Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım biz bugüne kadar çocuk için hiç bir şey almamıştık. zaten yıllarca çocuklarla ilgim alakam da olmadığından ne alınır da hiç bilmem. neyi alacağım, hangi çeşidini alacağım yeni yeni öğreniyorum. yakın zamanda doğum yapmış bir kaç akraba ve arkadaştan kendimin ve bebeğin doğumla birlikte ilk 3 ay içinde nelere ihtiyacımız olabileceğine dair bir liste yapmalarını istedim, görünce inan gözlerim fırladı. öyle uzun bir liste ki zaten ancak 2-3 ayda tamamlarım.
sizin korkularınızı da anlıyorum. çok da haklısınız. belki siz doğrusunu yapıyorsunuz. ama ben bir de zaten ağustos sonu doğum yapcağımı hesaba katarak, son aylarda tam yaz sıcağında alış veriş peşinde koşmak istemiyorum. hatta mayıs sonu, haziran başı gibi her şeyim hazır olsun diyorum.

çok teşekkur ediyorum allah senden razı olsun z.kamilde yaptırmam gerekiyor . zaten kara verdim gidip z.kamile bana iğne raporu verirmisiniz eğer vermezde artık cebimden vericem. yapacak bişey yok arkadaşınada çok üzüldüm allah bebeğini korusun. tüp bebek tedavisi gerçekten çok zor allahım isteyen herkesi bebeğine kavuştursun. sende inşallah tezzamanda kavuş yavruna allah buyolda uğraşanlara yardım etsin amin

arkadaşım çok teşekkur ederim sanadailgilendiğin için çok sağo. bana umut oldunistanbul tüp oranın da çok methini duydum. araştırmaya başladım ama karşıda olduğu için çok uzak neyse aklımda bulunsun.allah bebeğinle sana sağlıklı bir ömür nasip etsin. tezzamanda olmayanlarıda anne yapsın. raporlu ilç satanlar orayı araştırıcam gerçelten aten sadece puregon lazım. bebeğinle bir ömür mutlu ol

evt cnm o merkez resmen para tuzağı. ahirette ellerim yakalarında olacak. ben onları allaha havale ettim.senin adına çok sevindim aalh bebişine sağlık versin. rahim filmiyle gittim z. kamil okadar lanetki tekrar rahimfilmi istedi. anestezi olmadan herşeyi sil baştan istiyor. sanki özeldekini dr çekmiyor. bizim derdimize derman olacaklarına köstekoluyorlar. bende ilaçları artanlardan raporlu fiyatına alıcam arkadaş önermiş sağolsun hiç aklıma gelmemişti.çok teşekkur ederim ilgilendiğin için. burasıda olmasa napcam bilmiyorum. anne olmanın tadını çıkar allah beebğini korusun...

