Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

elifcim, hiç korkma canım. anlıyorum çok fazla badireler atlattın ama allah ne yazdıysa o oluyor, korkunun bir faydası yok. kendini de çok dinleme lütfen. bu arada hiiiç merak etme, sen hele bir hamile kal, bende bu heves devam ederse, sen doğuma kadar almasan da ben sana bir yığın cici bakarım.

Sağolun kızlar ciciler için de ayrıca teşekkürler zaten o 3 zıbınla büyür o bir iki ay özellikle zıbınlar ve hastane çıkışları daha çok lazım oluyomuş ilk doğduğunda.
Ben iyiyim gezip tozmalara devam göğüslerde ağrı var kasıklarda da pazar günü adet günüm artık gelir işte o güne kadar sonrası yine koşturmaca hayırlısıyla inşallah yapılır transferim de bekleme sürecine girerim en önemlisi bu.
Duygu umarım bugün daha iyidir henüz girmemiş de...

kaynananda bizim gibi ,oda çekmiş baksana, allahtan iyi kurtarmış, ya düşük olsaymış. valla allah korumuş. Dikkat etmekte fayda varda çoğuda daraltıyor insanı be kardeşim :)
akşam aklıma gelirse sorayım bakalım bebek öndemi arkadamı diye. anacım idrar yollarını, ağrıları vs konuşurken cocuk nerede gibi sorular aklıma gelmiyorki :) geceleride 4/5 defa wc ye kalktığımdan birazda uykusuzluk, sersemlik oluyor hepten unutuyorum :)

bence elifimde o hevesle kendini alışverişe vurur.

bence elifimde o hevesle kendini alışverişe vurur.

Valla sonaycan bakıyorum da duygu da sen de eliniz gitmiyo alışverişe ama mevin almaya başladı daha rahat sanki size göre rahat olmak çok dişünmemek de rahatlatıyor sanki insanı. Ben de korkudan alamam diyprum ama kısmet olmadıktan sonra alsan da nafile. Ama biryan da insan hanileliğinde mutlu oldupu şeyleri yapmalı bakalım belki 7 aya kadar sabredemem ama 5 aydan sonra alırım:)

aslında nevin en iyisini yapıyor, kötü düşünüp kötü enerjiyi çekmemek lazım. ama elimde değil :))
bende 1 haftadan sonra dün kontrole gittim. doktor baktı herşey yolunda dedi. tüm ilaçlarıma aynen devam. cinsiyetide tam belli değil, zaten baş aşağı uyuyordu, göremedi.. erkeğe benziyor dedik ama kızda olabilir dedi :)) 11 marta randevu verdi. o zaman belki görürüz

Belki kemik yapısından dolayı erkeğe benziyor demiştir ama tam görmeden hala kız olma umudu da var sen de kız doğurursan koz doğuranlar topiği olacak. Sen sanırım 12 haftalıksın biraz daha büyüsün daha net gözükür bak duygu 17 haftada öğrendi:)

DOKTORDA KIZ OLABİLİR diyince şimdi yine ortada bekliyoruz. bende dün eşime dedim bizimde kız olursa üçümüzünkide kız olacak :) benim 13+6. yarın allahın izniyle 14. haftam tamamlanıyor. internetteki hesaplamada, dün doktorun söylediğide birebir tuttu. aslında ultrason ölçümle olduğu için ileri yada geri çıkabiliyormuş. yani 1 hafta sapma olabiliyormuş. asıl doğru olan tüp olduğu için yumurta toplama yada transfer tarihine göre olan tarihmiş. bir daha gittiğimde belli olur artık :)

erkek ya da kız hayırlısı olsun artık. yalnız sizlerin çocuklar ne edepliymiş öyle, bir türlü göstermedi. kısmet 11 martadır inşallah.
benim de en son gittiğimde 3 boyutlu bakılırken eşim bir an göbek kordonunu başka bişey sandı:))) bir an nasıl üzüldü anlatamam:))) doktor yok yok o kordon deyince ohh oldu. meğer iyiden iyiye kıza alıştırmış kendini:)))

