Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Selam kızlar bugün hava ne kadar sıcak artık yaz geldi demek istiyorum ki poşen allerjim geçsin. Yarın sabah doktor kontrolüm var heyecanlıyım inşallah yine kalbini duymak nasip olur geri kalan hiçbişey önemli değil. Hepinizi öpüyorum yaın inşallah güzel haberler alırım.

evet benimde karnımın büyüdüğünü söylüyorlar. ama kimide hamilemisiniz diyor bugün bankaya gittimde kızlarla vedalaşırken aa hamilemisiniz hiç belli değil kiloda yok dediler. ee kilolu hamile kalınca böyle göstermiyor dedim:) benmde mide yanmalarım var ama nevininki daha çok oluyor sanırım hani bazen oluyopr bazen olmuyor ama ilaç almadan geçiştirmeye çalışıyorum. bazen nevinin deiği gibi geceleride ağrıyor mesela bu gece öyle oldu uykudan uyandırdı ama bilerek kalmadım kalkarsam kafaya takarım diye uyu uyu dedim kendime uyumuşum geri:) akıntı konusunda ise hep vardı azar azar ama koku falan olmadı. nedense bu ara çok oldu heralde gene kesildi gibi. bir yerde okumuştm rahim kendini yeniliyor diye ne kadar doğru bilemiyorum. artık sanırım bu gibi şeylerin olması normal gibi. senin doktor neye istinaden fitil verdi anlamadım. ben çok şükür o bölgemin varlığını her türlü unuttum:))) malum artık fitil faan kullanmayıncada hepten unuttum.

şeker yüklemesi bana şu şekilde yapıldı kahvaltı yaptıktan 2 saat sonra buraya gelin. dediler kahvaltıdan 2 saat sonra gittim 50 gr lık suyun içine şeker katılmış suyu içip 1 saat orada bekledim sonrasında kan verdim 1 kere. ama sonayın sanırım hem açlık hemde tokluk şekerine bakılcak. çünkü ona aç gelin demişler.

allah canını almıya hemi bunu biliyormuydun yoksa araştırdınmı. eşimin teyzesi ve çocukları oraya yaşıyor acep onlardandan kaptı bu lafı :)))
senin mide olayın ben ve sonaydan çok daha kötüymüş. belki bizimkilerde ilerleyen günlerde artar ama artık eskisi kadar rahat yatamıyorum yani kafayı vurup yatpta sabah kaltığımı bilmem gece wc ye en az kalkıyorum onun dışında sağa sola dönerken etrafımda yastıklarla yatıyorum haliyle çok rahat bir yatış şeklim olmuyor. yani artık doağan kadar idare edicez. bugünlere şükür yaz gelince sıcaklardan hemde bebek daha büyüdüğünde hiç yatamıycaz gibi (

sonaycım tüp bebekte tedaviyle birlikte ilişki yasaklanıyor hatta bi kaç gün iğne kullanıyorsun yumoşlar gelişmeye başladığı andan itibaren yasak. taki test gününe kadar test günü pozitif olsa bile bizde siz gibi o yasağa hala uyuyoruz belki yasak olmayan dönemleride vardır misal 3 ve 6 ay aralığı ama ben doktora sorma gereği bile duymadım riske girmemek için.

aşılamada ise aşılama gününden sonraki gün cins ilişkiye başlıyorsun ve gün aşırı uyguluyorsun ta ki test gününe kadar. yani aşılamanın mantığı normal ilişkide hiç farkı yok. ki çok bast bir işlem. sonrasıda zaten normal yolla devam.

