patronlara kafası bozulmuş ya istifa edecektim yada ize çıkıcaktım diyor ani bir kararla izne çıkmış. hatta patronu öle kolay kolay izinde vermez ama eşimin bozulduğunun farkına varmışta izin için ses çıkarmamış. hatta iş hayatında olur böyle şeyler kaçı gitme giibilerinden de laf etmiş. 1 hafta daha izin hakkı var. zaten doğumda 1 hafta kullancaktı. hani tüm izinlerini bir defada kullandırmıyoar parça parça veriyor. yoğun çalışıyor 1 hafta kafası dağılır en azından.
bimden bebe için bulaşık deterjanında aldım. bizim burdakinde hala var onlardan.
emin önünden süs işinide hallettik. sabah erkenden ordaydık ama çok sıcaktı. eşimdede bende baş ağrısı oldu ve benimki hala geçmedi( dahada bir yere gitmem alışverşe avm dışında. emzik tarak fırça, tırnak makası alayım dedim. havuzluhan çook pahalıydı. yeminle aynı marka ürünler jokerde falan daha uygun en azından karta taksit oluyor. cebimdeki nakiti tüketmiyolar. kapı süsü kuzenim verdi. takı yastığı görümcenin verdiklerinde vardı. biz bugün bir tek o süsleri aldık birde bebeğe anı defteri aldık. gelişimini falan yazıyorsun ya öyle bir defter. yani bebeğe defter ve maget almış olduk eşimede bol bol atlet don alıp döndük. kalan bakım setlerini ise burdan hello baby yada okerden alcam. buarada hava sıcak olmasa vallah yürürmek çok iyi geliyor bana. geçen abanta gittik arabada oturmaktan ve hareketsizlikte ayakalrım davul gibiydi dün evden çıkmadım bir tek yarım saat pazara uğradık tü gün evdeydim ayaklarımın kemikleri ok oldu eşim bile görünce üzüldü. bugün eminönün turladık eve geldim ayaklarım normale dönmüş şiş falan kalmamış :))) genede bu halime şükür kiminin daha 5-6 aylıkken davul gibi oluyor. benimde ço şişer normalde kesin öyle olur diyordum ama valla hamilelikte vücudum beni çok şaşırttı:))
süslerin fotosunu çekip ail atarım bir ara. öyle çok lükse kaçmadım. adetini 1 liradan aldım 50 adet yaptırdım.
benim eşim de ani bir kararla 2 gün yıllık izne ayrıldı:) tabi o cumartesi de çalışmadığı için haftasonu ile birlikte 5 gün dinlenmiş olacak. haftasonu da manşukiye gezisi vardı gitmek istemiyordu ondan da yırtmış oldu. onun müdürü de bozulmuş. neden aniden izne çıkıyorsun gibilerinden. izinler normalde belli herkez yaz başı yazıyor haftasını yapıyor planını. ama gerginler bu ara neden çıkıyorsun diye bile sormadı diyor. bunun müdürünü de çakal bir bayan müdür yardımcısı var eşimle de beraber çalışıyolar hırs küpü ve entrika kraliçesi o dolduruyor eşim başarılı olduğu için. kadın da tavır alıyor eşime. müdür yardımcısına da muhtaçlar cidden iş bitirici bir tip. ellerinde maymun gibi ler yani müdür ve genel müdür yardımıcısı. eşim de konuşmaktan kendini anlatmaktan bıktı yıldı. en iyisi uzaklaşmak dediğin gibi. mutsuz çalışmasına ben de çok üzülüyorum.
eşim de sıcakta gezmeyi sevmez benim de gözüm almaz. yatar evde buralarda dolanırız heralde. abant nasıldı sizin? kaç saat sürüyor yol. benim de daha hiç şişmez ama annemlere giderken yolda şişti. sonra da bebek görmeye gittik orda da uzatamadım davul gibi olmuşlardı. arabada şişiyor nedense. halbuki şuanda da pc de otururken salınık :) sen sabah 6-7 arası en geç 8 de yürüyüş yapman lazım. akşam da güneş batınca. dikkat et kilo sınırını da geçtin :)
ben de sıkıntıdan bim e çıktım. azcık enerjim vardı onu da harcayayım dedim. deterjandan vardı. leke çıkarıcıdan yoktu. daha erken diye almadım. 6 ay evde bekleyecek öyle. daha çok gelir. yada marketlerde dalin in falan var onlardan alırım.
