Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

kız sonay senin koca ne iş yapıyor adam 7/24 evde ev işi yapıyor. bekar erkek kardeşi varmı senin eşin gibi titizmi hani yaşı uygunsa bacılarıma alayım böyle bir modeli :)))) sen iş yapmadın yapmadın sonunda pis girişmişsn yani. ne kadrda oturarak apsan eğilme durumu oluyor insanın beli ağrır tabi. bende öyle yapıyordum sonra belim ağrıyınca 3,5 ay-tıyordum valla ama yapmadanda olmuyor. bende bebeek olsun bende sağlığıma kavuşayım onu uyuttuğum vakit hemen işlere grişirim. elim hızlı bebek yarım saat uyursa dnya iş yaparım diye düşünüyorum umarım uslu bebek olurda benimde yapma fırsatım olur.

sonayım senin kocan numunelik... maaşallah her şeyi vızır vızır yapıyor. benimki şu ara sanki bir lohusa gibi. haftaiçi bazen bütün gün evde olup, gece çalışıyor, o zamanlarda bile elini sürmüyor valla hiç bir şeye. bir tek şu siyatik sorununu bir daha yaşarım diye korkusundan çamaşırları asıyor ve yıkanan bulaşıkları yüksek raflara yerleştiriyor. yani yükseğe uzanmalı işler hariç hiç bir şey yapmıyor. başka bir şey yap desem hemen cevap hazır, "kadın tut yaptır, ben yapmak istemiyorum" hadi her şeyi geçtim eskiden pazar alış verişine ve haftalık market alış verişine giderdik artık ona bile gitmemek için 1000 dereden su getiriyor. her gün az az ben alış veriş ediyorum. geçende kızdım, taşıyan var nasıl olsa oh ne ala dedim, "e ben işten gelirken söyle alırım" diyor. he dedim sen işten 6 da gelinceye kadar yemek yapmayayım, ne bileyim deterjan bitti kullanmayayım, su bitti içmeyeyim....
sen de delimisin ne uğraşıyon öyle sandalyeleri ciflemekle falan, tabi sırtın ağrır. hani seninki de vur deyince öldürmek cinsten. tut üstünden hortumu, bir de deterjanla sil, kiri aktımı tamam. beyazlamazsa beyazlamasın alt tarafı plastik sandalye benden kıymetli değil valla...

kaynana hep gösteriş peşinde işte yüz göz oluncada böyle oluyor bizimkiler hiç konuşmasını bile yapmıyor malum ben ketum olunca kadında bişey diyemiyor :)) sen kafana göre yapcan hereşyi bırak o konuşsun gidip saten şeylere baksın ayol saten bize bile yaramazki el kadar bebe nasıl giyecek o heralde bebek 1-2 yaşında doğacak sanıyor malum doğuralı epey olmuşya unutmu kadıncağız :))) bende sade beyaz yada krem ekru deniliyor şimdi o tip bişey istiyorum mobilya. yani beyz dediğiğime bakma kar beyaz mobilya zaten yok. olsada istemem hafif bir kırıklık olsun. ve bende aynen üzerinde pembe kelebekti çiçektir o tip mobilya almam düz model alıcam. ergen olana kadar kullanır. yataklarda öyle oluyor zaten artık yenidoğandan erken olana kadar kullanılabiliyor yani büyüyen yatak seceneği daha çok . işte bir bismillah deyip badana işi başlarsa gerisi geir gibi ama gözümde nasl büyüyor anlatamam. ev resmen uçacak yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar epey yorulcaz. buarada badana kokusu bize zarar verirmi acaba.?

