Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

valla duygu can hernekadar serbest dense bile ben asla yapamam eşim de istemez. hoş arada soruyor ne olucak halimiz falan diye ama olmaz 9 ay beni unut diyorum :)) sonra da aslında bir sakıncası yokmuş ama ben yine de korkumdan yapamam diye ağzını yokladım yok canım tabiki olur mu öyle şey mikrop filan kaparsın mazallah bişey olur kalsın diyor. en rahatı 4-5 ve 6. aylar sonrasında bence de riskli. zaten benim rahim ağzı yetmezliğim yada erken doğum riskim olabilir o yüzden hiç niyetlenmem. zaten kendim zerre kadar istemiyorum sırf insan eşini düşündüğü için. düşün yani bu durumda bile onları düşünüyoruz. ama o da biraz sıksın dişini. hem belki bu ayrılık bu hasret iyi gelir. doğumdan ve lohusalıktan sonra ihmal etmem ama yani sonra daha ciddi sorunlar olabilir. hani çocuğun o kadar hayatımızı etkilemesine izin vermem. ama arkadaşının eşini anlayamadım yani kadın hamileyken birlikte olmadı diye onu cezalandırmak gibi bişeydir doğumdan sonra yanaşmamak. üstelik kadın artık beni beğenmiyor diye depresyona da girer. asla bunlara mahal vermemek lazım bir de beni beğenmediğini düşünürsem çıldırırım. inşallah kilolarımız çok kalmaz (

kızlar şimdi doktordan geliyorum. çok şükür yine her şey yolunda. doğum için ağustos 10dan itibaren olacak, net tarih son zamanlar belli olur dedi. bu hafta devamlı su gibi bir akıntı gelmişti. renksiz kokusuz bir şeydi. daha doğrusu hani güleceksiniz ama sanki çok hafif klor gibi kokuyordu. epey yoğun geldiğinden endişelenmiştim acaba amniyo sıvısı mı sızıyor dediydim. öyle bir şey yokmuş, hormonalmiş. amniyo sıvı miktarım gayet normalmiş. kızım yine elleriyle yüzünü kapatıp durdu, zar zor 2 tane fotoğraf aldık. annemin demesine göre alnı ve dudakları eşime benziyormuş. ben kimseye benzetemedim:)))

ne güzel herşey yolunda senin de az kalıyor artık canım doğuma bundan sonra tepe taklak gider geçer günler çabucak zaten tatildi gelmeydi gitmeydi derken geçirirsin haziran ayını da temmuzdan sonra da bişey kalmıyor zaten. tam ramazan bayramına denk geliyor. sen hala emre beye devam ediyorsun sanırım. doğumun için central hospital e mi gelecek?

yok ya karısını cezalandırmak değilde adam o işi unuttumu soğudumu gene korkuyormu bilmiyorum. ama şuanki durumları nedir bilmiyorum yaklaşık 3 ay öce böylelerdi sormak lazım bir ara:))

gözün aydın kaç haftalık olmuşsunuz. benimde akıntın geliyor bende aynen senn gibi düşünüyorum acaba amniyo sıvısımı diye ama ben sildiğimde bakıyorum hani su gibimi tutkal gibi açılıyormu. birde işerken acaba çyaptığım çiş mi yoks asumu diyorum aeğer su gidiyorsa nasıl anlarım diye kendi kendime kuruyorum bizimde 15 haziran kontrolmüz vardı doktor olmayacakmış o gün 13 hazirana aldık muayenemizi. bakalı inş. gelişmiş büyümüştr ve her şey yolundadır. gittiğimizde tam 34. haftanın başında olmuş olcam.

evet canım büyük ihtimalle centralda emreyle doğum yaparım. tabi annemler devamlı gel izmirde doğur diyor...

aslında 27. haftadayım ama ultrasonda 28+3 / 28+4 çıkıyor organları. kafatası, beyin, femur, karın çapı falan hep önde. emre bunu 28. hafta sayacağım dedi.
ben akıntının hafiften klor gibi bir kokusu olunca uyuz oldum. hani bildiğin havuz suyu gibiydi:))) ama koyu kıvamlı, kötü kokulu akıntıdan korkcakmışın. böyle renksiz, su gibi akıntıları kaale almıyorlar. sızıntıyı tespit için özel bir pedler var aslında. sanırım normal ped gibi koyuyorsun, amniyoda sızıntı varsa renk değiştiriyor. ama doktora gittiğinde amniyo sıvı miktarın normalse zaten sızıntı yok demektir. yoksa azalırdı. benim de en paranoya yaptığım şey bu amniyo sızıntısı ya da eksilmesi. her gidişimde normal mi diye soruyorum.
bir de ben 28. haftadan itibaren kontroller sıklaşıyor zannediyordum ama emre yine 1 ay sonrasına çağırdı. gerçi seyahat tarihime denk geldiğinden zaten 3 hafta sonra gideceğim. ya da izmirde başka bir doktorda kontrolümü yaptıracağım, bilmiyorum artık, biraz vakit geçsin karar veriririm.
ha bir de yazmayı unutmuşum, kızım 1250 gram civarı olmuş:))))))

