya gene bir telaş sardı bebek nasıl sağlığı iyimi yaşıyomu(( gene unuttum cinsiyet işini ( kuzenim çarşamba günü ikizleri doğurdu daha doğrusu aldılar bebekleri ikiz diye erken alınıyormuş. o aradı şimdi doktora gitcektin bugün noldu diye merak etmiş cinsiyetini:))) o halde bile merak etmiş valla ama işte ben olunca tırsıyom doktor herşey çok iyi yolunda desin. oh be der cins. sorarım. artık hayıorlısı allahtan. ilk olunca ne olursa razı gelcez 2. bebekte aksini istiycez kızımız var birde oğlumuz olsun deriz. ( aç tavuk kendini darı ambraında sanrmış diye boşa dememişler:) 1 i oldu 2. kaldı. bu arada kuzenim duyguuu çok zormuş keşke yapmasaydın ben sana verirdim birini diyor:)) şimdi dinlenebildiğin kadar dinlen diyor. daha dur bismillah dedim:)))
gözünüz aydın.ikizleri erken alıyorlar... en azından küvez vs gerek olmamış. duygucum cinsiyet benimde sormak aklıma gelmiyorda adam kendi kendine söylüyor :) ama biz hiç çevreye söylemiyoruz. çok erken adam daha tahmini söylüyor bişey gördüğünden değil. hem içimizde farklı bir beklenti var ya :))) adamın söylediğini ciddiye almıyoruz şimdilik. tabii sağlıklı olsunda hangisi olursa farketmez. ben senin gibi öteki şu bu olsunda diyemiyorum, yaşımdan ve bunca iğneden sonra gözüm kesmez :)
aslında burumda sen emre beye 1 ay önce gitmiş oluyorsun. bence seninkide artık ayda 1 olur. çünkü herkes öyle gidiyormuş yani bakma bizim tüp olunca ve bir dünya ilaç kullanınca habire çağırdılar. artık çok şükür normale döndük. bu arada emre beyede cinsiyetini sor bakalım o ne görecek. gerçi diğer adam o kadar detaylı baktı yanılmış olamaz. ama yinede sor. kayın validen niye geliyor birde onlamı uğraşcan. bak ne geldi aklıma şimdi salı günü o bir süslenir bir süslenir görme kendini emre beye beğendirir kesin :)))))
tetanoz aşısı bilgisini nerden buldun aklıma takıldı ama eminim yani bana 20. haftada yaptır dediklerine artık yarında doktora soracakalrım arasında var zaten onada sorarım. evet maşallah bebekler küveze girmedi biri 2500 diğeri 2750 miymiş neymiş. yuhh dedim neredeyse 5,5 kilo çocuk doğurmuş oldum :) bencede şimdilik söylemeyi kesinleşsin erkekmi değilmi sonra söylersiniz. valla ben hep 2. çocuk diyorum ama allah ne gösterir bilinmez. bunu doğurduğumda 30 olcam kalkıpta bir 5 yıl sonra 35 imde 2. ye cesaretim olurmu hiiiç bilmiyorum. hani beklentim hep tüpten sonra kendiliğinden olması öyle olmazsa 2 donmuş var onlar donmaktan bir hal olmadılarsa onları almayı denerim olmadımı kalkıpta ilaçlı tedaviye katlanamam. çok zor çünkü. allah gönlüne göre verir inşallah.
ay tam üstüne bastın:)))))))))) kadının doktorlara zaafı var zaten. doktora gidilcekmi giyinir kuşanır, takar takıştırır, konuşurken falan böyle kibarlıktan kırılır, bir de ne yapar eder, bir yere de sıkıştırır illa "ben de doktor eşiyim" der. sanki soran var:))) doktorlara, hastanelere o kadar baygın ki, kadının işi gücü yok beni doğururken ne giyceğini, kafasına postiş takcağını planlamış baksana. sen esas kendi ameliyatında görecektin. benim annem şok olmuştu resmen. 1 gün önce ameliyat olmuş, karnındaki damara by pass yapılmış, ertesi gün bir baktık bu leopar desenli askılı saten gecelikleri, sabahlıkları giymiş, göğüslerin yarısı dekolteden açıkta(aylardan da şubat), ayağında topuklu terlikler(yardımsız yürüyemezken o topuklu terlikler neyineyse), yüzü gözü boyanmış, bir de biri çikolata getirmiş sen tut onun kırmızı kurdelesinden kendine saç bantı yap. annemin ilk tepkisi "74 yaşında kadın kendini lohusamı sanıyor nedir" olmuştu:))))))))))
cinsiyetini evet elbette bir kere daha teyid etcem çünkü artık en azından bebek battaniyesi falan almayı düşünüyorum.kayın validem annem geldi diye şimdi geri kalmamak için geliyor. bırak gelsin. zaten hayatta evinden falan gidip almam. kadıköye gel birlikte gidelim dicem, dönüşte de yine kadıköyden sepet havası çekcem.