benim kocada hamile doğumuna daha var haliyce adamcağız iş yapamıyor. dediğin gibi çamaşır asma işini yapıyordu bşrde aynen bulaşık mak. yerleştirme yapıyordu. bu ara çam asma işinide devraldım hani akşamdan akaşam yıkıyordum birlikte aısyorduk hani akşamı beklemek istemiyorum artık market alışverişini birlikte yapıyoruz ama 2 kişiyiz al al bitmiyor anasını satim filmiyiz neyiz gıda yetişmiyor( artık onada banada gına geldi marketlerden. ha eimle yaptığımın dışında bende hemen hergün gidyorum. ne bilim meyve alıyorum. yada alacak bişeyler buluyorum işte. şimdi gene gttim bi dünya şey aldım 2 kişiyizde ihtiyaç bitmiyor birde çocuk olunca hiiiiç düşünemiyorum( bilinçsizmi alıyorum diyorum ama hepside ihtiyac sonuçta almadan olmuyor.
valla bende sonay gibiyim bende öyle sünger arkasıyla cifleyim beyazlatmadan rahat edemem.

birde aklıma şey geldi evlendiğimizde evin yer zeminlerini değiştirdik ama ben rengni beğenmiyorum acaba şimdilik bebeğin odasının yer zeminini beyazımsı grimsi parkeler var o şekilde değiştirsemmi ama öylede yaparsam iş çok daha büyür yada yapmışken tammı olsun diyorum. hani yaparsam onun yer zemini farklı diğer odalar farklı olcak. çirkin olurmuki. sonuçta halı ve mobilyalar bir çok kısmını kapacak. tamam yeni temiz ama değiştirmek isteme sebebim tamamen rengi. ordaki koltuklarımıda satılığa çıkardım hala arayan yok almak için ((

yok anacım yok, olanı ben aldım işte :)) ama iş kayınvalidede bitiyor bence.. yetiştirmekle ilgli. birde sürekli söylemeside etkili oluyor. daha dün akşam eve gittim, annesi aramış iş yaptırma sakın demiş oda kendince sinirlenmiş :).. benim cocugum olursa bende öyle yetiştirmeye çalışcam. ne derece başarılı olurum bilmiyorum tabii.

ya cocuk uyuyunca onlarla birlikte dinlenmemiz lazım, yoksa harap oluruz valla :)

valla bence zemin işine hiç girme. zira çocuk odaları için artık çok güzel halılar var, öyle bir şey koydunmu zaten sevimlilik katcaktır, zemin göze batmaz. bir de beyazlı grili zeminler sanki çok kir gösteriyor. annemin yazlığında öyle parkeleri var, bir tane kıl düşse ben burdayım diyor. ama yine de istersen mineflo da düşünebilirsin. gelir eskisinin üstüne 1 saatde döşerler, eskisinin kırılması sökülmesiyle uğraşmazsın.
sen kum beji yaptırcam deyince ben de badana ya da kağıt yaptırmasam mı oldum. zira annemle kayın validem illa çok uçuk pembe ya da beyaz yap diye tutturmuştu. çocuk odası olduğu belli olsunmuş... yoksa benim oda zaten kum beji yani öyle aykırı bir rengi yok. her mobilyaya uyar. misafirden misafire kullanıldığı için de badanası tertemiz.
su bazlı boyalar artık kokmuyor, o yüzden bir zararı olmaz sanırım.
bizim eve de öyle marketten taşı taşı bitmiyor. devamlı dünyaları alıyorum yine her gün bir eksik oluyor. ne bileyim yoğurt bitiyor, meyve bitiyor, domates bitiyor, illa ki bir şey oluyor... üstelik de atılan edilen hiç yiyecek yok. yani belli ki fazla almıyorum. yani siz filseniz biz de geri kalmayız:)))))

nevincim sen şu siyatiği ütü yaparken yada alışverişten dönerken yine numaradan nüksettir :)) seninki ancak o zaman yapıyor. alışmış rahata ama seninde gücün kuvvetin bir yere kadar yeter... aslına bakarsan belkide çalışmıyor ve evde olsam benimkide o kadar yapmaz. şu anda bu halimle çalışıyor olduğum için yapıyor. eve gittiğimde gücüm kuvvetim kalmıyorki, ancak dinlenebiliyorum. asıl izne ayrıldığımda görücem, bir bakmışız gerçek suratıma şakkadan inmiş :)

lennn iş çıkarma.. madem yeni sırf rengi için onca iş masraf çıkarma. dediğin gibi diğer odalarla farklı renklerde olmasıda hoş durmaz.

