Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Duygucum valla anlarlar mı bilmem onlar analığı nasıl anlasınlar bir de ayılıp bayılıp başına bela olmasın doğurcan mı onu mu ayıltacan ay ne çok güldüm yaa hayal edip edip valla sen döversin adamı

Nevincim doğru sölüyosun 500 tl hayatta vermem biz çekeriz olur biter.
Bu arada acaba epidural sezeryanı düşünem varmı? Onda başucumda tutmazlar mı eşi? Doğunca ağlamasını o kanlı vıcık vıcık halini görse onlara yeter bence:)

canım sen o centraldakine bakma. her şeyden önce katılanlar gördün karnı burnunda doğurmasına az kalmış kişilerdi. bir biz daha hamilelik sürecinin başlarındaydık. dolayısıyla eğitim de bol bol doğum üzerine oldu. bir de o öyle yarım günlük bir eğitimdi. şifa ve acıbademdekiler 4 haftalık falan eğitimler. yani 4 defa gidiyorsun ve hamilelik konuları da var. bir de ben centraldakinin tamamen faydasız olduğuna inanmıyorum. oradaki bilgileri de kullanma zamanımız gelecektir.
şeker yüklemesi (her halde ben kilolu olduğumdan) bende 24. haftada yapılacak. benim bir ara sinirsel hipoglisemim olduğundan daha önceden de yaptırmıştım. eczaneden glikoz aldırmışlardı. 3 bardak suyla karıştırtmışlardı. Önce içmeden kan ve idrar vermiştim sonra yarımşar saat arayla 1er bardak içip tekrar kan ve idrar vermiştim. ben de bir sonraki gidişimde doktora sorcam yine öyle 3 defa vereceksek ve işin içine idrarda girecekse zk'de yaptırmayı düşünmüyorum. Bir kere rastgeldim, 30-40 tane kadın toplaşmış, ellerinde sular, curcuna gibiydi. Kan alma yerindeki görevliler de bağırıp duruyordu. O kadar kişiyle tuvalet de yine kesin problem olur. O yüzden hasanpaşa universalda yaptırayım diyorum. veririm 50 lira hiç olmazsa temiz temiz tuvaletlere girerim, rahat rahat koltuklarda kitabımı okur vaktin dolmasını beklerim.

canım benim yaş faktörümden dolayı doğumum şimdilik epidural sezeryan olacakmış gibi planlanıyor, ama hani son dakikada ne olur da bilinmez, o yüzden doktorum normal doğuma da bir açık kapı bırakıyor. hani %70 epiduralli sezeryan, %30 normal doğum gibi konuşuyoruz.
aslında ben kendim de sezeryan istiyorum. yıllar önce çikolata kisti ameliyatı olduğumda eni konu sezeryan gibi epidural yapıp karnımın alt kısmından kesip girip almışlardı. hatta yıllardır hangi doktora gitsem, ameliyat izini gördüğünde daha önce sezeryanla doğum mu yaptınız der. hani iyi kötü benzerini yaşadığım için gözüme korkutucu gelmiyor. dikiş de atmayıp lazerle kapattııklarından çok rahat bir nekahat dönemi yaşamıştım. maaşallah sonrasında da bana hiç sıkıntı çıkarmadı, hsgde dahi daha önceden kesilmiş rahim dokularını, iç dikişlerin yerlerini ayırt edemediler. ama şimdi şimdi fazla kilomdan dolayı dikişler de zor kaynar mı diye bir düşünce de almadı değil. buna karşılık normal doğum evet elbette en sağlıklısı ama, kötü doktorların elinde çok kötü deneyimler yaşayan insanlar tanıdığımdan gözüm korkmuş halde. doğumu aniden gece başlayıp, doktoru cevap vermediği için, gittiği hastanenin nöbetçi ebe ve doktorlarıyla doğuranları, doğumda doktor kesi yapmadığı için her tarafı yırtılanları,20 saatte doğuranları falan duyuyorum. insanın korktuğu başına gelirmiş deyip ondan da tırsmıyor değilim.

ya ne bilim biz daha çok yeniydik akılda kalmadıki onların anlattıkları zaten biraz yakınınca doğumunuza yakın gene gelin egitimize demişlerdi :))) ya ben şeekr yükelmesi nasıl bişey bilmiyorum. ama işin içine çiş giriyorsa zk ya da yapamam tam bir işkence oluyor ki benim göbek neyin yoktu önceden eziyet olmuştu koca göbekli olanlar nasıl yapıyordu allah yardım etsin valla. ben gene hastanemde yaptırırm.

