Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Ulus a gidene kadar gebze ye gelin e5 den haremlerle tek vesait bence daha mantıklı saati çok kötüymüş ne yolla olursa olsun karşıya geçmek işlemce geçtiniz diyelim vapurla o saatte trafikle vesait bile işlemez yine de siz bilirsiniz ben de arayayım da kayıt yaptırayım.

kuzum sen de bakmışın ama dikkat etmemişin. liv hospitaldaki 17:00da. medicaldaki 12:30da 14de değil.

evet gördüm saatler liv de 22 mayısta . medikalde 25 mayıs tekrar livde 5 haziranda. ya gebzeyede arabayla gitmeyiz harem gebze minibüsleri arabdan daha hızlı gider orayada gitsek toplu taşımayla gidelim diyorum. 12,30 da eğitim başlıyor bence bizim gideceğimiz ve döneceğimiz saatte trafik olmaz. ama liv çok daha ters kimbilir ulusun neresinde eğer ben gidersem gebzedeki eğitime giderim gelirseniz.

kızlar ben 25 mayıs cmtesi için gebze medikal parka kayıt yaptırdım. ha giderim yada gitem şimdiden kaydım olsun olaki gidemezsemde arar iptal ederim. isim soy isim tel ve mail aldı. doktor adını d-sordu gene uyuzluk yapıp vermedim:) kayıt işim tamam. çeneye daldım doktoru kaçırdım. bizim sağlık ocağı bir garip ya salı günüleri kapalı perşembede öğleden sonra doktor yok. yani haybiyeden maaş alıyor orda oluncada yazdığı laçlar bell hani onun yaptğı kadar doktorlugu vallahi ben bile yaparım.

kızlar bu göğüs pedi denilen şey ne işe yarıyor süt akarsa kıyefetimize geçmesin diyemi. almak gerekirmi onlardan jokerde indirime girmiş. gerekli bişeyse alsammı ondanda. bu arad aventin göğüs kalkanıda indirimde.

hakikaten de bir garipmiş... salı günü nasıl kapalı olur? ne yani kimse salı günü hasta olmayacak mı? ayrıca tek bir doktor mu var? sırayla sahaya gitsinler, orada kalan gidenin hastasına da baksın ilacını yazsın. bizimkinde 4 tane doktor var. biri izinde falan olunca muhakkak ötekiler onun hastalarına da bakıyor. hiç kapalı olduğuna da şahit olmadım. sağlık bakanlığına şikayet yazsana... aile hekimi diye diye bir hal oluyorlar. bunun yaşlısı var çocuğu var, millet doktora göre mi hasta olcak?
valla gebze bana uzak geldi. ayrıca ctesimi oraya git gel harcamak istemiyorum. malum benim eşim ctesileri evde, onunla vakit geçirmeyi tercih ediyorum. ben herhalde live giderim. siz benden önce gideceksiniz, hem bana söylersiniz gitmeye değer mi değmez mi...

bizdede sanırım 4 yada 5 doktor var. yıllık izne çıktıklarında bir birlerinin hastalarına bakıyolar ama böyle sahada olunca aile hekiminiz bakıcak diyolar. salı gün ya tam gün yada öğleden sonra kapalı. ama bugün benimn doktor yok 12 den sonra. valla şikayet etmek gerek yarın çocuk olunca sürekli gitmek gerkecek. sahaysa hemşire gitsin. cumartesi sende haklısın benim eşim çalışıyor. ama eliifn eşide cmtesi evde artık gidersek oda bir fedakarlık yapar. haa elifte gelmem derse bende tek başıma gitmem yani. hele bir o gün gelsinde kim öle kim kala gidersek paylaşırız seninle. ama şu centrala kayıt yapalımda gidelim bu ay sonu.

evet aynen dediğin işe yarıyor. çocuk ağlayınca falan otomatikman sütün aktığı gibi, bir de bir göğsünle meme verince ötekinden de akıyormuş. hem üstün başın batmıyor hem de kuru tuttuğu için göğüs ucunda daha az yara oluyormuş. o yüzden o pedleri koyuyorlar. göğüs kalkanına ben kararsızım. içinde sütü biriktiriyormuş falan yani fonksiyonunu hala daha anlayabilmiş değilim. ondan ziyade şu kelebek uçlardan alacağım. zaten bunca zamandır o kelebek uçların adını göğüs kalkanı zannediyormuşum. havuzlu handa adam gösterince anladım.
bu arada bana 1 akrabamda avent pompa hediye ediyor. ona doğumunda 2 tane gelmişmiş, bunu hiç kullanmamış. gerçi manuel olanıymış ama bakalım kullanabilirsem artık yenisine gerek kalmaz. ondan da şimdilik yırttık:)))) bir de şurada istanbulda birinden beşik bulsam değme keyfime. kayın validem yalan attı sözde arkadaşının torununun varmış verelim demişler ama bu istememiş. al dedim ama kaç zamandır gelen giden bir şey yok, hiç bahsetmiyor da.

