Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
yazgım ben bılmıyodum koymadıklarını ıkız ıstedıgım ıcın hep 2 tane koydururum dıyodum gecenlerde ogrendım uzuldum eurofertıl koymuyomus bende duydum bır kız ıstemıs olmaz demısler.kısmet olsunda 1 tane ıkı tane fark etmıyor valla 4 tane olsa razıyım okadar acı cekıyorum

kendimi sizinle birlikte doğum telaşına hazırlıklara kaptırdım. biryandan iyi oluyor bana sizler sayesinde vakit geçiriyorum oyalanıyorum hem de ön hazırlık oluyor. ama biryandan da korkuyorum duygu gibi. hani nasıl alışveriş yaptıkça sonradan aldım ama ya kötü bişey olursa diye üzülüyordu ya... ben de benim isim düşünmeye hazırlıklar için heyecanlanmaya hakkım var mı acaba çok mu şımardım diye düşünüyorum
şuan birden çok üzüldüm. kendimi fazla kaptırdım sanırım. ya bütün heveslerim kursağımda kalırsa.. bebeğime bişey olursa sevinmek için daha çok erken önce onun sağlığı. şu ayrıntılı ultrasonu da atlatıp yarıyı devirirsem biraz daha inancım artacak dünyaya gelebileceğine.
Allah vakti saati geldiğinde sağsalim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin. Geri kalan herşey hikaye...

valla benim kocam da öyle elifcim. zaten annem bile diyor, senin kocan sana benden daha iyi bakıyor diyor. adamcağız hele şu son dönem her şeyi ayağıma getiriyor. tesadüf 1 arkadaşının karısı erken doğum yaptı, bebekleri yaşamadı, bir arkadaşının karısı da şu an yine erken doğum tehlikesiyle hastanede yatıyor. o yüzden ben de zamansız doğum yaparım diye ödü patlıyor. akşamları yemeği koyup getiriyor, sofrayı topluyor, bulaşıkları yerleştiriyor, mutfağı temizliyor...bu sabah sen otur otur dedi, baktım ekmek kızartmış, beyaz peynir domates, biber falan koyup tepsi içinde getirdi. sonra da akşama 8 gibi gelirim, sen bir salata yap yeter, ben köfte yoğururum yanına yeriz dedi. arada benim annem de bana "aman sen de ne kocacısın" diye dalga geçer, hiiiç aldırmıyorum valla. önceliğim kocam olmayacaksa o zaman neden evlendim? otururdum ailemin evinde, ailem önceliğim olmaya devam ederdi.

şimdi bildim bu kapitoneyi :)))) saten hurç kumaşından bez bunlar. sende uçlarına bişeyler dik diyorsun güpür gibi. bence hazıları vardır bunların alıp koyarım olmadı. ama kadın bebek bezlerine açıp yerleştirmiş. bence poşetinde kalmaı daha sağlıklı öyle açıkta olması toz olur sonra çokcuk mikrop neyin kapar.

ya bu arada ben hala aklım normal doğumda. hani tüp oldu ya son ana kadar beklemek ne kadar doğrudurki. doktor sorunca ben ormal düşünüyorum kısmet olursa dedim onun içinmi bekliyor. acaba tüp olduğunu hatıratsamıydım unutmuş olabiirmi. ne bilim hasta normal istedi bende bekliyorum gününü deyip riske girermiki (( hani tüp bebek ya 38-39 da alınması mı gerekir.nette araştırıyorum adam gibi bişer bilgiye ulaşamadım (((

sagol tesekkur ederım aslında bu yoldan gecen herkez aynı duyguları acıları yasıyorda işde bazen olucagına ınanıyorum bazen ınanmıyorum işden cıkalı 8-9 ay oldu

neden oyle fazla kaptırdım dıye dusunuyosun acmıs oldugun konuyu okudum sendekı sorunun ne oldugunu anlamak ıcın pek bılgım yok ama bence dr bunun onlemını alacaklardır ve kotu bıseyın olmasına ızın vermıceklerdır.EN ÖNEMLISIDE ALLAH senın ne kadar zor kavustugunu bılıyor göruyor almıcaktır melegını senden benım suan degerım 50 cıksa hemen cocuk odasını hazırlamaya baslarım beklemem okadar hayellerım varkı ıcımde kalmıs olan ALLAH NASIP ETMICEGININ HAYALINI KURDURMAZMIS senınde ıcın rahat olsun bak endıselerınle uzme onuda

