evet o iş bence feci zor bir iş neyseki büyüüük bir kısmnı atlattım. hatta eşim işten geld gene serecektide kalk dedim oturmakla olmaz ama yapıncada gözümde çok büyümüştü iyi oldu deyip durdu. valla ev rahat ama sabah kalk diyen akşam yat diyen bir kocam var. çok uyuma başın ağrır kalk kahvaltı yap. akşamda zaten hayatta o yatacakta ben oturcam hiç olmaz. uykum olmasada illa onla giricem yatağa. şuan eski düzen devam sabahları erken kalktığım için akşamgene 11 gibi yatıyorum eşimle. bakalım ilerleyen zmanlarda geç uyanırsam geç yatarım belki yada bebeden dolayı hep uykum gelir. amaen iyisi öğlen uyumamak. öğlen uykusunu pek sevmem nadir durumlar dışındada uyumam.
yarınada prog yaptım. pasta poça falan yapcam. sonra onları alıp eşimi anasına götrcem cumartesi eşimin doğum günü cumadan aasında olalımda cmtesi pazar bize kalsın. malum bacısıyla ikiz sonra bacısı gelin edin demesin zaten konuşmuyoruz sırf eşim için gitmek istemiyorum yani birkez daha ben adım atmak istemiyorum. dolayısıla yarınd bu işi halledip cumartesiye gidemeyiz başka prog yaptım diycem eşime:)
Selam duygucum bi ara bizim eve de uğrasan iyi olur çamaşır sepetim kirliden kapanmıyoannemi bekliyorum valla dolap boşalana kadar giymeye devam geçen hafta yıkamıştık bu hafta ona bile cesaret edemiyorum ben de bugün 12 ye kadar hep yattım kafam kalkmadı yatınca da burnum tıkanıyo dedim elif kalk miskinlik çöktü dikkat et tamam ama evde esir hayatı gibi de boğulmaya başladım pazar vardı topladım tayfayı oraya indik çok güzel şeyler buluyoum bu ara kendime pazardan fakir kol nar çiçeği bi gömlek aldım tunik tarzı popoyu örtüyor 10 tl altına da tayt bakarım sonraki hafta baharda güzel giyilir kot pantolonlar oluyo ama karnımı sıkıyo oturunca o yüzden giymeyi tercih etmiyorum canım hiç yiyecek istemediğinden hbişey almadım biraz dolandım sonra da ablamın kayınvalidesine indik evi sobalı köy eci sıcacık oturdum dinlenm çay içtik vs. Nasıl uyku bastı hemen geldim eve eşim gelene kadar kestiricem. Cumartesi olsa da tekrar görsek beneciği zira ya bidaha duyamazsak kalbini diye şimdiden endişem var inşallah daha hüçlü atar. Biliyorum endişe bitmez ama siz en azından artık hissediyosunuz keşke benim de gelse o zamanlarım da biraz rahatlasam.
Bu arada duygucan kum beji kıvamında yeni renkler çıktı istersen bir bak çakıl taşı sanırım adı benim de evimin yarısı salonum ve koridorlarım kum beji ben çok sıkıldım :) çocuk odam da güz gülü denilen hafif uçuk bir lila boyalı artık ben oda yapmayı düşünmüyorum da yapacağım zaman cinsiyete göre boyarız erkekte turkuaz hoşuma gidiyor kızda klasik pembe yada lila.
