kızlar ben de bugün sabah gidip şeker yüklemesini yaptırdım. test sonucum yarın çıkacak. yer olarak kadıköy belediyesinin rana beşe polikliniğine gittim. hani eskiden kadıköy nikah dairesinin karşısındaydı, şimdi kuyubaşında 7 katlı bir binaya taşınmış kendi çapında mini bir hastane olmuş. kadın doğum, çocuk hastalıkları, kardiyoloji, endokrinoloji gibi bir çok bölüm var. aslında medipole gidecektim fakat ancak öğleden sonraya randevu bulmuştum yani testi yazıp muhtemelen yarın gelin kan verin diyeceklerdi. sabah pöfff şimdi 2 defa gitcem diye diye uyandım. sonra aklıma bu klinik geldi telefon açıp şeker yüklemesi yapıyormusunuz diye sordum evet 5 lira dediler şoka girdim:)))) hemen şimdi geliyorum deyip gittim. ay görseniz bomboş, sakin bir yer. her yer tertemiz, modern. tüm personel gayet güler yüzlü. hemşireler kendi elleriyle glikozla bana bildiğin limonata yapıp, içirdiler:))) beklerken de gelip gelip, uykunuz geldimi, soğuk soğuk terliyormusunuz, eğer öyleyse ayran içirelim dediler:)) her yere yazı koymuşlar, doktor muayenelerinden de hiç bir sgk farkı almıyorlarmış. rutin tahliller, ekg, ultrason, röntgen gibi şeyler de mevcut. hani sizlerin de aklında bulunsun, lazım olursa böyle bir yer var.
aklıma gelmişken geçenlerde öğrendiğim başka bir şeyi de aktarayım. bebek doğunca bildiğiniz gibi topuktan kan alıp bir genetik test yapıyorlar. genetik test olduğu için bu bir çok özel hastanede 300-500 liraya yapılan pahalı bir test. işte o testi sağlık ocakları bedava yapıyormuş. doğurduğunda hastanede hemen gelip bu testi de yapalımmı şu kadar para diye soruyorlarmış. az bir para söylerlerse elbette yaptırabilirsiniz ama dediğim gibi 300-500 falan derlerse sakın yaptırmayın, çıkınca gidin sağlık ocağında yaptırın diyorlar. sizlerin de bilgisi olsun.
zaten biz en baştan beri en az 2 diyoruz hatta ikiz olsa çok iyi olur diyorduk ama herşeyde vardır bir hayır. hem aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış. bire zorsahip olduk allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin onlara bir bakalımda zamn ne gösterir görcez. hem belki hormonlar düzene girerde 2. kendiliğinden gelir :)) (hala kendiliğinden diyorum ya :)) kıyafet mümkün olduğunca pembe almamaya çalışıyorum hani unisex olmasından değil pembe rengi sevmediğimden :))eşin ileriyi gören düşünen adam bak daha gelmeden 2. ye yatak düşünüyor :) aldıklarını unisex alda ikinciyede kullanabileceğin bişeylerin olsun :) valla duygucum biz ikizlerde 2 cocuk fikrine çok alıştık. eskiden 1 yapmaya korkan biz şimdilerde kardeşide olsa ne iyi olur diyoruz. spermlerde 2 milyonlardan 120 milyonlara çıkmıştıya bir bakarsın ikinciyide patlatıvermişiz :))
Aylin bizim neferalem aylin mi yoksa? Nerden esti o mu aradı yoktu ortalıkta ne zamandır bendende selam söyle. Ben yatmaktan sıkıldım dün bugün evdeyim çok sıkıldım evde durmaktan hafif halsiLik de vardı ilacım yok akşama gidip alacak gücüm yok düşün. Ama yalnız da insan çok sıkılıyor.
Annemi teyzemleri aradım herkesi topa tuttum patik matik örün kışın başında çocuk doğurucaz üşicrk bakın falan diyorum da gülüyolar bana onlar olur sen merak etme önemli olan sağlıklı olsun da diuolar. Öyle tabiki de evde durdukça kırtlanıcam ya benim kadar tez canlı hamile de yoktur. Cinsiyet konuştuk ya akşam rüyama girmiş erkek bebek hiç giyimi yok falan :) sıra onları almaya da gelir inşallah.
