Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sagolun kızlarr haklısınız biliyorum ama dayanamıyorum yaa istanbul tüp bebek karsıda dimi? birde gidip görusıyım bari yaa 1.asılama oldu ya ara verdiler bir ay simdi hazıranda adet olcam asılama yapılcak temmuzda adet olcam 1 ayy ara verirlerse gene agustos a kalıyor tüp cook varr bir gidip konusuyım diyordum ama sizde haklısınız masraflar cook sizi hep okuyorum biliyorum neyse bakalım haber veririm sizede....

duygucum, daha önce söylemiş olabilirim, bizim bebek odasında 4 kapılı masif bir gardırop vardı. malum şimdi bütün mobilyalar mdf, böyle el yapımı hakiki ağaç gardroplar kalmadı o yüzden atmaya kıyamadım. eşim facebook'da isteyene vereceğiz, gelin alın diye. sabahtan biri aradı, dolaba ihtiyacı varmış, geldi bir kamyonetle dolabı söküp aldı götürdü. 1000 kere de teşekkür etti.
bu arada annem buradayken bütün eşyaları bir daha elden geçirdik, yine dünya kadar giyecek çıktı. bir de çalışır durumda eski bir elektrik süpürgemiz falan vardı. bu sabah internette araştırma yaptım, her tür eşyayı alan bir kaç hayır kurumu buldum. o esnada senin yorganlar falan da aklıma geldi. giyimden mobilyaya her şeyi gelip senin evinden aldırtıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorlarmış. yani ileride elindekileri verecek yer bulamazsan sana da bilgilerini vereyim.

arkadaşım benim eşim de senin gibi kaç kere yıldı, sıkıldı, bırak uğraşma raporla gidelim özelde neyse parası verelim yaptıralım dedi. ama ben inat ettim, o kadar sene sgk ödedik bu raporu alıp, en önce devletin verdiği hakkı kullanacağım dedim. çünkü inan zeynep kamilde de çoook insanla tanıştım. insanlar bekleyemem uğraşamam deyip özellerde raporsuz dünya paralar dökmüş, sonra da harcayacak para kalmayınca rapor çıkarayım derdine düşmüşler. araba satan, kredi çekenler bile tanıdım.eşim şimdiyse aman iyi ki beni dinlememişin diyor, belki 3 ay fazla oyalandık ama cebimizde kalan parayla hiç olmazsa şimdi bebeğimize daha rahat harcıyoruz. sen de sakın acele etme. senin de kaybedeceğin zaman en fazla 3 ay. geç olsun güç olmasın demişler.
istanbul tüp karşıda gümüşsuyunda. benim doktorum emre karatekelioğluydu. özellikle tavsiye ederim.

Burdaki yanii sizler ve diger topikdeki arkadaslar sayesinde bugun gitmekden vazgectim insan bazen cook cokuyor ne olcaksa olsun diyor tekrar tesekkur ederim beni durdurdugunuz icin sonucda suan elimde parada yok borc harc yapicaktim valla birdee siizz bu islerde daha tecrubelisiniz benim gibi olup tupde basarili olan duydunuz mu ? Hormonlar hersey normal pco gibi yumurtlayamiyorum.birde ben kartalda oturuyorum karsiya gitmem zor maglum gitgel sen de bu tarafdaydinn dimi nasil gittin