Valla duygucan bilemiyorum dün ve bugün kasığımın belli bir yerinde ağrı va sancı yapıyo sanki biri tutup çekiyo gibi birde hapşırık krizleri de zorluyo beni yani yarın kötü şeyle duymayada hazırlıklıyımvalla gelim canım nolcak canım sağ olsunda ben işten değil iş benden korksun. elimde hızlıdır hem temiz hem çabuk yaparım. bende sepette çamaşır hiç bırakmıyorum hani artık kazak oayıda yok ya öyle tepemele dolmuyor. oturarak mak. yerleştiriyordum. bitincede eşim sebepe alıp tele asıyorduk birlikte. tabiki ilk zamnlar ona astırdım sonra sonra bende yardım etmeye başladım. şimdide bir posta nevresim attım. babamı aradım boyacıyı ara ayarla dedim adam karar versin 1-2 gün önde arasın elimdeki işi ayarlayıp gelirim demiş. yani allah kısmet ederse 1-2 mayıs gibide badana işini başatmak istiyorum. aslında ben kum bej değil grimsi yada nefti yeşil istiyordum ama eşim kum beji diye tutturdu. ilk başka salok ve koridor gök mavisiydi diğer 3 oda lila. tabi pişamn oldu beni dinlemediğine 2 yıl evvel tadilat zamnında salon ve koridor kum bejine döndü. şimdide kalan lila yerler kum beji olcak. işte renk kataloğunu aldım bakalım başka renk beğenirsem ikna etmeye çalışırım. benim kocam karı ruhlu bakma temizliğe gelince kıvırır ama ev boyası dizaynına gelinde eşya alıp eski atmaya gelince illa müdahil olacak :) baklım işte bir bismllah deyip başlasak gerisi gelir ve korktum ama bitti işte derim heralde. allah can sağlığı versin gerisi oluyor.
sende bu ara kendine alışverişe sardın he paraları saçma sonra bebeye para kalmıycak:) hem kendine aldığın gibi ona 10 liraya bişeyde bulamıyosun:) alırsan bari 1 beden büyük al. 38 giyiyorsan 40 al hani kilo almasan bile salaş olsun seni sıkmasın havalar önümüzdeki haftaadn sonra mevsim normalinin üstüne çıkıcakmış en azından üstüne yapışmaz ferah dolanırsın. bende yazlıkları çıkardığımda geçen yl aldığım pantolonları çıkarmadım ve yazlık elbiselerimi çıkarmadım geri hurca koydum boşa yer kaplamasın dolapta nasıl olsa olmıycak diye geri koydum artık elbilerde çıkarsa 1-2 boydan uzn elbise alır geçiştiririm bu dönemi.
senin bebeğin kalp etışlarının öyle zayıf olamsı çooook normal bence çünkü 6 haftaıkken normalde kese görünür ama sen kap atışı gördün kalp atışı ise normalde 8. haftada duyuluyor ya. hesap edersek bebek şuan 6 haftalık çıkmış yaklaşık 15 gün sonra atışar bence çok daha güçlü olur diye düşünüyorm. endişeler hiiiç bitmez emin ol ben doğunca nasıl olcak hast olursa naparım diye düşünmeye başladım düşün önümdeki endişeyi bıraktmda teee doğduktan sonraki durumları düşümeye başladım:)
bende çok erken uyanıyorum, yorgunluk oluncada akşam 10 da uyuyakalıyorum.
ya gelmişler kaç yaşlarına ne doğum günü artık. hem insan karısıyla başbaşa kutlamak ister.. sanki 3/5 yaşlarında cocuklarda anne babayla kutluyorlar :))
güle güle giy tuniğini :) ama alırkan biraz büyükçe al, en azından 3/5 aylarda da giyebilesin. ben zamanında hep oturan giysiler giydiğim için şu anda eski hiç bişeyim olmuyor artık.
elifim kalp atışını zayıf hissetmeniz gayet normal. bebiş daha çok küçüktü. bak bu sefer gittiğinde gümbür gümbür duyacaksınız inşallah.
ev boyasındada şampanya,kum beji renkleri bana daha güzel geliyor. ferah ve huzur verici. renkli boyalar nedense beni yoruyor .
Valla duygucan bilemiyorum dün ve bugün kasığımın belli bir yerinde ağrı va sancı yapıyo sanki biri tutup çekiyo gibi birde hapşırık krizleri de zorluyo beni yani yarın kötü şeyle duymayada hazırlıklıyımhiç kaybetmek istemiyorum bu bebeği ama kalp atışları yok demesinden çok korkuyorum doktorun ilk bebeğimi de böyle kaybetmiştim atamıyorum bir türlü üzerimden bunu kötülükleri çağırmak istemiyorum. Ama Allah büyük bir yandan da iğneler haplar aspirine de başladım beslenir bebecik toparlanır diyorum ne ümitsizken gebelikler sürüyor o yüzden de moral bozmak istemiyorum bol bol dua ediyorum. Bakalım yarın sabah belli olacak.