çok sıcak hakikaten ben de salonda yemek masasındayım sandalyeleri de deri. k..çım pişti burda size cevap yetiştirecem diye birazdan uzanıcam biraz.aslında doğru söylüyorsun açılmanın olabilmesi için hareker etmen gerekiyor. ben sadece sıcaklarda bunalırsın da başına bir iş gelir diye söyledim. kuyumcu işini de çık bir fikir edin. sıcak ama esiyor da buralar. oraları bilmem. dikkat et işte kendine. inşallah istediğin gibi normal doğurursun.

işte arkadaş gibiyiz. tedaviler sırasında ben üzülüp ağlayacam diye hep çok koktu. tutmamasını geçtim. ya tutmazsa elif üzülür ağlar diye hep kendini paraladı. çocuklu arkadaşları ile bile ailecek görüşmeyi ben üzülüyorum diye bıraktı. oldukça hassas ve ince düşünceli. benim üzülmemi hiç istemez herşeyden önce. sağolsunlar. doğunca da mükemmel bir baba olacağından eminim. o yüzden kaynana gelmemiş anam evine çağırmış çok da umrumda değil. gelen de sağolsun gelmeyen de...

ben de karnıma düşsün alışverişe başlarım diyordum. hamile kaldım 3 ay dolsun öyle dedim. bak doldu daha 1 çöp bile almadım. o zaman da sağlıklı olsun da onlar yapılır ın derdine düşüyorsun canım. benim risklerim var biraz erken doğum gibi. sürekli rahimağzı uzunluğum ölçülüyor. doğuştan tek tüplüyüm ben ayrıca tek böbrekliyim. bir üriner sistem anomalisi. o yüzden korkak bir hamileyim ama rabbim bugünleri gösterdi devamı da gelir inşallah.

heh işte bunları diyorum. baksana tüllü fisto dikmiş şık durmuş. tertemiz yayarsın içlerine. bezleri evet açıp dizmesi abartı olmuş sen paketle koyarsın.
hazırları var mı bilemiyorum neticede herkesin dolapiçi ölçüsü farklı. bu kapitoneler zaten böyle kareli baskılı bir kumaş. yani dikişlileri de var ütü ile yapıştırılmış olanları da var. yani o kare kare damalı görüntüsünden bahsediyorum. genelde dikişsiz ütü baskılıları daha düz ve muntazam duruyor. sen de alıp kesip ucuna da fistosunu kendin dikip yapabilirsin bence. istersen çıkışırsa da uçlarını elinle dikiverirsin. öyle sarkık durması için de birkaç yerinden diksen de olur. bardak altlarına yaptığın lastikli pembe tülden bile olur fisto.

sen doktorunla gidince konuş. normal doğum istediğim için mi bekliyoruz de. eğer riskleri varsa tekrar konuşalım siz ne önerirsiniz de. beklenen sürede gelmezse riske girer mi diye sor duygucum.

elifcan içinizde en karamsar olan benim yada bu karamsarlığı dışa vuran diyelim. alah kolaylık versin o korkular hiç ama hiç bitmiyor. bak şurda taş çatlasın 15-20 gün kaldı doğuma ama hala bebeğime kavuşabilcekmiyim endişeni taşıyorum(( yani tamam sonuna geldik ama doğurmak kucağımıza almakta bence ayrı bir yol kat etmek diye düşünüyorum allah hepimizin yardımcısı olsun. dünde benim aklıma geldi bu kadar oda hazırladım ettim ya son anda kötü bşey olursa diye(( ama doğumdan soınra psikolojik destek almayı düşünüyorum neyaln söylim bebeğin başına bişey gelcek kokrusuyla bir ömür geçmez yani. korkularmı yenmem gerek. iyi bir korku çalışması yapmalı ve korkularımın üzerien gitmeliyim

etrafında kötü örnekler olunca adamda korkuyor napsın. ama sen 35 oldun artık erken doğuma girmez seninki. arkadaşının eşi kaç haftalıkken erken dğum yaptıki bebek yaşamadı bende acaba bu kontrolde gittiğimde sakınca varmı yokmu diye sorsamda riske girmeyip sezeryanla aınmı desem. hani normalden korkutuğumdan değil bebeğin sağlığı için diyorum( şimdide bunu taktım kafaya. tüp bebek diye 40 haftaya kadar belemek risk olmazmı dyorum. ama ranada tüp yaptı o 40 yada41 demi ne normal doğurmuştu hemde devlet hastanesinde.

