Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar sizden kıskandım minnak göbeğimin fotoğrafını çektim. birkaç da kıyafet kombini yaptım hamile kreasyonu diyelim :) bana fikir verirseniz sevinirim.
fotolar maillerinizde :)

elifiiimmm ben ilk defa gördüm seni :) minnacıık bir göbeğin var ama hamile olduğun tam anlaşılmıyor. bence elbise süper olmuş. 2. seçeneğimde 0290 veya 0301. ayakkabıları da cok beğendim.
şunuda söyliyim yani bende öyle oldu.. göbeğimin üstüne gelen herşey rahatsız ediyor beni, özellikle akşamları dahada şiştiğim için tahammül edemiyorum. hamilelik için aldığım şeyler bile dar geliyor artık. yani sen bu şalvarı falan en fazla 7 aya kadar giyersin. sonrada benim gibi anne modeli penye gecelik alıp hemde XL, ancak onlarla dolaşırsın :). bu hafta yıkayınca eşimin penyesini giydim o bile sıcak geldi, sonra yüzücü atletini giydim onla takılıyorum. her ne kadar koltuk altı açıklığı belime kadar inip yanlardan göğüslerim çıksada evde rahat oluyor, yoksa nefes alamıyorum.

ya kızlar bakmayın benim süs püs işlerine daldığıma. başkası yapıyor olsa aman görmemişin bir çocuğu olmuş derdim inanın sanrıım şuan bunları düşünüyor olmam doğumun ağrı ve sancısını unutmak içindr. heralde kendimi oyalamak istiyorum diğer türlü oturup kötü şeyler düşünücem. oda süslemeside öyle olayın b.kunu çıkarmak gibi bişey yapmam kalacağım gün sayısına göre yaparım. 2 gün kalrısam kapı süsünü onlar takmazsa evdekini götürürüm birde bikaç balon şişirtim uygun yerlere asarız. yoksa öyle tüller yazlar falan olmaz yani. eşim zaten benim telaşımdan ilgilenemez kardeşlerim gelirse onları tembihlerim ama onlarda gelemeyebilir. yani yaparsa onlar yapar. yoksa eşimden yapmasıı beklemem. haa sancı çekerken kalkıp oda süslersem millete iş bırakmayım diye şaşmayın yani :))) belki süsleme yaparken doğar bebek:)

ya ben dışarlarda dolandığımda şişer iniyor evde koltukta oturduğumda gene şişiyor yle uzanamıorumda ter basıyor koltuk yakıor. ama bu ara yatarken yastık koyuyorum işleri indi epey. ama ne kadr insede belli başlı yerlerde gene duruyor. yarında eğitie gidicem kesin oturmaktan çok şişer. benimkinin şişmemesi için sürekli gezmem yada uzanıp sürekli yastık koymam gerek.

valla elifcan dediğin doğru elle muayene olcak. kuzenm tüp tedavisinde olmuşta böyle bir muayene doktor resmen kolunu soktu diyor:(( sende var gazı tabi nede olsa parmağı yiycek olan benim. ya hadi o parmağı yedim bari normal olsun parağı yediklten sonra sezeryan olursa ona yanarım :) hakkını versek bari.

bu arada o bahsettiğin siteleirnhepsine üyeyim. nivea molfiks prima milupa vs. dha kimseden 1 çöp gelmedi. hani bilgi amaçlı mail bile gelmiyor. sadece prima aylık mail atıyor .

aynen bende öyle dolanıyorum evin içinde düşünki yazlık elbiseler bile sıcak geliyor bende don atlet geizyorum. atlet kendi atletlerim büyük vardı bir kaç tane babaanne atletinden olar oluyor. don ise eşimin boxerlarını yiyorum valla çok rahat oluyor napim gelen gidende yok ohh pöfür pöfür oluyor diğer türlü üzerimdeki 1 tişört bile feci batıyor hemen soyunup dökünüyorum. dediğiniz gibi bende akşamları çok şişiyorum az yesem bile bir gerginlik oluyor. hatta akşam yürüyüşlerinde zorlanıyorum hani kilo yada karnınım büyüklüğünden değil. bebek iyice byüdüde aşağımı çekiyor neyse karnımın altı inanılmaz geriliyor.

