çok güzelmiş, sen kaça almıştın. benimde almam lazım.
ikeada da karyola modelleri var beşik boyutunda aslında beşik ama karyola diye yazıyor. eşim link attıda baktım bariz sabit yani sallanmıyor bende istemedim sallanma özelliği olsun yani.
sen o 6 aylık doğum izni olayını unut bence. 1 yılı geçti bu mevzu çıkalı ülkemizde hangi alınan karar hemen uygulamaya giriyorki bu girsin. sen işbaşı yaparsın bebek 1 yaşına gelir o kanun ya yürürlüğe girer ya girmez. 7
bu arada sağlık ocağındaki ebem aradı. hazır bilgileri istiyor:)) doktora yakında gittinmi vs. kan baktırdınmı ok dedim gelimmi baktırmaya:))) alıştılar ya hazra bende kıllığına geleyimmi dedim. gel dedi. kan şekerinede bakarız sonucunuda haftaya doktora gittiğinde götürürsün dedi. birde NST ye girdnmi hiç dedi yok dedim 32. haftadan sonra giriliyormuş. benim doktor hiç sokmadı gidince söylim bari. 38.den sonra kesin sokulması gerekyor zaten dedi. hani bebeğin kalp atışları nasıl kasılmalar varmı bebek onu tolere edebiliyormu nst bunları ortaya çıkarıyormuş..
duygucum kesinlikle sallanabilen bişey al. bugün doğum yapan arkadaşımı aradım, konuştukta çok zor diyor. cocuk çok ağlıyormuş, göğüs uçları kanamaya başlamış, uyusun diye gözlerine bakıyormuşçok üzüldüm. o yüzden biz sallanan beşik alalımda bari çok ağlarsa sallayıveririz.
valla umut fakirin ekmeğidir misali umut edip duruyorum, umudumu kesemiyorum :) aslında dediğin doğru geçen yıldan beri ha bu hafta ha gelecek hafta diye diye kardeşimin bebeği doğduda 7 aylık oldu bile. o yasa halen çıkacak
sizin sağlık ocakları hazrcı, valla ben her ay kan tahlillerimi onlara yaptırıp doktoruma götürüyorum :) doktoruna söylede şu nst ye gir bakalım nasıl bişey :)
eğer göğüsleri yara olduysa şu kalkandan alsa ya. 2 adet kalkan aventin 19 lira. her yerde var. arkadaşım valla çocuğunu onlar büyüttü 8 aylık. 1-2 aydır kalkan kullanmıyor. onunda kızının dişleri çıkmış geçen ısırmış memesini nasıl canım yanıyor diyor. evde açık geziyormuş öyle bir sızıki anlatamam diyor. ince et ya hassas olur tabi.
bu arada eşim mobilyacıyı aramış boyanıyor bu hafta sonuna doğru getirmeyi düşünüyoruz demiş. bakalım gelirse nasıl bişey olcak görcez. buda epe hızlı yaptı insan acaba nasıl bişey oldu salla pati olmaz inş. diyorum. inş gel git olmaz da beğeniriz adamalrada güzel yapmış olsun.
bende bu arada nette lohusa şerbeti yapmayı ve sunum şekillerine bakıyorum. evdeki malzemelerden sunum yapmayı düşünüyorum hani gidip özel bardak vs. almayım diyorum. evde zaten minik bir nişan tepsim var. minikte bardaklarım var. onlara birer pembe kurdela takıp süslerim yaptığımda resmini atarım size fikir verirsiniz olmuş yada olmamış eksiklerine bakar yönlendirirsiniz.
E sonaycan şekerler bana yine gelmemiş cancağızım:)
Ben senin beşiği beğendim hem iki kademeli büyüse bile yatar. Odasında yatmazsa bunda baya uzunca bir müddet yatar hatta oyun parkı olarak da kullanabilirsin emekleyince ayaklanırlen falan alt kademesine ayarlarsın al sana oyun bahçesi
Valla önce yaşadığını göreyim bebişimin ki inşallah yaşıyordur minik minik seyiriyor çünkü sonrasında sorucam bende cinsiyetini inşallah öğrenir o heyecanı da yaşarız.