elıf canım bence hıc korkun olmasın sagsalım alcaksın kucagına benım esımınde bobrekle ılgılı rahatsızlıgı var ve dıger saydıkların Allah yardımcın olsun yanında olsun ıns.sagsalım dogordugun gunlerıde görcez burda zaten zamanda oyle boyle gecıyor ısde

yazgım bencede dr sor keske bır fıkrım olsada yardımcı olsam sıze ama tup bebkle hamıs kalıp dogurcak olan ılk kısı sensın soyle dusunuyorum da gercekden yazgım ılk :26:
bıraz moralım duzeldı sagolun arada boyle karamsarlasıyorum sonra tekrar kendımı topluyorum

canım yaşı 35i geçmiş kişilerde 2 embriyo hakkı var. o yüzden bana istanbul tüpte çift koyalım diye teklif ettiler. bu kanuni hakkınız dediklerini de net hatırlıyorum. yaşı 35in altında olanlardaysa durum merkezine göre değişiyor. kanunu ne kadar iplediklerine ve kaçıncı denemen olduğuna bağlı olarak çiftte koyabiliyorlar, tek de koyabiliyorlar. 28 yaşında bir arkadaşım ankaradaki bir merkezde 2. denemesinde 2 değil 3 embriyo koydurdu(biri tuttu hamile kaldı) buradan tanıştığım ve istanbul tüpe kendi doktoruma gönderdiğim bir arkadaşa da sanırım ilk denemesinde çift embriyo koydular. onun da yaşı 32 sanırım. o da biri tuttu hamile kaldı. keza yine buradan tanıştığım bir arkadaşa da konyada bir merkezde çift koydular. onun da ilk denemesiydi ve yaşı 30un altında. doktorumun bana söylediği, çift embriyoyla şansın %25 artıyor. o yüzden bir çok merkez de başarı oranını artırmak için el altından, çift koyuyor. sen de farklı yerlerle konuş görüş. eurofertil koymuyorsa diğer yerlerin bir ağzını ara.
mesajlarını da hep okudum. bence biraz da senin sinirlerin bozulmuş, demotive olmuşsun. bir kere o 17 yaşında sana langır lungur konuşan doktoru kafandan sil. ben de yıllar önce eevlenmemişken bir çikolata kisti ameliyatı oldum. öncesinde doktor doktor gezdim, rahme yapışık olduğundan çoğu doktor, ameliyat sonrası rahim dokun aynı kaynamaz, çocuğun olmaz ya da olsa bile düşük riskin çok olur gibi laflar ettiler. sonra ameliyatımı yapan doktorla tanıştım, bana ameliyat sonrası aslan gibisin, ne zaman istersen çocuğun olur dedi. aradan yıllar geçti, 2 sene önce eşimde infertilite tespit edildi. bir ara morfolojisi sıfıra kadar düştü. zk'deki ürolog ameliyat olmazsa tüp bebek de başarılı olmaz dedi. illa ameliyat edeceğim diye tutturdu ama biz olmadık. tüp bebek bölümü de bana yok rezervin düşük, yok yaşın ileri, yok fazla kilon var diye durmadan kulp buldu. ama bak tek denemede, üstelik de tek embriyo koydurup hamile kaldım. o zaman da çok dedim, şimdi de diyorum, allah yazdıysa, olacaksa olur. öyle her doktora kulak asmıcan. kendini iyi bir merkezde iyi bir doktora emanet edip gerisini allaha bırakcan.

