ya aslında pek sevmediğim birisiydi ebem tedavi görürken iğne falan vurdurmaya gitmiştim bikaç kere. kanım ısınmamıştı. arkadaşım da doğum yaptı onun da ebesi o. o da pek haz etmemişti gidip gelirken.
ama ötle soğuk değildi. gülümseyerek daha çok minikkk duyulmazkiii falan dedi. bilemiyorum artık. bence duyulurdu canı da istemedi. 20-30 lu haftalarda olsan hani 1-2 gün hissetmedin falan desen neyse öyle dinleriz dedi hatta. yani 20 den sonra çocuk zaten hareketlenecek. ben içimde iyi olduğunu bilecem önemli olan şimdi dinlememdi. sonra da işte ayda bir gelirsin düzenli dinleriz falan dedi. yapacaksalar birşeyi adam gibi yapsınlar. ben bir de idrar tahlilimi götürüp kayıt ettirdiğimle kaldım. konuşmadı pek zaten notlarını aldı sorun var mı dedi. hayır dedim heveslenmiştim kalp atışları için diye de 2. ye söyledim yani ben olsam gel bir deneyelim derdim. neyse geçti gitti artık. büyüyünce nasılsa dinletecek ama biraz açıkgöz olmak lazım şimdi aklıma geliyor bi denermisin diyebilirdim.
arkadaşın bebeğine de yok aşılarının hepsi yok bugün git yarın gel bilmem ne yapmıştı. onlarda kızmıştı çocuk bu her zaman çıkartamayız olanları vurun diye. ters bi karı.
siz 30 ları devirmenin derdindesiniz ben de 20 olmanın :) Allah bana da o günleri gösterir inşallah. remezan a selam söyle. uslu dursun :)
sen çalışmaya devam etmek istiyorsun sanırım. doktor raporu alabilirsen 37 ye kadar çalışabiliyorsun sanırım.
elifim sizin ordakiler biraz ilgisiz ama dediğin gibi boşver yakında hareketleriyle iyi olduğunu anlayacaksın, o zaman kalp sesinide dinlemeye gerek kalmayacak :)
cuma doktora gittik, herşey normal, 2.100 ağırlığında. doğum tarihi yine öne geldi. 8. ağustos dedi ama daha değişebilir gibime geliyor. dr un söylemesine göre 45 günümüz kaldı :) ben 34.haftaya kadar çalışmak istiyorum yani toplam 3 hafta daha. ondan sonra gelebileceğimi sanmıyorum yaa, yoruluyor insan.
bizim kızlar kayıplara karıştı valla,duygununda az kaldı doğuma. bir kucağına alsaydı. ilk göz ağrımız o :)
bizde bu hafta sonu cocugun odasındaki çekyatı çıkarttık. çok sıkış sıkış olmasın dedik. perdesinide taktık. çok beğendik, hoşumuza gitti. beşik falan gelirse iyice havasına gireriz artık :)
evet yavaş yavaş hazırla odasını sen de. sipariş etmişmiydiniz oda takımını?
bebeğin sağlığı iyi maşallah kilosu da yerinde. ama önden gitse de bence haftasından önce yapma doğumunu. sonra ciğerleri gelişmez falan. çok da yorma kendini. kimisi 37 ye kadar çalışıyor ama bu sıcaklarda zor. 34 iyidir sonrasında hazırlıklarını tamamlarsın sende. ,
nevin 29 unda dönecek. net olsa yazardı geziyordur fellik fellik yunan adalarını :)
duygunun da eşi evdeydi geçtiğimiz hafta bu gün iş başı yapmıştır o da toparlıyordur ortalığı. birazdan gelir.
benim için de günler geçmiyor artık. bebeği merak ediyorum. bu rahim uzunluğu da ölçülecek tekrar. gerginim. ya kısalırsa? dikiş atılacak derseler? yada yine sorun yok derse de sonrasında sorun yaşarsam? artık bebek büyüyecek. 5. ayın sonunda 500 gr olacak sonrasında da hızla kilo alacak. rahimağzına baskı artacak. başka doktora da gitmedim. aklımda hep soru işaretleri var. Allah sonumuzu hayır etsin. önce bir 28. haftayı geçeyim. sonra bebeğim 2,5 kg ı geçsin sonra da 30 ları deviririz inşallah Allahın izni ile.
