Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ELİFİM bu odaya daha önce bende bakmıştım, ne çok hazırlık yapmış diye düşünmüştüm. herşeyi cok beğendim ama beşik konusunda duyguya katılıyorum. eğer benim aldığım gibi 2 kademe değilse cocuk düşer. birde ayakları sabit hiç sallanmaz bu. benim beşiğede çok benziyor :) o raflı sistemide istemem, hem toz falandan ziyade cocuk ona tutunursa falan yerlerde hepsi.

bu kadehlerin minikleri oluyor, likör içilebilen küçük kadehler. hatta bendekilerin ağız kısımları renkli, onları bulup çıkartıyım bari. ama 3 yudumda biter yaa. güzel görünecek diye cimri dedirtmeyeyim kendime :)

duygucum yaptıkların cok güzel olmuş, koyu pembe daha güzel duruyor. elerine sağlık. tepsinin aynısından bende var. ben süslemeden dağıtıveririm. ya bu lohusa şerbeti eve geldiğimizde ikram edilen bişey değilmi. hastaneye götürmiycez. bardak çanak taşınmaz zaten.

duygucum sen çocugun bütün giysilerini yıkayıp ütüledin mi, yoksa dolabın gelmesini bekliyorsun. çantan tas tamam hazır mı? bende 2 hafta sonra izne çıktığımda yaparım hepsini.

elifim gönderdiğin nevresim takımlarına baktım, 23 tl olanlar güzel ama renkleri güzel değil :) dışarda ne kadarki acaba. birde o kenarlıklı olanlarla birlikte 75 tl. beşiğim bir gelsin göreyim ondan sonra alırım. bakalım nasıl bişey gelecek, gözlerim yerinden fırlamaz inşallah :)

ya 3 litre su tek böbreği yoruyor olmasın sakın. sen doktorunla görüştün mü? aslında bir ürologa sorsan iyi olabilir. benim doktor hep 8/10 bardak yeterli diyor. yani 2 litre. bende 1,5 litre içebiliyorum.

evet sein aldıoğın beşiğe benziyor kademeli olması gerek ilk zamnlar böyle kullanılır ama bebek büyüdüğünde kademeyi aağı indirmek gerek. ama her durumda sallanabilmeli. malum bzim genlemizde var bebek illa sallanmak ister:))

valal sonaycan ben sadece kurdela ve silikon tabancası aldım diğerleri evde vardı. bence bu boy ideal malum yaz günü şerbetmi içcek millet içi yanar bee:)) haa tekrar içek isteyen olursa tekrar verilir. ve bu şerbet hastanedede dağıtılıyor. hatat memorilade falan doğum pakekite dahil. aa malum bir doğum 10 bine falan geliyor. benim hastanemdede olabilir ama emin değilim oda süsleme yok bende ha istersem + para verip süsletirim ama bence gerek yok. olmadı 1-2 pempe balon alıp koyarım odaya. zaten normal doğum olursa 1 gece ancak kalırım. düşünki sancım akşam tutttu o gece gidip doğurdum ertesi gün akşam üzeri çıkarım hani oda süsüne vakit bile kalmaz. ama sezeryan olursa 2 gece bırakıyolar hastanede. bu pazartesi doktora gittiğimde hem doğumhaneyle konuşayım hemde bu işleri sorayım ilgili birime. lohusa şerbeti yoksa eğer ben götürürüm yanımda:))

ben tüm giysilerini yıkamdım adece hastane götürceklerimi yıkadım ütüledim valizim hazır. 28. haftamdan sonra yapmıştım sanırım. birde görümce ve kuzenimin verdikleri yıkdaım. hani hastaneden çıktıktan sonra bile giycekleri fazlasıyla temiz. onun dışında bu çıtçıtl zıbınlar falan vardı kışlık giysiler vardı onları yıkmadaım çünkü koyacak yerim yok şuan bile aldığım poşetlernde ve benim dolabımda duruyor. yani eşimin ve benim elbise doladım dolu.bizim giysilere yer yok dese yeridir. zaten mobilyalar gelsede hemen yerleştiremem artık doğumdan sonra ağustos sonu gibi anca yerleştiririm. kışlıklarınıda kışa doğru yıkarım. mobilya kokusu çok olmazda daha erkende olur ama bakalım ozmana benim sağlık durumum nasıl olur.

