valla öyle sonaycım benim gibi birini bulsunlarda öpüp başlarına koysunlar bende il gün kendimi parçaladım öğretmek için sonra ya neden öğretiyorsunki belliki kızın çok bilgisi yok muhasebe konusunda bırak çok detay verme yapamasınki senin kıymetini anlasınlar dedim. şimdi kız tutuştu beyannameleri falan yapamıycağı için. neyse artık yarınıda bir şekilde atlatırsam son gğn bişey göstermem.
nevinin verdiği bilgiler konusunda sonaya katılıyorum göğüs pompası olayı bende ilk etapta alınmamalı hani ucuz bişeyde değil en kötüsü 250 tl civarı. bakılır edilir bebek emiyor ve memede yara bere acıma yoksa gere yok ha gidişat kötüyse o zman alınır. zaten elimizi nereye atsak buluruz en baştan 250-300 tl verip alıpta hiç kullanmamaktansa ihtiyac halinde 50 lira fazla vermek daha mantıklı. olmadı meme ucuna apay uç alırız silikon olanlardan hani meme başı yok diye bir arkadaşım ondan kullanmıştı dolayısıyla yarada olmamıştı.
telsiz fiyatlarıda 100-150-200 arası birşey bende düşündüm almayı ama kararsız kaldım. yani bu ikiside belki doğumdan sonra alınabilcek şeyler ilk etapta haybiyeden 500-600 lira vermek doğru olmaz gibi.
bebişin iyi olmasına çok sevindim. maşallah diyelim :) doktor benimkinide önde söyllüyorya ben yine kendi hesabımdan gidiyorum :)
o brenklilerde cok güzel çıkmıyorlar yaaa, böyle tuhaf tuhaf, kardeşiminkinden hatırlıyorum. :)) bende salı gidince soracağım hareket olayını. hareket edince pozisyon değiştirme ihtiyacı hissediyorum acaba rahatsızmı oluyor diye.. ilgisi yoktur ama yinede doktordan duyup rahatlamak istiyorum.
Ben daha şimdiden seneye bahar ı düşünüyorum çocuk da 6 aylık olur emziriyor olurum yine aynı dertler:)
sonaycım sen doktoruna sor ama hareketin pozisyonla alakası yokmuş. benimki mesela en çok düz sırt üstü yattığımda yani bebeğin en rahat olduğu pozisyonda çok tekmeliyor. pozisyondan ziyade aktif olarak bir şeyler yaptıktan sonra mesela yürüyüş yapıp dinlenmeye geçtiğinde, ya da bir işle uğraşıp, sonra oturduğunda bir de yemeklerden sonra çok hareket edermiş.
Göğüs pompası duygunun dediği gibi gerek olırsa hemen alınıver ama telsiz lazım gibi ne hoş hediye gelmiş kimden merak ettim oldukça yakın birisi olmalıtabi canım, neden kascakmışın millete iş öğretmeye. "sözde" senden daha eğitimli bilgili birini almak için seni işten çıkarmadılar mı bunlar? alsınlar işte daha bilgilisini!!! dediğin gibi gelen çuvallasın da azıcık kıymetini anlasınlar. eşinin dediği gibi dosyaları falan göster, hiiç gerisine karışma. zaten işten çıkartılan kim kime öyle iş öğretmiş? beni işten çıkardıklarından domuzluğuna sadece dosyaları çıkartıp bu dosya budur demiştim, bir de bilgisayarımın şifresini bir kağıda yazıp yöneticime vermiştim. kendime kolaylık olsun diye oluşturduğum ms office şablonlarını falan bile silmiştim. bana ne, yeni gelen kendisi tekrar yapsın...
bu arada bana bebek telsizi hediye geldi. kraft marka iyi bir şeye de benziyor. yani almama gerek kalmadı.
plastik göğüs ucu da bahsettiğim göğüs kalkanı denen şey oluyor işte. ondan muhakkak alcam zaten. göğüslerim şimdiden çok hassas ve acıyor, çocuk emmeye başlayınca ne olur düşünemiyorum bile.
Kimisinin semptomlaro doğumdan sonra geçiyomuş i şallah benim de öyle olır:)şimdiden o zamanları düşünme :))) o zaman daha kolay olacak, çok zorda kalındımı zaten 6 aydan sonra ek gıdalar verilebiliyor.. şimdiki gibi olmaz.
