ben bir ara kuzene sorayım bakayım o ikizler için ne kullanıyor. ıslak mendil ve bebek bezi konusunda forumlarda kumuştum ve bir arkadaş huggieslerden çok çok memnunlar. ama ben unibaby ıslak bmendil aldm koliyle 12 paket. 1 pakaette prima aldım bebek bezi olarak. birde hangisi olursa olursun pişk yaparmış ısak mendilin illa temiz bir bezle ılık suyla silin diyede çok duydum. mağazaya gidince onlardada bilgi alayım mantığıma yatmayan şey olursa almam satıcılar nede olsa satılsın diye şuda lazım buda lazım deyip dururlar.
ya sahi bu eğitime bizi 2. kez olcak diye kabul etmediler bizde elif ve sonay adına kayıt yaptırıp gidecektik ne oldu o iş :))
elif ve sonay sizin adınıza kayıt yaptırıp bu ay sonu yapılacak eğitime katılabilirmiyiz. izin varmı:) sonay ok se soyadını mail atsana:)) nevin ve kendi adıma (elif ve sen yani) arayıp kayıt yaptıralım. hamilelik haftalarınıda yazarsanız iyi olur.
ay benim eşim de beni deli ediyor öyle. kalk şunu bunu yapalım dedimmi hemen başlıyor kadın tut diye... ulan yok işte kadın bir türlü anlamıyor. olanlar da pardon ama eliyle değil bir tarafıyla iş yapıyor dediğin gibi. verdiğin parayamı acırsın yoksa sinir olduğuna mı belli değil. o yüzden ben de azar azar ıhlaya tıslaya da olsa kendi işimi kendim yapıyorum. geçen hafta boyunca ben de evdeki tüm perdeleri yıkadım. benim özellikle salon pencerelerim çok ve büyük. her gün 1 pencereyi çıkarıp yıkadım. eşim takarken ne söylendi anlatamam. ben de "ananı yazlığa götürdğünde dünya kadar iş yaptırıyor sesini çıkarmıyorsun ama" diye hemen lafı koydum:)) kadın öyle manyak ki koca dublex evin tüm işini yaptırdığı gibi bu sene tutturmuş neymiş eşim bir zımpara makinası alcakmış, evi çepeçevre saran verandadaki parmaklıkları zımparalayıp verniklicekmiş. hatta o yüzden eşimin 5 gün falan kalması en iyisiymiş. benim salakda anasına hayır diyemedi. yuuuhh dedim. bedavacılık da bu kadar olur, tutsun bir usta yaptırsın... baktım olmucak, benim annem bizde uzun uzun kalamaz, sen en iyisi 2. gün dön dedim eşime. hakikaten anneme bugün geliş, kaynanamın gidişinin 2. günü de dönüş bileti aldık. kaynanam ben yalnız kalmayayım diye mecbur yollar şimdi. nedir bu kocalarımızın ailelerine köle olması anlamıyorum zaten. bize gelince hep şikayet, onlara gelince tıs yok...
bu arada ben dün dünya kadar iş yaptım annem yine gelir her yer pis der bak. hatta geçen hafta perdeleri çıkartınca tek tek cam bile sildim. ama beğenmez ctesi eşimle beni emir eri gibi bütün gün çalıştırır. kendi iş yaparken kardeşimi 25 gün erken doğurmuştu, hiç ders almadı.
ben bir ara kuzene sorayım bakayım o ikizler için ne kullanıyor. ıslak mendil ve bebek bezi konusunda forumlarda kumuştum ve bir arkadaş huggieslerden çok çok memnunlar. ama ben unibaby ıslak bmendil aldm koliyle 12 paket. 1 pakaette prima aldım bebek bezi olarak. birde hangisi olursa olursun pişk yaparmış ısak mendilin illa temiz bir bezle ılık suyla silin diyede çok duydum. mağazaya gidince onlardada bilgi alayım mantığıma yatmayan şey olursa almam satıcılar nede olsa satılsın diye şuda lazım buda lazım deyip dururlar.
ya sahi bu eğitime bizi 2. kez olcak diye kabul etmediler bizde elif ve sonay adına kayıt yaptırıp gidecektik ne oldu o iş :))
elif ve sonay sizin adınıza kayıt yaptırıp bu ay sonu yapılacak eğitime katılabilirmiyiz. izin varmı:) sonay ok se soyadını mail atsana:)) nevin ve kendi adıma (elif ve sen yani) arayıp kayıt yaptıralım. hamilelik haftalarınıda yazarsanız iyi olur.
