Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

OHH MAŞALLAH kızımıza, hareketli bir bebek olacak. ilaçlarının kesilmeside iyi olmuş. artık progestan kullanmayacaksın değil mi? valla bende kesmek istiyorum ama geçen hafta söyledimde kesmedi. yarın yine söyleyecem
kaynanan da giysilerini sana vermeye ne meraklı kardeşim. dediğin gibi istediğini kendin alabilirsin zaten. bebiş için aldıklarınıda güle güle kullan, içinde kızımızıda görmek nasip olsun. ayyy ne sevimli olurlar yaaa.

selam kızlaraz önce uzunuzun yazdım kopyalamadığım için sayfa dışarı attı beni oncayazdığım boşa gitti. şimdi kabaca bahsediyorum gücüm olursa detayları yazarımdün akşam saatt 8 de doğru foşşş d,ye bi kan boşaltı panik halinde doktor araaçmadı hastaneyi aradık hemen gelin dediler krem rengi külotlu çorabım halıkoltuk parkeye bile damlar ama öyle değil ömrüm boayund aolduğum hiç bir adetbile böyle değildiç külot. atlet çorap elbisem yetmedi bile. yoldayken doktoraradı gidin nöbetçi ark yardımcı olur dedi. gittik ama giderken eşim ambulanşoförü gibi korna çala çala 4 lüleri yakıp gitti ve bir kez daha paranın değilhastanenin yakınlığının ne kadar önemli olduğunu anladık kırmızı ışık falandinlemeden 5-6 dk. hastanedeydik birde trafik olmasına rağmen. vajinalabdominal ve sprkulumla bakıldı bebk iyiydi. belki 1 gece yatırırız dedi 1kiloluk seru takıp 1 tane pruloton yaptılar 4 tanade yazdı haftada 1 geneyapıcam. eşim annesini çağırdı geldiler. 10,30 gibi hastaneden ayrıldık.sabahta yasemin hn. gittik oda bebk iyi plesanta rahim azına doğru gelmiş ondanolmuş dedi. senin kendini yormanla alakası yok dedi. 9 ay boyunca ara ara olurbebeğe zararı olmaz ama sadece seni hzursuz eder dedi. korkma dedi hikayeleranltım teselli etti. kötü düşünme çekersin kötüyü dedi. nöbetç idoktorda kızbebek dedi. ben emindeğidim ya tescillendi. emin olmasamda dün paazarda bebek çorabı görüm pembelikremli beyazlı bir set aldım değişirse başkasına veririm dedim. o dakkalarda neler yaşadığımı anlatsamdaanlamazsınız allah kimseye yaşatmasın 40 bin şey geçti aklımdan tekrardan başadönmek gibi gibi bir sürü sey allahım korusun ya rabbim

evet canım, progestan, oksapar, coraspin ve folic acidi kesecekmişim. fakat bu sefer de multivitamin, demir takviyesi ve omega kullancam. gerçi iğne ve vajinal tablete her tür hap türü şeyi tercih ederim o yüzden gayet mutluyum. kaynanam evlendiğim günden beri böyle. artık cidden bilerek, beni sinir etmek için, yaptığını düşünmeye başladım. bebek giysileri zaten kendi başına bile sevimli, dün resmen mağazada kendimi kaybettim. dünyaları almamak için kendimi zor tuttum:))))

canım beniiiimmmm... kıyamam sana, inan burada ben okurken bile kanım çekildi bir anda, senin nasıl korkmuş olabileceğini düşünemiyorum. çok çok geçmiş olsun inşallah bir daha böyle bir şey başına gelmez. sen yine de kendini fazla yorma aman dikkat et. şimdi evdemisin iştemisin?

doktor rapor yazayımm dedi bende yazın dedm 1 günlük. sonradan 3 günlük yazdı ama tekrar söyüyorum işe gitsende geliyor gitmsende bari evde kalma kendini dinleme dedi. bende bugün istihirat edip yarın gidicem. zaten resmi işlmelerde var vergilerin son günleri gitmemde gerek. senin yaptığın hiç bir hareketle bunun ilgilisi yok dedi.

pardon ama şimdi cadı kaynananla görümcen nazar etti dicem yuh dicen:))))her şeyin iyiydi güzeldi, durduk yere nerden çıktı bu anlamıyorum. dinlen dememin sebebi kan kaybına uğramış olman. peki kanama ne zaman kesilirmiş? bir tahmin yürüttü mü doktor?

