arkadaşım eğer maddi durumun sıkışıksa raporla en düşük fiyat istanbul tüpte. yılbaşından önce 760 lira tedavi masrafı 40 lira da tahlili osu busu verdim yani 800 liraya işim bitti. (tabi ayrıca ilaç aldım, onu zeynep kamilde de yaptırsan aynı paraya alcan sonuçta) transfer sırasında verilen progesterondu, östrojen bantıydı, şuydu buydu ilaçlarım da sgk'lı alındı. eşinde problem varsa ve imciinin içinde. hamile kalırsan keseyi ve kalp atışını görmeye gittiğinde de ultrasona para almıyorlar.
ayrıca tedavi öncesi ben bir ön görüşme yapmak istiyorum dersen ondan da para alınmıyor.
benim doktorum emre karatekelioğluydu. kendim tek denemede hamile kaldım. yine benden sonra tavsiyemle giden 5 ayrı kişi de hep orada tek denemede hamile kaldı. verdiğin paraya kıyaslarsan, sana olan ilgileri, hijyen koşulları, opu ve transferde yatırdıkları odalar, laboratuarları her şeyleri hakikaten iyi. bir tek embriyoskop cihazları yok.
Yani ben de küçük normal diye düşündüm haftasına göre zaten 4 gün de geriden geliyordu ama işte yine de söylenen her olumsuz söz yıkım oluyor bizde sanırım 10 günde bir muayne ücreti haftaya cumartesi kontrol olur o yüzdn randevu almicam . Büyüdükçe daha rahat görünür haftaya 8 haftalık olur ben 10. Haftaya kadar kullanmayı düşünüyorum iğneyi eşim de eziyet bırak dedi ama doktor anlayış gösterdi biraz daha vurulayım dedim gülümsedi eşime de kendisine bırakalım biraz dişünsün dedi 10 günlük 2 kutu daha iğne yazdı . Haftalık yada aylık olan iğneler için de etkinliği ile ilgili bişeyler dedi ama aklımda kalmadı kas içine olan değil de deri altına olan daha etkilidir falan dedi. Merkezle görüş dedi ama artık oraya devam etmicm demedim kadına o da biraz daha düşün bu iğne işini dedi işte haftaya 8 haftayı bitirirsek sonra bi 2 hafta daha idare etmeye çalışırım sonra da vajinal fitile geçerim zaten ben istemesem başından be yine fitille gidecekti bu süreç . Senin temiz çıktı dimi şeker yüklemesi? Bu arada sadık beyle görüştün mü birdaha ?
iğnelerin günlük olanıyla haftalık olanının içeriği aynı ikiside progestan içeriyor. tek farkı haftalık olanın eziyeti biraz daha az. yoksa ikiside bildiğin kalçadan vurulan iğne hani günlük olan daha iyidir daha etkilidir diye bişey yok. şeker yüklemesinde ertesi gün aradılar sorun yok dediler. sadık beyi aramadım gündüz hep aklıma geliyor ama o akşam ara demişti akşamlarıda unutuyorum. ama diyceği şey belli benim çalıştığım bir yer yok sen karar hangi hastanede doğum yapacağına ben oraya gelirim diycem eşimde buna sıcak bakmıyor. bende şu yönden düşünüyorum be şifaya devam ediyorum ne doktora ne hastaneye ekstra para ödemiycem. ama dışardan bir doktor getirtirsem o doktora para ödemem gerekecek. hani aramadım ama bu yönde konuşur diye düşünüyorum olmadı arar detaylı öğrenirim. ben doğum için şifada doktora ayrıca para ödemiycem diye biliyorum. sigortam tamamını karşılayacak çünkü ama genede onuda sormak gerek başta ödenmeyecek demişlerdi çünkü.
Yani ben de küçük normal diye düşündüm haftasına göre zaten 4 gün de geriden geliyordu ama işte yine de söylenen her olumsuz söz yıkım oluyor bizde sanırım 10 günde bir muayne ücreti haftaya cumartesi kontrol olur o yüzdn randevu almicam . Büyüdükçe daha rahat görünür haftaya 8 haftalık olur ben 10. Haftaya kadar kullanmayı düşünüyorum iğneyi eşim de eziyet bırak dedi ama doktor anlayış gösterdi biraz daha vurulayım dedim gülümsedi eşime de kendisine bırakalım biraz dişünsün dedi 10 günlük 2 kutu daha iğne yazdı . Haftalık yada aylık olan iğneler için de etkinliği ile ilgili bişeyler dedi ama aklımda kalmadı kas içine olan değil de deri altına olan daha etkilidir falan dedi. Merkezle görüş dedi ama artık oraya devam etmicm demedim kadına o da biraz daha düşün bu iğne işini dedi işte haftaya 8 haftayı bitirirsek sonra bi 2 hafta daha idare etmeye çalışırım sonra da vajinal fitile geçerim zaten ben istemesem başından be yine fitille gidecekti bu süreç . Senin temiz çıktı dimi şeker yüklemesi? Bu arada sadık beyle görüştün mü birdaha ?