günaydın kızlar nasılsınız. ben genel olarak iyiyim şuan için bir sıkıntı yok düz 2. iğnemi yaptım 3 iğnem daha kaldı yani 3 hafta. bakalım ondan sonra doktor iğneyi kesecekmi yoksa ara ara yapmı diyecek. kanamam tamamen kesildi umarım doğuma kadarda birdaha gelmez bu işler çok yoğun giremiyorum. gider ayak şirketi sanki ben kurtarıcam işleri bitirmeye çalışıyorum. bu ara işten çıkışım kesinleşti 26 nisan son günüm o günden sonra özgürüm. sizler alışverişe başlamışsınız ben daha hiç bişey almadım. netten liste dökmüştüm alınacak o kadar çok şey varki gözüm korktuğundan 1 çöp bile alamdım bismillah deyip girişmek lazım. birde 2 farklı doktorda kız demesine rağmen ben hala acaba mı diyorum 11 martta kontrolüm var detaylı ultrason olacak o günde kız derse ondan sonra ufaktan başlarım alışverişe. birde neyi hangi marka almalıyım fiyatları nelerdir araştırmadım daha hani marka belli olsa gezdikçe mağazalarda fiyat bakarım ona göre notumu alırım alacaüım zmanda gider alırım ama bu alışveriş işide zorlu bir iş sanrıım. bu arada bostancı oto sanayinin alt kısmına yani e5 in oraya hello babay mağazası açıldı dün akşam media markete gittimde orayada uğradım. netten baktığımda fiyatları çok pahalıydı ama gidip görmek lazım bir gün gidip gezin. şahane beşikler ve çok güzel bebek odaları var. kırık beyaz mobilya eski model desenli benim hoşuma eminim sizlerde beğenirsiniz. çok güzel zııbınlar falan vardı. ama tabisi ben gene bişey almadım cinsiyet kesinleşsin sonra alırım dedim eşim kızıyor 2 doktor kız dedi hala kesinleşsin diyorsun dedi:)) napim birde alışveriş dediğin nedirki deyip durdum ondan olsa gerek pek bişey almıyorum şimdi:) bu arada daha göbüşüm çıkmadı diyebilirim. en son gittiğimde 1 kilo almıştım. zaten almasamda çok iyi olur zaten 10 kilo fazlayla hamile kaldım aman hamilelikte almayım diyorum. h. sonu elifle görüştük plansız bir şekilde o da dedi aynısın kilo almamışsın hatta göbeğimde çıkmamış dedi. aslında bu şekilde olmam bir bakıma iyi bir bakıma kötü hani göbeğim olsa fala hamile olduğumu fark edicem yavaş hareket edicem bu haldeyken başımdn geçenleri unutup gene hızlı hareket ediyorum arık göbeğimin çıkıp hareketlerimin biraz kısıtlanması lazım diyorum:)

bu arada alışveriş fikirlerinizi bekliyorum mesela biberon vs. hangileri sağlıklıdır hangi markayı tercih etmeliyim, bebek arabası,ana kucağı almak şuan için erkenmi hani bebek yaza gelcek ve minik olcak arabaya binemez seneye kışa falanmı almak gerek hem evde yer tasarrufuda olur. yoksa onları da şimdiden almakmı gerek.? aklına geldikçe yazında bende not alayım bilgileri.

canım zk özelde çekilen hsg'yi kabul ediyor ki ben de sonay da özelde çektirip dosyamıza koymuştuk. acaba seninkinin tarihi geçmiş olmasın? sanırım sadece son 1 yıl içinde çekilmiş olanları kabul ediyordu. aşılama raporu çıkarmak aslında o kadar da zor değil. en geç 1-1,5 ayda şıp diye çıkıyor. istersen bir daha düşün. yol yordam konusunda biz de tecrübelerimiz doğrultusunda yardımcı olmaya çalışırız.

gerçekten ihtiyaçlar çok oluyor. insan içine girince anlıyor. son 2 ayımız en ağır ve daralacağımız zamanlar olacak galiba. ağustosun sıcağı çok kötü. sen hazır başlamışken ufaktan ufaktan almaya devam et. hazirana kadarda bitirirsin. dr söylediğine göre bir aksilik olmazsa benim tahmini doğum tarihim de 24 ağustos.

ya olur mu öyle saçmalık. acaba bilmeyen birine mi denk geldin. orda rahim filminin 6 yıl geçerli olduğunu söylediler. smear 1 yıl, kültür sonucuda 6 ay geçerli. filmi bende özel bir hastanede çektirmiştim. sen yine bir sor. bence yanlış bir anlaşılma olabilir. ikide bir rahim filmi mi çekilir.
raporlu ilaç bulabilirsin, burdaki arkadaşlarda da artmıştı ama geç kaldın sen araştır kesin elinde kalanlar satacaktır. inşallah en kısa zamanda sende anne olursun.

duygucum iyi olduğuna çok sevindim, inşallah böyle devam eder.
nisan sonrası rahat kafayla alışverişini yaparsın :) bana kalırsa ana kucağı falan ilk etapta gereksiz. kızkardeşim bir hevesle akşam takmış kızı koymuş (3 ayı doldurmasına az kaldı ) olmamış, yani nerden baksan 4/5 aylık olması gerek gibime geliyor. o zamanda kışa giriyoruz ana kucağını pek kullanabileceğimizi sanmıyorum. boş yere acele edip alma derim.

