Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ilk tanışmaya geldiklerinde pastaneden yaş pasta, 2. Gelişleri koltuk altı market tatlısı, nişan günü yalandan istemeoldu o zman çikolata falan almışlardı(daha doğru onun parada kocamdan çıkmıştır) ya kusura bakma ama salakmısın ne götürüyosun yeemk bırak naparsa yapsın onun yapması gerek. Yemeğinizi yiyip gidin. Orda çay için hatta çayın yanında kendi yiyeceğin şeyi götür canın ne çekiyorsa malum çay kuru kuru içilmesin :))) (kalanıda paket yap eve götür dermişim:)))) birde gidince çok kalma ne öyle hem her hafta hemde saatlerce. Ben 2 saatten fazla oturmam. Eskiden eşim beni bozardı ne var derdi. Tabi ben altta kalmaz ana babasının yanında rezil ederdim. Artık kaş göz yaptığımda ne var demez bizde yavaş yavaş kalkalım der:))ama yola gelen kadar da benden çok şey gitti tabi. Bence sende yemek falan götürme bırak zıkkımın pekini yesin:) öyle ayakkabı numarasını yemediğin iyi olmuş. Dışardan getirtcen ay anne aşk olsun lafımı olur ne parası diyceni sanıyor uyanık köfte:) ama dinsizin hakkından imansız gelirmiz az bile yapıyon. Sen tatlı tatlı sokuyon lafını ben beceremiyorum.

canım öyle gitme, uzun da oturma olmuyor işte. bir kere eşimin tek çocuk olması ve kayın validemin dul olması büyük dezavantaj. senin kayın validenin siz gidin gitmeyin yanında kocası var, başka evlatları var. ama benimki öyle değil. hangar gibi kocaman bir evde tek başına oturuyor. kadının kanı da sıcak değil öyle konu komşusuyla da fazla münasebeti yok. halbuki çok iyi komşuları var ama bu ister ki herkes kendi kafasından olsun, bunu hep pohpohlayıp hı hı desinler. kendini evde oyalamayı da bilmiyor, bir meşgalesi uğraşı da yok. her gün sabah gazetesini okur o kadar. ne bileyim örgü örmez, oya yapmaz, namazı, duası hiç yoktur, temizliğe kadın geliyor diye temizlik yapmaz, yiyeceği yemek harici pasta çörek börek yaptığını hiç görmedim, ee neyle oyalancak bu kadın? bütün gün cam kenarında oturup öf pöf yapar. özgürlük parkı'nı bilirsin, dibinde oturuyor, arada oraya git temiz hava al, cafede 1 çay iç, oraya yaşlılar geliyor yeni insanlarla da tanışırsın diyorum, yoook tek başına gitmez de, ancak yanında biriyle gitcek. arkadaşları desen bağdat caddesinin 70 küsur yaşında sosyete karıları. bunu olsa olsa konkene falan ya da kıbrısa kumarhaneye çağırırlar, onun dışında hepsi torunlarına, çocuklarına düşmüş halde. bu da kumar pek sever ama onlar büyük para oynuyor diye gitmez. düşerim, fenalaşırım falan korkusundan bizsiz öyle seyahate falan gitmeye de ödü patlar. hal böyle olunca bütün hafta içi kurulup kurulup, sıkılıp, bekliyor ki haftasonu olunca biz gidelim onu eğlendirelim gezdirelim. ben de o öyle tek başına diye üzülüveriyorum işte. ya söylermisin hangi gelin her tatiline kayın validesini de götürür. ben evlendim ilk 4 sene, yurt içi yurt dışı her yere götürdüm. daha 2 senedir götürmüyorum, çünkü hakikaten tatilde bile onun nazından niyazından sıkıntı geldi. sabah 6 da uyanır otelde kahve içmek ister, o saatte yoksa söylenir, akşam üstü oldu mu iki eli kızıl kanda olsa çay içmek ister yoksa hasta olur, kendi yorulduğundan bizimle gezemez, bize de gitmeyin der, yemek yencek olur her yeri beğenmez. sanki bir şey alacakmış gibi her dükkana dakikalarca bakar, senin için bayılır, en önemlisi de ağzı hiç kapanmaz. her şeyle ilgili hep anlatmaya hazır olduğu bir anısı hep vardır. aynı şeyleri dinle dinle için kurur. (dinlemezsen ya da bunu anlatmıştın falan dersen de küser) yani ben bu kadını 6 senedir bil fiil çekiyorum,(ki öz anneme bu kadar emeğim geçmemiştir inanın) bir kere de samimi bir takdir görmek istiyorum, ama göremiyorum bütün derdim bu aslında.

