Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

benim doktor ilk etapta 28. haftayı atlattıkmı sonrada 34 dedikmi rahatız, ilaçlar konusundada sıkmayacam seni demişti :)) doğum sırasındaki kilosu sağlık göstergesi değilmiş, eşindende görüleceği gibi :))

biz sadece o detaylıda görünce benzettik, yoksa o siyah beyazlarda bende hiç benzetemiyorum. doğduktan sonrada değişiyorlar zaten. büyüdükçe görürüz artık. zaten kime benzediğinin hiç bir önemi yok, sağlıklı hayırlı olsunlar yeter :)

kaynanam izmire gelsin canım sorun değil. zaten orada doğurursam hastaneden çıkıp direkt kuşadasına yazlığa giderim. ev 4 odalı, hemen yanda annemlerin yazlığı var o da 4 odalı. yani herkese yetecek kadar yer var. kimse kimseye yük olmaz. ben gider annemin evinde kalırım, kaynanam da bizim evde. annem de yükünü falan umursamıyor. hatta burada doğurursam, bayramdan buraya gelmek zorunda kalacak. tabi kendi evinde, kendi düzeninde bana bakmak daha kolayına geliyor. keşke izmirde doğursan deyip deyip duruyor.
emre o hastanenin doktoru olmasa da tekrar tekrar gelir. zaten evi göztepedeymiş. istanbul tüpteki mesaisi öncesi sonrası uğrar. ben daha önce de bir özel hastanede hariçten bir doktorla ameliyat olmuştum, ameliyat sabahtan olmuştu, ben odaya çıkınca doktor gitmişti, sonra akşam yine kontrole gelmişti, sanırım yine benzer olur.
o hissettiklerin de rahim kasılmasıdır canım. hareketleri ancak 4. ayın sonlarına doğru hissedersin. ama tabi bebek orada olduğundan orası kasılıyor olabilir. bir de doktorun nereye ultrasona tuttuğuna bakma. farklı açılar için farklı yerlere koyuyorlar. mesela benim bebek dün soldaydı ama ultrasonu sağdan çektiler. yani illa tam üstünden çekilmiyor.
oyuncak da herkes 6. aya kadar boşuna almayın diyor. ben de almadım. zamanla ihtiyaca göre alırız diye düşündüm. fakat öyle müzikli oyuncaklardan ziyade bebeği rahatlatan ve uyumasını kolaylaştıran seslerden bir cd yapmayı düşünüyoruz. biliyorsun ilk 3 ay müzikten ziyade beyaz gürültü denen hışırtı sesi rahatlatıyor bebekleri(anne karnında duydukları sese benzetiyorlarmış)

güle güle kullan, fiyatıda süper.
duygucum ne güzel çanta hazırlama zamanına kadar geldin. allah tamamına erdirsin, bizde bir o günlere gelebilseydik. dediğin gibi hep zaman hedefi koyuyoruz.. ister istemez koyuyoruz. ilk zamanlar bir 16 haftalık olabilseydim derdim, sonra 28, oda geçerse yükseltip dururum işte :))
yarında doktora gidecez, bakalım ağırlığı ne olmuş. 10 gün önce gittiğimizde doktor söyledi biz mi kaçırdık anlayamadım. 25 gün önce 650 gr dı :), sonrada kardeşime gidip orda kalcaz, bebeğin giyemediği, kullanamadığı şeyleri ayırıp alcaz. pazarda hep birlikte brunch a gidecez. bişeyler yapınca zaman çabuk geçiyor gibi oluyor :))

kızın annesini rahatsız etmek istemiyor galiba:) bence yeri bol olduğu için hareketleri çok görülmüyor. hani hep diyorlarya iç karın genişliği falan. seninkide öyle olabilir. bizimki 24 haftalıkken eşim karşı koltukta yatarken bile uzaktan görebiliyor. bir tarafı kaldırıyor, diğer taraf iniyor, acaip bir dalgalanma hali :)) ama eşim öyle duygulanmıyor valla, seninki sulu göz tahire :)))