canım iyi gördüm seni inşallah birdaha kanaman gelmez o gün bana ped le geziyorum dedin ya gezersin gezersin gelmez sonra aman artık gelmiyor dersin bi bakmışsın Allah korusun ama yine gelivermiş çok zor senin işin de böyle sakın kendini şartlandırma yine kan gelecek diye ama gelirse de panik yapma olabileceğini biliyorsun artık ama ben iğneleri vurulurken olacağını sanmıyorum. bence senin iç karnın geniş hani öyle derler ya fizik olarak da üstünden biraz daha geniş basen bölgen kalçaların falan bence senin 7 aylık olana kadar pek karnın çıkmayacak öyle tahmin ediyorum :) bak nevinle sonay hamile kıyafetlerini aldılar bile sen hala giyiyosun normal kıyafetlerine valla ohh ne güsel :)))

ben sana anakucağı denen şeyi hiç almanı tavsiye etmem ne 5 aylıkken ne yeni doğmuşken .. o anakucakları bikere çocuğun tam anlamıyla yatacağı birşey değil hafif oturur pozisyonda bir koltuk o yeni doğan bir bebeği de yarı oturur konumda onda taşıyamazsın bilemiyorum kuzenim almıştı hemde iyi bir markanın kullanamadılar çocuğu içine yatırınca hastaneden çıkarken iki büklüm olmuş çocuk :) değiştirip bebek arabası aldılar sonra. bebek arabası da zaten ilk 6 ay gerekmez emin ol. böyle şeyleri doğduktan sonra da alabilirsin acele etme markaları fiyat araştırmasını iyi yap. 2000 tl ye de bebek arabası var. ben mc laren ın alıcam kocam formula 1 tutkunu olduğu için şimdiden belli yani. oto koltuğu da 1 yaşından sonra anca. senin doğumun yaza gelecek bebeğini bir battaniyeye de sarıp evine götürebilirsin. bir de fort bebe dedikleri bişeyler var puset gibi. çattalarıyla takım oluyor. öyle bişey de alabilirsin yada yeni model battaniyeler var kadife gibi üzeri de nokta nokta puantiyeli gibi bulursam gösteririm sana onların da fort bebeleri çıkmış onlardan alabilirsin. eğer istersen sen izini ayrılınca yani işten ayrılınca havuzlu han a gideriz. orda görerek daha iyi oluyor. idil bebe ve e- bebek mağazalarında kaliteli şeyler bulabilirsin ama fiyatlımıdır bilmiyorum. hastane çıkışı ve zıbın takımları 40 gün en çok işine yarayacak olanlar çok sıcakta doğuracağın için kısa kollu zıbınlar ve çıtçıtlı badiler alırsın. üyelik yap e-bebek idil bebe chicco vs.. mağazaları indirime girince haberin olsun yada avm lere gidersen haftasonları girip bakarsın.

bir de dün arkadaşım söyledi braun un ateşölçerini almışlar daha doğmadan. doktoru önermemiş. kulaktan ölçenlerden. sağlıklı değilmiş. popo dan yada kol altından mı ne dedi en sağlıklı ateş ölçülür. o tarz elektrinik şeyleri bence doğduktan sonra gideceğin çocuk doktoruna sorup alırsın boşuna öyle şeylere para verme.
henüz hamile olamayan anne adayından nazichane fikirler bunlar.

bu arada bugün 1. günüm adetim başladı cuma gününe randevu aldım gidiyorum. yürüyüşe de başladım her sabah 1 saat hızlı tempoda yürüyorum sanırım 7500 adıma tekabül ediyor biraz egzersiz transfere kadar belki iyi gelir çok hamladım 10 a kadar uyumaktan çok sıkıldım 8.30 dan 9.30 a kadar yürüyorum bir de nar suyu duyuyorum hep rahim duvarını kalınlaştırır diye alev hanıma sorucam bakalım ne dicek bir sakıncası yok derse onu da içicem bomba gibi geri döndüm sanırsam ki ..

