Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ay gerilmesin canım, neden geriliyormuş. hep diyorum doktorluk hastalarla yakın temas ve iletişim gerektiren bir meslek. öyle buluttan nem kapcak olanlar doktor falan olmasın. ya da doktorluğun daha laboratuarda falan çalışılan, hastalarla münasebeti olunmayan bir alanını seçsinler. hele bir jinekoloğa ekseriya hamileler geliyor. hamilelik hormonları bir yandan bebek için duyulan endişe bir yandan elbette muhtelif psikolojilerde hastası olcak. ne bekliyor ki yani? peki tetanoz aşısını neden yapılmasın diyor sebep gösterdi mi? yani bütün türkiyede tüm hamilelelere devlet mecbur tutuyor da bu doktor neden karşı belli mi? hani bir zararı riski falan mı varmış? ben hamile değilken yaptırdım ama hep hamile kalıverirsem kalan dozlar ne olacak diye sorup duruyordum hemşirelere, hayır bir riski yok deyip durdular. devlet bize yalan mı söylüyor?

Son düzenleme:
siz neden tetanozdan yana değilsiniz diye soramadım sorduklarımın bile cevabını alamamıştım çünkü. sormamında bir anlamı yoktu. bence zararlı olsa milyonlarca hamileye yaptırırlarmı heleki devlet. adamlar kürtaja sınır getirmek için sağplık ocaklarını habire aratıyolar. gebe kalınca haber verin diyolar zararı olan bişeyi hamilelre yaptırırlarmı hiç bence bunun ukalalığı hükümet yanlısı değil heralde haber vermek zorunda değilsin onlara hmileyim diye dedi. tamam bende başımızdakilere aşık bir vatandaş değilim ama sıkıya almaları bir yandan iyi bence. kesinlikle zararı olan bişey değildir dozunu ona göre veriyorlardır. toplamda 5 defa yapılacak sanırım 3 ü hamileyken 2 si doğumdan sonra. ilk aşıya gittiğimde hemşireye sorarım daha kesin olur. bencede insna ilişkileri olan meslekleri beceremeyen yapmasın. mesela ben satış pazarlamacı hayatta olamam bana ayda 10 bin maaşta verseler yapamam. kendi başıma çalışcağım bir meslek olmalı insnalarla çok yüz göz olmayı dert anlatmayı sevmiyorum. öylede bir meslek seçmedin zaten:) dediğin gibi çokmu doktor olmak istedi gidip arka planda çalışcağı bir alan seçseydi. hayır anlamıyorum millet nasıl oluyorda bundan memnun hani şifaya gelende öyle zk hastaları gibi değiller gayet bilinçliler. (sözde) bende doktor canım ciicm olunca bu salaklarda yiyor ve hiç soru sormuyor ha birde kolay hamile kaldılarsa.

duygucum sen millete bakma. onlar bizim gibi yollardan geçmedi(hele sen 2 aşılama, 2 tüple yaptın bu çocuğu) o yüzden öyle sorular falan kafalarına takılmıyor. bak benim bir akrabam da şu an ilk bebeğine hamile. evlendi 3. ayında şap diye hamile kaldı. kızın 2li testi sınırda çıkmış, amniyosentez yapcaz demişler. biz olsak helak oluruz böyle bir durumda. benim şahsem o amniyosentez sonucu çıkana kadar gözüme uyku girmez, endişeden kendimi yer bitiririm. ama o öylesine sakin ki. ne yapalım canım olmadı aldırtır bir daha deneriz dedi. ama sen bende allah korusun öyle bir şey olsa, gidip donmuşla tekrar denicez, olmadı bir daha opular, transferler. yani bizim çocuklar kimse yanlış anlamasın ama öyle haybeden hamile kalanlara göre daha bir kıymetli. haliyle endişemiz, sorularımız da daha çok.
tetanozun tarihleri şu şekilde: mesela bu ay ilk dozunu vuruyorlar, 2. doz gelecek aya, 3. doz 2. den 3. ay sonra, 4 ve 5 1er yıl arayla. bir de tetanoz deyince aklımıza hemen paslı çivi falan geliyor. kedi köpek ısırması ve tırmığında da ilk tetanoz aşın var mı soruyorlar. yoksa bir riski falan her daim aşılı olmakta fayda var sonuçta.

