he biliyorum o sokağı çabutçuların olduğu sokağı diyosun. beyoğlundada terkosta var o tür şeyler hatta hint kıyfetleri satan bir mağaza ve nedense her dönem inirimdeyiz diye koca koca yazılar asarlar:) salı pazarında varsada deneme yapmadan alınmaz git gel onlamı uğraşcam hem mağazayla aynı fiyat oluyor değmez. en iyisi dediğin mağazalara bakmak. kot madem ince diyosun onada bakayım 1 kot işimi görür zaten. gerisini elbise almak en iyisi.
duygucum taytda düşünebilirsin, ben yazın yumuşacık ince penye taytlar oluyorya onlarla cok rahat ediyorum. üstüne uzun penye vs ile.. gebede 3 tanede etek almıştım. ama benimde yazın dışarlarda giymek için hamile taytı ve şortu almam lazım. kardeşim heryerde de bulamıyorsun ki, bulduklarında çok çirkin duruyor falan
duygucum taytda düşünebilirsin, ben yazın yumuşacık ince penye taytlar oluyorya onlarla cok rahat ediyorum. üstüne uzun penye vs ile.. gebede 3 tanede etek almıştım. ama benimde yazın dışarlarda giymek için hamile taytı ve şortu almam lazım. kardeşim heryerde de bulamıyorsun ki, bulduklarında çok çirkin duruyor falan
ay evet ya hamile kıyafetlerinin çoğu son derece zevksiz çirkin çirkin şeyler. geçende gap markasının amerika internet sitesine bakıyordum. o kadar güzel pantolonlar, şortlar, elbiseler vardı ki, türkiyeye hamile serisini getirmediklerine harbiden hayıflandım. hamile kıyafetleri satan bütün mağazalara bakıyorum bakıyorum çoğunda hep aynı kaba biçimsiz pantolonlar, elbiseler, bluzlar. çoğunun kumaşları desenleri falan da hiç güzel değil. şöyle zevk sahibi bir şeyler bizim de hakkımız değil mi anlamıyorum ki???
ay evet ya hamile kıyafetlerinin çoğu son derece zevksiz çirkin çirkin şeyler. geçende gap markasının amerika internet sitesine bakıyordum. o kadar güzel pantolonlar, şortlar, elbiseler vardı ki, türkiyeye hamile serisini getirmediklerine harbiden hayıflandım. hamile kıyafetleri satan bütün mağazalara bakıyorum bakıyorum çoğunda hep aynı kaba biçimsiz pantolonlar, elbiseler, bluzlar. çoğunun kumaşları desenleri falan da hiç güzel değil. şöyle zevk sahibi bir şeyler bizim de hakkımız değil mi anlamıyorum ki???
tayt falan giyemem ben senin gibi zayıf değilimki kıçım ayrı başım ayrı gider. artık taydı doğumdan sonra iğne ipliğe döndüğümde giyerim puahahhahha:)))))
aynen hamile giyim o kdar kötüki. hani köy yerinde giyceğin kıyafet gibiler benekli desenli eski döşek yüzleri gibi :))))
bu arada isim işini ne yaptınız. biz hala beklemedeyiz depar atıcaz galiba. buda ayrı bir zormuş. sanırım 2 isim koycaz yani ben niyeyse 2 isimli istiyorum.
aynen hamile giyim o kdar kötüki. hani köy yerinde giyceğin kıyafet gibiler benekli desenli eski döşek yüzleri gibi :))))
bu arada isim işini ne yaptınız. biz hala beklemedeyiz depar atıcaz galiba. buda ayrı bir zormuş. sanırım 2 isim koycaz yani ben niyeyse 2 isimli istiyorum.
ay evet ya hele bir elbiseler var çuval gibi yapmışlar. üzerinde çirkin çirkin desenler ya da nakışlar hani anca dediğin gibi köy yerinde giyersin. bir de her gittiğim hamile mağazasında koy salopet tulum çıkarmalarına gıcığım. hani böyle gelenek olmuş sanki... fakat giyenler nasıl giyiyor anlamış da değilim. zira ben dakika başı tuvalete gidiyorum. dışarılarda falan onu çıkartıp düğmelerini falan çözünceye kadar donuma yaparım gibi geliyor.
