ille de fertil dersem çarşamba devlet hastanesindeki randevumdan sonra oraya gidebiliriz o zamanda zaten bebeğin kalbini duyarsak gidip tekrar orda duymak da gereksiz. of çok kararsız kaldım ama saati uymadığı için gidemicez gebeleri ikinci plana atıyolar bence keşke cuma dan alsaydın randevu. neyse bakalım hayırlısı.
aynen banada aynısı olmuştu hamile oalna kadar ilgi iyi malum para sayıyorsun. hamile kaldıktan sonraişleri bitiyor gibi davranıyorlar hani bizim işimiz milleti sadece hamile bırakmak der gibi.madem o kadar abuk saatlere randevu verdiyse boşa kendinide eşinide kasma senin ordaki bir yere git.zaten alev hn. da ilaç konusunda pek ilgisizdi sen istemedikçe vermiyordu ee birde oraya kadr ne diye gidesin. sizin ordaki bir doktora gitsen bu ilaçları istiyorum desen yada o sana verse daha iyi onca yolu yorulmamış olursun.
bende şeker yüklememi yaptım şimdi sonuç çıkmıştır hemşireye bilgi verdim öğleden sonra bakıp doktora gösterriim dedi sizede haber veririz dedi. hamilelere 50 gr glukoz veriyolarmış hani şüpheli bir durum olursa eğer 100 gr veriyolarmış. basit bir işlem ama beklemem gerektiği için 3 saat hastanede oturdum:) bu arada bir sonraki randuvumu alıp raorumu aldım eve geldim. fiyat olarakta cidden çok uygun geldi 10,36 tl :) alışkın değil bünyem bu akdar az para vermeye tuhaf oldum :)
aynen banada aynısı olmuştu hamile oalna kadar ilgi iyi malum para sayıyorsun. hamile kaldıktan sonraişleri bitiyor gibi davranıyorlar hani bizim işimiz milleti sadece hamile bırakmak der gibi.madem o kadar abuk saatlere randevu verdiyse boşa kendinide eşinide kasma senin ordaki bir yere git.zaten alev hn. da ilaç konusunda pek ilgisizdi sen istemedikçe vermiyordu ee birde oraya kadr ne diye gidesin. sizin ordaki bir doktora gitsen bu ilaçları istiyorum desen yada o sana verse daha iyi onca yolu yorulmamış olursun.
bende şeker yüklememi yaptım şimdi sonuç çıkmıştır hemşireye bilgi verdim öğleden sonra bakıp doktora gösterriim dedi sizede haber veririz dedi. hamilelere 50 gr glukoz veriyolarmış hani şüpheli bir durum olursa eğer 100 gr veriyolarmış. basit bir işlem ama beklemem gerektiği için 3 saat hastanede oturdum:) bu arada bir sonraki randuvumu alıp raorumu aldım eve geldim. fiyat olarakta cidden çok uygun geldi 10,36 tl :) alışkın değil bünyem bu akdar az para vermeye tuhaf oldum :)
duygucum senin şekerden yana bir sorun çıkacağını sanmıyorum. şeker sorunu olanlar zaten belli oluyor. mesela şekerli ve nişastalı gıdalar yediğinde uyku ve yorgunluk bastırıyor maaşallah sen gayet enerjiksin. bu arada benim de bu hafta emre beye kontrole gitmem lazımdı. fakat geçen hafta 2. düzey ultrasona gittiğimden yani ultrasonla daha yeni bakıldığından kontrolü de haftaya salladım. bu arada benim kıza bir haller oldu. geçen hafta az hareket ediyor derken 2 gündür aşırı derecede tekmelemeye başladı. özellikle akşamları bir başlıyor, 15 dakika hiç durmadan tekme atıyor. sonra bir yarım saat sakin duruyor sonra yine başlıyor. ne oldu, bir terslik mi var diye kendi kendime tedirgin oldum.
