Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sağol cnm allah evladını kucağına almayı nasip etsin hayırlısyla seninde..

elifcim bu fiyata puseti ve araba koltuğu olarak da kullanılan ana kucağı dahil. yani 2 parça. portbebesi yok. zaten port bebe almaya niyetim de yok. ana kucağını pusete takıp öyle idare ederim.
balkonda güneşe çık dememden kasıt öyle öğle sıcağında falan çıkma. sabahtan ya da akşam üstü güneşin daha yakmadığı bir saatte kolların bacakların biraz güneş görsün yeter. dışarı çıkmasan bile öyle balkonda 10 dakika güneş almak günlük d vitamini ihtiyacını karşılıyormuş. ve vücuttaki kalsiyum ve demirin emilimini aktive ediyormuş. evdeki kremi dışarı çıkarken yüzüne de sürebilirsin elbette. uzmanlar illa ayrı yüz kremi kullanın diyorlar ama ben de arada üşenip vücut için olanı yüzüme de sürüveriyorum.
senin görümceye acımanı anlıyorum ama o biraz da kendi etmiş kendi bulmuş. kocasına ve evlatlarına biraz çeki düzen vermesi lazım. bakın ben artık rahatsızım bana biraz yardımcı olun diye ikaz etmeli. çünkü çoğu erkek öküz, bu tür şeyler kendi kendine anlamaz. ha biraz isyan bayrağı çekmezse de bu içinde olduğu düzen hayatta değişmez. ömür boyu ailesine hizmetçi olur.

iki parçalı fiyatı oldukça pahalıymış canım ama senin kaynanatör aldığı için düşünmemişsin iyi de etmişsin. ben bir videosuna baktım da belli yani hafif bişey ben de minyonum ya öyle hüheyla gibi bebek arabaları bana göre değil böyle bişey alırız biz de. sen bir kullan da eğer memnun kalırsan kıyar paraya alırız 2. bebek olursa ona da saklarız.
görümcemin evet kendi etmiş kendi bulmuş bana yakın otururken de daha çocuklar küçükken de pc başına yemek götürürdü ayaklarına alıştırmış. ama onun kocasında da kabahat adam acayip düşkün oğullarına toz kondurmuyor. bişey olsa hemen çocuklardan yana çıkıyor yapacaksın edeceksin diyor kadına. çocuklar da babadan yüz buluyor. yani iş ebeveynlerde bitiyor. dün de adam hiç oğlum anneniz hasta kalkın yardım edin demedi. benim eşim yardım etti ablasına ve de ben. hasta olunca kadın daha çok bekliyolar. kocası da masadaki çayı bile kendisi koymaz. Allah kolaylık versin zor.

sağ olun kızlar perdeler için ama dediğim gbi cidden ço kkaranlık çıkmış fotolarda. elifcim ikea öyle hele ilke kez gittiysen gez gez bitmemiştir. biz artık müdavimi olduğumuz için neye ihtiyacımız varsa direk oraları geziyoruz. ama bebe mobilyası konusunda çok boşlar bence seçenek çok az. mutfak dizaynlarını seviyrum bende. düşün kıç kadar yerleri nasılda güzelde döşüyolar. biz koca evi döşemeyi beceremiyoruz:) karşıda yan forum istanbulda da ikea varmış ama forum benden buraya geldikten sonra açıldı. dolayısıyla avm lerde gına geldiği için hiçte gidip görme ihtiyacı hissetmedim evimin çok yakınında bir dünya avm var ne yazıkki görümcen konusunda nevoya katılıyorum birzda kendi kaşınmış ama kocasıda ne gavurmu. yarın oğlanlar defolup gidecek o kadın senin yanında kalacak bu kadar hor kullanılmaz. mesela benim babamda bizlere düşkündür brşey olduğunda bizim tarafımızı tutardı ama iş konusunda annemi hiiiç ezmedi birde çocuklardada vicdan yokmuş. içinden gelcek ne erkekler var karı gibi çalışıyor valla. mesela benim eşim anası ezcek hemi hayatta yapmaz valla. ama kadın biraz otoritesi koysaydı en başta belkide bu duurmda olamyacaktı. ama tabiki içinde olmadığımız için bilemeyiz bize bol keseden atmakkolay. nevin ya elif senin araanın videosunu gördüm diyor ama ben nedense lnki bile göremedim körmü oldum acep :)