kızlar bu arada günlük 1,5 lt su çtim şu ana kadar ve inanırmısınız idrarımın rengi açıldı. içmeye devam bu durumda. birde günde 2 adet hurma yemeye başladım doğuma faydası varmış diyorlar ya bakalım görcez.

gerçekten insan gördükçe hevesleniyor gerçekten. başta benimde hiçbişey yapasım yoktu, sadece bir beşik alacaktım ama bir baktım odaya doğru kayıp perde bile takmışız. güzel şeyler görünce insan yapmak istiyor. sen biraz daha bekle hepsini sende yaparsın elifim.

aradaki farka bak yaa, neredeyse 2 katı!!! ben hep siyah kullanırım, bunlarıda siyah aldım. dediğin gibi hastanede beyaz kötü görünür ve bizide etkiler.
duygucum sağlıklı olsunda zayıf olsun, kardeşiminki 2900 doğdu hastaneden çıkarken 2.800 dü. ama maşallah sağlıklıydı. eşin ona hiç takılmasın. prima haklı 8.5 aylıksın 2 / 3 hafta sonra 9 ayın bile bitiyor. benim içime öyle doğuyorki sen engeç 20 temmuza kadar doğurmuş olursun :)
sen düşünüp düşünüp içini karartma, kendini korkutma. 2 hafta sonra nasıl doğum istediğini düşün ve net kararını ver. çekeceğimiz acı 1 hafta hadi olmadı 10 gün. karşılığında minnacık bir el, ayak, yumuk gözler. evin içinde yeni bir insan.. hemde onca zaman yolunu beklediğin. bunları düşün. at korkularını gitsin.

vallahi özlettin kendini, iyiki gittin. rahatlamışsındır. bende cok istiyorum ama imkansız. geçen eşimle romantik komediyi seyrediyoruz. 2 kız bahçeye cocuk havuzu koymuş yansandalyeye oturup ayaklarını sokmuşlar,eşimde bime cocuk havuzu gelmiş 30 tl dedi. cocuk için bakmış yani, bende dedim alsakmı , içine su doldurur ben girerim, bir yere gideceğimiz yok kendimi öyle tatmin edeyim bari dedim. iyi gelir gelmez odanızda geliyor. uğraşacak işlerin çıktı. resimleri bekliyoruz.
nevincim ayak şişmeleride normalmiş, genelde her hamilede oluyor, benimde sanki yavaş yavaş başlayacak gibi. sanırım sık sık uzanıp ayakları tepeye dikmek lazım :)

bende hiçbiryere üye olmadım. hiç uğraşasım yok.
doğum konusunda iğnelerden ve eskiden beri istediğim için sezeryan olacam.nevinle, eğitimde epidural olanlarla konuştuktan sonra epidural olmaya karar vermiştim. doktorumla konuşunca zayıf kadınlarda yaklaşık 1 hafta süren başağrısı oluyor diyince vazgeçtim gibi. yani sonuçta ikisindede ameliyat. biri uyanık diğeri uyur vaziyette. 1 hafta başağrısı çekeceğime tam anesteziyle yapalım diyorum. yinede o vakit geldiğinde o ruh halimle karar değiştirebilirim. söylemişmiydim tam anestezi ile epidural arasında 400 tl fark var.

leennn boşveer elalemi. dediğin gibi sen evini süsle süslersen, orda kalacağımız 2 gece ya olur ya olmaz. oraya yapacağımızı evimize yaparız ki zaten onu bile yapabileceğimi sanmıyorum. bende sanmıyorum sanmıyorum deyip halay başımızdan görüncede teyy teeyy teeyyy deyip peşinden gidiveriyorum :))

ya net çıksın diye flaş lı çektim yüzüm pek çıkmadı ama minyon tipli birisiyim işte boyum 155. evlendiğimde 52 kilo daha zayıf çıtı pıtıydım. 61 le hamile kaldım işte. göbeğim evet çok yok ama ilk öğrendiğim zamana göre biraz var çünkü pantolonlarım olmuyor artık hepsinin düğmelerini aldım öyle idare ediyorum. sen siyah ve beyazın şıklığından yanasın. ayaklarım da 35.5 benim tamamen minnak bir tipim yani bakalım nasıl bir çocuk çıkartıcam. boyu uzun olsa bari o yüzden bol süt yoğurt peynir tüketiyorum ki kemikleri güçlü kuvvetli olsun. büyüsün uzasın. evde insan ne giyeceğini şaşırıyor valla. baby dor denilen minnak gebeliklerim falan göbeğimden olmuyor üst askılılarıyla takılır alta da artık duygu nun dediği gibi baksır giyeriz :)