evet o aylin arada faceten görüşüyorduk görüşelim falan dedi bende temizlik işine gircem diye hem öncesindede değişiklik olsun dedim hemde tanışmış olduk yüzyüze. daha çook rüya görürsün kızda gördüm ben erkekte gördüm bilinç altı oluyor işte rüyalara giriyor. banada halam örmüş beyaz yelekli patikli bişey kenarlarınada pembe seritten örgü geçmiş sevimli bişeydi:) ama ben kendim patik giymekten nefret ederim ayaklarım hep kirliymiş gibi hissederim bebek üşür diye belki ona giydiririm.hatta köylü tipi falnmı ördürsem küçük köylü kızı gibi olur :))
Sonaycan krem meme ucu çıkarmaya yarıyomuş sende varsa oh ne ala :)
kardeşim sırt çantasından çok memnun. benim biraz önce gönderdiğim linkteki çantadan olmasına rağmen kardeşim sırt çantası al diyor. sırtına takıyor eli koluda serbest kalıyor. çantanın dış cebi yan dış kısımlarındada su bibebron koymalık filemsi bölmeleride vardı. bencede en mantıklısı sırt çantası gibi geliyor.
nevincim sende kurtuldun şeker testinden, sonuçlarıda inşallah güzel çıkar. fiyatıda ne kadar uygunmuş. en pahalı yapan benim orası idi galiba. 40 tl verip muayene olunca 30 tl, muayene olmayınca 40 tl idi. sanırım benim 75 gr olduğu için böyle yüksekti. çünkü oraya gitmeden evin yanındaki tıp merkezini arayıp sordum onlarda kaç gr olduğunu sorup 75 gr a 42 tl demişlerdi. bende toplamda 3 sefer kan alındığı için belki yüksek olabilir.
gittiğin yerde ne güzel her bölüm var, acil durumlarda gidebileceğin güzel bir yer bulmuşsun.
o dediğin topuk kanını sağlık ocakları yapıyor. hatta bütün aşıları sağlık ocağı yapıyor. sadece rota virüsü diye bir aşı var onu yapmıyorlar. oda mecburi bişey değil. 2 doz oluyor. eczaneden alıp yapıyorsun. her bir dozu 130 tl. kardeşim yaptırdı.
zaten biz en baştan beri en az 2 diyoruz hatta ikiz olsa çok iyi olur diyorduk ama herşeyde vardır bir hayır. hem aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış. bire zorsahip olduk allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin onlara bir bakalımda zamn ne gösterir görcez. hem belki hormonlar düzene girerde 2. kendiliğinden gelir :)) (hala kendiliğinden diyorum ya :)) kıyafet mümkün olduğunca pembe almamaya çalışıyorum hani unisex olmasından değil pembe rengi sevmediğimden :))
evet bende kenarında file olandan istiyorum ama kendi su şaşalım için:)) dün kadıköydeç ok baktım ama orta boy modellere pek dile koymamışlar büyük seyahat tipi sırt çantalarında hem sağa hem sola file yapmışlar bende almadımşuara kol çantası taşımak öyle zor geliyorki sırf gezerken kendi rahatım için acilen arıyorum.
zaten biz en baştan beri en az 2 diyoruz hatta ikiz olsa çok iyi olur diyorduk ama herşeyde vardır bir hayır. hem aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış. bire zorsahip olduk allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin onlara bir bakalımda zamn ne gösterir görcez. hem belki hormonlar düzene girerde 2. kendiliğinden gelir :)) (hala kendiliğinden diyorum ya :)) kıyafet mümkün olduğunca pembe almamaya çalışıyorum hani unisex olmasından değil pembe rengi sevmediğimden :))
evet bende kenarında file olandan istiyorum ama kendi su şaşalım için:)) dün kadıköydeç ok baktım ama orta boy modellere pek dile koymamışlar büyük seyahat tipi sırt çantalarında hem sağa hem sola file yapmışlar bende almadımşuara kol çantası taşımak öyle zor geliyorki sırf gezerken kendi rahatım için acilen arıyorum.
ben direkt testi yaptırdım yani önce muayene olup, doktora yazdırmadım. ama kağıt üzerinde muhtemelen doktor yazmış gibi göstermişlerdir. doktor muayenelerinden ek ücret alınmadığı için her halde kendi kendilerine hallettiler diye tahmin ediyorum. 5 lira da işte verdikleri glikoz ve testin farkıydı sanırım. hoş daha fazla da isteseler sorun değildi zira gayet özel hastane şartları olan bir yer yani beklemek yok, kalabalık yok, hijyen bir ortam... insan biraz fazlasını vermekten de gocunmaz.
