bakalım işte eğer izin alırsa bu cumartesiye bıraktım o işi. benimki uzak yerlerdeki eğitimleri yasakladaı bende gecende aklıma centraldeki eğitim günü kalkıp gitsek kapıdan geri çevirmezler ya:))) iillaki alacaklar içeriye madem nlar böyle yapıyor bizde onlara inat böylemi yapsak diyorum:))
ya annen seni ormal sanıyor galiba arada hatırlat ben hamileyim ne işim var merdiven üstünde mutfak dolaplarının tepesinde. hayır o yaparken için rahat etmez ilal sende dolanır yorulursun. birde ben anlamıyorum kaldırılan kışlıklar ne mantıkla ütülenir. ben yıkıyorum katlayıp hurçlara koyuyorum. zaten genekırışıyor harcanan elektrik ve emeğe yazık yani hayatta ütü yapıpta hurçlara koymam. kendi gibi sanıyor heralde sen tüp bebekler ve 36 yaşında hamile kaldın öyle kolaymı bu işler allah göstermesin bi düşşen biş gelse başına baklaım 2. bu kadar şanslı olabilcenmi. bende hamileliğimin başındayken 2 komşum var övünerek oo ben doğuma gidicem merdiven üstünde perde asıyordum diyor diğeride yok yorgları atıyordum dışarı deyip sinir eidyolardaı beni. ulan daha ağzınız süt kokarken koca merakıyla evlenirseniz tabi çat diye hamile kalıp o işleri yaparsınız. biri 38 yaşında 17 mi 18 yaşında kızı var. diğeri 32 yaşında oğlu 10 yaşında. bende onlar gibi 20 lerimde evlenseydim bende yapardım. birde drumu bilmelerie rağmen böyle konuşalarına ekstra gıcık oluyordum. valla herşey gelip geçiyor ananda çok meraklı bırak yapsın zaten kadın bulamadın yaptığın işler yapmasında kirli olan yerleri yapsın mesela tüm camları silebilir ::))) banyo fayanslarını silsin gibi ince işleri yapsın :))
ha ha ha şekersiz bırakıp çocuğu mutsuz mu ediyorum demene çok güldüm:))))))))))))kızlar ya bişey oldu çok komik. normalde ben kek bsküvi çikolatalı gofret falan çok yerdim ama hamile kaldım kesildim 7 ayda 1 paket bisküvi falan yememişimdir. neyse işte uzuun zmandan beri dolapta çik. gofret duruyordu yiyim bari dedim ama sırf yemek için. neyse 1 tane yedim. anaaa bebeği bi görseniz içimden çıkıcak gibi hop hop karnım nasıl hopluyor. ki kaç gündün çok çok ama sessizdi aklına gelecekte bi kere falan vurcak o derece sessizdi. ben bu çocuğu sekersiz bırakıp mutsuz mu ediyorum acaba((( valla gidip diğer tüp çikolatalarıda yiyesim geldi. çok şaşırdım valla.
ha ha ha şekersiz bırakıp çocuğu mutsuz mu ediyorum demene çok güldüm:))))))))))))
kızlar ya bişey oldu çok komik. normalde ben kek bsküvi çikolatalı gofret falan çok yerdim ama hamile kaldım kesildim 7 ayda 1 paket bisküvi falan yememişimdir. neyse işte uzuun zmandan beri dolapta çik. gofret duruyordu yiyim bari dedim ama sırf yemek için. neyse 1 tane yedim. anaaa bebeği bi görseniz içimden çıkıcak gibi hop hop karnım nasıl hopluyor. ki kaç gündün çok çok ama sessizdi aklına gelecekte bi kere falan vurcak o derece sessizdi. ben bu çocuğu sekersiz bırakıp mutsuz mu ediyorum acaba((( valla gidip diğer tüp çikolatalarıda yiyesim geldi. çok şaşırdım valla.
