sagol canım iyi dileklerın ıcın ıns. su 2.asılamayıda atlatsam yetcek bana tp bebekde daha rahat olcam özel hastane sorularımın cvp nı falan alcam yanı zk prosödur dısına cıkmıyor ne oldu bılıyomusun bunlar bana sebebsız dıyolar ya hormon testtınde tetesteron testtı yapmamıslar gecen ay yaptırdım (kıst var dediklerınde) bıraz yuksek cıktı tabii ertesı gun gıttım hanı kıst yuzunden tedavı olmuyorum ya bır ılac verır bu ay o degerde duser gıbı dusundum ayyy dr dıyorkı once kısttı hal edelım dogum kont.hapını kullan sonra hormon testlerını yenılerız falan basından savıyor vermedı ılac göya bu hap onuda dusururmus bılmıyorum ama ben dr hıc guvenmedım resmen basından savdı bakalım bu ay ne olcak bellkıde asılamalar tetesteron yuzunden tutmuyor ve dusurmek ıcın bısey yapmadıyani adet olunca 2.asılamaya baslıcakmıyız bılmıyorum endıselerım var kagnı gıbı ılerlıyorum gelısmelerden haberdar ederım sizi zaten hep bakıyorum ne yapıyosunuz dıye (zk hormon testlerı ıcınde tetesteron hormonuma bakılmamıs burda bir arkadas sayesınde ögrendım gıttıgımde baktırdım yuksek cıktı siz hıc baktırdınızmı? )
canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun. ben zkde 2 defa hormon baktırdım ama ikisinde de testesteron bakılmadı. hatta 2.sinde lh de bakılmamış. sadece östrojen, progesteron ve fsh bakmışlar. orası prosedür gereği ne bakılıyorsa ona bakıyor. ektradan asla bir şey bakmıyor. dk haplarının içinde bildiğim kadarıyla progesteron ve östrojen var. bu hormonların alınması evet teorik olarak testesteronunu düşürecektir. doktorun tavır olarak baştan savmacı davranmış olabilir ama doğru söylemiş.
kapri pijamalara biliyorsun ben de çok baktım inan eeen güzelleri pierre cardin marka olanlar. hani bir de kumaşları kaliteli. tek yıkamada tepene çıkmayacak cins, senelerce kullanırsın. bence alırsan azıcık fazla ver onlardan al. hiç olmazsa paran yabana gitmemiş olur. yıkar yıkar giyersin. kadıköye gelecek olursan bana muhakkak haber ver. birlikte bakarız.
ben sürpriz durumlara karşı idareten doğum çantasından ziyade naylon bir poşet hazırlamıştım. yatak odasında duruyordu. bugün başka bir kaç parça eşya çıkardım. yıkayıp ütüleyip onları da koyarım. yani iyi kötü benimki de artık hazır olur.
40. hafta zaten bir bebeğin normal doğum zamanı. yani kesinlikle o kadar kalmasının zararı yok. sezeryanda 38de almalarının tek sebebi, ani olarak normal doğum riskini ortadan kaldırmak. yoksa 38de doğunca 2 hafta erken alındığından bebekler daha küçük alınmış oluyor. yani hiiiç kendini evhamlandırma. zaten öyle bir durum olsa doktorun söyler. ama şu da bir gerçek, seni bu evhamlara sürüklememek için 2 haftada bir kontrole çağırabilirdi. fazla rahatlığı yüzünden şimdi böyle kendi kendine kuruyorsun.
ben diyorum bu sene sebze meyve hiç ucuzlamayacak her halde. ben de daha 5 liranın altına kiraz görmedim. marketlerde falan 8 civarı. barbun fasulye falan da öyle mesela hala inmedi. mübarek sanki panzehir satıyorlar. elmalı kurabiyenin hamurunu bence de kendin yap. pudra şekerli bir tarif var o çok güzel oluyor. ben de bu hafta öyle bir kaç şey yapıp dipfrize atmayı düşünüyorum. kurabiyeleri pişmemiş hamur olarak atacağım. doğumda annem kalıpla keser pişirir. börekleri de yapıp pişmemiş olarak atacağım. poğaçayı pişirip atarım. bir de sarmayı sormuşun. ben sarmayı ve dolmaları malzemesini hafif kavurup, su ekleyip, yani yarı pişmiş pilavla saranlardanım. öyle buzluğa atarsan güzel oluyor. keza tamamen pişirip atarsan da fena olmuyor. ama çiğ pirinçle yine çiğden buzluğa koyarsan bence pirinçleri bozuluyor. kırık kırık kötü pirinçle yapmışın gibi oluyor. yani sana tavsiyem ya içini pişirip sar çiğden buzluğa at, ya da pişirip buzluğa at..
günaydın kızlar her sabah olduğu gibi gene erkenden hortladım uyku tutmadı. birde gece aklıma bişey geldi sorayım dedim. şimdide açma ve börek yapıp fırına atsam 15-20 güne bozulurmu? mesele zeytinezmeli açma ve patatesli mini milföy yapayım diyorum soğuduktan sonra buzluğa atarım. doğumdan sonra geen olursa ikram etme anlamında düşündüm. daha önce hiç börek çörek işi yapıpta buzluğa atmadım. tadı nasıl oluyor ve dola kokusu siniyormu ? denedinizmi sizler. hani diyceksinizki adım başı pastane dolu eşin gider bir koşu alır. bizde öyle düşündük ama şimdi evdeyim ya vakit geçsin diye oyalanayım diyorum. birde onca malzeme kullancam birde emek olacak sonrasında çöpe gitmesiden korkuyorumne dersiniz yapsammı yoksa hazır almak dahamı mantıklı. eşim tepsi börek sip. ederiz dedi ama önceden söylemem hani gelen giden durumunu bilmediğim için olmadı 1 er klo alırız dedim ok. dedi. ama bende vakit geçsin ve çeşit olsun dye düşündüm. hatta yaprak sarmadamı yapsam. gün aşırı bişey yapıp dolaba atsam. bu hafta oyalanmış olurum:) ama sarma olayını millet çiğden atıyor o nasıl oluyor? bu onuda deneyimleriniz varsa yazarsanız ona göre yapıp atayım buzluğa.