ya günde 3 litre feci bişeydir. ben ezelden beri içemem su okulda arkadaşlar 5 litreyi 1,5 gnde içerd ben 5 litreyi 1 haftada bitiremiyordum bile. şimdide korkudan içmeye başladım idrarım koyu sarı olunca tırstım bilmem nesi yoğun çıkmış su içmemektenmiş. ha içiyorum ama günde 2 litrey buluyormu emin değilim yani. artık içicem mecbur idrarım açık renge dönene kadar bol bol içmeye çalışcam.

ya bence nevresimi gör al. bu unnado falan süper kazık fiyata satıyor benim üye olmadığım site neredeyse yok. başta giriyordum düzenli olarak hergün artık bıraktım çünkü baktımki cidden kazık satıyolar birde uygun olsa bile karg parası vermek istemedeiğimden almıyorum. sen english home bak. hemen her yerde var. yada çeyiz mağazaları olurya tabak çanak yatak örtüsü satan yerler oralarda da var. benim evin yanında var ama en ucuzu 45 liraydı ve beğenmemiştim deseni.

kızlar çok şükür bugün 36+0 olduk allahım brde hayırlı doğum nasip eder inşallah. darısı sizlere olsun inaş sizlerde 36. haftalarınız görürsünüz sonrada kolay doğumlarınız olur. allah bugüne kadar olan emeklerimizi boşa götürmedi inşallah bundan sonra hayırlısı ile tamamına erdirir. bu arada eğitime gittiğim hastaneden aradılar yarın için eğitime çağırdılar evde vakit çekmiyor bari gidip orda takılayım dedim. geçen hafta eşimi kulak temizlek için oraya götürmüştüm. gitmişken telimi bırakmıştım aradılar malum yaz oldu sıcak diye imse gitmiyor aradıalr. geçen ay nevinle beni ısrarlar almadılar ya eğitime (

eline koluna sağlık canım güzel olmuş işte. buralarda böyle malzemeler bulabilirmiyim bilmiyorum arka sokakta bir bebek süslemecisi var kapı süsleri şekerler falan. kendin süslemek için de malzemeler var mı bilmem ama zamanı gelince ben de bakarım. belki de hiç süslemem ben tepsi falan. benim de 3 tane gümüş tepsim var. kadehlere belki senin gibi altlarına lastik yaparım ucuna da bir bebek figürü yapıştırırım falan. bakalım. işte hayırlısıyla cinsiyetini biz de öğrensek de başlasak hazırlıklara.
sen bol bol su iç. hem terliyosun vücut su kaybediyo. sıcaklardan onlar da etkileniyorlarmı bilmem ben iki gecedir cam açık yatıyorum zaten kalktığımda böyle karnım göğüslerimin altı falan ateş gibi ısınmış oluyor. hamilelerin zaten vücut ısıları normalinden daha yüksek olurmuş. klimayı aç öyle uyu.

belki kademesi vardır yoksa işe yaramaz gerçekten ama cibinliği ile falan farklı bişey olmuş. mama sandalyesi de ikeadan. daha çok erken onu almak için :) bizde var zaten arkadaşı vermişti eşimin. gardroba çiçeği kendi yapıştırmış hoş olmamış. ama düz dolap olarak kullanılabilir. sade olmuş.
inşallah güzel bişey çıkar ortaya. bize de gelince at fotolarını. bence güzel bişey gelecek. hele bir de yatağını nevresimini falan yerleştirince iyice heyecan saracak sizi. darısı bnizim başımıza. şimdiden nasıl bir oda yapsam hayalini kuruyorum :)

raf evet bak ileride karıştırır çeker düşürür onu düşünemedim. hem en iyisi kapaklı çekmeceli şeyler. herşey kapalı düzenli tertipli olsun. ama komodin güzelmiş. ben de zaten yerim dar olduğu için 2 kapılı beyaz bir dolap bu ebatlarda beyaz bir karyola ve aynı o şekilde bir komodin istiyorum. bakalım belki ikea dan alırız yada belis marka mobilyalar da hoşuma gidiyor onlara bakarız.

konuştum canım konuşmaz olurmuyum. hiçbir sakıncası yok. zaten tastamam 3 litre olmuyordur da. benim 10 bardağı geçiyordur. 12-15 bardak arası.
bak ben gece 3 de sabah 6 da ve 7 de toplam 3 bardak su içtim. kalktım kahvaltıdan önce de 1 bardak içtim yemekten sonra ilacımla bir bardak içtim. sonra da içim yandı 2 bardak daha içtim :) say bakalım. 7 bardak. 1,5 litre olmuş bile. ama geceden daymaya başladım. bu geceye kadar 2,5 litre olur ama bu zorla değil. yani ben ezelden beri su kurbağasıyımdır. annem öyle derdi. yemek arası bile su içerdim. meğerse tek böbrekliymişim vücudum ihtiyaç duyuyormuş demekki.
senin beşiğin bir gelsin. bize de at fotosunu. ben de böyle bişey düşünebilirim.