ya zaten bu eve taşınmadan eski tip balık sırtı parke vardı onun üstüne yeni parkeler döşenmişti. şimdi bunuda yaparsam üstüne yaparlar ama bu defada yerler yükseir kapının kapanmama ihtimali olabilir bir usta getirip baktırmak gerek. açık renk kir belli etmiyor koyu daha çok toz belli ediyor diye biliyorum. artık böyle kalırsada yedeğe çıkan bir halım olmuştu ipli morlu, lilalı koca çiçekli bir halı çocuk odasına uyar. onun dışında ayıcıklı micky mouselu halı falan almayı düşünmüyorum:) biizm şuanki 3 odamın badana rengi lila. bebek odasına uyar ama ben lilayı pembeyi hiiiç sevmem. hem odanın havası değişir. ben bebk odasını aslında kum beji istemiyorum ama oturma salonu ve koridor kum beji olduğu için eşim evi tek renge cevirmeye çalışıyor. tabisi ilk evlendiğimizde anası ve bacısını dinlemeyip beni dinleseydi bugün pişman olmıycaktı ve yana yakıla kum bejine geçiş yapmayacaktı.
alış verişte aynen bizmde öyle hani atılan bişey yok ama genede al al bitmiyor. meyve vesebzeler çok çabuk çürüyor bu sebepten aldığımda 4-5 tane adet bazında alıyorum hani 1 kg ya yakın dolayısıyla çabuk bitiyor gibi. onun dışında deterjan sabun olayını ucuz buldukça stok yapıyorumki epeyce bir stoğum oldu :))

Ben tekir bekir işi hiç sevmem heryer birörneksr hiç bozma çocuk odasına açık renk bi halı alırrın krem rengi açar odayı eşyalarında beyaz olunca yerin koyuluğu belli olmaz

Sağolun kızlar yani buna şükür ama endişelerim bitmez düşük riskim hala var bir de böyle minnak çıkınca endişelerim daha da artıyor birdaha duyabilecekmiyim? Hep korkucam ama daha 1-2 hafta zamanı var anladıpım kadarıyla yani anca toparlanıcak inşallah dayanır minik kalbi dua edin benim için. Ultrason gününe takılmıyorum da zaten iki hafta geçti 6 hafta çıkması normal inşallah 8. Haftayıda görürüz.

daha önce konusmuştuk transferim oldu bugün sonucumu aldım değerim 117 cıktı inanamadım
ist tüp bebekten aradılar c tesi tekrar kan vercem. kendimi kaptırmak ta istemiyorum ama cok heycanlıyım ins değerim yükselir seninle paylasmak istedim

çok çok sevindim canım. inşallah salimen kesenizi görüp kalp atışını da duyarsınız. haber verdiğin için çok sağol, daha önce çok ümitli konuşmamıştın o yüzden ben de sonucu merak ediyordum. senin için her şeyin en güzeli ve hayırlısını diliyorum.