yok canım, araştırmadım. babam 15 sene önce falan heves edip hayvancılık işine girmişti. bir çiftlik kurup bu ithal ineklerden almıştı. Onun inek sevdasına dünya kadar paramız battı. Ben de oradan biliyorum:)))))
Benim mide zaten hep sorunluydu, hamilelikle beter oldu. Ben artık gece tuvalete kalkmamak için, yatmadan önce çişim yoksa bile tuvalete gidiyorum.Azıcık bir şey varsa bile onu çıkartıp öyle yatıyorum. En azından sabah 8e kadar falan rahat bırakıyor. Ama her halükarda burnum tıkandığı için ve sırtım rahatsız olduğu için 50 defa uyanıyorum. Burnum da sanırım gripten kalma bir şekilde sinüsler hala dolu olduğu için tıkanıyor. Hiç ilaç almayınca iltihap kurumadı tabi. Baş ucumda tuzlu su spreyi var, ondan sıkıp bir daha uyuyorum, ama yine de sabah komple dilim, damağım, dudaklarım kurumuş olarak kalkıyorum. yaz gelse denize girsem de sinüsler açılsa diye ben de 4 gözle bekliyorum. sıcaktan o kadar korkmuyorum açıkçası. malum ben izmirde cehennem gibi sıcak yerde büyüdüm. bünye daha dayanıklı.

aman bu erkekler ancak para batırsın başka işe yaramazlar. benim eşimde geçn yıl tutturdu tarla alıp tarım yapcakmış mevcut işinden çıkmayarak. ulan cumartesi dahil tüm hafta çalışıyosun hangi arada yapıcan. el senin işine ne kadar sahip çıkar. neyse yaklaşık 15 yıl beynimi götürdü konuşarak. tarlalar çiziyor meyveler dikiyor bilgisayrda taslağını yapıyordu. nasıl olduysa vazgeçti. sonra bu kitap kırtasiye işine sardı bu daha kolay diye hemen şirketi kurdu ama dükkan açma işine hep mani oldum. hani sipariş aldıkça götürüp teslim edip ordan işine gidiyor ama ben gelecek görmüyorum bakalım illa bir kredi çekip batırcak ama dilimden kurtulamaz öyle bir durumda. hazır parayla iş yapmazmış dükkan açtığında kredi çekcekmiş. hatta çektide ama ben araba aldırdım:))) en azından el koydum ona. işte erkek milleti illa bişeyler yapıp para batırcaklar. kumar oynamayanıda bu şekilde harcıyor. :) ben yatğa girerken çişimi falan yapıyorum saat 11,30-12 de kurulu saat gibi gece 2,30 da kalkıyorum. birde 4-5 arası ama fix oldu artık. karnımda şişlik oluyor depo doldu diyorum yada boş olduğunu bilsemde bebeğe zararı olmasın diye gidiyorum ve hiçbirindede dolu olmuyor ama şişiriyor işte. hamileykenmi denize girmeyi düşünüyorsun ben hayatta girmem normal zamanda bile mkrop kapcam korkus oluyor hele hamileyken hiiiçç girmem. bence sende girme malum kanallar iyice açık olur doğumda yaklaşmış olur mikrop kapmayaa daha meyilli oluruz.

valla senin koca benim babamdan ders alsın da öyle ek işlere fazla özenmesin. çünkü benim babam da senin kocan gibiydi yıllarca. kendi kurulu düzeni, işi olduğu halde başka başka o işe bu işe heves etti durdu. kendi zamanı da olmadığından onu ortak alırım bunu ortak alırım, ya da başına birini koyarım çalışır diye elaleme güvenmeye kalktı. biz de senin gibi çok söyledik ama dinletemedik. bir ara hayvancılık yapcam diye tutturdu. dededen kalma arazinin üstüne koca bir hayvan çiftliği kurdu. ithal süt inekleri aldı, koyunlar aldı, tutup amcama emanet etti ama hep zarar hep zarar.(benim amca çakaldır sonuna kadar kendine yontup, o dönemde dünyaları götürdü, babama da hep zarar çıkardı tabi) sonra inşaat işine gircem dedi. çeşmede araziler alındı, üstüne inşaat yapmaya kalktı. oradaki ortağından da ayrı kazık yedi. bir ara da benzinlik açcam diye tutturdu da zor caydırdık. öyle öyle izmirin en lüks semtinde 2 ev parası batırmıştır. hani şükür hala malımız mülkümüz var ama boş heveslere harcanan paraya giden mala mülke insan ayrı bir üzülüyor.
kuşadasında dilek milli parkı var. mavi bayraklı plajı var, görüp görebileceğin en temiz denizlerden biridir. orada denize girmeyi düşünüyorum. yazlığa kadar gidip de, denize girmeden de oturamam açıkçası, yoksa ne anladım ben o tatilden:))) keza haziranın 2. yarısı bir de samos adasına gitme planımız da var. orada da bütün plajlar, mavi bayraklı. zaten elin yunanlısı bizim gibi değil. biz burada denizi kirletmek için elimizden gelen her şeyi yaparken, plajlarımız b.k götürürken, onların denizinde plajlarında tek bir çöp bile olmuyor. geçen sene gittiğimde temizliğe şok olmuştum. bir de orada denize girme niyetim var. açıkçası mikroptu oydu buydu diye de evham yapmak istemiyorum. ne de olsa neye evham yaparsan o başına gelirmiş.