yok ya ne bakcam millete görüyorum herkesin nasıl hamile kaldığını. çabuk kalanın tabiki umrunda olmaz. allah korusun biz olumsuz bir test sonucu alsak anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelir.ya bebek alınırsa aynı şeyleri gene mi yaşıycaz hadi yaşadık ya poz. olmazsa deriz. o sebepten tabiki endişelerimiz fazla ve çok daha kıymet biliyoruz. kimse kusura bakmasın doktorsada doktorlarını bilsin. ya bırakırım öylesini ya yönetime şikayet ederim. aşı işini ben mart nisan ve doğumdan önce ilk 3 dozunu yapmış oluyorum.

ya bu arada konuyu değiştircem ama duygucum sen büyük insansın. hsonu kayınvalideme gitmeme muhalefet etmiştin, ben dinlemeyip gittim yine sinirlerimi hoplattı deli kadın. bunun yün kumaştan bir sabahlığı varmış. bakıcı kadın yün programında yıkamamış, sabahlık çekip küçülmüş, artık buna olmuyormuş, aslında temizlikçi kadına verecekmiş ama önce bana sormak istemiş, ben istermiymişim. ya kadın hizmetçiye vereceği şeyi bana teklif ediyor ya.... eşim tabi benim delirdiğimi biliyor, kayın validemin ağzından çıkar çıkmaz "olmaz anne, sen git onu kadına ver" dedi. şeytan diyor 5 yılda bugüne kadar bana hediye ne almışsa/vermişse (düğünde taktığı bir sıra inci, ilk yıkamada dizime çıkan pazar işi bir pijama ve kendi evinden verdiği cam bir küllük) götür önüne at. senin hiç bir şeyini istemediğim gibi bunları da al, aldım verdim kalmasın, de, ipleri kopar... iki gündür kendimi zor tutuyorum, eşim devamlı sakinleştiriyor valla.

sen ufak tefek değilsinki kendisine olmayan küçülen şey sana nasıl olcak. valla işte fazla samimi olmak iyi değil diyorum ben hep. mesela biz h.sonu annemdeydik dünde kayınvalidelr gelmişti hatta karşıdan geç çıktıkki gidip kapıda kalmayalım diye. bir dünya malz getirmişler. çörek yapmış hanigelince yaptırcam dediğim baklalı dolma yapmış:))) bizede bir koli bişeyler verdi marmelat çörek oranın kymalı pidesi, bal kapağı falan. bende almak istemiyorum hani akıllarından bişey geçmesin diye. ve borçlu klamak istemiyorum. eşimde zaten eve gelince ah ah işte kaz gelcek yerden tavuk esirgiyorsun diyor bana. hani benden gizli arada para verdiğinde ben cıngar çıkartıp ailesine saldırıya geçiyorum ya oda öyle diyor. ozman her gittiğimde anam elim kolum dolu gönderiyor bende verim dimi. mesela her gittiğim 5 kilo süt alıyolar bana evde yoğur yapayım diye. onun dışında aldıkları ıvır zıvırlarda cabası. işte geldiler bugün hafta evlerini temizleyip haftaya doktor işlerini halledip sonra gezme turlarına başlarlar:) eşim cinsiyeti söylemiş hatta söylemeden erkekmi demiş. eve geldi ben anneme söyledim erkekmi dedi. bende hemn lafı azına tıktım haah gördünmü bak soyları devam etsin diye hemen erkekmi diye soruyor dedim eşimde ya kadın hayırlısı olsun evlat evlattır dei hemen niye saldırıyon diyor:) ozman niye erkekmi diye soruyor. sorarlar çünkü duygu dominant sert, çok konuşmaz gereksiz gülmez kavgacı kesin oğlan doğurur diye düşünüyolardı.çok şükürki erkek yapım olsada kız doğurabilcem:))) görümcede g.t oldu erkek olsaymış kendi oğlunun kıyafetlerini bize vercekmiş biizmki doğduğunda onun oğlu 1 yaşında olcak. tebrik ettiğimi söyle diyor eşime eşimde kendin ara söyle ben söyleyemem diye gülerek yılışık konuşuyor(küsüzya görümceyle hamile olduğumda bile aramamıştı) neyse onun beni aramaıs gerek diyor sonra hadi ver dedi benle konuşcak almadım teli. bak görüyonmu hem ben istiyorum hem teli almıyor diyor:) mal ya allahtan görüşmüyoruz görüşsek sinirden 4 ayda doğururdum. eşimede diyecem anan baban geldi diye bei kasan ortamlara sokma naparsa yapsın ben gitmek istemiyorsam sende gitme dycem. kulancam abi hamileliği napim:)))

