Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

oh oh maşallah her şeyi bitirmişsin sen. biz de dün çamlıcadaki mobilyacılara gittik. epey gezip inceledik. senin linkini yolladığın mağazaya da gittik. internette resmini gördüğüm mobilyalar yakından da hakikaten güzeldi. özellikle oradaki hürrem modelini eskitme cilalı olarak çok beğendim. ama fiyatları modesaya göre oldukça farklıydı. hatta komple o çarşıya göre en pahacı yerdi. ben almaya pek yanaşmadım ama eşim, yaptırmakla falan uğraşma, ben de çok beğendim, hem buradaki mobilyaların işçiliği malzemesi baktıklarımız arasında en iyisi, buradan alalım dedi. mağaza sahibi pek pazarlığa yanaşmasa da, az bir şey indirim yaptı. istediğim değişiklikleri(dolap bölümleri, kulplar, son anda camsız kapağa karar kıldım, dantelli cibinlik vs) de dahil edip aldık. böylece mobilya işini ben de halletmiş oldum. haziranın son 2 haftası tatilde olcaz, dönüşte 1 temmuzda teslim edecekler. bu arada saraçhanede fiyatlar milletin anlattığı gibi daha uygunmuydu? senin aldığın puset internette var mı?

evet aynen o mağazaçamlıcadaki en pahalı olan yerdi. diğer yerlerde 3000-3200 falandı orada 3750 di. ama cidden oradaki modeller çok daha güzeldi. kaç liraya aldınız ve içindeki parçalar neler. ben şifonyer almadım yatağın üstündeki komidini şifonyer gibi uzun çekmeceli yaptırıyorum. bir önceki yazımda arabanın linkini attım. birde adamlar bize alman malı deyip durdular ama araştırdık bildiğimiz yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı çıktı:) fiyat olarak çok fark varmı bilmiyorum neden dersen hani kafamızda belli bir marka ve model olmadığı için kıyaslama falan yapamadım. kafamda ola bişey olsaydı o arabayı araştırır fiyat farkına bakardım ama olmadığı için hafif, kola açılıp kapanan, az yer kaplayan bişey olsundedik. neyse artık kısmetimizde bu varmı diyorum. senin eşin yaptırmakla uğraşmayalım derken ne demek istedi. hani orada hazır olanı alıp evemi getircekler. yosa birebir her şeyiyle (çekmece ve raf sistemi onları yaptıgı gibi) eni üretim yapıp öylemi gelcek.

:)))) nevin bende bu modeli çizip karşıdaki yere bundan yaptırıyorum bazı değişikliklerle. sen hürrem modeli deyince açıp baktım ve güldüm. hatta eşime gösterseim bak nevinler bunu almış, benim çzdiğim model dedim. aaa senin çizdiğin bumuydu gene beni tufaya getirdin dedi:)))))) bende kıh kıh güldüm sen anamın kızlığondan kalma model dersen bende öyle yaparım. ama birlikte yaptıkta hürrem modeli olduğu bilmyordu sanırım :))) gerçi bende o kadar baktım ama hürrem dedin aklıma gelmedi açıp baktım benim verdiğim modelmiş dedim:)