Benim haftamı da soyadımı da biliyosun yazarsın hani bilez gitmiştiniz ordaki eğitim mi bu yine?
Aynı şeyleri anlatacaksalar niye yeniden gidiyosunuz ki :) yoksa ay ilerleyince farklı bir eğitim mi oluyor?
Valla benim eğitim işi falan yattı hiçbişeyden hanerim olmuyor baksanıza. Medikal de olsa bilgîlendirirler heralde hastalarını dimi?
Benim haftamı da soyadımı da biliyosun yazarsın hani bilez gitmiştiniz ordaki eğitim mi bu yine?
Aynı şeyleri anlatacaksalar niye yeniden gidiyosunuz ki :) yoksa ay ilerleyince farklı bir eğitim mi oluyor?
Valla benim eğitim işi falan yattı hiçbişeyden hanerim olmuyor baksanıza. Medikal de olsa bilgîlendirirler heralde hastalarını dimi?
yukarıda alıntı yaptığın mesaja sonradan jokerle ilgili bir ek yaptım okudunmu?
bebek mağazalarında mal satsınlar diye onlara kalsa her şey lazım, gerekli gereksiz her şeyi satmaya çalışıyorlar. ben o yüzden hiç bir şey sormuyorum. mesela geçende ebebekde titreşimli ve hareketli bir ana kucağı vardı. ben güzelmiş ama çok küçük, çocuk bunu ancak 5. aya kadar falan kullanır dedim. tezgahtar genç bir kızdı, yoook dedi 9-10 ay hatta yaşına kadar bile kullanır. ya kardeşim bak çocuğum olmayabilir ama o kadar da bilgisiz değilim, bu küçük kullanamaz, ayrıca çocuk 6 aylık falan oldumu kendi kendine hareket edebiliyor, bu tehlikeli, üstünde düşer falan diyorum dinletemedim. en sonunda mağazada bir aile vardı çocukları da 6 aylıkmış rica ettim şunun üstüne bir koyun diye. hakikaten de çocuğun ayakları dışarıda kaldı. ayrıca bir iki saniye oturduktan sonra hemen üstünden inmeye çalıştı. al dedim kıza gördün mü?
fırfırlı falan beşiklerden satan yerler de öyle. hani uzun kullanımlı göstermek için bebek 10 aya kadar bunun içinde yatar diye yalan söylüyorlar. valla ben daha benim çocuğum 6 ay yattı diyene rastalamadım deyince de iddialaşıyorlar. ne de olsa 3-4 ay yatar dese millet kolay kolay almıcak.
sonaya elife gerek yok biz bu kursa uyduruktan bir isim verelim katılalım bari en iyisi. yoksa dediğin gibi çağırmıcaklar. ya da 5 haziranda da liv hospitalda mustela sponsorluğunda ayşe önerin eğitimi varmış. uzak muzak ona mı gitsek acaba. ayşe önerin eğitimi ne de olsa. kadın dünya paraya eğitim veriyor normalde, böyle bedava bulmuşken kaçırmamak lazım.
Günaydın kızlar ben de beyazları attım bugün güç bela yarım kova su ile cam kenarlarını sildim balkonu akıttım aşır olmasın diye yarım doldurınca 3-5 defa banyoya gidip gelmek gerekiyor normalde yanımda gezdiririm kovayı ama kaldırmıyorum artık banyoda yıkıyorum gidip bezleri. Çamaşırları da ıslak olunca ağır oluyor sepet onları da taksit taksit alıp asıyorum daha şimdiden böyle uzuyor işte işler ağır ağır yapıyorum.