Göğüs pompası duygunun dediği gibi gerek olırsa hemen alınıver ama telsiz lazım gibi ne hoş hediye gelmiş kimden merak ettim oldukça yakın birisi olmalıama telsizler için de radyasyon yayıyor bebeğe zararlı diyolar.
Kimisinin semptomlaro doğumdan sonra geçiyomuş i şallah benim de öyle olır:)
tabi canım, neden kascakmışın millete iş öğretmeye. "sözde" senden daha eğitimli bilgili birini almak için seni işten çıkarmadılar mı bunlar? alsınlar işte daha bilgilisini!!! dediğin gibi gelen çuvallasın da azıcık kıymetini anlasınlar. eşinin dediği gibi dosyaları falan göster, hiiç gerisine karışma. zaten işten çıkartılan kim kime öyle iş öğretmiş? beni işten çıkardıklarından domuzluğuna sadece dosyaları çıkartıp bu dosya budur demiştim, bir de bilgisayarımın şifresini bir kağıda yazıp yöneticime vermiştim. kendime kolaylık olsun diye oluşturduğum ms office şablonlarını falan bile silmiştim. bana ne, yeni gelen kendisi tekrar yapsın...
bu arada bana bebek telsizi hediye geldi. kraft marka iyi bir şeye de benziyor. yani almama gerek kalmadı.
plastik göğüs ucu da bahsettiğim göğüs kalkanı denen şey oluyor işte. ondan muhakkak alcam zaten. göğüslerim şimdiden çok hassas ve acıyor, çocuk emmeye başlayınca ne olur düşünemiyorum bile.
neyseki sona geldim işte giremiyorum malum eleman olunca yanımda yazamıyorum. akşamlarıda yorgun oluyorum. valla ilk gün gösterdim biraz snra dank etti ama 4 günde ne kadr ne öğretebilriim bazı bilgilere hakim olmayınca ne kadarda anlatsam boş. artık bu saatten sonrasıda beni ilgilendirmez zaten ben önüme bakarım.
çok güzel bir hediyeymiş daha çok kraft ve wee marka görüyorum ben zaten. bence iyidir ein ol. iyi olmasa bile en azından para vermedin. hani para verip memnun kalmamakta var. benim arkadaş hep dediğin o kalkandan kullandı ama demesine göre insan istiyorki bebekle temasım olsun diyordu ama bence yalan onunda kolayına geldi bu durum :)
benim göğüsle hamileliğin ilk zamanlarında çok feciydi allah göstermesin içlerinde yara var gibi yanıyordu. epeyce devam etti sonra geçti. heralde süt kanallarımı ne oluşuyordu. ama şimdi maşallahı var benimki fındık kadar memişlerim varken şimdi koca hoştayn memikli oldum (hoştayn ne demek bende bilmiyorum eşimin tabiri öyle ne demekse artık :))
bu arada sizin mide yanmalarınız oluyormu. bende başladı hani yediklerimdenmi diyorum ama uzun süre yemek yemediğimde oluyor bu defada açlıktanmı diyorum. artık yemek yemeğe korkuyorum. çok şükür dayanılmıycak gibi değil ama genede yanma olması huzursuz ediyor insanı. birde şey sorayım. sizde akıntı oluyormu bende bu ara yoğun gibi acaba normalmi?
Merhaba arkadaslar
ben progen 300 75toz olarak 5 gun vuruldum 10.gun kont.gittigimde 13mmlik yumurta vardi 2 gun daha 75toz vur dediler yani toplam 7 gun vurulmus oluyorum.belime bisey oldu yuruyemiyorum suan sol ayagim kitlendi bel agrisindan normal mi?birde iliskiden sonra 2kere kan geldi biri normal kan rengi digeri cok acik pembeydi yarin kont.gidince sorcam drlara ama birde size danisiyim dedim bu konuda bilginiz varmi?