Yani sadık bey iyi hoş adam tamam ama gebelik takibini o yapmadı onun doğuma girmesi manıksız bir de tutu yapamadım sezeryana döndü iş boşa para vermiş olucaksın bence hiç kasma kendi doktorunda sezeryan ol normal olsun diye de diretme haftasını tamamlayınca ol sezeryanını bitsin gitsin o sancıları sıkıntıları çekme. Sezeryanda da sonradan eziyeti var ama emin ol biz zaten yumurta toplamadan sonra o eziyeti yarısını yaşadık bu seferki 2 gün değil de daha uzun sürer en fazla 1 haftada kalkınırsın.
Valla progestanın ne şekilde etkili daha olduğunu bilemiyorum artık her doktorun düşüncesi farklı benim de kafam karıştı ben 10. Haftaya kadar dayanabilsem iğneye ki sizden daha uzun kullanmış olucam somra da vajinal fitile geçerim. Şuanda 40 gün oldu iğneye başlayalı.
Muayne odası da konforlu yata pozisyonda değilim tamamen arkada yastık var yaslanıyosun karşımda monitör herşeyi ben de görebiliyorum sevdim bu işi:)
elifcim devletteki ultrasonlar malum nuh nebiden kalma... yani senin gittiğin devlet hastanesindekini bilmiyorum ama mesela zk'dekiler çok çok eski. millet 3 boyutluya geçmiş, orada görüntüler hep kap kara bir yuvarlaktan ibaret. 2 boyutlu olarak eli kolu bile görünmüyor. demem o ki belki senin bebeğin kalp atışı da aletin eskiliğinden öyle biraz zayıf gibi gelmiştir. neyse ki medicalda için rahatlamış.
Madden kendimi biraz kasmam gerekecegi bir gercek ama onemli olan saglikli iyi ve yeterli imkalarin oldugu bir yerde tedavi olmak. Esimde bu surecten cok kotu etkileniyor. Bizde morfoloji sorunu var hiz ve sekul bozuklugu . Benim tuplerden teki tikal ve bu senede rezev azligi cikti.Bos tedavlerle zaman kaybetmek istemiyorum. Istanbul tupde tedavi olmus biri olarak surec ve memnuniyetini yazarmisin. Birde sperm hiz icin ozel birsey kullandinmi. Bana onere bilecegin ilaclar varmi.
zaten eşimde otur oturduğun yerde şurda bişey kalmadı diyor. ama bence devlette çalışan bir doktor özel bir hastanede çalışmıyordur. ancak dediğim gibi olur. hani son 3 ayımı z ya gel kontrollere nasıl olsa yapılcak testinde yok artık der. sonrada doğum için gideceğin hastaneye ben geleyim der. ee bu da ekstra para demek. birde benim normal doğum istememdeki sebep şu bebek 2 yaşına gelince gidip fertilden ikizlerimi alcam. hani sezeryan olursa bekleme şartın oluyorya iç yaralarının iyileşmeside gerek falan. ama direktmemde normal diye. sonuna kadar giderse normal olur belki zamanında önce gelicek bilemeyizki. bu sebepten hani ağzımda hep normal geziyor ama yarın bile ne olcağını bilmediimiz gibi temmuzda ne olur hiç bilemeyz. ne diyim allah gönlümüze göre versin. bu arada rana geçen hafta normal doğum yaptı 41. haftasının içindeyken. ama tabi onun ilk tüp denemesinde tutmuştu vede benim gibi sorunlu olmamıştı hani kanama vs. o açıdan sonuna kadar gitti bebişi.