şalvarlar da evet 9 aya kadar giyilmez ama yaz çıkınca zaten bunlara ihtiyaç olmaz. ekim kasım da daha kalın şeyler giymek gerek. bir kot alırız artık o zamana. zaten bunları yazın idare etsin diye aldım.

insan korkar ya doğumdan yüz yüz kuyruğuna gel yani korkarsın tabi son anda bişey olcak diye. ama için rahat olsun. az kaldı zaten hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim sana. kız kardeşlerin doğuracağın sabah gelip süsleyiversinler birzahmet. o günde ben kursa ben işe gidecem demezler herhalde. bir de süs düşünüp kendini yorma. olmazsa evde şişirirsiniz arabaya doldurursunuz ay çok komik kız moral veriyom sana daha ne istiyon. bi araba balonla inermişsiniz saça saça odanıza çıkarmışsınız burda yapamayız diye evde yaptık dermişsiniz

ay duygu öyle güldürdün ki beni. ver gazı parmağı yicek olan benim tabi diye çok güldüm o lafına. kızım neler yedik biz oramıza bir parmağı mı yiyemiceksin :) tabi aylardır da bişey değmediği düşünülürse esnek de bir yer belki küçülmüştür.
ne diyim arkadaşım söylemesi kolay tabi çatı muaynesi gelip çatan sensin. sıra bana gelsin bakalım ben de tutuşurum herhalde. ama rahat ol. canın yanarsa söylersin. Allah kolaylık versin canım.
bak suyun hikmetini gör işte. sana iyi gelecek suyu arttır. hatta gece çişe kalkacağını bilsen bile yatmadan önce de bir bardak su iç. ben 2 kez uyanıyorum gece. çişi yapıp doooğru mutfağa. 1 bardak su içip yatağa. içim yanmış oluyor zaten havalar da sıcak. ama kışın bu kadar içemiyordum. hurmayı ben de duymuştum. yi bakalım faydası olacak mı..

bu arada siz aylarca yağlandınız yine iyisiniz ben sıcaklarda zaten terliyorum ne kadar yağlanırım artık bilinmez.

ben ne şişirecem diyince aklıma geldi, hani normal doğum yapanlara derin derin nefes alıp ver derlerya, sen balonları yanında tut derin derin nefes alıp verirken balonlar şişiverir. şaka bir yana ama resimlerde güzel görünebilir valla. gittiğim hastanede oda kapıları kendiliğinden süslü. sende sor belkide senin gittiğin hastanede de vardır.
doktorun 1/2 saatlik gecikmesine takılma, yeterki herşey yolunda olsun. alttan bakacak bu sefer değil mi.

balon şişirmeyle ilgi aynı şey gelmiş aklımıza, illede duyguya şişirtecez yani :) kızlar şurda 2/3 gün kaldı muayeneye. pazartesi güzel haberlerinizi alcaz. bende pazartesi akşamı gidicem. peşpeşe dizildik

siz hastanelerinizin doğum ücretlerini öğrendiniz mi kızlar?
bu arada geçen sefer anneme gittiğimizde topkapı da oturan bir arkadaşımıza gittik bebekleri oldu. o da epidural almış. boylu poslu bir kızdı. çok kilosu da yoktu ama senin gibi zapzayıf da değildi. onda da olmuş 1 hafta baş ağrısı.
yani değer mi acaba o anı canlı yaşamak için o baş ağrısını çekmeye? sonra bebekle 1 hafta baş ağrılı geçireceksin. kızcağız hiçbir ilaç fayda etmedi diyor. hayırlısı ve kısmet diyelim artık.