şimdi allah var ben bunların çeyreğini yapmadım yapmamda . o bana ne yaptı ben ona yapayım derim. birde evet bahanem şey aman anan sana çokmu düşkün sankı merak etmem onun daha kıymetli evlatları var derim:))) tatil olayına hayatta götürmem gel desem yok demez km lerce yolu gelirler ama biz tatile gittimmi otele kapanmayım köy kent tarihi mekan her yeri gezeriz ve onun ayağıyla hayatta gezilmez. boşa kavga olur :) ha çok iyi içimin kaynadığı secdiğimin bir kaynanam olsaydı valla götürüdüm. ama niyeyse bu öyle değil:) ama seninkine göre kaprisli değil. seninki ne öyle çay kahve şu saatte içicem takıntısı. allah kolaylık versin bacım ne diyeyim. zor işler gelin kaynana mevzusu. ve sonuda olmaz anlatsak saatlerce konu olan şeyler illaki buluruz:))) bakalım bu hafta geldiklerinde ne gibi baceralarla karşılaşcam.. ben ketumun samimi olmuyorum o sbepten yanımda kuyruğu dik tutup gururlu durmaya çalışıyor:) naz falan yapamaz bana bu yüzden.

canım sen kedinin bacağını baştan ayırmışın. bu saatten sonra senden kimse bir şey beklemiyordur zaten. ha şimdi geliyorlar ya, bence sen de oraya gittiğinde biraz nazlı niyazlı ol. fırsat bu fırsat, hamilesin ya midem bulanıyor de, başım döndü de, canım onu istiyor de, ayıl bayıl.... valla bizim bir gelin var, kız 9 ay karnını tuta tuta yürüdü, her yerde ayıla bayıla gezdi, etrafında herkesi fır döndürdü, sen de ders al öyle ol biraz. kocanın zaten kendin anlatıyorsun sana bir şey olacak diye ödü patlıyor. bunlar ilgilenmeyip seni kazımazlarsa onlar kötü olsun:))))

yok kız yapamam ben kocama bile yapamıyorum:) ama 2 gün önce burnuma ayva kokusu geldi gidip alayım dedi gitti aldı ay şansımada bir güzel çıktı ayva anlatamam. yoksa onu al canım çeki bunu al demiyorum. ki sanırım canım bişey istemiyor. onların oranın pidesini seviyorum annesi soruyor ne getireyim diye benimki pide getir diyr:) birde anası baklalı dolma yapıyor yuvarlak gibi geçen dedim kocama canım baklalı dolma çekti anan gelince söyle yapsın ama içine soğan koymasın çünkü ben daha dolmasını yemedim soğan var diye. dolmadan soğan nasıl ayıklanırki böööğğ o yüzden eşimi tembihledim soğansız yapsın diycek hani belki duyguda yer o bakımdan soğansız olsun diycek. tamam söylerim dedi. eskiden olsa sırf aramız iy iolsun diye sen kendin istesene derdi ölsem istemiyceğimi öğrendi ondan hiç demiyor tamam söylerim diyor. iyi aklıma geldi h.sonu anamlara gitcez arayımda beyaz lahana sarması yapsın :))) onuda çok severim. zaten bu bahaneyle millet benden geçiniyor babamın canı çiğ köfte çekiyor dur senincanın çiğ köfte çekti seversin gidip alayım diyor gece bi yarı koşup aldı. halbuki canım çekmedi he. ertesi gün annem yöresel bir yemek yaptı sen epeydir istiyodun dedi halbuki canım o gün istemiyodu tee fi tarihinde söylemişim:))) ama iyi olduğumu biliyor kaynana geçen sorduda eşimde valla bebek çok uslu maşallah annesini üzmüyor dedi. içinden ulan karıyı hamilelik bile yıkamadı domuz gibi demiştir :)))

ha ha haaaaaaaaaaa, son cümlene çok güldüm:)))))
ya sahiden benim de bugüne kadar canım hiç bir şey istemedi. bir tek geçende baban gibi benim de içli köfte istedi:)) ama kızartma olanında değil, adanalıların falan yaptığı gibi haşlamalısından. etrafımda da öyle yapan yer de yok. kendim yapsam dedim, sonra üşendim vazgeçtim, şimdi sen söyleyinceye kadar da unuttum gittim. sana bişey sorcam hiç bir yemekte mi soğan yemiyorsun? işte falan öğle yemeğinde zor olmuyor mu? ya da kimi yemek vardır ki soğansız lezzeti olmaz. benim eski ev arkadaşım yemekte soğanın görüntüsüne katlanamazdı. ama görmezse yerdi. yani tadıyla değil görüntüsüyle ilgili bir problemi vardı. o yüzden yemekleri yaparken önce soğanlı harcını ayrı pişirir, blenderdan geçirip kaybolmasını sağlar, sonra sebzesini falan atıp pişirmeye devam ederdim:))))) ya da soğanı 2 ye bölüp atıp yemek pişince içinden çıkartıyordum:))))