yok elifim, daha sipariş etmedik ama bizimki hazır olur, yani gelmesini öyle uzun uzadıya beklemeyiz. şimdilik sadece bir klasik beşik siparişi vermeyi düşünüyorum. 195 tl,
tutkubebe.net
elifim hep pozitif düşün herşey güzel olsun, kötü şeyleri aklına getirme. bak 4 ayın bitti bile. doktorlar bir risk görse sana söylerlerdi zaten. hem hamilelik öncesinde kaç doktora gittin hepsi hamileliği taşıyabileceğini söylemişlerdi. ayrıca dikiş atılırsada korkma, nelerden geçtin onumu dert ediyorsun :) en kötü ihtimal ne olabilir , yatman gerektiğini söyleyebilirler buda çok kötü bir durum değil. bir şekilde 28 haftayı doldurdunmu artık hiç korkma, benim bir tanıdığım 26+3 te z. kamilde doğurdu. maşallah cocuk şu anda tosuncuk, cok sağlıklı. 1 yaşını geçti. sen stres yapma zaman bir şekilde geçiyor. yeterki kendini zorlama. benim doktor omzundan yukarıya uzanma, 1 kilo ağırlığndaki şeyleri eğilip kaldırma demişti. sende bu zamanda hiç bir iş yapma kendini zorlama yeter :)
selam kızlar nasılsınız? eşim evdeydi bugün işbaşı yaptı. pek evde durmadık. evdeyken kendi işleri vardı onlar için koşuşturduk tabi bende ona eşlik bu arada ayaklarım çok şişti. hiç böyle olmamıştı. neyse artık bu evdeyim uzanıp dikerim ayakları şişleri indiririm. eşimin evde olması bir bakıma iyi ayaklarımın şişmesi aşısında kötü oldu:)) benimde haftaya konjtrolüm var. bakalım çatı muayenesi sonucu doğum zmanı hakkında bilgi verilcekmi. eğer normal olursa illaki gününün gelmesi ve sancının gelmesi beklenir ha günü dolar ve sancı gelmezse belki sunni sancı olur. belkide haftaya muayeneden sonra sezeryan diycek bakalım görücez. bende artık zamanı gelsinde doğsun istiyorum. bebek hareket etmeyince çok takıyorum neden oynamıyor diye. bazende çok oynuyor büyük hareketler yapıyor ozman seviniyorum ohh oynuyor diye. yani artık takıp durmak istemiyorum. sağlıkla bir doğsn sonra en az bi 20 günlük olsun diycem.
sizler nasılsınız sağlık durumlarınız nasıl. allah kolaylık versin hepimize havalarda iyice ısındı nasıl olcak hiç bilmiyorum. elifimizin işi biraz daha zor olcak gibi. mümkün olduğunca çıkmamak gerek dışarı.
hoşgeldin canım. eşinle birlikte sen de yorulmuşsundur ayaklarını dinlendir istirahat et erkenden gelmesin minik. valla bu hafta çok sıcak olacakmış. aslında dışarı çıkmayınca insan pek etkilenmiyor. biz de eşim evdeyken hep 7 den sonra çıktık akşamları. öyle gezmek daha güzel. serin oluyor güneş batıyor.
aslında son aylarım sıcaklara gelmeyeceği için seviniyorum bende. 5-6 aylarım sıcaklara gelecek evet ama karnım burnumda olmadığı için zorlanmam heralde. sonra da sonbahar geliyor zaten. bebek sağlıklı olsun da 9 ay çıkmamaya bile razıyım valla.
beşikler çok güzel ama seninki hangisi onu anlayamadım canım. ben de yatakodasına böyle bişey alacağım hatta ilk sıradaki beyaz beşik çok güzel öyle bişey olabilir.
ya aslında genel olarak rahatım 3 hafta nasıl geçti anlamadım ama doktor kontrolü yaklaştıkça stres oluyorum bazı şeyler netleşsin istiyorum. bu rahim uzunluğu ölçümleri beni hep gerecek sanırım. ne yaşayacağım bilmiyorum. keşke yatmakla çözüm olsa. geriye dönüşü olmayan kayıp yaşamaktan korkmaya başladım. bakalım doktorum inşallah rahatlatır beni bu gidişimde. sonra 20. haftayı bekleriz. sonra 24 sonra 28. bir 7 aylık olsam onun derdindeyim.