ya bu analarda bir tuhaf hee sen ameliyatlı biri olcan her ne kadar baba evi olsada kendi evinde rahat ettiğin gibi orada edemezsinki. hem bir dünay eşay taşıman gerek izmire. benim anamda çıtlattı 1-2 kez yani neredeyse gel bu tarafta bir hastanede doğur diycek. kuzenim ikizleri var diye anasına yerleşti ya benimde öyle olmamı istiyor. onun eli mahkum napsın ben 1 çocuklada anama yerleşseceksem işim var demek. valla gelemeye niyeti olmazsa eğer bende yardımcı tutarım kendme. insanın ekndi evi gibi olurmu onlar şuan sağlamlar rahat edemeselerde dişlerini sıkmalılar ama biz öyle olmıycaz hem doğum acısı hem lohusalık hem bebek daha zorda olacağız.

valla bu hazırlıklar ıben yapıyorum ama gel birde bana sor hala inanamıyor insan onca zorluktan sonra olması korkularla geçen onca zaman ve şaka 31. haftadayım demem. kendim bile inanamıyorum. allah kimseyi yarı yolda bırakmasın ne diyim. hani doğcak ama gene korkuyorum doğduktan sonra bişey olursa diye ne bilim sarılıklı doğar ya bebekler ya fazlası olursa diye bir sürü şey geliyor aklıma (( acaba biz zor sahip olduk diyemi böyle evhamlıyız. yoksa her hamilede bu endişeler varmı?

bizde bu hafta eşimde h.sonu için bir yerlere gidelim dedik ama yer bulamadım kafama göre olmadı konaklamalı değilde sabah gidip akşam dönebilceğimiz bir yer bakarım. sende gez toz biraz daha sıcaklar çıkınca hiç gidemiycez gibime geliyor. benimde kuzeime gidip bana vereceklerine bakmam lazım. görümcem 2 torba bişey yollamış hem hamile giyim hem bebe kıyafeti ama içinde ee avuca gelir bişey bulamadım. geri yollıcam gibi görünüyor.

bravo duygucum küveti de fileyi de çok iyi fiyatlara almışın. zaten bende aşağı yukarı aynı paralara aldım. dediğin gibi kullanım süresi o kadar kısa bir şeye bir sürü para vermeye hiç gerek yok. önceden suya basmak iyi fikir. ben de öyle yapayım bari... hani benim için daha çok erken ama yine de ben de bir minnacık doğum çantası yaptım. şimdilik içine 1 takım bebek kıyafeti, 1 takım kendime gecelik, iç çamaşırı falan koydum. eşime de yerini gösterip, allah korusun, çok ani bir şey olursa yanımıza bak bu çantayı alacağız dedim. çantanın içindeki bebek kıyafetlerini de elimde sabunla yıkamıştım. kalanları da senin usul önce suya basıp, sonra makinada yıkayayım bari. zaten evde bebek kıyafetleri için özel yumuşatıcım da var.
elbette biz de senin gibi vakit geçtikçe çıtayı yükselteceğiz. zaten kim bebeği vaktinden önce doğsun ister ki? ama benim gözlemlerim 32yi geçti mi, bir de 2 kiloyu geçti mi bebekler az biraz kendini kurtarıyor, artık daha az kork. bir diğer gözlemim de, ciddi bir komplikasyonun olmadığı sürece(ki önceden sinyalini veriyor, doktorlar erken doğum riskini hep belirtiyor) ya da sen kendin dikkatsiz davranmadıkça pek erken doğum olmuyor. mesela benim kayın validem gezcem sevdasına, karda kışta dışarı çıkmış, sonra da buzda ayağı kayıp düşmüş, çatısı çatlamış da 8. ayda doğum yapmış. kendi annem de 8 aylık hamileyken eve 1 hafta tadilat yaptırmış, ağır şeyler kaldırmış, sürüyle temizlik yapmış, ustaların gittiği gün annemi hastaneye kaldırmışlar kardeşim doğmuş. yani erken doğuma bizzat kendileri sebep olmuş.