valla doktorlarda kabahat bulmamak lazım. o kadar çok hastayla olcağı o kadardır. cihazları da sonuçta devlet alıyor. ama bu kadar da toz kondurmazlığa gerek yok. hani kusursuz bir hizmet varmış havasına da kimse girmesin. bir kere rapor çıkarmaya, tahlil yaptırmaya amenna ama teşhis konusunda son derece başarısızlar. mesela oranın üroloğuna kalsa eşim asıl sorunu hormonal olduğu halde boşuna varikosel ameliyatı olacaktı. profesörler bile ameliyat olmayın derken oradaki ürolog hemen bize bir özel hastanede mikro cerrahili ameliyat ücreti çıkartıverdi. tüp bebek bölümüne kalsa rezerv azlığından dolayı tüple zar zor hamile kalma olasılığım vardı. donmuş falan zaten hepten olmazdı. gebe izleme kalsa 2. ayda ilaçlardan değil gebelik kolestazından dolayı karaciğer değerlerim yükselmişti. zk'de bir kere ultrason çektirdim elime kapkara ne idüğü belirsiz bir çıktı verdiler. bahsettiğim arkadaşa desen 2. düzey ultrasonda kilolusunuz göremedik demişler. ki ertesi gün başka bir yerde gayet sorunsuz çektirdi. keza acaba zeynep kamil tüp bebek bölümünde acaba kaç kadın ilk denemesinde hamile kalabiliyor rakamları açıklasınlar da bilelim. sizler beni iyi kötü tanıdınız özel ya da devlet neresi olursa eksik olanı daima eleştiririm. o yüzden zk de daima hakkına düşen payı alıyor. kimse de duygusala bağlayıp ay zk mükemmel diye burada övmesin benden daima cevabını alır. ha övenler de gerçekçi olsun lütfen merdiven altı özel hastanelerle karşılaştırmasın.

bu arada koyduğun ilk link açılmıyor. ama ikincideki açıldı, travel sistem pusetlere baktım. oldukça iyi gibi görünüyor. aldığınız fiyat da çok uygunmuş. sitede kaç kilo yazmıyor. bir de siz bu 3 modelden hangisini aldınız?

yok canım yenisini yapacaklar. fakat hani senin yaptığın gibi modeli çizip ya da fotoğrafı götürüp başka yerde yaptırmayalım dedi eşim. hani model nerenin modeliyse orası yapsın. bir de oranın malzemesini işçiliğini falan beğendi. hakikaten de cilası falan diğer yerlerden daha iyiydi. teşhirde olan modelin yatağı büyümüyordu yani ayak ucunda komodinleri yoktu. ona 3750 dedi. büyüyen yatak için komodinlere 250 daha koydu, cibinliğe de ayrıca 150 lira istedi. ben büyüyen yataklı ve tam takım istediğimden, sonunda pazarlıkla cibinlik dahil olarak 3750ye anlaştık. adam zaten gıcık bir şeydi, malının güzel olduğunu biliyor o yüzden tuzu kuruydu. fiyat yüksek de olsa el mahkum kabul ettik. değişiklik olarak da dolap kulplarını falan kristal istedim. dolap bölmelerinde bazı değişiklikler yaptım. bir de cam bölme istemedim. 3 kanat da ahşap olacak. çocuklar biraz büyüyünce elindeki oyuncakları etrafa vurup çarpmayı çok seviyor, ya o cama çarpar da kırılırsa yüzüne falan gelirse diye aklıma geldi.
senin de aynı modeli seçtiğine şaşırmadım. zaten baktıklarımız arasında en güzel en asil olan bence oydu. ben eşim belki biraz fazla gösterişli bulur diye umdum ama o da bulmadı. zaten fazla gezmeyi falan da sevmez. buradan alalım, bugün bu alış verişi bitirelim diye ısrarcı olunca artık fazla karşı koymadım.

ooo hayırlı olsun arkadaşım valla halletmişsin herşeyi Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. bebek odasına bakmıştım zaten çok güzeldi demeki aldın sonunda hürrem i:) bebek arabasını da çok beğendim. ikili sistem bunlara seyahat sistemi deniliyor. oto koltuğu 0-6 ay için bebek arabası da kırmızı çok güzel ilerde erkek çocuğun olursa ona da kullanırsın. bu ön tekerlekleri böyle olan modelleri ben de beğeniyorum sanki sürmesi daha kolay olur gibime geliyor artık sen kullan da bakarız beğenirsen ben de bu ikili sistemlerden düşünüyorum. ayrıca fiyatı da uygun değil valla gayet de okkalı. ha tabi daha okkalıları da var dün biraz bakındım internetten eşim maclaren alırız falan diyodu baktım da ikili seyahat sistemleri 1000 tl nin üzerinde çok pahalı o kadar verilmez yani o da haklısın dedi sonra. ben bu aldığı sistemin bir benzerini daha uyguna gördüm hepsiburada da linkini atayım çok cici hoşuma gitmişti kullanışlımıdır dayanıklımıdır bilmem ama ikili fiyatı 289 tl indirime girmiş. şimdi insan ilk çocuk olunca işimi göreyim diye ucuz bişey almak istemiyor ayrıca ucuz olunca kırılır mı dayanıklımıdır diye şüpheye düşüyorsun. yani senin aldığın gayet kaliteli ve fiyatı da iyi yine de 1000 tl liklere bakarak. e 250 tl liklerde var ortalama bişey almışsın işte.