duygucum kanamanın kesilmesine çok sevindim. inşallah bir daha böyle şeyler yaşamazsın. bu arada ayrıca tebrik de ederim artık hamilelikte resmen zaman olarak yarı yolu aştın. çoğu gitti azı kaldı.
bebek alışverişine başlayan bir tek ben varım. önceki mesajımda dediğim gibi bana da koca bir liste verdiler. sen gibi benim de resmen gözüm korktu. şimdi dura düşüne, araştıra araştıra o listeyi tamamlıyorum. çünkü dediğin gibi hangi marka, kaç para araştırmak de vakit alıyor. öyle rastgele bir şeyler almak istemiyorum. malum çoğu kişi alıyor alıyor sonra dene yanıla memnun kalmıyorlar tekrar tekrar alıp boşa para harcamış olunuyor.(listeyi veren arkadaşlar epey bundan yakındı. mesela tekrar tekrar biberon almışlar, ya da mesela kanguru almışlar ama hiç kullanmamışlar vs) bu arada benim arkadaşların demesi puset ve ana kucağını alın, ama en son alın. ana kucağı falan daha hastaneden çıkarken lazım oluyormuş. ben zaten ana kucağı puset birlikte set olanlar var onlardan alcam. ilk zaman bebek küçükken, pusetin üstünü çıkarıp, ana kucağını takıyorsun, bebeği de onun içinde dışarı çıkarıyorsun. evde de epey işe yarıyormuş. hem de bir yere gidince, pusetin alt kısmından ayırıp yanına alabiliyorsun.
neyse işte bana en önce giysi, önlük, şapka, eldiven ve battaniye gibi tekstil ürünlerinden başlamamı söylediler. el kadar bebeğin ne kadar çok ihtiyacı olduğuna ben bile şaşırdım. şimdiye kadar epey bir şeyler aldım ama daha listenin tamamlanmaktan epey uzağım.bir de tam ağustos sonu gibi doğuracağım için, ilk 3 ayım istanbulun tam mevsim geçişinde olacak.hani hem sıcak hem de serin hava için eşyalar lazım olacak. şimdi bir de kış sonu indirimi olduğu için fiyatlar %50 inmiş durumda. seneye eylülde mağazalar sonbahar-kış serilerini çıkardığında bunları bu fiyattan bulamam diye uzun kollu penye, tulum, hırka, mont gibi şeylerde faydalanmak da istiyorum.

valla elifcan ne bilim benim kalçalar büyüyor sanrıım bebek başka taraflarımdamı ne büyüyecek. evet öyle derler i.ç karın geniş olunca çok büyümezmiş. ama tabi bilmiyorum iç karınmı büyük. belkide birde pörtleyecek. ya çok meraklı değilim karnımın çıkmasına tek derdim belki biraz yavaş hareket olur:) anne adayıyım hamile değilim diyorsun ama maşallah benim bilmediğim 10 katı şey biliyorsn en azından sen alışveriş konusunda zorlanmıycan. aslında ben avlerden alış veriş yapmak istemiyorum malum 10 katı fiyata satarlar hani her şeyi imkanım olursa yerinden alayım diyorum ama oda pek mümkün olmaz gibi havuzlu hana gitmek istiyorum ama birisi çokta uygun değil demişti piyasa fiyatıyla aynıymış. ama gidip görmekte de fayda var. eşim işten çıkınca alırsın acele etme diyor ama dünya hali ozman ne olur bilemeyiz hani birden ağırlaşırım şişerim falan çıkamazsam diyede almak istiyorum. kızların dediği gibi doğum yaza gelcek aslında nisan mayıs gibi herşeyi hazır etmek lazım. sonra iyice sıcak olursa hiç çıkamam. ana kucağını sen alma demişsin nevin al diyor :)) ozman doğum yapan kişilerede sorayım bakalım ne diycekler.

