Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Allah korusun yaa bu aralar işten ayrılmayı falan düşünmesin. izne ayrıldığı iyi olmuş, kafası dağılıp dönünce yeniden başlamış gibi hisseder. patronun dediği gibi her işyerinde tatsızlıklar olur. inşallah problemler normale döner.

anı defteri aldığınız iyi olmuş, kızlar butür şeylere düşkün olur. benim defterimde var ama erkekler ne anlar, bir tarafa atıverir, hatta eşi yırtıp atar :) o yüzden belli başlı şeyleri yazıp kendimde tutacam, vermem onlara.
duygucum tam zamanında bütün eksikliklerinizi halletiniz. bundan sonra yapamazdın. ben kapı süsü falan yapmam o yüzden ihtiyaçlarımız bir beşik, prima bez ve kendime ped. acil olan şeyler bunlar. birde hazırlanıp çantaya yerleştirilmesi var. kardeşim 10 gün yok, seyahate çıktılar. o geldiğinde birlikte yaparız artık.

bu eşlerin çektikleri ne yaa. benim eşimde çok sıkıntılı çalışıyor. ama ekmek parası napacaksıın, mecbuuurr :))) eşin hazır izne çıkmışken sizde günübirlik yakın yerlere kaçın. abant size daha yakın. bnallı kayamı neydi orasıda size yakındır. ama orası cok sıcak olabilir. sizin yüksek yerlere gitmeniz lazım :)

elifim senin ayakların erkenden şişmeye başlamış. tuz çok tüketme, bol bol su iç. benim sadece eğitimde 2/3 gün şişti durdu. şuana kadar pek bişey yok ama bundan sonra şişmeye başlar.

folik asit hamilelikte 3 ay kadar içiliyor elifim. sende bırak artık. gerçi benim elevitte de folik var. senin pek ilacın kalmamış.magnezyumu muhakkak sor. BEN HALEN ELEVİT, DEMİR HAPI, magnezyum, progestan, aspirin,clexane kullanmaya devam ediyorum. eleviti ilk başlardan bugüne kadar hep kullandım.

elifim ben anı defteri yazmıyorum. sadece hangi tarihte kacıncı haftada napmışım, gelişmeleri falan yazıyorum. mesela ilk kalp atışını duydugumuz tarih, kaç ml olduğu :) yada ilk hareketi hissettiğim tarih, şeker yüklemesi vs gibi. yoksa duygularımı bende yazmak istemem :)

duygucum sola yatınca kan akışı iyi olduğundan çocuk hareketleniyormuş. benimki öyle sertki, dursun diye pozisyon değiştiriyorum az önce arkadaşım geldi elini karnıma koydu 5/6 kez vurdu. dedim buneki, karnım deniz dalgalanması gibi, bir taraf inip diğer taraf havalarda. dur bende bidahakine aklıma gelirse kameraya çekeyim :)

kızlar arkadaşım şu anda bizim şekerleri yapıyor :) badem şekerli olacak.

