Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

valal bende sen gibi diyordum yaş konusunda görümcem falan konu olduğuna bişey dediklerinde onların inadına yaşım daha genç düşünmüyorum 2013 ten önce diyordum 2013 te evliliğimin 5. yılı dolacak bende 30 umda olucam diye konuşuyordum. ama içimdende siz öyle bil,n ama ben daha erken yapcam diyordum. al işte allah bana günümü gösterdi. artık çokmu iyi niyetliydimde oldu yoksa kötüydümde dersmi verdi düşünmek gerek((

ben hala johns bebe yağı sürüyorum evin orda koca bir aktar var acıbadem sütü yok yağı vardı. diğer küçük tozlu olan aktarda vardı sütü ama markası destek ti birde 75 ml çook azdı. siz bebak marka dediğiniz içinde almadım artık kadıköye yolum düşerse ordan bakarım. şuan için kıllanma yok mis gibi amayarın nolur bilinmiyor. varsın kıllansın ya nolcek.
bende kollarımı arada alırdım ama aylardır almıyorum çok ilginçtir kıllar uzamıyor gelişimleri durmuş gbi ama her bölgeninki öyle.

nevo hani ben işten çıkıyorum ya zk.nın gebe okulunada gidelim mi? çok faydalı şeyler anlatıyolarmış. bu sonaydan hayır yok. hep iş hep iş. şirketi kurtarcak sanki:) eliftezati uzak gelemez. bari biz gidelimde öğrendiklerimi anlatalım bu garibanlara ne dersin:) ben salı kan vermeye gidicem sorarım hangi günler eğitim var diye.

ANACIM ŞUNUN ŞURASINDA DOĞUMUNA NE KALDIKİ gebelik okuluna gidiyosun :) hem elinde 9 ay gün kitabın var, internetin var kafana takılanı açar öğrenirsin.. valla doğru söylüyorsun benden hayır yok ama işten dolayı değil, çok ağır kanlı olmuşum :)) tuvalete giderken bile 10 defa düşünür olmuşum. sen olaki ikinciyi yaparsan sakın çok bekleme. yaşla birlikte daha da zorluyor galiba. hiiç evden çıkasım yok. eşimin dediği gibi 4 dönüm bostan, yan gel yat osman olmuşum :))

Ben hiç kollarımı almadım yazın da sararıyor zaten yeterince kıl alıyoruz bir de onlarla uğraşamam. Gratis yada rosseman gibi kişisel bakım marketlerinde bulabilirsin bebak ı.işte hamilelik bu zamana kısmetmiş diyelim biz ne istersek isteyelim Allahım dediği oluyor.

Valla yakın olsam ben de giderdim salı fertil e gidicez şimin işe dönme olayı olmasa sadık a birlikte uğrardık.

ok o mağazalara bakayım bari. ya bırak eşini o işe gitsin. arabayıda sen al. nasıl olsa artık kullanıyon nereye kadar sizi norda takılcan yavaşca sağdan sağdan hız yapmadan gelirsin işte. bende bu hafta rapor laıp gelmiycem işe. o derdimde olmıycak rahat takılırız :)) tabi bu hain planlarımdan kimsenin haberi yok.patron salağı hala gelip şunuda yap bunuda yap diyor deli ediyor beni. onun derdi iş bırakmamam. am hiiiiç kusura bakmasın.

nolcakki bilgiden ne zarar gelmiş. hem allah kısmet eder sonuna kadar gidebilirsek ben normal doğum istiyorum belki faydası olur. hem doğumdan sonraki bilgileride veriyolardır. illaki bir faydasını görürüm. hem evde oturup ne yapayım zaman geçmez sonra kendimi dinlerim. bari fırsat varken iyide olursam gideyim diyorum. yok ben hala uyuşuk değilim ama ayakalarım çok şişiyor (( birde son 2 gündür sırtım ağrıyor. acep ciğerimmi dedim ama alakası yok sanırım masa başı kontrolsüz oturmaktan oluyor ((

birde sizlere şey soracaktım gecen doğum yapan arkadaşa gittik bebek 5,5 aylık onunda aklında kalmış ama net hatırlamıyor. hamileyken sağa yatmayın bebek beslenemiyormuymuş neymiş mehmet özün kitabında okumuş. ama sağmı solmu tam hatırlayamadı. bende hep sola yatın diye duyuyorum sırt üstü ve sola yatmak ne makbulümüdür. beni 9 ay kitabında yazmıyorda :) yoksa bu işin bir kuralı yok nasıl rahatsan öyle yatmı doğrudur.