Duygucum odanın boyanıyor olması güzel sallapati olmamıştır elinde iş yoktur direk başlamıştır i şallah güzel bişey çıkar ortaya. Yalnız hemen yerleştirebileceğini sanmıyorum boyası 2-3 haftada anca kurur ve kokusu geçer. Nevresimi çok beğendim unnado nun sitesinde de bu fiyata indirime girmişti. Sonaycan sen bak istersen.
Beşik için de sonayın söylediklerini düşün bunların iskeleti demir oluyo sağlam olmayabilir bence git yakından gör ayrıca sizin bebe de boylu olabilir odasına alıştıramazsan 6 aydan sonra yatmak da zorlanabilir. En güzeli ahşap bence..
Ha bir de bu nevresim takımları standart mı oluyor her beşiğe uyuyormu?
bugün arayıp arkadaşıma söyliyim, ama göğüs ucunda bişey varken cocugun sütü çekmesi zor olmazmı acaba. neyse alsın denesin bakalım.
allahtan bu mobilyacınız hızlı çıktı, kaça yaptırıyorsunuz, inşallah içinize sinen bişey gelir duygucum.
lohusa şerbeti galiba aktarlarda satılıyor, ben yapmayı düşünmüyorum ama izne çıktığımda fikrim değişir mi bilmem. birde beni siz yoldan çıkartıyorsunuz kardeşim :))) yapıyosunuz yapıyosunuz bir bakıyorum fikir banada sıcak gelmeye başlıyor ve sizden önce yapıvermiş oluyorum :)) ama güzel oluyor yaa, mesela cocuk odası düşünmüyordum sonra bir perde bile içimizi ısıttı, eşim bile beni heyecan bastı diyor :)
duygucum gelecek beşiğe yatağımız geldi. 60*120 döşek. bir yorgana ihtiyacım var ama havalar soğuyunca lazım olacak bişey. ekim kasımda kalın battaniyesi yeterli olur sanırım. birde nevresim takımı cocuk bezi vs.zaman yaklaştıkça heyecan basıyor, seni düşünemiyorum bile :)
dur tekrar yolliyim, niye gitmiyorki .yanlış yazıyorum galiba.
bu beşiği aynı düşüncelerle aldım, diğerleri çok güzeldi ama kullanım acısından bunu tercih ettim.
elifim ben ne zaman doktora gideceğini unuttum, kaç günün var daha.merak etme inşallah herşey yolundadır. dualarım seninle.
ben ne karnıma ne göğsüme hiç bişey kullanmıyorum, karnıma 3/4 kez badem sütü sürdüm onuda bıraktım. artık ne olursa şansıma. ya 20 dk emzirmek çok değilmi elifim yaa. normalde 5 bilemedin 10 dakika emebiliyorlar, 20 dakika emerse ben öldüm zaten :)
E sonaycan şekerler bana yine gelmemiş cancağızım:)
Ben senin beşiği beğendim hem iki kademeli büyüse bile yatar. Odasında yatmazsa bunda baya uzunca bir müddet yatar hatta oyun parkı olarak da kullanabilirsin emekleyince ayaklanırlen falan alt kademesine ayarlarsın al sana oyun bahçesi
Valla önce yaşadığını göreyim bebişimin ki inşallah yaşıyordur minik minik seyiriyor çünkü sonrasında sorucam bende cinsiyetini inşallah öğrenir o heyecanı da yaşarız.
Duygucum odanın boyanıyor olması güzel sallapati olmamıştır elinde iş yoktur direk başlamıştır i şallah güzel bişey çıkar ortaya. Yalnız hemen yerleştirebileceğini sanmıyorum boyası 2-3 haftada anca kurur ve kokusu geçer. Nevresimi çok beğendim unnado nun sitesinde de bu fiyata indirime girmişti. Sonaycan sen bak istersen.
Beşik için de sonayın söylediklerini düşün bunların iskeleti demir oluyo sağlam olmayabilir bence git yakından gör ayrıca sizin bebe de boylu olabilir odasına alıştıramazsan 6 aydan sonra yatmak da zorlanabilir. En güzeli ahşap bence..
Ha bir de bu nevresim takımları standart mı oluyor her beşiğe uyuyormu?