duygucum senin şekerden yana bir sorun çıkacağını sanmıyorum. şeker sorunu olanlar zaten belli oluyor. mesela şekerli ve nişastalı gıdalar yediğinde uyku ve yorgunluk bastırıyor maaşallah sen gayet enerjiksin. bu arada benim de bu hafta emre beye kontrole gitmem lazımdı. fakat geçen hafta 2. düzey ultrasona gittiğimden yani ultrasonla daha yeni bakıldığından kontrolü de haftaya salladım. bu arada benim kıza bir haller oldu. geçen hafta az hareket ediyor derken 2 gündür aşırı derecede tekmelemeye başladı. özellikle akşamları bir başlıyor, 15 dakika hiç durmadan tekme atıyor. sonra bir yarım saat sakin duruyor sonra yine başlıyor. ne oldu, bir terslik mi var diye kendi kendime tedirgin oldum.
103 tl ne ya senin doktor muayene bile ücreti bu kadar yüksek değildi diye hatırlıyorum. acaba muayne + şeker yüklemesemi ikisinin ücretimi bu kadar. ama ben 10 tl verdim valla:) bende ayda bir gidiyorum kontrole her gidişimde 110 tl ödüyorum kıçı kırık bir ultrasona ama napalım yüzdük kuyruğuna geldik çok az kaldı diyorum.inşallah değerin normal çıkar duygucum. şüpheli bişey çıkıp tekrar 100 yükleme stresin falanda olmaz. benim 75 yükleyecekler. korkuyorum bişey çıkarsa diye.. bu aralarda tatlıya çok sardım. çikolata vs yiyip duruyorumbu arada 10 neysede şu 10,36 da neymiş. deseydin ben 103 vercem alıştım çünkü, böyle 10 tl beni bozar :)))
yok canım eşime dedimde ordan av. geçeyim herşeye tek atlama beraber gideriz dedi o sebepten gdemedim. yarın sabahtan zk da randevum var öğleden sonrada erenköyde . belki erenköydeki doktora gitmeden önce av. uğrarım tabisi ofisteyse. zaten hastaneyle yakın o sebepten yarın gitmek daha uygun olacak.Kızlar eşimle de konuştum feril zaten ilgisiz artık yani tüp bebek takibi olsa sabah 8 de burda olun diyolar gitmicem oraya vereceğim 118 tl ile 2 kez medikal e giderim hatta testlerimi bişe yaptırırım hayır bedava da bakmıyolar gördüğüm en pahalı ultrason ücrei yani ama alıştıla tabi 1000 tl üstü para almaya. Kalp atışını duyarsam Allahın izniyle alev i bir araım bakalım ne dicek ilaçlar konusunda zaten ağzından cımbıLa alıyorum lafı hiç tiiz değil ilaçlar konusunda motoru takmış rutine almış gibi herkese. Zaten elevit falan ve iğnelerini yazar cemalettin bey devlet hastanesindeki doktorum cumartesi de medikal e giderim heralde bi 15 gün daha devam ederiz iğnelere ben 3 ay olana kadar razıyım.
Duygucan inşallah sonuç temiz çıkar erenköy e gidicektin sanırım görüşmeye yada avukata halledemedin mi?
Ben de 1 gün daha beklemek zorundayım sabır ettim inşallah duyarım sağlıklabilmem heralde birşey çıkmaz zaten arayanda olmadı olmadı ben yarın ararım sonuç ne çıktı diye sorarım. zaten hamilelikten beri tatlı bişey yiyemez oldum . diğer gıdalarda olan şekerlerde ne kadar etkiler bilemem .ama bende bişey çıkcağını sanmam. ya benim bebekte bu ara çook sakin pek vurmuyor bende noluyor diyorum. hani çok hareket edince tedirgin oluyoruz az hareket edince genetedirgin oluyoruz( ama 6 aylık bebede bu kadar hareketsiz olurmuki (
103 tl ne ya senin doktor muayene bile ücreti bu kadar yüksek değildi diye hatırlıyorum. acaba muayne + şeker yüklemesemi ikisinin ücretimi bu kadar. ama ben 10 tl verdim valla:) bende ayda bir gidiyorum kontrole her gidişimde 110 tl ödüyorum kıçı kırık bir ultrasona ama napalım yüzdük kuyruğuna geldik çok az kaldı diyorum.
