ev işi nankördür derler, yap yap hep aynı duruma geliyor. ama yapmadanda insanın içi rahat etmiyorki. eşim beni bildiğinden hafta içi birgün işleri yaparki hafta sonu ben iş yapmiyim. yoksa o yokken her tarafa saldırırım. o yüzden süpürme, alışveriş, ütü hepsini yapar. geçen hafta balkondaki plastik sandalyeleri banyoya alıp, klozete oturup tek tek her taraflarını cifledim, kaynar suyla duruladım :)akşam belimin ağrısından öldüm.gelip gördüğünde ben seninle konuşmuyorum yine yapmışsın yapacağını,ne zorluklar çektin halen cekiyorsun. unutuyorsun diye kzıyor :) ama bende kirli, yada ortalıkta herhangi bişey görürsem dayanamıyorum. biblo vs bile bulundurmam. acaip rahatsız olurum. huyumu bildiğinden bana bişey bırakmamaya çalışıyor.ama çocuk olduğunda hiç aldırmamaya kararlıyım. varsın toz olsun, karışık olsun.. cocuguma bakarım sadece :)
ev işi nankördür derler, yap yap hep aynı duruma geliyor. ama yapmadanda insanın içi rahat etmiyorki. eşim beni bildiğinden hafta içi birgün işleri yaparki hafta sonu ben iş yapmiyim. yoksa o yokken her tarafa saldırırım. o yüzden süpürme, alışveriş, ütü hepsini yapar. geçen hafta balkondaki plastik sandalyeleri banyoya alıp, klozete oturup tek tek her taraflarını cifledim, kaynar suyla duruladım :)akşam belimin ağrısından öldüm.gelip gördüğünde ben seninle konuşmuyorum yine yapmışsın yapacağını,ne zorluklar çektin halen cekiyorsun. unutuyorsun diye kzıyor :) ama bende kirli, yada ortalıkta herhangi bişey görürsem dayanamıyorum. biblo vs bile bulundurmam. acaip rahatsız olurum. huyumu bildiğinden bana bişey bırakmamaya çalışıyor.ama çocuk olduğunda hiç aldırmamaya kararlıyım. varsın toz olsun, karışık olsun.. cocuguma bakarım sadece :)
kaynana hep gösteriş peşinde işte yüz göz oluncada böyle oluyor bizimkiler hiç konuşmasını bile yapmıyor malum ben ketum olunca kadında bişey diyemiyor :)) sen kafana göre yapcan hereşyi bırak o konuşsun gidip saten şeylere baksın ayol saten bize bile yaramazki el kadar bebe nasıl giyecek o heralde bebek 1-2 yaşında doğacak sanıyor malum doğuralı epey olmuşya unutmu kadıncağız :))) bende sade beyaz yada krem ekru deniliyor şimdi o tip bişey istiyorum mobilya. yani beyz dediğiğime bakma kar beyaz mobilya zaten yok. olsada istemem hafif bir kırıklık olsun. ve bende aynen üzerinde pembe kelebekti çiçektir o tip mobilya almam düz model alıcam. ergen olana kadar kullanır. yataklarda öyle oluyor zaten artık yenidoğandan erken olana kadar kullanılabiliyor yani büyüyen yatak seceneği daha çok . işte bir bismillah deyip badana işi başlarsa gerisi geir gibi ama gözümde nasl büyüyor anlatamam. ev resmen uçacak yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar epey yorulcaz. buarada badana kokusu bize zarar verirmi acaba.?ya benim kayın valide zaten kafayı bozmuş. çocuğa nevresim aldım diyorum, "mevlit elbisesi de aldınmı" diyor. bütün derdi de kendini tatmin. yoksa mevlidi ben izmirde kendim akrabamla yapcam yani onun mevlitle maddi manevi ilgisi olmadığı gibi muhtemelen bulunmucak da...zaten öyle pek dini seremonilerle alakası da yoktur. bugüne kadar ne ölmüş kocasına ne de kızına ölüm yıl dönümlerinde bir mevlittir ya da helvadır, hayırdır yaptığını hiç görmedim. bütün derdi hani benim çocuk sanki yapma bebek, giydirip süsleyip kendini tatmin etmek. mağazalarda da sadece cicili bicili