ya madem sezeryana sıcak bakıyon bari tam uyu doktorların konuşmalarını duyma bari yok makas yok bıçak yok nester ver. şimdi kesiyoruz haydi bismillah :)))) valla beni uyutsunlar ne yapıyolarsa yapsınlar asıyolarmı kesiyolarmı görmeyim duymayım. ama biz öyle kötü yerlere gitmiyoruz ki normal deoğumda kesip atsınlar. illaki bir özen olur. ama allah genede kötüsüne denk getirmesin. işin psikolojik boyutuda var. hani yırtıklar iyileşirde beyindeki hasar gitmez mazallah

benim şeker yüklemesi 24. haftada yapılacak. 24/28 haftalarda yapılıyormuş ama biz erken bakalım zaten varsa çıkar tedbirimizi erkenden alırız dedi. bende tamam dedim. önceki akşamdan bişey yiyip içmeyi bırakıyorsun. gidip kan veriyorsun ve açlık kan şekerine bakıyorlar. sonra 75 ml glukoz yükleyip (aşırı şekerli olacağından istersek 2 limonu bir kavanoz vs ye sıkıpta götürebiliyoruz, onunla karıştırınca limonata tarzı oluyor ve içmesi daha kolay oluyormuş) içirdikten sonra 1/2 saat bekleyip yine kan veriliyor. bu sefer tokluk kan şekerine bakılıyormuş.

kızlar şifayı aradım şeker yüklemesi kaçıncı haftada yapılıyor ve ücreti nedir dedim. onu doktorunuz belirliyor siz bana söylüyorsunuz ona göre fiyat veriyoruz dedi. misal bir doktor başka bir gr. ister başka bir doktor başka bir gr. ister ve şu kadar saat yapılsın dermiş ona göre fiyat çıkarmış. bunun bir standartı yokmu dedim. yok dedi. ama en az limiti ve fiyatı nedir demek aklıma gelmedi gene bir arasammı ki ?

hımm sana ne güzel anlatmış. ben şeker yüklemesi nezaman dopler ne zman olcak dediğimde karı bozulmuştu. bak sen böyle anlatınca hepten gıcık oldum karıya.. maden bir gece öncede yeme içmeyi kesiyorsun benim yarınki muayenede şeker yüklemesi yapılmayacak demektir. belki h.içi gel yapalım der. net hesabına bugün 25+1 mişim. bakalım yarın çıkıcak. genelde 3 gün geri oluyordu buda birebir uyumlu anlamına gliyordu mesela 24+5 gibi çıkıyordum. inş gene aynı ölçüdedirde yavrucak büyümüştür.

peki bu şeker yüklemesinden sonra ne gibi testler olacak bilginiz varmı? hani sorayım desem gene uyuz moda bürünürmü. bir salı gelsede gidip sadık beyle konuşsam belki sorularım gocunmadan bozulmadan cevaplayan birini önerir.

normal doğumu hiç düşünmedim, aşırı ağrı durumlarında bayılırım ben. dayanamam. o yüzden sezeryan olsun diyorum:), valla benimde eşim ağlar ama ben ondan 10 defa önce ağlayacağım için o benimle ilgilenmekten ağlamaya fırsat bulamaz :)dediğin gibi girip görmeleri lazım, bir daha böyle bir durumu yaşama şansları yok. o anı seninle paylaşması güzel olur diye düşünüyorum.

nevincim sen yine ameliyatlar konusunda tecrübelisin, yani yaşamışlığın var.. ben bu konulardan çok korkuyorum. o yüzden direk bayılıp sezeryanla alsınlar istiyorum. birde ne zaman olacağını bilmeden beklemekte bana göre değil.. böyle tarihini bilirsem daha rahat olurum gibime geliyor. dikişleri tutmaz vs gibi şeyleride hiç düşünme, kilonu çok abartıyorsun, bence gayet iyiydin. ne kilolular doğuruyor, ve ameliyat oluyorlar.. sen bu konuda rahat ol :)

duygucum 24. hafta ile 28. hafta arasında yapılırmış. 50 ml ve 100 ml oluyormuş. 50 de şüpheli bişey olursa bu sefer 100 yüklüyorlarmış. o yüzden benim dr 75 yükleyecek. ortasını buldu benimki :)