Johnson Lotus Jogger Seyahat Sistem Bebek Arabası / Kırmızı-Siyah - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

bu arada ben hayatımda böyle uzun link görmedim ama kopyalayınca bu çıkıyor inşallah açılır :)

ikiniz de hürremlendiniz desene :) hayırlı olsun canım Allah güzel günlerde içinde yatırmayı uyutmayı nasip etsin. benim eşim de daha şimdiden oda yaparız diyor benim çocuk odam biraz küçük siz ne güzel 3 kapılı dolap ve büyüyen beşik sığdırabiliyosunuz. ben ancak 2 kapılı dolap alabilirim büyüyen beşik ben de düşündüğüm için anca yeter iki parça. e halısı rafı süsü püsü zaten dolar oda. ama daha çoook var onlara. inşallah sizler gibi bana da alışveriş yapmak nasip olur. ben de bütün haftasonu evdeydim. hiççç çıkmadım eşim çıktı aldı getirdi yaptık yedik yıkadık dün de süpürüp sildi ben de toz aldım. yemek pişirmek ve dünki toz almanın dışında hep yattım belim çok ağrıyor kızlar normalmidir? miğde bulantım hafifledi sanki ama bu seferde reflü gibi ağzıma geliyor yediklerim.

SANIRIM HAMİLELİKLE ilgili ama sen bir doktoruna sor belki seni yönlendirir. bu arada tüm hafta sonu midem hep az az yandı durdu

elifim valla bendede dönemsel ağrılar oluyor ama onlar normalmiş. bizde hafta sonu misafir ağırladık, balkonda mangal yaparken eşim patlıcan közlemesi de yapmıştı :)) sanırım aynı zamanlarda aynı şeyi yemişiz :)
benimde göğüsler çok büyüdü yaa, uçlarda siyahlaştı göbek deliğimde düzleşti yakında tümseklik durumuna geçer (

duygucum seni tebrik ediyorum, ne güzel tıkır tıkır herşeyini planlı programlı hallediyorsun. hayırlı olsun, bebeğimiz güle güle kullansın, eskitsin inşallah :)
odayıda çok uygun fiyata almışsınız. pazarlık yapmak lazım bak ne güzel 300 tl karınız olmuş. bende eşimde hiç beceremeyiz, söylemeyizde ne derlerse o :) bundan sonra bende dikkat edecem.

ben çok beğendim, çok güzel, rengide canlı canlı insanın içini açıyor. ayrıca dediğin gibi o kadarda ucuz bişey almadınızki. bir arabaya daha fazla para vermekte insanın içini acıtır be yaa :)

ohh ohhh maşallah sende halletmişsin, hayırlı olsun nevincim. gelmesine daha 2 ay var, tatil sebebiylede iyice uzamış galiba :) bir o gün gelse yaa, bende o tarihte izne hak kazanıp, 1 temmuzda evde olmuş olcam :)