biz galiba isme karar verdik. ben irem olsun dedim eşim de lara. irem lara diye şimdilik kararlaştırmış haldeyiz. tabi daha zaman çok belki fikrimiz değişir.
ay evet ya hele bir elbiseler var çuval gibi yapmışlar. üzerinde çirkin çirkin desenler ya da nakışlar hani anca dediğin gibi köy yerinde giyersin. bir de her gittiğim hamile mağazasında kot salopet tulum çıkarmalarına gıcığım. hani böyle gelenek olmuş sanki... fakat giyenler nasıl giyiyor anlamış da değilim. zira ben dakika başı tuvalete gidiyorum. dışarılarda falan onu çıkartıp düğmelerini falan çözünceye kadar donuma yaparım gibi geliyor.
biz galiba isme karar verdik. ben irem olsun dedim eşim de lara. irem lara diye şimdilik kararlaştırmış haldeyiz. tabi daha zaman çok belki fikrimiz değişir.
aynen benimde öyle en az 3 kez çişe kalkıyorum gece öncede olsa sallarım ama zarar verir diye mecburen kalkıyorum. ve minnacık geliyor bigün ölçücem valla 1 çay bardağı gelmiyodur. o yüzden uyku düzenim yok neredeyse saat başı kalkıyorum gibiO tuvalete sık gitme olayı bende de var yaa. geceleri 2/3 defa kalkıyorum. geldiğide azcık. emeğime değmiyor yani :)) gitmesemde olmuyor çok varmış gibi sıkıştırıyor.
irem lara çok güzel bir isim. ama en çok lara yı beğendim.
O tuvalete sık gitme olayı bende de var yaa. geceleri 2/3 defa kalkıyorum. geldiğide azcık. emeğime değmiyor yani :)) gitmesemde olmuyor çok varmış gibi sıkıştırıyor.
irem lara çok güzel bir isim. ama en çok lara yı beğendim.
ay bak oraya buraya değmesini de düşünmemiştim ıyyyy... zaten her halükarda öyle ıncıklı cıncıklı kıyafetleri sevmem.yok anam biz hamileyiz nerde kolay kıyafet yumuşak kumaş var onları giymek lazım. be öyle tulum. bir de çıakrtırkende sağa sola sürter düşünsene avm wc lerine değdiğini böööğğğ((
bizde isim bulduk ama her an değişebilir gibi geliyor. bol türkçe karakter var nevin sen pek seversin yurt dışı için iyi olur :)) ülkü beray olabilir beray eşimlede uyumlu. iremde dayımın kızı soğuk nevale uyuz bir kız daha ilk okulmu ortaokulamı ne gidiyor ama ben gıcık oluyom ona :))
yok anam biz hamileyiz nerde kolay kıyafet yumuşak kumaş var onları giymek lazım. be öyle tulum. bir de çıakrtırkende sağa sola sürter düşünsene avm wc lerine değdiğini böööğğğ((
bizde isim bulduk ama her an değişebilir gibi geliyor. bol türkçe karakter var nevin sen pek seversin yurt dışı için iyi olur :)) ülkü beray olabilir beray eşimlede uyumlu. iremde dayımın kızı soğuk nevale uyuz bir kız daha ilk okulmu ortaokulamı ne gidiyor ama ben gıcık oluyom ona :))
beray ismi güzel. ama dediğin gibi doğana kadar değişebilir :) ben anıl ve onur ismini seviyorum ama dediğin gibi o isimleri uyuz birileri taşıdımı insan hiç koymak istemiyor :) sırf o yüzden koymuyorum.
ya sizin bebeklerin hareketleri ne durumda, bizimki çok uzun süredir hergün defalarca hareket ederdi ama 2 gündür çok az, yani günde 2/3 kez gibi.. üzülüyorum valla.
benimkinin de 1 haftadır falan hareketi azaldı canım. sanırım daha çok uyumaya başladılar. fakat ben bu durumdan son derece memnunum. malum karnımda bir şeyin oynamasına alışkın değilim, bütün gün olmadık zamanlarda güm güm tekmelediğinde ya da karnımda kıyı köşeye gidip sinirlere baskı yaptığında ürküyordum. şimdi tam göbek deliğimin altında ortada daha sakin sakin oturuyor. fakat özellikle geceleri yatağa yattığımda rahmin arka duvarına yaslandığını ya da tekmelediğini hissediyorum.