duygucum bir tembelliktir gidiyor bende, yeni bilgi bile öğrenecek mecalim kalmadı :) sen kendinde o gücü görüyorsan git, ne öğrenirsen kardır. insan sürekli çalışınca evde oluncada dinlenmek istiyor galiba. o yüzden çıkmak istemiyorum. belkide uzun süreli evde kalsam bende daralıp çıkmak isterim. allah nasip kısmet ederse yaklaşık 18 yıldır ilk defa bu doğum izniyle 15/20 günden fazla evde kalmış olacağım :))

senin bel ağrında dediğin gibi kontrolsüz oturmaktan birde artık göbeğin çok olmasada hamilelikte ağırlık merkezin değişiyormuş ve buda bel bacak ağrılarına sebep oluyormuş.

şu sağ sol olayını da kaburga ağrısı olunca doktora sordum. sola yatılması gerektiği yazıyor internette dedim. soldan atardamar mı ne geçiyormuş. sola yatınca kan akışı rahat oluyormuş, sağ yada sırt üstü yatılınca ona baskı olup kan akışı sağlıklı olmayabiliyormuş. doktorumda istediğin gibi, nasıl rahat ediyorsan öyle yat, her vücudun yapısı, rahat etme biçimi farrklı o yüzden o hikaye kısmına takılma sen dedi :)) çok rahatladım şimdi. nasıl rahatsam o pozisyondayım. zaten kardeşimde diyorki göbek büyüdükçe istesende sırt üstü yatamıyorsun, nefes alamıyorsun o zaman diyor :)

ya şu acı badem sütünü eşim almış ama 1 kez sürebildim, kokusu çok fena geldi bana. onu sürüp sonra işe nasıl gelebilirimki. bende daha göbeğim tam büyümedi bahanesiyle sürmedim bir daha :), ama yakında hafta sonlarıda olsa sürmeye başliyim. yoksa ilerde yırtık pırtık blucine dönerim.

duygucum başka yer desen belki ama ben zkdeki kursa gitmem. bir kere her şeyden önce dün de dediğim gibi devamlı çişim geliyor. zk'de de tuvaletlere giremiyorum. orada kursa gitsem çişim gelirse ne yapcam tedirginliğinden kurstan da bir şey anlayamam:) ayrıca çok kalabalık, her çeşit insan var, insanlar üstüme üstüme geliyor, hepsinden ayrı mikrop alcakmışım gibi geliyor orada.
sanırım acıbademin devamlı tekrarlanan kursları var. bir sormak lazım..
şifanın da hem ataşehir hem de kadıköyde varmış. ama sitesine baktım katılım ücretli diyor. kaç para sormak lazım. öyle az bişeyse kadıköy şifa bana çok yakın olduğundan düşünebilirim. sonuçta başka yerede gel git yine para tutacak. yol parasına vereceğime yürüyerek giderim.

elifcim gebze medical parkda bu ctesi kısa bir eğitim var. hatta ayşe öner diye meşhuur bir doğum koçu var,kendinin okulu var, orada 500 liraya falan ücretle gebelik ve bebek bakım kursları oluyor çok ender olarak da böyle ücretsiz seminerlere katılıyor. o verecekmiş eğitimi, facebook sayfasında gördüm. hala kayıt alıyorlarsa git istersen.
bilgi için tel vermişler: 0216 386 3813 mustela sponsor olduğu için onlara kaydoluyorsun sanırım. bu arada gebelik haftanı sorarlarsa ileri bir hafta söyle. bu tip kurslara yeni gebeleri almakta mırın kırın ediyorlar:))) yani bu kadının seminerleri çok meşhur bir daha fırsatın olmayabilir, ne yap yap ısrar et, yalvar yakar kendini kaydettir derim.
http://www.mustela.com.tr/tr/main.html#/haberler/hamilelik-seminerleri