hoşgeldin canım. eşinle birlikte sen de yorulmuşsundur ayaklarını dinlendir istirahat et erkenden gelmesin minik. valla bu hafta çok sıcak olacakmış. aslında dışarı çıkmayınca insan pek etkilenmiyor. biz de eşim evdeyken hep 7 den sonra çıktık akşamları. öyle gezmek daha güzel. serin oluyor güneş batıyor.
aslında son aylarım sıcaklara gelmeyeceği için seviniyorum bende. 5-6 aylarım sıcaklara gelecek evet ama karnım burnumda olmadığı için zorlanmam heralde. sonra da sonbahar geliyor zaten. bebek sağlıklı olsun da 9 ay çıkmamaya bile razıyım valla.
BENİM BEŞİK 205 NOLU KAFES BEŞİK.
elifim stres yapmakta haklısın ama gör bak seninki herşey yolunda gidecek allahın izniyle. ben bile arada korkuyorum, cuma günü doktora gittiğimde şuanda doğsa dedim, oda doğsa dış ortama uyum sağlar ama biz zamanında gelsin diyelim dedi :)) şimdi pazartesi günü yine gidecem. inan içim rahat etsin diye aynı şeyi yine sorabilirim, bu hep böyle sürecek galiba.
valal öyle gecen bebek accayip büyük hareketler yaptı eim tırstı bismillah diyor. korktku dedimki normal bunlar milletinki hep böyle bakma bizmki oynamıyor dedim. ya erken gelemsin zamanını doldursun dedi. benimde şuanki hedefim 38 olmak 38 hafta oldummu ohh diycem 35+4 üz. daha gelmesi için çok erken inş. 38 i dolmuş görürüz.
bu arada ben hala beşik almadım. beğendiğimiz vardı ahşap 300 liraydı ama katlanablen bişey değil. hani şu basitlerden alıp işim bitince katlayabilceğim bişey olsunmu diyorum. annemlerin orda bir yerde vardı linkleri atayımda bakın.
MiradaBaby ocuk Gereleri | Bebek Arabas, Yrte, Dnence, Oyuncak, ocuk Arabas, ocuk Gerecleri, ocuk Deterjan, Oyun Park bu link beşiklerin ana sayfası tüm renkler bu linkte var.
MiradaBaby ocuk Gereleri | Bebek Arabas, Yrte, Dnence, Oyuncak, ocuk Arabas, ocuk Gerecleri, ocuk Deterjan, Oyun Park buda anakucaklı beşik diye geçiyor 2 seçenk var. ana renk yeşil içi mavi ve turuncu olmak üzere 2 seçenek var. eim bunu beğendi 5 kadameli zaten resimlere bakım yaındaki açıklamayıda okursanız anlarsınız. ama bana alçak geldi eğilip kalkmak sorun olur benim için dedim. ama kararsızım. fiyatı 160 ama 150 olurmuş.
MiradaBaby ocuk Gereleri | Bebek Arabas, Yrte, Dnence, Oyuncak, ocuk Arabas, ocuk Gerecleri, ocuk Deterjan, Oyun Park buda yüksek beşik 150 lira altında sepeti var hani oraya bebeğin bezini ıslak mendilini falan koaybilriz. yüksekte eğilmem gerekmez. hani olaki sezeryan olursam zorlanmam eğilmekle. bununda renkleri var kırmızı pembe beyaz falan diğer renklerine bakın.
yani kararsız kaldım beşik için 300 lira vermesemmi bu gibi bişeyler mi alsam 150 liraya epey çeşit bulunuyor buna benzer şeyler. bu marka her yerde var. mirada baby diye geçiyor. sizce ne yapsam beşik konusunu.
biraz küvöz de kalır şimdi doğsa dış dünyaya, kendi başına nefes almaya hemen adapte olamaz ama zamanla düzelir bir sorun kalmaz bence. ama yine de miadında doğsun tabiki bebeklerimiz. zamanında kucağımıza almak nasip olsun.
ben de artık iyiden iyiye cinsiyetini merak ediyorum. artık pembe mi mavi mi neyse biran önce atmak istiyorum kendimi alışverişe. ama ben yine kontrol günü doktor söylemezse sormayı bile unuturum. önce sağlıklı mı gelişimi iyi mi bunlar önemli. ve tabi şu beni geren rahim uzunluğuinşallah herşey yolunda gider.
