Bizim de anneler günümüz kutlu olsun biz de birer anne adayıyız :)
Sağol nevincim 4 gün geriden geliyordu 3 gün öne geçmiş inşallah bundan sonra da böyle devam eder. İkili test için erken mi sence 11+3?
yok canım zaten önden gidiyormuş onu da hesaba katarsan sorun olmaz. ayrıca öyle 3-5 günün etki edeceğini sanmam. yalnız fiyatı iyi sor soruştur her yer farklı farklı fiyata yapıyor. zaten 1 tüp kan alıp hormon bakıyorlar aslında çok da atla deve bir test falan değil. ama söz konusu bebek ya, bir çok yer tabi klasik sömürü olayında. ben 60-70 liraya yaptıran da duydum, 300 küsur liraya yaptıran da. bir de gideceğin prof epey ayrıntılı bir ultrason çekecektir, bebeğin iç organlarına falan bakacaktır. 2li testi de biz yapalım ultrasonla beraber değerlendirelim diyebilir. nitekim benim öyle oldu. muayeneye gittiğimde kan da aldılar. 1 hafta sonra onun da sonuçları çıktı, ultrasonda görülenlerle birlikte ayrıca bir rapor yazdılar.
anneler gününüzü kutlarken tüm hamileleri de kastettim zaten, lütfen hiç pas geçermiyim:))) hatta artık aday falan değil eni onu anneyiz.
Şuan daha 10 haftalık olduğu için erken daha aslında 1-2 hafta sonra gitsek daha iyi olacaktı ama böyle denk geldi ben ilaçlar için de endişeleniyorum o yüzden gebelik ilerlemeden gitmek istedim tekrar çağıracak mı bilmem serviks uzunluğu için gel der o zaman ikili test de yaparız diyebilir bakalım bu sefer medikaldeki doktoruma gitmeyince ikiliyi başka yerde yaptırdık bir de prof a gittik o da ölçtü serviksi falan dersek ayıp olacak :) iki doktor işi de zor.
selam kızlar nasılsınız. bzim badana boya işi cuma günü bitti. temizlik işide geel oalrak cuma bitti ama halılar yıkmada olduğu için ev tam olarka yerleşik değil. kalan ıfak tefek işlerde halılar geldikten sonra yapılacak. badanacı burdayken yapılacak diğer işleride hallettirdim. mesela mutfağın peteği gözümebatıyordu onu değiştirtdim. sonra kitaplık yapılmıştı adaa söyledik gelip montajını yaptı. yani ustanın biri geldi diğeri gitti. cumarteside ful çamaşır yıkadım banyonun balkonların kilimleri terlikleri vs. derken akşama kadar çamaşır işi yaptım. pazar anneler günü sebebiyle önceden ayarlanmış kahvaltı prog.vardı oraya gittik hani kaynana memelketine dönecek dye eşime jest olsun dedim:)) yoksa onların toplu ortamlarına uyuzolduğum için mümkün olduğunca gitmiyordum. ordan annemlere geçti ikizlerin yanına gittim anaam kaç tane adam 2 çocuğa bakmaya çalışıyor bu ne dedim ya altı üstü 2 çocuk hiçte göründüğü gibi değil diyorlar hep bir ağızdan:) bugünde kalan dantel ıvır zıvır yıkamaya devam. bir yandanda vitrin içindeki yemek takmını makinaya attım.vitrini silicem. yani işler bitti biticek gibi kalanları ağırdan alıyorum.
bu arada cuma günü banadaı bitmiş odalar için cam silmeye 2 kadın geld bizim burdan sinir oldum bir dahada tövbe dedim. caddeye bakan balkonum camekanlı bir önceki gün annem onu temizledi ama yeminle adam 3 odayı 3 kat badana yaptı bitirdi annem hala camekanı fırçalıyordu. keza ertesi gün kadınlar geldi evin camlarını yalap şalap sildiler. camı parlatıp çerçevelerini üstten silmişller bende camı parlatmanız önemli değil benim onu bende parlatırım önemli olan pimapenlerin yapılması dış cephe yapıldı kalan boya ve harç lekeleri aynen duruyor benim için öenmli olan çerçeveler dedim. annemde sürekli iş iyi olursa sizin için iyi olur sonuçta kızım artık bebek olcağı için iş yapamıycak memnun kalırsa sürekli çağırır falan dedi ama onlar bildiğini okudu. düşünün ev dağınıktı sırf camları sildirdim birde banyo fayanslarını sözde kapılarıdı sildiler ama beyaz amerikan kapı zaten annemle ben gelip geçip kapıları siliyorduk. kısaca beğenmedim. allah güç kuvvet versinde kendim yapayım yoksa evime gelen temizlikçileri valla kovmaktan beter ederim. demekki ev yerleşik olsa kimbilir nasıl iş yapacaklardı. yerleride viledayla siliyolarmış. ulan viledadan zaten haz etmem hatunlara bakın hele. evin tamamını annemle babam sildi diyebilirim. hatta babam sonradan cama baktıda bu nasıl cam silme burdaki harçlar hep duruyor deyip eline bez alıp üstten geçti. keza diğer camlarda aynı ben çerçeve aralarındaki tozları ben aldım( perdeleriide ben yıkadım makinada babam astı. hani temizlik konusunda verdiğim parayla kaldım neyse işte bir şekilde işler yavşatan eridi. kalanlarıda ben yapıyorum.