süslerin fotolarını bekliyoruz :)
kızlar ben sanki dün ve bugün bişeyler hissediyorum artık. duygucan seninle tel de konuştuktan sonra da dikkat ettim. gaz geçişi gibi oluyor ama çıkmıyor dedin ya ona baktım da cidden öyle gibi bişey sanırım. bağırsaklarım da çok mu çalışıyor ne bazen o kadar çok gurulduyorlar ki onların sesi ve yeriyle karıştırmak da imkansız öğrendim artık sanırım hangisi gaz hangisi bebek hareketi.
pazartesi günüydü öğlen uykudan uyandıktan sonra hala geçmeyen allerjik nezlemden dolayı şiddetli bir hapşırdım. sonra baktım ki göbeğimin üzerinde biryerden biryere pırrrrrrr diye sanki bişey geçti. gaz değildi. o daha içten oluyor. ve yolunu bulup çıkıyor
bu böyle göbeğimin üzerinde gibi oldu.
sonra dün sabah yine kahvaltı hazırlarken hissettim aynı şeyi pıt pıt pıt diye seyiriyor sanki böyle kabarcık çıkması gibi bişey. bugün de yine öğlen güzelik uykumda baya da dalınmışım. göbeğim hiç durmadan içeriden hareketlendi. uykumun arasında ne kadar sürdü bilemiyorum ama baya uzun sürdü 5-10 dk olabilir. seyirme tarzında ard arda oldu hep aynı yerde göbeğimde. bilemiyorum ki o mu ? oysa neden o kadar heyecanlıydı ? çok hızlı attı hep. bu kadar çok hareket etmeleri yer bolluğundan dolayı normal sanırım. biz gezerken ayaktayken suyun içinde sallandıkları için hep uyurlarmış. ne zamanki uykuda yada oturunca hareket kesilince uyanıp hareketlenirlermiş. herhalde anne kalk artık beni gezdir demek istedi. kalkınca kesildi :)
yani bu kadar çok konuşmasak tarifleri falan okuyup nasıl hissedildiğini bilmesem ayırt etmek çok zor anneme de sordum e 4 aylık oldun artık evet o dedi. daha sonraları daha çok hissedeksin ama şimdilik seyirme gibi olur dedi.
inşallah kontrolümüz de iyi geçer çok özledik onu. sonra da sağlık ocağında kalp dinlemeye başlarsak hareketleri de kuvvetlenir. sanırım daha çabuk geçer günler.
bu arada doktora tetanoz aşısını sorucam.
kızlar bir de doktorum bana 13. haftada en son gittiğimizde folik asit elindeki kutu bitene kadar iç sonra bırak demişti. ama ben folbiol ü daha yeni almıştım içinde 30 tane vardı. hala içiyorum. eşim de bırak artık fayda sağlamaz böbreğine zarar diyor. 5 tane de olsa kaç tane kaldıysa iç ve bırak dedi demekki artık yeterli dedi. doğru sanırım. içmekten de çok sıkıldım fazlası da zarar olmasın bunu?
o zaman aspirin ve progestan haricinde hiç ilacım kalmıyor. bir de tiroid hapı. bakalım bu gidişimde ne verecek? kalsiyum ve magnezyum sandozları da soracağım.
kız duygu anı defteri dedin de aklıma geldi ben de istiyorum öyle bişey. evde bir ajanda var bazen de dikkat çekmesin ona yazarım diyorum hem bizim hikayelerimiz uzun biliyosun anı defteri olunca göze batar saklasam da biri bulur okur falan :)
ama kara kaplı bir ajanda da hiç uygun değil yani :)
ben hamileliğimin başından beri yazmak istiyorum. ama yapamıyorum nedense. içim boşalmış gibi. belki de hatırlamak istemiyorum. aslında anlatmak istiyorum ilerde ona ne kadar zorluklarla sahip olduğumuzu duygularımızı bilsin istiyorum. ama zaman geçince insan unutuyor mu ne? bebeğin sevinci herşeyin önüne geçiyor insan yaşadıklarını hatırlamıyor sanırım. yazmaya kalksam o duyguya giremiyorum nerden başlasam nasıl yazsam bilemiyorum. takılıp kalıyorum. garip bişey :) belki kitabevinde vardır anı defteri bakayım gidince.