evet evet zamanında doğsun. burda bir arkadaşın bebeği 32. haftada alınmış, 2 hafta küvezde kalmış. zamanında gelsinler yavrucaklar.
leennn bak bu sefer sakın sormayı unutma, artık bizde merak ediyoruz yani. gitmeden soracaklarını bir kağıda yaz. ben hep böyle yapıyorum. her gittiğimde elimde bir not.. yok akıntı, yok kaşıntı, yok çarpıntı, listesiz gitmiyorum yani :)
pilli veya elektrikli olanı pek sağlıklı bulmuyorum. elle sallanan bişey olsun diyorum. uzun vadeli kullanılabilir.otomatık sallanan beşikde guzel pil le falanda calısıyormus belkı sana faydası olur ama ben ıkısınıde beyendim cok guzeller
günaydın kızlar. duygu can ben altında sepeti olan beşiği beğendim o alınabilir bence. altına da koyarsın işte ıslak mendildi bezdi. kolaylık olurç diğeri yeşil ya beğenmedim. bu beyaz yatakodana daha güzel uyar.
hoşgeldinnn, aman dikkat et kendine bundan sonra bırak kocan tek başına nerelere gidiyorsa gitsin sen takılma artık. doğum yaklaştı iyice, sıcaklar kötü etkilemesin seni.
duygucum biliyorsun bende bu tarz beşikler düşünüyordum ama iç ölçüleri çok küçük yaa. arkadaşımın kzı 53 cm doğdu. bu tarz beşiklerin boyu 60 /70 cm, enleride az.ben çok araştırdım sitede 80 cm yazıyor arayıp konuşuyorum iç ölçüleri ne diye, atıyorum 65 cm diyorlar..sitede 15 kg taşıma kapasitesi diyor ama en boy olmazki. oturur pozisyonda koyarsan 15 kg taşır tabii :)
düşündüm alırsam e 4/5 ay yatırdıktan sonrada odasında yatırmak istemezsem nolcak diyede almaktan vazgeçtim. büyük kararsızlıklar sonrası dün o 205 nolu, 2 kademeli sallanabilen ürünün ücretini havale edip, sipariş verdim.. 60 / 120 cm. haftaya çarşamba kargoya verilecek. olursa olur, baktım olmuyor sandık niyetine, cocugun oyuncak vs leri doldururum :) ama olursada nerde yatarsam onuda yanıma koyarım :)
bebek şekerini maillerinize attım :)
pilli veya elektrikli olanı pek sağlıklı bulmuyorum. elle sallanan bişey olsun diyorum. uzun vadeli kullanılabilir.
bende o açıdan bunu düşündüm ama karar veremedim ahşap mı olsa bu mu olsa dye. malum yatak odası zaten olacak. bakalım bu cumaya doğru mobilyacıyı arıycam üretime girdi haftaya geltircez derlerse bu altı sepetliden alırım. ha bu adamda keleklik yaparsa ahşap türde bişey alırım artık.
sen neden tam takımlı olandan almadınki. içine yorgan yatak vs. alıcan gene hazırların fiyatın bulacak belki geçecek bile. dediğin iç genişlik olayını ben hiç hesaplamadım olmadı bende onun ölçülerini sorayım. dediğin doğru. ama bizim bu baktıklarımızda eşiin beğendiğinin içi küçük olabilir gibi şimdi gözümde canlandırdımda. dediğim gibi bu perşembe cuma mobilyacıyı aıycam yatak odası gelirse uygun fiyatlı beşik alırım 150 liraya. ha yok buda yapmazsa ahsap alırım artık 300 küsür olanlardan.
SWEETY KOPANAKILI BEBE NEVRESİM TAKIMI tesadüfen gördüm nette benim bebeğe aldığım nevresim takımı buydu.
ya ben hep sallanabilen bişey istemiştim, satıcıylada konuştum, bu gayet rahat sallanabilir dedi. beğendiklerim küçük olduğundan alamadım, takımlı olanlarıda rahat sallanamaz diye almadım. rahat sallansında içine yatağını falan alır yaparız artık napalım. eğer sallanabilen bişey olursa cocuk 1-1,5 yaşına kadar rahat yatabilir bunda.olurda odasında yatmazsa rahatlıkla kullanabilirim. 10 gün sonra geldiğinde düşüncelerimi paylaşırım :))
ya fatma şahin açıklama yapmış, doğum izni ekime kalmış(( ammada uzattılar yaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?