öyle tabi canım geçer gider tabiki de ay başında iyiydi dinlenmek istiyosun oh be diyosun kendini işlere gezmelere atıyosun sonra zaman yaklaşınca kaçasım geliyor bazen noolur haberim olmadan konuversen göbeğime diyorum. :)
sen bu doktora ısınamadın hiç kasma değiştir ayrıntılı ultrasona gitme oraya hele ki o yapacaksa:) benim kuzenim ikili test yaptırdı sadece ense kalınlığı vs.. sorun yoktu doktor gerek görmedi başka şeye bence 2 li temiz çıkıyorsa diğerleri gereksizdir. hastanenin büyüklüğünden ziyade doktorun samimiyeti önemli bazen küçük özel hastaneler daha çok ilgileniyorlar.

inşallah nevincim hem 8 hücreli hem iğne kullanıcam artık kısmetse olur yine diye düşünüyorum. zaman gerçekten çabuk geçiyor ben ilk bebeğimi kaybedeli neredeyse 2 sene oluyor.. hala uğraşıyoruz işte. Allahtan yaşım gençken başladım da acele etmeden uygulanıyor tedaviler.

canım bence yapılacak şeyleri önceden sormana kızıyordur. ben söylicem zaten diyordur. yani sen en fazla birdahaki gelişimde ne yapılacak nelere bakılacak vs.. diye sormalısın bence. ondan sonrakinde şu bundan sonrakinde bu mu yapılacak dersen daha önünü görmeden 2 ay sonraki şeyi soruyor der.
tetenoz aşısı ile ilgili de bence sen git sağlık ocağına yaptır sağlık ocağı kontrollerine de git ne sakıncası olabilir ki? arkadaşımın oğlu 1 yaşında hala arıyolar aşıları için vs.. bence çok güzel bişey. kürtaja sınır içinmiş. olsun tabi sınır. biz tonla uğraşıyoken insanlar zevk için bir gecede kazayla hamile kalıp sonra da o cana kıyamazlar bence. belki bu sayede şeylerini tutmak için biraz daha düşünürler. doktorlar bir de böyledir başka doktorları klinikleri beğenmezler falan kendilerini beğenmiş gibi.

:) nevincim ara sıra ben de eleştiriyorum kaynanamı ama bazen de buldun da bunuyorsun elif diyorum. ne kaynanalar var canım. onlar yaşlı insanlar. bence sen çok fazla hassas oldun yanlış anlıyosun canım. iyi bişey se yıkamış küçülmüş olması neyi değiştirir. temizlikçi de insan yani ona vermeden önce olursa gelinim giysin diye seni düşünmesinde çok bir sakınca yok. sana diyorum ama ben de bazen çok fazla alıngan olup herşeyi tersten anlayıp sonra da elif sen çok sinirli ve alıngan oldun diyorum :)
bence çok takılma canım ya kendine zarar vermiş oluyosun. ayrıca canını sıkıyorsa gitme işte duygu nun dediği gibi.

elifimmm seni çok iyi anlıyorum. ben 8. gün idrar testi yaptım. kaç kere 2 gün daha bekliyim desemde kendimi eczanede bulmuştum :)) 9. günde kanda baktırdım. zaman geçmiyordu :) ama şöyle düşününce neler neler geçti bu 2/3 haftamı geçmeyecek :) kendine keyif alacağın meşgaleler bul, inşallah bu sefer hep beraber seviniriz.