nevo karar veremedim pijama takımımı alsam yoksa gecelikmi. birde alırsam epey büyük alıcamki olaki sezeryan olurda dikişlerim olursa raht olsun diye. hani büyüüük alacağım için çokta para vermek içimden gelmiyor:)) ama bellide olmaz her markanın kalıbıde aynı olmuyor belki güzel duruyor olabilir. pierrre carden fiyatlarıda nasıl hiç bilmiyorum ama gene 100 liradan aşağı değildir. yani görüp fikir sahibi olmak lazım kesitirip atmamak gerek.
sarma konusunda bende içini az pişirsem diye düşündüm. çiğ pirinçi sarıpta dolaba koyarsam pişirek için çıkardığımızda katur kutur olur ve iyi pişmeyebilir. çğ hamur nasıl atılır dolaba hiç bilmiyorum valla. ben genelde hep taze yapardım. ama durum malum tırnağım varen başımı kaşıyayım dedim. kimseninde gelip yapcağı yok. annemdn ümidimi kestim ben:) artık doğduktan sonra gelr heralde ozmanda ben istemem yanımda:) yaptıkları eşime gösteriyorum söylüyorum geln olursa bunları verirsin diye:))
bugün patatesli milföy pişirdim, ve elmalı kurbi yaptım. kurbinin hamurunu kendim yaptım. normaldede hep elde açardım ama yoğurması bilek gücü gerektiriyor diye denişiklik olsun milföydenmi yapayım dedimde güzel olmaz diye bildiğimden şaşmadım :) onuda pişirdim soğusunlar dolaba koycam. saklama kabınamı yoksa poşetemi koymalıyım ???
yarnda kısmet olursa sarma sarıp açma pişirip atarm yeterli olur heralde. düşünüyorumda annem şimdi yanımda olsa ne gerek var hazır alırız der işin içnden çıkardı. bu şekilde en azından oyalanmış oldum. vakit geçti. eğer h.sonun akadar doğurmazsam h.sonuda lohusa şerbetini yapıp şişelere koyar dolaba atarım. nette 2 haftaya kadar dolata muhafaza edebilirsini demişlerdi. umarım doğru bilgidir :)))
kızlar 2 gün yoktum yazdıklarınızı oku oku bitiremedim :)
elifim bak ne güzel rahim boyu normal çıkmış, görümcende ameliyat olmuyor. 2 si içinde gözün aydın :)
duygucum valla sana maşallah diyorum. son dakikaya kadar ne evde durdun ne dışarıya çıkmaktan geri kaldın. şu gün olmuş halen kadıköye gideyim diyorsun, cocugu yollarda doğurcan allah korusun :)) dolaba koyduklarınıda gelen misafirlere sakın verme :) hamile ve yeni doğurmuş bir kadından kim hamur işi beklerki. şimdi çocuk olunca böyle şeyler yapmaya zamanın olmazya canın çektikçe az az çıkarır yapar yersin.
nevincim o çiş olayı hepimizin başına bela. dün gece ilk defa 1 defa kalktım şok oldum :)
bu arada dün kardeşime gititk. dönerkenki taksici hayırlı olsun dedi. eşimde sizdede varmı cocuk dedi. adamcağızda ''yok uğraşıyoruz abi, 16 yıllık evliyiz eşim 35 ben 38 im dedi. z. kamile gidip geliyoruz bakalım'' diyince hemen öne doğru kaykıldım. bir başladım yapacaklarını anlatmaya makinalı tüfek gibi. adama dedim takıldığınız bişey olursa arayın beni anlatırım :))) hani o duyguyu biliyorumya istedimki doğru yolu izleyip biran önce cocuk sahibi olsunlar. birde 16 yıl yani !!! adam biraz cahildi, cahil derken cok bilgili araştırmacı bir yapısı olmayan biri gibiydi acıdım. eurofertile gitmişler 7 milyar istemişler. marmara hastanesine göndermişler orda uğraşıyorlarken biz rapor veremeyiz demişler. bunlar z. kamile gitmişler. rapor vermişler ama karın kilo versin demişler.100 kiloymuş. peki ilaç raporuda verdilermi dedim yok diyor. tüp raporu verdilermi diyorum evet 2 ay önce verdiler diyor. yani tam bilmiyor galiba. neyse z.kamile gidin ilaç listesi verirler onla umut eurofertil hangisine giderseniz gidin orda ilçaları yazarlar aynı gün z.kamile gidip sisteme girdirin vs iyice anlattım. valla bu durumda olan insanlara çok üzülüyorum. allaha şükür bizler atlattık.