sağlık ocaklarının aşıları yaptığını biliyordum ama topuk kanı testini yaptıklarını yeni öğrendim. epey para tutan bir test olduğu için yapacakları aklıma gelmedi. sen kardeşinden deneyimlisin ben daha yeni yeni öğreniyorum bunları:)))
nevincim sana kaç gr yüklediler. genelde 50 oluyor ama bizimki daha garanti olsun diye 75 yükledi. kaç defa kan verdin. birde benimki son kan verişten 1 saat sonra sonuçların cıkacağını söylemişlerdi. bende 1 saat sonra telle arayıp sonuçları öğrenmiştim.
kızlarrr ya bende nisan 22'sinde göztepe medical park da tüp bebek denemesi yaptık, doktor aşılama da deneyebilirz dedi ama biz tüp bebek istedik direk, olasılığı daha yüksek olduğu için...kısmet olmadı ama, sonuç negatif. aslında herşey yolunda görünüyordu ama nasip işte...
bizde problem eşimde görünüyordu, sperm azlığı... 2.sini temmuz da düşünüyoruz ama öncesinde detaylı bir araştırma için devlet hastanesine bir gideyimm dedimm, malum özel adımını atsannn paraaaa para para.. ki burda okuduğum yorumlar da içimi çok ferahlattı, baya methedilmişşş zeynep kamill, memnun kalanlarr çok..
ben zeynep kamil in tüp bebek bölümünden randevu aldımm, hüseyin tayfun kutlu, ama ben bi genel araştırma yapılsın bende de bir problem var mı diye istiyorumm aslında, bunun için infertilite bölümünden mi randevu almalıydımm... bide bu doktora giden var mı hiç, nasıldır?
sonaycan doktorum 50 gr diye yazıp vermişti zaten. 2 defa kan aldılar.
benim geçmişte diyabetle ilgili tetkiklerim zaten çok ayrıntılı yapıldı. hatta 100 gr glikozla 4 defa kan ve idrar aldıkları yükleme de yaptırmıştım. o yüzden şimdilik sanırım bu kadarını yeterli gördü.
tabi seninki daha garantili ve ayrıntılı olmuş. bizlerin de bir şey çıksaydı gidip bir daha 100 grlık testten yaptıracaktık.
kızlarrr ya bende nisan 22'sinde göztepe medical park da tüp bebek denemesi yaptık, doktor aşılama da deneyebilirz dedi ama biz tüp bebek istedik direk, olasılığı daha yüksek olduğu için...kısmet olmadı ama, sonuç negatif. aslında herşey yolunda görünüyordu ama nasip işte...
bizde problem eşimde görünüyordu, sperm azlığı... 2.sini temmuz da düşünüyoruz ama öncesinde detaylı bir araştırma için devlet hastanesine bir gideyimm dedimm, malum özel adımını atsannn paraaaa para para.. ki burda okuduğum yorumlar da içimi çok ferahlattı, baya methedilmişşş zeynep kamill, memnun kalanlarr çok..
ben zeynep kamil in tüp bebek bölümünden randevu aldımm, hüseyin tayfun kutlu, ama ben bi genel araştırma yapılsın bende de bir problem var mı diye istiyorumm aslında, bunun için infertilite bölümünden mi randevu almalıydımm... bide bu doktora giden var mı hiç, nasıldır?
günaydın kızlar duygu can badana ya başladı sanırım umarım kolay olur herşey havalar da sıcak değil serin serin.
kızlar ya bu gece sağ göğsümün ucu acayip kaşındı hayırdır inşallah :))) tatlı tatlı böyle anlatamam nedendir ki? şimdi de biber gibi yanıyolar bu kadar erken olur mu göğüslerde değişiklik merak ettim. çok da kaşımadım tahriş olmasın diye ama yine de yanıyo şuanda. kaşıntı da gelişmelerinin bir belirtisimidir acaba ama niden sadece bir tenesi kaşınır ki :)
neyse öpüyorum sizleri.
elifim öylesine kaşınmış olabilir diyecem ama benimde 2/3 aylıkken kaşınmaya başlamışlardı. halen kaşınırlar. bende kaşımamaya çalışıyorum ama gün aşırı duş alıp lifliyorum kaşınmasınlar diye ama işe yaramıyor yine kaşınıyorlar tatlı tatlı :) senin tek taraflımı büycekler acep :)
merhaba canım negatif denemeniz için geçmiş olsun keşke acele etmeseydiniz.
eğer eşinde sprm problemi varsa zeynep kamilde de direk tüp bebek diyebilirler. sen randevu saatinde tüp bebeğe git onlar seni yönlendirir. sana da eşine de bakılır sırasıyla yapılması gereken testler var. eşin için de üroloji ye gidiyorsunuz o bakıyor. sonra testlerin konseye giriyor aşılama mı tüp bebek mi ona göre karar veriliyor.