Selam kızlar koşturmacalı bir gün oldu sabahtan soktora gittik bir çikolata ve bir kutu meyvesuyu a rağmen bebiş uyuyordu doktor bu yemiş yemiş uyumuş dedi:) burun kemiğini ölçtü ense kalınlığı için biraz daha hareketlensin diye biraz daha bekledim bir çikolata daha yedim zaten canım istemiyor ağzıma kadar tatlı oldum :) sonra uyanmışı ense kalınlığı da ölçüldü 12+3 günlük bebiş nt 1.2 mm yazıyor biraz okudum bormal diyor nette kan sonuçları da çıksın öyle konuşalım dedi doktorum kan da verdim 1 haİran cumartesi çıkacakmış sonuç o gün gösteririz artık inşallah temiz çıkar kızlar. Bu arada bir yanlışlık yok test 50 tl.
Sonra da eğitime geçtim baya talep vardı kalabalıkı baba adayları da vardı ben de eşimi yollamıştım yalnız dinledim ama çok faydalı şeyler öğrendim mustela nın küçük kremleri göğüs pedi ve tanıtımları olan bir poşet verdiler girişte. Arada ben yemedim ama baya lohusa şerbetleri cupcake şer kurupastalar falan verildi bir de bir organizasyon şirketi süslemelerini tanıtmak için şeker hamurundan kek falan getirmişti. Neyse eğitimin sonunda da kitabı satılıyordu ayşe öner in baktım nette de aynı fiyatı 35 tl ye onu aldım baya kalın bir kitap gebelik ve bebek bakımını kapsıyor cilti kaliteli resimli görselli vs.. Kıydım paraya aldım bir de imzalattım :)))
12 haftalık birsürü de gebe vardı yalnız değildim karnı içine göçük sıska zayıflar bile vardı:)
Çok beğendim gebzede de bir yer önerdi doğum koçu imiş bayan netten bakıcam sayı fazla olursa etkinlikler yaparız dedi bayan.
Ayşe öner in de ücretli kursları balmumcu da oluyomuş sanırım karşıda uzak olmasa giderdim. Nefes egzersizleri doğumu kolaylaştıran egzersizler emzirme nin kutsallığı vs.. Herşeyi çol güzel anlattı ama kısa tuttu dili çol güzel bir kadın bilmiyorum fazla mı abartıyorum belki sizin eğitimde böyleydi ama ben özellikle bu ayşe öner e bayıldım zaten baştan sona o anlattı.
Doktoruma da bel ağrılarımı sordum rahim büyüdüğü için normal dedi artık ferilin verdiği haptan kurtuldum 12. Hafta bittiği için onu sordu bıraltım dedim diğer haplara devam dedi.
Rahim uzunluğu ölçümüö sonuç günü yapılacak. 6 haziranda tiroid baktırıcam istediğiniz bir tahlil varmı dedim gerek yok dedi demir filan eksikliği dedim yine işine karıştım:) kan değerlerin çok iyi ama yine bi hemogram baktır o zaman dedi:)
Böyle işte kızlar. Cinsiyeti hiç düşünmedim beşki uğraşıl tahmini bişey söylerdi ama aklıma dahi gelmedi bu ense kalınlığı falan korkuttu beni. Sonuçların çıkınca konuşalım dedi işte kan da çıksa da hayırlısıyla iyi haberler alsam. Ama 2.5 üzei riskli imiş sanırım. İnşallah bişey çıkmaz Allahın izni ile.

canım ben senin durumunu anlayamadım. "pco gibi yumurtalayamıyorum" demişsin ama pcolular tam aksine aşırı yumurtluyor. ama her halükarda pcolulardan da, rezerv azlığı olanlardan da başarılı olan dolu. mesela burada baharinkizi isminde bir arkadaş var. onun pcosu vardı, ilkinde zeynep kamilde denedi başarılı olamadı, ikinciyi istanbul tüpte denedi şu an hamile. keza bana emre beyi tavsiye eden bir arkadaş vardı, onun da muazzam rezerv azlığı vardı. tüp bebek tedavisinde bir tek yumurtası gelişti ve tabi bir tek embriyosu oldu. imkansızı başarıp o bile hamile kaldı. yani sen gönlünü ferah tut, kısmetinde varsa her şey mümkün. bir de tabi iyi laboratuarlı, iyi doktorlu bir merkez seçmen önemli. eurofertil de, istanbul tüp de oldukça iyi merkezler. ikisinin de başarısı bizzat buradaki insanlar tarafından tescillendi.
ben kadıköy modada oturduğumdan gümüşsuyuna ulaşım aşırı zor gelmedi. opuya, transfere arabayla gittim ama kontrollerde genelde kadıköy-kabataş vapuruyla karşıya geçip yürüyorum.(hala gebelik kontrollerime oraya gidiyorum) sonuçta bu yakada bir merkez seçseydim de illa ki bir vesaite binip gidecektim. senin de metro yakınsa, kadıköye kadar metroyla gelip sonra vapurla/ taksim dolmuşlarıyla geçebilirsin. ya da kartaldan dolmuşa binip kadıköyden yine vapur/dolmuş/otobüs yapabilirsin. taksime giden bütün otobüs ya da dolmuşlar zaten merkezin önünden geçiyor.