şeker yüklemesindeki detayı yüklemeyi yapan kız anlattı. çünkü sonrasında detaylı ultrasona gircem, bu detyaları anlattı ve bunlar için bize 2 saat süre lazım dedi :) galiba iyi zamanına denk gelmiştim, sağolsun bilgilendirdi.

bebek muhakkak büyümüştür, gerçi 21. haftadan sonra gelişimleri önceki dönemlere göre biraz daha yavaşlıyormuş. seninki 700 / 800 gr ayaklaşmıştır artık...
şeker yüklemesinden sonra bir test tok sanırım, allah korusun şeker çıkarsada diyet yada ileriki safhalarında insülün iğne başlanıyor

ya bu arada enteresandır beni sonradan centraldan kimse aramadı. ama doğuma yakın bir daha gitmeyi düşünüyorum. ikramları falan da fena değildi, evde mal mal oturcağıma, gider bir kere daha dinlerim:)))))
ben tam uyumak istemem.15 sene önce ilk kez ameliyat olduğumda narkoz alıp tam uyumuştum, sonra ameliyat uzayınca bir kere daha narkoz vermişler, yoğun bakımda uyanırken nefes alamaz oldum, ciğerlerimi aspire etmek zorunda kaldılar, vücut ısım da düşmüş tir tir titriyordum, çok kötü bir deneyimdi, o yüzden gaz tipi narkoz almaya ödüm patlıyor.
epiduralde sana sakinleştirici bir şey de veriyorlar. hafiften sarhoş gibi oluyorsun zaten gerilmiyorsun. zaten doktorlar da devamlı seni sakinleştiriyor. ha olur da yine de sinirlerin gerilirse söylüyorsun, sana opudaki gibi hafif uyku veren bir iğne yapıyorlar. hatta bana ameliyatta sakinleştiricinin de etkisiyle aşırı bir gülme isteği gelmişti:))) ben gülerken dikiş atamadıklarından öyle bir iğne yapıp kısa bir süre baymışlardı. 15 dakika sonra bir uyandım dikişler falan bitmiş, odama çıkartıyorlar.
bu bahsettiğim olaylar da hep iyi iyi hastanelerde olan şeyler. mesela bir arkadaş medipolde bir doktora gidiyordu, gece aniden doğumu başlayınca kendi doktoru gelmemiş, nöbetçi doktorla ve ebelerle doğurmuş.
kesi atmadıkları için her tarafı yırtılan da yine ünlü bir doktorun hastası. 20 saatte doğuran da bursa medical parkda doğurdu. rahmi açılmadığı halde doktoru erkenden suni sancı vermiş, kız saatlerce sancı çekmiş, hatta bir ara ne olur sezeryana alın diye yalvarmaya başlamış, kabus gibiydi diyor. yani hepsi doğurmadan önce doktorlarına güvenen insanlar ama ak koyun kara koyun son anda ortaya çıkıyor. ha evet bir şekilde atlatıyorsun ama dediğin gibi psikolojik yarası geride kalıyor.
şeker yüklemesini her yer yapıyor. zaten çok basit bir test. kızılayda falan bile var. ama senin hastanenin söylediğinden anladığım kaç kere glikoz içilip kan alıncak, idrar da olacakmı şeklinde çeşitleri var. sadece açlık, tokluk kana bakılcaksa ben de zk'de yaptırır geçerim. ne başka yere para vercem? ama daha önce yaptırdığım gibi işin içine idrar ve yarımşar saat bekleyip 2-3 defa glikoz içme girerse özele giderim.

canım zaten bizim yaşlarda pek normal doğum yaptırmak istemiyorlar. çok düşük bir ihtimal ama normal doğumda tansiyon çıkar, kalp zorlanır falan diye endişe ediyor özeldeki doktorlar. hele bir de bizim gibi tüp yapınca yani zorlukla yapılmış, sonra bir kere daha hamile kalman muallakta bir bebek olunca, hiç kasmayalım sezeryanla alalım gitsin diyorlar. o yüzden sana bana biz istesek de istemesek de sezeryan önerirler(hani illa normal doğum yaptıracam diye takıntılı bir doktor olmadığı sürece, ki ikimizin de doktorunun öyle olduğunu sanmıyorum)
ama şu var artık normal doğumda da epidural veriyorlar. yani o en son acıyı falan hiç hissetmiyorsun. sezeryanda da senin seçimin sen istersen temelli bayarlar. ben epidural istiyorum, dediğim gibi zaten sakinleştirici veriyorlar. bir de önüne perde gibi bir bez koyuyorlar, ne oluyor bitiyor görmüyorsun. ama bebeğimin göbeğinin kesildiği an uyanık olup görmek isterim:)))