elbiseler bakıyor. bebekler 6 aya kadar kedi yavrusu gibi küçücük bir şey oluyor, bu elbiselere bakmak gereksiz ancak yumuşak penyedir, kadifedir tulumlar, alt üst takımlar giyebilir diyorum beni dinleyen kim? ben öyle dedikçe inadına gidip tüllü şifonlu sentetik elbiselerin peşinde koşuyor... neyse işte dün beni çok sinirlendirdi. bakalım mevlit yapabilcemmi, çocuğum sağlıklı doğcakmı, o günleri görebilcemmi, izmirde yapmayı düşünüyorum seyahate bir manim olcakmı olmucakmı dedim. hem mevlit dediğim 2. ayda falan yapılıyor. ne acelesi var anlamış değilim. mobilya da aynı şekilde, zaten ilk bir kaç ay beşikte yatar bebek, o yüzden acelesi yok ama kadın gece gündüz beni sık boğaz ediyor. mesela haftaiçi eşim işteyken ben onu arabayla alcakmışım, modokoya gitcekmişiz onla gezcekmişiz, model bakcakmışız... kendine gezmek aranıyor ne de olsa...hee dedim kocam ne? şam babası mı? bu çocuk benim olduğu kadar onun da, bakılcaksa hep beraber bakılır beğenilir.
bize tavsiye edilen yer zaten modokoya falan mobilya yapıyormuş yani öyle sıradan bir marangoz atölyesi değil. epey büyük bir yer. sırf bebek mobilyası çalışıyormuş. tavsiye eden arkadaşım kendi kızının odasına mobilya yaptırmıştı. resmini götür ne istersen istediğin malzemeden yapar, fiyat olarak da uygun dedi, ama bakalım görüşünce anlıcaz.
bu arada ben de düz beyaz ya da krem bir takım istiyorum. pembe falan renkli üstü desenli modeller var hiç beğenmiyorum. yatağı da büyüyen cins olsun madem o kadar para vercez en azından ilkokul zamanlarına kadar kullansın.
sonayım senin kocan numunelik... maaşallah her şeyi vızır vızır yapıyor. benimki şu ara sanki bir lohusa gibi. haftaiçi bazen bütün gün evde olup, gece çalışıyor, o zamanlarda bile elini sürmüyor valla hiç bir şeye. bir tek şu siyatik sorununu bir daha yaşarım diye korkusundan çamaşırları asıyor ve yıkanan bulaşıkları yüksek raflara yerleştiriyor. yani yükseğe uzanmalı işler hariç hiç bir şey yapmıyor. başka bir şey yap desem hemen cevap hazır, "kadın tut yaptır, ben yapmak istemiyorum" hadi her şeyi geçtim eskiden pazar alış verişine ve haftalık market alış verişine giderdik artık ona bile gitmemek için 1000 dereden su getiriyor. her gün az az ben alış veriş ediyorum. geçende kızdım, taşıyan var nasıl olsa oh ne ala dedim, "e ben işten gelirken söyle alırım" diyor. he dedim sen işten 6 da gelinceye kadar yemek yapmayayım, ne bileyim deterjan bitti kullanmayayım, su bitti içmeyeyim....
sen de delimisin ne uğraşıyon öyle sandalyeleri ciflemekle falan, tabi sırtın ağrır. hani seninki de vur deyince öldürmek cinsten. tut üstünden hortumu, bir de deterjanla sil, kiri aktımı tamam. beyazlamazsa beyazlamasın alt tarafı plastik sandalye benden kıymetli değil valla...
kız sonay senin koca ne iş yapıyor adam 7/24 evde ev işi yapıyor. bekar erkek kardeşi varmı senin eşin gibi titizmi hani yaşı uygunsa bacılarıma alayım böyle bir modeli :)))) sen iş yapmadın yapmadın sonunda pis girişmişsn yani. ne kadrda oturarak apsan eğilme durumu oluyor insanın beli ağrır tabi. bende öyle yapıyordum sonra belim ağrıyınca 3,5 ay-tıyordum valla ama yapmadanda olmuyor. bende bebeek olsun bende sağlığıma kavuşayım onu uyuttuğum vakit hemen işlere grişirim. elim hızlı bebek yarım saat uyursa dnya iş yaparım diye düşünüyorum umarım uslu bebek olurda benimde yapma fırsatım olur.