Canım sabırsız olma seni anlıyorum ama eğer tüp bebeğin de tutmazsa filmi başa sarmak zorunda kalırsın. O zaman da hem 4000 tlden fazla paran gider hem de yine aylarca bekleme yoluna girersin. 1 ay ara nedir ki ? Süreci hızlandırmal istiyorsan da ay kaybetmemek için ilaç raporun heyetteyken falan git eczaneden borç al vermeye dündem razılar zaten ay kaynetmezsin böylece.

elifcim gönlünü ferah tut, yaşın genç, yakın akrabalarında down sendromu gibi hastalıklar yok, o yüzden kanda da bir şey çıkacağını sanmıyorum. artı ense kalınlığı en en önemli gösterge, bak o da normal çıkmış.
ayşe öneri herkes çok methediyor o yüzden senin de çok beğenmiş olmana şaşırmadım. kitabını da okudukça bize de bilgi verirsin. ama doğum koçu ve nefes egzersizleri konusunda kararsızım zira onlar normal doğum yapacaklar için. ama senin rahim sorunun yüzünden doktorunun normal doğumu tercih edeceğini hiç sanmıyorum. hiç riske girmeden sezaryen tercih eder gibi geliyor.

Canim benim durumum sebebsiz mis zk oyle dedi tahliller normal ama 9-10 tane yumurtam var onlar buyumuyor olusmuyor yani ilacla igneyle olusuyor pco degilim ama sinirdayim diyebilir yumos buyumuyor bu pregon varya 3 kutu veriyolar onla 2 tane yumos olduu yol tarif ettigin icin sagol cook tesekkur ederim size ve evlatlariniza Alah omur versin ins.aslinda altunizadeyede zor gidiyorum karsiya da gidebilirim ve daha uygun ii bir hastanede sonucda hamiis kalanlar cok yaa bu tup bebeklerde 24 saat izlem yapiliyomus embriyolara biliyomusun 500tl eurofitilde sizce gerekli bir islemmi?

Sagol canim Allah hepinizden razi olsun ne durumda oldugumu siz den baska kimse bilemez yani bu yollardan gecmisler bilir beni anliyorsunuzdur bir an once zaman gecsin de bende bebisime kavusiyim artik cook yoruldum 3.5 4 sene oldu korunmayali cook yaslandim yiprandim artik

Öyle tabi ama nefes egzersizleri diyaframı açtığı için mide rahatsızlıklarını da önlüyomuş bu kaburga batmalarını falan. Aman işte her saniye onlarımı uygulicam da yine de doğru nefes sadece doğumda değil her an önemli. Kitabını okurum artık umaım faydalı olır . Ama liv hospital e bari gidin ayşe öner huzur verici bi kadın:)

Allah senden de razı olsun fikirlerimize değer verdiğin için yaşa takılma en büyüğümüz 39 yaşında burda ve hamile umut hiç bitmez sürecini ilerlet dualarını eksik etme bu tedavilerden birisini vesile edecektir rabbim.

