kız nevo sen ne şanslısın bana daha 1 çöp getiren olmadıben her şeyi alıcam sonra getircekler bari şimdiden alsalarda bende eksik olan ne varsa onlardan tamamlasam ama nerdeee. illa alıcam sonra getircekler. mesela bende emziktir kaşıktır suluktur o gibi şeyleri almadım. ev işleri bitsinde bir arada onlar için gezip dolanayım.
elincan bencede 13. haftalarda alış veriş yapmak için çok erken. bence sen ağustos gibi yaz sonu indiriminden yararlar gelecek yazın kıyafetlerini al. zaten badidir zıbındır onlarda sezon olmadığı için fiyatlar hep aynı. hamileliğin biraz ilerlesin sonra bi çırpıda yaparsın laışverişini. hele oda işi çok daha erken senin doğum kasım aralıktaydı dimi. oda almak istersende gene ağustos sonu eylül gibi sip. verirsin. emin ol aslında çok çabuk halloluyor bebeğe giyim kuşam alma. yeterki para olsun valla. pat pat alıyon.
Çok teşekkür ederim nevincim çok sevindim nedense teklif etmene bile:) tanışamamış olsak da böyle herşeyi paylaşabilmek ne güzel seve seve alırım vermek istediklerini canım. Ben de ona göre alırım alacağımı. Heves ediyorum ama yine haziran sonunu beklerim ikili test cinsiyet falan belli olsun. Artık o zamana kış indirimi kalmaz ama bulduğumu alırım uygun olursa benîmki tam kış bebeği olacak. Eylülden önce çok kışlık bulamam belki hepsini bir seferde almam zaten fırsat buldukça tek tük başlarım sizler gibi.
Kuzenim hastane çıkışlaının bile kullanışlı olmadığını söylüyor daha çok ikili zıbınlar ve içine çıtçıtlı badiler al diyo tulumlar ayaklardan sıkıyo bir iki taneden fazla alma diyo. Anakucağı için doktor 3 aydan önce oturtturmayın demiş her iki çocuğunda da hastane çıkışı ve kışın dışarda kullanmak için portbebe tavsiye etti ben de öyle düşünmüştüm zaten. Sizde anakıcağına oturtmayın 3 aydan sonra evin içinde de çok lazım oluyomuş. Aramızda koca bir mevsim var ama bekliyorum kış bebişime alışveriş tavsiyelerinizi:)
Nevincim şimdi ultrason resmine baktım da voluson e6 yazıyo iyimi :) kızlar bebişin kordonu bile belli fotoda dündem beri bakıp bakıp seviyorum baş aşağı duruyo
arkadaslar benım ılk asılama tutmadı şimdi bir ay daha ara verip 2.asılama olcak sonrada tüp bebek şimdiden tüp bebek hastaneleri arastırmaya basladım zk dönerken eurofertil tüp bebek gördum şimdi heyet için gittigimde bir gıdıp konısıyım dıyorum sizin bir fıkrınız varmı birde bu merkezlerde görusmelerde para ödeniyormu muane olarakmı geciyor görusmelerde bir fıkrım yokda
Öngörüşme ücretsiz canım ben ve yazgım orda hamile kaldık memnunduk genel anlamda birçok şeyden bir görüş. Hayırlısı olsun.
Fikir amacli birsey sorabilirmiyimzk rapor cikarinca ne kadar olur asagi yukari ilac lar falan
selam kızçeler nasılsınız. benim işler bitti çok şükür. bir bebek odası kaldı. oradada şuan çamaşır asıyorum tele. birde koltuklar gidicek oda boşalmadan yerini silip halısını seremedim. şu arada satılırsa satılır olmadı vericem birine. sonrada zaten oda takımı gelir o zman silip yerleştirmesini yaparım. sizler neler yapıyorsunuz? ya ev hanımı olmak ne zor bir işmiş yeminle şu halimle kıçımı 2 dakka koltuğa koyamıyorum çok yorulmayım diye bi iş bir otur yapıyorum ama işler bitsin diyede huzurla oturamıyorum. her an her dakka bir iş çıkıyor. sanırım biraz geniş olup sallamak lazım ama ev darmadağınıkkende insan rahat edemiyor( neyseki bitti bundan sonra gezer tozarım heralde. birde bugün regaip kandili hazır evdeyken irmik helvası yapıp dağıdayım diyorum olmadı yanına bir hamur kızartması yada poğaca tam ev karısı moduna girdim. napim başka türlü zaman geçmiyor. hem mutfak işi zevkli oluyor :)
Disney in badileri iyiymiş bir de 5 li gördüm o badilerden boy boy paketlemişlerdi. Valla nevincim doğumdan önce kimsenin bişey getireceğini sanmam bizde öyle adetler yok yakınlarım takısını takar teyzelerim örgü örer falan hediyeler mevlütte falan gelir o yüzden hiç heveslenmeyeyim:)
Dediğin gibi içine badi üstüne zıbın genelde alt üst şeyler daha kullanışlı oluyomuş sen bir sürü battaniye aldın bir de onlar var bir sürü de yer tutar penyesi kadifesi pamuklusu incesi :) alt açmadır banyo setidir daha çook ıvır zıvır var.