Kızlar bebek bakım ürünlerinde ben de bunchen in adını çok duydum alman markası en iyisi o diyolar. Şampuan nemlendirici süt masaj yağı ğişik kremi arzuya göre sabun alınacak belli şeyler bence.
Dün arkadaşım kahvaltıya geldi 15 aylık oğlu var hala jhonsons baby nin ıslak mendilini kullanıyor. Diğer bir arkadaşım da 14 aylık kızı var toptancıdan gidip alıyolar ıslak mendil X bir marka. Yenidoğanken en iyisini kullanmak lazım sonra bebeğin cildine göre büyüdükçe daha ekonomil şeylere geçilebilir bence.
Duygucan maşallah evi pırıl pırıl ettin artık gez toz eksiklerini tamamla kızlar lohusa geceliklerinizi önden düğmeli alın hep öyle okuyorum forumlarda. Bir de sezeryan olursanız normal çamaşırlar tam dikiş üzerine geliyor kızenim sırf acımasın diye kendine yüks belli ne e donu almıştı şimdiki adı hamile kilodu :) emzirme sütyeni göğüs pe orkid vs.. Stoklayın çantalaınızı yavaştan hazırlarsınız sonradan .
Ben de hep evdeyim ya anneler gününde anneme bile gidemedik çünkü kardeşim allejrik bir rahatsızlık geçirdi hatta kızamık sandık ne olur ne olmaz diye vazgeçtik. Burnum hala iyileşmedi dün çok halsizm bütün öğlenden sonra yatıp uyudum. Yemek yapmakta bile zorlanıyorum elimi hiçbişeye atasım yok canım yemek çekmiyor ye değişik şeyler de yapmayı bıraktım böyle iki sebzeyi doğrayıp hemen bi temcere yemeği falan. Bolca çorba tüketiyorum özellikşe tarhana onunla yaşıyorum diyebilirim:)
bebek mağazalarında mal satsınlar diye onlara kalsa her şey lazım, gerekli gereksiz her şeyi satmaya çalışıyorlar. ben o yüzden hiç bir şey sormuyorum. mesela geçende ebebekde titreşimli ve hareketli bir ana kucağı vardı. ben güzelmiş ama çok küçük, çocuk bunu ancak 5. aya kadar falan kullanır dedim. tezgahtar genç bir kızdı, yoook dedi 9-10 ay hatta yaşına kadar bile kullanır. ya kardeşim bak çocuğum olmayabilir ama o kadar da bilgisiz değilim, bu küçük kullanamaz, ayrıca çocuk 6 aylık falan oldumu kendi kendine hareket edebiliyor, bu tehlikeli, üstünde düşer falan diyorum dinletemedim. en sonunda mağazada bir aile vardı çocukları da 6 aylıkmış rica ettim şunun üstüne bir koyun diye. hakikaten de çocuğun ayakları dışarıda kaldı. ayrıca bir iki saniye oturduktan sonra hemen üstünden inmeye çalıştı. al dedim kıza gördün mü?
fırfırlı falan beşiklerden satan yerler de öyle. hani uzun kullanımlı göstermek için bebek 10 aya kadar bunun içinde yatar diye yalan söylüyorlar. valla ben daha benim çocuğum 6 ay yattı diyene rastalamadım deyince de iddialaşıyorlar. ne de olsa 3-4 ay yatar dese millet kolay kolay almıcak.
sonaya elife gerek yok biz bu kursa uyduruktan bir isim verelim katılalım bari en iyisi. yoksa dediğin gibi çağırmıcaklar. ya da 5 haziranda da liv hospitalda mustela sponsorluğunda ayşe önerin eğitimi varmış. uzak muzak ona mı gitsek acaba. ayşe önerin eğitimi ne de olsa. kadın dünya paraya eğitim veriyor normalde, böyle bedava bulmuşken kaçırmamak lazım.
elifcan gebze medikalde de 25 mayısda varmış yine ayşe önerin eğitimi. öyle uzun uzun değil 2,5 saatlik bir eğitim ama düşünürsen bilgin olsun. mustelanın sayfasından takip ediyorum ben de devamlı. zaten sanırım sadece 2 hastanede gebze medikal ve ulus liv hospitalda oluyor bu eğitimler. yazın da olur mu bilmiyorum ama anlaşılan senin hasten haber vermiyor. sen de mustelanın sayfasından takip edebilirsin.