nevincim şimdilik kesildi iğne olduğum sürece gelemez gibime geliyor düşünmekte istemiyorum hani gelsinde az gelsin bebeğede zararı olmasın varsın gelsin hem 9 ay sonrasının adet işinide aradan çıkarmış olurum:) tövbe yarabbim artık dalga geçiyorum ne diyim. bende epeydir hesaplamıyordum bugün baktımda netten 18+6 diyor valla yarı olmuş ama hala farkında değilim. inş. kalan aylarda şipşak geçer. bu arada biz 1 aylık olduğumuzda senle sona doğurcak artık sizleri ziyarete gelriiz. inş ozmanlarda elifinde karnı burnunda olur sonra hep birlikte ona gideriz:) ya cahilliğime verde ana kucağıyla puset farklı şeylermi? :) aslında evet kışlık kıyafetleri şimdiden almak lazım. bizimkiler yaz bebeği olcak yazı atletle geçirirler. sonbahar ve kışın için giysiyi şimdiden almak çok mantıklı benimde kafamda varda bir başlasam gerisi gelcek:)))

havuzlu han ın uygun olduğunu ben de düşünmüyorum duydum da zaten fiyatlar piyasa ile aynı imiş diye. ama güzel olan yanı A dan Z ye herşey orda var bir girip 1000 tl para ile herşeyini 1 günde alıp çıkabilirsin misal ağır olan gezemeyen gebeler 1 günde eşleriyle halledebilirler. ne kadar piyasa fiyatı deseler de bir e-bebek yada idil bebe mağazasından daha uygun olduğunu düşünüyorum. ama bu mağazaların indirimlerini takip eden gebelerden aynı havuzlu han fiyatına daha marka şeyler aldıklarını da duydum. bir de kesene göre. chicco nun mağası da var aziz bebe nin de nee biliyim parana göre yani herşey. bence de çok sıcağa bırakmadan tamamla ama her ne kadar böyle deseniz de eksik bitmez illa ki sona kalan şeyler de olur. gezmek istersen bi gün gideriz beraber ama ille de herşeyi havuzlu handan alıcan diye bişey yok yani işte diyorum ya takip et büyük mağazaları sezon sonlarında indirimden çok şeyler alabilirsin. mesela nevin in dediği doğru kışa girdiğinizde bebeğin 6 aylık olacak ona bir mont hatta tulum gibi olanlarından lazım bunları mayıs ayında çok ucuza alabilirsin. uzun vadeli düşün sezonda 200 tl den aşağı alamazsın. şuan için sen de tekstil den başla en önemlisi hastane çıkışı zıbın çıtçıtlı kısa kollu sıfır kollu uzun kollu badiler ağzı için bol bol mendil emzirirken de kullanılacak ne biliyim aklıma geldikçe yazarım. sen oda yapmayı düşünüyomusun ?

canım galiba benim de yanlışım var. sanırım ana kucağı başka bir şey. benim bahsettiğim hani bebeği içine oturtup sabitlediğin koltuk gibi üstten saplı bir şey var ya işte o. biraz daha büyüğüne de portbebe mi ne deniyor sanırım. çoğu oto koltuğu olarak da kullanılıyor. sapından tutup çocuğu oradan oraya da götürebiliyorsun. hatta ben bebekken benim varmış, annem beni içine oturtup, evde iş yaparken falan yanına koyarmış. böylece hem yanında göz önünde oluyormuşum, hem de içinde kemerle sabitlendiğimden düştü şaştı korkusu olmadan iş yapabiliyormuş. biz fuarda bakmıştık kraftın öyle bir modeli vardı. normal puset yanına da o koltuk. pusetin oturulan yerini çıkartıyorsun, öteki zımbırtıyı takıyorsun, küçük bir bebek arabası oluyordu. mesela misafirliğe falan gittin, pusetin altını apartman girişinde falan bırakıp sadece üstünü çıkartıp taşıyabiliyorsun. aşağıda linkini verdim bak. chiccoda hatta 3 parçalıları var.
Kraft Twist RLX Travel Bebek Arabası / Kırmızı-Siyah - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