Günaydın kızlar randevuya az kaldı hazırlanıyoruz malum karşıya geçicez erkenden çıkıcaz evi süpürdü eşim biraz toparladık yarın kahvaltıya arkadaşım gelecek de.
Nevincim haklısın valla saklamayı düşünmüyorum gittim derim açıkça artık bugünki görüşmeye göre şekillensin de bi.
Duygucum güle güle kirlet evini çok yormuşsun kendini canım dikkat et.
Gelince yazarım artık öpüyorum.
duygucum demek gelenleri beğenmedin. ben de çok ümitliydim hani belki sen beğenirsen bana da gelirler falan diye. valla üzüldüm şimdi.
ben de kayın valideme polaristen bir çift ayakkabı aldım anneler günü hediyesi. sportif ama bağcıksız bir model hani eğilip kalkmadan kolayca giyip çıkarsın diye. dün gittik, eşime de tam evden çıkmadan dedim ki "bak gör ben ona hediye aldım annen bana toplu iğne bile almamıştır". tabii ki yanılmadım... bana artık sen de annesin bu senin de günün dedi dedi durdu ama neerde onda o çam sakızı çoban armağanı da olsa bir şey alacak incelik. ayakkabılara önce ağız burun kıvırdı (adidas, nike falan bekler) sonra da ayağına giyip ay çok rahatmış deyip hiç çıkarmadı:)) evde 1 saat kadar oturunca sıkıldık, kalktık özgürlük parkının içindeki cafeye gittik, çay falan içtik. kayın validem eşime şakayla "eskiden anneler gününde daha pahalı hediyeler alırdınız, yemeğe de giderdik, böyle beni bir çift ayakkabı ve çayla mı ağırlıcaksınız" dedi. tabi bu tür günlerde eşimin sadece bir çiçek aldığını bilir, hediye alan, program yapan hep benimdir o yüzden laf banaydı. ben de fırsat bu fırsat "valla bak bana hediye de alan çıkmadı bence şükret" deyip hemen verdim cevabını. eşimde hiiiç ses etmedi, pis pis güldü. bazen böyle didişmelerimizden zevk alıyor diye düşünüyorum valla...
kızlar bugün yoğunluktan giremedim, ama yazdıkarınızın hepsini okudum. nevincim ne kadar yaparsan o kadar fazlasını beklerler. o yüzden hiç almayacaksın o zaman kıymete binersin :). elifim doktor sonucunu yazmamışsın, neler oldu, ne dedi. dikişe gerek varmı?
duygucum valla sana özendim. ne güzel evin boyandı, temizliğin yapıldı, alışverişin bitti ohhh. şimdi bundan sonra tadını çıkar, güle güle otur :),
ya bu anneler günü vs de ticarete döndü :)) eşim hafta sonu çalışacağından cuma günü yemek yapmıştı birde pasta yapmış. üstüne misafirlerde geldi. pastayı alıp anneler günün kutlu olsun dedi o kadar. milletde kutlamanızın üstüne geldik vs dediler :)) pazar sabahıda işe gitti 3 dk sonra zil çaldı baktım kapıya güller takmış. tabii bahçeden koparmış :))) öylece geçirdik hafta sonunu. haftalar çabuk geçsin istiyorum. çabuk geçsinde temmuz gelsin :))
ama yazdıkarınızın hepsini okudum. nevincim ne kadar yaparsan o kadar fazlasını beklerler. o yüzden hiç almayacaksın o zaman kıymete binersin :). elifim doktor sonucunu yazmamışsın, neler oldu, ne dedi. dikişe gerek varmı?
duygucum valla sana özendim. ne güzel evin boyandı, temizliğin yapıldı, alışverişin bitti ohhh. şimdi bundan sonra tadını çıkar, güle güle otur :),
ya bu anneler günü vs de ticarete döndü :)) eşim hafta sonu çalışacağından cuma günü yemek yapmıştı birde pasta yapmış. üstüne misafirlerde geldi. pastayı alıp anneler günün kutlu olsun dedi o kadar. milletde kutlamanızın üstüne geldik vs dediler :)) pazar sabahıda işe gitti 3 dk sonra zil çaldı baktım kapıya güller takmış. tabii bahçeden koparmış :))) öylece geçirdik hafta sonunu. haftalar çabuk geçsin istiyorum. çabuk geçsinde temmuz gelsin :))
ercelf merhaba.