evet ya gezme hakkını kazandım :)) aslında şimdi çalışmak iyi tam sıcakalrda evde olucaksın serin serin oturursun işte. evde olunca insan miskinleşiyor. bakma benim badana işi çıktıda oturamadım. şimdi düşünüyorum işlerde bitti nasıl zman geçicek diye. mobilyaları 4 gözle bekliyorum gelsede onları silip temizlesem :)))) temizlik hastası olma yolundayımen azından havlanırlar sonrada bebeğin kıyafetleri yıkanp ütünelip yerleştirilir. gerçi biz bu kadar acele ediyoruz bir an evvel doğsunlar diye ama millet ye iç gez 3 ay sonra uykuya hasret kalacaksın tadını çıkar diyolar ama şte bizde zor sahip olunca tat mat kalmıyor bir an evvel kavuşalım istiyoruz. ben çalışırkende arada işten gelince helva falan yapıp dağıtırdım:)) sonra verecek adam olmayınca bıraktım binadakilere gıcık olmştumda :)))
Nevincim 25 mayıs da gebze medikal park da ayşe öner in semineri varmış şimdi buldum sen de söylemiştin zaten ona katılayım istiyorum da mustela nın sitesine üye mi olmak gerekiyor önce yolsa direk irtibat numarasını arayıp kayıt mı yaptırayım?
bende senin gibi yapıyorum bez yıkarsam banyoya gidip orada yıkıyorum kovayı yanımda taşımıyorum. çamaşırlarda çoksa elime parça parça alıp asıyorum legeni kaldırmıyorum hani haifi olunca alıyorum kucağıma. ama nevinin dediği gibi bu tür şeyler yapıyorsuz ya onun annesi gibi acaba erken doğum olurmu korkusuda olmuyor değil sürekli aklımda yani. ulan kaldırdım ettim ama ya erken gelirse diye. iştah olayı senin haftalarındayken bendede öyledi hatat ve bence kilo bile verdm diye tahmin ediyorum. iştahım yok diye dert etme ilerleyen haftalarda düzene girecektir. sana vitamn falan verdimi doktor. elevit, demir hapı ve omega gibi... lohusa geceliği aldık ben sabhalıklı takım aldım nevinde sabahlık çok olduğu için sadece geceliği aldı önde düğme varmı hatırlamıyorum ama hani şu memenin aradan çıktığı gecelik varya onlardan aldık. birde günlük bişeuy almak lazım dedi nevin. hani doğumdan sonra bunlar giyilir öncesindede hani şu anane geceliklerindne almak lazım dedi onlar zaten 15-20 tl. diğer aldıklarımız dantelli falandı onlar pahalıydı( o hamile kilodunu ben en baştan aldım aylardır onu kullanıyorum hani kilo almıştımya tedaviden sebep daha rahat olur diye aldım ve inanılmaz rahat NBB marka 4 tl di şimdi 5 lira olmuş pamuklu çok çok rahat. ben bundan sonraki hayatımda hep bu külottan kullancam kararlıyım çok rahat bişey bol bol ohh anamın donu gibi:))) eskiden orkid stoğum vardı ama kısa sanrıım daha uzun olanlardan almak gerek. birde hasta bezi gerek olurmu bize almak gerekirmi?
ay pes yani aynı anda aynı şeye bakıp yazmışız. yok canım üyelik gerektirmiyorç direkt arayıp adını yazdırcan.. daha önce demiştim bizim gittiğimiz eğitimde erken dönem gebelerin katılımına gönülsüzdüler. bunlar da öyle olabilir, o yüzden sen de biraz ileri söyle.