Son düzenleme:

evet evet hayırlısı olsunda kız erkek farketmez. insan bişeye alışınca kafasında değiştirmesi zor olur. eşin haklı yani :)

kızlar bana yardım edin çok rica ediyorum. ben de haziranda beş yıll olacak evliliğim bebek yolunda uğraşıyorum. neler çektiğiğmi en iyi sizler anlarsınız. rahim filmi ve tüpler kapalı çıkınca hemen tüp bebek yaptım ama çok pişmanım blastokist embiriyom negatif oldu. dondurulmuşda denedim yine negatif. on milyar gittive o merkeze hakkımı son kuruşuna kadar haram ediyorum. eğer oraya gidecekvarsa benden tavsiye kesinlikle gitmeyin diyorumnetteki yorumlardan bnde orezil yeri tercih etmiştim. ama dertleri sadece para. isminide vericem umut tüp denen kendini dr sanan ulun uluğ dr müsvettesi. bu tamamen benim düşüncem söylemeden geçemedim aman tüp bebk merkezinizi iyi seçin derimben yandım siz yanmayın. herneyse sonra laproskopi oldum ve tüplerim açık çıktı ocakdada bir aşılama yine negatif. artık yıkandim yani sanki allah ne yaparsan yap sana çocuk yo diyor. eşimde bir problem yok bendede yok adetim düzenli ama 32 yaşındayım halimi siz düşünün. nefes alamaz oldum şimdi durmanınzamanı değil zatenyaşım geçiyor. ben şimdiye kadar devletten hiç yaralanmadım ssklıyım o yüzden ikinci aşılamamı yine özelde ama iğne raporu alarak yaptırmak istiyorum. zeynep kamil bana rapor verirmi sadece iğne raporu bilen varmı kızlar yardım edin puregon iğne kullanıcam acaba raporlu olup özelde yaptıran varmı. aşılama için merkezde önerin lütfen nerde yaptırayım anadolu yakasındayım. mayısda başlıcam tekrar fikir ve tavsiyelerinize çokihtiyacım var. kimseyle paylaşamıyorum çevremde herkes patır ptır doğuruyr bazen uzaylı olduğumu düşünüyorum. beni en iyi siz anlrsınız allah bebeklerinizi korusun bende bir kavussam ah başka ne isterimki...

Yaşadıklarına çok üzüldüm buradan sonay arkadaşımız da umut da yaptırdı ve pozitif ama o da memnun kalmadı ohss oldu neler yaşadı canım Allah birdaha yaşatmasın. Şimdi soruna gelince zeynep kamil sana aşılama raporu verir ama ilaçlaı prdan alayım aşılamamı özelde yaptırayım dersen malesef o olmuyor raporu nerden alıyorsan aşılamanı da orda yaptırmak zorundasın. Ama tüp bebek de bu geçerli değil raporunu devle hastanesinden çıkartıp istediğin yerde deneme yapabiliyosun. Yaşın çok da geç değil burdaki arkadaşlarımızın birisi 39 birisi de 36 yaşında hamil kaldıla doğru doktor ve doğru tedavi ile bence sen de aşılamalarla hamile kalabilirsin tüplerin de açılmış. Ben 2 aşılamamı zk da yaptırdım negatif oldu orda aşılama ile hamile kalan çok az bizler kalamadık mesela ama kalan da var dışarda yapılan işin aynısı yapılıyor ilacı vermek takip etmek ve aşılamayı yapmak bizler tüp bebeğe geçmek için bir süreç olarak gördüğümüz için aşılamaları devlette yaptırdık raporlu zaten tutsa tutardı en azından tüp raporu alırken soun yaşamadık. Özelde ilacı kendi cebinden aldığın ilaçla yaptırdığın aşılamalar sayılmıyor devlette. İllaki ilaç raporu almalısın devletten aşılama için bunu yapan özellerde var nerde tedavi göreceksin bilmiyorum ama tüp bebek ve infertilite ünitesi olan bir hastane seçmelisin eğer ilaç raporu çıkartyoruz derseler özelde yaptırdığın aşılamalar sayılır tüp bebeğe geçerken. Tüp bebek öncesi 2 aşılama yapılması kesinlikşe şart. Eğer tüplerin tıkalıyken başvursaydın belki direk tüp bebek raporu alabilirdin ama şuan tüplerin açıksa aşılama denemek isterler kim bilir belki de tutar belli olmaz.