aslında küvetin normal fiyatları bu hattta bebe mağalarında yok giderlisi bu fiyat, giderli olmayan bu fiyat diyorlarki en ucuzu 25 tl den başlıyor. sen makinada sabun erimiyor yapııyor deyince 2 iş olmasın diye önden sabunlu suyla yıkayım dedim. bastım suya 1 saat falan kaldı sıcak suda. sonra az sıkıp hatta sulu bırakıp makinaya atıp kısa prog. yıkadım. şimdi bitti ama bir kere daha mı yıkatmaya versem diyorum hani deterjan koymadan yıkadım ama sabun falan varsa iyice durulansın. benşm evde bebe yumuşatıcım yoktu. bingo vardı koymadım bende zaten sabunun kokusu güzeldi çokta ihtiyaç duymadım zaten yumuşatıcı yumuşatmıyor sadece hoş koku verdiyor.
ne bilim işte belli olmaz diye erken doğum diyorum. allah göstermesin düşmediğim sürece erken doğurmam heralde. tabisi jkendimi kaptırıp iş falan yapıp doğurmazsam bende bir sonraki gidişimde bebek kaç kilo olcak çok merak ediyorum. 2,5 kg olsa oh diycem. ama o tabiki tahmini oluyor ama kuzenim üç aşağı beş yukar yakın çıkıyor kilosu dedi.

ya hem de ne tuhaflar... hayır bir de annemle benim düzenimiz çok farklı. o yüzden zaten şimdiden doğumu kara kara düşünüyorum. 1 haftadır bendeydi, dün gitti, inan beni deli etti. evdeki her şeyin yerini değiştirdi, kendi evindeki düzen neyse onu yaptı. şimdi giysilerimin olduğu çekmecede nevresimler, nevresimlerin olduğu yerde havlular, havluların olduğu yerde giysilerim var gibi bir düzen var. salondaki eşyaların yerini de değiştirelim diye tutturdu, resmen kavga dövüş vazgeçirdim. çarşıda pazarda desen, hep kendi beğendiği alınsın istiyor. şeker bakıyoruz gitti 2 liralık bir tane beğendi. bu güzelmiş bunu al diye tutturdu, en sonunda fenalık geldi tamam dedim onu alalım. kapı süsü de kocaman çelenk gibi sırf tül bir şey beğendi. benim baktıklarım çok sadeymiş. hesap çıkınca da e bunlar pahalıymış alma dedi. sen beğendin dedim, ben ne bileyim onların o kadar pahalı olduğunu diyor. doğumda 20-25 gün bir arada olacağız allah ikimize de sabır versin diyorum. yani beni burada da doğursam orada da doğursam ayrı ayrı zorluklar bekliyor.
kuzeninin durumu farklı, sonuçta ikiz doğurmuş ama bizim durumumuzda o kadar da birine ihtiyaç duyacağımızı sanmıyorum. ha evet ilk zaman lohusasın, sen bebekle ilgilenirken birilerinin de evle, gelen gidenle ilgilenmesi lazım. ama zamanla sağlığına kavuştukça, bebeğin düzenine alıştıkça ihtiyaç azalır. benim annemle kayın validem bir de sen bebeğe bakamazsın biz tecrübeliyiz yardım ederiz havasında. geçende güldürmeyin beni, siz kucağınıza çocuk almayalı 30 sene geçmiş, hem unutmuşunuz hem de artık her şey değişti dedim de bir bozuldular sorma.

yok canım bence durulanmıştır onlar. 1 kere daha koyma. şimdi aklıma geldi evelsi gün tv de bir doktor çıktı, bebek ve çocuk giysilerinde yumuşatıcı yerine sirke koyun dedi. kalan deterjan artıklarını nötralize ediyormuş. yani zararlı etkisi yok oluyormuş. ben bulaşık makinasında parlatıcı yerine sirke kullanıyorum ama çamaşırda bimiyordum. bir sonraki defa kendi çamaşırlarımızda deneyeceğim bakalım.