Kızlar bu arada göğüsleriniz için krem kullanmaya başlasanız iyi olur aksi halde sizinde kanar. Unnado.com da lansinoh marka göğüs ucı kreminde indirim var bence alın duygucan doğuma 1 ay kala gimde 3-4 kere kullansam iyi olır memebaşını besliyomuş kuzenim öyle dedi.
Gerekirse kalkan kullanırsınız. Bir de doğum koçu ayşe öner in dediği ill doğduğu gün öyle bebeği saatlerce emzirmel ertesi güne tahrii olmuş ve emziremi ek hale gelmiş göğüslerle uyanmaya sebep oluyormuş. İlk gündem göğüsleri fazla hırpalama ak gerek sanırım. Çünkü bebeğin midesi ceviz kadar ış ve hemencik sütle dolarmış zaten fazlası yemek borusuna dolar o da kusmasına sebep olurmuş.
En fazla 20 dk sağ 20 dk sol göğüs emzirin kopamoyorsa memeden siz ayırın emzik verin diyor. Çok emzirirseniz yara olması kaçınılmaz. Ayrıca ara sıra mama vermenizin bir sakıncası da olmaz bence. Süt gelene kadar aç kalmaması için.
şimdi yorgan zaten kullanamazsın çocuk pişer. kışa doğruda annelerden biri yapar bir yorgan. olmadı elyaf bebe yorganı alırsın. yatağı kaç liraya aldınız. bizde beşik aldığımızda gerekebilir. biz mobilya takımını 2750 ye aldık. 250 kapora vermiştik 2500 ü 8 e bölcekler karta. bakalım illaki güzeldir. ne bilim heyecan yokda aşırı br korku var bende zman bir an evvel geçsin ebbek sağlıkla doğsun istiyorum. havalarda sıcak oldu ya ondan sebep bebek doğsun büyüsün istiyorum. valla gün geçtikçe endişelerim artıyor.bugün arayıp arkadaşıma söyliyim, ama göğüs ucunda bişey varken cocugun sütü çekmesi zor olmazmı acaba. neyse alsın denesin bakalım.
allahtan bu mobilyacınız hızlı çıktı, kaça yaptırıyorsunuz, inşallah içinize sinen bişey gelir duygucum.
lohusa şerbeti galiba aktarlarda satılıyor, ben yapmayı düşünmüyorum ama izne çıktığımda fikrim değişir mi bilmem. birde beni siz yoldan çıkartıyorsunuz kardeşim :))) yapıyosunuz yapıyosunuz bir bakıyorum fikir banada sıcak gelmeye başlıyor ve sizden önce yapıvermiş oluyorum :)) ama güzel oluyor yaa, mesela cocuk odası düşünmüyordum sonra bir perde bile içimizi ısıttı, eşim bile beni heyecan bastı diyor :)
duygucum gelecek beşiğe yatağımız geldi. 60*120 döşek. bir yorgana ihtiyacım var ama havalar soğuyunca lazım olacak bişey. ekim kasımda kalın battaniyesi yeterli olur sanırım. birde nevresim takımı cocuk bezi vs.zaman yaklaştıkça heyecan basıyor, seni düşünemiyorum bile :)
bende göbüşüme şuara bişey sürmüyorum önceden düzenli sürüyordum. hava sıcak olunca iyice vıcık vıcık oluyor diye sürmüyprum.dur tekrar yolliyim, niye gitmiyorki .yanlış yazıyorum galiba.
bu beşiği aynı düşüncelerle aldım, diğerleri çok güzeldi ama kullanım acısından bunu tercih ettim.
elifim ben ne zaman doktora gideceğini unuttum, kaç günün var daha.merak etme inşallah herşey yolundadır. dualarım seninle.
ben ne karnıma ne göğsüme hiç bişey kullanmıyorum, karnıma 3/4 kez badem sütü sürdüm onuda bıraktım. artık ne olursa şansıma. ya 20 dk emzirmek çok değilmi elifim yaa. normalde 5 bilemedin 10 dakika emebiliyorlar, 20 dakika emerse ben öldüm zaten :)
lohusa şerbeti kırmızı bir şeker var. kızamık şekeri diye de bilinir. ondan yapılıyor diye biliyorum. duygucan doğurmadan önce bir dener. olursa da evde yapan birisi olur. ben de ekstra bardak almayı düşünmüyorum. gerçi minik bardaklar hoş olur da vitrinim de tonla bardak takımı var kadehleri kullanabiliriz sürahisiyle birlikte bu iş için. ağzına kadar değil de yarım doldurursun olur biter. işe yarasınlar bari.