kızlar 2 gün yoktum yazdıklarınızı oku oku bitiremedim :)
elifim bak ne güzel rahim boyu normal çıkmış, görümcende ameliyat olmuyor. 2 si içinde gözün aydın :)
duygucum valla sana maşallah diyorum. son dakikaya kadar ne evde durdun ne dışarıya çıkmaktan geri kaldın. şu gün olmuş halen kadıköye gideyim diyorsun, cocugu yollarda doğurcan allah korusun :)) dolaba koyduklarınıda gelen misafirlere sakın verme :) hamile ve yeni doğurmuş bir kadından kim hamur işi beklerki. şimdi çocuk olunca böyle şeyler yapmaya zamanın olmazya canın çektikçe az az çıkarır yapar yersin.
nevincim o çiş olayı hepimizin başına bela. dün gece ilk defa 1 defa kalktım şok oldum :)
bu arada dün kardeşime gititk. dönerkenki taksici hayırlı olsun dedi. eşimde sizdede varmı cocuk dedi. adamcağızda ''yok uğraşıyoruz abi, 16 yıllık evliyiz eşim 35 ben 38 im dedi. z. kamile gidip geliyoruz bakalım'' diyince hemen öne doğru kaykıldım. bir başladım yapacaklarını anlatmaya makinalı tüfek gibi. adama dedim takıldığınız bişey olursa arayın beni anlatırım :))) hani o duyguyu biliyorumya istedimki doğru yolu izleyip biran önce cocuk sahibi olsunlar. birde 16 yıl yani !!! adam biraz cahildi, cahil derken cok bilgili araştırmacı bir yapısı olmayan biri gibiydi acıdım. eurofertile gitmişler 7 milyar istemişler. marmara hastanesine göndermişler orda uğraşıyorlarken biz rapor veremeyiz demişler. bunlar z. kamile gitmişler. rapor vermişler ama karın kilo versin demişler.100 kiloymuş. peki ilaç raporuda verdilermi dedim yok diyor. tüp raporu verdilermi diyorum evet 2 ay önce verdiler diyor. yani tam bilmiyor galiba. neyse z.kamile gidin ilaç listesi verirler onla umut eurofertil hangisine giderseniz gidin orda ilçaları yazarlar aynı gün z.kamile gidip sisteme girdirin vs iyice anlattım. valla bu durumda olan insanlara çok üzülüyorum. allaha şükür bizler atlattık.
duygucum bence öyle çok çok büyük de alma. ilk aşamada giyecek bir tane geceliğin zaten var. bir de artık sezeryanda dikiş mikiş yok. yani en azından dışarıda dikiş yok. iç dikişler 1-2 gün ağrı yapıyor sonra geçiyor. şöyle lohusa halinle sıcak gecelerde rahat edeceğin, gündüz de ortalıkta gezinirken şık görüneceğin bir şey seç. bir de bence düz ve açık renk alma ki, için görünmesin. malum sütyensiz de gezebilmelisin. hani aniden kapı çalsa o kıyafetle açabilmelisin sakil durmamalı. tabi bu benim kendi görüşüm. pierre cardin gecelik ve pijamalar da öyle 100 falan değil. 50-70 arası fiyatlarda.nevo karar veremedim pijama takımımı alsam yoksa gecelikmi. birde alırsam epey büyük alıcamki olaki sezeryan olurda dikişlerim olursa raht olsun diye. hani büyüüük alacağım için çokta para vermek içimden gelmiyor:)) ama bellide olmaz her markanın kalıbıde aynı olmuyor belki güzel duruyor olabilir. pierrre carden fiyatlarıda nasıl hiç bilmiyorum ama gene 100 liradan aşağı değildir. yani görüp fikir sahibi olmak lazım kesitirip atmamak gerek.
sarma konusunda bende içini az pişirsem diye düşündüm. çiğ pirinçi sarıpta dolaba koyarsam pişirek için çıkardığımızda katur kutur olur ve iyi pişmeyebilir. çğ hamur nasıl atılır dolaba hiç bilmiyorum valla. ben genelde hep taze yapardım. ama durum malum tırnağım varen başımı kaşıyayım dedim. kimseninde gelip yapcağı yok. annemdn ümidimi kestim ben:) artık doğduktan sonra gelr heralde ozmanda ben istemem yanımda:) yaptıkları eşime gösteriyorum söylüyorum geln olursa bunları verirsin diye:))
bugün patatesli milföy pişirdim, ve elmalı kurbi yaptım. kurbinin hamurunu kendim yaptım. normaldede hep elde açardım ama yoğurması bilek gücü gerektiriyor diye denişiklik olsun milföydenmi yapayım dedimde güzel olmaz diye bildiğimden şaşmadım :) onuda pişirdim soğusunlar dolaba koycam. saklama kabınamı yoksa poşetemi koymalıyım ???
yarnda kısmet olursa sarma sarıp açma pişirip atarm yeterli olur heralde. düşünüyorumda annem şimdi yanımda olsa ne gerek var hazır alırız der işin içnden çıkardı. bu şekilde en azından oyalanmış oldum. vakit geçti. eğer h.sonun akadar doğurmazsam h.sonuda lohusa şerbetini yapıp şişelere koyar dolaba atarım. nette 2 haftaya kadar dolata muhafaza edebilirsini demişlerdi. umarım doğru bilgidir :)))
duygucum bence öyle çok çok büyük de alma. ilk aşamada giyecek bir tane geceliğin zaten var. bir de artık sezeryanda dikiş mikiş yok. yani en azından dışarıda dikiş yok. iç dikişler 1-2 gün ağrı yapıyor sonra geçiyor. şöyle lohusa halinle sıcak gecelerde rahat edeceğin, gündüz de ortalıkta gezinirken şık görüneceğin bir şey seç. bir de bence düz ve açık renk alma ki, için görünmesin. malum sütyensiz de gezebilmelisin. hani aniden kapı çalsa o kıyafetle açabilmelisin sakil durmamalı. tabi bu benim kendi görüşüm. pierre cardin gecelik ve pijamalar da öyle 100 falan değil. 50-70 arası fiyatlarda.