evet o adam maşallah bi gittik ürünleri anlatmayı bıraktı hayat hikayesini evini prokesini falan çizdi. susmuyorda eşime fenalık geldi neysedi kaçar gibi çıktık ama o hala devam ediyordu:)) nerelisinizden başladı konu:)))) ya ben o modeli çizipte götürmedim hani alın bakın bunun aynısı olsun demedim. zaten beğendiğim renk ve model hürremle aynıydı oradakinin kapak modeli eski mutfak dolap modeli gibiydi:) ovalı yukarı bakıyordu bende ovalı aşağı doğru baksın dedim hürremle aynı kapıya çıktı. zaten iç kısmına pek değişiklik yapmadık. raf 4 se 5 yapın dedik çekmeceler zaten olduğu model gibi kaldı. bizim uyku seti falan hepsi dahil fiyatıydı. birde uyku setini katalogtan seçtik. bizimde normalda 5 haziran teslim ama opsiyonlu olarak 8 haz. dedi. bakalım zamanında gelecekmi. hatta imalata kesime başladığımızda arayım isterseniz gelip bakın sonrada boya yapılırkende gelebilirsiniz haber veririz dedi. benim kanatlardan biri cam onları seviyorum diye camlı yaptırdım. tülü falan düzdü çiçekli vs. yaptırdım. bakalım inş. güzel bişey çıkar ortaya. zaten az kapora verdik. mal tesliminde ödemeyi yapacağız. hani istemediğim bişey olursa valla ger yollarım. normalde aman yazık yapmışlar deyip kabul ediyordum bu defa etmem. kapılarım öyle olmuştu istediğim model gelmedi genede yapın deyip geri çevirmemiştim ama bunda öyle yapmam.

valla sonaycan bazen acaba çokmu erken alıyorum doğumdan sonramı alsam diyorum ama ne bileyim ozmanda alma zamanım olurmu bileediğimden alabilcek durumda olduklarımı alayım diyorum maddi manevi gücüm yettiğince. valla ben pazarlıksız almam. benimde eşim bilmezdi neyse o ama yanmda kala kala beni geçti valla. eşim ne kadar çok taksik yapırtırırsa o kadar iyi mantığında bende. en az taksitle en uygun fiyat olsun istiyorum yani iyi bir indirim yapsında 10 değil 5 e bölsün diyorum. borç sevmem ama napalım herşeyede nakit yetişmiyr. valla sende yap ağlmayana meme yok. emn olki o kadar indiriyolarsa indirilmiş haliyle bile karları vari ok diyorlar. biz esnaftan dahamı zenginiz sanki:)

15 kiloya kadar taşıma kapasitesi var. fotosunu yüklemeye çalışıyorum eğer resim gelmezse. netten wei-b travel sistem çift yönli bebek arabası diye bakabilirsin. model 1010 parma.

Eklentiler

• $WB-1010-PARMA.webp
    14 KB · Görüntüleme: 43

valla ortak zevkler olunca, bilmeden aynı şeyleri almışız. çok da iyi olmuş, bebeklerimiz yarın öbür gün büyüdüğünde de hiç modası geçmez bir model. allah kısmet ederse çok uzun seneler kullanırız. inşallah sen de bu alış verişleri yapacaksın, hiç merak etme. ya elifcim bu arada sen evim şahane programına yazsana. geçende gördüm milletin evine gittiler gayet güzel bir bebek odası yaptılar. boyası, perdesi, halısı, mobilyası her şeyini yapıyorlar. hani çok sıra varmış ama belli olmaz belki seçerler. hem belki görmüşündür minnacık odalara mutfaklara bile yerden kazanmak için neler neler yapıyorlar.
bel ağrısı için bir kaç tane fizik tedavi hareketi var, internetten bak istersen onları yap. ben her gün yapıyorum hakikaten çok faydasını gördüm. reflü ve mide ekşimesi de hamileliğin bonuslarından. bebek safra kesene ve midene baskı yaptığı için maalesef bazen az bazen çok da olsa hep devam ediyor. sanırım doğuruncaya kadar böyle.
pusette ben de hala kararsızım. pahalı bir şey mi almak yoksa ucuz bir şey mi almak daha doğru bilemedim. ucuz alanlar bir kaç ayda kırıldığından şikayet etmiş. pahalı alanların bir kısmı da, kulanışsız bir model seçmişiz kullanamadık demişler. yani pahalıysa doğru modeli seçtiğinden, ucuzsa sağlam olduğundan emin olmak lazım sanırım da o nasıl olacak hiç bilmiyorum.