beray ismi güzel. ama dediğin gibi doğana kadar değişebilir :) ben anıl ve onur ismini seviyorum ama dediğin gibi o isimleri uyuz birileri taşıdımı insan hiç koymak istemiyor :) sırf o yüzden koymuyorum.
ya sizin bebeklerin hareketleri ne durumda, bizimki çok uzun süredir hergün defalarca hareket ederdi ama 2 gündür çok az, yani günde 2/3 kez gibi.. üzülüyorum valla.
ya uyuyor olduğunu bilsem rahat edecem. hareket etmeyince kötü birşeyler mi oluyor diye panikliyorum. dün dalım budağım kırıldı :) hareket etsin diye bekleyip durdum. yoksa böyle daha rahat tabii ama hareket ettiğinde de yaşıyor sağlıklı diye rahat ediyorum. birden günde 2/3 defa oda sadece çok kısa bir harekete düşünce korktum. seninde azaldıysa o zaman korkmayayım.
ya uyuyor olduğunu bilsem rahat edecem. hareket etmeyince kötü birşeyler mi oluyor diye panikliyorum. dün dalım budağım kırıldı :) hareket etsin diye bekleyip durdum. yoksa böyle daha rahat tabii ama hareket ettiğinde de yaşıyor sağlıklı diye rahat ediyorum. birden günde 2/3 defa oda sadece çok kısa bir harekete düşünce korktum. seninde azaldıysa o zaman korkmayayım.
seninki gibi stres anlarında benimki de hemen tekme atmaya başlıyor duygu. nasıl bir şeyse stresi, huzursuzluğu hemen algılıyorlar.benim bebek zaten pek hareketli değil bazen günde 1-2 kez oynuyor bazen bütün gün sık sık hareket halinde bi kaç gün önce bendede pek oynamadı noldu buna sesi çıkmıyor dedim. eşimde oynayınca rahatlıyon dimi diyor. ee heralde dedim. öncede acaba yaşıyormu diyorduk bilmiyorduk şimdi hareket varsa bebek iyidir demek oluyor dedim:) ama geçen akşam üstümüzdeki adam gene kudurdu saat gece 2 di. oğluyla kavga ediyordu dövüyordu sanırım. yüreğim pır pır etti ozman bebekte hareketlendi sanırım oda korktu(( eşimde ertesi sabah ev sahibini aramış onlarda çıkartıcaz demişler inş. bir an önce giderler. ama korkma hareket etmediğinde karnını sev enerji yolla hemen 1 tane olsa cevap geliyor. birde benimki çoook uyanık sıkışmasın yanlış durayım hemen vuruyor:)
benim bebek zaten pek hareketli değil bazen günde 1-2 kez oynuyor bazen bütün gün sık sık hareket halinde bi kaç gün önce bendede pek oynamadı noldu buna sesi çıkmıyor dedim. eşimde oynayınca rahatlıyon dimi diyor. ee heralde dedim. öncede acaba yaşıyormu diyorduk bilmiyorduk şimdi hareket varsa bebek iyidir demek oluyor dedim:) ama geçen akşam üstümüzdeki adam gene kudurdu saat gece 2 di. oğluyla kavga ediyordu dövüyordu sanırım. yüreğim pır pır etti ozman bebekte hareketlendi sanırım oda korktu(( eşimde ertesi sabah ev sahibini aramış onlarda çıkartıcaz demişler inş. bir an önce giderler. ama korkma hareket etmediğinde karnını sev enerji yolla hemen 1 tane olsa cevap geliyor. birde benimki çoook uyanık sıkışmasın yanlış durayım hemen vuruyor:)
korkma canım anı anını tutmuyor benimki bu sabah uyandırdı beni acaba acıktıda ondanmı oynamaya başladı dedim. birde genelde sabah 10 gibi çok hareket ediyor. ben hareket etmesinden yanayım başka türlü içim rahat etmez.ama çok hareket edincde korkuyorum neden bu kadar hareketli bişeylermi oluyor diyorum iki ucu boklu değnek misali( birde çok komik oluyor insanın içinde dolanan bir gaz varmış gibi. kelebek pır pır ediyor gibi. seninde oynamadığında babasına ellet biraz bekle o enerji yollasın belki oynar hani her daim bizleler ya belki babasından ilgi bekliyordur. şimdi bende çok hareket olduğunda eşimin elini alıp koyuyorum geelde sabahları yatakta oynuyor. bi vuruyor eşim aha vurdu bi daha b daha diyor çok komik oluyor şaşırıyor ya:) eskiden korkup ellemezdi yeni yeni alıştı adam:)