valla benimki 2 güncük çıktığı için yapmaz şimdi zaten sabah dalaştık. kahvaltıyı hazırla dedim benden önce uyandı tamam dedi. ben de uyandım sabah namazını falan kıldım kalkamıyorum geceleri. hep beni peşinde istiyor. yok salata tabağı bulamadım. yok peçete ver. ben de etmedim yardım. kızdı. hazırlarım dedin sonuna kadar hazırla dedim bende. peşinde asker gibi dolanmamı istiyosun ne anladım ben öyle kahvaltı hazırlamandan dedim. yumurtayı pişiriyordu bıraktı gitti :)
ben de dedim bir gün bu asabiyetten gerginlikten öleceksin aynı babana benzeyeceksin. germe o zaman beni diyor azcık yardım et. hep ben naz çekiyorum pişirdim koydum çayını döktüm beyimiz buyur dedim rica minnet geldi. şımarıklık yapıyomuşum bile ben.. o dört dörtlük koca ya. başka erkeklerin hiiiiiiiç yapmadığı şeyleri yapıyor. kıytırık süpürge vileda cam silmek üstten falan gibi. çok değerli işler ya bunlar hemen kendini kıymete bindiriyor. ben de astım suratımı. aman izne mizne çıkmasın ya günümüzden hayır gelmez artık. onun heyheyleri 5 dk geçer laf atmaya başlar benim cinlerim se bütün gün tepemde olur. sonra da öğlenden sonra çıkarız gezeriz diyor. bakarız dedim. yatağı düzeltiyordum iş de yapmiyım istiyor. bırak uğraşma buralarla diyor. öyle tepinik çarşafla falan yatar o öylece gece olunca ne olacakkii!!
ben sana ne diyorum Allah boşuna bize bağışlamamız anne olma lütfunu. bunlar sabırsız gergin bencil. bunlardan bi bok olmaz. patronlarının yaptıkları da müstehak.
neyse polanezköy dedin de aslında benim de ihtiyacım var. o daha geçen hafta arkadaşlarıyla manşukiye ye gitti. sonra da kartepe ye çıkmışlar yüksek ya inanılmaz serin yerler.
benzin hariç ne kadar harcanır acaba sen daha iyi bilirsin belki de beraber gideriz :)

bu arada o minnak anı defteri bana yetmez o zaman. bende geçen fertilin broşürlerini faturalarını falan parça pinçik edip attım. transfer zarflarını embriyoskop görüntülerini falan da tutuyorum hala komodinimde. benim de biyere saklamam lazım. bu arada senin doktorun sana reçete falan yazdığı zaman dikkat ettin mi hiç tanı bölümüne ne yazıyor? benimkisi IVF gebelik yazıyor.
ailelerimiz haricinde tüp bebek sürecimizden küçük teyzemin haberi var. büyük teyzem ve çocukları falan bilmiyor kuzenler falan. ama büyük teyzem de hastaneye falan muhakkak gelirler. o süreçte doğum zamanı falan tüp olduğu öğrenilirse hastanede onlara çok ayıp olur diyor küçük teyzem. doktorumu uyarsam mı doğum zamanı ne yapsam?

sola yatınca daha iyi besleniyormuş ya ondandır kan gidiyor demekki kerataya :) valla folik asidi bıraktım. yeter 2 senedir içim dışım folik asit oldu zaten. dinleneyim bari 10 gün. benim doktor ilaca karşı :) hemogramım da iyi. bakalım ne verecek göstermesem mi naapsam biraz demir eksikliği gördü dahiliye doktoru ama ilk aylardan hamilelere kan hapı vermeyi pek doğru bulmuyoruz doktorunuzla görüşün dedi. e 4.5 aylık olucam o zaman vermesi gerekirse verir. benim arkadaşım doğumdan sonra emzirme sürecinde de bir süre folik asit içmişti.
sizin bebek uyanık. artık herşeyi duyuyor biliyorsun dimi. mükemmel bişey. bizimki bile duyuyormuş. 15.20 haftalık bebeğin anne karnındaki yaşantısını izledim video olarak. elini emmek kollarını ayaklarını hareket ettirmek esnemek yutkunmak falan hepsini yapıyor. annenşn kalp sesini ve dış ortam seslerini az da olsa duyuyor. müzik dinletmeyi düşünüyorum :)