Kızlar sizden kıskandım minnak göbeğimin fotoğrafını çektim. birkaç da kıyafet kombini yaptım hamile kreasyonu diyelim :) bana fikir verirseniz sevinirim.
fotolar maillerinizde :)

elifcan bende bebek eşyası satan yerden almadım ki. bildiğim tuhafiyeden aldım kurdela. zaten 1 milyoncu da vardır siizn orda. tepsiye yapıştırdığım kağıdıda hazır duruyor mail atarım sana. oraya istediğini yazarsın. eşin işyerinden renkli baskı getirir sana. bir tepsinide heba et nolca zaten gen kullanmıycaktık kenarda durcağına bari kullanmış olalım:))

benimde aklımdan bugün geçti göbüşünü çekip at diye ama şimdi küçüktür anlaşılmaz dedim. kalbim temizmiş valla sen atmışsın. bende elbiseyi giy rahat edersin zaten minnak bir tipsin öyle rahat edememe sorunun olmaz bence hem daha kiloda almadın. pantolon olarakta renkli olanı ve beyaz bulüzü beğendim ama yarasa kol olmasın kısa kol olanı giy. siyah pantolon dersende yarasa kollu olan bulüzle güzel durmuş. ama genede elbise derim en azından terlemezsin.

bende senin bebeğinin cinsiyetini merak etmeye başladım valla. öğrenirsen topiğe yazamazsan msj at. allah sağlıklı versin gönlüne göre.

cinsiyet bellli olursa ufaktan başlarsın giyim almaya. ama kendini çok kaptırma sıcaklarda. ağustostan sonra havalr serinler daha bir rahat alrsın. ya bende nedense hiç öyle heves olmadı odadır şudur budur diye. yani yaptım hepsini yavaş yavaş ama olması gerektiği için. malum şu zmana kadar hep korkuyla geldiğim için alırken bile korkuyla alıyordum. in. sende olmaz. rahat rahat alırsın odasını.

hee işte öyle mütevazii göbeğimi çekeyim dedim akşamları daha çok şişiyor ama normali bu.ee çıkmış mı bari göbüş ?
bu arada hamile donlarımı da dizdim. pendikten aldım M bedenler hep tükenmiş 1 tanesini 4 lira dan buldum biyerden. diğer 2 sini de 5 tl ye 3 tane beyaz aldım. 2 tane de ekru vardı evde şahinler marka anamların ordan almıştım aynı dona orda 6 tl vermiştim. 4 tl -5tl-6tl ne kadar fark var dimi. 5 tane şimdilik artık yetiyor.
ya elbise biraz kısa. oturunca falan baya bacaklarımın yarısına çıkıyor. yaşlı başlı insanlar akrabalar var. bir de insanın bacak arası terler hava da çok sıcak oralarda yelleyemem de PP

artık şalvarlı bir kombin yapıcam.
ben de aslında hevesli değildim odaya. hatta senle konuşuyorduk ya başlarda komodini bolaştırız bebeğin eşyalarını ona koyarız ahşap da bir beşik alırız falan diye. ama siz böyle hazırlandıkça canım çekiyor. bir de nasılsa yapılacak hazır olsun herşeyi odasına yerleşsin isterim yine de 28. haftadan önce kalkışmam. yazın öyle alışverişe çıkmam gittiğim yerde görürsem beğenirsem artık rengini pembe mavi neyse seçer öyle alırım. toptan yapmam zaten böyle senin gibi gördükçe gittikçe. english home un nevresimlerini çok beğendim mesela. böyle gördükçe alırım işte. sonra dediğin gibi bir ramazan geçsin ağustos falan geçsin ağustosun başında zaten ayrıntılı ultrasonumuz var. sonra eylül de hızlandırırım işte.

