- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
cuma günü ilk muayene için zeynep kamil e gittim, normalde 08:20 ye hüseyin tayfun kutlu ya internetten randevu almıştım, ama oraya gidince gördüm ki randevunun bir hükmü yok. danışmaya kayıt yaptırıyorsunuz ve ilk muayeneler yumurta toplama, transfer, röntgen vb. işlemlerin yapıldığı kapalı bölümün dışında ki odada bi doktor yapıyor, orda sıra bekliyorsunuz ama orda da çok sıra olmuyor zaten. tam 45 dk bekledim orda , odaya girdiğimde doktor anlattı ve de bir kağıt verdi elime.
1.Bana verilen kağıtta dosya açmaya karı koca birlikte gelmeli diyor, bu dosya açma işlemi hangi aşamada oluyor. adetin 2. veya 3. günü tahlil için gittiğimizde o gün dosya da mı açılıyor?
2. benim ocak yada mart da smear testi yapılmıştı. yine yapmam gerekirmi ki?
3. rapor almak için de bu tahliller gerekiyor değil mi, gerçi ben doktora girdiğimde dedim 1 kere tüp bebek denedik olmadı hem araştırılsın hem de rapor almak istiyorum dedimm ama yine de emin olamadım?
4. adetimin 2. yada 3. günü kan vermeye gittiğimde hormon testimi de orda yaptırabilirmiyim yoksa onun için de dahiliyeden falan mı randevu almam gerek?
5. bu tahlillerin tammalanması ve bir sonuca bağlanması yaklaşıkk ne kadar sürer?
6. zeynep kamil de yumurta toplama da tamamen bayıltıyorlamı, anestezi yapıyorlar mı?
Şimdilikk sorularım bu kadarşimdidennnnn sorulara derman olan herkese çokk teşekkür ediyorummmm
arkadaşım daha önce sana söyledikmi bilmiyorum ama bu işlemlerini yaptırıp raporun çıkarsa kesinliklikle zk. da tüpü deneme derim zira zk. tüp denemesi yapmış biri olarak tavsiye etmem. (elinde boşa giden koca bir zmandan başka birşey kalmıyor) beklediğin 45 dakikada çok normal hani yuh falan deme duruma göre az bile beklemişsin sayılır.
sorularının cevapları;
1- dosya hemen açılmıyor bu listedeki istenen test ve tahlilleri yaptırdıktan sonra tüm her evrağın hazır olduğunda gideceksin ve dosyası o zamn açacaklar buda hemn olmuyor bunların tamamlanması yaklaşık 1,5 -2 ayı buluyor. dosyan açıldıktansonra dosya heyete girecek ve doktorlar bakacak . aşılamamı tüp bebekmi yapılacak ona karar verilcek. yani sen dışarıda istediğin kadr tüp dene 10 kez denemiş olsan bile bu durum zk. yı bağlamıyor. yani sen şuan tüp bebek bölümüne gittin diye sana tüp yapacaklar diye bir durum söz konusu değil. sonuç bu evraları tamamlandıktan sonra dosya açılması ve heyete girmesinden sonra tüpmü aşılamamı olacağı belli olacak.
2- smear ın geçerliliği 6 aydır kabul edilir ama kültür testin yoksa onu yaptırma zorundasın ha kültürü alırken eminimki smearda alırlar. kültür sonucu 2 günde smear ise 10-15 günde çıkıyordu. ( smaer ve kültür alınırken perhizli olman gerek yoksa bakteri çıkıyor ve sonuçların temiz çıkmıyor)
3- bu sorunun cevabını 1.yazdığımın içindede bulabilirsin. ha buda bir nevi araştırmadır ama tüp bebek bölümü bu rutin araştırmayı yapıyor genetik konusuna girmiyor. bizler (ben, immo, sonay, ve ercelf ) tüpe başarken zaman kaybetmemek için kendi kafamızdan genetik bölümde genetik testide yaptırmıştık. ilerleyen zmanlarda ihtiyacın olursa bu konudada sorarsın yazarız.
4- zaten adetinin 2 yada 3. günü oraya gitmenin sebebi kan verip hormon testi yaptırıyor olmandır. randevu almadan direkt tüp bölmüne gideceksin ve benim adetimin bilmem kaçıncı günü diyeceksin. bu testleri yaptırmamı istedi doktor diyeceksin. ( ve elindeki kağıdı onlara verki eksik bilgi girmesinler daha önceki sekreterle deneyimliyli pek hata yapmıyorlardı ama sonradan gelen biraz acemiydi hep eksik şeyler giriyordu garnti olsun diye o kağıdı gözüne sokar gibi ver)
5- bunun cevabıda 1.yazdığımda var tamamlanması ve sonuca bağlanması yaklaşık 2 ay
6- yumurta toplamada tamamen bayıltıyolar ama anesteziden ayılman uzun sürmüyor hatta masada bile yavaş yavaş kendine geliyorsun. işlem sanırm 15-20 dakkalık bişey olduğu için ona göre az bir anestezi veriliyor. ama gene söylüyorum ben nedensse inatla 1. tüp denememi orada yaptırmak istedim ama sonuç sıfır. yan yumurta bile geliştiremeyip olanıda döllemeyi ne yazıkki beceremiyorlar. sanırım bu da labaratuarla alakalı bişey.