google de buldum. burdaki arkadaşta 20 haftasında yaptırmış. galiba çoğunluk 20. hafta civarı yaptırıyor. ikizlere maşallah :)) kardeşimin bebeği tek olmasına rağmen 2.940 doğdu. bunlar çok güzel gelişmişler.
2 cocuk güzel olur tabii. ben ikiz olacağını düşündüğüm için banada çok sıcak geliyor. en azından arkadaş olurlar. geçen gün gelen cocuklara baktım, birlikte oynuyorlar, koşturuyorlar cıvıl cıvıl. tek oldumu mahrum kalacaklar. sen o kadar ara vermeden 2. yi düşün. 5 yıl çok. dün eczacı kız tüpten sonra normal gebelik oluyor dedi. bir bakarsın sende de öyle olur :)
ay tam üstüne bastın:)))))))))) kadının doktorlara zaafı var zaten. doktora gidilcekmi giyinir kuşanır, takar takıştırır, konuşurken falan böyle kibarlıktan kırılır, bir de ne yapar eder, bir yere de sıkıştırır illa "ben de doktor eşiyim" der. sanki soran var:))) doktorlara, hastanelere o kadar baygın ki, kadının işi gücü yok beni doğururken ne giyceğini, kafasına postiş takcağını planlamış baksana. sen esas kendi ameliyatında görecektin. benim annem şok olmuştu resmen. 1 gün önce ameliyat olmuş, karnındaki damara by pass yapılmış, ertesi gün bir baktık bu leopar desenli askılı saten gecelikleri, sabahlıkları giymiş, göğüslerin yarısı dekolteden açıkta(aylardan da şubat), ayağında topuklu terlikler(yardımsız yürüyemezken o topuklu terlikler neyineyse), yüzü gözü boyanmış, bir de biri çikolata getirmiş sen tut onun kırmızı kurdelesinden kendine saç bantı yap. annemin ilk tepkisi "74 yaşında kadın kendini lohusamı sanıyor nedir" olmuştu:))))))))))
cinsiyetini evet elbette bir kere daha teyid etcem çünkü artık en azından bebek battaniyesi falan almayı düşünüyorum.kayın validem annem geldi diye şimdi geri kalmamak için geliyor. bırak gelsin. zaten hayatta evinden falan gidip almam. kadıköye gel birlikte gidelim dicem, dönüşte de yine kadıköyden sepet havası çekcem.