Bu arada benim bebeğe bişeyler almak için 7 ayı doldurmam gerek ona alacağım zamanda paraya hiç acımam ama şuanda kendi ihtiyaçlarım var rahat kıyafetler gibi ki çok para vermiyorum ucuz şeyler giyiniyorum.
Hamile kıyafeti almadım zaten de ince baharlık bluz işte canım normaldede ihtiyacım olan bişeydi. Valla moral verdin bana ben elimden geleni yapıyorum gerisi takdiri ilahi rabbim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah iyi düşünelim iyi olsun yarınki randevum iyi geçsin başka bişey istemiyorum:) şimdilik ama :)))olacakla öleceğe çare sen ilaçlarını iğnelerini saatli yap elinden geleni yap sonrası allaha kalmış. ama ben bundan sonrası zorluda olsa devamı gelecek diye düşünüyorum. hani teselli etmek için falan demiyorum. ne bilim içime öyle doğuyor hani bunca zorluğa rağme o bebek tutundu ve kalbi çırpmaya başladıysa devamı gelecektir. kıayfet konusunda sen minyonsun illa hamiş kıyafeti alman şart değil 1-2 beden büyük alsanda olur. ben LCW den hamiş pantolu-onu aldım 50 tl hani bulabildiğim en ucuz pantolondu yoksa o markaya 50 tl hayatta vermezdim. kıyafet için acele etme günü gelince alırsın öncelik senin ve bebeğin sağlığı. gidip bi mağazadan 1 günde halledersin.
kızlar bişey sorucam hani hamile kadın saç kestirmez diye hurafeler vardır ya. benimde saçlarımın ucları çok cansızlaştı gibi biraz daha bakımlı olsun diye gidip uclarda aldırıp az bir model verdirsemmi. hani ben inanmam zaten annemde kestir demişti hani bizim kesim pek bu gibi hurafeleri bilmez ama ne bilim eşim kestirme uzasın demişti :) sizce ne yapmalıyım. hani banada hurafeler saçma geliyor ama ne bilim uygulmakta gerekirmi ki.
Valla kestirincr vücut saçı beslermiş bebeği besleyemezniş diye biliyorum bende yani tamamen saçı besleyip bebek de cansız kalacak değil de işte eksiliyor heralde bebeğin besini ama sadece uçlarından aldıracaksan belkide sorun olmaz ne biliyim canım ya.
selam kızçeler kimsecikler girmemiş. bende evde olupta ev işi yapmamak olmaz deyip dün akşamdan işlere koyuldum. yazlıkları çıkartıp kışlıkları kaldırdık eşimle ve 2 batal boy çöğp torpasıda giydemediğimiz kıyafet çıktı onlarıda eşim arabaya koydu bende sabah bir yere teslim ettim ihtiyaç sahipleri alsın diye. sabahta işe giderken gardropbun üstündeki yazlık ayakkabıları indirttim kışları koyup yazlıkları çıkartım. akşamada yerine yerleştirsin eşim. ama koskoca bir evi temizlemekle eş değer diyebilirim bu iş. bebeğin odasındaki kitapları koliledim badanaya hazırlık olsun diye. bugünde boya fiyatarı araştırdım renk zaten belli alacağımız boya nerde daha uygundur onu araştırdım. şimdide elektrikçi bekliyorum evde bi kaç elektirik işi var onları yapması için ama akaşm üzeri gelcek gibi. yani iş yapılıcnca günler yetmiyor sanırım. birde ben bu evde lma işini sevdim gibi. kafa esince çıkıyorum kafama esinde evde oluyorum. sanrım biraz üşengeç olmamak gerek ve pijamalardan kurtulmak gerek:)) ne o öyle para karşılıı beni ilgilendirmeyen şlere kölelk yapıyormuşum. ohh ne güzel kurtuldum valla :)) bana havale geldimi ödeme gittimi vergileri aman yetiştir son günü bu ne be tam esaretmiş. inş ilerleyen günlerdede böyle düşünürüm hem havalarda güzelleşmeye başladı dışarı çıkmak için daha çok bahanem olur.