amiiin allah kimseyi yarı yolda bırakmasın. duygucum artık korkularımızdan yavaş yavaş uzaklaşmaya çalışsak süper olcak. hiç tadına varamadık ki bu korkulardan. o yüzden olumsuz kötü şeyler aklına gelir gelmez hemen o düşüncelerden sıyrıl ve güzel şeyler düşün, kötü enerjiyi toplamayalım :)))

aslında ağva tarafları fena değil. ama konklamaları biraz pahalı oluyor. hem deniz sezonuda açılmadı. kalmaya gerek yok, arabanız altınızda günübirlik gidip dönmek daha mantıklı. yol kenarındaki gözlemecilerdende gözleme ayran falan. ohhh.. aklım fikrim yemede valla :)
kuzeninde işine yarayan çok şeyler çıkabilir. görümceninkileri boşver beğenmediysen yolla gitsin, üstüne iyilik sayılmasın.

bence sen anneni kırmamak adına çok müdahale ettiriyorsun. gidip tek alcaktın her bişeyini birde o kadar yaşları geçmiş yahu ne diye bu kadar her şeye müdahil oluyolar. bu kızın ilk çocuğu bildiği heves ettiği gibi alsın herşeyini demiyolarda illa kendi dedikleri olsun istiyoalr. benim anam gelip hiç yanımda kalmadığı içn eşyaların yerini değiştirirmi hiç bilmiyorum ama o açıdan çekingendir yapamaz heralde ben bişey derim diye. ama geldiğinde illa bahane bulup pasaklı edecek beni. hem ilk 20 gün bence yeter zaten doğar doğamzz her şeyini becerebiliyormuşsun. hani 40 yıllık anne gibiymişsin. kaç arkadaşım böyle söyledi. ve birçoğunun annesi yanlarında 15 gün ya kaldı ya kalmadı. dediğinde doğru 30 yıl önce baktıkları gibi olmuyor ve eminim sen onalrdan daha iyi becerirsin. kızı 7-8 aylık olan arkadşım işe başladı bebeğe 2 kaıdn birden bakıyor hem anne hem kayınvalidesi aynı andagelip aynı anda gidiyolar 2 kadın bir çocuğa adam gibi bakamıyolarmış. kocası zaten tek çocuk ve 40 yaşında falan kendiside 3 kardeş en küçk kardeşi 31-32 yaşında yani her ikiside 30-40 yıl önce bakmışlar çocuk.

sirke konusu şüpheli bire durum giysiler sirke korkmazmı? bulaşıkta ok de çamaşıra koymam heralde:)) valla ben 2 defa deterjansız yıkadım. leğene bastırdığım deterjan yeter dedim atıım ve 2 kez kısa prog.da deterjan koymadan yıkadım.

Selam kızlar bugün gün vardı dışardaydım ama havadanmıdır ne hep bastılar bana hiç rahat oturamadım şuanda da hiçbiyere sığamıyorum içimde sıkıntı var yarın kontrol var bebeği görebilecez mi onun da stresi başladı. Birde giyimlerim dar geliyo fenalardayım kotlar pişiriyo sanırım elbise ve parmak arası terlik alıcam kendime.
Duygucan file için kuzenim kullanmadım üzerinde bebek üşüyor dedi suyun içinde olması daha iyiymiş.
Nevincim bence sen evinde doğur bebek düzenine alışsın cd den sonra bana da yollarsın:)
Siz yine yolun yarısını geçtiniz ya ben napıcam daha 6 aydan uzun zaman var. Kaprilerim bile sıkıyor akşamları daha fena şişiyor göbüş hafif de şişti sanki karnım gerçi doğum kışa gelcek rahatım ama bu yaz gözümde büyüyor.
Haftaya değişiklik olsun diye anneme gidebilirim bakalım kontrolde herşey yolunda giderse.