sonaycan sen de yap tabi ilk mürüvetiniz. insanın hoşuna gidiyor. ayrıca şimdi çalışıyosun ama işten çıkınca kendine uğraşıcak bişeyler arayacaksın. bu arada beşiğin fiyatına bakmadım ama beşik+yatak+nevresim takımı kaç liraya malolucak bu beşik size yazarsan sevinirim. benim yatakodamda bu kadar büyük yer yok ama oval beşiklerle kıyaslarım çok bişey farketmiyorsa böyle bişey de alabilirim. zamanla süslü tüllü beşikler bana da mantıksız gelmeye başlıyor da..
yanlış yazıyosundur soyadımı :) ama geldi şimdi baktım süperler valla. çubuklu falan çok beğendim. güle güle dağıt sevdiklerine :) ben cumartesi günü gidicem bugünü saymazsak 2 günümüz kaldı. bugünki hamilelik takvimimde bebek hareketleri için kanat çırpınması gibi yazıyor. tam da o şeyi hissediyorum. eğer hissetmeseydim zor geçerdi bu son 10 gün. inşallah iyidir bebişim. bugece kız bebek gördüm rüyamda. doğum yapmışım yüzünü gördüm. aynı bana benziyor renkli gözlü sarı saçlı aynı benim bebekliğim. daha önceki rüyamda da doktorum bana ultrasonla bakıp erkek bebek dedi. rüyalarımda da bir öyle bir böyle çıkıyor bakalım hangisi çıkacak :)
valla bebek zaten 20 dk boyunca sürekli çekmez ki yorulur bırakır dinlenir sonra yeniden çeker. o yüzden uzun değil. ama emmesine göre süreyi kendin ayarlarsın.
benim karnım ara sıra kaşınıyor ama düzenli olarak kullanmak çok zor geliyor daha yaaa, nemlendirici vücut lossyonu kullanıyorum şimdilik. esince badem sütü sürüyorum karşık yani :)
lohusa şerbeti kırmızı bir şeker var. kızamık şekeri diye de bilinir. ondan yapılıyor diye biliyorum. duygucan doğurmadan önce bir dener. olursa da evde yapan birisi olur. ben de ekstra bardak almayı düşünmüyorum. gerçi minik bardaklar hoş olur da vitrinim de tonla bardak takımı var kadehleri kullanabiliriz sürahisiyle birlikte bu iş için. ağzına kadar değil de yarım doldurursun olur biter. işe yarasınlar bari.
sonaycan sen de yap tabi ilk mürüvetiniz. insanın hoşuna gidiyor. ayrıca şimdi çalışıyosun ama işten çıkınca kendine uğraşıcak bişeyler arayacaksın. bu arada beşiğin fiyatına bakmadım ama beşik+yatak+nevresim takımı kaç liraya malolucak bu beşik size yazarsan sevinirim. benim yatakodamda bu kadar büyük yer yok ama oval beşiklerle kıyaslarım çok bişey farketmiyorsa böyle bişey de alabilirim. zamanla süslü tüllü beşikler bana da mantıksız gelmeye başlıyor da..
yanlış yazıyosundur soyadımı :) ama geldi şimdi baktım süperler valla. çubuklu falan çok beğendim. güle güle dağıt sevdiklerine :) ben cumartesi günü gidicem bugünü saymazsak 2 günümüz kaldı. bugünki hamilelik takvimimde bebek hareketleri için kanat çırpınması gibi yazıyor. tam da o şeyi hissediyorum. eğer hissetmeseydim zor geçerdi bu son 10 gün. inşallah iyidir bebişim. bugece kız bebek gördüm rüyamda. doğum yapmışım yüzünü gördüm. aynı bana benziyor renkli gözlü sarı saçlı aynı benim bebekliğim. daha önceki rüyamda da doktorum bana ultrasonla bakıp erkek bebek dedi. rüyalarımda da bir öyle bir böyle çıkıyor bakalım hangisi çıkacak :)
valla bebek zaten 20 dk boyunca sürekli çekmez ki yorulur bırakır dinlenir sonra yeniden çeker. o yüzden uzun değil. ama emmesine göre süreyi kendin ayarlarsın.