evet özellerde öyle koltuk gibi masaları dümdüz yatmıyorsun. ve karşında ekran var. hatta ekran kaplı olunca ben ekran açmıycakmısıız diyorum :)) orda son adet tarihini beklenen doğum tarihi bile yaızyor sen göre biiyorsun. geçen hemşire benim bilgimi yanlış girmişti orda ne yazıyor dedim benim son adet tarihim bu dedim 10 gün geç yazmış düşünsene bebek 1-2 afta küçük çıkacaktı. 25 çıkması gerekrken nun girdiği bilgiye göre 23 fala çıkardı. yai bir bakıma iyi oluyor o ekran. geçen zk ya gittim ya gebe izlem kan yazın diye boylu boyunca uzandım ne ekran gösteriyolar ne ses dinletiyolar sen öylece doktorun yüz ifadesine bakıyorsun. dedim siz cinsiyet söylemiyorsunzu dimi yok dediler. ne kötü hamileliliğinin ilk anındna doğuma kadar oraya gidenler var ve bir kadını gördüm mesela genç biri ben daha 7-8 haftalıkken gitmiştim o da o gün dopler çektirmişti şimdi karnı burnunda 2 hafta snra doğum yapcakmış ayakta bekliyor ve en baştan zk. ya gelmiş. iyi sabır yani doğumuda orda yapcakmış bu 2 çocuğu. ben orda yarım saat ya kaldım ya kalmadım 3,5 attım valla mikrop kapıp hastalancam diye. ama ne gelirsede korkudan geliyor valla başımıza.
arkadaşım ben istanbul tüpe maddi sebeplerden gitmedim. yaşım 36(hatta doğum yaptığım zaman 37 olacağım o yüzden seni anlıyorum) daha önce aşılama ya da tüp denemedik. daha ilk denememiz olacağı için zaten ciddi bir maddi kaynak ayırmıştık. eşimde çok ciddi bir sperm azlığı sorunu var. önce 1 yıl uğraştık, sperm sayısını yükselttik de ama sonra hormonal sebeplerden tekrardan 300bine kadar düştü. morfoloji de ayrı sorun olduğundan sadece imci cihazı olan merkezleri seçmemiz isabetliydi. tabi bu arada bende de yaş kaynaklı rezerv azalması da başlamıştı. kafamda zaten iki doktor vardı biri umuttaki süleyman tosundu. görüşmeye gittim ve görüşme resmen bir hezimet halinde geçti. adamla elektriğim zerre tutmadı, dünya kadar muayene ücreti aldı beni dinlemedi, en ufak bir sorumu cevaplamadı, hatta soru sordum diye siz çok okumuşsunuz diye tersledi. o dönemde pıhtılaşma testi yaptırmıştım, sonuçlarını bekliyordum, ne gerek vardı yaptırdınız, sizin zaten önceden düşüğünüz yok ki gibi abuk subuk yorumlar yaptı. (ki sonradan test sonuçlarını geldiğinde sorunum olduğu ve en az 3 ay kan sulandırıcı kullanmam gerektiği ortaya çıktı) aklımdaki ikinci doktor da emre tekelioğluydu. onu da eski hastalarından 2-3 kişi birden ısrarla tavsiye etmişti. tesadüf ki tam da benim tüp yapacağım dönemde sgk anlaşmalı istanbul tüpe geçmişti. kalkıp gittim, bize 1 saatten fazla bir zaman ayırdı, anlattı her sorumu cevapladı, ailemde ciddi kalp damar sorunları olduğu için pıhtılaşma testini yaptırmamın çok isabetli olduğunu söyledi vs. o kadar kibar, motive edici ve insancıl bir tavrı vardı ki çıkışta eşim başka bir doktorla görüşmeyelim burada yapalım dedi. ücreti sorduğumda o kadar düşük bir rakam duyunca epey şaşırdım, hatta diğer yerlere göre çok düşük bir fiyat verdiler diye tedirgin bile oldum diyebilirim. fakat laboratuarlarının başarısını öğrendiğimde içim çok daha rahatladı. bir de gidersen görürsün, inanılmaz yoğun bir merkez, millet türkiyenin bir ucundan dahi geliyor. hani bu kadar insanın geldiği bir yerde vardır bir keramet diye de insan düşünüyor. tedavim sonucunda, zeynep kamilde rapor sürecinde rezervim konusunda çok ümit kırıcı konuştukları halde 9 tane dolu yumurtam toplandı. eşimin spermleri de imci cihazıyla büyütülerek seçildi. sonuçta 3 tane 1. kalite, 4 tane 2. kalite embriyo oldu. kendi isteğimle tek bir tane transfer ettirdim, onla hamile kaldım, kalan 2 tane 1. kalitem donduruldu, 2. kaliteler de gerek kalmadığı için imha edildi. oradan o kadar memnun kaldım ki, şu an gebelik kontrollerime halen daha oraya gidiyorum.allah izin verirse emre beyle doğuracağım. ha bu arada çok kalabalık dedim sanma ki öyle zeynep kamil gibi curcuna gibi bir yer. kesinlikle her şey tıkır tıkır işliyor. personel son derece kibar ve sıcak. etraf tertemiz, cihazlar hep son teknoloji. opu ve transferin yapıldığı ameliyathaneler son derece hijyen ve modern. öncesinde ve sonrasında yattığın odalar da otel odası gibi, eşinin ya da ailenin beklemesi için koltuklar, kendine ait tuvalet banyon var. üzerine tek kullanımlık ameliyat giysileri, terlikler falan giydirip operasyona götürüyorlar. bittikten sonra da iyice dinlenmeden kesinlikle yollamıyorlar. doktorlar hemşireler gelip gelip kontrol ediyor. transfer öncesi ve sonrası embriyolog da ayrıca gelip bilgi veriyor. (bu arada ilk 1 yıl dondurma ücreti yine verdiğin ücrete dahil.)