sonaycan sabırsız olup test yapıp negatif çıkınca da acaba var mı ben mi erken yaptım diye insan için içini yiyor. ben 12. günü kanı verdim eve gelip idrar testi yaptım yine öyle yaparım daha erken hayatta yapmam. ilkinde 4-5 günler arasında belirtilerim oldu ve göğüslerim çok hassastı ordan anlamıştım bakalım yine aynısı olacak mı olmazsa da çok pis bozulurum :)))
zaman geçer ya ilkinde de sadece 3 gün yattım sonra günlük hayatıma döndüm ama yine de ilk 1 hafta evdeydim sonrasında da 1-2 kere falan çıktım. tutacaksa her türlü tutar. daha çok dışarı çıkmayı düşünüyorum. zaten iğne için her gün çıkmam gerekecek.

kullan kullan duygu can saltanatını sür doğurunca saç baş dağınık çocuk büyütücen o zaman kocacığın ne kadar yardımcı olcak sanıyosun yapsa da herşey annede bitiyor. anneler kendilerini daha çok yıpratıyolar.
kaynanacığın gelmiş güzn aydın :)
sen mesafeyi bozma ama verdiklerini de al bakalım daha neler yapıcak doğuma kadar. erkek istiyomuş belli ki hevesi kursağında kaldı :d bi çöp bile almaz bence. görümcen de ne seviyesiz ya ver teli diyor bilmem ne sen almayınca da yine şakaya vuruyor. bence çok politik. hiiç karakteri yok. ya konuşursun ya konuşmazsın ortası yoktur. sen bozma bence kendini.

gününü beklemek en iyisi, benim hiç belirti yoktu galiba. zaten ohss yüzünden olsada farkedecek durumda değildim. başka ağrılarım vardı :) ben pek çıkmadım ama iğne için hergün 200 metre mesafedeki sağlık ocağına yürümüştüm. tüp merkezinde de 3 gğn sonra normal yaşantınıza dönebilirsin demesine rağmen eşim döndürmedi :) dediğin gibi veren allah herşekilde verir.

he geldi valla sağol. ya şimdi allahı var ben mesafeli olduğum için yüz bulupta karışıp edemiyor bana. hani oraya gittiğimizde ben takıyorum osuna busuna karışsa bana çatır çatır kavga etceğimi bilir hiç yaşlı maşlı demem ki o da bence yaşlı olduğunu düşünmüyor:) yani ben sık gittikçe takıyorum yoksa karışıp etme huyu yoktur ha belkide benim mesalfeli olmamdandır sıkı fıkı olsam illa karışır akıl verir. hani sıkı fıkı değilimde böyle geriliyorum olsam kimbilir neler olur :) bak görümceki sende görmeden tanımışsın kaleğtersizin teki bana göre. (o da aynısını benim için diyordur kesin)

valla bilmiyorum çeken küçülen şey nasıl olcak. kendi ayağı 40 numara benimki 38, devamlı nuh nbiden kalma ayakkabılarını da vermeye kalkar ona bakarsan. artık içine pamuk doldurup mu giycem bilmiyorum ki??? valla ben de artık senin gibi olcam zira bir de huyunu biliyorum bir çöp verse sonradan verdim ettim yaptım olup beni deli ediyor. zaten ne varsa insanın kendi ailesinde var. benim anneciğim de yazık her gelişinde ben buradaki etleri beğenmiyorum diye kendi kasaplarına kilolarca et yaptırıyor, soğuk çantasına koyup taşıyor, inan ki biz evlendiğimizden beri, aşırı kırmızı et yiyen bir çift olduğumuz halde eşim ayda ortalama 1 kilo et ancak almıştır gerisi devamlı izmirden gelir. ağzım memleketin zeytin yağına alışmış diye bana koca koca tenekeyle zeytin yağı alırlar. her sene anneannemle bana tarhana yaparlar, kilolarca ev makarnası keserler, yetmez her gelişinde bavuldan bana ayrı eşime ayrı kayın valideme ayrı eşofman takımlar, gecelikler hediyeler çıkar. o buradayken bir yerlere gideriz hemen hesabı ödemek için atlar, ödetmeyiz eksiklenir. insanın kendi ailesi böyle olunca tabi kayın validenin bu tür çiğ davranışları ayrı bir koyuyor.