buraya kadar herşey zeynep kamil de mükemmel işliyor. devlet hastanesinde olan rutin protokoller ama bütün tahlillerin a dan z ye yapılıyor.
eğer tüp bebek yaptırmaya kalkarsan ben kesinlikle orayı tavsiye etmem. burdaki hiçkimse zeynep kamilde pozitif sonuç almadı. yazgım haricinde de kimse orda denemedi. onun da ilk denemesi negatif oldu.
aşılama derseler zaten mecburen orda yaptırmak zorundasın. 2 aşılaman negatif olursa tüp bebeğe geçme hakkın var. tüp bebek raporunu aldıktan sonra ilaçlarını devlet karşılıyor. ve kurul raporu olanlara daha indirimli tüp bebek yapan özel klinikler var. onlardan birinde denemeni yapabilirsin.
randevu aldığın doktor iyi birisi ama ona denk geleceksin diye bir kural yok randevu sisteminde yazan doktor olmayabiliyor bazen. kenan sofuoğlu var kel ve sinirli birisi oranın da başkanı o olabilir yada belgin hanım diye bir kadın doktor var. o denk gelebilir tabi başka doktorlar gelemdiyse. bizim için artık geçmişte kaldı zeynep kamil birden anılarım canlandı gözümde 1 sene gittim geldim kar kış demedim. en uzaktan gelen bendim. eşim hep izin almak zorunda kaldı sorunlar yaşadı. aşılama olurken 2 günde bir çağırdılar dirençli yumurtalarım büyümedi 18. güne kadar gittim geldim adetimin en sonunda iptal edildi sıfıra sıfır elde var sıfır. özel biryerden sonra zeynep kamil sana kabus gibi gelebilir ama herşeye hazırlıklı ol sabırlı olman gerekir.
biz sana sorularında yardımcı oluruz. Allah yardımcın olsun.
öncelikle çok saolsınn canım böyle uzunn uzunnn bilgilendirdiğinnn için... negatif sonucun için çok üzüldüm, 1 hafta önce kendime üzüldüğümmm içinnn bu hiss daha çok taze bendeama eşimle dedikk artık çok şükür ki birbirimize destek için ikimiz varız hala hayattayız, buna şükredelimm ve rabbimden ümidimizi kesmeyelimm diyerek teselli ettik birbirimiziii...
aslında zeynep kamil e genel bi kontrol yapılsın diye gitmek istiyoruz, 2. tüp bebek denememeizi özel bir hastanede düşünüyoruz, bu süreç zaten çok hasssas ve manen çok yıpratıcı bir süreç, orda da olumsuz doktor tavırları, ilgisizlik vb şeylerle karşılaşırsam daha yıpratıcı olur heralde die düşünüyorum...
rapor alma olasılığımızın da olması için o zaman eğer kuruldan aşılama çıkarsa 2 kere onu deneyip, olmadığı takdirde tüp bebeği de denedikten sonra mı rapor veriyorlarr... yaniii orda tüm seçenekler denenip olmazsa mı o zman rapor alınabiliyorrr ercelf?...
bu arada hamilesinnn şuanda sen dimi ?..