sezeryan olursa en az 3 yıl beklemek gerek diye biliyorum. bu sebeple sezeryan olursa illaki 3 yıl ara şart. bende ısrarla normal istiyorum acıyada dayanıklıyım dermişim. harbi dayanıklıyım ama doğum sancısı bu normal sancılar gibi olmaz. ama olsun normal doğum olsun gene sıkarım dişimi:))
tamda konuştuğumuz konuyu yayınladı kadınlar kulübü facete:)))
http://www.kadinlarkulubu.com/porta...tup-bebek-sonrasi-normal-hamilelik-38959.html
kız o saten leoparaı hani ara giydi birde neden giydi. annnele çaya gittiğinizde sizi öylemi karşıladı yuhhh. bunun kocası olsa varya yeminle herifi parçalar bu yaşında :))))))))
bizimkilerin ben emekli öğretmem bilmem kim demeleri gibi. sanki reisi cumhur anasını satimDD zaten bir kere gelir dahada gelmez doğumuna hazırlığa başlar postiş alır yeni kyafetler için alışverişe çıkar. ama bunlar senin için değil haa üstüne alında tamamen kendi için :))) komiksin vesselam sepet havası yaparım diyon.:)
oha oldum yuuuhh. görende odasına birini bekliyor heralde der. ya sen arada anlatta bunu gülelim valla neşem yerine geliyor. harbi sağ salim doğur demiyorda aile fotosu nerden aklına gelmiş. yeminle benim aklıma gelmez. ama kadınınki normal anormal olan biziz içimiz geçmiş:))))kız evde falan değil, hastanedeki odasında ameliyatın ertesi günü öyle giyinmiş oturmuş. elinde kelebek iğne, karnında ameliyat yerinde bir sonda, ordan bir torbaya kanlı su doluyor, ama üstünde leoparlar, kafada kurdele. ben de hastanede refakatçi kalıyordum, kardeşinin karısı geldi, ona emanet edip, bir kaç saat ayrılıp annemi hava alanından aldım, döndüm ki manzara bu... yani yeni ameliyat olmuş canı burnundayken böyle yapan benim doğumumda neler yapar kim bilir. bana dün gece telefonda diyor ki, doğurunca hastaneden çıktığında, hemen şöyle güzelce giyinip kuşanıp, saçlarımızı yaptırtıp bir aile fotoğrafı çektirelim. kadının yine aklı fikri giyim kuşam fotoğrafta yani. ama hiç demiyor ki enin dikişlerin falan olur ben sana yardım ederim, ilgilenirim.
lenn sen öyle anlatınca genç yaşımdan utandım :)) bizim içimiz geçmiş yaaa. kadına bak sen !!!! satenler, leoparlar,postişler... hemde ameliyatlı haliyle :)
oha oldum yuuuhh. görende odasına birini bekliyor heralde der. ya sen arada anlatta bunu gülelim valla neşem yerine geliyor. harbi sağ salim doğur demiyorda aile fotosu nerden aklına gelmiş. yeminle benim aklıma gelmez. ama kadınınki normal anormal olan biziz içimiz geçmiş:))))
Sen şimdi bu gece uyku da uyuyamazsın:) ikizlere cidden maşallah küvez siz doğmaları süper. Ne kadar zor olsa da istioruz işte anne olmayı. Bu akşam eşimin bizden sonra evlenen son arkadaşının hanımı da doğum yaptı geçen sene ocak ayında o da düşük yaptı kürtaj oldu mayısda yine hamile kaldı ağlamıştım duyduğumda bu akşamda kocası oğlumuz dünyaya geldi diye toplu msj atmış herkese eşimin de anladım içi buruldu , benin de... Namazda dua ettîm böyle müjdeli haner vermek bize de nasip olsun herkesin meleği geldi sen nerdesin diyorum kendi kendime gel artık yeter bu hasretlik.vallla allah bizim kocalar gibi hayırlı evlat versin bu kadar düşklün olunur aileye. ben kız olarak bu kadar düşkün değilim. kayınpederin yatış işlemi olmamasına sevindim git gel yorcu olurdu hastane. inanırmısın doktora gidicem ya gene bir telaş sardı bebek nasıl sağlığı iyimi yaşıyomu(( gene unuttum cinsiyet işini ( kuzenim çarşamba günü ikizleri doğurdu daha doğrusu aldılar bebekleri ikiz diye erken alınıyormuş. o aradı şimdi doktora gitcektin bugün noldu diye merak etmiş cinsiyetini:))) o halde bile merak etmiş valla ama işte ben olunca tırsıyom doktor herşey çok iyi yolunda desin. oh be der cins. sorarım. artık hayıorlısı allahtan. ilk olunca ne olursa razı gelcez 2. bebekte aksini istiycez kızımız var birde oğlumuz olsun deriz. ( aç tavuk kendini darı ambraında sanrmış diye boşa dememişler:) 1 i oldu 2. kaldı. bu arada kuzenim duyguuu çok zormuş keşke yapmasaydın ben sana verirdim birini diyor:)) şimdi dinlenebildiğin kadar dinlen diyor. daha dur bismillah dedim:)))
Sağol sonaycan konuştuk ilacının dozunu arttırmışlar kanları ve kafa filmi temiz çıkmışeve dönüyolarmış.
