Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

valla kesinlikle doğru söylüyorsun. 3/5 günde solup çöpe gidiyor. onun yerine yiyecek bişey getirse bile o daha iyi ollur :))) bu aralar hep yemeye sarmış durumdayımda, en makbulü o gibi göründü gözüme :)

valla insan başta korkuyorda işin içine girince bitiyor. bugünde buzdolabını söktüm raflarını sabunlayıp yıkadım. süzülünce kurulayıp yerleştircem. temmuza bişey kalmadı 1,5 ayın var sayılı gün cabuk geçiyor. bu zmanlar geçiyorda 35. haftadansonrası geçmiyormuş( benim göbek değilimde şuan için çıkıntı olmadı. sen zayıfsın ya bence ondan çıktı. benim şimdiye çıkmadıysa bundan sonra çıksada çok çıkmaz gibi. demekki o çıkıntı zayıflıkla alakalı. eğer nevininkide çıkmadıysa kesin onlar ilgilidir. o kasık ağrısı bizdede oluyor hatta geçen nevinle onu konuştuk yürüdükte ağrı olmuştu oturup dinlendik hemen geçiyor. bedeki yanma değilde yumurtalığımda bir ağırlık oluşuyor.

sonaycan aynı tarif ettiğin yerde benim de batma gibi bir şey oluyor çok yürüyünce. hatta ne kadar hızlı yürüdüm o kadar şiddeti artıyor. benimki hani tok karnına çok yürüyünce dalağında batma olur ya aynı ona benzer bir his. sadece yeri dalağımın üstü değil de karnımın kasığa yakın alt solu. hatta bir ara aldığım kilolardan dolayı fıtık falan mı oldum diye evhamlandım. ama duyguda da benzeri olduğunu öğrenince kurcalamayı bıraktım.
benim göbek deliğim dışarı fırlamadı. hala gayet içerde. fakat çapı genişledi:))))

lenn bir 35 haftaya geleyim gerisi çabuk geçer. hiç bari erken doğum olsada çok sorun olmaz rahatlığı var. benim doktor 28 haftayı bir atlatırsak sonrada 34 dedikmi rahatız artık dedi. benim ilk hedefim 28'i bitirmek. 28. haftayı bitirip doğan cocukların yaşama şansı yüksek oluyormuş. allah korusun tabii.görüyorsunya içimiz bir türlü rahat etmiyor .

bu arada millet hiç kilo almadın desede şu anda akşamları tartıldığımda 8 kilo almış görünüyorum !!! hızlı kilo aldım galiba. göbek tabiki dışarı pörtleyecek :)
ya benim adet sancısı yada ağırlık gibi bişey değilde garip bişey. sol yumurtalığın hemen sağında aşağıda çok acı bişey sürmüşlerde yanıyor gibi :)) belkide benim derimde bir yırtılma oluyor onun ağrısıdır. herhalde doktor söyler ne olduğunu.

aslında bişey olacak korkum olmasa varya ağrı sızıyı o kadar önemsemeyecem. ama hemen aklıma acaba bişeymi oluyor korkusundan rahatsızlık duyuyorum. internette baktım sizin kasık ağrılarınız normalmiş, doğuma hazırlıkmış. belki benim hazırlığımda böyle bir ağrıdır kimbilir :)
ben çok kilo aldımya belki ondandır göbek pörtlemesi.

aynen bende öyleyim başta 12. haftaya bi geleyim sonra 18 oldu 28 i devirdim şimdi hedefim 32. haftayı devirmek. allah inş. o günleri gösteri. sonra bebek doğar 40 ı bi çıksın sonra 6 aylık olsun deriz. kilo almalarımızda son 2 ayda çok oluyormuş benim 3 kilo alma hakkım kaldı cmtesi doktora gittikte 3 kilo alma hakkın var diyor. sabah akşam yürüşüye başla dedi. bebek tahmini 1,305 kg du. nevindede göbek deliği pörtlememişse demekki kilo ile alakalı benimkide dışa değilde ayne duruyor delik alanı genişledi nevin gibi:) sen zayıfsın ya o biber gibi sızlar belki derin yırtılıyorya ondan olabilir. anam ya zayıflıkta başa bela kiloda. daha 3 ayım var 3 kilo alma hakkım var(((