annenin rahatlığına inan şaşkınım. kızı doğurcak yahu kızı... dediğin gibi sanırım doğumda gelecek ama insan biraz önceden gelip de hazırlık yapar, ne bileyim şöyle son bir evine bakar, teftiş eder, bebeğin odasını elden geçirir, şu senin hazırladıklarını hazırlar, sana moral verir. yani olabilir belki gergin olabilirsin, desteğe ihtiyacın olabilir. hani sen daha önceden doğurmadın, tecrübesizsin, yanında öyle birine ihtiyaç duyabilirsin. sonuçta annen bacıların da bağdatta oturmuyor, yani bence kesinlikle bu rahatlıklarının bahanesi yok. neyse ki benim doğum planlı olduğundan annem, 3-4 gün önce gelecekmiş. bugün telefonda sen bir şey yapma, ben her şeyi 3 günde fazla fazla yaparım diyordu. ha kendim azar azar yaparım, ama onun da gelip en azından yapamadığım bir şey olursa yapacağını bilmek içimi rahatlatıyor.
kurabiyeleri fark etmez poşetle de koyabilirsin kapla da. ama dipfrizde yerin çoksa kapla koy derim. böylece ezilmediklerinden emin olursun. evet şerbet benim de bildiğim epey süre dayanıyor. ben de doğumdan 1 hafta önce yapıp koyacağım buzdolabına.
sagol canım iyi dileklerın ıcın ıns. su 2.asılamayıda atlatsam yetcek bana tp bebekde daha rahat olcam özel hastane sorularımın cvp nı falan alcam yanı zk prosödur dısına cıkmıyor ne oldu bılıyomusun bunlar bana sebebsız dıyolar ya hormon testtınde tetesteron testtı yapmamıslar gecen ay yaptırdım (kıst var dediklerınde) bıraz yuksek cıktı tabii ertesı gun gıttım hanı kıst yuzunden tedavı olmuyorum ya bır ılac verır bu ay o degerde duser gıbı dusundum ayyy dr dıyorkı once kısttı hal edelım dogum kont.hapını kullan sonra hormon testlerını yenılerız falan basından savıyor vermedı ılac göya bu hap onuda dusururmus bılmıyorum ama ben dr hıc guvenmedım resmen basından savdı bakalım bu ay ne olcak bellkıde asılamalar tetesteron yuzunden tutmuyor ve dusurmek ıcın bısey yapmadıyani adet olunca 2.asılamaya baslıcakmıyız bılmıyorum endıselerım var kagnı gıbı ılerlıyorum gelısmelerden haberdar ederım sizi zaten hep bakıyorum ne yapıyosunuz dıye (zk hormon testlerı ıcınde tetesteron hormonuma bakılmamıs burda bir arkadas sayesınde ögrendım gıttıgımde baktırdım yuksek cıktı siz hıc baktırdınızmı? )
kapri pijamalara biliyorsun ben de çok baktım inan eeen güzelleri pierre cardin marka olanlar. hani bir de kumaşları kaliteli. tek yıkamada tepene çıkmayacak cins, senelerce kullanırsın. bence alırsan azıcık fazla ver onlardan al. hiç olmazsa paran yabana gitmemiş olur. yıkar yıkar giyersin. kadıköye gelecek olursan bana muhakkak haber ver. birlikte bakarız.
ben sürpriz durumlara karşı idareten doğum çantasından ziyade naylon bir poşet hazırlamıştım. yatak odasında duruyordu. bugün başka bir kaç parça eşya çıkardım. yıkayıp ütüleyip onları da koyarım. yani iyi kötü benimki de artık hazır olur.
40. hafta zaten bir bebeğin normal doğum zamanı. yani kesinlikle o kadar kalmasının zararı yok. sezeryanda 38de almalarının tek sebebi, ani olarak normal doğum riskini ortadan kaldırmak. yoksa 38de doğunca 2 hafta erken alındığından bebekler daha küçük alınmış oluyor. yani hiiiç kendini evhamlandırma. zaten öyle bir durum olsa doktorun söyler. ama şu da bir gerçek, seni bu evhamlara sürüklememek için 2 haftada bir kontrole çağırabilirdi. fazla rahatlığı yüzünden şimdi böyle kendi kendine kuruyorsun.
ben diyorum bu sene sebze meyve hiç ucuzlamayacak her halde. ben de daha 5 liranın altına kiraz görmedim. marketlerde falan 8 civarı. barbun fasulye falan da öyle mesela hala inmedi. mübarek sanki panzehir satıyorlar. elmalı kurabiyenin hamurunu bence de kendin yap. pudra şekerli bir tarif var o çok güzel oluyor. ben de bu hafta öyle bir kaç şey yapıp dipfrize atmayı düşünüyorum. kurabiyeleri pişmemiş hamur olarak atacağım. doğumda annem kalıpla keser pişirir. börekleri de yapıp pişmemiş olarak atacağım. poğaçayı pişirip atarım. bir de sarmayı sormuşun. ben sarmayı ve dolmaları malzemesini hafif kavurup, su ekleyip, yani yarı pişmiş pilavla saranlardanım. öyle buzluğa atarsan güzel oluyor. keza tamamen pişirip atarsan da fena olmuyor. ama çiğ pirinçle yine çiğden buzluğa koyarsan bence pirinçleri bozuluyor. kırık kırık kötü pirinçle yapmışın gibi oluyor. yani sana tavsiyem ya içini pişirip sar çiğden buzluğa at, ya da pişirip buzluğa at.