Merhaba kizlar. Cumartesi gunu test gunum. Zaman gecmek bilmedi su 10 gun. Ayrica normalde cumartesi gunu ayni zamanda adet gunum. Iki gundur de adet acakmisim gibi agrilat var, rahimde batma kasilma var. sizde botle birseyler oldumu? Cok merak ediyorum of

benim görüntüsüyle sorunum yok. yemeğin içinde azıma gelmesin yeter. ayıklarım yabancı yer demem tabağın kenarına iterim yani. kendimde koyuyorum yemeklere ama yemiyorum. ayırıyorum tabağımdan eşime veriyorum. dediğin gbi mesela zeytinyağlı bamya bol soğannlı oluyor evde yapınca bamya ve domatesini yerim ama soğanları yiyemem. hatta hamile olursam belki canım pişmiş soğan çekerde bu vesileyle aşlırım dedim ama yok çekmedi valla bugüne kadar. şöylede bişey var pişmiş yemediğim gibi çiğ hanili bir yerim bir yerim anlatamam hemen her yemekte doğrar koyarım sofraya. yeşil soğan kuru soğan bi yerim sorma. hani yeşil her an olmuyor kuru her daim vardır. aman kokmuşum etmişim umrum olmaz. belkide bu sebepten hastalanmıyorum. mesela salata yapımca soğanı içine koyupta ziyan etmem ayrıca doğrarım:)) ama pişmiş soğanın özünü bozuyor şekerli bir hale dönüştürüyor. bizimkiler bildiği için babam yemek yaparken rendelerdi. annemde artık minnak doğruyor. hani birgün buluşursak soğan kokarsam kusura kalma .öğğgkkk ne kötü olur demi

sen o belirtilere bakma canım. benim de öyle sancılarım kasılmalarım olmuştu, kesin adet görcem demiştim de hamileymişim. fakat hani aşırı meraklı olduğumu düşünmezsen bir şey sormak istiyorum. hatırladığım kadarıyla senin donmuşun olmadı. 3 hücreli bir embriyo transfer ettiler. (bilmiyorum başkasıyla mı karıştırıyorum) daha önceden fsh'n çok mu yüksekti? rezerv sorunun mu vardı da az embriyon oldu?

canım yanlış hatırlamıyorsam sen tüp bebek yaptırmıştın fertilde. bende hiç öyle batma falan olmadı belirti arama bence herkeste farklılık gösterebilir. mesela bende hiç bir belirti olmamıştı test günümden önce kahverengi akıntım olmuş hatta test günümde de kanama olmuştu ama sonuç pozitif oldu. allah hayırlsıını versin. inş gönlüne göre olur şey. senin ne sorunun vardı ço kaz yumurtan çıkmıştı dimi rezerv sorunumu var?

Aynen oyle. Harfi harfine dogru hatirliyorsun canim

nevincan görüşürük ben çıkıyorum kocamı işten alıp tiyatroya gitcez. dünde yemeğe çıkarmıştım bu sevgili günü ona yaradı valla böyle karı doslat başına:))) zaten normal zamanda çiçek yolayanda benim. ben 5 kez yolladıysam o 1 yollamıştır. jest yapayım dedim kıçı kırık 1 gül bile 30 lira yazmışlar. hayatta almam dedim içimden:) normal zamanda giden çiçek daha kıymetli oluyor. ee benim açımdandan daha uygun bütçeli

Evt canim fertilde alev hanim yapti. Rezerv dusuk. fsh cok yuksekti.3 yumurta oldu. Bi tanecik dollendi o da 3 hucreli. Yaptilar transferi korka korka bekliyorum(((

a yok canım hiç ööö olmam:))) söylersin ben de soğan yerim o gün:))) karşılıklı kokarız....