Son düzenleme:

ya benim çişim gündüz çok gelmiyor gece çok oluyor. yada geliyor fark etmiyorum geceleri çok kalkıyorum hatta yok gibi oluyor ama genede gidiyorum meğerse doluymuş. aslında hastalık kapma işini bende düşündüm hani nihayetinde insandır hor görme falan dedim ama çok bakımsız kirli pis kadınlar geliyor hani aynı ortamda nefesler aldığım aklıma gelir dururdu orda ondan acaba hastalık kaparmıyım diye sürekli düşünürüm. neyse zaten bi işten ıkayım gitsem mayıs sonunda anca giderim eğer sağlığım falan iyi olursa giderim. belki ozmana kadar benimde çiş muhabbetim gündüzede sarkar. o zman acıbadem ve şifaya sormak gerek. ama ben bir hastaneye sormuştum gebe okulunu şuan için yok demişlerdi. emin değilim ama şifa olabilir bu.

kızlar aklıma gene bişey geldi off buda ne saçmalıyor demeyin fikriniz öğreneyim en azından :) hani ben hep normal doğum istiyorum ya tabi şuan daha çoook erken zman neyi gösterir bilinmez ama olaki herşey yolunda ve çok güzel gitti normal doğum yapıcam. sizce eşim doğuma girmelimi. ben normal doğumda yanımda olsun istiyorum o korkuyordu. sonra işte bunun kuzeni doğuma girmiş eşimede bence normal olursa sende gir falan dedi ama bizimki tırsak girermi bilmiyorum. bende öyle ameliyathanlerde tek olunca çok korkuyorum zaten etrafa hayatta bakmam. bışımı bırakın gözümün ucunu bile kaldırıp bakmam. doğru olurmu eşimi doğuma sokmak. sonuçta benim başucumda olup elimi tutucak. hani diğer taraflarla işi olmayacak :)))

Yok be yavrum naaptın daha şırdan tuzla ya gidemiyorum hem masıl dönsün eşim minibüslerle işe adam hayatında bikaç kez binmiş :) hem salı günü teyzem safra kesesi ameliyatı olucak belki beni tuzla ya bırakır. Hem nevin in dediği doğru boşver sen zk yı sağlıksı bir ortam orası türlü türlü gebe var özelleri araştır. Bi arkadaşım hamilelik platesine gitmişti faydası oldumu bilmem ama normal doğum yaptı. Senin bu cumartesi dimi kontrol ya sizin hiçbirinize daha şeker yüklemesi yapmadılar haberin varmı ne zaman yapılacak sana merak ettim?

Ya ben de sürüyorum ama o öyle dışardan pis kokmuyorki canım zaten yüzüne sürmicn vücuduma sürücen geceleri yatarken sür bence hem göbek çıkmasa bile sürmeye 3. Aydan itibaren başlamak gerekiyormuş.

Kız sen ne araştırmacı gazeteci kadınsın valla süpersin arayım bakayım yalan söylemeyi de beceremem ama 12 haftalığım demek yeterli mi acaba yoksa 15 haftalık mı desem :) son adet gününü de sorarlarmı ona göre hesaplayayım da öyle arayayım :) ayşe öner i biliyorum kitapları da meşhur ben zaten eğer kalp atışını duyarsak cumartesi gidicem medikal e kendi doktoruma.

Canım ne saçmalaması her türlü şeyi konuluyoruz burda bu da önemli bir konu bence normal olursa girsin tabi baş ucunda olur görmez yani o yüzden fena olmaz ama sancılı bir süreç normal doğum iyice cinlerini tepene çıkartıp çocuğu geri tepmesin bir de kocan onu da düşün:) ben olsam girmesin yalnız yalnız doktorların eşliğinde doğurayım derdim sanırım.