elif hani utanmasam bez bağlıcam diye dalga geçiyorum, o seviyedeyim artık:))))))) tam uykuya dalıyorum, hoop bir sancı, tuvalete kalkıyorum. mesane mesane değil adeta bir fasulye tanesi. saat başı dolup beni uyandırıyor.
o gürültü işine biz de alışcaz. evimiz yıllardır pek bir sessiz sakindir. hatta eşimle gittiğimiz yerlerde bile çocuk vız vızlanmasını pek tahamüllü insanlar da değilizdir. (bazısı hakikaten çok sinir bozucu oluyor) ama işte kendi çocuğumuz olunca allah sabrını da verir sanırım. unnadoda çantanın fiyatına ben de amanın oldum. amerikada 30-40 dolar arasına en güzelini alıyorsun o yüzden biz bekleyelim elifcim. üstelik o gösterdiğim çantadan ben kuzenime almıştım. şu an kullanıyor çok çok memnun, kullanışlılığı denenmiş de oldu.
ya bana kalırsa evde kimse olmasın don atlet gezeyim doğumdan sonrada :))) benim için en rahat kıyafet onlar çünkü:))) neyazıkki öyle bir şey olmayacağı için dediğin gibi iç belli etmeyen bişey almak gerek. şu durumda leopar desenli olanalr en iyis gibi hem koyu hemde iç ve leke göstermez. diğer tüm düz renkler meme ucunu belli eder. vala bi gelebilsem kadıköye bakalım diycem senle ama eşim tek yollamaya korkuyor birde havalarda çok sıcak oldu gözm almıyor. gene sabahın köründe gelmem gerekki rahat rahat gezebileyim.
valla bacım aynen öyle bende şaşıyorum anamın bu rahatlığına her gün arıyor napıyon diye.ebenin eşyini yapıyom diycem sonunda:)) bugün kurbi börek yaptım demedim bile. hatta akşam arasa eşime açtırcam teli hastanedeyiz doğum yaptı detirticem:) ama hep gündüz arıyor. es kaza bir aşam arasın bak yapıcam valla. eşime diyorumda yapma yazık telaş olurlar diyor. bırak allasen dedim. hani sırf onlara inat cumartesi kaynana gelcek gidip onu getircem yanıma( eşimde annem gelcekya bizdemi kalcak, üsküdardamı yoksa kızındamı diyor. bende valla planını yapmıştır heralde hem buraya gelip napcam ben akşama kadar olar don atlet geziyorum birde konuşcak bişey olmaz dedim:))) acaba annemde kaynananım mı gelip bana refakat etmesini bekliyor nedir.
bende kaba koymayı düşündüm suan yer var ama daha yapacklarım var ezilip kırılmasından diye kaba koymak en sağlıklısı.
seninki evet belli günün annen gelir gününde önce ama bende şuan için öyle br durum yok. artık son günler her an ne olcağı belli olmaz. aman allah bana güç kuvvet versin gelende sağ lsun gelmeyende. hem anam gelince ağrımmı azalcak. benden daha panik olur birde onumu sakinleştircem:)
duygu cum bugün yoktum öğlenden sonra okudum yazdıklarınızı ama cevap veremedim. dolma içini pişirerek sar canım. yani çiğden koyma. bilemiyorum öyle nasıl olur. pirinçler daha da kırılabilir ve pişmesi bence daha zor olur. benim annem kavurur içini. azcık su ile de demler hafif tıkır ama pişmiş kıvamda sarıp atar dolaba. biz gelince çıkartır tencereye dizer pişiririz. mis gibi oluyor. yeni sarılmış gibi. koku falan da hiç olmuyor. sen de öyle yap.
bu saatten sonra annen gelmek isterse de gerek yok dersin artık maşallah herşeyini kendin yaptın canım şükür buna. hem oyalandın hem de ikramlarını çıkardın. kaynana gelcek diye mi gemiyor acaba anlayışlı kız annesi ayaklarına yatıp?
kocan da az değil ağız arıyor senden :) karnın burnunda doğurmadan işi yok sizde gezsin tozsun o da. hem napıcaksınız bütün gün evin içinde. insan sıkılır yatsan yatamazsın kalksan kalkamazsın rahat olamazsın. doğumdan sonra gelsin. sen çocukla ilgilenmekten bence kaynanan var mı yok mu anlamazsın bile. hem belki annenden gelmeyen fayda ondan gelir belli mi olur?
bence de annen duygu doğurdu şakasını hakediyor. bozmayıp size kadar gelmelerini de bekleyebilirsiniz. ama hakkını helal etmez o zaman sana :)
ama bir endişelendirmekte fayda var annlasın azcık.
ben de 5 de eve geldim bir markete uğradım hazır araba varken bir sütle bir kaşarı zor taşıdım. havuzbaşında oturduk. mamalar yapılmıştı. aylardır yemediğim kadar hamurişi yedim. kısır pizza dolma kek revani çay bilmem ne üstüne de bardaklarca su içince bulgurlar şişti sanırım. vallahi kalkamadım yerimdem eşime hazırladım yemek o yedi. ben hala acıkmadım. sanırım meyve yeyip kapatıcam günü. aylardır yemiyodum ama özlemişim valla pişman değilim :) zaten sadece 1 kilo almışım. günlerin dışarı da olması bir bakıma iyi oldu evde olunca kek börek yeniyordu şimdi ızgaranı çorbanı salatanı yiyorsun.