yok canım bizde o bişey mi olacak korkusu da bitmez, şu haftayı bu haftayı devireyim derdi de. duygunun dediği gibi doğururuz sonra başlarız aman 6 ayı devirsek aman yaşı bir gelse diye.
bence seninki deri yırtılması değildir. öyle olsa orada hemen çatlaklar oluşur. mesela bana kalırsa benimki yer çekiminden oluyor. karın ağırlaştı ya, aşağı doğru baskı yapıyor acıyor. çünkü oturmasam bile elimle karnımın altından hafifçe yukarı doğru desteklediğimde o batma azalıyor.
göbek deliğinin fırlaması da bence göbek deliğinin modeliyle alakalı. burada daha önce bu teorimi yazmıştım. yazın plajda falan hep görürüm, kimisinin göbek deliği normalde de daha yüzeydedir(sanırım ik doğduğunda nasıl bağlandığıyla alakalı) işte öyle nispeten yüzeyde olanların hamilelikte gerildikçe dışarı fırlıyor. benim göbek bağımsa doğduğumda nasıl bağlamışlarsa zaten çok derindedir. hatta normalde baktığında deliğin içinde bağı göremiyorsun. o yüzden karın gerildikçe daha göz önüne çıktı ama hala dışarı fırlamadı. yani daha çok payı var:))))))))))))))

kız maaşallah valla seninki artık nerdeyse 1,5 kilo olmuş yani eni konu ele avuca gelen bir şey olmuş. doktor neye göre 3 kilo izin verdi? sen kilolu bir hamile değilsin ki? ben her gün çıkıp en en az 45 dak-1 saat falan yürüyorum ama o sancı yüzünden tempolu yürüyemiyorum. tempolu yürümedikten sonra da yürümek ne işe yarayacak hiç bilmiyorum. bir de son dönemde kalp çarpıntıları başladı. daha doğrusu önce nefesim yetmiyormuş gibi oluyor. dolayısıyla kalbim de sanki ağzımdan çıkacakmış gibi atmaya başlıyor. takvimden baktım normalmiş ama acayip rahatsız ediyor. zaten 2-3 günde bir tansiyonum düştüğünden kendimi yorgun ve mecalsiz hissediyorum, bir de bu üstüne tuz biber ekiyor. hep diyorum, aman hamilelik çok güzel bir şey diyen kim varsa yalan kardeşim... hamilelik sırf sorundan ibaret bir dönem:)))) iyi ki filler gibi 2 sene hamilelik süremiz yok çekilmezmiş valla:))))
kayın valideme de seneye elim boş gitmeyi bırak, bir tane benden bir tane de bebek adına hediye bekler. bir de geçende bana pişkin pişkin diyor ki, ay senin de doğum günün yaza denk geliyor, yazlıkta oluyorum hiç bir şey alamıyorum. sen hep bana böyle bir şeyler alıyorsun mahçup oluyorum valla. ulan doğum günüm olmasa yılbaşısı var, bayramı var, al şimdi anneler günüydü, hatta özel gün olmasına bile gerek yok. dün de telefonda anlatıyor, marks and spencera gitmiş kendine iç çamaşırı falan almış, bir de çocuğa ancak 1 yaşında falan giyebileceği yazlık koton bir şapka almış. 1 tane uyduruk şapkayı yeminle 20 dakika anlattı. telefonu kapattı doyamadı 1 saat sonra bu sefer eşimi arayıp 20 dakika daha ayrıca anlattı. eşime dedim ki anan insan olsa oraya kadar gitmiş kendine iç çamaşırı almış bana da bir tane dondur geceliktir bir şey alır. ben ona senelerce öyle yaptım. ikincisi benim annem her gelişinde bebeğe dünya kadar şey almış oluyor bir kere de ağzını açıp anlatmaz, torbasıyla önüme koyar, bunu da bebeğe aldım der geçer. seninki maaşallah 1 şapka almış duyan zannetcek ki ev araba falan aldı. taş çatlasa 20 liralık şeyin bu kadar da muhabbeti yapılmaz ki... ama yok kadın öyle bir kadın ki, onun aldığı yaptığı her şey 1000, ben ya da ailem dünyaları yapsak 1 bile değil.