evet evet o işte bende bilmiyordum bir arkadaşım bana bu şekilde tarif etmişti baktımki hep aynı gaz geçişi oluyor ve gaz çıkmıyor haa demekki kız doğru söylemiş dedim. hani o arkadşım bu şekilde tarif etmese bende anlamıycaktım:))) artıkın 2. bebelerde daha net anlarız. cahil olmakta böyle bişey işte. benim bebe sakn ya dün inanılmaz oynadı eşim gözlerini pörtletti anaaa napıyor dedi. hatta kameray çekcekti yakalayamazsın dedim. birde eşime seslenince bak bak deyince duruyor. bende artık eşimde yapılan büyüük hareketleri görsün diye eşime dokunuyorum bak diye.hatta şiiiişşştt ses yapma diyorum yani konuşmadan bebek duymasın diye ona oyun yapıp babasına gösteriyorum yoksa gösterdiğimi anlayınca duruyor:) düşünki ben bile neredeyse adam akıllı şu son zamandalar hahh bebek var der oldum. bu arada dedğin gibi ayaaktayken anlamıyorsun nezmanki uzanıyorsun ozma anlaşılıyor. hatta bak dene sol yanına uzan biraz bekle oynaşıyor heralde sıkıştırma beni sırt üstü uzanmı dyor neyse daha bir hareket oluyor. elim karnımda ağırlık yapıncada vuruyor yani sıkıntıya gelemiyolar:))
folik asidide bırak bu defa fazla gelir zararı olmasın. zaten biz amilelikten çok önce başlamıştık. öyleki nasl olsa olmuyor deyip ara ara içmeye başladık. sende bırak artık varsın yarım kalsın. sana elevit verecek zaten onun içindede folik olacak. her doktor illaki elevit veriyor. hani kimi kan hapı yada balık yağı vermiyor ama eleviti her doktr veriyor. daha çok sıkılcan içmektn bari 1-2 haftada olsa foliki bırakta dinlen. benim doktor doğumdan sonrada bunları kullancan toparlamana yardımcı olcak deyip duruyor. bakalım daha ne kadar kullancam((
senin eşininde izne çıkması iyi olmuş en azından işteki olaylar soğur gittiğide kaldığı yerden devam eder. bizimki direkt patronlarla muhatap arada müdür falan yok. hani bir oaly olduğunda direkt patrona kendini ifade ediyor. patronlarda bazen ne dediğini bilmiyor kalkıp muhasebe müdürünü sahadaki şantiye formeniyle kıyaslamış. ertesi gnde çağırıp ayrı ayrı konuşmaya çalışıyolar. valla daha öncede başlarına muhasebe müdürüyle oynamak her zaman risktir ama akıllanmamışlar belliki. yaptıkları bütün illegel işleri devlet kurumlarına bir soyledimi salaklar biter ama burunlarından kıl aldırmyolar. sizde kısa mesafelere gidersiniz. abant yaklaşık 2,5 -3 saat sürüyor. ama bence oraya ya grup halinde gitmek gerek yada ne bilim kışın dahamı güzel olur gibi geldi. aman aman yapılcak bişey yok. yada ben artık gttiğm yererden keyif alamıyorum( bu hafta sonuda polonezköye gidicez sürekli gittiğimiz yer dyorum ama bu defa konaklama yapıp dinlenmeyi düşünüyoruz bakalım olursa 2 günde böyle geçircez. bu arada evde diye iş programı yaptım dün açık balkonu yıkattım camını sildi. sonrada banyoyuyu tepeden tırnağa dezenfekte ettik bol suyla. bugünde camların çamurunu alıp süpürge açıp yerleri silcez. artık doğuma kadar götürür beni diyorum:))
anı defteri olayına gelince benimde planlarım arasında bir deftere en aştan herşei yazmaktı. sonra olmaz dedim tüp sürecini yazmma gerek yok ilerde anlatırım dedim:)) birilenin eline geçmesin. hatta hastanee raporlarımı. fertilin imzalattığı dondrulmuş embriyo belgeler falan hepsini sandığa gizliycem şu an çalışma odasında. sonrada dediğin gibi bütün bunları düşünürken ne yazayımki oldum 1 satır bişey bile yazmadım. inanırmısın ilk kalp atışını ne zman duydum. ilk tekmesini ne zman hissettim bilmiyorum bile:)) bu anı defteri dediğim şeyde işte matrak şeyler var. işte annem adım bu olsun dedi, babam bu olsun dedi ama benm bu oldu. ilk doğduğumda annem beni şuna benzetti bababm buna benzetti ama ben kendime benziyorum. ilk tekmeyi şu tarihte, ilk kalp atışımı bu tarihte duydular gibi. şeyler yazıyor. en arkadada notlar var. onunda fotosunu atarım. ama kitapçılarda bu gibi defterler 30 liradan aşağı değil ben 18 liradan indirip 15 e aldım. ki tesadifen gördüm bilinçli arayıpta almadım. zate x bir sokaktan geçerken gördüm. resimler falanda yapıştırıyosun. çok kalın bir şey değil. resmini çekerim bulabilirsen alırsın benzerinden. bakalım aldım ama ne kadar yazarım hatta dedim eşime sen yazarsın. niyeyse ilk andan itibaren yazacaktım ama oda olmadı dediğin gibi. yani içimden gelmedi yazmak(