Duygucan ben dün bir karşıkık kutu meyvesuyu bir de gofret yedim ultrasonda amuda kalkıyordu ama daha hissedemediğim için ben anlayamıyorum
E senin koca bebek kaslarıda kuvvetli kimbilir nasıl vuruyodur :) kana karışınca işte şekerin gücü:)
Nevin benim bu tarif kafama yattı en kısa zamanda alıp denicem :)
Duygucan ben dün bir karşıkık kutu meyvesuyu bir de gofret yedim ultrasonda amuda kalkıyordu ama daha hissedemediğim için ben anlayamıyorum
E senin koca bebek kaslarıda kuvvetli kimbilir nasıl vuruyodur :) kana karışınca işte şekerin gücü:)
duygucum canının çekmemesi daha iyi. sonuçta dokttorlar hep şekerden uzak durum diyor.hem kiloda yapıyor. bende ilk 3/4 ay hiç istemedim. ama 2/3 aydır vay anam vaybenim oğlanda hiç durmuyor, ondanmıki acaba. valla öyleki coğu zaman rahatsız oluyorum, pozisyon değiştirip duruyorum. aslında şu boğazımı az biraz tutsam çok güzel olacak ama nerdee :)
elifcim şeker hamuru normalde her yerden her dakika temin edebileceğin bir şey değil, ama marshmallow şekerler her markette var. o yüzden bana büyük kolaylık gelmişti. tek handikapı şekerlerin beyaz, pembe ve sarısı var. yani senin hamurların da bu 3 renkle kısıtlı oluyor. mesela erkek çocuğa yapılan mavi süslü kurabiyelerden yapamazsın. bir de bu tarifte verdiği kurabiye yayılmıyor. sonra süslerken de kestiğin hamurla kurabiyelerin denk geliyor. daha önce başka bir kurabiye tarifiyle denemiştim onda kurabiyeler yayılmıştı, şeker hamurları üstünde küçük kalmıştı.
şayet planlandığı gibi sezaryenle doğurursam doğumum planlı olur, bir kaç gün önceden bu kurabiyelerden yapıp, lohusa şerbetiyle birlikte hastanede ikram edeyim diyorum ben de. aklımda hiç kurabiye yoktu yok yere aklıma soktunuz valla:)))
Ben de onu düşündüm ama artık gıda boyası aktarlarda bile satılıyomuş beya olanlarını eritince içine damlatıp mavi elde edebilirsin ama 5-6 paket haribo almak lazım:) ben hastane için uğraşmam çok da gelen olmaz zaten mevlütye yapmak isterim magnette dağıtırım.elifcim şeker hamuru normalde her yerden her dakika temin edebileceğin bir şey değil, ama marshmallow şekerler her markette var. o yüzden bana büyük kolaylık gelmişti. tek handikapı şekerlerin beyaz, pembe ve sarısı var. yani senin hamurların da bu 3 renkle kısıtlı oluyor. mesela erkek çocuğa yapılan mavi süslü kurabiyelerden yapamazsın. bir de bu tarifte verdiği kurabiye yayılmıyor. sonra süslerken de kestiğin hamurla kurabiyelerin denk geliyor. daha önce başka bir kurabiye tarifiyle denemiştim onda kurabiyeler yayılmıştı, şeker hamurları üstünde küçük kalmıştı.
şayet planlandığı gibi sezaryenle doğurursam doğumum planlı olur, bir kaç gün önceden bu kurabiyelerden yapıp, lohusa şerbetiyle birlikte hastanede ikram edeyim diyorum ben de. aklımda hiç kurabiye yoktu yok yere aklıma soktunuz valla:)))
Ben dün gördüm birmilyoncuda:) keşke alaaymışım yıldız kalp falan vardı mesela kalp yap üzerine de biberon figürü yap al sana :)bu mantarları şeker hamuru kıvamına getirme işinden gözüm biraz korktu gibi yapılışı yazıyor ama insan acaba tutarmı diyor. kurbi konusunda şüphem yok yaparımda şekerleme kısmı şüpheli :44: ama yapmaya karar verirsem öncesinde illaki deneme yaparım. birde kalıp almam gerek. heralde bu bi milyoncu tarzı olan yerlerde vardır kalıp.