Valla bakmadım işte heyecandan olumlu konuştu ama dobra bir adam kanacak kadar da saf değiliz biz artık hep şüpheci olduğum için zaten abisi vesile oldu daha önce de gitmiştik tavrı aynı açık ve net konuşuyo iki doktorda dikişe gerek olmaz gibi konuşuyo bakalım zaman neyi gösterecek birdahaki sefere bakarım:)

Ben muayne parası vermicem kontrol süremin son gününde gidicem görümcemi alıcam yanıma haftaiçine denk geliyor çünkü orda da muhasebe de bir akrabaları çalışıyor bir şansımı denicem indirim kapmak için artık ne ladarsa ödicez:) şüphe hiç bitmiyor canım dediğin gibi iki güne endişeler başlar gene ama böyle 10 günde bir iki haftada bir görünce doktorum daha kolay geçiyor zaman 11. Hafta ortası ikili test 13. Haftada çağırır birdaha serviks ölçülür cinsiyetine bakılır 3 ay bittiği için ilaçlar değişir falan. Böyle böyle geçicek işte zaman.dün via port un ordan geçerken C&A ile e- bebek mağazasını gördüm nasılll gitmek istedi canım ama çok ayakta durmaktan ayaklarım şişmişti ve yorgundum. Ben sanırım 13-14. Haftadan sonra dayanamayıp bikaçparça şey almaya başlicam :) belki sonlara doğru risk olur dikiş de atılmazsa yatıcaksın der falan doktor. Allah korusun da hep kötüyü düşünüyorum önce. İnşallah gerek kalmaz eşim şimdiden oda alalım diyo. Ben de doğmadan odası hazor olsun istiyorum böyle mevlütte falan herkes görsün süsleyelim falan ama bakalım eğer eylül ü ekimi görürsek sipariş edebiliriz belki.
Bu arada dün bi tur attık nişantaşında cadde de hemen nur yerlitaş ve erkan yolaç ı gördüm :))) nurellaaaaa diye bağırasım geldi kadına camı açık arabasının içinde şöförüne bişiler sölüyodu bayılıyorum o kadının tombulluğuna dudaklar falan şişik.
Muaynehame de amerikan hastanesinin bir arka sokağında.

Hiç bitmeyecek bu zaman bekleme olayımız :).
dediğin gibi doğsa, 40 ı çıksa, yaşına gelse, okula başlasa vs.. devam edip gidecek.
valla benim doktor kiloyla ilgili henüz bişey söylemedi ama o tolamda 8 kilo falan aldığımı bilmiyor galiba. gerçi her gidişimde tartıyor. 2/3 hafta once 5/6 kilo falandı. şimdi belki yavaşla diyebilir ama ne mümkün. kopartmışım tüm iplerimi habire yiyorum :) doktorlarda kiloya çok takık ama ben 30 kilo alanı tanıyorum.70 le kalıp 100 le tamamlayan. hiç bir sorunda yaşamadı. sende ayda 2 kilo alsan demekki sorun olmayacak.

ya bende ayakta kalınca ve yürüyünce olduğuna göre o zaman benimde yer çekiminden olabilir . çünkü hemen bir yere oturunca geçiyor. artık katlanacaz napalım.
valla çok şanslısın çünkü göbek pörtlemesi hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor

elifcim bence alış verişe çok acele etme. sen bakma biz erkenden bir sürü şey aldık, o zaman kış indirimi zamanıydı, seneye pahalı pahalı almayalım diye stok yaptık. sen de mesela yaz indirimini bekle. bir de tabi kabul edersen ben sana bazı şeyler vermek istiyorum.
öncelikle bana daha şimdiden hediyeler gelmeye başladı. ağustosda bebek doğunca daha daha da gelecektir. e tabi kendim de alış veriş ettiğim için bazı şeyler şimdiden çifter çifter olmaya başladı. gelenlerden kullanmayacağım fazla olanları seve seve sana verebilirim. mesela geçende bir akrabam 1 torba silikon kaşık, biberon emzikleri, burun pompası gibi ıvır zıvır şeyler alıp yollamış. bazılarını ben zaten almıştım. kutularını hiç açmadan ben de birine veririm diye bir köşeye ayırdım. yani bu daha başlangıç, kimse bana ne alayım diye sormadığı için böyle böyle çakışmalar çoook olacaktır. zaman geçtikçe ne varsa toparlarım, istersen hepsini istersen dilediklerini seçer alırsın.