elifim eskiden ben de senin gibi iyi niyetle yaklaşırdım hep fakat bu bir değil iki değil. artık sinirlerim hoplamaya başladı. kadın bana devamlı kendinin senelerce giyip giyip eskitip sıkıldığı şeyleri vermeye çalışıyor. git sor o sabahlık 15 seneliktir. sanki ben fakir fukarayım, param yok bir sabahlık alamıyorum da bana hep öyle şeyleri layık görüyor. daha önce de 25 sene önce aldığı, artık eprimiş bir çantayı, eşim askerdeyken(98de) aldığı bir kot takımı, galeria yeni açıldığında aldığı bir yağmurluğu, falan vermeye kalkışmıştı anla yani. bir kere kıramadım, verdiği son derece markasız, altı paslı maslı, kayışı da kopuk bir saati aldım, saat verdim diye aylarca söyledi. zaten takılcak gibi bir şey değildi gönlü olsun diye alıp bir çekmeceye koymuştum. en son çıkartıp geri verdim de rahatladım. ya da gider kendine 3 paralık bir şey alır, gösterir, bak sen de giyebilirsin der. ulan biz aynı evde mi yaşıyoruz gidip isteyip alayım giyeyim. hem benim huyumu biliyor kimsenin bir şeyini giymem. ayrıca o şeyin bana da yakışacağına inanıyorsan kalk bir tane de bana al. bir tek kere bir nikaha gidecektik çok ısrarcı oldu ona zaten küçük gelen, abiye bir bluzunu aldım giydim, ertesi gün de kuru temizleme yaptırıp geri verdim. arkasından annem geldi ilk lafı nevin geçende nikaha gitti, benim bluzumu giydi oldu. ben kendi ailemden alışkın değilim böyle görgüsüzlüklere gelemiyorum. ki bu kadının yalanı da çok. bir ara da aileme kalkıp ben maaş kartımın birini nevine verdim, o maaşımı çekiyor harcıyor diye yalan söylemiş. ailem bir panik beni aradı, hemen geri ver diye. ben onun maaş hesabı nerede, kaç para maaş alır onu bile bilmem. hem neden onun maaşını alayım, şükür kocam da yeterince kazanıyor kendimin de bankada sürüyle param var, kimseye muhtaç değiliz.

Anladım nevincim haklısın o zaman artık birikimler oluyo insan tahammül edemiyo. Eskiden batmayan şeyler batmaya başlıyor sen de mesafeli ol verdiklerini alma lafını da sok. Bikere ne olursa olsun kimse kız annesi gibi olamaz. Benim kaynanam da iyidir hoştur pek karışmaz bana birazda çekinir benden. Takmaya kalkarsan çook şey var. Güya eskisen temizmiş şimdi git tozlar mobilyaların rengini örtmüş olur bir de aklıma geldi ben de söyliyim de sen de gül tozlanmış anne tv masası dersin mesela üf almalı falan der ya tülbentiyle yada elile sıyırıp siler abartmıyorum.
Enson da annem burdayken kandil akşamı gelcez diye haber verdik hiç hazırlık yapmamış zaten asla beceremez hep kızına yaptırır gününde falan ama yapamıyosan al dimi bi tatlı bi tuzlu kuru pasta artık parketlerde bile var kutu kurabiyeler. Ben götürdüm de bi kutu onu açık çayın yanına bilere kalkıp ben çaya bakayım demedi eşim de huyunu bildiği için beraber demledik falan oturduk artık içiyoruz bisküvi var bi paket onu da aç elif diyo. O da bildiğimiz petibör bisküvilerden en ucuzu o diye onu alır hep.
Biz de hiç hizmet bekleyen insanlar değiliz annem zaten yemeğe içmeye değil yaşça da onlardan büyük diye gidiyo ziyarete ama insan biraz da bekliyo. Hiç umu olmuyo ben böyle rahat bir kadın görmedim bugün pazartesi bak ben ev silip süpürüyorum çat kapı gelmiş kendini sokaklara atıyo ev işiyle de hiç işi yok süpürgesinin torbası patlamış onu bantlamış öle idare ediyor zaten silkiyorum diyo aylardır süpürge açmamış. İşte Allah da ona bu rahatlıpı vermiş pedere bakıyo bunaldıkça sokağa atıyo kendini biz olsak ev temizler stres atarız.