ay nesinir bozucu olur düşün sen doktorsun ameliyat olan bir hasta gülüyor ve dikiş atamıyon. manyakmıdır nedir derim heralde :)))

valla benimki sırf hastane kazansın diye yok iç bekle git gene ver yok 2-3 saat bekle olayını yapabilir olmadı bende fiyat alıp başka yerde yaparım. centrale gideceğin zaman haber et banada bende gelirim zaten evde olcam zamn gecsin hiç değilse. o değilde onların ikramları hep aynı biliyomusun :))) faceten sayfasını beğenmiştim arara gebe eğitim resimelri ekrana düşüyor aşcı bu standart menüylemi ödüller almış yani . sürekli resimlerde aynı yemekler:) bu defa 2 tabak yeriz :)) bebekler büyüdü ya :)))

ha ha ha ay koptum:)))) sen de ne cinsin oturup yemeklere dikkat etmişin fotolarda:))))) boşver aynı şeyleri versinler. bir şeyler veriyorlar, aç susuz oturtmuyorlar ya buna da şükür. yoksa 1 bardak su vermeyen yerler de vardır eminim. demem o ki zaten gayet kadınlar toplamış sanki gün yapıyorlar gibi bir eğitim. evde kös kös oturcağımıza gideriz orada bir kere daha takılırız. istersen mayısa ya da hazirana şimdiden adımızı yazdıralım.
bu arada gülme krizine girmem hakikaten çok sinir bozucuydu. bir de onlar gülme dedikçe daha çok kahkaha atıyordum. en son verdiler anesteziyi de pat diye uyumuşum kalmışım:))) yoksa bugün ameliyat yeri olarak incecik bir çizgi olacağına yamuk yumuk zik zak şeklinde bir dikiş olabilirdi:)))

ederim tabi dikkat aşçının madalyalarıyla övünmeyi biliyolar. madem gün gibi bizde giderken 1-2 börek götürelimde aşçıya kapak olsun :))) aşçı efendi artık şu menünü değiştir diyelim. haziran geç olur bnce mayıs iyi. hatta bu ay sonuda oalbilir :)) ama bu ay sonu ben işteyim 26 nisan uymaz bana . ama haziran sonuna ben doğurmuş olurum belkide:)

bazı sarhoşlar vardır içip içip gülme krizine girerler yada öpücem öpücem deyip dururlar alalhtan doktora öpücem dememişsin :)))

bu arada ben de güzel bir blog buldum. belki göz atmak istersiniz. linkini vermeye çalıştım ama nedense burada çıkmıyor. ismi poyrazlı günler. google da aratırsanız çıkar. özellikle bebek alış verişi başlıklı kısmı okuyun, bu da başka bir bakış açısı.... bir kaç tane de iyi ip ucu var.

Son düzenleme:

ya bebek odaları varda benimde aklıma geldi daha o işlerde var dimi. aman ne zor işler ya yap yap bitmez artık birde süs şekerleme koymuş kadın yarın doktordan sonra sabahtan emimönü yapayım dedim ama kardeşim çalışıyormuş. annemde dayısı vefat etti onun 7 si varmış. bende tek gitmek istemedim nolur nolmaz diye. kaldıkça kalcak eminönü işi (((

O bloğu ben okumuştum güzel hoşuma gitmişti.
Duygucum eminönü için acele etme işten çıkınca haftaiçi bir gün gidersin daha tenha oluyor cumartesi çarşıya gidilmez esnafında işleri yoğun oluyor bakmıyolar bile beraber de gidebiliriz ama sen benden önde olduğun için gitmek istiyorsun haliyle benim de daha yeni olumca öyle hoppidik hoppidik gezmeye korkuyorum anlarsın beni belki haziran gibi gidebiliriz ama doğumuna az kalmış olur. Gerçi şeler süs işi de en sona da kalsa olur.

valla ben ne dersem o olsun :)) kalkıp normal diye tutturma şansı yok sanırım. şu yarı baygınlık olayınıda doğum yaklaşınca detaylı düşünürüm. (sebebide kardeşim sezeryan sonrası tuvalete cıkamadı, 2 defa lagman yapmak zorunda kaldılar, çok sıkıştırmıştı onu) ama o kanlı manlı hallerini göstermesinler bana. o görüntü beni kötü etkiler. geçen programda bile bebeği çıkarttıkları an gözlerimi kapattım. orda bile görmeye dayanamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…