günaydın kızlar gen bir konu hakkında yazayım fikirleriniz beyan edin. şimdi kaynanagil memlekete gitti ama kaynana doğum için gelcek kendini hazırlamış beynen belli. çlünkü burdayken koltukları satıcaz dediğimizde falan biz geince nerde kalıcaz demişti bende bizim eve misafir gelmiyor gelen olursada salonda 3 lü koltuk var orda yatar demiştim:)) neyse işte eşimin çeyizinde annesi 2 yorgan vermişti ama 5 yıldır hurcun içinde açmadım bile neden derseniz hani bir tarafı beyaz üstüde saten renkli ve desenli yani çeyizlik yorgan tipi. hani ona nevresim geçirsem özelli kalmaz öyle kullansam beyaz hemen kirlenir yıkamak için dikişleri söküp yıkarım ama sonrada geri dikemem. bende hiç kullanmadım. hatta benim annemde böyle bir yorgan vermişti dedim al götür bunu ben bunu kullanamam annem o süsünü püsünü sökmüştü satenlerini falan ayırmıştı basit bir yün yorgan olmuştu ve bende nevresim geçirip öyle kullanmaya başlamıştım. neyse işte badan falan yapınca dedim bu yorganları geri anana verelim oraya gidince kullanaırz ederiz sonuçta çocuk odasındaki koltuklarda gidince onların altındaki battaniyeleri koyacak yer yok. 5 yıl oldu kullanmadım bile dedim. tabi eşim bunu annesine diyemed. (karı gibi) yok onlar benim çeyizim bağış yaparım yok olmadı çöpe atarım. en sonda annenlerin oraya götürelim dükkana koyarız dedi( babamın boş dükkanı var kiraya vermeyip evin kullanılmayan eşyalarını oraya koyuyolarlar) bende dedim ananlar şimdi burda yok götürüp eve bırakalım orda kalsın. yok teyzesi gil kullanırış not yazarım üstüne kimse kullanmaz dedim. neyse işte dün anasıyla görüşmüş yorgan işinide söylemiş anasıda ben gelince neyde yatıcam kalsın gelince onalrda yatıcam gelinin yorganı varmı niye veriyor falan demiş. eşimde valla evin hanımı o illaki açıkta bırakmaz yatırcak birşeyler bulur demiş.
hayır şimdi burada 2 konu var yorgan işini götürür bırakırım ama kadın hazırlamış kendin her fırsatta ben gelip kalırsam deyip duruyor. eşimede dedim anan kendini hazırlamış ama benim adıma konuşupta davet etme ben doğumda annenin gelmesini istemiyorum.ha torununuda sonra görür zaten ben evdeyim kendim bakarım dedim. eşimin savunmasıda senin annen gelipte 1-2 ay alacağını sanmam şuan en az konuşması gereken kişi benmişim hani elim mahkum susayımda gelip bana yardımcı olsunlar mantığıyla susmam gerekmiş. anlayışlı olcakmışım sevecen olcakmışım annemede onun anasınada iyi davranıp kızmayacakmışım. her defasında diyorum ben stresli bir kişiyim anneme bişey söylesem alınsa bile unutur yada benim çıakrdığım bok bu çocuyk doğurdu haa aynı der:) ama kaynana öyle değl zaten frekans sorunumuz var birde ona vakit geçirmek istemiyorum. dedim zaten sen işe gitcen ananla ben kalcam zaten yaz ortası sıcak olcak benim adıma karar verip ananı çağırma diye her defasında söylüyorum ama neymiş onun anasıymış oda anasının yanında olmasını istiyormuş ya o zman çocuğu sen doğur diyorum. ama benim adıma konuşup gel falan diyor sanırım. sizce ne yapmam gerek olmadı haziran sonuna doğru ben arasamda gelme annem yanımda olcak o gidince sana haber veririz falan mı desem. ben devreye girip gene kendimi kötü etmeden bu iş hallolmaz gibi. mesela milletin anası gelip 15-20 gün kalıp evine gidiyor sonra herkes kendi bebeğine bakıyor. bi çok arkadaşımda böyle oldu ee benim anamda 20 gün kalır yani. ha tamam kaynanada aklı sıra diğer çocuklarıma gittim buraya gelmezsem ilerde laf olur diyordur. ama %100 eminimki beni zerre kadar sevmiyor. bende ısınamadım zaten hani akşama kadar aynı odaya koysalar hiç sohbet etmeden tüm günü geçirebilriim. sizce benim konuşmam dahamı iyi olur yoksa eşime baskı yapıp onun konuşmasınımı sağlasam.