Bir de bakım kremleri aldınız mı bebeğinize ne marka aldınız ?
Geçen arkadaşıma da çanta olayını sordum ilk zamanlarda sırt çantası mümkün değil sığmaz eşyaları diyo battaniyeler falan filan o da omuz askılı kullanmış bebek büyüdükçe çanta hafifliyomış o zaman geçmiş sırt çantasına.
valla duygucum günler geçtikçe mutlu oluyorum :) sen işlerini bitirdin, gezmek tozmak hakkın artık. valla senin içinde bir ev kadını yatıyormuş baksana kandilde helvalar falan :) benim içimdede yatıyor ama sadece yatıyor hiç uyanacak gibi görünmüyor :) yani öyle helva vs yapamam herhalde. afferin sana, 10 parmağında 10 marifet.
elifcim biz de geleneksel bir aileyiz aslında doğumdan önce hediye olayı pek yoktur. ama nedense böyle devamlı birileri bir şeyler getiriyor ya da gönderiyor. babamın ailesinde 15 yıldır falan hiç kız bebek doğmadı, eşimin ailesinde desen çocuk yok. herkes evli barklı ama çocuksuz. onun hevesiyle alıyor sanırım insanlar.
ben daha hiç bebek bakım ürünü almadım. sonuçta kolayı var, bir mağazaya girersin hepsini birden tek seferde alırsın, yani en son da alınabilir. ama etrafımdan genelde bübchen, sebamed ve mustela markalarını tavsiye ettiler. aldığım eşyaları da şimdilik ağırlıklı olarak kocaman bir bavulum var. onun içine koydum saklıyorum. şifonyerim, çekmecelerim gelsin yıkayıp ütüleyip içine yerleştireceğim.
çanta konusunda: bence de sırt çantası zor gibi görünüyor. en az 2-3 bez, ıslak mendili, kozmetik ürünleri, yedek kıyafetleri, biberonu şusu busu dünya kadar eşyası oluyor bebeğin. şöyle geniş, açtığında da her şeyi kolay bulabileceğin, bol bol gözü de olan bir çanta lazım. e tabi mümkünse kalitesi görüntüsü de güzel olsun. ama tabi herkes kendi kolayına nasıl geliyorsa öyle alır kullanır. mesela ben zaten sırt çantalarıyla rahat edemiyorum. postacı tipi çapraz da kullanılan askısı ayarlı omuz çantaları daima tercihim. özellikle kışın üstümde kalın mont olunca sırt çantalarını takmak çıkarmak zor geliyor. bir de dışarı çıkarken pusetin altında bir sele oluyor, oraya koyarım, rahatsızlık vermez her halde diyorum.
selam kızçeler nasılsınız. benim işler bitti çok şükür. bir bebek odası kaldı. oradada şuan çamaşır asıyorum tele. birde koltuklar gidicek oda boşalmadan yerini silip halısını seremedim. şu arada satılırsa satılır olmadı vericem birine. sonrada zaten oda takımı gelir o zman silip yerleştirmesini yaparım. sizler neler yapıyorsunuz? ya ev hanımı olmak ne zor bir işmiş yeminle şu halimle kıçımı 2 dakka koltuğa koyamıyorum çok yorulmayım diye bi iş bir otur yapıyorum ama işler bitsin diyede huzurla oturamıyorum. her an her dakka bir iş çıkıyor. sanırım biraz geniş olup sallamak lazım ama ev darmadağınıkkende insan rahat edemiyor( neyseki bitti bundan sonra gezer tozarım heralde. birde bugün regaip kandili hazır evdeyken irmik helvası yapıp dağıdayım diyorum olmadı yanına bir hamur kızartması yada poğaca tam ev karısı moduna girdim. napim başka türlü zaman geçmiyor. hem mutfak işi zevkli oluyor :)
ya nevo bebek bakım ürünü dedinde ne gibi bakım ürünü almamız gerekiyorki. ben bir tek johnsın şampuan aldım. vücudunuda onla yıkarım diye düşündüm. ektra vücut için bişeye ihtiya yok diye düşünüyorum. yada ne almak lazım. hani pudra, pişik kremi, yada vücut yağı ne gibi şeyler gerekli oluyor. bildilerinizi yazsanız bende ona göre bakım listesi yapayım. fırsat bulursam bugün jokere gidicem hem fiyatlarada bakarım.