inşallah çok kilo almam. benim arkadaşım sadece 4 kg almıştı doğumda. o da çocuktu düşünebiliyomusunuz? kendisi zaten kilolu hamile kalmıştı. kilolular sanki almıyor hamilelikte daha çok doğumdan sonra alıyor.
ben de her ay birer kilo alsam inşallah böyle devam ederim çok kilo almam. bakalım evdeki hesap çarşıya uyacakmı? ilk aylar yiyemedim şimdi de iştahım açıldı.
elifcim biliyorum hepiniz yardimci oluyorsunuz seve seve ama hani ben soru sormak icin degilde sizlerin gelisimini ogrenmek icin geliyorum yaa birazda boyle guzel seylerden bahsediyosunuz hepsini olmasada okuyorum gelecek icin bilgi depoluyorum besikti cantaydisabirla oturdum bekliyorum isde bazen heyecanlaniyorum bazende sakin sakin bekliyorum
zk da ki drlar her ay farkli oluyor hep asistanlara tazelere denk geliyorum soyle yasini basini almis birini gormedim birde hep bayanlara denk geldim asilama gunude diger odaya denk geldim orda bilgisayarda bir doktor vardi hoca diyolardi ama onunda yuzunu gotmedim ben girip cikarken yoktu yatarken ordaydi beni unuttular bende 40dk gibi yattim sonra kipirdandim o adam duydu sesimi sen ne kadardir yatiyosun dedisonra kalka bilirsin dedi gitti sadece sesini duydum
bu aksam ustu istanbul tup bebekden aradilar raporu cikardinizmi diyee yok dedim ne kadar ilgililer tlf konusmustum not almislar ariyolarsasirdim bir adet olsam gitsem su ignelere baslasam ah ah
elifcan bende öyle yaptım dolma içini kavurdum çok az suda diri kalacak şekilde pişirdim ve öyle sardım sonra buzluğa attaım sonrada dediğin gibi tencereye dizip pişiririm. normalde bugün yapacaktım akşam boş oturmayım diye birde hava daha serin diye balkonda oturarak sardım ama ayaklarım gene davul gibi oldu( saat gibi başlayıp 11 de anca bitirdim arada 2 defa kalkıp uzanmdım. yarım saat ordan gitse gene epey uzun sürdü. bugünde kendimde güç bulursam zeytinli açma yapıcam. sabah kalkıp elimin yetiştiğince 3-4 cam sildim salonun yerini ve mobilya tozunu aldım birde eşime bi aç parça bişey ütüleyip banyo yaptım. olmadı ilerleyen saatlerde yaparım açmamı. değilde diğerlerini kaplarla koyunca buzlukta pek yer kalmadı
sende kırk yılda bir yiyorsun boşver pişman olma. ama öyle sık sık günlere falan gitme yoksa gidişatın hiç iyi olmaz:) insanın canı arada hamur işi çekiyor valla ben aşırı düşkün değilim börek çörek işine ama arada istiyor can.
valla niyetim öyle bir akşam ararlarsa eşime açtırcam teli doğurdu dedirticem:) eşimde ama yalancı çoban misali olmasın diyor. aman olursa olsun dedim:) valla annenin aynında olması başka kaynana başkadır. anam bunu düşünemiyor olsa gerek. eşimde annesi konusunda azımı arar gibi yapıyor ama sonrada seni deniyorum bakalım ne diycen diyoır. ya en evde rahat gezmeye alışkınım gecelikle dolanıyorum boxerla dolanıyorum anan gelince üzerime bir tişört çekmek bile beni çatlatır dedim:) onun derdide olaki doğum başlarsa yanımda biri olsun. ya hastanem elimi uzatsam değecek mesafede. ev ana cad. üstü. inip bir taksi çevirirm giderim eşimde işten gelir oraya. ne var yani en fazla 10 dak. atarm kendimi hastaneye.
elifcan geçen sormuşsun yazmayı unutmuşum ben anestezi konusunda daha karar vermedim. eğer normal olursa noraml yaparım hani dayanamayacak olursam epidural isterim. ama sezeryan derlersede kesin tam narkoz isterim öyle kesilip biçilmeye göz göre göre razı olamam :)
bu arada siz kıza isim düşündünüzmü? hani erkek olursa belli keremdi ama kız e olcak. bizde erkek olursa belliydi ama kız olunca biraz zorlandık.
kızlar aklımda 1-2 soru vardı ama sadece bir tanesi geldi onu sorayım bari. eşizin size doğum hediyesi alacakmı? benimki tuttturdu sana en alıca bende yeterince masrafımız oldu hem çocuğu sadece sana doğurmuyorum ya. ne öyle ödül gibi dedim. geçmişte bacısı bir hikaye anlatmıştı görümcemin bir arkadaşı doğum yapmışta kocası hediye almamış kadın hırsından vücudu dışarı vermiş alerji gibi bişey olmuş. sendeöyle olurmusun diye geçmişte konuşuyordu aramızda. yuuh dedim ne öyle şartlı çocuk doğurmak gibi. kolye yada bilekli gibi bişey almak istiyor ama ben istemiyorum almasını hepsinde var zaten takmıyorum bile boşa masraf. yada tablet alayım diyor sakın sakın bişey alma diye tembihledim ama hem annenler laf etmesin kızım dourduda bişey takmadı derlemiş. bizim oralarda öyle bir adet yok dedim rahat ol:))
elifcan geçen sormuşsun yazmayı unutmuşum ben anestezi konusunda daha karar vermedim. eğer normal olursa noraml yaparım hani dayanamayacak olursam epidural isterim. ama sezeryan derlersede kesin tam narkoz isterim öyle kesilip biçilmeye göz göre göre razı olamam :)
bu arada siz kıza isim düşündünüzmü? hani erkek olursa belli keremdi ama kız e olcak. bizde erkek olursa belliydi ama kız olunca biraz zorlandık.