valla sonay bununla hiçbiyere gidilmez. sabah sabah gerdi beni. bazen de cidden şımarıkmıyım ben diyorum. herif kalkmış izin gününde bana kahvaltı hazırlıyor. 2-3 bişey istiyor ona da burun çeviriyorum yapacaksan adam gibi yap diye. ama transfer zamanı falan da böyleydi. yatıp uzanmam lazım. tamam ben yaparım diyor. mutfağa gidiyor 2 dk sonra çağırıyor. gel. eeee neden? gel burda otur. ne nerde söyleyecen. asker gibi başında dikilecen. e ben yatamadıktan sonra kalkar kendim yaparım zaten. ne kadar acizler. salata tabağı bulamamış. aç bütün dolapları bak ya dedim. gitmiş minicik tabağa domates salatalık doğramış. ya sonra da sana da iyilik yaramıyor elif yapsın da nasıl yaparsa yapsın diyorum kıyamıyorum zaten iş yerinde daralıyor en iyisi çok uzatmamak.
ayaklarım 1 kere öyle yolda şişti. doktordan sonra viaport a gitmiştik çok yürüdüm orda CA mağazasını ararken. dıştan bi tur atmışızdır viaportu hemde 12 de öğlen sıcağıydı. sonra da 2 saat yolda karşıya geçtik. o zaman şişti işte. birdaha olmadı. bana tuz deme. ben zaten çok tuzsuz tüketirim yemeklerimi de öyle pişiririm zaten :) bu kadar su içmeye de su falan tutmaz heralde vücudum.

elifim aslında yapmaları lazım ama onun yerinede kendini koy. işyerinde huzursuz, sürekli erkenden uyanıp işe gidiyor, bak evde kaldığı günde kalkıp iyi kötü yapmaya çalışmış, bence hiç uzatma, dalgaya vur gitsin :) yada mutfağa bir sandalye at o hazırlarken otur tarif et. bak o zaman seni yanında istemeyecek. eşim mutfağa gidince ben hiç bişey yapmasamda hemen tin tin peşine takılıyorum. adımı kaynana koymuş :) napsa ne etse başına dikilip karışıyormuşum. git içeri kaynana, gitde işimi yapiim diyor :)
ona sinirlendiğin zaman bebeğini düşün mutlu ol. hem o erkek, gerçekten kadınlar gibi temiz, derli toplu olamıyorlar. yinede bak ufak tefekte olsa yapmaya uğraşıyorlar. elde ne kocalar var.. yine bizimkilerden allah razı olsun :))

keşke benimkisi de kaynana git başımdan içeri de işimi yapayım dese ben razıyım :) neyse uzatmadık zaten. o zaten hiç uzatmaz hemen eski haline döner hatta ben hala küsüm derim gelir sarılır öper güler eder beni de yumuşatır.

kızlar bu arada bizim sağlık ocağında da bebeğin kalp atışlarının dinletildiği aletten varmış. eczacı arkadaşıma sordurdum. yarın sabah gideceğim Allahın izni ile. hem kaydımı kendi ebem 3.5 da süt izninden dolayı çıktığı için başka bir ebe yapmıştı. kendi ebemle de tanışırım. bu arada hiç heyecan stres yoktu şimdi gidicem ya yarın sabah stres oldum..

:)))

elifim sağlık ocağından bolca faydalan, dediğim gibi ayda bir kan tahlillerini ve idrar tahlilinide yaptırmayı unutma.

yaarkadaşlar ben bişeyi anlamadım.şimdi infertilite bölümüne gidiyorum rapor için uğraşıyorum şimdi de..aşılama mı tüp bebek mi onu heyet raporu mu belirliyor? ben anlamadım.yoksa kendin mi karar veriyosun?aşılama olcak diye düşünüyorum ama..aydınlatırsanız sevinirim.

senden istenilen tetkiklerin sonucuna göre sorunun ne o tespt edilecek. sorun belli olduktan sonra heyet karar verecek aşılama ya da tüp olacağına. ciddi birşey çıkmazsa aşılama olur. yaş sorunun ve ağır erek faktörü olmadığı sürece genelde aşılama yapıyolar.

onlar karar veriyorlar canım testlerinin tahlillerinin sonucuna göre aşılamamı tüp mü kararlaştırılıyor. eğer eşinde ağır erkek infertilitesi yoksa ve senin tüplerin açıksa muhtemelen yüksek ihtimal hatta aşılama ile başlarsın.

selam kızlar. bu sabah sağlık ocağına gittim ama dinletmedi ebe daha çok küçük dedi 20. haftadan sonra ancak dedi. sonra her ay düzenli gel dinleriz hem de bütün kahlillerini burada yaparız dedi. hevesim kursağımda kaldı boşuna da ufak çaplı stres yaptım. bebiş zaten minik minik seyiriyor sanırım hissettiriyor kendini. Allahın izni ile bişey yoktur inşallah. aşı da 20. haftada gittiğimde yapılacak. ben de artık doktor ve sağlık ocağı kontrollerini 2 haftada bir şeklinde ayarlarım böylece 15 günde bir dinlemiş oluruz bir doktorda bir sağlık ocağında.