şimdi google saç kesmiyle ilgili blimsel bir açıklama araştırırken çeşitli forumlarda genelde batıl yönde yazışmalar vardı. kadının birinede ne dese beğenirsiniz. dondurma yeme çcuğun beyni donar :)))))))))) ay ne güldüm ya yuuuhhhh. bu salakta doktora söylemiş galiba doktorda ne yani bebek midenizdemi yaşıyorki beyni donsun demiş :)))) allahım neler var neler. neyse bilimsel bir zararı olup olmadığına dair bişey bulamadım kızartmalı yimek yapıyorum sonra ykanıp gideyim balli kuyaföre. azcık uçlarından düzlesin. zaten hamilelik bahanesiyle uzatıyorum. hani uzatmak içinde bana bahane oldu. sürekli kısa kestiriyordum. bu kestirmemde bakım niyetine olsun.
kızlar bişey sorucam hani hamile kadın saç kestirmez diye hurafeler vardır ya. benimde saçlarımın ucları çok cansızlaştı gibi biraz daha bakımlı olsun diye gidip uclarda aldırıp az bir model verdirsemmi. hani ben inanmam zaten annemde kestir demişti hani bizim kesim pek bu gibi hurafeleri bilmez ama ne bilim eşim kestirme uzasın demişti :) sizce ne yapmalıyım. hani banada hurafeler saçma geliyor ama ne bilim uygulmakta gerekirmi ki.
L beden aldım canım 4-5 aylık hamileyken de giyilir hatta 7 aylıkken bile karnında pay var bol dökümlü bişey giyilir yani. Sonayım ne biliyim moralim bozuk doktor çok canlı değil dedi kalbi atıyordu ama neden öyle dedi bilmem çok hızlı değildi yavaş yavaş atıyordu ama bebeciği gördüm 6+4 e göre bana normal geldi de sanki her an duracakmış gibi narin atıyorduAllah birdaha yaşatmasın bana kürtajı falan çok zor bunu da kaybedersem sıfırdan başlamak bana acı verir Allah göstermesin gücünü de veriyor herşeyin her acıya alışıyosun ama iyi düşünmek istiyorum Allahtan hayırlısını diliyorum..
Saçı besleyen şey keratin o da tırnaklara falan iyi geliyo kemiklere de geliyomu bilmem hani o bakımdan saç kesilince vücut oraya yükleniyo olabilir saçı beslemek ve uzatmak için ama aıfıra vurdurmican yani bence uçlarından aldırmanda hiçbir sakınca yok.
duygucum ben 2. ayda saçımı kestirdim. bu batıl inançın hiç bir bilimsel açıklaması da yok. fakat benim derdim de boya... zaten koksundan midem bulandığı için aylardır boya yaptırmadım ama artık çok kötü görünüyor ve yaptırmam lazım. hani kimyasal bir madde acaba zararlımıdır korkusundayım. etrafımda da sordum kimisi hamileyken boyatmış kimisi boyatmamış. kararsız kaldım. ama bir hal çare bulmam lazım. diplerden beyazlarım çıktı, doğuma kadar böyle gezilmez.
yok ya ben en erken 11 de yatıyorum en geçte 11,30 nadiren 12 de. yani kırk yılda bir 10 da yattığımda gece bi vakit uyanıyorum baykuş gibi sonrada sabah olmuyor. gençkene en erken gece 2 yad 3 te uyuyup sabah 6 da kalkardır hey gidi günler. bugün olsa gene 3 saatlik uyku yeter aa kocam tek yatmaya korkuyor:)
evet onlar ailecek öyleler demiştimya bir kere daha geçen yıl kayınpederin doğumgünü olduğu günü kaynana açık kalp ameliyeatı oluyordu. doktor ameliyat bitti yoğun bakım odasına alcaz dedi bunlarda bir hoplama zıplama sevinme sanki kadın ayaklandıda. yani her an her sey oalbiliri düşünmeden gidi ppasta alıp hastaene cafesinde doğum günü pastası kesmişlerdi. eşim benim yanıda biraz daha törpülendi hani arayıp kutlama işlerini bile unuttu ne annesini ne babasını aramadı. eskiden olsa zincirleme birbirlerini aralardı bugün şunun d.günü ara kutla derlerdi. eşimde arıyordu. bende eşimin onlara hatırlattığını bildiğim için beni aradıklarında açmıyordum teli :))) ki zaten bizde ailecek bu gibi şaçmalıkları önemsemeyiz.