daha önce belirttiğim gibi kendim o kadar memnun kalınca başka başka kişilere de orayı tavsiye ettim. çok şükür hepsi de hamile kaldı. tek bir olumsuz konuşan da olmadı. sana da tavsiye ederim. ama şunu da söyleyeyim, bu iş biraz da moralle ilgili. elbette git görüş, ama nerede hangi doktorla kendini rahat ve iyi hissediyorsan orayı seç. bu arada ben ücretsiz ön görüşme yapmak istiyorum dersen yapabiliyorsun. muayene etmiyorlar ama elindeki tetkik ve ultrasonlara bakıp değerlendiriyorlar. sen de bu arada doktoru merkezi görmüş oluyorsun.
Gerçekten mi sonaycan :) yani atım hızı başta yavaşolabiliyor demekki. Yazarmı ultrason resminde ben devlet hastanesinde girdim ya belki yazmaz keseme 44 mm yazıyo bir de 6w4d yazıyo ama eve gidince yine bakıcam dışardayım şuan.
Merhaba,
Kanda degerime baktırdım 2 altında çıkmış degerim. Çok zaman kaybetmek istemiyorum. Sizde benim ruh halimi anlamışsınızdır artık. İstanbul tüpü arayıp görüştüm. SGK lı olarak 642+ilk görüşme için 150 TL istediler. İlaçlarda 900 TL civarı tutar dediler. Benım bu denemede mutlaka başarıya ulaşmam lazım. Birdaha ne zaman deneye bilirim bilemiyorum. Senin doktorunuda sordum ordaymış hala. Eşimle gidip görüşmeyi istiyoruz.Sonay adlı bir arkadaş daha vardı o nerede yaptırmıştı ve kaçliraya hatırlıyormusunuz ? Bahçeci gurubunuda aradım fulyada sgk geçmiyor 7.000-7.500 fiyat veriyorlar. umutta sgk geçiyor 2.000 +ilaçlar için fiyat veriyorlar. ne dersiniz kızlar. hepside baları oranlarının %50 civarında oldugunu söylüyorlar. Haziran gibi bende tedaviye başlamak istiyorum...
Cok sagol. Herseyi tek tek anlatmissin. Bizde az cok bir miktar birikim yapmistik. Ona dokunmadan ikinci denememizi yapalim diyoruz. ( isin acikcasi ikinci hamileligimde benim dogumum ve cocuk odasi esyalari ocin esimle birikim hesabi acmistik.kismet olmadi.) Anladim kadariyla ilk once benim dosyami almam lazim. Sonrada emre beyden randevu alip gorusmeye giderim. Esiminde icine sinerse hemen tedaviye baslariz. Herhalde en erken haziran temmuz gibi olmus olur tedavimde. Her serde bir hayir vardir derler ama artik her serde bizemi diyor insan.Simdi senin eski yazilarini okuyorum. Kafamda sekillendirmeye calisiyorum...
Kızlar nerelerdesiniz kimsecikler yok ben doktordan geldim yazayım dedim. Gittik medikal e zaten ilk jinekoloğumdu beni görünce çok sevindi gebeliğimi tedavi sürecini vs.. Konuştuk . Dosyamı tahlillerimi inceledi güzelce yaklaşık 15 dk sürdü amma da çok baktı:) kayıt altına aldı bilgileri vs.. Sonrasında 3 gün önce vajinal bakıldı kalp atışları göründü deyince ben bugün muayne etmeyelim o zaman dedi. Ben de zayıf göründüğünü söyledi doktor tedirginim 6+4 çıktı dedim çok normal daha çok küçük dedi sonra da karından bakalım o zaman dedi. İdrara da sıkışık değildim ama göründü bizim minik kalbi atıyor canavar gibi dedi :) gayet güzel dedi çok normal dedi. Şimdilik ölçüm yapmadı 1 hafta sonra tekrar çağırdı o zaman yaparız ölçümlerini dedi.