kızlar aklımda 1-2 soru vardı ama sadece bir tanesi geldi onu sorayım bari. eşizin size doğum hediyesi alacakmı? benimki tuttturdu sana en alıca bende yeterince masrafımız oldu hem çocuğu sadece sana doğurmuyorum ya. ne öyle ödül gibi dedim. geçmişte bacısı bir hikaye anlatmıştı görümcemin bir arkadaşı doğum yapmışta kocası hediye almamış kadın hırsından vücudu dışarı vermiş alerji gibi bişey olmuş. sendeöyle olurmusun diye geçmişte konuşuyordu aramızda. yuuh dedim ne öyle şartlı çocuk doğurmak gibi. kolye yada bilekli gibi bişey almak istiyor ama ben istemiyorum almasını hepsinde var zaten takmıyorum bile boşa masraf. yada tablet alayım diyor sakın sakın bişey alma diye tembihledim ama hem annenler laf etmesin kızım dourduda bişey takmadı derlemiş. bizim oralarda öyle bir adet yok dedim rahat ol:))
kız bugün saracaktın ne ara yaptın dün akşam. kendine de birazcık acısana yeter artık hem yer kalmadı diyosun zeytinli açma da olmayıversin. superfresh in böreğinden alıp at yanına da dolma elmalı kurabiye tamam işte her çeşidin olmuş oluyo.
valla dün öyle bir yemişim ki hani akşam yemeği yerim yine diye düşünüyodum inan ağzıma hiçbişey sürmedim bir sakızlı muhallebi yedim misafirlerden kalmıştı 3 kase. o kadar. ve bu sabah da 11 de kahvaltı ettim daha yeni. amma tokluk hissi yaratmış baksana :)
bu sabah da sırf sıkıntıdan 10.30 a kadar yattım malum rammazanın ilk günü ya. senin gibi oyaza işlerim de yok ne yapıcam kalkıp dedim yattım. uyuya uyana saati 10.30 yaptım işte.
bence senin doğumuna daha 2 hafta var. normal doğumu bekleyeceksen 40 haftayı doldurman gerekiyor. eğer hala gelmiyorsa o zaman sezeryana alırlar. ki benim içime öyle doğuyor ki senin bebik gelmeyecek ve sezeryan olacaksın :) hani ne biliyim öyle olacakmış gibi geliyoro yüzden kaynana hiç zahmet etmesin. sen doğurmazsın o doğurur başını beklemekten vallahi :) dediğin gibi çantan falan yanında olsun bir de taksi ile gittin tut ki suyun geldi. alt açma bezleri var ya aynı bebek bezi gibi onlardan al koy bir de suyun geldi diye taksi seni almazsa :)
bu arada doğuma az kaldı sen işlere daha şimdiden başladın. cam silmek de nerden çıktı? tamam artık doğsa bile bişey olmaz belki ama neden kendini riske atıyosun?
yok canım ya isim konusu hiç gündemde değil. yani tut ki 2. olurda erkek olursa kerem olacak ya. bu da ceren olsun falan dedik de. hiç içime sinmiyor. öylesine yani. cemre yada ceren güzel dedik ama. ı ıh. bi türlü beğenemiyorum. bizim kız kesin isimsiz kalacak doğunca :) kız olunca insan konduramıyor.
ela ismine hala takıkım :) teyzem de ne o öyle helaa der gibi diyo.herne kadar çok beğensem de manasız, bir göz rengi koymam heralde. anlamlı bişey olsun istiyorum.
gülce dedi geçen gün bir tanıdığımız. eşim beğenmedi. bu da değişik bir isim. eşim ece diyor. yada ecem. kısa ve öz :) hem "e" harfi ile başlarsa ailecek kafiyeli oluruz :) bilemiyorum artık bakalım zamanla gelir belki aklımıza.
hediye konusuna gelince. almak istiyorsa bırak alsın. tamam bir sürü takın olabilir ama bunun anlamı bir başka. belki ileride evlenirken kızına hediye edersin. bileklik vs.. çoksa 3 lü herzaman takabileceğin bir kolye seti aldır. hani böyle renkli taşlı yada incili falan ne bileyim zevkine göre.
biz daha hiç öyle şeyleri konuşmadık eşim anlamaz da öyle şeylerden :) seninki yine düşünüyor bak. elektronik eşyayı geç o olmaz. bir takı alsın. kızına nazarlık alsın. doğunca maşallah ı olmayacak mı :) onu da söyle.
duygucum hani annene duygu doğurdu dedirmeyi bırak, sen yine iyi dayanıyorsun. ben olsam, bu konularda duygusalımdır, çoktan telefonu açıp bir alay kalayı basardım hepsine. ben burda doğumu bekliyorum, siz hepiniz beni yalnız bıraktınız, durmadan daha var daha var diyorsunuz, bu ne rahatlık böyle diye söylenirdim de söylenirdim. yani sen yine soğuk kanlısın benim gibi duygusal çıkışların yok ailene.