Ya o perdeler her ekadar benimde hoşuma gitse de yıkanamadığı için almayı düşünmedim. Ne biliyim nasıl olur temizliği siliyormuşsun güya ama temiz olmaz çok to barındırır bence çocuk odası için uygun değil. Şöyle beyaz incecik uçuş uçuş bir kumaştan tül ve kenarına da nevresim takımının modelinden iki kanat çok daha hoş durur bence hemde istediğinde at ohhh köpüklücene yıka:)ya ben esas başka bir konuda fikrinizi almak istiyorum. çocuk odasına perde bakarken zebra storlar çok hoşuma gitti. perde yapmayıp stor koysam sizce nasıl olur?
ya ben esas başka bir konuda fikrinizi almak istiyorum. çocuk odasına perde bakarken zebra storlar çok hoşuma gitti. perde yapmayıp stor koysam sizce nasıl olur?
Ben de onu düşündüm ama artık gıda boyası aktarlarda bile satılıyomuş beya olanlarını eritince içine damlatıp mavi elde edebilirsin ama 5-6 paket haribo almak lazım:) ben hastane için uğraşmam çok da gelen olmaz zaten mevlütye yapmak isterim magnette dağıtırım.Ben dün gördüm birmilyoncuda:) keşke alaaymışım yıldız kalp falan vardı mesela kalp yap üzerine de biberon figürü yap al sana :) /QUOTE]
keşke yakın olaydında bir öğlen birlikte deneseydik. benim doğumda sen bana yapardın. senin doğumdada ben sana( ama şimdi yapıp ulatırması mesele. bende pazara çıkıcam akşam bakalım varsa orada kalıp alırım yoksa yeni bir bi mlyoncu açılıyor heyecanla onun açılmasını bekliyorum:)) hani hiç bişey almasam bile gezmesi zevkli oluyor. bir sürü ıncık cıncık gereksiz şey üretmişler insan görüp yuhh ya bunudamı yapmışlar diyor:)) bu arada baharatlık seti alcam şu markafonide falan baktımda aynıları piyasada 40 kat daha ucuz. mesela tuzluk biberlik seti 15 tl di aynısı dün kadıköyde 3,5 tl di :))
Ben de onu düşündüm ama artık gıda boyası aktarlarda bile satılıyomuş beya olanlarını eritince içine damlatıp mavi elde edebilirsin ama 5-6 paket haribo almak lazım:) ben hastane için uğraşmam çok da gelen olmaz zaten mevlütye yapmak isterim magnette dağıtırım.Ben dün gördüm birmilyoncuda:) keşke alaaymışım yıldız kalp falan vardı mesela kalp yap üzerine de biberon figürü yap al sana :) /QUOTE]
keşke yakın olaydında bir öğlen birlikte deneseydik. benim doğumda sen bana yapardın. senin doğumdada ben sana( ama şimdi yapıp ulatırması mesele. bende pazara çıkıcam akşam bakalım varsa orada kalıp alırım yoksa yeni bir bi mlyoncu açılıyor heyecanla onun açılmasını bekliyorum:)) hani hiç bişey almasam bile gezmesi zevkli oluyor. bir sürü ıncık cıncık gereksiz şey üretmişler insan görüp yuhh ya bunudamı yapmışlar diyor:)) bu arada baharatlık seti alcam şu markafonide falan baktımda aynıları piyasada 40 kat daha ucuz. mesela tuzluk biberlik seti 15 tl di aynısı dün kadıköyde 3,5 tl di :))
İşte uzak olunca böle oluyo yoksa cidden zevkli olurdu beraber denemek artık yapınca foto çekip burda paylaşırız
Bimilyoncu kaldı adı anam herşey onmilyomdan aşağı değil. Ben de baharatlığımı eminönünden almıştım 6 lı set hala kullanıyorum metal ayaklığı da var onda dizili.