yok duygucum tüp olsa da hani bir tehlike risk şu bu olmadığı sürece ister normal ister sezaryen doğuruyorsun. benim emre de bana sordu, normal mi sezaryen mi istiyorsun diye. yani he desem normal doğurtcaktı. ben kendim zaten ikide bir tansiyonum düşüyor, yaşım ileri, fazla kilom da çok, epiduralli sezaryen olsun dedim.
o erken doğum yapıp bebeği yaşamayan 32 ya da 33de doğum yaptı sanırım. ama zaten onların bebeği yeterince kilo da almamış. 1,650 doğdu. kadın da çok ağır bir kanamayla hastaneye kaldırıldı. az kalsın ölüyormuş. yani bir komplikasyon vardı. ama tabi soramadık. şu an hastanede yatan da benle bir hamile sanırım. rahimde çok erken kasılmalar başlamış. 1 haftadır falan hastanede tutup doğumu geciktirmeye çalışıyorlar. bebek 2,350 falan olmuş yani kendini kurtarmış, şimdi de doğursan bebeğin yaşar, ama ne kadar geciktirdik kar demişler.

Son düzenleme:

duygucum boşver sizinkileri, gelirlerse gelirler gelmezlerse başınınçaresine bakarsın. ömür billahta söyleyip durursun :) sende kardeşlerinin yardımına gitmezsin o zaman gelince anlarlar yaptıklarını.

elifim ben isimlerden ençok miray ve yaren i beğendim :) çok güzel geldi kulağıma.

len dolap içine örtü mörtü ne kendinizi yoruyorsunuz. açınca herşey gözünüzün önünde olsun yormayın kendinizi :))

ay ne bilim nevin ya.biliyorsunuz kendi doktorumdan en baştan beri elektirk alamadım. pimpirik olduığumuda biliyor acep ondan mı bana bıraktı diycem ama. b durumda riske girmeyip kestirmeden kısa yolu seçip sezeryan yapalım riske girmeyelim demesi gerekir dimi? sen emre beye ne zaman gidiceksin hani geç olmazsa benim sor diyecektim...

bu arada aklıma bişe geldi benim tiyatrodan bir arkadaşım doğum yaptıda şubatta falan kıznın adının çakıl mira koydu. ama baya baya çakıl diyorlar :))))

bende öyle diyorum elen gelr gelmeyen kendi bilir zaten her işimi yaptım bitti. gerekte kalmadıki. ama bari doğumdan sonra siz gelinde yaptılarımı yiyelim:)) yoksam kalır valla hepiciği:)) hediye falanda getirmeyin gelirken sadece ikramlarımı yemek için gelin.

bize diyon ama işten çıkınca benden önce örtü yaparmışsıın:)))

sagol canım valla ben bazen cok umutlu bazen cok umutsuz gecırıyorum gunlerımı 1 saat oncesı aglıyodum sımdı neselıyım dengemde bozuldu bıraz bu surec boyle dır herhal herkeze oluyordur dıyorum dr gıtmıyorum ama tam dua ederken ıcımdekı sesıde susturamıyorum senın su yazdıkların tekrar umut oldu bana baktımmı yumurtlayamıyorum tup bebekde yumurta elde edılınce gerısı olur gıbı allahın ıznıyle bekleyıp gorcez ıst.tupden aradılar dun benı ne kadar ılgılıler daha 2.asılamam var dedim tamam beklıyoruz dedıler ama hıc bırıyle yuz yuze görusmedım asılamadan sonra gıtcem sorarım 2.emrıyoyu koyanı ısterım dogrusu hanı konusup görusmek lazım ama benımkorkum var ya o yuzden 2.de ıstıyorum hep neyse bunlar asılamadan sonrakı konular konusmadan görusmeden bısey dıyemem sızede bu surecde mutlaka yazarım

o umutsuzluk zaman zaman hepimizde olmuştur muhakkak ama bence seninki ilk tüp denemesinde olcak. içini ferah tut. yaşın daha müsait. bak ben 39 yaşındayım oldu. seninki hayli hayli olur. yeterki sabırlı ve umutlu ol. ilaçlarını düzenli kullan. hem buraya takılanlar birbirimize uğurlu geldik galiba, peşpeşe hamile kalıverdik :) şimdi sıra sende.