ben de hiç üye olmak istemiyorum. göndermesinler hiçbişey istemiyorum. ilk gebeliğimde milupa ya üye olmuştum. sonra düşük oldu. bana 1 sene her ay mail gönderdiler. çok etkilendim. bikaç kez üyelikten çıktım işe yaramadı. en son mail attım sonra çıkardılar sanırım artık göndermiyolar. tekrar da bulaşmak istemiyorum. alıp alıp deneriz bebeğe neyi beğenirse onu yediririz ek gıda ya başlayınca da. bez konusunda da prima alırız ilk zamanlar sonra cildine göre bakarız duruma.

evet hepimiz peşpeşe. ben cumartesi doktordan sonra sarıyer e gidicem. arkadaşlarımız davet etti. belki 1 gece kalırız yada gece geç vakit döneriz ama ben yolda telefondan hemen güzel haberler alırsam uçururum size. akşamüzeri pazara inicem biraz çok bunaldım evde hava da esiyor zaten eşim de gelicek arabayla dönücez yine belki 10 tl ye 1-2 bol blüz bulurum. görümcemin de olsa emanet şeyi sevmem. düğünde giyersem giyerim birisini sonra yıkarım hepsini geri veririm. kendimin olsun 1-2 tane olsun..

parmak yiyecez hakkını versek lafın kopardı beni :))) allahda seni güldürsün.
ayaklar galiba cok oturur pozisyonda olunca şişiyor. ben 3 gündür yerimden wc harici kalkmadığımdan sanki şişmeye başladılar. arada kalkıp yürümek kan akışını hızlandırdığından şişmeyi azaltıyor olabilir.
duygucum sende su için ölçülü bişeyi doldur koy yanıbaşına, öyle daha çok içiyor insan.
doğuma az kaldı duygucum artık karnın gerilmesi aşağı çekmesi normal. allah kolaylık versin son düzlüğe girdin bu sıkıntılı günlerde geçer. ben kaçtım iyi akşamlar öptümmm

ELİFİM doktorumda aynısını söyledi valla. ben yaparım ama böylede bir durum var, ağrı kesici veriyoruz ama yinede etkili olmuyor, ben söylemiş olayım sen ona göre kararını ver dedi. her kadında olmamış ama cogunlukta oluyormuş. 1 hafta baş ağrısıyla gelen gidenle bebekle ugrasılmaz. ben tam anesteziyle olup sonrasındaki ağrıyada 15 dk dayanırım.
benim doguma 1400 tl dediler galiba. o zamana değişir mi, yada ek şeyler çıkarmı bilmiyorum.

ohh ne güzel gezin gezin :) ben artık 10 dakika yürüyüp çarşıya bile gidemem. bu fıtık belası eksikti olmayaydı ne güzel yürüyüş yapıp gezebilirdim. eğer fıtık dışarı fırlarsa elimle içeri bastırıp doktora gidecekmişiz. inşallah öyle bişey olmadan şu 40 günü geçiririz.
hamile kıyafeti olarak şu anda pek bişey alma, evdekilerle idare et. büyüdükçe ucuz bikaç bişey al yeter. ben calıstıgım icin mecburiyetten aldım, birde sonrasında kardeşimde giyeceği için pek acımadım.

ben daha önceden 2 kez narkoz aldım. birisi 2005 de burun ameliyatımda. ikincisi de yumurta toplama işleminde. ayılırken ikisinde de hiç zorluk yaşamadım. hatta şimdi aklıma geliyor. opu ma sadık bey yetişememiş ve alev hanım yapmıştı. uyandığımda sadık bey başucumdaydı gelmiş ve bana bilgileri veriyordu. adamı dinlerken hıçkırık tutmuştu. narkozdan sanırım tutamıyodum bi yandan hı hı diye dinliyodum ama sonra söylediklerinin hepsini unuttum eşime sormuştum neler dedi diye. sonra bir bir aklıma gelmeye başladı. hatta doktor sözünü bitirince uyku moduna geçmişim yine. eşime zaten hatırlamaz bu söylediklerimi odada yine konuşuruz demiş