oh ne güzel günlerin varda gidip vakit öldürebiliyorsun. bende evde oturmaktan hasta olucam gibi( gündüzleri sıcak oluyor diye çıkmıyorum. halbuki dün epey seriniş esiyormuş. akşamları eşim gelince yarım yada 1 saat yürüyoruz onun dışında eve tıkılıp kaldım. hani gidip annemler 1 hafta kalsam diyorum eşim evde tek korkar:)) birde aklıma hep kötü şeyler geliyor daha ço var ama olaki doğum gelirse faln ordan buraya doğuma nasıl gelirim diye saçma salak şeyler geliyor bu 2 sebepten gidemiyorum. zateneşimde git kal falan demiyor evde tek yapamıycağını biliyor teklif bile etmiyor bana:))) hayrı gitsemde rahat edemeiyorum gece 12 ye kadar telde konuşup uykusu gelince kapatıyorum konuşcak bişeyde kalmıyor:))

file ucuz olduğu için aldım elimin altında bulunsun. bende kücetin içinde yıkamıyı düşünenlerdenim ama bir arkaşdaımda çok işe yarıyor demişti o da geçen yıl haziranda doğurmuştu. anladımki bu işler kişiden kişiye değişiyor. birde bizim bebek yaza gelceği için üşüme olayı kış bebekleri gibi çok olmaz.

o sıkıntılar şua ara bende de var afakanlar basıyor menapozlu karılar gibiyim uzansam olmuyor kalksam olmuyor. oflayıp duruyorum. geceleri desen çok şükür uyku yok ( bu arada benim koca gene hastlandı girp oldu sümüğünü çeip duruyor bende düşünmemeye çalışıyorum çyoksa sinir olucam gene. abi resmen herif çrük diyorum:) ay aşırı insna hasta olurmu yaaa martta hasta olmuştu banada bulaştırmıştıda iyileşememiştim ya adam nisanı zor atlattı mayısı kapatmadan gene bir hasta olayım dedi heralde. birde uykudayken bana dönük yatıyor bende yastığımı ayak tarafına aldım ama uyuyamadım( bu sabah 5 te uyandım (gece zaten yatamamıştım) dön dön baktım olcak gibi salona gelip tv izledim birde çay demledim. ya millet hamiel olur davul gibi yatar bende gram uyku yok. bebek olunca aksi işte kesin gözümden uyku akar. normalde meraklı değilim ama tersi olur ya bakalım sevgili kocam ne zamn iyileşecek ve bana bulaştırmadan atalatabilcekmi. valla bu defada bulaşırsa herifi gırtlaklarım heralde. kalıbına bakan bişey sanar iri yarı ama dışarda bir toz kalkmasın hemen hasta((

kızçeler aklıma geldide hani batıl bir inanç ama yapsammı diye düşünüyorum. bebeğin göbek bağını oksuun etsin diye genelde fakülte bahçeerine gömerler ya. bende kzıçemin kadın doğumcu yapacam hatta tüp bebekçi olsun istiyorum bu durulardan sonra:)) acaba en iyi tıp fak. hangisidir oraya gömsem:) ha kadın doğumcu olmazsa sanatla uğraşsın istiyorum eşim açmı kalsın istiyorsun bu ülkede sanat nerde diyor. ama olsun ben çalışır bakarım ona keyif alır en azından. ya tiyotrocu olsun yada müziğin herhangi bir dalıyla uğraşsın istiyorum(keman virtüözü yada baterist) olsun istiyorum. tüm bunlar için sanırım o göbek bağını 33 yada 4 e bölmem gerekecek :))) bu anlamda en iyi okulları tespit edip oralara gitmem gerek heralde:)))