ay agzın bal yesın cok sagol Allah sızede kucagınıza almayı nasıp etsın bırı bana kalıcaksın demesı bıle gözlerımın ıcının gulmesını vesıle oluyor hele doktorların umutlu konusmaları sankı o an hamısım gıbı Allah buyuktur ıns.bırgun olur bende sıze yazarım burda hamısım dıyee zaten ben ocak ayından berı zk dayım 5000 yakın msj var sizinle de arada sırada konusuyodum rahatsız etmıyım dıye mısafırdım ben bazı topıklere mısafır oluyorum boyle ama sıze daha sık ugramaya basladım ıkı gundur oyle işde bırde elıfın test heyecanını yasamıstım burda o zamankı stresı falan aslında zaman hızlı gecıyorda ben tedavı olamadıgım aylarda hıssetmıyorum gectıgını 4 sene ne zaman oldu gectı ve ben nasıl ılk sene ustune dusmedım aklım ermıyor ınsan zamanlamı akıllanıyor acaba

ya bilmiyorum öyle birden karamsarlık kapladı içimi. nevin de 31 de doğan bebeğin ölümünden erkenden olan kasılmalardan bahsedince ben bu halimle o zamanları nasıl atlatırım endişeye kapıldım. Allaha emanet. yardımcın olsun. ama kurup durmak da iyi değil en azından bişeylerle oyalanarak zamanı geçiriyorum. az yada çok elbet hazırlık yapılacak. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.

yuh yani erkek olursa ikincisini de bambam koysunlar tam olsun. kötüymüş. bir kaya parçası :)

vallahi ben yakın olsam gelip sarmalara bile yardım ederdim ama malesef ki yakın değiliz canım. yakın olmadığımız gibi tek vesaitle atlayıp gelecek durumda bile değilim. sen hele bir doğur da inşallah ziyaretine geliriz. yaptıklarından da yeriz ..

yok yahu olur mu öyle şey, sezaryen gerekse elbette söyler. ama yine söylüyorum şu senin salak doktor diğer çoğu doktor gibi 2 haftada bir hatta şu ara haftada bir kontrole çağırsaydı böyle evham olmazdın. seni böyle kendi haline bıraktığı için şimdi kuruyorsun da kuruyorsun. öbür türlü gidip gidip ultrasondu nstydi görür ha her şey yolunda diye ferahlardın. ama bu hani utanmasa nerdeyse bir daha artık doğumda görüşürüz diyecekmiş. 2 hafta dolunca yani haftaya perşembe ya da cuma emreye gideceğim canım. her halde senin için geç olur. sen de aç telefonu sor yahu içinde ne evham varsa. oraya dünya kadar para veriyorsun mecbur cevaplamaya. mira güzel de çakıl ne ayol. çakmaktaşların kızı gibi. istemem ben öyle çakıl makıl. çocuk ilk okula başladımı dalga geçerler. benim salak bir arkadaşım da kızına eni konu maviş ismini koymuştu. hani çocuğun gözü mavi falan olsa içim yanmıcak ama değil de. her halükarda maviş diye çocuk ismi mi olurmuş? zeytin, üzüm falan koyanlar da var. bana köpek kedi ismi gibi geliyor:))

kız ne içini karartıyon milletin kötüsünü düşünüp. bak bu olaylar benim yakınımda oldu yine de hiiiç kendi üstüme kondurmadım. milletin ne sorunu vardı, ne ters gitti biliyormuyuz? bir de o bebeği ölenler bizim gibi tüple bebek sahibi olmadı. bizler tüple zar zor sahip olunca korkudan her testi yaptırdık, daha hamile kalmadan pıhtılaşma testleri yaptırdık, hamile kaldık o test bu test, devamlı kontrollere gittik. sorduydum onlar 2. düzey ultrasonu bile yaptırmamıştı. üstelik kadın ne yaptı kendini mi zorladı, bir sağlık sorunu mu vardı, olmadık bir ilaç mı kullandı hiç bilmiyoruz. ha hepimiz allah emanetiz elbette ama hani bizler yanında elden gelen her şeyi yapıyoruz, devamlı kendimizi dinleyip durmamız da cabası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…