birde aklıma şey geldi evlendiğimizde evin yer zeminlerini değiştirdik ama ben rengni beğenmiyorum acaba şimdilik bebeğin odasının yer zeminini beyazımsı grimsi parkeler var o şekilde değiştirsemmi ama öylede yaparsam iş çok daha büyür yada yapmışken tammı olsun diyorum. hani yaparsam onun yer zemini farklı diğer odalar farklı olcak. çirkin olurmuki. sonuçta halı ve mobilyalar bir çok kısmını kapacak. tamam yeni temiz ama değiştirmek isteme sebebim tamamen rengi. ordaki koltuklarımıda satılığa çıkardım hala arayan yok almak için((
sonayım senin kocan numunelik... maaşallah her şeyi vızır vızır yapıyor. benimki şu ara sanki bir lohusa gibi. haftaiçi bazen bütün gün evde olup, gece çalışıyor, o zamanlarda bile elini sürmüyor valla hiç bir şeye. bir tek şu siyatik sorununu bir daha yaşarım diye korkusundan çamaşırları asıyor ve yıkanan bulaşıkları yüksek raflara yerleştiriyor. yani yükseğe uzanmalı işler hariç hiç bir şey yapmıyor. başka bir şey yap desem hemen cevap hazır, "kadın tut yaptır, ben yapmak istemiyorum" hadi her şeyi geçtim eskiden pazar alış verişine ve haftalık market alış verişine giderdik artık ona bile gitmemek için 1000 dereden su getiriyor. her gün az az ben alış veriş ediyorum. geçende kızdım, taşıyan var nasıl olsa oh ne ala dedim, "e ben işten gelirken söyle alırım" diyor. he dedim sen işten 6 da gelinceye kadar yemek yapmayayım, ne bileyim deterjan bitti kullanmayayım, su bitti içmeyeyim....
sen de delimisin ne uğraşıyon öyle sandalyeleri ciflemekle falan, tabi sırtın ağrır. hani seninki de vur deyince öldürmek cinsten. tut üstünden hortumu, bir de deterjanla sil, kiri aktımı tamam. beyazlamazsa beyazlamasın alt tarafı plastik sandalye benden kıymetli değil valla...
birde aklıma şey geldi evlendiğimizde evin yer zeminlerini değiştirdik ama ben rengni beğenmiyorum acaba şimdilik bebeğin odasının yer zeminini beyazımsı grimsi parkeler var o şekilde değiştirsemmi ama öylede yaparsam iş çok daha büyür yada yapmışken tammı olsun diyorum. hani yaparsam onun yer zemini farklı diğer odalar farklı olcak. çirkin olurmuki. sonuçta halı ve mobilyalar bir çok kısmını kapacak. tamam yeni temiz ama değiştirmek isteme sebebim tamamen rengi. ordaki koltuklarımıda satılığa çıkardım hala arayan yok almak için((
valla bence zemin işine hiç girme. zira çocuk odaları için artık çok güzel halılar var, öyle bir şey koydunmu zaten sevimlilik katcaktır, zemin göze batmaz. bir de beyazlı grili zeminler sanki çok kir gösteriyor. annemin yazlığında öyle parkeleri var, bir tane kıl düşse ben burdayım diyor. ama yine de istersen mineflo da düşünebilirsin. gelir eskisinin üstüne 1 saatde döşerler, eskisinin kırılması sökülmesiyle uğraşmazsın.
sen kum beji yaptırcam deyince ben de badana ya da kağıt yaptırmasam mı oldum. zira annemle kayın validem illa çok uçuk pembe ya da beyaz yap diye tutturmuştu. çocuk odası olduğu belli olsunmuş... yoksa benim oda zaten kum beji yani öyle aykırı bir rengi yok. her mobilyaya uyar. misafirden misafire kullanıldığı için de badanası tertemiz.