duygucum hiç uzaklara gitme en yakın örnek benim eşim. 3 kuşaktır kemancı bir aileden geliyor. kendi de ortaokul, lise ve üniversite konservatuvar keman bölümü mezunu, dünyanın sayılı klasik müzik orkestralarıyla çalmış, sonra bileğinde karpal tünel rahatsızlığı olunca, ses mühendisliği okuyup radyoya girmiş, ama her dönem gayet iyi kazanmış yani şükür aç falan değiliz... sen bakma öyle eşine, yeter ki doğru kariyer planlaması yapılsın sanatçılar artık gayet iyi kazanıyor. tiyatrocular desen, dizilerde oynayıp deli rakamlar alıyor biliyorsun. ben de kızımın eşim gibi yeteneği olması halinde keman ya da piyano sanatçısı olmasını isterim. hatta şimdiden diyorum, yetenekli olursa zaten yurt dışındaki okullar burs veriyor hemen yurt dışına yollayacağım, oralarda okusun, kariyerini de oralalarda çizsin. ha bana çekip yeteneği olmazsa başka tabi, o zaman ne istiyorsa onu olur. ama doktor olmasını istemem, kuzenimden biliyorum, oku oku, nöbetiydi, uzmanlık sınavıydı, doğuda mecburi hizmetti, kız resmen erkenden yaşlandı. bir tanecik evladım öyle kendini yıpratsın istemem:)))
eşine de hasta oldu diye çok yüklenme. şu anda babam ve eşim de hasta. bu lodosta kalkan tozlar yüzünden bütün alerjenler ve mikropları soluduk. yani adamcağızın bir suçu yok, sorun lodosta:)) evelsi gün annemi hava alanına bırakırken gördüm, temle, e5'te kum fırtınasından göz gözü görmüyordu resmen.
fileyi ben de ilk zaman hava sıcakken kullanırım diye aldım. zaten senin gibi çok ucuza aldığımdan, hiç olmadı bir kenarda bulunsun dedim.
geceleri son dönem ben de uyuyamıyorum. sıcak geliyor, yattığım yerde rahat edemiyorum, çocuk tekmeliyor, ikide bir çişim varmış gibi geliyor, kısaca uyku haram bu ara.

Son düzenleme:
kızlar ya ben dayanamadım 2.asılamayı yapmadan tüp yapmak ıstıyorum eurofetil e gitcem görusmeye şimdi ama raporsuz kaca yaparlar bılgınız varmı yardım edin lütfeennn

kızlar ya ben dayanamadım 2.asılamayı yapmadan tüp yapmak ıstıyorum eurofetil e gitcem görusmeye şimdi ama raporsuz kaca yaparlar bılgınız varmı yardım edin lütfeennn

canım ben eurofertilde yaptırmadım ama 4500-5000'den aşağı olacağını sanmıyorum. ilaçların da 1500'den aşağı tutmaz. yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin bence 2. aşılamayı da yaptırıp raporunu çıkar. bu yaptırdığında da tutacak diye bir garanti yok. raporsuz vereceğin parayla raporlu 2 defa denersin. ya da hamile kalırsan çocuğuna harcarsın. inan esas masraf hamile kaldıktan sonra başlıyor. ben ilk denememde hamile kaldım, istanbul tüpte ilaçla beraber hepi topu 2000 lira falan harcadım. ama hamile kaldığımdan beri de kontrolü, ikili testi, 2. düzey ultrasonu bir o kadar harcadım. sgk anlaşmalı özelde doğuracağım, minimum 3000 lira da oraya gider. çocuğun eşyası, mobilyası,puseti, al al bitmiyor, dünya kadar da onlara harcadık. yani aman diyeyim galeyana gelip paranı da çar çur etme.

bende immo arkadaşıma kesinlikle katılıyorum bencede bişey kalmamış. haziran gibi 2. aşılamanı yapıp tüp için rapora başvurursun ve en geç eylül ekim gibi özelde raporlu olarak tüpünü denersin. ben fertilde raporlu denememe rağmen bile 3000-3500 t yi buldu. hele hamile kaldıktan sonra masraflar çok daha artıyor emin ol. bencede 2. aşılamayıda atlatıp tüp için raporunu al derim.

ohh sizin kzıın yetenekli olma ihtimali yüksek en azından genlerinde varmış. eşim sanata kesinlikle karşı değil ama ülke şartlarını göz önünde bulundurunca adam öyle diyor:) gerçi doktor konusunda haklısın ha birde son dönemler dr.lara karşı şiddette arttı( sanatçı olsun en iyi bende menecerliğini yaparım kızımın:)) ama bir şekilde çocukluktan yetiştiricem sanat adına bişeyler yapmasını sağlıycam. inş içinden gelirde isteyerek yapar. evet ya polen alerjisi dedi burnu aktı hapşırdı falan geçen hafta. bu haftada grip oldu hayır olsunda bana geçemse bari( son 3 aylık dönemimde hasta olmak istemiyorum. normalde olsa yanaşırım banada bulaşsın derim bulaşmaz öyle bir yapım vardı hiç grip olmazdım ama şimdi hemen kapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…