hangi merkezde yaptırdın sanırım dondurulmuş embriyo seninki..
bu arada allah hayırlsyla kucağına almayı nasip etsin sana inşallah ..
merhaba kızlar o kadar çok yorulmuşum ki anca derman bulabildim. anam nişantaşıymış olmaz olsun o ne trafik yahu bir de yokuş tepe yollar adım adım köprüden sonra. Annemlere giderdik yani o sürede daha uzakta :)
neyse gittik muaynemizi olduk problem nedir diye sordu kendisi riskli gebelik uzmanı olduğu için :) 10 haftalık gebeliğim var ve rahim anomalim var dedim sonra ultrasona başladı zaten şuan için bir sorun yok sağlıklı bir gebelik dedi kalbini falan gösterdi ultrason cihazı ne markaydı bakmadım ama çok netti herşey gıcır gıcır iki fotoğraf verdi bize ölçtü biçti 3 cm dedi fasülyemize :)
sonra odasında görüştük. rutin kontrollerime yine medikal park da devam edicem 22. haftada ayrıntılı ultrason için çağırdı bebeğin organ gelişimini inceleriz dedi. rahatlatıcı konuştu. endişelerimi söyledim. düşük oldu daha önce yine olursa yada erken doğum bundan korkuyorum dedim.
düşük olacaksa olur onu engelleyemeyiz dedi onlar doğum kadar düşüğe de doğal bakıyolar. ama 10 haftalık olmuş bir gebelikte artık düşük ihtimali 1/1000 falandır dedi rahat olabilirsin gebeliğinin keyfini çıkar dedi. erken doğum riski için de zaman ilerlemeden bişey söylemek imkansız takibin yapılır rahim ağzı ölçülür kısa çıkarsa dikiş atılır ama ben gerek olmayacağını düşünüyorum dedi.
tüp bebek ilaçlarını hala kullandığımı söyledim. merkezinin ilaç ptorokolüne söyledikleri süre zarfında devam et dedi. coraspin için de kullan dedi. bu kadar içim rahatladı en azından ben kontrollerime devam edicem medikal de belirlediğim tarihte ikili testimi yaptırıcam bunlar rutin şeyler olduğu için takibimi yapan doktorun yapmasında bir sakınca görmedi ayrıntılı ultrason daha önemli tabi ve o zaman gebelik de büyüdüğü için rahim uzunluğu da netleşir.
kızlar darphane gibi işliyor. 350 tl sanırım muayne ücreti. bir çift çıktı toplamda 500 tl aldılar sayfa sayfa fotoğraflar vardı kadının elinde yüzü yakın plan vs.. ama genelde hep sorunlu gebeler. yada ayrıntılı ultrasona gelen 5 aylık gebeler.
saat 3 deydi randevumuz 2.30 da ordaydık. 2.45 de eşimin genel müdürü muaynehaneyi aradı biz de duyduk isminden anladık :)
geldiler mi diye sordu evet geldiler dedi kız da . sanırım ücret alınmayacağını yine hatırlattı adamcağız. mahçup olduk. ve 10 gündür görüşmüyoduk unutmamış adam dedi hoşumuza gitti eşimi çok seviyor sağolsun.
neyse işte çıktık geldik. yaptığı iş de zaten 5 dk lık genel bir ultrasondu. artık detaylıya gittiğimizde Allah kerim :)
içim rahatladı baya. artık gerisi Allah a kalmış nasipse bu şekilde ilerler kontroller testler cinsiyet derken günler geçer gider kucağımıza alırız inşallah.
bu arada duygu cum ikili testine kaç lira ödemiştin şifa da ?
ya o özel günlerdeki çiçek fırsatçılığına ben de acayip gıcığım. eşime de hep tembihlerim anneler günüymüş, sevgililer günüymüş, yılbaşıymış aman allah aşkına çiçek alma diye. dediğiniz gibi her köşe başında bir çiçekçi, kokmuş, bozulmuş çiçekleri değmicek paralara satarlar. aman en azından vergisini veren mahallenin esnafı bir çiçekçi dükkanından alayım desen orada da her şey normal günlere göre 2 kat pahalı. ortalama eline yüzüne bakılır bir çiçek yaptırsan en az 30 lira falan. o yüzden de kimseye çiçek falan götürmüyorum. hatta normal günlerde de illa bir şey götüreceksem gidip eni konu bir hediye alıyorum. çiçek 3 gün sonra bozulur atılır ama aynı paraya ne bileyim o kişinin evine küçük bir şey alırsın, kendine bir şey alırsın hiç olmazsa yıllarca kullanır seni anar. hiç olmadı o da birine hediye götürür. bana da mesela geçende öyle bir arkadaşım hediye şal getirmiş. sokakta 6-7 liraya satılan şallardan biliyorum ama inanın çiçek getirse o kadar sevinmezdim. serin bir havada omzuma atarım en azından, bir işe yarar, değilmi ya? çam sakızı çoban armağanı düşünceli kızmış yine dedim.