Folbiole ek olarak B12 yazdı ilaçları konuştuk iğne için kendine eziyet etme fitil ile aynı zaten artık yerleşmiş kas içine oluyor iğne dedi. Vajinal fitil cilde direk temas ediyor daha etkili dedi ama benim ilaçlar konusundaki takıntımı görünce sana bırakıyorum dedi 12 haftalığa kadar mümkün değil iğne kullanamazsın dedi hem yazık sana da dedi ben şikayetçi değilim dayanabildiğim kadar dayanırım dedim. Tamam biraz düşün dedi güzel ilgilendi memnun kaldım artık ona devam edicem. 50 tl muayne ücreti. Şimdilik tahlil istemedi. Bu arada kayıt yaptırırken şeker yüklemesine gelen bir kızdan 17 tl aldılar:) öğrenmiş olduk heryerde uygun demekki.
Benden haberler böyle eve geldim içim bir nebze daha rahat ama korkular bitmez dikkat etmeye devam Allah kucağımıza almayo nasip etsin.
Canım eurofertile ile görüştüm altunızadede yerleri. Benim evime de yakın. sgk anlaşmamız var dendi.1500 tl fiyat verdiler + ilaçlar. ilk muayene içinde 118 tl ayrıca yazdıkları tüm reçetelerin sgk dan karşılandıgını ilettiler. Bende kanpırtılaşması oldugu için doguma kadar kullanmam gerekiyor. Aşılama da 800+ ilaçlar. Şimdi ilk tüpten 3 kutu ilacım var 1 kez daha aşılamamı denesem yoksa direk tüp mü ... Çok kararsızım...
gördünmü elifim maşallah canavar gibi yavrucak :) allah sonuna kadar böyle götürsün. ücretide uygunmuş. benim şeker yükleme fiyatı 30 tl dediler, detaylı ultrason 180 tl. ama bu fiyatlarda olması için 40 tl de muayene ücreti verip giriş yaptırmam lazımmış.
sonaycım sen detaylı ultrasonu yaptırdın mı yaptırcan mı? en geç 23. haftada yapılmalı biliyorsun. yani yaptırmadıysan bu ara son şansın. bir de şekeri başka yerlere bir sor, hiç doktor girişi yapmadan yapıyorlar, bir de boşuna muayene ücreti ödemezsin.
Kizlar ben biraz once hastalandim. Z.k. gidip
Kan vermeme gerek varmi.? Mayis ayinda hastalaninca gidip kan versem ve raporumu cikartsam olurmu ?
Canım benim bildiğim negatif tüp denemesinden sonra 1 ay bekletiyolar öteki adetinde gidiyosun ama sen ara sor en geç 3. Gününde versib eğer olur derseler.Kizlar ben biraz once hastalandim. Z.k. gidip
Kan vermeme gerek varmi.? Mayis ayinda hastalaninca gidip kan versem ve raporumu cikartsam olurmu ?
Anladım canım işten çıktığını sorun değilelifim hafta sonu olmadığımdan mesajına şimdi cevap yazabiliyorum ama sende farketmişssindir yazmadığını. 6 week 4 day. 6 hafta 4 günlük görünüyormuş ama sen buna takılma ultrason 3/5 gün ileri yada geri gösterebiliyormuş.. benim doktorum söylüyor kaç attığını. bu sefer gittiğimizde 138 atıyordu ve iyi demişti.
Duygu da öyle yaptırdı bence muayne ücreti şart duygu da cumartesi muayne oldu pazartesi de şeker yüklemesini yaptırdı kontrol süresi 10 gün oluyor muayne ücretinden sonrada. Ben de artık üçe beşe bakmadan devam ederim medikale. Doktorum kendine eziyet etme iğnelerle fitile yada hapa geçelim dedi ama benîm takıntımı görünce bir de tüp bebek diye ısrar etmedi sen bilirsin dedi biraz düşün dedi gülümseyerek:) benim de elimde 7 tane iğnem kaldı sonra 8-9 hafta arası bişey oluyor sonra fitile geçelim dicek aslında ben de yoruldum iğnelerden ama en azından 10. Haftaya kadar dayanmak istiyorum.gördünmü elifim maşallah canavar gibi yavrucak :) allah sonuna kadar böyle götürsün. ücretide uygunmuş. benim şeker yükleme fiyatı 30 tl dediler, detaylı ultrason 180 tl. ama bu fiyatlarda olması için 40 tl de muayene ücreti verip giriş yaptırmam lazımmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?