ben de baş ağrısına dayanamam. normalde çok yaşayan bir insan değilim baş ağrısı o yüzden olduğunda hiç hoşlanmam. hamilelikte oluyor bazen. yani 1 hafta az değil ilaca rağmen geçmicek. bir de emzireceğiz. 1-2 gün deseler neyse de 1 hafta olunca ben de düşünüyorum yani. tam bayılmada hiçsorun yaşamadım. yine bayılırız anasını satayım. ama işte epiduralde hemen çıkarmıyomuşlar beldeki hortumu odaya gelince de takılı duruyomuş baya ağrılar açısından rahat oluyormuş. bilmiyoruz bakalım zaman neyi gösterecek. ben daha sormadım ama medikalde de o civarda bişeydir. senin hastanenin adı neydi sonay?

ay nasıl yani çıkınca elinle içine sokup doktora gitmek ? çok dikkat et o zaman sen. ben de hamilelikten sonra da giyilebilecek şeyleri tercih ettim. bir son aylarda kot pantolona ihtiyaç duyabilirim kışa girecez ya malum. ama havalar artık ılıman geçiyor belki ihtiyaç bile olmaz. bakıcaz artık.

kardeşim apandist ameliyatı olduğunda yanındaydım, odasına getirirlerken uyanır uyanmaz inleyip çok ağrıyor, nolur ağrı kesici yapın diye ağlıyordu. 10/15 dk yapmadılar çok acı cektiğini hatırlıyorum. artık yaşayıp görcez.

elifim fıtık kasıkta, o kısımda dıştan bir tümseklik oluyormuş, onun üstünden bastırcaksın. yani elini içeri falan sokmayacaksın :)) zaten öyle bişey olsa sokamamki, progestanı bile koymaya korkuyorum.

valla sonaycan yapmam etmem dedin bizden önce beşiğini aldın bile :))) evde kalırsan ve zamanın olursa emin ol kendini dinlememek için uğraşabilirsin böyle şeylerle. havlar dahada sıcak olacağı için dışarı çıkamazsın.

doğum konusunda ben sağlık sig. kullancağım için ücret ödemiycem ama aralık ayında falan konuştuğumda gittiğim yer 3500 gibi bişey demişti. bu pazartesi gene konuşurum detayları.

bu arada mobilyalar bugün geliyor adamları bekliyorum baklım nasıl birşey gelecek..

elifcan sende doktor haberleri vermeyi unutma. doktorun kesin söyler cinsiyeti. kızımızmı olcak oğlumuz bakalım hayırlısı olur inş.

Günaydın kızlar herkese iyi pazarlar diliyorum.
Bir kız bebek daha geliyor :)
Öncelikle kiloma bakıldı 61 dim 62 olmuşum. 1 kilo almışım. tansiyonuma bakıldı. 11-7 çıktı. sonrasında ultrasona geçtik. bebek gayet sağlıklı 17. haftayı bitirmiş gözüküyor. haftasıyla uyumlu. takvimim biraz önden gidiyor. ama 18. haftanın içinde oluyoruz çünkü 17+3 çıktık. sat a göre de 17+2 idim. 1 gün önde çıktı.
kafatası çapını burun kemiğini femur kemiği denilen ön üst bacak kemiğini ölçtü. hep internetten baktığım için bütün görüntüleri tanıdım. rabbimin mucizesi işte. bütün omurgası kaburgaları el ve ayak parmakları sayılabilir derecede gözüküyordu. sonda da kordonunu inceledi. o sırada ekranda mavi kırmızı renkler çıktı. sanırım kan akışını takip etti. bir sıkıntı yok çok şükür herşey normal. sonra da bebeğin cinsiyeti kız dedi.
erkek diyecek diye şartlandırmıştım kendimi. duyunca ağlayacak gibi oldum. Allah gönlümde yatanı verdi. çok duygulandım yine rabbimin hikmetine...sonra ben kesin mi ? diye sorunca haftaya tekrar bir bakarız dedi. ama değişmez heralde. inşallah değişmez :) değişirse de çok üzülmem hayırlısı olsun insan kendini ne olacaksa ona alıştırıyor.