sonaycan valla bitti ama dediğim gibi tam yerleşmedi halılar geldiğinde bir posta daha yerler silinip onlar serilcek. birde mutfak dolapları silincek ve buzdolabının rafları çıkıp tek tek yıkanca. bugün salon vitrinin boşaltıp silip yıkadım. yarında zaman geçsin diye buz dolabını silerim. mutfak dolabının ise alt taraflarını yaparım üstlerini eşime yaptırırm bir akşam. zaten normal zamanda elime bez geçtikte siliyordum. ev temizlendi çaya kahveye yemeğe gelebilirsiniz artık :)
eşine bravo yemek yetmemiş birde pasta yapmış hemi aferin valla :) gül konusunda da en iyisini yapmış en azından ticari furyaya uyup 2 kıçı kırık güle dünya para vermemiş. hem her köşe başına çiçekçiler tezgah açmış onlardan pis kokmuş gül alcağına bahçeden olması daha makbül gibi:) sen temmuzda izne çıkıyrodun dimi. onun için bu kadar ısrarla istiyorsun temmuzu.
merhaba kızlar o kadar çok yorulmuşum ki anca derman bulabildim. anam nişantaşıymış olmaz olsun o ne trafik yahu bir de yokuş tepe yollar adım adım köprüden sonra. Annemlere giderdik yani o sürede daha uzakta :)
neyse gittik muaynemizi olduk problem nedir diye sordu kendisi riskli gebelik uzmanı olduğu için :) 10 haftalık gebeliğim var ve rahim anomalim var dedim sonra ultrasona başladı zaten şuan için bir sorun yok sağlıklı bir gebelik dedi kalbini falan gösterdi ultrason cihazı ne markaydı bakmadım ama çok netti herşey gıcır gıcır iki fotoğraf verdi bize ölçtü biçti 3 cm dedi fasülyemize :)
sonra odasında görüştük. rutin kontrollerime yine medikal park da devam edicem 22. haftada ayrıntılı ultrason için çağırdı bebeğin organ gelişimini inceleriz dedi. rahatlatıcı konuştu. endişelerimi söyledim. düşük oldu daha önce yine olursa yada erken doğum bundan korkuyorum dedim.
düşük olacaksa olur onu engelleyemeyiz dedi onlar doğum kadar düşüğe de doğal bakıyolar. ama 10 haftalık olmuş bir gebelikte artık düşük ihtimali 1/1000 falandır dedi rahat olabilirsin gebeliğinin keyfini çıkar dedi. erken doğum riski için de zaman ilerlemeden bişey söylemek imkansız takibin yapılır rahim ağzı ölçülür kısa çıkarsa dikiş atılır ama ben gerek olmayacağını düşünüyorum dedi.
tüp bebek ilaçlarını hala kullandığımı söyledim. merkezinin ilaç ptorokolüne söyledikleri süre zarfında devam et dedi. coraspin için de kullan dedi. bu kadar içim rahatladı en azından ben kontrollerime devam edicem medikal de belirlediğim tarihte ikili testimi yaptırıcam bunlar rutin şeyler olduğu için takibimi yapan doktorun yapmasında bir sakınca görmedi ayrıntılı ultrason daha önemli tabi ve o zaman gebelik de büyüdüğü için rahim uzunluğu da netleşir.
kızlar darphane gibi işliyor. 350 tl sanırım muayne ücreti. bir çift çıktı toplamda 500 tl aldılar sayfa sayfa fotoğraflar vardı kadının elinde yüzü yakın plan vs.. ama genelde hep sorunlu gebeler. yada ayrıntılı ultrasona gelen 5 aylık gebeler.
saat 3 deydi randevumuz 2.30 da ordaydık. 2.45 de eşimin genel müdürü muaynehaneyi aradı biz de duyduk isminden anladık :)
geldiler mi diye sordu evet geldiler dedi kız da . sanırım ücret alınmayacağını yine hatırlattı adamcağız. mahçup olduk. ve 10 gündür görüşmüyoduk unutmamış adam dedi hoşumuza gitti eşimi çok seviyor sağolsun.
neyse işte çıktık geldik. yaptığı iş de zaten 5 dk lık genel bir ultrasondu. artık detaylıya gittiğimizde Allah kerim :)
içim rahatladı baya. artık gerisi Allah a kalmış nasipse bu şekilde ilerler kontroller testler cinsiyet derken günler geçer gider kucağımıza alırız inşallah.
bu arada duygu cum ikili testine kaç lira ödemiştin şifa da ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?