Dıygucan ben de yaptırdım medikaldekine kayıt valla gideriz eşimin çalışmıyo olması önemli değil eğitim daha önemli hem yakıncacık o da gitmemi ister. Keşke nevı da gelse valla farkımda değil ulus a gideceğindem daha kosa mesafede geliniyo haremlerle hem de hastanenin önünden geçiyolar sanırım.
Sen gel duygucan ben seni katşılarım eğitimden sonra da vakitlice dönersin ben okeyim yani kız da doktor sordu fertili alevi söyledim. Kaç haftalık deyince de 4 diyom kıza ne 4 ü dimi ama ? 4 aylık 4 dedim 16 haftalık didim. Aricaz demedi mail atıcam bilgilendiricem dedi.

ya duygu bak ne dicem. ben zaten bu centralda doğurcam. benim doktor daha önce de orada epey doğum ve ameliyat yaptırmış. yani tanıyorlar. desem ki biz emre beyin hastasıyız, daha önce eğitime geldik ama bir şey anlamadık, hastaneyi de hiç incelemedik. şimdi hem eğitime gelmek istiyoruz hem de sizde doğum yapacakmışız bir hastaneyi görelim dedik:))))) bence hemen kaydederler:)) nasıl olsa sen doktor hastane ismi falan da vermemişin. yalandan kim ölmüş. gidip emreye seni sorcak halleri yok ya... kendilerine para kazandıracak insanlara hiç hayır diyeceklerini de sanmıyorum.

nevin sen ara centrali benim adımada kayıt yap. benim haftam 30:)) bu durumda havada karada kaparlar nede olsa doğuma az kalmış derler. eğitim haftasında ise 32 haftalık olucam:)) central işini sana bırakıyorum madem orda doğurcan pek yalanda olmuyor. benim adımada kayıt yap. ha yok arkadaşın arasın derlersede haber edersin ben ararım.

elifcan kayıt ettiler benide hemende mail gelmiş zaten. öyle haftamı falan sormadı bana. yüzeysel mail tel bilgisi aldı doktor adı istedi vermesem oluyormu şartmı dedim yooo dedi o zman söylemeyim. eğitimde sorarlarsa söylerim dedim ok dedi. central hospital gibi ıncık cıncık detay sormuyolar. ama central eğitimi kendi bünyesinde düzenliyor. medikaldeki mustelanın eğitimi ondan detay sormadı heralde. allah bir dert keder vermezse inş. gelicem.

bu arada dışarı çıktımda sokak serin arabanın içi 33 derce idi. klima açsamda gittiğim mesafeler kısa olduğu arabay soğuyana kadar evarıyordum. bu arada kuzenimi aradım bebeğin cuduna ne sürüyordun şampuanmı. aynen dedi. johnsın kullanıyorum kafalarınada vücutlarınada. dedi o bakımdan sabun falan alma dedi. yağ olarakta çok ihtiyac olmuyor bende minikler var alma sana veririm dedi. göğüs pedini sordum. ki kuzenim genelde gereksiz olan hiç bişeyi alma diyordu göğüs pedi konusunda onlardan al çok işe yarıyor ha aman aman marka şart değil zaten pamuk ama kutu kutu alabilirsin dedi. bu arada jokerin web sitesinde olan indirimler mağazada yoktu oradan elim boş geldim. bahaustan çiçek falan aldım az geldi ya botanik bahçemi oluşturuyorum gene:) (kendime baktımda çiçekler kaldı. yazık ediyorum valla ama allahtan eşim ilgileniyor:)))
ha göğüs pedi konusunda ise yarın BİM e lansinoh marka geliyor :) 24 lü paket 4,25tl havuzlu handa 5 tl di. benimde alacağım marka ya lansinoh yada unibaby idi. nevin hatırlarsan bze centralda verilen numunelerde lansinohun hem göğüs pedi hemde meme kremi vardı. bim benim komşum oluyor ya yarın sabahtan kalmaz diye bugnden satışı oluyormu dedimde olmuyormuş ne lazım dedi göğüs pedi dedim geldimi. geldi yarınsatışa çıkıcak ama o çabuk bitmez dedi. 4,25* 4 paket alsam 7 lira yaparki bi çok yere göre uygun fiyata geliyor aklınızda bulunsun. 1 pakette 24 adet var 96 adet yapar ki epey epey gider bize. bence sonay ve nevin sizde alın. hani çok bişey değil ama her pakette 1 tl kar etsek artan paraya 1 paket daha alırız :)))

bu arada çok beğendim bu ilke bebe nin sitesini beşiklerde var kızlar benim almayı istediğim beşiğin modelini de gönderiyorum size ayrıca öyle gerçekten 3-4 ay yattığı bişey değil bu bir benzeri arkadaşımda var çocuğunu 1 yaşına kadar yatırdı. onun bebiş biraz hareketsizdi bizimkiler hele de nevo nun ki zıpır olursa en olmadı 10. aya kadar yatırabilir :)
duygu can sana da hep bunlardan bahsetmiştim bu arada odalar tamam da bu çocuklar doğar doğmaz odalarında yatmicaklar ki illaki odanıza bir beşik almanız gerekecek bence hatta oda takımlarının da böyle süslü beşikleri oluyor bilmem baktınız m? ama düşünürseniz böyle bişey bence çok güzel.