evet evet o işte bende bilmiyordum bir arkadaşım bana bu şekilde tarif etmişti baktımki hep aynı gaz geçişi oluyor ve gaz çıkmıyor haa demekki kız doğru söylemiş dedim. hani o arkadşım bu şekilde tarif etmese bende anlamıycaktım:))) artıkın 2. bebelerde daha net anlarız. cahil olmakta böyle bişey işte. benim bebe sakn ya dün inanılmaz oynadı eşim gözlerini pörtletti anaaa napıyor dedi. hatta kameray çekcekti yakalayamazsın dedim. birde eşime seslenince bak bak deyince duruyor. bende artık eşimde yapılan büyüük hareketleri görsün diye eşime dokunuyorum bak diye.hatta şiiiişşştt ses yapma diyorum yani konuşmadan bebek duymasın diye ona oyun yapıp babasına gösteriyorum yoksa gösterdiğimi anlayınca duruyor:) düşünki ben bile neredeyse adam akıllı şu son zamandalar hahh bebek var der oldum. bu arada dedğin gibi ayaaktayken anlamıyorsun nezmanki uzanıyorsun ozma anlaşılıyor. hatta bak dene sol yanına uzan biraz bekle oynaşıyor heralde sıkıştırma beni sırt üstü uzanmı dyor neyse daha bir hareket oluyor. elim karnımda ağırlık yapıncada vuruyor yani sıkıntıya gelemiyolar:))
folik asidide bırak bu defa fazla gelir zararı olmasın. zaten biz amilelikten çok önce başlamıştık. öyleki nasl olsa olmuyor deyip ara ara içmeye başladık. sende bırak artık varsın yarım kalsın. sana elevit verecek zaten onun içindede folik olacak. her doktor illaki elevit veriyor. hani kimi kan hapı yada balık yağı vermiyor ama eleviti her doktr veriyor. daha çok sıkılcan içmektn bari 1-2 haftada olsa foliki bırakta dinlen. benim doktor doğumdan sonrada bunları kullancan toparlamana yardımcı olcak deyip duruyor. bakalım daha ne kadar kullancam((
bu eşlerin çektikleri ne yaa. benim eşimde çok sıkıntılı çalışıyor. ama ekmek parası napacaksıın, mecbuuurr :))) eşin hazır izne çıkmışken sizde günübirlik yakın yerlere kaçın. abant size daha yakın. bnallı kayamı neydi orasıda size yakındır. ama orası cok sıcak olabilir. sizin yüksek yerlere gitmeniz lazım :)
elifim senin ayakların erkenden şişmeye başlamış. tuz çok tüketme, bol bol su iç. benim sadece eğitimde 2/3 gün şişti durdu. şuana kadar pek bişey yok ama bundan sonra şişmeye başlar.
valla sonay bununla hiçbiyere gidilmez. sabah sabah gerdi beni. bazen de cidden şımarıkmıyım ben diyorum. herif kalkmış izin gününde bana kahvaltı hazırlıyor. 2-3 bişey istiyor ona da burun çeviriyorum yapacaksan adam gibi yap diye. ama transfer zamanı falan da böyleydi. yatıp uzanmam lazım. tamam ben yaparım diyor. mutfağa gidiyor 2 dk sonra çağırıyor. gel. eeee neden? gel burda otur. ne nerde söyleyecen. asker gibi başında dikilecen. e ben yatamadıktan sonra kalkar kendim yaparım zaten. ne kadar acizler. salata tabağı bulamamış. aç bütün dolapları bak ya dedim. gitmiş minicik tabağa domates salatalık doğramış. ya sonra da sana da iyilik yaramıyor elif yapsın da nasıl yaparsa yapsın diyorum kıyamıyorumzaten iş yerinde daralıyor en iyisi çok uzatmamak.
ayaklarım 1 kere öyle yolda şişti. doktordan sonra viaport a gitmiştik çok yürüdüm orda CA mağazasını ararken. dıştan bi tur atmışızdır viaportu hemde 12 de öğlen sıcağıydı. sonra da 2 saat yolda karşıya geçtik. o zaman şişti işte. birdaha olmadı. bana tuz deme. ben zaten çok tuzsuz tüketirim yemeklerimi de öyle pişiririm zaten :) bu kadar su içmeye de su falan tutmaz heralde vücudum.