Sonuç olarak eğer aşılamamı zeynep kamil de yaptırmak istiyorum dersen biz sana raporla ilgili her konuda yardımcı oluruz nasıl çıkaracağın ve prosedürle ilgili. Ama özelde rapor alıp yaptırıcam dersen de özellikle sormalısın raporun devlette geçerli olacak mı diye.

BENDE UMUT ta süleyman bey de ilk denemede pozitif aldım ama sonrasında çok sıkıntı çektim. ohss oldum ve 2 ay boyunca yumurtalar böbreğim kadar olmuş ve yumurtalık büyüyünce kalça kısmında bir sinire baskı yaptı. çok sıkıntılı bir süreçti ama çok şükür atlattım.
biz hepimiz z.kamilde rapor alarak işlemlerimizi özelde yaptırdık. eğer çok büyük bir problem yoksa önce aşılama sonrası tüp bebek raporu veriyorlar. benim yaşımdan dolayı hemen tüp raporu verdiler. sen rahim filmi çekmişsin ve kapalı imiş, o filmle git belki direk aşılama yapmadan tüp raporu verirler. bence kesinlikle faydalan onca para vermeye yazık. allah yardımcın olsun.

arkadaşım öncelikle allah sana sabır versin. yaşadıklarını dediğin gibi hepimiz gayet iyi anlıyoruz, zaman zaman içine düştüğün moral bozukluğunu hepimiz yaşadık ama sakın ümitsizliğe düşme. aşılama ve tüp biraz da kader kısmet işi yani kimisinin talih yüzüne gülüyor tek bir kerede hamile kalıyor kimisi maalesef bir kaç denemeden sonra hamile kalıyor.
arkadaşların açıkladığı gibi zeynep kamilden rapor çıkarıp sonra dışarıda aşılama yapmak mümkün değil. ben ısrarla sormuştum, hayır rapor burada çıktıysa yine burada yapmak zorundasınız demişlerdi. ha belki tüp bebek ve infertilite bölümü olmayan devlet hastanelerinden rapor çıkartırsan(zaten o hastanede yapılamayacağından) mümkün olabilir. buradan tanıştığım bir arkadaş da, hiç devlet hastanesine gitmeden özelde ilaç raporuyla aşılama yaptı.(ilaçları raporlu alıp, merkeze normal aşılama ücreti ödedi) ama o çankırıdamı, konyanın bir kasabasındamı ne oturuyor(zaten bulunduğu yerde devlet hastanesinde imkanlar çok kısıtlıydı, yani istese de orada ne rapor çıkartabilirdi ne de aşılama yapabilirdi) ve nasıl oldu, nasıl yaptı diye sorduğumda bilgi verememişti. sadece gittiğimiz özel merkez rapor çıkardı dedi. bana kalırsa zk'de raporu çıkarıp yine zk'de aşılama yapmayı da düşün zira benim şahsi kanaatimce aşılama hemen hemen her yerde aynı olan bir işlem. yani tüp gibi doktorun ve merkezin ekstra bilgisiyle, uyguladığı protokolle başarı şansın artıp azalmıyor. üstelik de devlette sadece ilaç parası verip, aşılama işlemi için ekstra bir ücret vermiyorsun. aşılama başarısız olursa aynı hastanede tüp raporu çıkarman da kolaylaşıyor. bu arada tüpünün tıkalı çıktığı hsg son 1 yılda yapılmışsa hiç laparoskopi ve tüpünün açık olması ayrıntılarına girmeden, o eski hsg'yle tüpe başvurmayı da deneyebilirsin. hani olur olur belki direkt tüp kararı verebilirler.
bütüün bunlar dışında yok ben özelde tüp deneyeceğim tek derdim de raporlu fiyattan ilaç almak diyorsan sitede tüp bebek bölümünde raporlu fiyattan kalan ilaçlarını satanlar var. zaten rapor falan çıkarmadan da ilaçlarını onlardan ucuz ucuz alabilirsin. ama aşılamada başarılı olmazsan ve dönüp dolaşıp tüp raporuna dönersen o özelde yaptığın aşılamalar sayılmayabilir, en baştan 2 aşılama şartı koyabilirler bilgin olsun.
ben tüp tedavimi istanbul tüpte emre karatekelioğlu ile raporlu olarak yaptım. merkezden de doktordan da memnun kaldım. elbette aşılama da yapıyorlar. sgk anlaşmalı bir yer de olduğundan istersen oraya da bir danış. belki özelden rapor çıkarmanın nasıl mümkün olduğunu biliyorlardır. ileride raporlu olarak tüp deneyecek olursan da doktoru da merkezi de yine tavsiye ederim. hem raporla çok az bir para ödüyorsun hem de benden sonra giden 2 arkadaşım da benim gibi ilk denemelerinde hamile kaldılar. rahatlıkla diyebilirim ki para kaygısı duymadan pozitif sonucu alman için sonuna kadar uğraşıyorlar.