elifcan kurbi konusunda işte kendime iş çıkartıyorum ama yaparsamda böylesini yaparım diğer şeker hamurlu olanı bu saatten sonra yapamam. zaten bugün görümcekin evine gittik kaynana gelmişti ya. ona sende kurbi kalıbı varmı dedim kurabiyemi yapcan dedi bende evet benim kalıplar avr sende farklı desen vardır belki dedim. ben alcam kurabiye dedi (yani bebe kurbisinden hedaye alcakmış) bende bonibonlu yapcam öyle şeker hamurlu yapamam birde kimse yemiyor süs diye kalıyor yaz günüde erir diye yaptırmıycam ondan dedim. neyse farklı kalıplar aldım. bonibonlularda güzel oluyormuş kızının doğum gününde yapmış. neyse işe bebeğe bir sürü bişey lamış. kışlık polar tulum, doğduğunda giyecek badiler, pijama takımı 2 tane. çorap vs. kendi kaynanasıda 2 tane örtü yaptırmış güzel ve kullanışlı. mesela bir yere gittin çocuğu yatırcan aç örtüsü ağzı sağa sola değmez kendi örsüne değer. desenleri falan hoş. kullanışlıda. annemde geçen geldiğinde beşiğin parasnı verdi en alcaktım sen beeğenmedin kaç liraya aldın dedi ben istemedim parasını gerek yok aldık ödedik işte dedim. genede bıraktı parayı. byle şeyleri hiç sevmem aslında sopnuçta almak zorunda değil. neyse işte içine döşeğinide yaptı cuk diye oturdu. yorganda hazır. ama benimaldığım nevresimler dar geldi o yorgana kendi pembe kumaşalr almış onalrdan diktircek. zaten şuan yorgana ihtiaçta yok.

elifcan bu arada aklıma geldi o tavşanlı dan 2 tane var. bir duvar tarafna birde o parmaklıkların oraya takılıyor. yani ben öylesinetakmadım yeri orası birde duvar tarafına takılcak ama dediğim gibi o kısmın takamadık eşim ağır diye girmek istemedi yatağa artık bizim kızlar gelirse onalr girip bağlarlar.

Son düzenleme:
ayyy kızlarrr ya valla yardımlarınız içinn saolunnn, biz dosya açmanın son aşamasına geldik galiba... artık testlerin hepsi yapıldı, şimdi doktora gösterme vakti...

1.testleri göstermek ve doktorla görüşmek için internetten randevu almamız gerek mi, "evet" ise hangi bölümden randevu almam gerek, "hayır" ise sabahtan mı direk muayene ye gitmem gerek tüp bebek e?

2.bide şimdi tüm tahlilleri göstermeye gittiğimizde dosya da mı açılacak ona göre öğleden sonra gidelim, dosya açma işlemi öğleden sonra oluyor diye yazıyordu kapıdaa çünküü

selam kızlar ben cuma kan vermıstım ya hormon tahlıllerı ıcın ;

gecen ay tetesteron yuksek cıkmıstı aralıgı (14.2-73.1) benımkı 86.5 cıkmıstı..dogum kont.hapıyla duser demıstı dr sizde demiştiniz düşmüş 65.7 olmus.

ama

bu seferde tsh yuksek cıkmıs aralıgı (0.55-4.82) benımkı 5.941 cıkmıs mart ayında da 2.993 mus bu hormon testlerını heray yapmakmı lazım acaba digerlerınde oynama olmus ama deger aralıgında sadece tsh kırmızı yuksek gösterıyor

şimdi ben dr bu sonucları gösterıyım mı? asılamadan vazzgecerse dıye göstermek ıstemıyorum aslında ama tabıı bılemıyorum asılamayı olup cekılıyım mı? yoksa soyleyınmı belkı asılamayı yapar ama ılac falan verır fazlada yuksek degıl gıbı:26: ne yapsam ya tsh trıoid mıydı bır fıkrınız varmı?

duygucum bana kalırsa bişey yapma, hastanede bebek şekerin var, annenler çikolatada getirmiş daha ne olsun. ben hastaneye gelenlere küçük sert fıstıklı lokumlar olurya onlardan alacam çikolata ile birlikte yeter. gelen yemeye içmeye gelmiyor, ağızları tatlansın yeter.

şu kayınvalideleri doğumdan sonra takmayacaksınız gibime geliyor, hormonlar düzelcek ve zaten siz kendi cocugunuzla uğraşmaktan onların sözlerini, davranışlarını düşünmeyeceksiniz bile.

nevincim pusetin hayırlı olsun, güle güle kullanın, ben almiycam arkadaşımın 4 yaşında oğlu var, bu yazda kullanıp sonra bana verecek. çok sağlam bişey bir 4 yılda siz kullanırsınız diyor . 4 yaşındaki cocugu arabaylamı götürüyorsunuz dedim. anneannesi bakıyor ve arabayla daha kolay oluyormuş. yoksa çok hareketliymiş, koşup duruyormuş bunlar yetişemiyormuş, geçen yola fırlayıvermiş kadıncağız yetişecem diye düşmüş anlayacağınız bizim araba gelecek :)

dosya açma ve doktor görüşmeleri öğleden sonra oluyor ve randevu almana gerek yok. sabahtan gidip şansımı deneyeyim deme kesinlikle almazlar. hangi bölüme gidiyorsan oraya direkt başvur. yani aşılama bölümüne başvurduysan ve onlar bu tahlilleri tamamla gel dediyse oraya git dosyanı açtırmaya. tüp bölüme başvurduysanda oraya git. ama dosya açmak için öğleden sonra gidiliyor.