Çok şükür canım biz de öğrenmiş olduk benim de bebek var diye dozumu arttırdılar sonra bebek gitti hala aynı içiyorum 15 gün sonra ölçtürücem. İnşallah bu seferde çok düşmemiştir bnim de birkere ilaç yüzünden 0.200 e düşmüştü ama artık 0.100 e kadar sorun yok anlamış olduk. Erkek bebişin hayırla gelsin şimdiden:)
çok sevindimmm hadi gözünüz aydınn :)
normal insanlarda en düşük değer 02 üstü olmalıymış ama hamilelikte 0.1 normalmiş. seninki o kadar düşmez inşallah :))) bu arada aklında olsun kartal eğitim araştırmada endokr. bölümü var. ama internette görünmüyor. gidip yüz yüze randevu alıyorsun. lazım olursa boş yere özele gidip 100/ 200 ücret ödeme, bilgin olsun :)
Yaa süpermiş gerek olursa gideriz canım ama benim doktorun demesiyle sende tiroid yok diyor haşimato falan daha ciddi oluyor devamlı ilaç kullanmana bile gerek olmaz doğumdan sonra diyor. Artık bakıcaz.
Ay canım ya ne güldüm çikolata paketinin kurdalesinden kafasına bant yapmış deyince lohusa bantı gibi :) ara sıra anlat da gülelim bu arada zk da aşılama yaptıranlar topiği oldu sana kaynanazedeler topiği:)ay tam üstüne bastın:)))))))))) kadının doktorlara zaafı var zaten. doktora gidilcekmi giyinir kuşanır, takar takıştırır, konuşurken falan böyle kibarlıktan kırılır, bir de ne yapar eder, bir yere de sıkıştırır illa "ben de doktor eşiyim" der. sanki soran var:))) doktorlara, hastanelere o kadar baygın ki, kadının işi gücü yok beni doğururken ne giyceğini, kafasına postiş takcağını planlamış baksana. sen esas kendi ameliyatında görecektin. benim annem şok olmuştu resmen. 1 gün önce ameliyat olmuş, karnındaki damara by pass yapılmış, ertesi gün bir baktık bu leopar desenli askılı saten gecelikleri, sabahlıkları giymiş, göğüslerin yarısı dekolteden açıkta(aylardan da şubat), ayağında topuklu terlikler(yardımsız yürüyemezken o topuklu terlikler neyineyse), yüzü gözü boyanmış, bir de biri çikolata getirmiş sen tut onun kırmızı kurdelesinden kendine saç bantı yap. annemin ilk tepkisi "74 yaşında kadın kendini lohusamı sanıyor nedir" olmuştu:))))))))))
Sen şimdi bu gece uyku da uyuyamazsın:) ikizlere cidden maşallah küvez siz doğmaları süper. Ne kadar zor olsa da istioruz işte anne olmayı. Bu akşam eşimin bizden sonra evlenen son arkadaşının hanımı da doğum yaptı geçen sene ocak ayında o da düşük yaptı kürtaj oldu mayısda yine hamile kaldı ağlamıştım duyduğumda bu akşamda kocası oğlumuz dünyaya geldi diye toplu msj atmış herkese eşimin de anladım içi buruldu , benin de... Namazda dua ettîm böyle müjdeli haner vermek bize de nasip olsun herkesin meleği geldi sen nerdesin diyorum kendi kendime gel artık yeter bu hasretlik.
elifim hani çoğu kişi kaynanasından şikayet eder, deli falan der ama benimki apayrı cins bir deli. hallerini okuyun okuyun da gülün, yine kendi halinde, kaynana gibi kaynanalarınıza şükredin:))))Yaa süpermiş gerek olursa gideriz canım ama benim doktorun demesiyle sende tiroid yok diyor haşimato falan daha ciddi oluyor devamlı ilaç kullanmana bile gerek olmaz doğumdan sonra diyor. Artık bakıcaz.
Ay canım ya ne güldüm çikolata paketinin kurdalesinden kafasına bant yapmış deyince lohusa bantı gibi :) ara sıra anlat da gülelim bu arada zk da aşılama yaptıranlar topiği oldu sana kaynanazedeler topiği:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?