DUYGUCUM yüreğim ağzımda okudum yazdıklarını, sen anlatırken bile korktum. allah korusunn seni ve bebeğini. 1 damla kan gelse bile insanın ödü kopar, çok geçmiş olsun... doktor senin kendini yormanla alakası yok dese bile sen yat dinlen bolca. doktor rapor vermedi mi? enazından kanamanın üstünden belli bir süre geçsin, yat toparlan... iğnelerini kesinlikle ihmal etme. yok yok ben günde 1 progestanı kullanmaya devam edecem.. sende kullan. zar zor kavuştun bebeğine, allah tamamına erdirsin... hep senin şu sözün aklıma geliyor. insan rahat rahat sevinemiyor bile, hep korku, hep endişe

valla canım nebilim nazardan mı oldu (hani habire erkekmi diye soruyolardaı malum kız torun ver ee yeğede kız var ümitleri benden erkekolmasıydı) benden mi kaynaklandı yok olacağımı vardı hani allah hala benimi sınıyor diycem. valla artık boşalcak kan gelmedi diye düşünüyorum geriye dönük 4 aylık adetim boşaltı doktora sormadım ne zman kesilir diye ara ara olur dei brde progestan içerikli iğneye baladım gene haftada 1 olucam o keser dozu yüksek haftalık olanı yapıyorum dün bi tane yaptılar. şuan sildikçe kan var ama şakır şakır gitmiyor. ne diyim allah ne verirse hayırlısını versin. dün yattığım yer doğum yapmışların katıydı odaları güzeldi katta temiz. kapılarda pembeli mavili süsler vardı bebekler ağlıyordu:) eşimde bugün hastaneye karşı soğuk düşünüyordum ama dün akşam ve bugünden sonr afikrim değişti ısındım dedi.

zor olan ilaçlardan kurtulmuşsun. benimde bir iğnem olmayaydıda bütün hapları içeydim. kullandıklarında hep vitamin zaten... demiri şurup olarak mı yoksa hap olarak mı verdi. ben şurup içiyorum.
nevincim çok kıyafet alma, eş dost da getiriyor. zaten hemencik büyüdükleri için kıyafetler olmuyor.

demiri önce şurup yazdı sonra evde solgarın hapı var deyince iyi onu iç dedi. omega da zaten evde vardı. bulantımın az olduğu günlerde ara ara zaten içiyordum.bir tek yazdığı bir multivitamin var onu yeni alıcam. kıyafet için herkes aynı şeyi söylüyor ama inan hiç onu düşünemiyorum. bunca yıl bu bebeği beklemişim, her şeyi almak istiyorum. millet getirirmiş getirmezmiş umurumda değil. bir de herkesin getirdiği benim zevkim olcak mı bakalım diyorum? olmadı fazla gelirse ben de başkasına götürürüm diyorum. haziranda da yakın bir akrabam kız doğuracak, sonra sizler varsınız... mesela kundak yapmak için de kullanılan bebek battaniyeleri baktım 5 li pakette. nasıl yumuşacıklar. şunlardan alsam da 1er tanesini de sonayla duyguya versem dedim dün.

hastane hakkında kararsızlığın geçtiyse hayırlısı olsun o zaman. başka yer aramaya gerek kalmadı... dediğin gibi progestan da kanamayı kesecektir. öyle yok olacağı vardı falan da deme. ağzından yel alsın. sağlıkla hep beraber doğurcaz inşallah bu bebekleri.