elifim aslında yapmaları lazım ama onun yerinede kendini koy. işyerinde huzursuz, sürekli erkenden uyanıp işe gidiyor, bak evde kaldığı günde kalkıp iyi kötü yapmaya çalışmış, bence hiç uzatma, dalgaya vur gitsin :) yada mutfağa bir sandalye at o hazırlarken otur tarif et. bak o zaman seni yanında istemeyecek. eşim mutfağa gidince ben hiç bişey yapmasamda hemen tin tin peşine takılıyorum. adımı kaynana koymuş :) napsa ne etse başına dikilip karışıyormuşum. git içeri kaynana, gitde işimi yapiim diyor :)
ona sinirlendiğin zaman bebeğini düşün mutlu ol. hem o erkek, gerçekten kadınlar gibi temiz, derli toplu olamıyorlar. yinede bak ufak tefekte olsa yapmaya uğraşıyorlar. elde ne kocalar var.. yine bizimkilerden allah razı olsun :))
keşke benimkisi de kaynana git başımdan içeri de işimi yapayım dese ben razıyım :) neyse uzatmadık zaten. o zaten hiç uzatmaz hemen eski haline döner hatta ben hala küsüm derim gelir sarılır öper güler eder beni de yumuşatır.
kızlar bu arada bizim sağlık ocağında da bebeğin kalp atışlarının dinletildiği aletten varmış. eczacı arkadaşıma sordurdum. yarın sabah gideceğim Allahın izni ile. hem kaydımı kendi ebem 3.5 da süt izninden dolayı çıktığı için başka bir ebe yapmıştı. kendi ebemle de tanışırım. bu arada hiç heyecan stres yoktu şimdi gidicem ya yarın sabah stres oldum..
yaarkadaşlar ben bişeyi anlamadım.şimdi infertilite bölümüne gidiyorum rapor için uğraşıyorum şimdi de..aşılama mı tüp bebek mi onu heyet raporu mu belirliyor? ben anlamadım.yoksa kendin mi karar veriyosun?aşılama olcak diye düşünüyorum ama..aydınlatırsanız sevinirim.
yaarkadaşlar ben bişeyi anlamadım.şimdi infertilite bölümüne gidiyorum rapor için uğraşıyorum şimdi de..aşılama mı tüp bebek mi onu heyet raporu mu belirliyor? ben anlamadım.yoksa kendin mi karar veriyosun?aşılama olcak diye düşünüyorum ama..aydınlatırsanız sevinirim.
selam kızlar. bu sabah sağlık ocağına gittim ama dinletmedi ebe daha çok küçük dedi 20. haftadan sonra ancak dedi. sonra her ay düzenli gel dinleriz hem de bütün kahlillerini burada yaparız dedi. hevesim kursağımda kaldı boşuna da ufak çaplı stres yaptım. bebiş zaten minik minik seyiriyor sanırım hissettiriyor kendini. Allahın izni ile bişey yoktur inşallah. aşı da 20. haftada gittiğimde yapılacak. ben de artık doktor ve sağlık ocağı kontrollerini 2 haftada bir şeklinde ayarlarım böylece 15 günde bir dinlemiş oluruz bir doktorda bir sağlık ocağında.
kızlar aldığım süslerin fotosunu mail attım bakarsınız.
çok kıllarmış yaa, o kadar gitmişssin 2 dakika dinletselerdi ölürlermiydi. şimdidende duyuluyor kalp atışı. tembel uğraşmak istemedi demekki. neyse sende daha sonraları gidersin. o zaman mecbur dinletecekler :)
duygucumm süslerine bayıldııımmmmmmm. çok güzeller yaa. kapı süsüde süper. normalde ben şeker kapı süsü vs düşünmüyordum ama arkadaşım yapıyor şu anda. ama seninkiler çok güzel tabii. heveslendim şimdi :) o bebekler anahtarlık olarakta kullanılıyormu? başlarındaki yuvarlak metal gibi şeyden olabilir mi diye düşündüm :)
kızlar akşama doktora gidiyorum. bakalım benim remezan ne kadar oldu. gerçi daha bir hafta geçti ama olsun :)) haftayada 32. haftam bitecek. izne çıkmaya hak kazanacam. bakalım sonrasında gelebilecekmiyim.
merhaaba kizlar bisey sormak istiyorum
2li test sonucunda doktor down senduromu riski dusuk dediyse ne demek istemis olabilir kotu bisey mi bilgi verirseniz sevinirim.
bu testlerde risk düzeyi belirleniyor zaten canım. düşük riskli dediyse testinizin sonucu iyi çıkmış demektir. endişe etmene gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?