Chicco Trio Enjoy Travel Sistem Bebek Arabası Garnet - e-bebek.com

zaten aziz bebe. idil baby falan toplama markaları satan mağaza türü olduğundan fiyatlar ekstra pahalı. elim kadar şeyler 60-70 den aşağı değil oysa o markayı kendi yerinden alsan daha ucuza gelir. eminönün olayını şeker meker işi içinde gitmek gerek ee şeker için gidilceği zaman havuzlu handa illaki yapılmalı.benimde bildiğim duyduğum 1-2 şey var not edin sizlerde :) (hep siz bilcek değilsiniz ya) C&A mağazası bebek kıyafetinde çok uygun, chicconun ikitellide kendi yeri varmış her şeyi yarı fiyatına bulabiliyormuşsun arkadaşım tavsiye etti bunları. birde kozyatğında ve optimumun içinde demstock diye bir mağaza varmış oda toplama markalr satıyormuş ama outlet diye ucuzmuş epey namı var. ama ben daha gidip görmedim. dediğin gibi önce tesktil olmalı malum bebe çıplak durcak değil icabında diğer şeyler sonradan da alınır. bence önce tekstil ve bebe deterjanı lazım şampuan sabun falan:) oda hazırlamayı düşünmüyorum ha 1 ay sonra fikrim ne olur bilmiyorum mesela dünkü oda takımları en basiti 2500 tl di 3500-3750-4000 diye çıkıyordu fiyat. (gardrop,şifonyer ve büyüebilien karyolası var) bu sebepten ilk etapta 3000-4000 tl ona verceğime bir dünya iş hallederim seneye bu zmanlarada genişten oda hazırlanabilir diye düşünüyorum. ha eşime kalsa al desem alıyordu:) istiyosan alalalım yavaştan ödemeye başlayalım taksitleri diyor. ya birden aklıma geldide bzim bebekler allah eksik etmesin yinede ama ne masraflılar ya. yemin anamlar heralde 3 çocuğunu büyütüp okul masrafılarını bile bu paraya halletmişlerdir. şimdi yaz olcağı için klimada alcaz en az 2500 tl. bu bebeğin gelişi temiz 20 bine mal olur gibi. malum tedavi masraflarıda dahil.

bu arada sende adet olmuşsun hayırlısıyla başlada iyi sonuçlar al inşallah. sonrada bi sana diyelimki elif biz bunları aldık ama çok gereksizmiş sen sakın masraf etme:)

olsun sen genede yakınını biliyormuşun gülmeyin bana ama kani kanguru varya bebeği annenin önüne bağlıyorsun işte o kanguruyu ben ana kucağı olark biliyordum:)))))))) hani anasının kucağında ya o bakımdan :) chicco nunki fiyatı iyiymiş 3 parçasının. kraft ın kide arabanın yanında olan varya sanırım u puset diye geçiyor hatta altında bir mekanizması oluyorda oto koltuğu olarakta kullanılıyor olabilir. gidip bir mağazadan detaylıca bilgi almak gerek. ama ben chicconun ikitelli mağazasına gitcem kafaya koydum :)