İyi akşamlar kızlar uykudan anca kafamı kaldırıp yaAbiliyorum herşey yolunda çok şükür 8 haftalık olmuşuz birsonraki kontrol iki hafta sonra iğneyi bırakıyorum fitile geçiyorum haftalık iğne istedim vermedi artık 8 haftalık olmuşsun onlarında bazı komplikasyonları var gerek yok dedi vermedi lekelenmeler de geçti gerek olursa verir heralde artık bundan sonrası Allaha emanet ben elimden gelen herşeyi yapıyorum. İnanılma halsizliğim var aç tok farketmeden miğdem bulanıyor bugün sürekli bir tiksinme halindeyim 3 saat uyumuşum şimdide bu sıkıntılar geçsin toparlanayım diye beklerim:) ama o iyi olsun da miğdem bulandıkça yada göğüslerim acıdıkça demekki bebek büyüyor diyorum neredeyse acı çekmekten zevk alacağım yani:) burun bantları sayesinde uyuyabiliyorum da çok şükür. Havalarda ısınıyor yakımda geçer semptomlar. Benden haberler böyle.
Bu arada 61 kg çıktım kadın bize giderken acilde tansiyon baktırın sorun varsa haber edin dedi biz unuttuk o sevinçle:) ama düşük sanırım bunca halsizlik üstelik onca tuzlu yiyorum normaldir sanırıö yani zaten uyku yapıyor çok.

gözün aydın, kontrolle bir kere daha için rahatlamıştır elifcim. hep diyorum, bulantı ve halsizlik konusunu da ben anlıyorum. uyku muhtemelen progesteronun da yan etkisi ama bulantı zamanla hayatı çekilmez hale getirebiliyor. sana 2 tane ilaç ismi vereyim istersen ilerki dönemde doktoruna sor. eğer senin de böyle devam ederse belki kullanmayı düşünürsün. beralmin zencefilli sakız ve premisis bulantı ilacı (içinde folic asit ve b12 de var) bunlar özellikle bulantı çeken hamilelere tavsiye edilen şeyler. yani güvenli.

Sağol canım ilerde zorlarsa bakıcaz artık şimdilik idare ediyorum. Doktor da verir gerek görürse zencefili daha hiç denemedim gerek olursa önce ondan başlarım. Dün rahatladım biraz bugün de son iğneni oldum tansiyon ölçtürdüm bugün 11/7 çıktı normal sanırım ama tansiyonum düşük gibi geziyorum işte uyku hali oluyor hep uyuyarak geçiricem sanırım bu hamileliği. Şimdilerde içim rahat bikaç gün sonra yine endişeler başlar. :)

herkeste aynı sorun var galiba. bende hiç yatamıyorum. wc ye 3/4 kez kalkıyorum onun dışında dönerken falanda zorlanıyorum ve kaburgalarımda batıyor, sürekli dönme ihtiyacı duyuyorum sıcaklar bastırınca ve göbek büyüdükçe napacaz bilmiyorum.