Olurmuu hicc tabii deger vercem sonucda burda herkez birbirine yardimci oluyor fikir beyan ediyor valla bazen soru sorarken cekiniyorum ama genede soruyorum..bu dr lar sizin kadar aciklama yapmiyor valla :)

Son düzenleme:

bahsettiğin embriyoskop oluyor sanırım. embriyoları embriyoskop cihazına koyup orada gözlemliyorlar, en doğru embriyoyu da ona göre seçiyorlar. o cihaz eurofertilde var, istanbul tüpte yok. bizim esas sorunumuz spermlerdendi o yüzden imci cihazıyla sperm seçilsin istedim ve istanbul tüpü seçtim(eurofertilde de imci yoktu o yüzden gidip görüşmedim), benim embriyo seçimim kaç hücreli olduğuna göre yapıldı. 3. günde 8 hücreli olan ve ideal bölünmeyi gerçekleştirmiş embriyoyu seçip transfer ettiler. ama duygu fertilde embriyoskop yaptırdı o yüzden o sana daha iyi bilgi verir. fakat şu da bir gerçek, embriyoskop özellikle çok sayıda 1. kalite embriyosu olana gerekli. zaten az sayıda yumurta ve embriyo oluyorsa hücre sayısıyla hangisinin transfer edileceği kolayca belirleniyor.
yumurtaların belki de puregonla iyi gelişmiyordur. sonuçta başka başka ilaçlar da var, belki sana da başka ilaçla, başka protokol lazımdır. vakti gelince doktorun muhakkak ona göre ilaç seçecektir. mesela benim yaşım ileri ve artık rezerv sorunu başladığı için tedavinin ilk gününden gonal f ve menegon birlikte başladım, duygu önce gonal f'le başlayıp ve son günlerinde menapur kullandı. yani herkesin kendi durumuna göre protokolü belirleniyor. zaten fikrimce iyi doktor da bu ilaç dozlarını iyi ayarlayan doktor oluyor.

Sagol ya valla hamis hamiss bana yazi yazip yoruluyosun hakkini helal et ben tabii gormeden bilinmez ama fazla yumos olcagini sanmiyorum yanii bu islem bana yaricak gibi bakalim dr ne derse yapcam artik sizinde yardiminizi alirim gene cook sagolun Allah razi olsun hepinizden

Olurmuu hicc tabii deger vercem sonucda burda herkez birbirine yardimci oluyor fikir beyan ediyor valla bazen soru sorarken cekiniyorum ama genede soruyorum..bu dr lar sizin kadar aciklama yapmiyor valla :)

arkadaşım sen hiç sıkılmadan her şeyi sor zaten. bizler burada bir kaç samimi insan olarak tesadüf etti bir birimizi bulup aynı başlıkta toplaştık. kendi aramızda her konuda fikir alış verişinde bulunduğumuz gibi kim ne sorsa, bilgimiz dahilinde cevap vermeye de çalışıyoruz. burada bir çok başlıkta bir soru sorarsın kimse cevap vermeye tenezül bile etmez, sonradan geleni dışlarlar, bizde asla öyle bir şey yok. mesela ben de bu konuya sonradan yazmaya başladım. tüp raporu çıkartırken, onu bunu soruyordum, elifle, duygu sağolsun hiç usanmadılar her sorumu cevapladılar. şimdi ben de aynı şeyi yapmaya çalışıyorum. doktorlara gelince, devlette hangi doktor açıklama yapıyor ki? adamlar günde 100 tane hasta bakıyor, zaten hangi birine ne anlatsın? tabi hastaneye gidip gelip bir bilinmezlik içinde olunca insanın psikolojisi de bozuluyor. o yüzden sen buraya devam et, görürsün bak insana çok büyük destek oluyor. ben bugün hamileysem inan biraz da buradaki insanlar sayesindedir. rapor çıkarmada olsun, tedavide olsun manen çook destek aldım.