selam kızçeler kimsecikler girmemiş. bende evde olupta ev işi yapmamak olmaz deyip dün akşamdan işlere koyuldum. yazlıkları çıkartıp kışlıkları kaldırdık eşimle ve 2 batal boy çöğp torpasıda giydemediğimiz kıyafet çıktı onlarıda eşim arabaya koydu bende sabah bir yere teslim ettim ihtiyaç sahipleri alsın diye. sabahta işe giderken gardropbun üstündeki yazlık ayakkabıları indirttim kışları koyup yazlıkları çıkartım. akşamada yerine yerleştirsin eşim. ama koskoca bir evi temizlemekle eş değer diyebilirim bu iş. bebeğin odasındaki kitapları koliledim badanaya hazırlık olsun diye. bugünde boya fiyatarı araştırdım renk zaten belli alacağımız boya nerde daha uygundur onu araştırdım. şimdide elektrikçi bekliyorum evde bi kaç elektirik işi var onları yapması için ama akaşm üzeri gelcek gibi. yani iş yapılıcnca günler yetmiyor sanırım. birde ben bu evde lma işini sevdim gibi. kafa esince çıkıyorum kafama esinde evde oluyorum. sanrım biraz üşengeç olmamak gerek ve pijamalardan kurtulmak gerek:)) ne o öyle para karşılıı beni ilgilendirmeyen şlere kölelk yapıyormuşum. ohh ne güzel kurtuldum valla :)) bana havale geldimi ödeme gittimi vergileri aman yetiştir son günü bu ne be tam esaretmiş. inş ilerleyen günlerdede böyle düşünürüm hem havalarda güzelleşmeye başladı dışarı çıkmak için daha çok bahanem olur.

Selam duygucum bi ara bizim eve de uğrasan iyi olur çamaşır sepetim kirliden kapanmıyo annemi bekliyorum valla dolap boşalana kadar giymeye devam geçen hafta yıkamıştık bu hafta ona bile cesaret edemiyorum ben de bugün 12 ye kadar hep yattım kafam kalkmadı yatınca da burnum tıkanıyo dedim elif kalk miskinlik çöktü dikkat et tamam ama evde esir hayatı gibi de boğulmaya başladım pazar vardı topladım tayfayı oraya indik çok güzel şeyler buluyoum bu ara kendime pazardan fakir kol nar çiçeği bi gömlek aldım tunik tarzı popoyu örtüyor 10 tl altına da tayt bakarım sonraki hafta baharda güzel giyilir kot pantolonlar oluyo ama karnımı sıkıyo oturunca o yüzden giymeyi tercih etmiyorum canım hiç yiyecek istemediğinden hbişey almadım biraz dolandım sonra da ablamın kayınvalidesine indik evi sobalı köy eci sıcacık oturdum dinlenm çay içtik vs. Nasıl uyku bastı hemen geldim eve eşim gelene kadar kestiricem. Cumartesi olsa da tekrar görsek beneciği zira ya bidaha duyamazsak kalbini diye şimdiden endişem var inşallah daha hüçlü atar. Biliyorum endişe bitmez ama siz en azından artık hissediyosunuz keşke benim de gelse o zamanlarım da biraz rahatlasam.
Bu arada duygucan kum beji kıvamında yeni renkler çıktı istersen bir bak çakıl taşı sanırım adı benim de evimin yarısı salonum ve koridorlarım kum beji ben çok sıkıldım :) çocuk odam da güz gülü denilen hafif uçuk bir lila boyalı artık ben oda yapmayı düşünmüyorum da yapacağım zaman cinsiyete göre boyarız erkekte turkuaz hoşuma gidiyor kızda klasik pembe yada lila.

duygucum bu kışlık yazlık ve işe yaramayanları ayırma faslı gerçekten zor. sen ne güzel işleri tıkır tıkır hallediyorsun.
evde olmak gibisi varmıdır yaaa, sabah kalk diyen, akşam yat diyen yok :)) canın ne zaman ne yapmak isterse onu yapabilme özgürlüğü gibisi yok. havalarda güzelleşiyor sıkıldıkça yürüyüş yapsan bile yeter.

evet o iş bence feci zor bir iş neyseki büyüüük bir kısmnı atlattım. hatta eşim işten geld gene serecektide kalk dedim oturmakla olmaz ama yapıncada gözümde çok büyümüştü iyi oldu deyip durdu. valla ev rahat ama sabah kalk diyen akşam yat diyen bir kocam var. çok uyuma başın ağrır kalk kahvaltı yap. akşamda zaten hayatta o yatacakta ben oturcam hiç olmaz. uykum olmasada illa onla giricem yatağa. şuan eski düzen devam sabahları erken kalktığım için akşamgene 11 gibi yatıyorum eşimle. bakalım ilerleyen zmanlarda geç uyanırsam geç yatarım belki yada bebeden dolayı hep uykum gelir. amaen iyisi öğlen uyumamak. öğlen uykusunu pek sevmem nadir durumlar dışındada uyumam.