arkadaşım ayağının kilitlenmesi normal değil. iğnelerle bir ilgisi olacağını sanmıyorum(sonuçta iğneyi karnından ya da koldan yapmış olmalısın) ama sen bir doktora görün. anlattığın durum benim de geçirdiğim siyatiğe benziyor. benim hamilelik siyatiğiydi ama seninki ters bir hareketten olmuş olabilir. fizik tedavi hareketleri var yapıyorsun düzeliyor. istersen internetten de siyatik diye bak. hareketleri görürsün. hani bir denersin bakalım rahatlatıyor mu? kan gelmesinin de normal olduğunu sanmıyorum. doktoruna muhakkak belirt.
neyseki sona geldim işte giremiyorum malum eleman olunca yanımda yazamıyorum. akşamlarıda yorgun oluyorum. valla ilk gün gösterdim biraz snra dank etti ama 4 günde ne kadr ne öğretebilriim bazı bilgilere hakim olmayınca ne kadarda anlatsam boş. artık bu saatten sonrasıda beni ilgilendirmez zaten ben önüme bakarım.
çok güzel bir hediyeymiş daha çok kraft ve wee marka görüyorum ben zaten. bence iyidir ein ol. iyi olmasa bile en azından para vermedin. hani para verip memnun kalmamakta var. benim arkadaş hep dediğin o kalkandan kullandı ama demesine göre insan istiyorki bebekle temasım olsun diyordu ama bence yalan onunda kolayına geldi bu durum :)
benim göğüsle hamileliğin ilk zamanlarında çok feciydi allah göstermesin içlerinde yara var gibi yanıyordu. epeyce devam etti sonra geçti. heralde süt kanallarımı ne oluşuyordu. ama şimdi maşallahı var benimki fındık kadar memişlerim varken şimdi koca hoştayn memikli oldum (hoştayn ne demek bende bilmiyorum eşimin tabiri öyle ne demekse artık :))
bu arada sizin mide yanmalarınız oluyormu. bende başladı hani yediklerimdenmi diyorum ama uzun süre yemek yemediğimde oluyor bu defada açlıktanmı diyorum. artık yemek yemeğe korkuyorum. çok şükür dayanılmıycak gibi değil ama genede yanma olması huzursuz ediyor insanı. birde şey sorayım. sizde akıntı oluyormu bende bu ara yoğun gibi acaba normalmi?
Merhaba arkadaslar
ben progen 300 75toz olarak 5 gun vuruldum 10.gun kont.gittigimde 13mmlik yumurta vardi 2 gun daha 75toz vur dediler yani toplam 7 gun vurulmus oluyorum.belime bisey oldu yuruyemiyorum suan sol ayagim kitlendi bel agrisindan normal mi?birde iliskiden sonra 2kere kan geldi biri normal kan rengi digeri cok acik pembeydi yarin kont.gidince sorcam drlara ama birde size danisiyim dedim bu konuda bilginiz varmi?
ya biz o ilaçları kullanmaya başladığımızda bize tedavi süresince ilişki yasak dediler. zaten biz o gün bugündür o yasağı sürdürüyoruz :)) sen iğne olurken neden ilşkiye girdinizki. sizi uyarmadılar mı?
Aaa yok uyarmadilar bende adet bitince basladim bebek calismalarinaayy dr soylemesemmi kizar falan belkide belim ondan boyle oldu.
arkadaşım doktora söyle. sonay arkadaşımla biz tüp yaptık, sen aşılama yapmışın sanırım. üstelik üstüne adet görmüşün. o yüzden durumun farklıdır. hem kızarsa kızsın canım, canından kıymetli mi?
Soyledim bel agrisi icin ilacdandir dedi kan icinde bilemiyorum dedi.yok daha asilama olmadim ignelere basladim ama yumurta gene buyumemis.pazartesi gitcem tekrar buyurse catlatip asilama yapilcak ama moralim cok bozuk suan
Sagol daha 12.gun ve biri 13.5 biri 10.5 yumurta var buyur mu buyur herhalde bilemiyorum siz hamilesiniz bana dua edin arkadaslaraşılama olunca belki yasak değildir. bizimki tüp olduğu için yasak olabilir. bozma moralini inşallah büyür ve aşılaman yapılır.
ben başka bir şey sormak istiyorum. bu şeker yüklemesinde sadece kan mı veriliyor yoksa idrar da verilecek mi? ona göre hastane seçcem. idrar da varsa, sabah zaten mesanem dolu uyanıyorum, uzak bir yerler seçmeyeyim. en yakın yerde gidip yaptırayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?