anlıyorum arkadasım inan ben tedaviye klomenle basladım kendi topigimiz var ocak ayından beri kk dayım klomen ve cat.ignesiyle sonuc alamayınca zk gittim ve burdada arastırınca sizlerle karsılastım geldigimde yazmasamda arada bakıyorum iyimisiniz diye ve herhangi bir sorum olunca da yazıyorum işde zaten sizin arkadas grupundan herkez yardımcı oldu.sagolsun bu yardımlar cevaplar insanın kalbinin temizligini gösteriyor zaten Allah kalbi temiz olanların muradını hep vermiştir sizlerde bunun birer örnegisiniz.

giyim kuşam olayını vererek tükettim ben. yorganlarda zaten kayınvalidenin verdikleriydi. dün eşime verdi eve bıraktı. hani onları zaten birine verme niyetinde değildim eşimin tan tanasını çekemezdim. şuan için vermeyi düşündüğümüz hatta vermek zorunda olduğum küçük bir oturma grubu var. çocuk odası gelene kadar onların verilmesi gerekiyor. hani yerim olsa vermem çünk çok yeniler ama yer olmadığından vercez sahibinden coma ilan veridk cüzi bir paraya satıp beşik parasını çıkartayım dedim ama arayan soran yok 2 tane 2 li koltuk yatak oluyor ama çocuk yatabilir altları bazalı dünya eşya muhafaza edilir birde dikdörtgen pufu var onu vermişcem çocuk emzirirken otururum yada altını değiştiririrm orada. aslında koltuklardan biri L ve 3lü atta 4 lü gibiyde geçen yıl iş yapamıyorum diye eşim L kısmını söküp kapıcıya vermişti ki ozman biri 600 tl vermiş sırf kıyamadığından L sini sökeyim odayı sana genişleteyim dedi. şimdi 600 iraya vermediğine pişman:) sen o yern telini adaını bana mail at eimde bulunsun. ama hacı hocaların olduğu bir yer değildir heralde zaten sende öyle yerlere vermezsin:)

Z86 arkadaşm ben fertilde emriyoskopu kullandm hani demelerne göre belli sayıda yumoş toplanırsa kullanmayı öneriyorlar e bizde bu işin içine girince hadi bari onada ok diyelim dedik +500 tl ödedik. sana rapo al öyle dene dememdeki sebte budur. emriyoskop kullanırsan +500 fazla yumoşun olur dondurursa +300 ödüyorsun doktorun yumurta toplama ve transferden sonra yazdığı ilçaları cebinden alıyorsun onlarda para tutuyor yani tek transfere para ödemekle olmuyor. mesela fertilin ilaç yazmada sgk anlaşması yoktu. bize tranferden sonra bize yazdığı ilaçlar mecrurencepten aldık. acil olamyanları ise sağlık ocağna gidip yazdırmıştım. bunlarıda göz önünde bulndur ve rapor işinin peşini bırakma. ist. tüp aslında uzak deği nevinin dediği gibi kartaldan adıköe metro yaparsın ordan vapurla geçersin ha belki biraz zor olur ama emek olmadna yemek olmuyor. ben tedavi süresince her sabah mesaimi zk. da açıyordum. yani pes etmeyip sonuna kadar gidersen er yada geç amacına ulaşıyorsun. brde temmzu ağustos çok uzak deme zman o kadar çabuk geçiyorki sende bu işin içindesin durup düşünürsen zmanın çok hızlı geçtiğinin farkına varırsın.
gelelim emriyoskop olayına o alette yumurtaların gelişimi doğal ortam oalrak tanımladıkları anne rahmien yakın bir ortamda muhafaza edip aletin kapağını aç kapa yapmadan kamerayla gözlemliyorlarmış. gelişimi ve bölünmesini kamera aracılığıla tahip ediyolar ve içinde en en kalitelisini trasfer ediyorlar. mesela zk bana rezevin az deyip yumoş çıkartamadı ( onca doz ilaca ramen 2 yumoş çıktı ve dölenemedi bile ite kaka 1 tane 4 hücreli transfer edebilmişlerdi) fertilde 8 yumoş toplandı bunun 6 sı döllenmişti son gelişen ve bölünen 3 adet kaldı bunların hepsi 8 hücreliydi ve 8 hücrelidende en kaliteli olanı seçmişler. bunu nasıl belirliyorsunzu dedimde emriyoskop sayesinde demişlerdi. yani aynı hücre sayısında olup yumoşların kaliteleride farklı olabiliyormuş. hani tüm bunlar sırf emriyoskopu vüp para almak adınamı yapıyolar yosa cidden artıları çokmu faza bilemiyorum ama madem verdik bari bunada para verelim demiştik.