yarınada prog yaptım. pasta poça falan yapcam. sonra onları alıp eşimi anasına götrcem cumartesi eşimin doğum günü cumadan aasında olalımda cmtesi pazar bize kalsın. malum bacısıyla ikiz sonra bacısı gelin edin demesin zaten konuşmuyoruz sırf eşim için gitmek istemiyorum yani birkez daha ben adım atmak istemiyorum. dolayısıla yarınd bu işi halledip cumartesiye gidemeyiz başka prog yaptım diycem eşime:)

valla gelim canım nolcak canım sağ olsunda ben işten değil iş benden korksun. elimde hızlıdır hem temiz hem çabuk yaparım. bende sepette çamaşır hiç bırakmıyorum hani artık kazak oayıda yok ya öyle tepemele dolmuyor. oturarak mak. yerleştiriyordum. bitincede eşim sebepe alıp tele asıyorduk birlikte. tabiki ilk zamnlar ona astırdım sonra sonra bende yardım etmeye başladım. şimdide bir posta nevresim attım. babamı aradım boyacıyı ara ayarla dedim adam karar versin 1-2 gün önde arasın elimdeki işi ayarlayıp gelirim demiş. yani allah kısmet ederse 1-2 mayıs gibide badana işini başatmak istiyorum. aslında ben kum bej değil grimsi yada nefti yeşil istiyordum ama eşim kum beji diye tutturdu. ilk başka salok ve koridor gök mavisiydi diğer 3 oda lila. tabi pişamn oldu beni dinlemediğine 2 yıl evvel tadilat zamnında salon ve koridor kum bejine döndü. şimdide kalan lila yerler kum beji olcak. işte renk kataloğunu aldım bakalım başka renk beğenirsem ikna etmeye çalışırım. benim kocam karı ruhlu bakma temizliğe gelince kıvırır ama ev boyası dizaynına gelinde eşya alıp eski atmaya gelince illa müdahil olacak :) baklım işte bir bismllah deyip başlasak gerisi gelir ve korktum ama bitti işte derim heralde. allah can sağlığı versin gerisi oluyor.

sende bu ara kendine alışverişe sardın he paraları saçma sonra bebeye para kalmıycak:) hem kendine aldığın gibi ona 10 liraya bişeyde bulamıyosun:) alırsan bari 1 beden büyük al. 38 giyiyorsan 40 al hani kilo almasan bile salaş olsun seni sıkmasın havalar önümüzdeki haftaadn sonra mevsim normalinin üstüne çıkıcakmış en azından üstüne yapışmaz ferah dolanırsın. bende yazlıkları çıkardığımda geçen yl aldığım pantolonları çıkarmadım ve yazlık elbiselerimi çıkarmadım geri hurca koydum boşa yer kaplamasın dolapta nasıl olsa olmıycak diye geri koydum artık elbilerde çıkarsa 1-2 boydan uzn elbise alır geçiştiririm bu dönemi.

senin bebeğin kalp etışlarının öyle zayıf olamsı çooook normal bence çünkü 6 haftaıkken normalde kese görünür ama sen kap atışı gördün kalp atışı ise normalde 8. haftada duyuluyor ya. hesap edersek bebek şuan 6 haftalık çıkmış yaklaşık 15 gün sonra atışar bence çok daha güçlü olur diye düşünüyorm. endişeler hiiiç bitmez emin ol ben doğunca nasıl olcak hast olursa naparım diye düşünmeye başladım düşün önümdeki endişeyi bıraktmda teee doğduktan sonraki durumları düşümeye başladım:)

çok teşekkürler, allah sanada bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.c tesi sonucu yine paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…