nevin senin bebede ço kerken başladı hareketlere yavrucak yoruldu tabi şimdi inzivaya çekilmiştir ama merak etme dönüşüm muhteşem olucak diyordur :))))
kızlar bizim ofiste 2 bayanız diğer arkadaşta hamile ama tabisi o şıp diye kalanlardan. onunda midesi çok kötüymüş bulantı kusma falan. hortlak gibi dolanıyor ortalıkta. onada şey demişler. bu gibi bulantı ve kusmaların adına aşerme deniyormuş ne alaka dedim bende aşermeyi insanın canını bişey çeker diye sanıryordum ama öyle değilmiş bu tür bulantıların adı aşermeymiş ne kaa doğru bilmiyorum tabi.
elifcim doğum günün kutlu olsun yeni yaşına bebişinle giriyorsun ne güzel. inş. kucaklarımıza alcağımız zamanıda görürüz hep birlikte.
iyi yaşların olsun bebişle. ya ben sana pasta vercektim ama yokki burda (( onun yerine dondurma versemde onu üflesen olurmu ki :)):131:
seninkide çok ilginç ya her hafta doktoramı gidilirmiş. yada doktorun öylemi çağırıyor. bizimki hala ayda bir çağırıyor. son zamanlarda benim bildiğim 15 günde bir daha sonra haftada 1 e düşüyormuş kontroller. şuan için test falan olmadığı sürece rutin kontroller ayda 1 oluyor.
bu arada telim çaldı bakmak için yerime koştum bişey olurmukki. unuttum((( sonra bebek oynamaya başladı napıyosun sen mi demek istiyor anlamadım (( ooff yaa şu göbeğim artık adam gibi çıksın yoksa ben mal gibi hareket etmeye devam edicem ((
ya zor olur biliyorum ama derdim şu ki han ibelki hareketlerim sıkışlanırda öyle hızlı hızlı hareket edip koşmaya kalkışmam(( yoksa bu gidişler düşecek bebek eskisine göre gene büyüdü ama bende 6. aylığa göre küçük. bu arada dün göbişime yağı eşim sürdü kahve rengi çizgi çıkmaya başlamış dedi ( ayna ve bakim dedim harbiden koyu olmasada hafiiiiiifften çıkmış belki ilerledikçe belirginleşir allhım bir kadın nasıl bu akdar değişime uğruyor hamilelikte aşama aşama görünce insanın çok tuhafına gidiyor... birde ben son bi kaç aydır kıl tüy muhabbetine kuyaföre gidiyorum. ha birde ilginç olan şudur ki ben çok kıllancam sandım ama kıl hormonlarım durmuş vaziyette hiç uzamyolar hani 2 ay almasam gerek olmaz ama ben gene ayda bir yapıyorumki dünya hali ne olur ne olmaz diye.
birde ben hep elbise giyiyorum ve aynılarını kusucam artık. bantolon bluz giymek istiyorum ama nerden alabilirm pantolon nette baktım 99 tl diyor ulan kaç gün giycemde bir pantolona o parayı vereyim. ayzık günah abiyemi alıyom sanki
kuzuuuummmm, senin doğum günün mü bugün? nice mutlu yıllara... allah çoluğunla çocuğunla sağlıklı yıllar, uzun ömürler nasip etsin:)
evet canımmm Allah bu yaşımda anne olmayı nasip etsin bana. aslında doğum günümde kalp atışını duymayı çok isterdim ama denk gelmedi daha erken ama keseyi görmüş olmamıza bile şükrediyorum. sağlık sıhhat versin Allah hepimize. en önemlisi bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?