bu arada ben zk da 2 aşılama 1 tüp denedim. dışarda son raporumla 1 tüp daha yaptım ve tüm bu tedavilerimde puregon 300 kullandım. nevin gonol-f dedi ama ben hiç gonal kullanmadım. zaten 2 ilacında kalitesi aynı. zk kruu düzen puregonu dayayıp çatlatma iğnesini veriyor. amaç yumoşlar büyüsün. aslında asıl amcın tamam büyüsün ama ileri dolu ve kalitelide olsun demiyorlar. ben elimdeki verilerle fertile gittiğimde doktorum tüp denemende 8 yumurta görünmüş ala opuda nedne 2 tane toplanmış demekki içleri boş ve kalitesizdi deyip. puregona ek olarak menapur vermişti desteklemesi ve kaliteli yumurtalr elde etmek için. iyide oldu tedavi sonuna kadar görünen 8 yumurtada topalndı ve bunu 6 sı ilk etapta döllendi. yani amaç yumurtaların sadece gelişmesi deil kaliteli döllenebilir olmasıda olmalı. elnde puregon varsa gene ondna yazdırabilirsin. iyi bir ilaç olduğunu düşünüyorum yeterki doktorun doğru tedavi şeklini bulsun. çoksa çok ucuz ilaç kullanıp hamile kalanda vardır.

Sagol verdigin bilgiler icin inan soyledigin sozlerin cogunu yeni duydum ama anladim cok sagol suu ikinci asilamayi bir atlatiyim gidip goruscem hemen

DUYGUCUM eşine geçmiş olsun, kimi insanın bünyesi zayıf oluyor gerçekten. sen uzak durmaya çalış.
türkiyede en iyi tıp fakültesi ankara hacettepe, 2. si çapa tıp fakültesi. (halamın torunu 530 puanla cerrahpaşaya giremedi ama çapaya girdi) çapa sana yakın olduğu için oraya göm :) cocuk tiyatrocu falanda olmasın. ben istemiyorum :)
cumartesi doktora gittik. 1.255 gr olmuş. bu haftalarda suyunun azalmasından korkuyoruz ama durum iyi dedi. 154 haziranda yine gidecez. ordanda kardeşime gidip orda kaldık. bebeği yıkadık. filede tek başına yıkadı. ben su bile dökmedim.bencede file şart bunu bizzat gördüm :) bebeğin elbiselerini ayırıp aldık. baya bişeylerimiz oldu

ben göbek bağını sanırım bölüp bölüp dağıtıcam:))) evet file iyiymiş benim arkadaşımda filede yardım almadan yıkmaış hep. neyse artık deneye yanıla öğreneceğiz hepimiz. sein bebekte baya büyümüş bende en son gittiğimde 28-29 haftalıktı 1305 kg idi. bende hastane kullanacağımız kıyafetleri yıkadım çok minikler ya sermesi zor oldu valla. h.sonuda annemlere gidip küçük tekerlekli valiz aldım bu h.içi bir gün ütüleyip valize yerleştircem hastane çantam ufak tefek eksikler olsada hazır olmuş olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…