benim karnım ara sıra kaşınıyor ama düzenli olarak kullanmak çok zor geliyor daha yaaa, nemlendirici vücut lossyonu kullanıyorum şimdilik. esince badem sütü sürüyorum karşık yani :)
şimdi yorgan zaten kullanamazsın çocuk pişer. kışa doğruda annelerden biri yapar bir yorgan. olmadı elyaf bebe yorganı alırsın. yatağı kaç liraya aldınız. bizde beşik aldığımızda gerekebilir. biz mobilya takımını 2750 ye aldık. 250 kapora vermiştik 2500 ü 8 e bölcekler karta. bakalım illaki güzeldir. ne bilim heyecan yokda aşırı br korku var bende zman bir an evvel geçsin ebbek sağlıkla doğsun istiyorum. havalarda sıcak oldu ya ondan sebep bebek doğsun büyüsün istiyorum. valla gün geçtikçe endişelerim artıyor.
akşam lohusa tepsisini süsledin tamamlansın foto atıcam. sonaycan emin ol bu gibi şeyleri bende düşünmüyordum evde kalınca zamna geçsin diye ne yapcağımı aşırdım dün ani bir kararla süsleme yaptıım:)) lohusa şekeride bildiğimiz kırmızı kızamık şekeri varya ondan almıştım 2 parça epey çıkıyormuş. yapım şeklinide öğrendim netten. 2 hafta kadar dolapta kalabliyormuş. olmadı yapıp dolaba koyarım.
bende göbüşüme şuara bişey sürmüyorum önceden düzenli sürüyordum. hava sıcak olunca iyice vıcık vıcık oluyor diye sürmüyprum.
elifcim 3 hafta nasıl geçer diyordun. ne çabuk geçmiş şaşırdım valla. ben en son 13 haziranda gitmiştim. sen benden öncemi gitmiştinki senin kontrol zamnın geldi. valla bak işte kendin gör zman ne çabuk geçiyormuş. ama son 1 ayım kaldıya geçmiyormu ne(( artık gelsin istiyorum. bugünde sağlık ocağına gidip kan verdim. kalbini dinledik. tansiyonumu ölçtü 14-8 çıktı (( idrarda yapalım dedi istersen yarın evden getir dedi. yok hemn yapalım dedim verdim örnek. sonra gel gene ölçlim dedi idrarı yaptıktan sonra 11-7 oldu. zate tansiyuon yüksek çıktıında idrarınızı yapın tekrar bakalım diyoruz. tuzu azalt dedi. normal kullanıyordum ama sanırım tamamen kesmem gerek. işte idrarda protein çıkarsa, tansiyon yüksek olursa bişey daha dedi ama unuttum riskli olabiliyiormuş. benimde sanırım tansiyon hep yüksek. sağlıklı birinde aslında normal değerler ama demekki hamilelerde dahamı düşük olması gerek neyse anlamadım (( sonuç yarın çıkcak ama ben ebey arayıp sorcam idrar temiz çıktımı dşye. çünkü ben çıkarken o bakacaktı idrar değerlendirmesine.
lohusa şerbetinide önden denemiycem yapıp dolaba koycam 2 hafta kadar kalabiliyormuş. eğer gidişat beni temmuz sonu akadar götürürse. 10 temmuz gibi yapıp dolaba koyarım. sende ekstra bardak alma sunum olayını şarap kadehlerinde de yapılıyormuş onları kullan. ben ekstra hiç bişey almadım. sadece tepsi süslemek için silikon tabancası ve biraz kurdela aldım. 10 liraya mal olmad diyebilirim.
dediğin gibi havalar soğuyunca elyaf yorgan alırım. yıkaması falan kolay olur.
alacağımız döşeğin baktığımdan beri fiyatı düşmüş, 400 lü bişeydi şimdi fiyatı inmiş. diğer serilerde 247 ye kadar olanlar var. yataş grup bebek yatakları diye yazınca cıkıyorlar.