yok canım eşime dedimde ordan av. geçeyim herşeye tek atlama beraber gideriz dedi o sebepten gdemedim. yarın sabahtan zk da randevum var öğleden sonrada erenköyde . belki erenköydeki doktora gitmeden önce av. uğrarım tabisi ofisteyse. zaten hastaneyle yakın o sebepten yarın gitmek daha uygun olacak.
Yakında yemek yemeğe de başlarsın sen sıkıntıdan nihayet bebeğine de kilo aldırırsın biraz yeki canlansın hareketlensin bebecik:)bu arada insan evde olunca böylemi oluyor ya( öğlen geldim yemeğimi yedim biraz direndim baktım olmuyor saat 2- 2,30 gibi bir uyumuşum saat 4 buçuğa doğru resmen zorla kalktım gece uyuyamam diye. çok ilginç geldi acep içtiğim glıkozm u uyku yaptı :) suyu veren kız yüürmeyin yatmayın uyumayın sadece oturun 1 saat sonra kan verin dedi. demekki uyku yapıyor neden uyumayın desin ki:) benim vücutta direndi sonra patladı hearlde. işten çıktığımda hep böyle lcaksa işim var ya duba gibi olurum artık uyumaktan :))
Kızlar eşimle de konuştum feril zaten ilgisiz artık yani tüp bebek takibi olsa sabah 8 de burda olun diyolar gitmicem oraya vereceğim 118 tl ile 2 kez medikal e giderim hatta testlerimi bişe yaptırırım hayır bedava da bakmıyolar gördüğüm en pahalı ultrason ücrei yani ama alıştıla tabi 1000 tl üstü para almaya. Kalp atışını duyarsam Allahın izniyle alev i bir araım bakalım ne dicek ilaçlar konusunda zaten ağzından cımbıLa alıyorum lafı hiç tiiz değil ilaçlar konusunda motoru takmış rutine almış gibi herkese. Zaten elevit falan ve iğnelerini yazar cemalettin bey devlet hastanesindeki doktorum cumartesi de medikal e giderim heralde bi 15 gün daha devam ederiz iğnelere ben 3 ay olana kadar razıyım.
Duygucan inşallah sonuç temiz çıkar erenköy e gidicektin sanırım görüşmeye yada avukata halledemedin mi?
103 tl ne ya senin doktor muayene bile ücreti bu kadar yüksek değildi diye hatırlıyorum. acaba muayne + şeker yüklemesemi ikisinin ücretimi bu kadar. ama ben 10 tl verdim valla:) bende ayda bir gidiyorum kontrole her gidişimde 110 tl ödüyorum kıçı kırık bir ultrasona ama napalım yüzdük kuyruğuna geldik çok az kaldı diyorum.
lennn ben 103 vermiycem daha doğrusu ne kadar diye sormadık. sen yazmışsınya 10,36 diye.. bende sen yüksek vermeye alıştığın için 103 anladım 103 vercem deseydin diyorum :))) one öyle küsuratı komik.