duygucum içimde öyle bir heves varki, yani balkona su tutup yalınayak şapır şupur yıkadıktan sonra balkon keyfi yaparım, sıkılınca tv izlerim, sıkılınca yaşlı bir teyze var hep bahçede oturuyor ona takılırım. yeri gelincede miskin miskin yatacam tabii :) dikkat et iş güç yaparım demiyorum. zaten şimdiden daralıyorum, 1 ay sonramı tahmin bile edemiyorum. allah önce sana, peşindende bize kolaylık versin. tuvalete gidip gelmeye bile nefes nefese kalıyorum. kalbim güm gümm :). birde bizim çocuk bazan o kadar aşağıda hareket ediyorki diyorumki şimdi çıkacak. valla tam vajinal bölgeye vuruyor gibi, içimde korku oluyor. bugün doktora gidecez, soracam bakalım ne diyecek.
anacım sağ salim doğsunlarda uykusuzda kalırız, dediğin gibi zar zor kavuştuk. onca bekleyişten, umuttan, uğraştan sonra uykusuzluktan mı korkacaz :)
bu arada helva dedinde, tarif bakıp hafta sonu un helvası deneyeyim. helva diyince canım çekti.. zaten obur bişey olmuşum, ne olsa onu istiyorum.
yok okumadım onu ama bende yazdım sonraki mesajımda satıcıyada sorsam oda lzım buda lazım der durur demiştim demekki aynı şeyleri yaşıyoruz hep :)))
liv hospital neredeki olmadı ona gidelim. netten baktım beşiktaştamı? nasıl gidilir ben yerini bilmiyorum. mayıs sonu central, 5 hazirandada oraya gidebiliriz. fazla bilgi göz çıakrmaz :)
anaaa hastanenin sitesine girdim canlı destek için kız yazıyor. bende sordum olmadı kayıt alırsa yaptırırım :)))
Valla he bi gördüm hemen sen geldin aklıma nevin bana demişti diye. Arayıp kayıt yaptırayım ba de hiç yalan söyleyemem ki 20 haftalık desem ya yalanım ortaya çıkarsa :) siz ne demiştinîz gittiğiniz eğitimde?
canım jokerde he şey biraz katmerli fiyat diye yazmıştım. geçende sitesine baktım, pusetler, hani o baktığım chicco tarak fırça falan hep havuzlu hana göre pahalıydı. sen de istersen önce jokerin sitesini incele, alacağın şeylerde fiyatlar uygunsa git, yoksa kendini yorma. havuzlu handa en üst kattaki şekerciye muhakkak bakarım. ayrıca o mesajda yazmıştım: istiyorsan handa bebek kozmetikleri de kampanyalıydı hatırlarsan. sana kozmetik de alabilirim. set halinde yapmışlardı, şimdi toplam kaç paraydı hatırlamıyorum ama gidince seni arar fiyatı söylerim, sen de uygunsa al dersin.
liv hospital ulustaymış. köprünün avrupa ayağından yeni yapılan bir hastane görünüyor ama orası mı emin değilim. olmadı beşiktaştan vapurla geçeriz elbette geçen bir dolmuş otobüs falan vardır. arabayla gidelim diyeceğim ama eğitim 19:00da. giderken trafik bizi deli eder. yani tam herkesin iş çıkış saatiyken köprü trafiğine girilmez.
ya gıcık oldum sağşık ocağı 12 de paydos oluyormuş dktor öğleden sonrada yok sahadaymış (sözdeee) geç kaldımvalla bedavadan maaş alıyolar. ya bebin bebek bakım ürünleri hakkında fiyat bilgim yok hani bir ön araştırma yapayım zaten ben gene havuzlu hana gidicem mayıs sonunda ozman kadar fiyat bakarım uygunsa handan alırım. ya eğitim çk geçmiş 7 de başlayıp kaçta bitecekki. eşim hayatta bırakmaz beni. tek bırak ulusa yollamayı anamlara bile yollamıkyor yolda başıma bir iş gelcek diye. hamile karıymışım ne işim varmış tek sokaklarda:) en uzak mesafem kadıköy :) acaba gebze medikaldeki saat kaçta oalcak. içeri aynı olan eğitimse gebzeye gitmek çokdaha kolay olmazmı hem elifte gelir. ben bir gidip geleyim araştırma yaparım bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?