he ya sorma büyüdüde hareketleri çoğaldı. sessizdi dyordum hep ama maşallah şu bi kaç gündür bir hoplama zıplama vala oturduğum yerde göbüşüm hop hop oynuyor dışardan hareketlerini görüyorum. acaba çaçaroz bişeymi olcak demeye başladım adınıda raziye koydum:) çok oynadığında noldu raziye diyorum :))))) benim kilo zaten fazlaydı ideal olan boyuma böre 58-60. ama ben 69 la hamile kaldım doktora başladığımda 69 çıkınca 79 la doğma gidelim dedi onu yeme bunu yeme dedi. hani hamur işi pasta makarna vs. cumarteside 76 çıkınca daha 3 ay 3 kilo hakkın var dedi. ha benim açımdanda iyi olur kilo almamak en azından doğumdan sonra verme derdim .çok olmaz ma keşke 3 kilo alabilsem son 2 ayda daha çok alınıyormuş(( bakalım işte inş almam.
sen kaynanadan bu saatten sonra hiç bişey bekleme ha çocuk olursa aşka gelip alırsa ne ala o zmanda almazsa daha da almaz

kız nevo sen ne şanslısın bana daha 1 çöp getiren olmadı ben her şeyi alıcam sonra getircekler bari şimdiden alsalarda bende eksik olan ne vvarsa onlardan tamamlasam ama nerdeee. illa alıcam sonra getircekler. mesela bende emziktir kaşıktır suluktur o gibi şeyleri almadım. ev işleri bitsinde bir arada onlar için gezip dolanayım.

elincan bencede 13. haftalarda alış veriş yapmak için çok erken. bence sen ağustos gibi yaz sonu indiriminden yararlar gelecek yazın kıyafetlerini al. zaten badidir zıbındır onlarda sezon olmadığı için fiyatlar hep aynı. hamileliğin biraz ilerlesin sonra bi çırpıda yaparsın laışverişini. hele oda işi çok daha erken senin doğum kasım aralıktaydı dimi. oda almak istersende gene ağustos sonu eylül gibi sip. verirsin. emin ol aslında çok çabuk halloluyor bebeğe giyim kuşam alma. yeterki para olsun valla. pat pat alıyon.

Çok teşekkür ederim nevincim çok sevindim nedense teklif etmene bile:) tanışamamış olsak da böyle herşeyi paylaşabilmek ne güzel seve seve alırım vermek istediklerini canım. Ben de ona göre alırım alacağımı. Heves ediyorum ama yine haziran sonunu beklerim ikili test cinsiyet falan belli olsun. Artık o zamana kış indirimi kalmaz ama bulduğumu alırım uygun olursa benîmki tam kış bebeği olacak. Eylülden önce çok kışlık bulamam belki hepsini bir seferde almam zaten fırsat buldukça tek tük başlarım sizler gibi.
Kuzenim hastane çıkışlaının bile kullanışlı olmadığını söylüyor daha çok ikili zıbınlar ve içine çıtçıtlı badiler al diyo tulumlar ayaklardan sıkıyo bir iki taneden fazla alma diyo. Anakucağı için doktor 3 aydan önce oturtturmayın demiş her iki çocuğunda da hastane çıkışı ve kışın dışarda kullanmak için portbebe tavsiye etti ben de öyle düşünmüştüm zaten. Sizde anakıcağına oturtmayın 3 aydan sonra evin içinde de çok lazım oluyomuş. Aramızda koca bir mevsim var ama bekliyorum kış bebişime alışveriş tavsiyelerinizi:)

raziye ye çok güldüm :) benimkide dışardan bakınca rahatlıkla görülüyor artık, hatta tümsekler falan oluşturuyor, bazan vurdukca onunla birlikte hopluyorum. doğduklarında da böyle fıldır fıldır olurlarsa mahfolduk :)