YATAS - ENZA HOME
duygucum az zamanın kaldı, allah sağ salim tamamına erdirsin. ben temmuz sonu gibi arar öğrenirim doğumunu. müsait olmazsan (arkadaşım nefes nefese konuşuyorda) doğurdum diye mesaj at yeter :)
evet evet ben lohusa şerbeti yapayım,o sıcaklarda gelenlere soğuk soğuk versinler.
duygucum insan birşeyi çok bekledimi hakikaten zaman duruyor gibi geliyor. bende şu 2/3 haftayı geçirsemde izne çıkayım diye beklliyorumya benim zamanda durdu sanki :)
tansiyon olayı hamilelerde düşük oluyormuş. benim eskiden tansiyonum 10/6 falan olunca hastanelik oluyordum. bir hamile kaldım o gün bugündür 10/6 dan yukarı çıkamadı. 9/6 larda. normalde bu durumda baş dönmesinden taksiye kadar yürüyemezdim, eşim taşırdı beni. doktor 9/6 diyince korkmuştum, çok düşük değil mi diye. yok yok çok iyi dedi. her defasında iyi diyor. sende bolca su içip idrarını yap. çok yüksek olmasada dikkat etmekte fayda var. birde sıkıntı stresten uzak dur. kardeşimin hiç tansiyon problemi yoktu, doğumdan sonra bebek uzun süre uyuyunca uyanmayınca korkmuş, stres yapmış.korkudan tansiyonu 17/18 lere çıkmış.
vallah elifcan ebalarını unuttum nette yazıyor ben aslında beşik için değil karyola için aldım ama karyolaya küçük gelebilir. ama beğenmiştim alayım dedim. ebatları sitede yazıyrdur heralde.
ya göğüs kremini almadım evde numune var ama her göğüs bir olmaz şimdide kafadan sürmek istemiyorum. pazartesi gittiğimde sorarım kullanmak faydalı olurmu diye. umarım yara olmaz memişler. ağrısı acısı çok fena oluyormuş. çekenler öyle diyor
elifcim 3 hafta nasıl geçer diyordun. ne çabuk geçmiş şaşırdım valla. ben en son 13 haziranda gitmiştim. sen benden öncemi gitmiştinki senin kontrol zamnın geldi. valla bak işte kendin gör zman ne çabuk geçiyormuş. ama son 1 ayım kaldıya geçmiyormu ne(( artık gelsin istiyorum. bugünde sağlık ocağına gidip kan verdim. kalbini dinledik. tansiyonumu ölçtü 14-8 çıktı (( idrarda yapalım dedi istersen yarın evden getir dedi. yok hemn yapalım dedim verdim örnek. sonra gel gene ölçlim dedi idrarı yaptıktan sonra 11-7 oldu. zate tansiyuon yüksek çıktıında idrarınızı yapın tekrar bakalım diyoruz. tuzu azalt dedi. normal kullanıyordum ama sanırım tamamen kesmem gerek. işte idrarda protein çıkarsa, tansiyon yüksek olursa bişey daha dedi ama unuttum riskli olabiliyiormuş. benimde sanırım tansiyon hep yüksek. sağlıklı birinde aslında normal değerler ama demekki hamilelerde dahamı düşük olması gerek neyse anlamadım (( sonuç yarın çıkcak ama ben ebey arayıp sorcam idrar temiz çıktımı dşye. çünkü ben çıkarken o bakacaktı idrar değerlendirmesine.
lohusa şerbetinide önden denemiycem yapıp dolaba koycam 2 hafta kadar kalabiliyormuş. eğer gidişat beni temmuz sonu akadar götürürse. 10 temmuz gibi yapıp dolaba koyarım. sende ekstra bardak alma sunum olayını şarap kadehlerinde de yapılıyormuş onları kullan. ben ekstra hiç bişey almadım. sadece tepsi süslemek için silikon tabancası ve biraz kurdela aldım. 10 liraya mal olmad diyebilirim.
elifim ben izne çıkmadan bile yapmayı düşünmeye başladım. duygu söyleyince uzman tv de yapılışını seyrettim çok basitmiş, duyguda 2 hafta dolapta bekletiliyor diyince yaparım artık. masraf yapıp bardak almaya gerek yok, dediğin gibi dolaplarda bisürü kadeh falan var, küçük olanları bu iş için değerlendiririz.