Yazgim canim, ozelden msj atamiyor musum ben yeni uye oldugum icin. Ben iki kez cikolata kisti ameliyati oldum.hatta sol taraftaki yumurtaligim artik yumurta uretmiyor.orda hic yumurta olmadi. Olan 3 tanede sagdaydi. Fsh im 16 larda. Amh testini hic yaptirmadim. Yasim da gecen hafta 30 oldu:)) bakalim yarin sonuc ne olacak. Allahtan umit kesilmez olumsuz olursa , senin bahsettigin kurler icin destek aliriminsallah canim

anladım canım sen sürekli girmediğin için açıklamayı buraya yazsam sayfaları kaçırırsın diye bilgi amaçlı yazdım. senin durumun benden farklıymış. kist ameliyatları rezervleri düşürüyor. senin amh ta düşük çıkar diye tahmin ediyorum. artık hayırlısı yarından sonra bakarsın duruma hem doktora ek takviyeler yapmasını söylersin. sende incir kürü falan yap ne olur ne olmaz işe yarar belki. eşinde sorun yoksa bile onada keçiboynuzu kürü yap derim hani 1 yumoş çıksada onun spermlerde ne kadar güçlü olursa o kadar iyi olur açınızdan. zararı olan şeyler değil denemekten zarar gelmez.

Aynen oyle. Bu tur seyleri yapmayi cok severim zaten. Yine de yarin icin bir umudum var kucuk de olsa(

Aynen oyle. Bu tur seyleri yapmayi cok severim zaten. Yine de yarin icin bir umudum var kucuk de olsa(

arkadaşım yarına dair de geleceğe dair de hiç ümidini kaybetme. benim buradan tanıştığım bir arkadaş vardı, onda da rezerv sorunu vardı. belki sana göre biraz biraz daha şanslıydı (onun 2 embriyosu oldu), ama sonuçta bu sabah ilk denemesinde hamilelik haberini aldım. bu işler sonuçta dene yanıl, elbette şans sana da gülecektir.
bana da zk'de doktorlar şiddetli rezerv sorunum olduğunu söylemişti, öyle umut kırıcı konuştular ki anlatamam. ama olunca oluyormuş işte.

Aynen oyle. Ben zaten transferin yapilacagi gun embriyologla konustugumda ona da soyledim. Bu is Allahin takdiri. Elimizden geleni yaptik dedim, sizde yaptiniz dedim. Bundan sonra ona cani verecek olan rabbimdir. Sanirim adet olacakmisim gibi hissetigimden beri yani son iki gundur biraz umudum azaldi. Ama ne yapalim. Daha sonuc da belli degil. Hep hayirli ise olsun diye dua ediyorum basindan beri. Olmayacaksa da bi hayir varmus diycem. Tabi bir de maddi kismi var isin. Toplada 2500 e falan mal oldu. Onu da kredi cektik. Baska kredi bir larimda vardi evlilik malum.esim de diyor ki cocugu bile taksitle yapiyoruz:)

ben de oda çok heves ediyorum ama doğmamış bebeğe oda yapmaktan çok korkuyorum. hem zaten ana kuzusu koynunda yatıracaksın sen onu 1 yaşına kadar yatakodanda yer varsa beşiğine takım bir komodin uydur şöyle 5 çekmeceli falan hatta modako da falan herşeyiyle tam takım odalar var şimdilik beşiğini ve komodinini al odasını yapacağın zaman diğer parçalarını da tamamlarsın. hevesini al tabi ne kadar tulum zıbın neyim varsa al giydir meleğine mis gibi. sen badanaya kalkışacaksın yazın ama doğuma kadar kendini yorma. maşallah iyisin ama son aylar sıkıntılar olur yine de baban yapacakmış zaten badanayı kadın tutar temizletirsin de. odayı da koltukları naapıcaksın griler? mis gibi de koltuk insan satmayada kıyamaz. arkadaşım yaşına gelince aldı odasını. hem mobilya alacaksan 7 aylıkken alacaksın onları vernik ve boya kokuları 2 ay çıkmıyor bunu her topikte okuyorum havalandırman gerekiyor. anca 2 ay sonra yerleştirebilirsin. iyi olursan uğraş ama bana kalsa bir beşik ve komodin al kendi odanda büyüt. yatmayacağı bir odayı doğuma kadar süsleyip canını yorma. biraz büyüsün sonra zevkle alırsın.
her zaman bekleriz bahar ı beklemeyin canım börek senin köpeğin olsun

valla ne şanslı gelinmiş o 1 lira masraf etmeden aldırmış kendini oh :) herkesin gözü açıldı sanki bu tüp bebek sürecinde :)

canım inşallah pozitiftir sen belirtilere takılma emi olanda var olmayanda herşeyin hayırlısını iste. rabbim hiçbirimizi unutmaz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…