kaynananla evet rahat edemezsin. ben de kendiminki gelse kalsa rahat edemem mesela. dediğin gibi şu günlerde insan gün geliyor evinde tek donla oturuyor. yatıyor, kalkıyor, şimdi ne kadar olsa da kendi annen bacın gibi rahat olamazsın. ama bence yine de 39un sonlarına doğru sizden kimse gelmezse gelsin yanında o kalsın. aniden suyun muyun gelir, evde yalnız olma. biliyorum sen soğuk kanlı kızsındır, kendin de hastaneye gidersin ama olsun işte. biri yanında olsun. bir iki gün de bir birinize katlanıverirsiniz.
bu arada delimisin sen hala cam falan siliyorsun. sakın yapma öyle şeyler artık.
doğum hediyesi konusunda da: sen bakma şimdi ismi doğum hediyesi oldu bu aslında türk örf adetinde olan bir şey. yani en azından bizim oralarda vardır. kadın doğurdumu kocası çıkartıp bir bilezik, yüzük, kolye bir şey takar. babam anneme 2 doğumda 1er bilezik takmış. hatta farklı memleketlerin insanları olsak da, kayın validem hep söyler, eşim doğduğunda kocası da çıkartıp oldukça kalın bir bilezik takmış. dolayısıyla eşim de bana bir şey alıp takacaktır. ama şöyle olsun bu olsun diye bir şey konuşmadık. zaten zevkimi bilir ona göre bir şey alır. ha almasa da o kadın gibi kurdeşen falan dökmem, kırılmam da... ama alırsa da memnun olurum. bu takı vs işlerinden sen uzaksın. istemeyebilirsin doğal karşılarım. ama bence de elifin dediği gibi bırak alsın. sizin doğum masraflarını zaten sigorta karşılayacak. yani eşin maddi yükün çoğunu üzerinden atmış oluyor. ne alırsa sen de ileride kızına takarsın. sonuçta bir de hatırası olur. baban sen doğduğunda takmıştı dersin.
valla yaptım çıktı aradan sarmayıda. açmayı gözüm almadı uyudum yeni kalktım zaten. olmadı akşama yada yarın yaparım. ya benimde canım çekiyor o bakımdan yan yapmak istiyorumya cam sildim derken çıkıpta asılmadım olduğum yerde elim yetiştiği kdaar yaptım yani uzanmadım. havalar sıcak ya olaki doğum olursa gelen biri camı açıpta hava almak isterse ne pis camalrı var demesin :))) hediye konusundada bizim geleneklerde öyle birşey varmı bilmiyorum ama ne bilim gerek yok gibi. hem kışın bir bileklik ve bir kolye almıştık. kolyeye üçümüzün ismini yazdırcaktık bebek doğunca.dedim götürür onu yazdırıp gelirsin:) olmadı illa almak isterse gider alırız. çünkü bugüne kadar aldığı takıların hiçbirini beğenmedim ve götürüp değiştirmek zorunda kalmıştık sonrada bozuluyor aldığımı beğenmiyon diye ama koca karı takısı alıyor oda gök mavisi taşı falan oluyor:))
isim konusunda ceren,cemre, gülce ve günce isimlerini bende listeme koymuştum hatta elemelerde cemre epey çıktı ama fazla beray çıktı.o olsun dedik hem babasıylada uyumlu. oğlan olursada benle uyumlu bişey koyacakmış baası geçen öyle diyor oğlanın adını buldum diyor. dur bakalım belki vazgeçim 2.çocuğu yapmıycam bile dedim. ela isminden gına geldi şu ara herkes ela, ada, duru, derin, masal takıyor. ece dayımın kızı şimdi 5 yaşında falan maşallah çokta güzel bayılıyorumona hatta kirpikleri bir sık bir uzun simsiyah anlatamam eşim eceyi kucağıma verdi kirpiklerine bak bizim kızınkide böyle olsun dedi :)) bu yüzden ece ismini severim.
ya sitem etsem nolucakki haklı çıkmayı başarırlar ben kabahatli olurum. geçmişteki tecrübelerimden bliyorum bu sebepten hiç sitem dahi etmiyorum. babam aramışta 2 defa uyuyordum. neyse kalkınca aradımda annemde günlük yürüyüşüne çıkmışlar. oraar çok serinmiş esiyormuş buralar sıcak dedimde. gelip alayım seni 1 hafta burda kal yürüyüşe çıkarız diyor. yuh dedim ne zman ne olcağı belli değil ne işim var 1 hafta orda. sende yapışmışsın kocanın kıçına diyor:) ne alaka dedim surda bişey kalmadı bişey olsa ne yapcm dedim ee burdada doktor var hastane var diyor. valla bizimkileri sıcaklar çarptı heralde doğum işini çok basite indirgemişler. yada cidde çok basit bişeyde ben abartıyorum:)))
pazartesi kontrolüm var o güne kada bişey olmazsa olmadı kaynanayı önümüzdeki hafta alırım yanımın son 10 gün yanımda olur ne yapayım kendim için değilde sırf eşimin içi rahat etsinde aklı evde kalmasın diye.
takı konusundada dediğinimiz yapsa ne etsem gelenk görenek işlerinden değilde dediğiniz gibi anısı olsun diye.
maşallah nazarlığı sanırım elif sormuştu. benim altın bi tane vardı onu iğneleyip yatağına minik bir kuranla birlikte eşim taktı. sonrada onu giysisine takarız. onun dışında basiy nazarlıklarda vardı bi kaçtane odasının çeşitli yerlerine koyduk hatta valizimede bir tane koydum. orada geçici olarak o basiti takarım. ve gelince altınını takarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?