Beşiğin havale fiyatı 195 tl. bunun içine gelen döşeğimizi bir arkadaşım getirdi. cocuguna arkadaşımın annesi bakınca annesinin evinede 2. bir tane almış ama cocuk annesinin yatağında yatmış. o yüzden bize getirdi. beşik ölçüleriylede uyunca süper oldu. sadece nevresim takımı alırsak toplam 250 ye falan ancak gelir. eğer etrafındaki parmaklıklar rahatsız edecek gibi olursa onunda bir çaresine bakarız. odası için gereken döşeğin fiyatı 434 tl mi neydi. yani 4 yaşına kadar falan yatacağı yatak. dur adresine bakıp gönderiyim sana.
bişeycik kalmamış randevuna, 2 gün nedirki. 1/2 haftaya kadar iyice hissetmeye başlayacaksın hareketleri o zaman rahatlarsın. ileriki safhalardada uyusada rahat edeyim diyeceksin.
o rüyalar yok mu o rüyalar. ne kadar abuk subuk rüya varsa görüyorum,çoğunu uyandığım anda unutuveriyorum. ençok rahmetli olmuş akrabalarımı, tanıdıklarımı görüyorum. mesela cocukluğum zamanında ölmüş, normalde hiç aklıma gelemeyecek birilerini görüyorum. internette baktımda hamilelikte hormon değişimine bağlı çok değişik rüyalar görülürmüş. sen şükret cocugunu görüyorsun :)))
kışın elyaf yorgan alırsınız hem yıkaması da kolay olur yazın zaten pike yeter. ince battaniye falan. bak unnado. com da bu kenarları olan beşikler için uyku setleri var. hani parmaklıklara bağlıyorsun ya. dur linkini vereyim. kenarlarına bağlamak için böyle bir set al. hem nevresim takımına ayrı kenar döşeğine ayrı para vermemiş olursun.dediğin gibi havalar soğuyunca elyaf yorgan alırım. yıkaması falan kolay olur.
alacağımız döşeğin baktığımdan beri fiyatı düşmüş, 400 lü bişeydi şimdi fiyatı inmiş. diğer serilerde 247 ye kadar olanlar var. yataş grup bebek yatakları diye yazınca cıkıyorlar.
YATAS - ENZA HOME
duygucum az zamanın kaldı, allah sağ salim tamamına erdirsin. ben temmuz sonu gibi arar öğrenirim doğumunu. müsait olmazsan (arkadaşım nefes nefese konuşuyorda) doğurdum diye mesaj at yeter :)
evet evet ben lohusa şerbeti yapayım,o sıcaklarda gelenlere soğuk soğuk versinler.
inşallah canm ya sağ salim doğsunlar. acee etmemdeki sebep çıksında gzümün önünde olsun. yoksa başka amacım yok. lohusa şerbetini egeliler sıcak yapıyor çay gibi sıcak sıcak içiliyor. ben bildiğimzi soğuk yapcam.
tasiyon olayı senle nvinde iyi ya keşke beimde düşk olsa en azından tuzlu yer çıkartırım. ama yüksek olunca her zman riskli. neyse eemi aradımda idrar nasıl çıktı dedim. çok şükür protein yokmuş. ama yoğun çıkmış onun içinde ol ol su iç dedi. olmadı haftaya gene yaptırcam. ama protein çıkar diye ve tansiyon yüksek çıkınca valla korkudan başımağrıdı bugün(( bende kardeşin gibi olurum heralde çocuk içn her daim endişelenirim. ama bende bu dururm aşmam gerek gelecek iin psikoloik açıdan hiç iyi olmaz.
kızlar tepsi mailini attım size. şuan tamamlanmadı. fiyonk yapmay beceremedim. 1 tane akşam eşimle yapmıştm. ondan yapıp örnek diye tepsinin köşesine diktim. diğer 3 köşesinede dikmeyi düşünüyorum. birde eğer fiyonklar çok boğmazsa kulplarınada kurdele bağlayabilirim. bardak eteği olarak 2 renk yaptım sizce hangisini kullanayım. tepsinin genei açık pembe olduğu çin bardak eteği koyu pembemi olsa. onda dikkat edip fikir verirseniz iyi olur. yorumlarınız bekliyorum.