ha bu arada google lohusa şerbeti tepsisi yapımı yazdım. gösrellere baktım. içini kapitone ile süsleyenler falan olmuş. kız millet dandik bimilyoncu tepsisi bile kullanmış. ahşap özel boyayan olmuş. zaten kumaşla süsleyince dışı gözükmez. artık uygun bir tepsi ayarlarız. gümüşü silikonlayamam yaa

ya ben NBB marka kilot almıştım 4 lira sonrada zam geldi 4,90 olmuş. geçende aynı markayı emin önünde sordum 7 lira dedi ani bakmayın adı çıkmış oranın cidden kazık orası. bende de 4 tane var 2 de valize koydum. idare ediyorum işte hastane için siyah aldım ne bilim hani kan vs bulaşırsa içim ürpermesin diye siyah alayım dedim yoksam sevmem siyah don. senin göbekte daha çok çıkmamış. eşim geçen gün diyorki ya milletin göbeğine bakıyorumda kocamaaan bizimki çok büyümedi acaba bebek zayıfmı doktor ne diyor dedi:)) bugün 36 hafta olduk primadan mail gelmişde 9. ay diyor yuuh oakadr oldukmu dedim:)) bu ara bir tuhaflık var doğum düşüncesiyle ilgili. hani korku desen değil heyecan desen bir nötrlü var ama çözemedim. mesela normal diye tutturdum ama acıusına dayanabilirmiyim diye aklıma bile gelmiyor. nasıl olcak hiç bilmiyorum(.

kizlar merhaba, dun aksamustu kusadasina donduk, ctesi gecesi de istanbula donuyoruz. sanirim bu arada sizler sus pus islerine dalmisiniz. gonderdiginiz mailleri gordum. sonaycan senin sekerler pek guzel. elifcim senin kapi susu, sekerler falan da cok guzel olmus. ben de ilk gelir gelmez izmirden perdemle avizeyi aldim. mobilyaci da ptesi teslimat yapacak. yerlesince odanin fotografini cekip size yollarim. bu arada ayaklarim cok daha fazla sismeye basladi. sonuna kadar dikkat ediyorum ama neden bu kadar cok sisiyorlar anlamis degilim. 1,5 ay daha katlancam artik... benden haberler bu kadar. cepten yazmak zaten zor oluyor. dondugumde konusuruz.

anacım onca para alıyorlar, bence altın kadehlerde lohusa şerbeti vermeleri gerek :) eğer senin hastanede verirlerse dağıttır, yanlarına kar kalmasın :) balon falanda gerekir mi bilmemki.. kapılarında süsleri oluyor zaten. benim ruhum daralır ortalarda bişey olursa, helede canım ağrıyınca gözüm görmez patlatırım hepsini, bence 1 gün için balon alıp şişirmek için nefesine yazık etme :)

eve gelince giydirecek birkaç parça şeyin varsa yeter. zaten 1 haftada ayaklanırsın. öyle çok acele bir gereksinim olursa yanındakiler yıkayıverir sıcaklarda 2 saat içinde kuruyor. dolap olmayınca insan hiç bişey yapamıyor. senin dolabının kokusu iyice çıkmadanda yerleştirme. kokusu sinip 2 iş çıkartma kendine.

bebeğin kilosundan ne kadar geliştiği belli işte canım. senin kalçaların geniş olduğu için içerde daha çok yer var demekki dışa doğru çok büyümemiş. önemli olan sağlıklı olması. kuzenim ilk bebeğini 2500 gr doğurdu. ama tastamam ve sağlıklıydı. sonradan kilo da alırlar. ben de bir 2500 gk ı görsem 3000 gk ı hiç düşünmicem yani.

ben de siyah çamaşır hiç sevmem. beyazlarla atamıyosun ayrı yıkamak gerekiyor falan. ama iyi düşünmüşsün koyu renk olmasını. pedlerini de uzun al yatarken arkadan kaçak olmasın :) malum 9 ayın adeti bolaşıcak. yani çok olmaz ama normal adet gibi bikaç gün yoğun kanama olabilir sonra o 40 gün dedikleri lekelenme şeklinde sürüyor. kürtajımda yaşadım. lohusalıktan bir farkı yok kendine dikkat ediceksin demişti doktorum. kürtajdan 45 gün sonra da normal adetimi olmuştum.