çok kıllarmış yaa, o kadar gitmişssin 2 dakika dinletselerdi ölürlermiydi. şimdidende duyuluyor kalp atışı. tembel uğraşmak istemedi demekki. neyse sende daha sonraları gidersin. o zaman mecbur dinletecekler :)

kızlar aldığım süslerin fotosunu mail attım bakarsınız.

duygucumm süslerine bayıldııımmmmmmm. çok güzeller yaa. kapı süsüde süper. normalde ben şeker kapı süsü vs düşünmüyordum ama arkadaşım yapıyor şu anda. ama seninkiler çok güzel tabii. heveslendim şimdi :) o bebekler anahtarlık olarakta kullanılıyormu? başlarındaki yuvarlak metal gibi şeyden olabilir mi diye düşündüm :)

kızlar akşama doktora gidiyorum. bakalım benim remezan ne kadar oldu. gerçi daha bir hafta geçti ama olsun :)) haftayada 32. haftam bitecek. izne çıkmaya hak kazanacam. bakalım sonrasında gelebilecekmiyim.

merhaaba kizlar bisey sormak istiyorum

2li test sonucunda doktor down senduromu riski dusuk dediyse ne demek istemis olabilir kotu bisey mi bilgi verirseniz sevinirim.

ya aslında pek sevmediğim birisiydi ebem tedavi görürken iğne falan vurdurmaya gitmiştim bikaç kere. kanım ısınmamıştı. arkadaşım da doğum yaptı onun da ebesi o. o da pek haz etmemişti gidip gelirken.
ama ötle soğuk değildi. gülümseyerek daha çok minikkk duyulmazkiii falan dedi. bilemiyorum artık. bence duyulurdu canı da istemedi. 20-30 lu haftalarda olsan hani 1-2 gün hissetmedin falan desen neyse öyle dinleriz dedi hatta. yani 20 den sonra çocuk zaten hareketlenecek. ben içimde iyi olduğunu bilecem önemli olan şimdi dinlememdi. sonra da işte ayda bir gelirsin düzenli dinleriz falan dedi. yapacaksalar birşeyi adam gibi yapsınlar. ben bir de idrar tahlilimi götürüp kayıt ettirdiğimle kaldım. konuşmadı pek zaten notlarını aldı sorun var mı dedi. hayır dedim heveslenmiştim kalp atışları için diye de 2. ye söyledim yani ben olsam gel bir deneyelim derdim. neyse geçti gitti artık. büyüyünce nasılsa dinletecek ama biraz açıkgöz olmak lazım şimdi aklıma geliyor bi denermisin diyebilirdim.
arkadaşın bebeğine de yok aşılarının hepsi yok bugün git yarın gel bilmem ne yapmıştı. onlarda kızmıştı çocuk bu her zaman çıkartamayız olanları vurun diye. ters bi karı.

siz 30 ları devirmenin derdindesiniz ben de 20 olmanın :) Allah bana da o günleri gösterir inşallah. remezan a selam söyle. uslu dursun :)
sen çalışmaya devam etmek istiyorsun sanırım. doktor raporu alabilirsen 37 ye kadar çalışabiliyorsun sanırım.

merhaaba kizlar bisey sormak istiyorum

2li test sonucunda doktor down senduromu riski dusuk dediyse ne demek istemis olabilir kotu bisey mi bilgi verirseniz sevinirim.

bu testlerde risk düzeyi belirleniyor zaten canım. düşük riskli dediyse testinizin sonucu iyi çıkmış demektir. endişe etmene gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…