bu arada insan evde olunca böylemi oluyor ya( öğlen geldim yemeğimi yedim biraz direndim baktım olmuyor saat 2- 2,30 gibi bir uyumuşum saat 4 buçuğa doğru resmen zorla kalktım gece uyuyamam diye. çok ilginç geldi acep içtiğim glıkozm u uyku yaptı :) suyu veren kız yüürmeyin yatmayın uyumayın sadece oturun 1 saat sonra kan verin dedi. demekki uyku yapıyor neden uyumayın desin ki:) benim vücutta direndi sonra patladı hearlde. işten çıktığımda hep böyle lcaksa işim var ya duba gibi olurum artık uyumaktan :))
bilmem heralde birşey çıkmaz zaten arayanda olmadı olmadı ben yarın ararım sonuç ne çıktı diye sorarım. zaten hamilelikten beri tatlı bişey yiyemez oldum . diğer gıdalarda olan şekerlerde ne kadar etkiler bilemem .ama bende bişey çıkcağını sanmam. ya benim bebekte bu ara çook sakin pek vurmuyor bende noluyor diyorum. hani çok hareket edince tedirgin oluyoruz az hareket edince genetedirgin oluyoruz( ama 6 aylık bebede bu kadar hareketsiz olurmuki (
elifim doğru kararı vermişsiniz :) yalnız şu iğne olayını gittiğin doktoruna sor. haftalığa dönmen gerekebilir. duyguda bende belli bir süreden sonra (ben 23. iğneden sonra) haftalığa dönmüştük. onu bir konuş
insan çalışınca evde olmak istiyor, evde oluncada sıkılmaya başlıyor.. bunun ortası yok mu yaa :) valla bende heran uyumak isitiyorum, hele şu içimi karartan havalardan daha bir uyurgezer oldum. herkes doğuma kadar uyu, dinlen sonra çok arayacaksın diyor :))
valla ben dün ciddi ciddi tedirginlik duymaya başlayınca internetten şöyle bir araştırdım. anne karnındaki bebekler özellikle 24-28. hafta arası yoğun hareket edermiş. her bebek hareket ettiği halde her anne eşit hissetmezmiş. mesela o uyanık olup hareketli olduğunda sen uyuyor ya da meşgul olabilirmişin, sonra sen uyandığında o uyuyor olabilirmiş. özelikle akşam yemeği yiyip şöyle bir uzanınca dikkat edin diyor. ya da az şekerli bir süt içip uzanın hissedersiniz demiş. hatta hareketlerini sayın, 10 kere hareketini hissetmeniz gerekir demiş. benimki de hakikaten en az 10 kere defa vuruyor. (artık tekmemi atıyor, dirsek mi atıyor, kendini mi yaslıyor bilmiyorum) hatta o bölgede hafif bir gerginlik ve acı duymak da normalmiş. açıkçası bunları okuyunca içim rahatladı. en azından çok hareket ediyorsa doktora danışın iyi değil diye bir şey yoktu.
ben hamileliğin başından beri evde olduğum için o gündüz uyumalarım hep vardı. belki haftanın her günü değil ama 2-3 günde bir uyuyorum. ki hayatım boyunca çok hasta olmam hariç gündüz uyuduğumu bilmem. saat gibi gece yatıp sabah kalkan onun dışında da uykuya ihtiyaç duyan biri olmadım. ama sanırım hamilelik insanı yorgun düşürüyor, ya da ne bileyim hormonlar yapıyor. işte olunca sonuçta uyuma gibi bir lüksün olmadığı için vücut karşı çıkıyordur, ama evde olunca o rehavete teslim oluyorsun.
ama ben bunu kesinlikle olumsuz bir şey değil olumlu bir şey olarak görüyorum. biliyorsun uyku sırasında vücudun dinlendiği gibi bir yığın vücudu tamir eden, yenileyen hormon salgılanıyor. yani uyku aslında oldukça faydalı bir şey. seni bilemem ama gündüz uyudum diye gece uykum da kaçmıyor. bir de bebek doğunca 1 yıl kadar bizi uzun uzun uykusuz zamanların beklediğini düşünürsen şimdi uyuyabilmenin tadını çıkar derim.