ya ben de hiçbirşeye üye olmadım. nevin demişti aslında numune gönderen nereler vardı unuttum bile. milupa ve primaydı sanırım başka yok aklımda. mustela nın bebek şampuanı ve besleyici göğüs kreminin numuneleri var seminer de vermişlerdi okadar. milupa mamalarını gönderiyomuş falan baya bişiler veriyomuş. nivea da sanırım. kk da okumuştum herkes numune istiyomuş kayıt yaptırıyolarmış falan ama bana o işlerle uğraşmak bile angarya geliyor. üç beş bedava şey gelicek diye onların takip yükünü çekmek istemiyorum

doğum için de ben eskiden yani bu tedavileri yaşamadan önce sezeryanla doğurana burnumu kıvırarak bakardım oda doğum mu ben normal yapıcam çatır çatır doğurucam derdim. ama tedavide çok yoruldum. ağrı acı olarak değil de psikolojik olarak. artık acı çekmek istemiyorum bebek sahibi olmaya çalışırken her bakımdan acı şeyler yaşadık. istemiyorum sanırım normal doğumu. sancısını acısını da geçtim bebeğe bişey olur korkusu var bende. sorun olmazsa epidural sezeryan isticem. bakalım ama normal yapabilirsin derse de belki 4 cm açılma olana kadar dayanır öyle epidural alırım. bakalım sen nasıl tecrübe edineceksin.
hissizlik daha şimdiden bende bile var. seni henüz anlayamam da doğumda korku heyecan hepsi birarada olur heralde. hissettiğin bizde tedavilerden kalma soğukkanlılık bence. hala yere sağlam basma isteği. bir kaptıramadık kendimizi hamileliğe. kucağımıza almadan da inanamicaz galiba.

benimde suyla hiç aram yoktu, içemezdim ama artık 1,5 litreyi mecbur içiyorum. ben ölçülü içtiğim için ne kadar içtiğimi biliyorum.

aslına bakarsan genelde bu internet sitelerinde ucuz indirimli diye aldığımız şeyler piyasayla hep aynı. birde görüp denemeden alıyoruz, üstünede kargo parası veriyoruz. bende pek birşey almıyorum son aylarda. bıraktım artık. dolaşıp, görüp dokunup almak başka bişey. evkur tarzı yerlerde nevresim takımları falan var ama bebekler için hiç sormadım. birgün çarşıya inersem, inebilirsem bakarım artık.

medikalde de kadın doğum katına broşürler bırakmışlar bu süsleme işlerini yapan bir şirketin katoloğu. süslenmiş hastane odaları kapı süsleri lohusa şerbeti sunumları falan. kaç paradır acaba bilmiyorum. hastane odası süsleme işine de şimdilik hiiç bir fikrim yok. ben uğraşamam heralde kuzenim falan gelirse yada görümcem doğumdan önce süslerler belki. ama gerek yok sanki istemiyor gibiyim. yani çok insan da gelmez gelen eve gelir. ben kendi evimin kapısını ve bebeğin odasının kapısını süslemeyi düşünüyorum. elalemin hastanesini ne süslicem :) balonlar öyle yerlerde olmaz takılır insanlar falan. cama belki hoşgeldin bebek falan yazılır ama bilemiyorum gücüm ve isteğim hevesim olur mu? yatakbaşı yada bebeğin puseti de bikaç parça tüle bakar. yapılabilir aslında da ruh halime bağlı. gerçi halaybaşımız duygu o yapar bir de foto atarsa arkasından geliriz biz de :d

dön artık vallahi özledik seni. inşallah güzel geçmiştir tatilin. kapı süsü ve şekerler falan duygucanın sen karıştırdın. ben bugün kızlara minnak göbeğimi ve bikaç hamile kıyafetimin kombinlerini yapıp mail attım sen yoksun bakamazsın diye sana atmamıştım. atarım istersen.
son aylarınız Allah yardımcınız olsun. sıcaklar da etkiler bol bol su iç sende. odalarınızın son halini merakla bekliyor olucam. ben sizden feyz alıcam :) kendine iyi bak dönünce görüşürüz.

aminnnn... maşallah... seninle aramızda tam 4 hafta var duygucum. bende 32 yi bitircem. senin zamanına geldiğimde doğuma 2 haftam kalıyor, sezeryan olacağı için 38 haftalık olacak. yani toplam 6 haftam var. 6*7=42 gün.