su bazlı boyalar artık kokmuyor, o yüzden bir zararı olmaz sanırım.
bizim eve de öyle marketten taşı taşı bitmiyor. devamlı dünyaları alıyorum yine her gün bir eksik oluyor. ne bileyim yoğurt bitiyor, meyve bitiyor, domates bitiyor, illa ki bir şey oluyor... üstelik de atılan edilen hiç yiyecek yok. yani belli ki fazla almıyorum. yani siz filseniz biz de geri kalmayız:)))))
valla bence zemin işine hiç girme. zira çocuk odaları için artık çok güzel halılar var, öyle bir şey koydunmu zaten sevimlilik katcaktır, zemin göze batmaz. bir de beyazlı grili zeminler sanki çok kir gösteriyor. annemin yazlığında öyle parkeleri var, bir tane kıl düşse ben burdayım diyor. ama yine de istersen mineflo da düşünebilirsin. gelir eskisinin üstüne 1 saatde döşerler, eskisinin kırılması sökülmesiyle uğraşmazsın.
sen kum beji yaptırcam deyince ben de badana ya da kağıt yaptırmasam mı oldum. zira annemle kayın validem illa çok uçuk pembe ya da beyaz yap diye tutturmuştu. çocuk odası olduğu belli olsunmuş... yoksa benim oda zaten kum beji yani öyle aykırı bir rengi yok. her mobilyaya uyar. misafirden misafire kullanıldığı için de badanası tertemiz.
su bazlı boyalar artık kokmuyor, o yüzden bir zararı olmaz sanırım.
bizim eve de öyle marketten taşı taşı bitmiyor. devamlı dünyaları alıyorum yine her gün bir eksik oluyor. ne bileyim yoğurt bitiyor, meyve bitiyor, domates bitiyor, illa ki bir şey oluyor... üstelik de atılan edilen hiç yiyecek yok. yani belli ki fazla almıyorum. yani siz filseniz biz de geri kalmayız:)))))
daha önce konusmuştuk transferim oldu bugün sonucumu aldım değerim 117 cıktı inanamadım
ist tüp bebekten aradılar c tesi tekrar kan vercem. kendimi kaptırmak ta istemiyorum ama cok heycanlıyım ins değerim yükselir seninle paylasmak istedim
selam kızçeler kimsecikler girmemiş. bende evde olupta ev işi yapmamak olmaz deyip dün akşamdan işlere koyuldum. yazlıkları çıkartıp kışlıkları kaldırdık eşimle ve 2 batal boy çöğp torpasıda giydemediğimiz kıyafet çıktı onlarıda eşim arabaya koydu bende sabah bir yere teslim ettim ihtiyaç sahipleri alsın diye. sabahta işe giderken gardropbun üstündeki yazlık ayakkabıları indirttim kışları koyup yazlıkları çıkartım. akşamada yerine yerleştirsin eşim. ama koskoca bir evi temizlemekle eş değer diyebilirim bu iş. bebeğin odasındaki kitapları koliledim badanaya hazırlık olsun diye. bugünde boya fiyatarı araştırdım renk zaten belli alacağımız boya nerde daha uygundur onu araştırdım. şimdide elektrikçi bekliyorum evde bi kaç elektirik işi var onları yapması için ama akaşm üzeri gelcek gibi. yani iş yapılıcnca günler yetmiyor sanırım. birde ben bu evde lma işini sevdim gibi. kafa esince çıkıyorum kafama esinde evde oluyorum. sanrım biraz üşengeç olmamak gerek ve pijamalardan kurtulmak gerek:)) ne o öyle para karşılıı beni ilgilendirmeyen şlere kölelk yapıyormuşum. ohh ne güzel kurtuldum valla :)) bana havale geldimi ödeme gittimi vergileri aman yetiştir son günü bu ne be tam esaretmiş. inş ilerleyen günlerdede böyle düşünürüm hem havalarda güzelleşmeye başladı dışarı çıkmak için daha çok bahanem olur.
duygucum bu kışlık yazlık ve işe yaramayanları ayırma faslı gerçekten zor. sen ne güzel işleri tıkır tıkır hallediyorsun.