Bir de kızlar doğum fotoğrafçısı düşünüyomusunuz??? en önce ben doğuracam ya hep ondan ben düşünüyorum bunları :)

canım bu biraz da size ve karakter yapılarınıza bağlı. ben mesela orada eşimi istemem, çünkü eşim yapı olarak soğukkanlı ve sakin bir yapıya sahip değil. bana destek olacağına ben onu sakinleştirmek zorunda kalabilirim zira eşimi tanıyorsam sancı gelip ben acı çektikçe panikler, oturup ağlama olasılığı ya da ne bileyim karım acı çekiyor diye doktorlara bas bas bağırma olasılığı var. ha ancak ben doğumu yaptıktan sonra en son göbek bağını keserken içeri alabilirler. Eşim dışında annemi yanıma alsam diye de düşünmüştüm. Ama anne kalbi bu ona da zor gelebilir. Yani kendi 2 kere doğurmuş olsa da, bunun ne kadar normal bir şey olduğunu bilse de biliyorum ki ömründen ömür gider. Yani kadıncağızı ben doğuruncaya kadar 5 yıl yaşlandırmak istemem:))) Aslında şimdi düşünüyorum da herhalde bir tek erkek kardeşim böyle bir şeyde sakin ve soğuk kanlı durabilirdi:))))) Yani benim ailemden hayır yok, sen eşini tart biç ona göre karar ver:)))) Dediğim gibi orada hem doğurup hem de yanındakini sakinleştirmeye çalışmak zorunda kalma:)))

duygucumm ben normal yapıyor olsaydım, hani epidural vs deniyorya öyle olsaydı eşimi yanımda isterdim. ondan destek alırdım. tabi o girmeye cesaret edermiydi bilmiyorum :) geçenlerde tv de ilk nefes programında gösterdi adam karısının başında gayet güzel duruyorlar, alt tarafta çarşaf var ve doktor onun arkasında... kadın gayet iyi, gülümsüyor falan.. yani bence seninde eşin girsin.

elifimm ben fotoğrafçı düşünmüyorum. kendimiz çekeriz onlar yeter. kendi düğün fotoğraflarımızı bile kaldırmışım 5 yıldır 1 defa indirip bakmadım :))

tabi bizimkilerde anasından arabayla doğdukları için binemiyolar. benimki hala kalabalık otobüse binince eve gergin geliyor. hatta geçen karının biri buna laf etmiş yatana kadar konuştu bende dedim zaten iniyomuşsun lafını söyleseydin 40 tane şeyim olsa birini sana sürmem diye:)))) toplum içinde nasıl söyleyim diyor valla sustuğun kabahat dedim. ama şimdi metro kullanıyor ya gayet raht alıştı yani ee birde ben arabay el koyunca haliyle toplu taşımaya kaldı. sabah metroya bıraktım kadıköy yapıpı ordan vapurla beşiktaş yapıp iş görüşmesine gitti. dönüştede aynı şekilde gelip acıbademde başka bir iş görüşmesine gideicek:))) gıc demedi valla arabayla gidilmez oralara dedi başka zaman olsa arabasız gitmezdi :)))

ya ben illa zk. ya gitcem niye mani oluyonuz ço kfaydalı bilgiler veriyolarmış hııııhhh .... hem central hospitalada gittik noldu bende hiçte faydası olmadı. ben pek memnun kalmadım hatta aradıklarında söyledimde doğuma yönelik bir eğitim ilka nadan itibaren gebelik hakkında bilgi verilmedi dedim. düşün onca aşı test var hangisi hangi zamnda yapılmalı anlatmadılar. ne anladım ben o okuldan..

sağlık ocağındaki ebe 28. hastada şeker yüklemi olcak dedi. yarınki ultrason haftam n e çıkcak ona göre benim 3-4 hafta sonra yapılırmış. haa doktorum gerek yok dermi bilemem. derse gene zk ya giderim sizin inadınıza :)))) gitmeyin diyonuz ya:) yüklemede şöyle oluyormuş önce kan veriyormuş. daha sonra şekerli su içiriyolarmış biraz zaman sonra gene kan veriyormuşsun. bir arkdaş dediki sade şekerli su mideni bulandırır limonata götür yanında içine dökersin demişti. yada sadece limonda olabilir.