Son düzenleme:

NEVİNCİM GÖZÜN AYDINN. bende haftalık gelişimlerini okuyorum.28. haftadan sonra doğanların % 90 ı yaşatılabiliyormuş. bizim bir tanıdık 27. haftada doğurmuştu bebek şimdi yaşında galiba. ama çoook uzun süre küvezde kaldı. allah korusun ama gelecek haftayı atlatırsam içim daha rahat olacak.
o sıvı olayı bendede oldu yaa. aslında iç çamaşırım terlemişim gibi ıslanıyordu bende sürekli peçede koyuyorum. yani sıvımı geliyor yoksa o kısımlarda kilo aldı da terliyor mu ayırt edemiyorum :))
cocuklar hep babaya benzeyecek galiba. bizimkinide eşime benzettik :)

günaydın kızlar nasılsınız? ya havalar ısındı işimiz zorlaşıyor gibi ( bizim evki çok sıcak olmazdı evde bunalıyorum artık ve terlemeyen ben boynum falan sürekli nemli oluyor(( kendi kendime daha şimdiden böyleysek haziarn temmuzda ne yaparım diyorum allah hepimizin yardımcısı olsun .

evet canım büyük ihtimalle centralda emreyle doğum yaparım. tabi annemler devamlı gel izmirde doğur diyor...

kaynanan oraya da gelir kaçarı yok bu sefer de annene çok yük biner canım. ama yine de sen bilirsin tabi başından beri emre bey takip etti doğumuna onun gelmesi daha iyi olur. şimdi aklıma geldi o hastanenin doktoru değil ya doğumdan sonra gidecek mesela birdaha seni görmeye gelecek mi? biliyosun sezeryan da 2 gece yatırıyolar. bunu da konuşmuşsunuzdur heralde.

günaydın canım ya sorma biz şimdiden camları açmaya başladık. ben bile sıkıntıda uyuyamıyorum. işiniz zor cidden kuzenim de ağustos da doğurmuştu. klimanın karşısında yattı valla hep. sen de öyle yapacaksın. yürüyüşlerini sabah 6 da yapacaksın. bir de sıkılırsan gece dışarı çıkacaksın. böyle idare edeceksin

kızlar bişey sorucam size daha erken biliyorum ama ben acaba bebeği hissediyor olabilirmiyim? sırt üstü yattığım ve karnımın gergin olduğu zamanlarda özellikle rahmimin hep aynı yerinde damar seyirmesi gibi böyle pıt pıt bişeyler oluyor. hareketleri değildir belki ama sanki orda diye hissediyorum. olabilir mi?

Oyuncaklar ilkebebe.com

kızlar bebişlerinize hiç oyuncak aldınız mı?
bir anne bana doğumdan sonra hemen çıkamıyorsun oyalamak için bol bol oyuncak al demişti. yani ilk 40 gün için gerekli olmasa da sonrasında lazım olabilir.

elifim o seyirme bende de olmuştu. bende gaz hareketini o sıyırmaları hep acaba bebek hareket ettimi diye düşünüyordum. ama bebeğin hareketi farklı bişey, olduğunda hemen farklı bir durum olduğunu anlayacaksın. bende öyle olmuştu. tam 16+1 iken bir hareket oldu ve bebeğin hareketi olduğunu anladım. değişik bir hareketlenme yani :)

elifim bizim bir şıngırağımız var. hani sallayınca şıngır mıngır ses çıkartan. onun dışında bişey yok. ilk 40 gün değil neredeyse 5 aylık olana kadar gerekli olmuyor emin ol. zaten 3/4 aylık oluncada çıkarız artık, çıkmasak bile eşimize aldırtırız :)

ay evet ya sorma geceleri bir sıkıntı geliyor içimden ateş fışkırıyor giib ha çok sıcak olmasa bile bu sıkıntı oluyor bir kaç akşamdır(

bu arada sezeryanda benimkuzenim ikiz doğurmasına rağmen 1 gece kalmıştı hastanede. anadaolu yakasındaki hastaneler birazda para alabilmek için 2 gece bırakıyorlar.

evet canım o damar seyirmesi bebekmiş. bende bilmiyordum yooo daha hareket falan yok diyordum komşular zaten anlamazsın damar seyirmesi gibi olur dediler. bence seninkide bebişin kıpırtıları.