ben multivitamini transfer olduğu günden beri içiyorum. umut yazmıştı onu. doktorum devam ettirdi.
nevinim sanırım sen içindeki özlemlerin hepsini yaşayacaksın :)) ben korkumdan hiç birşeye bakmıyorum. heveslenirim diye... içimde korkularım var, allah korusun, korktuğumuzu başımıza getirmesinde ben 7/8 aydan sonra alabilirim gibime geliyor. hep sabırsız olan benim ama bu sefer sabır örneği göstercem :) birde tabii benim kız kardeşimde 2 ay önce doğurduya onun giydirmeye sıra gelmediği dünya kadar elbisesi kalmış. gerçi onun kız ama herikisinede giydirilebilecek şeyleri bana verecek. tabii o zaman onunki 9 aylık falan oluyor.

aminnnnnnnnnnnn aminnnnnnnnnnnnnnnnnn inşallah :))

sonaycan halimize baksana, 3 kişi hamileyiz 3ümüz de korkumuzdan bebek takvimi bile yapamadık. millet daha hamilesiniz dedikleri an yapıyor koyuyor. aylardır hep korku hep korku yaşıyoruz. ben de şu 2 defadır iyice ayrıntılı ultrason baktılar her şeyini ölçüp biçip, iç organlarına, atardamar, toplardamarına kadar bakıp tamam bebeğiniz sağlıklı dediler ya bir nebze olsun rahatladım. dün hala bebeğin tutunduğu yer iyi mi, amniyo sıvım eksik değil demi diye sorular soruyordum. hepsine dair güvence alınca artık biraz sal kendini nevin dedim kendime. aylardır çocuk kıyafetleri satan mağazalara şekerci dükkanına bakar gibi bakıyordum. amaaan sat anasını ne istiyorsan al artık dedim:))) hani allah büyük, bize ne gösterir belli olmaz, hep tetikteyiz ama biraz da keyfini sürmek lazım yahu:))

Duygucum yazdıklarını okuyunca şok oldum iyi haberini alabilmek için hızlı hızlı okudum sonuna kadar Allah seni ve bebeğini korumuş canım korkulacak birşey yokmuş bak tekrar olursa endişelenmezsin çok nazlı bu tüp bebekler Allah benim de yüzüme baksın hamile kalmakla iş bitmiyor yaşicakşarımdan korkar oldum nerdeyse merkez giderken geri geri gidecek ayaklarım nolurdu kendiliğinden geliverseydiler normal gebelikler bu kadar sorunlu olmaz ama buna da şükür hastane doğru zamanda müdahale etmiş ve yakınlığı çok önemli sen istersen artık başka yer araştırma doktorunun huyunu suyunu al kendini deona kabullendir ve ona devam et.
Allah sizi korusun.
Nevincim cicileriniz çok güzel sanırım bn doğuma kadar elimi atamam alışverişe kza bu yaşadığından sonra duygu da öyle :) Allah giydirmeyi nasip etsin.
Ben de dün tuzla daydım kuzenin büyük oğluna doğum günü yaptı istanbuldan annem de geldi büyük teyzem ile zaten büyük teyzemin torunu doğum günü çocuğu görüştük hep beraber kuzenler teyzeler.bugün de günüm vardı hiç girme fırsatım olmadı. Adete az kaldı miğdem bulanıyor ağrılar da başladı sanırım stres oluyorum ya kızlar ben ikinciyi denemeye korkuyorum galiba (
Duygunun yaşadığından sonra da korkularım artı Allah sağ salim kucağımıza verecek mi acaba. Dua edin hep kendiniz ve hala beneğine kavuşamamış olan ben için.
Bu arada bu evlat hasreti her geçen gün beni rabbime daha da yakınlaştırıyor 5 vakit namazdan ve nacizhane türkçesinden okuyabildim kurandan sonra pazartesi günü cami de kuran dersleri başlıyormuş gitmeyi düşünüyorum.
Küçükken her yaz cami ye giderdim tam kuran da geçerdim okullar açılırdı harfleri bildiğim için kolay öğreneceğimi söylüyo bilenler. Çok hevesim var inşallah en kısa zamanda her akşam okuduğum meryem suremi arapçasından okurum:)