evde olmak gibisi varmıdır yaaa, sabah kalk diyen, akşam yat diyen yok :)) canın ne zaman ne yapmak isterse onu yapabilme özgürlüğü gibisi yok. havalarda güzelleşiyor sıkıldıkça yürüyüş yapsan bile yeter.
valla gelim canım nolcak canım sağ olsunda ben işten değil iş benden korksun. elimde hızlıdır hem temiz hem çabuk yaparım. bende sepette çamaşır hiç bırakmıyorum hani artık kazak oayıda yok ya öyle tepemele dolmuyor. oturarak mak. yerleştiriyordum. bitincede eşim sebepe alıp tele asıyorduk birlikte. tabiki ilk zamnlar ona astırdım sonra sonra bende yardım etmeye başladım. şimdide bir posta nevresim attım. babamı aradım boyacıyı ara ayarla dedim adam karar versin 1-2 gün önde arasın elimdeki işi ayarlayıp gelirim demiş. yani allah kısmet ederse 1-2 mayıs gibide badana işini başatmak istiyorum. aslında ben kum bej değil grimsi yada nefti yeşil istiyordum ama eşim kum beji diye tutturdu. ilk başka salok ve koridor gök mavisiydi diğer 3 oda lila. tabi pişamn oldu beni dinlemediğine 2 yıl evvel tadilat zamnında salon ve koridor kum bejine döndü. şimdide kalan lila yerler kum beji olcak. işte renk kataloğunu aldım bakalım başka renk beğenirsem ikna etmeye çalışırım. benim kocam karı ruhlu bakma temizliğe gelince kıvırır ama ev boyası dizaynına gelinde eşya alıp eski atmaya gelince illa müdahil olacak :) baklım işte bir bismllah deyip başlasak gerisi gelir ve korktum ama bitti işte derim heralde. allah can sağlığı versin gerisi oluyor.Selam duygucum bi ara bizim eve de uğrasan iyi olur çamaşır sepetim kirliden kapanmıyoannemi bekliyorum valla dolap boşalana kadar giymeye devam geçen hafta yıkamıştık bu hafta ona bile cesaret edemiyorum ben de bugün 12 ye kadar hep yattım kafam kalkmadı yatınca da burnum tıkanıyo dedim elif kalk miskinlik çöktü dikkat et tamam ama evde esir hayatı gibi de boğulmaya başladım pazar vardı topladım tayfayı oraya indik çok güzel şeyler buluyoum bu ara kendime pazardan fakir kol nar çiçeği bi gömlek aldım tunik tarzı popoyu örtüyor 10 tl altına da tayt bakarım sonraki hafta baharda güzel giyilir kot pantolonlar oluyo ama karnımı sıkıyo oturunca o yüzden giymeyi tercih etmiyorum canım hiç yiyecek istemediğinden hbişey almadım biraz dolandım sonra da ablamın kayınvalidesine indik evi sobalı köy eci sıcacık oturdum dinlenm çay içtik vs. Nasıl uyku bastı hemen geldim eve eşim gelene kadar kestiricem. Cumartesi olsa da tekrar görsek beneciği zira ya bidaha duyamazsak kalbini diye şimdiden endişem var inşallah daha hüçlü atar. Biliyorum endişe bitmez ama siz en azından artık hissediyosunuz keşke benim de gelse o zamanlarım da biraz rahatlasam.
Bu arada duygucan kum beji kıvamında yeni renkler çıktı istersen bir bak çakıl taşı sanırım adı benim de evimin yarısı salonum ve koridorlarım kum beji ben çok sıkıldım :) çocuk odam da güz gülü denilen hafif uçuk bir lila boyalı artık ben oda yapmayı düşünmüyorum da yapacağım zaman cinsiyete göre boyarız erkekte turkuaz hoşuma gidiyor kızda klasik pembe yada lila.
çok çok sevindim canım. inşallah salimen kesenizi görüp kalp atışını da duyarsınız. haber verdiğin için çok sağol, daha önce çok ümitli konuşmamıştın o yüzden ben de sonucu merak ediyordum. senin için her şeyin en güzeli ve hayırlısını diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?