duygucum ben de dün hiç oturmadım. bugün annem gelecek biliyorum evi dağınık ve pis bulup çatar. önce yine dünya kadar ütü yaptım. hani o kadar çok şey ütüledim ki 4 defa ütü suyu koydum ordan anla. sonra toz alıp, bütün eve süpürge tuttum. kendi yatağımızdaki ve misafir odasındaki yatağın nevresimlerini değiştirdim. pikeleri, polar battaniyeleri çıkarıp yıkadım, serdim. çıkardığım nevresimleri de yıkayıp serecektim ama akşam üstü sağ kasığıma bir sancı saplandı. korkumdan hemen uzandım. 1 saat sonra falan eşim geldi. önce beni bir güzel kalayladı. sonra da bu gece dışarıda bir şeyler yiyelim geçelim dedi tepe nautilusa gittik. orada dayanamadım carrefoura girdim. sanırım yurtdışı bir carrefourdan ithal, lastikli bebek çarşafları koymuşlar.(üzerlerinde ispanyolca yazılar var) kumaş olanları 2li paket halinde 5,90 tl, penye olanlar tekli 1,90 tl'ydi. kendimi tutamadım birer paket aldım. biliyorsun bebek alezleri su geçirmez oluyor o yüzden de hışır hışır naylon gibiler. en kötüsünden bu aldıklarımızı alezin üstüne geçirir, üstüne nevresimin çarşafını sererim dedim. çocuk o naylon gibi alezlerle minimum temas etsin.
bir de yatak koruyucular vardı. hani şu yatağın parmaklıklarına boydan boya bağlanan minderimsi şeylerden. ismini yanlış da biliyor olabilirim. çocuk parmaklıklara falan çarptığında koruyan şeyden işte. onlar da 15 liraydı. bebek uyku tulumları vardı onlar da 15 liraydı. ben sadece çarşaf aldım.
evet şampuanlar sanırım vücut için de kullanılıyor. ıslakken sürülecek bebek yağı ya da nemlendirici süt alınacak(hatırlarsan eğitimde banyodan sonra nasıl masaj yapılacağını anlatmışlardı) pişik önleyici kremini de pişik olsun olmasın günde 1 defa sürün diyorlar. pişik kremi sürünce sanırım pudraya gerek kalmıyor. bir de bana herkes ağız birliği etmişçesine uni baby ıslak pamuk al, hatta stokla dedi durdu. pampers, nivea gibi bütün diğer markalar fasa fisoymuş, çocuğun cildine en zarar vermeyen, pişik yara falan yapmayan sadece uni baby'miş.
sende epey iş halletmişsn. benim annemde geldiğinde eşim hadi kalk temizlik yapalım annen geliyor laf eder şimdi diyor:) biliyor ya huyunu gezip dolanır evin tozuna bakar:)) ama u ara bişey diyemiyor malum durumum belli:) bende yerleri dizlerimin sütünde sildim vileda tozu birbirine katıyor sinir oluyorum eşimde söylenip durdu korka korka iş yaptım. ki gün içinde 2 odayı silip yerlşetirmiştim büyük yerleri bıraktım kolltukları itip çekmem gerekiyor diye bıraktım. bugünde kaln fon perdelerimi yıkıycam eşim hemen 2 oda silince ki bende onla birlikte silmiştim 2 kat sildik yani of pof yapmaya başladı gene kadın tut dedi sinirlendim gel gel bak pencere arasına duruyor kendin gör dedim para vercem birde gelip benim temiz evimi kirletcekelr dedim de sustu. sinirden ağladım valla. ualn ben bu halimle kpek gibi 1 haftadır çalışıyorum o 2 koltuk çekince ınnhh oohh pooff yoruldum demeye başlıyor o an boğasım geliyor. ağlayıncada tamam tamm bişey demedim diye tırsıyor:)) (anasıgil gitti arabaya malzeme yerleştiriyolar babası sağoolsun bacağım belim ağrıyor sen gel yardım et demişti ki ağrımasa bile abi ve baba bellerini incitmezler benimki mal gibi kaldırı eder neyse işte yeminle en az 15-20 defa in çık yaptı binaya of demedi evin işinde 10 dk ayakta kalmasın ofluyor. kızdım ananlara gelince of demiyon kaç defa inip çıktın kendi evine gelince böyleo luyor dedim)
bugün kozyatağı carrefoura gidicem jokere olmadı orayada uğrarım. annem bebeğin yorganını getirdi tek kişilik koca bişey nevresim alıp çekicekti üstüne sen beğenmezsin diye almadım dedi. 2 minik yastık 1 tek kişilşk yorgan yatağına. beşik için ise nasıl bişey olcağı belli olmadığı için ona döşek yapmamış beşiğin ölçüleri belli olsun onun içinede yorgan döşek bişeyler yapcak. olmadı ben bugün yedek olsun diye nevresim alayım carrefourdan. o dediğin şey dğru benim bildiğimde yatak koruyucu diye geçiyor içi elyaf bebek kenarlara çarpmasın diye.
eğer koordinatör olan hakan beyle görüşmek istersen ücret ödüyorsun 150 tl idi en son. alev han yada başka doktorları varsa görüşme ücretsiz (di). ilaçların 1000 tl tutsa tedaviye başladığında 118 tl ultrason yani muayne ücreti ödüyorsun. transferdede 1650tl. toplamda 3000 tl yi buluyor. ha fazla yumurtan çıkar ve emriyoskop kullanmak istersen +500 ve dondurulacak yumurtan kalırsa +300 tl de 1 yıllık dondurma parası ödersin. bunlarıda var sayarsak 4000 tl yi buluyor. hani parça parça verince anlaşılmıyor ama durum bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?