İşte uzak olunca böle oluyo yoksa cidden zevkli olurdu beraber denemek artık yapınca foto çekip burda paylaşırız
Bimilyoncu kaldı adı anam herşey onmilyomdan aşağı değil. Ben de baharatlığımı eminönünden almıştım 6 lı set hala kullanıyorum metal ayaklığı da var onda dizili.
Günaydın duygucan valla uyku tutmadı 11 de yattım akşam evham yapıyorum bugünlerde rahim uzunluğu ölçümü yaklaştı tedirginim normal çıksa bile benim şimdiden korkularım başladı bebek büyüdükçe sorunlarım artacak. Rahim ağzı yetmezliği sebeplerinden biride tek taraflı rahimmiş yani yetmezlik olması yüksek ihtimal ilerde doktorum rahat davranır mı bilmiyorum başka doktora gitsem mi? 3 ay oldu progestanı bıraktırır mıben baya 6 aylık olana kadar falan onu kullanmak istiyorum. Bir de okudukça evham yaptım ben çok korkmaya başladım
Kurbilere gelince bence takarken çubuğu kırılma ihtimalleri var çubuksuz oluversin bu kalıplarla anca deneme yaparsın bebek için bineron yada bebek arabası falan hoşuma gidiyor bir de yuvarlak yapıp bebek figürü yapabilirsin yada biberon onun için de şekerleme alırken eminönünden alırsın kalıbı.
Kalıplar hep aynıdır değişi yoktur ben sormadım fiyatını ama içinde bir de krema sıkma poşeti vardı.
Bence önce eşine baskı yap çok istiyorsa hastanede kalsın duygunun annesi evde yanında kalıcak desin. İki ana da evde olunca da işler karışı ve gereği de yok.
Kız annesine düşer bence.
Bizim leyla nın da kaynanası bu model. Kendi anası hastanede kaldı kaynana 40 gün eve yerleşti bir de dip dibe oturuyolar zaten kadın gene de kaldı valla vede bana bi faydası olmadı diyo kız hizmet beklemiş daha çok iş çıkmış lohusa halinle. Beka görümcesi var insan onca kalır da ev iyi yapmaz mı kızon kendi annesi gelip gündüzleri yapıyomuş. Pes dedim.
Yatak yorgana gelince ben de hiç kullanmıyorum bilere geri vereyim dedim kendisine sen kullanırsın dedim bende 5 tane falan var istemedi dursun çeyiz ne zararı var dedi görümcek de aynı köye götürürüz yazlık olur oraya alırız falan dedi.
Sen de ya usulünce bana iş yerim yok çocuk odası doldu artık alın götürün hazır yorganlar daha kullanışlı falan de.
Ama kadına bak hem gelecek çekyatı satmayın dio bi de yazın sıcağında kendi yorganında mı yatacakmış????
Ev senin evin onlar almış olabilir ama kullanışlı değilse hertürlü karar sana kalmış sat gitsin inadına.
Eşin de acayip anacı çezini yesinler onun.
Kalma konusunda da isteyorum de önce eşine baskı yap sen konuşmazsan ben konuşurum de.
Ayrıca gelinin yatıracak yorganı var mı ne demek? Annem de vermiştir sana ne haddine? Onun verdiği yorganla mı oldu senin çeyizin ukala kadın. Bunca lafa o yorganları evde tutma şuanda da ucuzdur git iki tane elyaf yorgan al koy evine gelince de onlarda yatırırsın. Ağustos da yorgan mı örtecek? Bu kışın da mı gelmeyi planlıyor? Şuna kızıyorum bu zamana kadar annelik yapmadı çocuk olunca mı yapacak? Göstermelik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?