kaynana çekiştirme platformuna hoş geldiniz:))) valla kızlar yaş geçtide böylemi pasaklılar yoksa evelleridemi byleydi bilmiyorum. hadi bizimkiler epeydir yoklarıdı diye ev tozlanmış ben ayaküstü dün masanın vitririni sandalyelerin tozunu aldım ıslak bezle ama normalda sabit olduklarında bile kirlidir benim :)) eşimlede temizlik konusunda atıştığımızda anasının oğlu nolcak geldi benden temizlik öğrendi diyorum:) ne istiyon anamdan hay o anam varya anam olmasaydı hemi diyor :)))artık o bu yaştan sonra yapamaz sen yapcan tabiki sen temiz olcan diyor bazende aaa benim annem ne kadar titizdir demiyormu ölüyorum ulan ben neredeyse 5 yıldır evliyim bi günden bi gne titizliğini görmedim. yemekler yapıp çörekler yapıp yedirip içirmeyi veeee kendni övmeyi çok sever. işte şu komşu aradı geliyom diye ne yapsam hemen bi hamur yoğurdum buzluktan şunu bunu çıkardım bi patates salatası 3-5 bişey yaptım işte diyor:)) bu ara başsağlığı için gelen çok olmuşta her gelei yemeksiz göndermemiş. ee zorun ne dimi. neyse işte temziliğe gelince yaşlı oluyor ama gezmeye gelince ayağını süüryerek ora senin bura benim fink atar. geçe yıl mart aında açık kalp ameliyatı oldu by pass yani.eşimde anamda anam diyor ulan karı 2.ayına girdi göğsünde yastıkla çamlıca tepesi senin emirgan benim gezdi. neymiş lalae zamanıymış. eşimde artık sonunda bağırdı sen ölmek istiyosun heralde hadi sen gidiyon o salak kzıın seni niye götürüyor demişti:)) ama yeminle çok riskli bir ameliyat olasına rağmen kadın gezdi düşünün bacaklrında deriin yaralar ve göğsünde de yara öylece gezdi ya babam bile pess dedi:) bu arada bizimkiler tanışalı neredeyse 6-7 yıl olcak onların evine sadece 1 kez gittiler. oda nişan yaptıktan sonra ben okula dönmüştüm hani gitmedik olmasın diye ben yokken gitmişler oturmaya. nikah günüde nikahımız kıyıldı kaynana adi eve gidelim dediler biizmkiler yok biizm işimiz var deyip gelmemişlerdi o derece bir arada bulunmak istemiyolar yani. başlarda zor oluordu ama alıştık artık hepimiz.aslında böyle olmasda iyi bir bakıma. çünkü yemekli bir ortam olunca kayınğeder rakı içer benim babamda hiç sevmez öyle seyleri önüne ayranı koy gerisine karışma. bu sebepten babamın sevmediğini biliyorum bende rahat edemem görüşmüyor olmaları bir bakıma iyi yani:)
nevo sende bu ara sık gitme yavrum seni çok kasıyor hani sen bu güne kadar yalandan da olsa canım cicm yapmşsın e bu saatten sonra hormonlarında değişiyor tahammülün sınırın zorlanıyor. gitmezsin diye eşinde seni zorlamaz eminim hatta onunda canına minnet olur bence. her hafta değilde 2 haftada bir gidin hep belki özlersin :))))) elifte zaten kaynanasına kıyamaz bakma arada gıcık oluyor ama genede acıyor kaynanasına garbim :))

valla ben hayatta şu dersi aldım, yaşlandın mı zaten gençleri sıkıyorsun, bir kere aynı kafada olmuyorsun muhabbetin bayıyor, o yüzden evlatların gelsin gitsin diye biraz da kendini sevimli göstercek şeyler yapcan. misal öyle evladın, gelinin, damadın falan gelcekse 2 yemek, biraz börek çörek bişey yapcan. elinden gelmiyorsa da elifin dediği gibi artık her şey her yerde satılıyor ayol. muhabbet olarak da gönüllerini hoş tutcak şekilde konuşcan arada da çam sakızı çoban armağanı gönül alcak bir hediye falan bir şey alcan. benim annem daima öyledir, eşim de anneme gitmeye de, ya da annemin bize gelmesine de o yüzden bayılır, çünkü bilir ki annem onu el üstünde tutacak.