ya bunu duyguyla da konuşmuştuk ona o haftalık iğneyi hani çok kanaması olup da acile gitmişti o zaman vermişlerdi sanırım. galiba kanaması olmayana vermiyolar o iğneyi canım. ama konuşucam tabiki ben sanırım 36 gündür vuruluyorum 12.haftaya kadar kullanan var. yani 10. haftaya kadar kullanabilirim yine çünkü bu iğneler benim ilacım onlar olmazsa yine düşük yapmaktan korkuyorum bebek iyice yerleşsin. sanırım 3. aya kadar vurulan olduğuna göre bir sakıncası yok neticede hergün alınan progestan desteği oluyor bu da. kalçalarım çok sertleşti ama alıştım sanırım bırakmak zor geliyo :)
elifim ben hergün yaptığım 50 mg progestan iğneyi haftada bir yapmaya başlamıştım. farklı bir ilaç değildi. tabii benim baştan beri hiç kanamam olmadı. 3 ay boyunca hergün yapan varsa demekki bir sıkıntı yaratmıyor. ben uzun kullanımında bir sıkıntı olurmu diye korktum. neyseki yokmuş :) dediğin gibi ne kadar kullanman gerekiyorsa kullanırsın yeterki bişey olmasın. ben hergün paşa paşa vuruluyorum.üstelik baya yakan bir iğne. onlar için katlanacaz işte.
ya bunu duyguyla da konuşmuştuk ona o haftalık iğneyi hani çok kanaması olup da acile gitmişti o zaman vermişlerdi sanırım. galiba kanaması olmayana vermiyolar o iğneyi canım. ama konuşucam tabiki ben sanırım 36 gündür vuruluyorum 12.haftaya kadar kullanan var. yani 10. haftaya kadar kullanabilirim yine çünkü bu iğneler benim ilacım onlar olmazsa yine düşük yapmaktan korkuyorum bebek iyice yerleşsin. sanırım 3. aya kadar vurulan olduğuna göre bir sakıncası yok neticede hergün alınan progestan desteği oluyor bu da. kalçalarım çok sertleşti ama alıştım sanırım bırakmak zor geliyo :)
elifim ben hergün yaptığım 50 mg progestan iğneyi haftada bir yapmaya başlamıştım. farklı bir ilaç değildi. tabii benim baştan beri hiç kanamam olmadı. 3 ay boyunca hergün yapan varsa demekki bir sıkıntı yaratmıyor. ben uzun kullanımında bir sıkıntı olurmu diye korktum. neyseki yokmuş :) dediğin gibi ne kadar kullanman gerekiyorsa kullanırsın yeterki bişey olmasın. ben hergün paşa paşa vuruluyorum.üstelik baya yakan bir iğne. onlar için katlanacaz işte.
anladım canım senin hiç kanaman olmadığı için bir de düşük de yok öncesinde o yüzden önlem amaçlı haftada 1 yeterli ama bana hergün şart. konuştum 12. haftaya kadar vurulanlar var. sonrasında belki haftada 1 e geçebilirim daha hiçbişey bilmiyorum yarın hayırlısıyla bir kalp atışlarını duysak iyice gerildim az kaldıkça ya hiç duyamazsam diye çok endişeliyim şuanda.
bence bebeğin fazla hareket etmesi gayet normal canım zaten okumuşsun duygunun ki uslu seninki hareketli bunu biliyoruz artık :) ben de acayip uyuyorum gündüz 2 saat uyuyorum gece de uykum kaçar diyorum ama saat 10 da tavuk gibi yine uyuyorum sabah 9 a kadar yani günümün 13-14 saatini falan uykuyla geçiriyorum vücut istiyor sanırım acayip yorgunum halsiz hissediyorum iki yürüyorum nefes nefese kalıyorum. ek takviyeye ihtiyacım olabilir. artık yarın yapılacak kan testlerinde belli olacak.
anladım canım senin hiç kanaman olmadığı için bir de düşük de yok öncesinde o yüzden önlem amaçlı haftada 1 yeterli ama bana hergün şart. konuştum 12. haftaya kadar vurulanlar var. sonrasında belki haftada 1 e geçebilirim daha hiçbişey bilmiyorum yarın hayırlısıyla bir kalp atışlarını duysak iyice gerildim az kaldıkça ya hiç duyamazsam diye çok endişeliyim şuanda.
ELİFİm inşallah yarın o güzel haberi alırsın ve için bir nebze rahatlar. dualarımdasın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?