doğum fotocusuna gelince. memeroilde 5 poza kadar doğumun içindeydi. yani oda süsleme lohusa şerbeti + 5 poz foto beleşti doğum ücretine dahildi ama benim şifada istyiyorsan ayrıca ücretli olarak ayarlıyorlar.

bende onu düşündüm daha düne kadar karnımı bile ellemekten korkan adam doğuma nasıl girer dedim ama birazda şahit olsun istiyorum:)) annemi hayatta sokmam diri girer ölü çıkar accayip tırsaktır ölür mölür başıma kalır :))) kendi yıllardır hastalık çekmesine rağmen bir başı ağrısa bile oturup saatlerde düşünüp tansiyonunu tavan yapan biridir doğuma nasıl sokabilirimki.hani tek doğum yapmak zorunda kalsam bile dktorsuz bir ortamda kendim yaparım anamı yanaştırmam :)) ama günler yaklaştıkça eşimin nabzını ölçeyim. ne zorluklarla bu çocuğa sahip olduğumuzu görsün. tüp sürecine ayrı şahit oldu buna ayrı olsun :))) çok fenayım yaa yaşasın kötülük nihahhaa

elifcim şeker yüklemesi 23-24. haftada oluyor dedi benim doktor.
bence de en az 15 falan de. kurslara bazen çok başvuru oluyor, gebeliği ilerlemiş olanlara öncelik tanıyorlar. Hatta gerekirse ben mustela çatlak kremi kullanıyorum, müşterinizim, çok memnunum, ilerde de çocuğuma hep sizin ürünlerinizi kullanmayı düşünüyorum falan de yağla balla adamları. Bir de zaten medical park müşterisiyim, orada bu ctesi randevum var diye ekle.
Son olarak ben doğum fotoğrafçısı düşünmüyorum. Zaten 500 liradan aşağı gelen yok. Tamam çok güzel bir hatıra ama benim eşim de çok çok iyi bir fotoğrafçıdır, o muhakkak fotoğraflar çekecektir diye düşünüyorum. Bir de tanımadığım bir kadının doğumda etrafımda dolanıp durması hoşuma gider mi bilmiyorum. Evlenirken düğün fotoğrafçısıyla bile kavga etmiş insanım ben(salak adam geç kaldı, sonra da bol bol bizi çekeceğine abuk subuk misafirleri çekti durdu) Yani gergin zamanlarda etrafımdaki herkese çatma huyum var...

Benim hevesim var ama yaparmıyom bilmem kendimiz çekeriz doğumdan sonra temiz pak daha iyi olur belki ama albüm gibi olması güzel olurdu onu da çekeriz pozları siyah beyaz falan yaptırırız fotocuya olur biter:) senin de için geçmiş be sonayım :) yılmışsın sanırım çalışmaktan ondan oluyor.

Ay duygu çok güldüm 40 tane şeyim olsa birini sana sürmem deyip cidden minibüsten indiğini düşünsene :))) sende de ne laflar heee :) kız sen zk aşıpı oldun çıktın alamıyon ordan kendini şeker yükşemesi yapar doktorun ama içine limon sıkmak sonucu etkiler mi sormak lazım baklavanın üzerine limon sıkıp yiyen var şele hastalarından şekeri düşürüyo olabilir bence doğru değil yaptırmışken adam gibi yaptır.
Ben de foto işini aslında severim isterim ama uğraşabiliryim bilmem kendimiz çekeriz süsleriz bastırırız falan.

evet bende izledim onu birde o kadınınki epidural sezeyandı düşün yani daha kötü bence. benim sezeryan olursa direkt uyutsunlar isterim epidural istemem. ama normal doğum olursa belki düşünürüm onunda riskleri var çünkü. nevinin dediği gibi benimde eşimde korkum oturup ağlaması doktorlarla kavga etmez işleri bu yapmak zorundalr der ama salya sümük ağlayacağından eminim belki de güçlü durmak adına sıkar kendini bir cesaret gelir bellide olmaz. garibi başına geleceklerden habersiz yaşıyor şimdi :))) dışarda o sancıyı çekceğine gelsin birlikte yanımda çeksin dimi.:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…