ahhh bu kaynanalar :)))) ilerde biz kaynana olduğumuzda bu paylaştıkarımızı iyi hatırlayalım :)... ben kendi kaynanam gibi olcam. biraz yemeklerde ye diye çok baskı yapar bunaltır ama elime verdiklerini masa altında başkasının eline tutuşturuveririm.. verdikleri çeyizlik vs onlarıda kolileyip kaldırdım, geçen yıl ölür kalırım doğacak torunum için deyip koluma taktığı bileziğide sattık... sizde kusurlarını ya görmeyin, ya umursamayın. yoksa üzülüyorsunuz :))

aynen muhabbeti bayıyor benim kaynana ayağının tozuyla çocukluğundan bahsetmeye başladı köy hikayeleri bilmem hangi köyde öğretmenlik yaptığı vs. eşimde can kulağıyla dinliyor annesinin konuşmaya ihtiyacı var diye biraz kadını konuşturayımki rahatlasın der. yuhh derim akşama kadar elinden tel düşmez ananı düşünceğine kendini düşün kendine acı bir arkadaşın bile yok diyorum :)) hedaye konusuna gelince 5 yılıma yaklaştım onca senede 1 hırka aldı o da tarzım değildi götürüp giyebilceğim bişey aldım. onun dışında 1 çöpünü görmedim. ama ben ne kadar kötü olsamda ona doğum gününde çiçek bile yollamışlığım var o derece yani:)))) mesela bakıyor bardakalrı kırık gidince kırık bardaktan içmemek için kaç takım aldım çay olsu su bardağı olsun. çay tabakları ufaka tefen ne bulursam alıyorum. ha birde bi kere bi tabak getirmişti evime:) zaten bişeyinide istemem borçlu olmayayımda hiç bişey almasın.

sonaycan seninki iyi hemde ayrı şehirdesin tabi böyle konuşursun:)) hele seni her şeyiyle sinir eden bir kayananan olsaydı görmezden gelin diyebilirmiydin:))) biizm en görmezden gelen hallerimiz bunlar. valla inş bizler daha iyi kaynanalar oluruz.

tabi tabii bende iyiki uzağım diyorum. yoksa onlarda bende böyle iyi olmazdık. şimdi yılda 3/5 defa görüşüyoruz tatlı tatlı ayrılıyoruz. biraz uzun süreli olsa kesin birşeyler çıkar :)) bende kinciyimdir bir lafa alınsam artık herşeyi batar, herşeyi büyütürüm... ilişkiler zor ama kocalar hatrına katlanılıyor işte :))

bugün kontrole gittik. bebek açısından her şey yolunda. kayın validemin de gelmiş olmasının etkisiyle o görsün diye emre bey uzun uzun ultrasonda yine her şeyini ölçtü. kızımın yine elleri ayakları durmuyordu. kıpırdanıp, tekme gibi hareketler yapıp bizi bol bol güldürdü. 14+4 görünüyordu(aslında 13+3üm) kız olduğu da bir kere daha doğrulandı.daha önce kullandığım ilaçlar kesildi. bir tane yeni multi vitamin yazıldı. evimde solgarın bir demir takviyesi vardı ondan da içmem söylendi. geceleri yatmadan da omega 3 içecekmişim. çıkışta kayın validemle dolmabahçede çay içtik. bana yine 3 sene önce kuşadası pazarından birlikte aldığımız bir bluzu vardı onu vereceğini söyledi(bu sefer teklif de yok, direkt veriyor) göğüs altından büzgülü olduğu için tam hamilelere göreymiş. hayatımda 1 defa doğurup 1 defa hamile olucam, kendime yeni kıyafetler almayı tercih ederim, o yüzden istemiyorum deyince, yüzünü bir karış salladı ama bebeği görmüş olmanın etkisiyle 5 dakika sonra unuttu:)))))))) sonra onu vapura bindirip kendim alış verişe gittim oshkosh mağazasından bebişe 3 tane uzun kollu patikli model tulumlardan aldım. 1i yeni doğan için 2si de 3 aya kadar giyilebiliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…