evet sorayım meme ucu kremini bakalım ne diycek ama benim kıl doktor daha erken hem belki çatlamıycak der kesin:)işte sana sor diye söylüyom doğumuna 1 ay kaldı. kullanmanı tavsiye edecek mi bakalım? nevresim takımını ben de çok beğendim pitikareler yeniden moda. ya ben de başlasam da alışverişlere zaman daha çabuk geçse. sen ne güzel kendine meşgaleler buluyorsun hazırlık telaşından falan. ben şuan evde hiçbişey yapmıyorum düzenli yemek yemek ilaçlarımı içmek öğlen uykusuna yatmak dışında. göbek büyütüyorum sanırım
ben en son 1 haziran da gittim duygucan tam 1 ay oluyor 4 hafta sonra aynı cumartesi günü gidicez yineç ilk defa bu kadar uzun. sen de hep böyle gittin. son zamanlarda sıklaştı senin. bak sen yeniden gidecen benden sonra :) tansiyonun yüksek çıkmış gerçekten benim de 11-7 , 12-8 falan çıkıyor genelde. ama evde tansiyon aleti yok. bazen dün mesela kafamın arkasına bir ağrı girdi sanki tansiyonum çıktı da başımın arkasına vurdu. acayip sıcaktı bide evde bile etkiliyor beni bunaldım valla. evin bi oyanına bi bu yanına yatıp durdum.
ne güzel işte sen de faydalanmaya başladın sağlık ocağından valla ben de artık tiroid için her ay gidip hastanelerde koşturmicam. gidip sağlık ocağında kan idrar tansiyon düzenli baktırıcam. madem takip edecekler gebeleri görevlerini yapsınlar. bebeğin kalbini de bir dinlemeye başlasak daha da rahatlicam.
lohusa şerbetine ben de bakayım gerçi benim çok bilmiş büyük teyzem kendi elleriyle falan yapar yardımcım çok olur yanımda kalan misafirimi ağırlayan falan biz de kesin yaparız. benim kadehlerim var vitrinde baya büyük şampanya kadehi. yarısına kadar doldururum mesela gümüş tepsiler dolu. bir kere kullanılmadı. onda da sunarım. çeyiz diye alıp onca para vermişiz onlara. bari bu işe yarasınlar.
http://www.unnado.com/kampanyalar/detay/NTc5Mw--
suyu çok tüketmen lazım duygu. bu sıcaklarda günde 3 litre. vücudun çatlamaması için rahim kasılmalarını önlemek için çok önemli. ilaçların iyi emilebilmesi için. ben günde 3 litre içtiğim için hiç sorun yok. ama idrarının koyu renk olmaması gerekiyor. o zaman az su içiyorsun demektir. resnksiz yada çook açık sarı olması gerekli. tek böbrekli birisi olarak bunlara hep dikkat ederim.
kız ben senin lohusa şerbetini yerim. ne güzel uğraşlar buluyosun kendine ya. nerden aldın bu malzemeleri. o hoşgeldin meleğim yazan örtü kağıttan mı ? o zaman dikkat etmek gerek şerbet dökülürse ıslanır ve çöpe gider. tepsi güzel olmuş. ama silikonladın ya birdaha çıkmaz mı o silikonlar tepsiden? yani sonra öyle yapışkanlı kalırsa ziyan olur gümüş tepsiğin..
bardak eteğini koyu pembe olanını beğendim. sağdaki. hem bardağa da daha çok yakışmış. öteki şık durmamış.
bu bardaklardan 6 tane bende de var olmazsa ben de onları kullanırım :)
bir de silikon tabancası o kadar ucuz bişey mi kıss?
kızlar kk da gezinirken buldum bir anne adayı kızının odasını hazırlamış da ikea dan almış herşeyi. hoşuma gitti farklı bir tarz olmuş.
fotolara siz de bakın lohusa şerbeti bardağı falan da var. böyle düz kadeh de satılıyor bunlardan da alınıp yapılabilir.
ayrıca çekmeceli komodin in yanında alt açma ünitesi var raflı bakım ürünlerini koymak için çok kullanışlı bişey öyle değil mi?
ama ürünler açıkta kaldığı için toz olabilir.
yine de tazrı farklı geldi.
ben de heveslendim nasıl bir oda yapsam diye :)
http://www.kadinlarkulubu.com/doguma-hazirlik/627177-nisamin-odasi.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?