duygucum ben şimdi anlamadım senin kaynananın burada istanbulda evi yok mu? siz ziyarete gittiğinizde nereye gidiyorsunuz ki? yani doğumda isterse gelip, kalabileceği bir evi yok mu?
benim naçizane fikrim bence kaynanana doğumda sen gelme denmez. çünkü her ne kadar senin çocuğun doğuyorsa da onun da torunu. yani doğumunda orada olmak ister. seni sevmese bile kendi evladıyla sevincini mutluluğunu paylaşmak ister. ha diyeceksin ki bunca zamandır bir heyecan sevinç göstermedi bir şey yapmadı, şimdi doğumda da torun sevincini samimi bulmuyorum, haklısın. ama gelme dersen inan herkesin gözünde kötü sen olursun. gelin doğurdu da, gelme dedi torunumuzun yüzünü bile görmedik derler. o yüzden bırak gelecekse gelsin. bence esas olarak konuşman gereken sende kalmaması. o yüzden telefon açıp konuşacaksan bile telefonu açıp güzel güzel "doğumda yardıma zaten annem gelip ilk zaman bizde kalacak, sen de biliyorsun evde kalacak yer yok, 1-2 gün elbette sen de kal(ki kalacak yer yok demişin zaten, bu kısmı yalandan belli) ama sonra kendi evinde kalsan??? kendi evinden yine gelip gidersin..." şeklinde bir konuşma yap. ha bu şekilde zaten mesajı alır, ya gelmeyecektir, geldiyse bile sende pek kalmayacaktır. ben şahsen kendi kayın valideme öyle yapmayı düşünüyorum. koltuk olayına da, evin durumu belli, ya o koltuklar kalacak ya çocuk odası olacak, eşyaları da artık ısmarladık, yani misafir yatırcaz diye torununun odası olmasın mı? şeklinde konuş. eminim sana hak verecektir.
bahsettiğin yorganlar sanırım yorgancıların diktiği maraş işi yorganlardan. o yorganlar üstüne nevresimle kullanılıyor ya da eskiden dikilerek kaplarlardı. benim çocukluğumda bizde vardı. evlenirken benim annem de bana 2 tane vermek istedi ama ben de istemedim. elyaf yorganlardan aldım geçtim. yalnız senin şöyle bir hatan var ki, eşinin yanında muhabbetini yapmışın. bence çaktırmadan birine vercektin. eşin evdeki yorgan duruyor mu gitmiş mi nerden bilecek? ha ilerde fark ederse de ben onu verdim yer yoktu derdin geçerdin. bu arada onlar aslında iyi ve pahalı yorganlar, fakat satabileceğini sanmam çünkü sonuçta yorgan bu, gider yenisini alır, ama yine de etrafına bir sor soruştur, belki bir isteyen çıkar. ya da bir hayır kurumuna bağışlayabilirsin. ben de öyle eşimin çeyizinden bir kaç yün battaniye vardı, van depreminde bağışlamıştım. sen de mesela mor çatıya sor, onlar kadın sığınma evlerine isteyebilir. ya da dediğin gibi birine şimdilik emaneten bırak. ilerde isteyen çıkarsa temelli verirsin. elifin dediği gibi evindeki yorgandan da kayın validene ne. ama bir dünya paraya yaptırılan yorganları da kapının önüne koyup atıvermek de yazık günah...