http://www.ilkebebe.com/Besik-ve-Sepet/Baby-Tech-120-Sarayli-Ahsap-Bebek-Besigi-Naturel.aspx

yani sen 38 haftalıkken doğuracaksın hadi hayırlısı 11 haftan kalmış bişey değil:) benimde dün sol kasığım çook ağrıdı hatta akşam adet olcakmışım gibide ağrılarım oldu bakalım bugün olcakmı dedim ama çok şükür bişey yok. akıntı zaman zaman bendede oluyor ama koku yok. bakalım benim doğum durumuda bir sonraki gidişimde belli olur. bu gittiğimde bebek 29 haftalıktı ve başı yukardaydı sezeryan duruşuymuş. 32 ye kadar dönermiş döndü döndü. dönmedi sezeryanmış. dedim sanırım bu karı sezeryancı. ama 36. haftada dönen bebekler bile oluyormuş. benim doktor sezeran derse 1-2 yere daha göstercem gerçekten sezeryanmı olur diye. o doktorlarda evet bebek sezeryan durusu derlerse mecbur yapıcaz. hani belki para içinde sezeryan yaptırıyor olabilirler.

ben bu çantalardan kullanamam ne bilim ayarım yo doldururumda doldururum taşıyamam. sırt almayı düşünüyorum hem günlük kullanırım hemde ağırlık eşit dağılır.

beşik olarakta dikdörtgen olanlardan alıcam benim yatağımın yanına ancak o sığar gibi. 300 tl ye çamlıcada bulduk güzel bişeydi. haziran gibi alırım heralde.

Beşik ve Sepet, Baby Tech 230 Kral Mini Ahşap Bebek Beşiği ilkebebe.com

böyle bişey ama ayak kısımları böyle değil.

bu da güzelmiş fşyatı da iyi üstelik iki kademeli sanırım ilerde alta indirirsin böylelikle daha uzun süre kullanabilirsin. ben ovallere takmıştım ama eğer oda yapmazsam böyle kademeli bişey almak daha mantıklı.

sırt çantası alacaksan da en büyük boylarından al onu da doldurur da doldurursun :)

evet ama bunun fiyatı pahalı benim baktığım 300 liraydı. içi tülüde dahildi. o büyük sırt çantalarından var zaten seyahat diye geçiyor. artık ondan bi tane daha laırsam yorgan taşırım heralde yanımda :))) gündelik birşey alrıım heralde anam eksikler bitmiyorki alda al.. emzik alcaktım avent kuzenim emziğe 20 tl verilirmi ben bebedor aldım emmedi wee aldım daha ucuz dedi bebek onu emmiş. ne bilim başta matıklı geldi ama biri 24 tl iken bebedor 4-5 tl aventin illaki bir farkı vardır dimi. hani plastiği falan daha iyi heralde. içime sinmez sonra. biberon büyük var bende birde küçük boy al dedi.

internette fiyatlar daha pahalı oluyor demekki sen al da bakalım biz nerden bakıcaz öyle şeyleri hiç bilmiyorum referans olur belki bana da.
emzik konusunda kuzenin haklı. kendi kuzenimden örnek vereyim. hiçbir süslü memeyi emmedi pahalı memeleri de emmedi damaklı damaksız vs.. şeffaf olanları ne ararsan.
ama ne emdi biliyomusun. eskiden varmış şimdi de var bakkallarda satılırmış fatoş meme bildiğin sarı silikondan koskoca ucu olan bir meme 1 tl ye satılıyomuş bakallarda ondan emmişti hiç unutmuyorum hala da onu emiyo. başkasını veriyosun istemiyo ki artık 1.5 yaşında fatoş meme yi veriyosun ımmmhh yapıyor eliyle bir de çok güzel hareketi yapıyo emiyo
yine de sen bilirsin önce wee al bari emmezse avent in alıp denersin.

kızlar size bişey sorcam internette bakınıyorum da böyle organik giysiler var bambu ipliğinden yok %100 pamuklu kutuları böyle kahverengi falan hiç dikkatinizi çekti mi ilke bebe nin sitesinde gördüm de bitane
10lu Setler, Recos Organik Hastane Çıkışı 10lu Set ilkebebe.com
siz de baksanıza amma da çok şey gösterdim bugün :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…