canım ben tekstil konusunda kararlıyım her şeyi iyi marka alcam. biliyorsun ucuz markasız şeyler için toksik boya var bebeğe zararlı falan diyorlar o yüzden hediye bile gelse hiç kullanmaya niyetim yok. bir de hep diyorum hepi topu bir tek çocuk yapcam varsın en iyisini giydireyim. c&a çok iyi bir marka. fiyatları da çok uygun. bildiğim kadarıyla amerikan markası da. zaten amerikada en ufak bir zarar tespit edilsin millet sürüyle dava açar o yüzden markaya ve kalitesine güvenim tam. benim de aklımda haftaya oraya bir uğramak var. ben şimdilik aldıklarımı oshkosh bgosh aldım. o da çok ünlü bir amerikan markası. başka başka mağazaları da varmış ama ben bir tek karşıda metrocitydekini biliyorum. giysileri olsun battaniyeleri falan olsun hakikaten güzel ve kaliteli. şu anda indirimdeler de. bir de tabii ki mother care(her ay ortası indirim yapıyor) ve laura ashley'e bakacağım. şimdilik aklımda olan bunlar. ama şu senin demstock'a da bir bakarım. bu arada kayın validem nereden duyduysa havuzlu hanı duymuş. bana tutturdu oraya gidelim diye. biliyorum ki gideriz bana onca çeşit arasından tek bir işe yarar şey almaz. alsa alsa gider 2-3 tane en ucuz ve adi çul çaput var onu alır sonra da ben aldım diye kasılır. zaten geçen gidişimizde bir tane body almış onu çıkardı verdi. görsen artık pazardan 1 liraya falan mı alınmış artık bilmiyorum, polyester karışık, kazık gibi bir şey. boyasındanmıdır nedir tuhaf bir kimyasal kokusu da var. öyle giydirilcek bir şey falan değil.
şekerim anneler acemi olunca böyle oluyor:)))) neyin adı neymiş hep beraber ancak öğreniyoruz. kanguruyu dediğim gibi millet alıp alıp pek kullanmamış aklında olsun. bana söylenen zaten 3 aya kadar yasakmış. 3 aydan sonra da bebek ağırlaşıyor, onu takıp gezdirmeye kalkıştığında hemen sırtın ağrıyor, hiç kullanışlı değil dediler. en iyisi işte port bebemidir nedir o koltuk, çünkü ister elde ister pusetle kullanıyorsun, tak çıkar her yere gidiyorsun dediler. ha ben milletin yalancısıyım, kendim kullanmadım bilemem tabi. ama her halükarda oto koltuğu alınacağı için bu şekilde pusetle set almak bana mantıklı geliyor. hiç olmazsa 2 türlü de kullanırım diyorum. bir de ben asla bebek kucağımda yolculuk etmem. son derece güvenliksiz bir şey. oto koltuğu bize ilk günden lazım yani.
puset için de herkes sıkı sıkıya şöyle tembihledi 1-hafif olsun (kaldırıma çıkartırken olsun, eve geldiğinde olsun, ikide bir kaldırman gerekiyor, hele bir de sezeryanlı doğurduysan uzun süre ağır kaldırmamak lazım) 2-açılıp kapanma mekanizması kolay olsun(mümkünse kucağında bebek varken tek elle dahi bir iki hareketle açılıp kapansın) 3-tekerlekleri kolay manevra yapabiliyor olsun.(dar kaldırımlar ve rampası olmayan kaldırımlarla, çukurlu yükseltili yolları hesaba katarak)
dediğim gibi biz o kraft pusete bakmıştık, koltuğunun değişmesi, hem oto koltuğu hem bebek arabası kullanımı cazip gelmişti, ama bana epey ağır gelmişti. açılıp kapanması da biraz teferruatlı gibiydi. şimdi başka markalara bakıyorum. geçenlerde bugaboo marka bir tane çok beğendim. biraz pahalı ama düşünebilirim. zaten en son onu alacağım için çok da acelem yok. ikitelli chicco'ya gideceğin zaman haber ver. belki ben de gelmeyi düşünürüm. şimdi ben kendim gideyim desem kesin kaybolurum. oraları hiç bilmiyorum. bir ara kızıltoprak e-bebek mağazasına da bakalım. biliyorsun kuponlarımı da vardı. süresi martta bitecek.

Son düzenleme:

elifcim bu havuzlu hanı kaynanam kafaya takmış. illa hastaneden çıkış seti alalım oradan falan diyor. ama ben zaten öyle şeyleri tek tek aldım. ben hiç bilmiyorum bu havuzlu handa bebek mobilyası var mı? hani kadın taktı illa gidilecek bari öyle şeylere bakarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…