neyse işte dün akşam kalkıp demesinmi benim d.günümde pasta alıp annemlere gidelim dedi. bende bi plan yaptınızda haberimmi yok deyince yemin etti. iyi ozman ben yarın akşam için planlamıştım h.sonumuz bize kalsın dedim. ha 19 unda bir araya gelmişsin ha 20 sinde maksat bir arada olmak değilmi dedim. yok inat etti gitmiycekmiş. çokta tın. ama niyeti belli cumartesi gidicekki belki kardeşleride gelir ve beni yine zoraki sıkıntıya sokacak bir ortama sokmuş olur. gitmiycem işte. hep vicdanlı davranıp acıyordum şimdi o bana uysun. tövbe yarabbim k...çarının kılı ağarmış hala d. günü diyorlar. ayyy sinirlendim gene :))
L beden aldım canım 4-5 aylık hamileyken de giyilir hatta 7 aylıkken bile karnında pay var bol dökümlü bişey giyilir yani. Sonayım ne biliyim moralim bozuk doktor çok canlı değil dedi kalbi atıyordu ama neden öyle dedi bilmem çok hızlı değildi yavaş yavaş atıyordu ama bebeciği gördüm 6+4 e göre bana normal geldi de sanki her an duracakmış gibi narin atıyorduAllah birdaha yaşatmasın bana kürtajı falan çok zor bunu da kaybedersem sıfırdan başlamak bana acı verir Allah göstermesin gücünü de veriyor herşeyin her acıya alışıyosun ama iyi düşünmek istiyorum Allahtan hayırlısını diliyorum..
şimdi google saç kesmiyle ilgili blimsel bir açıklama araştırırken çeşitli forumlarda genelde batıl yönde yazışmalar vardı. kadının birinede ne dese beğenirsiniz. dondurma yeme çcuğun beyni donar :)))))))))) ay ne güldüm ya yuuuhhhh. bu salakta doktora söylemiş galiba doktorda ne yani bebek midenizdemi yaşıyorki beyni donsun demiş :)))) allahım neler var neler. neyse bilimsel bir zararı olup olmadığına dair bişey bulamadım kızartmalı yimek yapıyorum sonra ykanıp gideyim balli kuyaföre. azcık uçlarından düzlesin. zaten hamilelik bahanesiyle uzatıyorum. hani uzatmak içinde bana bahane oldu. sürekli kısa kestiriyordum. bu kestirmemde bakım niyetine olsun.
duygucum ben heray düzenli olarak kestiriyorum, eşin uzun saç sevdiğinden seni etkilemeye çalışıyor olabilir :))
o 2/3 saatlik uykuyla ayakta kalmalar gençlikteydi :) ben eskiden hafta sonluğuna taa antalyalara falan gidip gelirdim. geceleri yolculuktan sonra ertesi günü direk işe geldiğim çok olmuştur. şimdi kesinlikle birgün önceden evde olup dinlenmeliyim. yoksa hasta olurum :)
o hastane olayını okuyunca hatırladım, anlatmıştın, o durumda bile kutlamışlardı !!!! bizim normal şartlarda bile aklıma gelmez kutlamak.. valla sen yine iyisin pasta börek yapıp gidip kutlayacaksınız. şükretsinler kocanın hatrına katlanıyorsun işte :) komedi gibi bişey yaaa. ikiziyle birlikte mumları üflettir alkışla bari.
duygucum ben 2. ayda saçımı kestirdim. bu batıl inançın hiç bir bilimsel açıklaması da yok. fakat benim derdim de boya... zaten koksundan midem bulandığı için aylardır boya yaptırmadım ama artık çok kötü görünüyor ve yaptırmam lazım. hani kimyasal bir madde acaba zararlımıdır korkusundayım. etrafımda da sordum kimisi hamileyken boyatmış kimisi boyatmamış. kararsız kaldım. ama bir hal çare bulmam lazım. diplerden beyazlarım çıktı, doğuma kadar böyle gezilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?