valla bugün dokunamıyorum çok da kaşımadım ama biber gibi yanıyor krem sürdüm şimdi azcık ve baktım sağdaki soldakine göre daha büyük ucu belirgin birşekilde :) önce o gelişicek sanırım. ben liflemeye bile korkarım göğüs ucu çok hassas ya daha çok yara olur diye hafif çe üzerinde gezdiririm. artık vücut sinyaller veriyor demekki. anca 9 aya hazırlanıcak demekki memişler
arkadaşım sen tüp bebekten zaten randevu almışın. onlar zaten seni yönlendirir. bu arada medical park tüp bebek bölümünde sanırım deneme yapmışın. oradan da elinde ne tahlil belge varsa hepsini yanında götür. zeynep kamilde zaten öyle salt araştırılsın diye bir şey yok. seni direkt rapora yönlendiriyorlar. daha gider gitmez sana eline bir kağıt verecekler o kağıtta yapılacak tahlil ve tetkikler yazıyor. ha rapor için yapılan işlemler sırasında zaten her şeyiniz araştırılmış oluyor ayrı. eşinin ml'de 5 milyonun altında spermi varsa ya da sen 35 yaşını geçtiysen direkt tüp raporu çıkıyor. yok değilse önce aşılama raporu çıkıyor. 2 aşılamayı illa zeynep kamilde denemek zorundasın ama 2 tüp denemeni istersen raporunu alıp özelde yaptırabiliyorsun. burada hepimiz öyle yaptık ve zeynep kamil raporuyla özelde hamile kaldık. arkadaşın dediği gibi özelden sonra zeynep kamil sana çok sinir bozucu gelebilir. (çok kalabalık, ve doktorlardan özeldeki gibi bir ilgi bekleme) ama biraz göğüs ger. hiç olmazsa her tür testin tetikin bedavaya yapılmış oluyor. ayrıca ercelfin dediği gibi biz de seni yönlendiririz. o yüzden bizle kontağı koparma. bu arada gittiğinde muhtemelen öncelikle şunu söyleyecekler. adetinin 2. ya da 3. günü aç karnına gel, ultrason ve kan tahlillerin yapılacak. randevu almana gerek yok.. bu arada eşin de ürolojiden randevu alsın. elinizde son 1 yılda yapılmış spermiogramlarla gitsin ona da aşılama ya da tüp önerilen rapor yazılacak. ultrason gününe yanında bol bol kağıt havlu ve mümkünse bir çarşaf ya da şalla git. (altına koyman için küçücük bir peçete veriyorlar. girmeden önce de orada verdikleri çarşaflar temiz mi pis mi belli değil) hatta varsa bol uzun bir etek giy. böylece onların verdiği şeylere sarınmak zorunda kalmıyorsun. sonraki günlerde de yine smear testin ve hsg filmin çekilecek. hsg'ye de adetinin ilk günü randevu alıyorsun. öbür adetine kalsın istemiyorsan onun da bu adetinde randevusunu almayı ihmal etme. (elinde önceden yapılmış hsg varsa özelden de olsa kabul ediliyor) tüp bebekten randevu alarak da iyi yapmışın. aşılama derlerse her iki bölümde de yapılıyor ama tüpün doktorları daha iyi ve etraf biraz daha hijyen. bu arada kafan karıştıysa ve daha ayrıntılı bilgi istersen telefon numaramı da verebilirim. istediğin soruyu sorabilirsin.
Hamdolsum canım hamileyim özel de 2. Denememizde oldu. Sen gidince direk dosya açılması için testlere başlanıyor öyle bir bakılsın diye geldim dersen jinekoloji ye yollarlar orası daha büyük kabus. Eğer aşılama derseler testlere göre evet 2 aşılama sonrası tüpe geçiyorsum. Ama yaşın müsaitse bu sürece 4 ay ayırman yeterli olur tüp bebek için sgk desteğini almanı şiddetle tavsiye ederim yazık parana bak bir negatifin var zaten bunun sonu yok mantıklı ol bu sefer acele etme canım.öncelikle çok saolsınn canım böyle uzunn uzunnn bilgilendirdiğinnn için... negatif sonucun için çok üzüldüm, 1 hafta önce kendime üzüldüğümmm içinnn bu hiss daha çok taze bendeama eşimle dedikk artık çok şükür ki birbirimize destek için ikimiz varız hala hayattayız, buna şükredelimm ve rabbimden ümidimizi kesmeyelimm diyerek teselli ettik birbirimiziii...
aslında zeynep kamil e genel bi kontrol yapılsın diye gitmek istiyoruz, 2. tüp bebek denememeizi özel bir hastanede düşünüyoruz, bu süreç zaten çok hasssas ve manen çok yıpratıcı bir süreç, orda da olumsuz doktor tavırları, ilgisizlik vb şeylerle karşılaşırsam daha yıpratıcı olur heralde die düşünüyorum...
rapor alma olasılığımızın da olması için o zaman eğer kuruldan aşılama çıkarsa 2 kere onu deneyip, olmadığı takdirde tüp bebeği de denedikten sonra mı rapor veriyorlarr... yaniii orda tüm seçenekler denenip olmazsa mı o zman rapor alınabiliyorrr ercelf?...
bu arada hamilesinnn şuanda sen dimi ?..
Bu pazartesi canım inşallah bebiş iyidir ya endişeler başladıya sızladığına göre bir şekilde tahriş olmuş olabilir. bende lifliyorum derken hafif hafif gezindiriyorum o kadar :)) belli bir süre sonra diğeride büyümeye başlayacaktır. ve uç kısımları koyulaşacaktır. hoş bir görüntü olmuyor ama katlanacaz yapacak bişey yok :)
sen bu pazarstesimi gidecektin doktora yoksa bir sonraki pazartesi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?