sen benden tam bir ay önde olmana rağmen benden az kilo almışsın. ben bir ay sonra 12 falan olurum gibime geliyor. gittiğim hız onu gösteriyor. 20 kiloylada doğuma girerim herhalde. ya çok kilo almasan doğumda kolay olur diyorlar ama seninkide hedefi büyük koymuş kardeşim, 10 kilo yani. hadi 14 olaydı bari :)
neyse doktorun öyle diyorsa bir bildiği vardır, sen habire sebze meyve ye. arada yürüyüş yap.. abur cuburdan uzak dur, ben senin yerinede yiyorum zaten. yemeklerde tatlıdan 2 porsiyon alıyorum (

nevinin kaynanası hediye gelmesine alışmış bir kere, hediye almaya değil. nevincim çoook bekler gibime geliyor :)

anasına bak kızını al demişler, senden de öyle sakiiinn, kendi halinde, ağzı var dili yok bir kız çıkacak değil her halde:)))))))))) valla sen yarın öbür gün kızını da yanına alırsın 2 kişi kocana kök söktürürsünüz gibi geliyor:))))))))))
kiloyu bence dert etme. benim bir arkadaş tombiş tombiş hamile kaldı, üstüne de 20 kilo falan alıp doğurdu. en son dönem eni konu hiç bir yerlere sığmıyordu. şimdi çocuğu 1 yaşında falan, geçende sokakta gördüm kızı bir görsen nasıl zayıflamış anlatamam. yanakları çökmüş, beli falan kopcak gibiydi. 4-5 yıldır tanışırız onu hiç o kadar zayıf görmemiştim. ne yaptın diyet mi yaptın spor mu yaptın dedim, yemin billah etti ekstra hiç bir şey yapmadım diye, sadece emzirdim ama benim oğlan 1 yıldır resmen beni sömürdü kuruttu dedi. aman ne yap et çocuğu olabildiğince geç sütten kes emzirdikçe kilo veriliyor dedi.

yok be eşimde kız olcakya seviniyor şimdiden beni şikayet ediyor kızımla arama giremezsin deyip duruyor. kızı kendi tarafına çekmeyhe çalışıyor dha şimdiden beni dışladı bile. kızda babacı olursa vay benim halime. malum anne sürekli yanında olcak baba işte olcağı için baba daha bir tatlı olur gibime geliyor. yani bence ben tek kaldım( anam ben 20 kilo alsam sittin sene veremem kilo yapımı biliyorum. mümkün olsada böyle kalsam ama zor. doktor 3 dedi ama daha fazla alırım eminim( keşke süt olsada uzunca emzirsem inş. bol süütm oldu valla hep dua ediyorum madem bu kadar büyüdünüz bari içiniz dolu olsun diyorum memiklere :)

Duygucan haklısın valla erkenden almamak lazım ama eksik o kadar çok ki siz kış indiriminden dolayı erkemden başladınız tabi şimdi konuşuyonuz alma alma diye :) nasıl dayanıcaz onu düşünen yok;P
Valla sanırım alışveriş beni rahatlatıcak hamilelikte doktor da keyfini çıkart gebeliğinin dedi e alışverişsiz nasıl çıkar keyfi?
Bişey olursa da anneme toplayıp götürürüm o saklar ama kötü düşünmek istemiyorum bakalım işte dayanabildiğim kadar dayanıcam.

ya ben 4 aylıkken almaya başladım aldıklarımda sezon sonu diye kışlık tulum mont falandı. yani şubatta falan belkide mart başıdır aldığımda. badiler zıbınlar daha sonra aldım. yani erken alma sebebim kışlıkların indirime girmiş olmasıydı. ama genede sen bilirsin. şuan zaten kışlık yok alamazsın. yazılık şeyler almak içinse erken çünkü sezon başı ve pahalıdır ağustosta anca indirime girer. o bakımdan geç aldım. yinede sen bilirsin. erkenden alınca koyacak yerde bulamıyorsun bende o soroun olmuştu kışlıklar kaba giyim olduğu için çok yer tuttu. şuan kendi dolabım iptal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…