nevincim o pahalı olan bildiğim markanın modelleri inanılmaz ağır oluyor ve topladığında hantal oluyor. satıcının biri o pahalılar hakkında şey dedi. müşteri geliyor bi kere alıcam iyi olsun diye bu kadar para veriyor inanın 3-5 ay sonra gene gelip bu çok ağır ben kullanamadım deyim daha hafif bişeyler bakıyor dedi. ki cidden dkkat et o markaların anakucakları sadece 2,5 -3 kg düşünki birde 4 kiloluk bebek giricek ona. vay taşıyanın haline. hani o arabaların toplam ağırlısı iskelesi anakucağı puseti hepsi 12-13 kg muy bazıları ise daha fazla. bizm bu aldığımızın 6,7 kg muş. hani şu baston arabaların ağırlığında.

ay o adam beni de deli etti. hatta bir ara fenalık geldi dışarı çıktım, eşime sen konuş dedim. önce fiyatta inmem dedi sonra tekstilini vermem dedi, cibinlik dahil değil dedi, ben de açtım ağzımı yumdum gözümü. burası benim geldiğim ilk mobilyacı değil tekstil her yerde dahil, pazarlık konusu bile değil dedim. dümdüz yüzüne karşı pahacısın, bu fiyata mobilya yok dedim. saydım da saydım. ben konuştukça adam hırslandımı ne bize sattığı mobilyaların sözleşmelerini çıkardı, bak hep bu fiyata sattım diye ispat etmeye:))))
evet biz de az bir şey kapora verdik gerisini teslimatta ödeyeceğiz. senin gibi beğenmezsem geri yollarım diye düşündüm. zaten huyumdur boyacıymış, ustaymış, mobilya marangozluk işleriymiş hayatta paranın çoğunu baştan vermem. verdinmi muhakkak savsıyorlar. uyku setini ben de katalogtan seçtim, ama ellerinde o model hazırda varmış, çıkartıp verdiler eve getirdim. teslimat olarak da 15-16 haziran civarı dediler ama ben tatile gideceğim için kendim 1 temmuz olsun o zaman dedim.

ya evet bizede o sözleşmeleri çıkardı bak bunlar hep sip.falan dedi bize neyse yani:) biraz çene bir herifti gümüşhaneliymiş:) valla iyi yapmışsın uyku seti her yerde dahil salağa bak. ha tamam cibinlik falan ekstraya satılıyor ama uyku setini vermem diye üstüne yatamaz iyi yapmışsın. mesela o adam bize sey dedi alırsanız ufakta bir hediye veririz misal cibinliğini yada odası için isimli süs veririm demişti. eğer sana hedaya falan vermediyse bunuda söke söke al:)) benim aldığım yer hediye falan vermiyor bende dedim başka yerdekiler hedye veriyor sizde yokmu. hani bir abjurdur yada cibinliktir falan ( bende hepten bedavaya getirmek istiyorum) adamda valla hediyemi verdim ben indirimle dedi:) cibinlikte +50 tl miş:) valla usta milletine güvenmiycen biz evin fayanslarını yaptrırken adam parasız klamsın diye eşim 2 günde bir adama 250 şer lira verdi. ama hak etmedi adi adam. işçiliği berbat çıktı eşim bakıp bakıp sinir olur. bende aman halı var boşver diye geçiştiriyorum.

SANIRIM HAMİLELİKLE ilgili ama sen bir doktoruna sor belki seni yönlendirir. bu arada tüm hafta sonu midem hep az az yandı durdu

Benim daha şimdiden miğdem yanıyor ilacım çok olduğu için yemekten sonra bir başlıyorum içmeye o da şişiyor beni yediklerim ağzıma geliyor yoksa hap kadar bebek baskı yaptığımdam değil. Benim hiç iştahım yok patlıcan salatasını da eşim yedi çoğunu ama aynı şeyi yapmışız evet:) hep evdeydim miğde bulantıları halsiLik Vs.. Başa çıkmaya çalıştım işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…