herkes çok sevindi. kimse hislerinde yanılmadı. annemler kayınvalidemler görümcem filan hepsi çok sevindi. görümcemin iki erkek çocuğu var.ben telefon ettim belli oldu diye. bana ""kız mııııı, kız mıııııııı? ""diye heyecanla soruyodu:) kayınvalidem bile ben de kız olmasını istiyordum diye hislerini itiraf etmiş oğluna ben lavabodayken uyanık bak benden önce hemencik annesini arayıp haberi vermiş:) bi de bize meraklı derler.
en çok da kendi babam sevindi. annem de çok sevindi ama babalar bir başka seviniyor sanki. kız istiyorudu. nedir bu kız aşkı bilmem. teyzemler kuzenler hepsi çok sevindi. kuzenim 10 yıl aradan sonra doğurup 2. de erkek olunca çok kız hevesi vardı artık yeğenime alırım mini etekleri diyor.

gelelim muayneden sonraki detaylara. bizden 4 lü test istemedi. Yalnızca AFP testi ve hemogram istedi. ben hemogramımı götürmüştüm 20 gün önce yaptırdım dedim. sonra sildirdi onu kayıttan sadece AFP baktırdık. zaten ikili test daha kesin sonuçlar veriyormuş o yüzden temiz çıkanlarda dörtlü test yerine sadece AFP bakılıyormuş. bizimki de öyle yaptı.
sorularımı sordum.
rahimağzımdaki kasılmayı ciddiye aldı ne zaman oldu ne sıklıkta oldu diye sordu. sonra da magnezyum verdi. evde vardı arkadaşım vermişti suda eriyen fış fışş lardan ismini falan sordu tamam ondan iç günde 1 tane dedi. Magnorm diye bir marka. b12 yi iki günde bir al artık dedi. progestan a coraspin e ve tiroid ilacına da devam.
rahimağzı uzunluğum da ölçüldü 30mm çıktı. ama idrara sıkışamadım çok muayneye başlarken de söyledim. olsun eğer ölçemezsem tekrar gelirsin biraz sıkışıp dedi. ama ölçmüş. riskli bulmuyorum ama haftaya yine ölçücem dedi.
34 çıkmıştı şimdi 30 çıktı kısalmış dedim. normal mi dedim. hayır kısalmamış idrara sıkışık değildin. sıkışık olan ölçümler daha uzun çıkıyor dedi. yani hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum değerin dedi. haftaya iyice sıkışayım da bari net ölçsün. doğuma girecekti çok uzatamadım. haftaya tekrar ölçünce riskli mi dikiş gerekecek mi bu bizi doğuma kadar götürür mü son aylarda yatmam gerekebilir mi bunları soracam.
çatlak kremi sordum.
sadece nemlendirmek yetmez dedi 3 tane krem ismi verdi hangisini bulursan al sür ve nemsiz sakın bırakma dedi. yani normal nemlendiricinin yetmediğini düşünüyor.
isimleri Bella-B, Pregnacare ve Striacare. Araştırıyorum netten birtanesini alıp kullanırım artık.
Tetanoz aşısını sordum yaptır dedi. Bu sefer baya uzun konuştuk. Soracaklarımı kağıda yazmıştım iyi oldu. Az miktarda sarı akıntım var onu soramadım.nasılsa haftaya yeniden gidicem oraya sakladım.

Benden haberler böyle kızlar. çok şükür ki herşey yolunda. bebeği hissettiğim yer de doğruymuş. göbek değiliğin iki parmak altında. 20. haftadan sonra tam göbek deliğine çıkıyor dedi.
şimdiden haftaya da ultrasona giricem diye mutluyum. sonra da sanırım yine 1 ay sonra 22. haftada çağırır. ayrıntılıya hastanede var mı henüz bilmiyorum yoksa yönlendirir. zaten ben profesör e gideceğimi de o zaman söylerim. hem rahim uzunluğu ile ilgili ciddi bişey varsa da ona yönlendirebileceğini söylicem.

eğer bana son aylarda yatman gerekebilir derse alışverişimi eylül e bırakmadan yazın yaparım. aslında yatmicaksın dese bile acil bişey olur diye ben riske atamayıp azar azar alırım fırsat buldukça eylül e kadar. hevesim var adam gibi doya doya alışverişimi yapmak istiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…