valla cok doğru, keyfini sürüp tadını çıkarmamız lazımda elimizde değil işte. çok şey çekince korkularında oluyor. burdaki hemşire diyorki bir hamile olduğumu öğrendim birde gidip doğurduğumu biliyorum. dr a pek gitmedim !!! böyle rahat insanlarda var. çok şanslıymışsınız dedim. birde bizim halimize bak. 1 hafta önce doktordayım bugün yine gidecem. sonraki randevuyu 3 haftaya verse bile ben o kadar dayanamam 2 hafta sonraya olsun diyecem. yani aslında dediğin gibi biraz salmak lazım, bu ne kardeşimm yürürken sanırsın ayağımın altında yumurta varda basmaya korkuyor :))) tin tinn tinnn.eşim benden beter. azcık hızlansam yavaşşş diyor 2 adet tabağı yıkamaya kalksam köpüklü ellerimi durulatıp beni uzaklaştırıyor. yarın çamaşır makinasını çalıştırayım diyorum söz ver çalıştırmayacaksın ben gelince çalıştırırım diyor!!! robot gibi oldum... sakınan göze çöp batar diyede bişey var yani. allah büyük ne yaparsak yapalım, ne yazmışsa onu yaşiycaz.

bulantıların stresten, nevinin dediği gibi rahatla... mümkün olmasada en aza indir. hiç korkma, inşallah bu sefer olacak.
elifim sıkıntılar insanı yakınlaştırıyor :)) eşimde ohss dönemimde kötü olduğumda bir baktım kuran elinde :) bende namaz oruç falan hiç olmadı ama sık sık dua ederim. dua ederkende hepinizi katıyorum :)) allah kabul eder inşallah. kurana da heves ediyorsan ve birazcık alt yapında varsa çabucak öğrenebilirsin :))

sonaycım bizim ailede kötü örneği var. kayın validem eşime 4-5 aylık hamileyken öyle acele edince, ayağı kaymış, apartman girişindeki merdivenden düşmüş, çatısı çatlamış. hemen rahme dikiş atmışlar, kaç ay alçıdan bir yatakta yatmış, ama yine de eşim 8,5 aylık doğmuş. yani aman sen öyle tin tin yürü. ben de öyleyim, her yere kaplumbağa gibi gidiyorum... fazla dikkatten kimseye zarar gelmez. ama evde ben süpürge de tutuyorum, koltukları itekleye itekleye paspas da yapıyorum, ütüydü çamaşır asmaydı da yapıyorum zira benden başka yapan yok. ha mümkün olduğu kadar oturuyorum, aralarda dinleniyorum başka. bir de bir daha gittiğinde bebeğin nereye tutunduğunu sor. benimki arka duvarda tam merkezdeymiş. kızım gitmiş en kuytu köşeyi bulmuş, nispeten güvenli bir yermiş ve düşük riski daha azmış. özellikle ön duvarda ve aşağıda olunca, olası her tür darbeden, basınçtan, daha çok etkilenirmiş, biraz daha dikkatli olmak lazımmış. bu arada ben artık ayda 1 kontrole gidecekmişim. senin malum ikizin hala içeride olduğu için kontrol aralıklarının çok uzun olacağını sanmam.
şu konuştuğun hemşire gibi kadınlara hastayım. ama şu da var, benim annem beni 76da izmirde doğurmuş, gayet doktor kontrollerine de gitmiş (hatta tesadüf ki doktoru sonradan türkiyede ilk tüp bebek yapan doktor), vitamin de kullanmış, yoğun bakımı, kuvözü falan olan tam teşekküllü bir hastanede de doğum yapmış. o zamanlar ultrasonlar, 2li 3lü testler falan yokmuş ama normal kan testlerini falan hep yaptırmış. yani bu biraz da bir seçim. ki ben eminim tüple değil normal yoldan hamile kalsaydım da o hemşire gibi falan olamazdım. ne yapılması gerekiyorsa, doktora ne kadar gidilmesi gerekiyorsa fazlasıyla giderdim. normal zamanda bile, artık yaşım 35i geçti diye, 3-4 ayda bir gidip kan verip, genel kan testi falan yaptıran biriyim, hamile kalcam da taa doğuruncaya kadar doktora gitmicem mümkün değil yani:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…