Son düzenleme:

slm canım tüplerini ilaçla açabiliyolar bildiğim kadarıyla.. Istanbuldaysan eğerki ben aret kamar die bi doktor var bizzat görümcem gitti ve imkansız denildionlara bir cok hastanede üstelik bütn testleirni onlar devlette yaptırıp götürdüler o doktora özel tüp bebek merkezi ama nerde oldugunu ben bilmiyorum acıkcası netten arastırısan doktora ulaşabilirsiniz cok iyi bi doktor ve üstelik görümcemler rapor aldıkları için sadec 2.000 ödediler bu tedavi için ve cok ilgileniyolar doktor hemşireler vs psikiyatristleri felan cok inceliolarmıs cok memnun kaldı görümcem ve suan 5 aylık hamile... 9 yıldır bebek sahibi olamadılar eşi kasıgında ur cıkarıldı ve ardından mide kanseri nedeniyle 1 yıl kemoterapi aldı ve görümcemde yumurtlama sorunnu vardı cok hızlı çalışıodu tiroidleri ve cok zayıftı şöle diyim 1.60 boyunda ama 38 kg felandı yani cok zordu hamimlelik sansı düşüktü onlara söylenen bunlardı yani ki bu sürece ben sahit oldugm için sölemek istedim eğer istbuldaysan bu doktorlaa bi görüşmeni tavsiye ederim..rabbim herkesin hakkında hayırlısnı versin inşallah.

maaşallah sen de toptan alış veriş etmişin:) ben hamile kaldığımdan beri sadece 3 kilo aldığım halde 1 aydır falan çok komik bir hamile karnım var. öyle yanlara falan da genişlemiyor. sipsivri öne doğru genişlemekte.
bu arada ben alış veriş olayında aldım gazı gidiyorum. dışarı çıkmasam bu sefer internetten bir şeyler ısmarlıyorum. her ne kadar anne sütüyle beslemeye niyetli olsam da bir kenarda da bulunsun diye, az önce limangodan biberon bile aldım. dr browns diye bir marka var herkes özellikle onu tavsiye ediyor ilerisi için sizin de aklınızda olsun. içinde pipet gibi bir aksam var çocuğun hava yutmasını engelliyormuş, böylece daha az gazı oluyormuş ve kusuyormuş.

nevincim ben şu anda 53.5 kiloyum. göbeğim sabahları yok gibi, gün ilerledikçe yediklerimle çıkıyor :) bundan sonra bende kilo alma sürecine girerim herhalde. karnım öne doğrumu yoksa seninki gibi sivrilir mi bilemiyorum :)

alışveriş yapınca insan daha bir iyi hissediyor kendini ama fazla kaptırmamak lazım. biz tüpe başlamadan 4/5 ay kadar önce cocuk yapmaya karar verdiğimizde (hemen olacak sandığımızdan :) ) o zamanlardan birsürü şeyimiz oldu zaten. emzikler, biberonlar,hatta inanmayacaksınız diş çıkarma lastiği, şıngıraklar (chicco marka), önlükler, alt değiştirirken alta geçirmeyecek bişeyler , tam hatırlamıyorum ama galiba tırnak makası bile :)))... sonra 2 ay geçti yok, 3 ay geçti yok, 4-5 derken tutuştuk ve tüp yaptık işte... tabi korkularımız olunca bişeyler almayada korkar olduk. şimdilik bekliyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…