sağolasın canım. evet bu haftadan sonra her hamilelik haftamız artık bebeğimizin lehine. 28. haftada yaşama olasılıkları ilk defa ciddi boyuta ulaşıyor, 32de temelli kurtarıyorlar. mesela benim eşim 33. haftada erken doğmuş, o zamanlar şimdiki gibi tıbbi olanaklar, kuvöz vs gibi imkanlar olmadığı halde gayet iyi kurtarmış. doğduğunda 2 kilo 100 grammış, şimdiyse çam yarması gibi bir tiptir, hani hiç demezsin bu adam kedi yavrusu gibi minnacık doğan birisiymiş. o yüzden ben şimdi 32. haftayı bekliyorum, onu da atlattımmı oh diyeceğim.
valla ben ne ultrasonda ne de doğduktan sonra bebekleri kimseye benzetemeyen insanlardanım. hatta bence hepsi bir birine benziyorlar. yüz karakteristiklerinin ortaya çıkması 6. ayı falan buluyor. ancak o zaman anneye ya da babaya benziyor belli oluyor. bakalım bizimkilerin de zamanla görürüz ne kadar kime benziyor:))))

ben hiç oyuncak almadım. 1-2 ufak bişey alsammı diye düşündüm amane alabiliri hiç bilmediğim için almadım. zaten bakım ürünleri alıcam tarak,saç fırças tırnak makası, emzik falan alıcam onları aldığımda olmadı oyuncakta bakarım.

amiiinnnnnnn..... sanırım hormonlarımızın da etkisi bana da çok sıcak geliyor. 1 haftadır evin 2 ucunda birer pencere açıyorum, hafif hafif esiyor, öyle oturuyorum. ama dışarılardayken benim de boynum terlediğinden hafiften kızarmış. bir de durup durup aman iyi ki alış verişlerimi bitirmişim diye şükrediyorum. önceden kesinlikle doğru teşhis etmişim, şimdiden böyleyse, haziranda temmuzda o sıcaklarda çarşı pazar falan gezemezmişim.

anladım canım yani şuan zaten kasları çok güçlü değil illaki ileriki haftalarda hissedilen illaki daha güçlü olur.

valla illaki tam olarak bebek hareketi değildir bu ama hep belli noktada damar seyirmesi gibi oluyor ve ben bebeğin orda olduğunu hissediyorum. zira doktor da ultrason aletini hep o noktada tutuyor ordan da çaktım bişiler :) ne olursa olsun seyirmesi bile güzel :)

şu hani böyle ipini çekiyosun da melodiler çalıyo ya muzik falan bebeği sakinleştirmeye yarayabilir 1-2 parça bişey alırsın işte.

kızlar dün bebişe küvet ve filesini aldım. pembenin tonu güzel değildi bizde şeffaf renk aldık. zaten 5-6 ay ancak yıkancak içinde. fiyatıda 12,5 tl filede 4,5 tl. yani ki ne tutturursa o fiyata satıyor bir nayloncuda 18,5 dedi
neyse işte bugün küveti yıkadım hastanede giyeceklerini/giyeceklerimi granül sabunlu suya bastım şimdi makinayı boş ççalıştırıyorum içi temzilensin diye sonra sudaki kıyafetleri çıkarıp atıcam içine. nevin hani sen kısa programda erimiyor dedin ya bende riske atmamak için önce leğende eriteyim dedim sıcak suda eritip öyle bastım suya. anam bir görseniz öyle minnakları evucuk kadarlar:) küçük insan kıyafeti:))

hani siz şimdi 28. haftayı atlatalım yok 32 yi atlatalım diyorsunuz ya benim 31+1 oldu bugün. ama genede ya erken gelirse korkusu var emin olun 32 oluncada hele bir 34 olsun oh çekcem dersiniz. çünkü bende bu durum aynen yaşandı. yok 28 yok 32 şimdi 34-36. haftalar geleyim diyorum:)) ama zaman bir an önce geçsinde haftasında doğsun istiyroum. sanrıım sonlara yaklaştıkça insna dahada sabırsızlanıyor ve bu duurm dahada sıkıcı olmaya başlıyor. zamna çabuk geçsin bebek yeterli kiloya gelsin ve doğsun istiyorsunuz

bizim ilk gebelik olduğu için anlamıyoruz ama o seyirme bebeğin seyirmesiymiş. zaten küçük hareketlerini hissetmen zor. beni 31. hafta benimki minyonmu olca nedir aman aman güçlü değil. pek kibar feyzo bişey olcak. maşallah diyimde doğuncada öyle olsun :))) dün eşim göbüşime yağ sürüyor arada vurmalarını eliyordu ama dün geçişini gördü çok şaşırdı ohoo bu neki deidm içimde yılan var gibi hooop orda oraya geçiyor deidm. evvels günde elini karnıma koydum hep böyle pıt pıt vuran bebiş güçlü bir geçiş yaptı ve korktu benimki :)))))) elini çekti ne o korktunmu dedimde tuhaf oldum diyor. gözleri doluyor 2 duygulu af etsem ağlayacak yani:)

o bahsettiğin oyuncaklar bebeği hipnoz ediyormuş nevin öyle söyledi işin esası banada mantıklı geldi. kendimi bebeğin yerine koydumda o melodide bend hipnoz olurdum heralde:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…