hmmm, şimdi anladım, bizde yasak onlara serbest :) bizde doktora sormadık hiç, normal desede yapmayız zaten. dediğin gibi ne olur ne olmaz korkusu var. fitili bile ucunda bıraktım :)

elifim çok şükür bak 2 aylık oldunuz bile. bulantıların olmasınada iyi derler. vücut hamilelik hormonu salgılıyor güçlü tutunacak demekki :) hamilelikte uyku halsizlik hep oluyor, ilerde kansızlık vs de çıkabilir. benim tansiyon hamilelik boyunca 9/6 da devam ediyor. nadiren 10/6 oluyor. doktor bu değerler hamilelikte normal dedi. kanımda 9. 8 e düşerse tehlikeli şuan iyi diyor. yani sende korkma. bu cocuklar değerlerimizle oynuyor :)

Günaydın kızlar şimdi kanal d yi izliyorum da amerika da görev yapan türk bir kalp doktoru balık yağı haplarından bahsetti. Birincisi gebelerin kullanmasını asla istemiyoruz dedi hernekadar civa açısından daha az içerikli olan balıklardan yapılmış olsa da ağır metaller içeriyomuş. Bebeğin gelişimi için hiç faydalı değilmiş anomalilere bile sebep olabiliyomuş. Vede okul çağına gelmemeii çocuklarda da önerilmiyomuş 8 yaşına kadar. Okul çağında beyin ve zeka gelişimi için faydalıymış. Bir de diyabeti olanlara önermiyolarmış. Semizotu çok bol şuanda en yüksek omega3 kaynağıymış bir de fındık ceviz ve şam fıstığı:) bunlar yararlı yağlar hergün yiyin kızlar.

Bu arada bugün fitile geçtim saat 7 de attım o kadar zor girdiki içeri bn de çıkmasın diye ileri yerleştirmel istedim. Neys 9 a ladar yattım uyumuşum kalktım daha yatağı düzeltirken çıktı çoğu yani hiç hareket etmezsem de dağılmaz sanıım yattım diye dağılmadan baya çok çıktı. Şimdi benim kafama takılıyor rahim emilimi istediği kadar alır kalanı zaten dışarı çıkar ama baya krem peynir kıvamında erimiş olarak çıkto bunun bana faydası olacak mı böyle? Zaten iğneyi bıraktım diye tedirginim. Napıcam ben;(

elifim benim doktorumda balık yağı hapı vermedi. onun yerine haftada 1 balık tüketebilirsen o bile ondan daha iyi dedi benimde kafama takılıyordu kendi kafama göre alıp kullansammı diye ama sonra vazgeçtim.

o fitillerde geri akım oluyor, bende doktora sormuştum emdiğini emiyor geri kalanı akar demişti. bende peçete koyuyordum sürekli. için rahat olsun. günde kaç tane kullanıyorsun, kaç mg.

200 mg sabah akşam verdi ben de günlük ince ped koyuyorum ne güzel hiç akıntım yoktu ara ara günde 1-2 kez oluyodu ama şimdi hep ıslak gibi fitil yüzündem yani fazlası çıkar onu ben de biliyorum ama yattım ya uykuya dağılmadı sanırım bütün gibi çıktı yarın uyanınca uygulicam gerçi farketmiyor o zaman da çıkıyodu:) en iyisi artık rahat olmak.

bende 200 mg sabah öğlen akşamdı. gece yatarken koyuyordum. yatarken dağılmama gibi bir durum olduğunu sanmıyorum. dediğin gibi en iyisi rahat ol :)

bende cumartesi gidip şeker yüklemesi yaptırdım. 75 gr. aç gittim. yükleme öncesi kan alıp sonra glukozlu suyu içip 1 saat bekletip 1. saat, tekrar 1 saat bekletip 2. saat olmak üzere toplamda 3 kez kan almış oldular. Sonuçta temiz çıktı.

yarında detaylı ultrason ve tetenozun 2. dozunu yaptıracam. yarın ve 1 mayısta yokum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…