hastaneye kem küm yapsaydın biraz, ''istediğimizde almadınız bende başka hastaneye eğitime gittim'' diyip sonrada '' neyse madem aramışsınız sizede geleyim'' deseydin :))

kızlar gemen dıgıl a hastane odası süsleme yazdım görsellerden baktım. millet abartıp kendi nevresimini pikesini falan sermiş yatağa mavili pembelii. oof hastane için bu kadar abartmaya gerek yok bence yaa. ama ya diğer doğuranlar yaparsa bizim odalarımız süssüz mü kalacak gıı :)

hoşgeldin nevin. iyi gezdin valla sıcaklarda. o kadar gezersen şişer tabi ayakların :))) şaka bir yanada havalar çok sıcak artık şişmesi çok normal. benimde son 1 haftadır şişiyor hatta geçen akşam yürüyüşe çıktıkta eşimin terliğini giydim:)) uzun elbsee giymiştim altında görünmez dedim görünsede umrum değldi valla hem havada kararmıştı:)) ama bu saatten sonra artık inmez doğumdan sonra ancak inerler. bende tuzu azaltttım diyelim bakalım ne kadar başarılı olucam. birde bol su içmek gerekiyormuş. gerçi her şeyi yapıyorum diyorsun ama. olcak o kadarda bişey kalmadı zaten.bu arada kapı süsü şekerler falan elifin değil benimdi :))) yanlış yazdın heralde. bizde mobilya işini başkasına verdik adam en geç 4 temmuzda getirecekti. ama bu h.sonu getirebilrim demiş bakalım 15 günde yaptı yani. nasıl bişey çıkacak. perdelerimin kumaşlarını beğendim ama mobilya gelip yerleşince ölçüsünü alıp perdeciyi arayıp başla dikime diycem.

kız sonay ben ne şişircem balonu babası şişirsin ben doğumdayken hani çıkınca foto falan çekmek için yoksa zaten gözümüz görmez süsü püsü ama eşim durmaz foto çekmek isterse oda biraz süslü olsun. birde oda kapısına asılan süsleri hastane takmıyr herkes kendi takıyor. bakalım şimdiki planlar böyle ama o gün ne olur bilinmez. pazartesi randevum 9,20 deydi doktor ameliyatamı ne gircekmiş 10,20 ye aldılar kesin girmem 11 i bulur bir an önce o muayeneyi olup kurtulmk istiyordum ((

duygucum inmez doğumdan önce deme sen akşamları uzanınca ayaklarının altına 1-2 yastık koy kalp seviyenden biraz daha yukarda olsun. bak nasıl iniyor o zaman. yani büyük konuşmiyım ama şişlikler yerçekiminden oluyor mümkün olduğunca bu şekilde istirahat et ki ayaklarda biriken ödem ve kan akışı yukarı doğru gitsin. bu şekilde rahime de daha çok kan gidiyormuş.

balonlara gelince hani doğum yaklaşınca üf üf üf üf diye nefes alıp veriliyor ya işte o enerciyi balonlar için kullanırız. üf üf bu bitti getir bi balon daha üf üf ayyyy geliyor galiba son bitane daha
çok abartmadan nacizhane bir kapı süsü üç beş tül yaparız artık. dediğin gibi fotoğraf çekilecek güzel gözüksün. bana da cumartesi olmuyor artık yaaaa 1 ay geçti şu 2 gün geçmiyor. sen de erken gitme hastaneye orda beklemek daha stresli olur. bir de bana idrara sıkışık bakıcak rahim ağzı uzunluğundan dolayı. randevum da saat 10 da. o saate sıkışamam ki. yani kahvaltıdan sonra hiç girmemem lazım tuvalete artık öyle yaparım. bir de geçen sefer ille tatlı yicem belki cinsiyetini söyler diye çikolata ve meyvesuyu yedim. beklerken de stresten şiştim. çıkınca çok midem bulandı. bu sefer yemicem hiçbişey. bi bebek iyi rahim uzunluğu da iyi desin. oynamıyorsa zaten git tatlı ye sonra gel der.
ya çatı muaynesinde doktor baya bikaç parmağını rahimağzından içeri sokup evirip çeviriyormuş. spekulumları taktırdık o kadar oralara genişlemiştir zaten sen kendini sıkma rahat ol yeter. senin canın acımaz. aslansın sen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…