aylincim hoşgeldin. valla ara ara aklıma geliyordun, acaba naptı noldu diye düşünüyordum. sıkıntılarında inşallah geçer ve sende tedavi olup bebeğine kavusursun zamanı geldiğinde.

tsh hormonu tiroid bezlerinin yani tiroid hormonunun yüksekliğini gösteriyor. sanırım bu aşılamaya engel olmaz diye düşünüyorum. elifinde tiroid sorunu var ama değeri yüsekmi düşükmü bilmiyorum ve bu sebepten aşılamasının iptal edildiğini hatırlamıyorum. seninde edilmez diye düşünüyorum. ama genedeen doğru bilgiyi bu konuda elif verir diye düşünüyorum.

elifcim, her şeyde olduğu gibi pusette fiyat fiyat. ben en baştan zaten kaynanam parasını versin vermesin sağlamlığı ve güvenliğiyle ünlü bir kaç markaya yoğunlaşmıştım. hani bir puset alayım, katiyen kırılıp dökülmesin, onla çocuğumu büyüteyim derdindeydim. bir de karışık bir mekanizması olmasın pıt diye kapansın açılsın, benim kolayca taşıyabileceğim şekilde de hafif olsun istiyordum. mesela üstündeki aksamıyla birlikte katlanabilen puset sayısı o kadar az ki. e haliyle o da olsun, bu da olsun deyince fiyat yükseliyor. ama kaynana vermeseydi de sanırım bu puseti alırdım. parasını kaynanamın vermesi sadece seçeneklerimi genişletti, 2500 liralık alternatifleri de göz önüne alıp rahat rahat baktım inceledim. gönül rahatlığıyla da bu pusete karar verdim.
senin görümce bence yine kendi hatalı. belli ki kocası odunun teki, valla ben olsam "sen benle hayat arkadaşı olayım diye mi evlendin, hizmetçi diye mi" diye isyan bayrağını çekerim. istediği kadar laf etsin, hiiiç de öyle kocama, çocuklarıma da paspas olamam. ne yapcak kocam beni artık her şeyi ayağına getirmiyorum diye boşucak mı? çocuklara da 1 yapmam 2 yapmam, eşek gibi kendileri kalkıp işlerini görmeyi öğrenirler. yani öyle ya da böyle bir iki sürtüşmeyi, kavgayı göze alacak, yoksa çooook ezilir. hatta yarın öbür gün oğulları evlenir gelinlere de pas pas olur.

nihayet, çok şükür :) güle güle kullanın, muhakkak güzel olacaktır, aldığın herşey çok güzel, aynı zevkin sahibi sectiğine göre bence kesin güzeldir.

ya taktım ben kurbiyede illa yacam sonaycım:)) mutfak işine meraklıyım hatta hep bir yemek kitabı yazmahayalim vardı. şimdide yaptıklarımın resmini çekyorum. hem ilerde çocuğa gösteririm diye hemde belki bellimi olur bir kitap yazarım bu konuda:)) zaten çok basit zahmetli birşey değil. öyle şeker hamuru işine girmiycem basit bir hamur yoğur kalıplarla kes ve üstüne bonibon yapıştır:) dün kaynanayı ziyarete gittik şuan kızında. artık so haftan kızlara konuş yada annenle onlar gelmezse ben geleyim yanına evde tek kalma dedi. hani direkt atlamadı. önceliği bizimkilere verdi. ama genede düşndü ve dile getirdi allah razı olsun. anam hala yorgan döşek peşinde çocuk için:))) birde benim annem çok tırsaktır belkide korktuğundan gelmiyor. mesele haberlerde bir kaza ölüm haberi çıksın hemen kanalı değiştirin der bakmaz bile seside gelemsin ister. geçen babamların bir köylüsü adamın dükkanında yangın çıkmışta yanarak ölmş falan babam olayı bana anlatıyor adam ldü oğlu hastanede hala diyorda annem kzıyor tamam yeter artık sus diyor:)) babamda millet ölüyor ben anlatıyorum budaolduğu yerde altına ediyor diye dalaga geçiyor :)) yani belkide benim öyle doğum sancılı halimi görmemek için gelmiyor hani doğsun olsun bitsin giderim diye düşünüyor olabilir .çünkü cesaretli değil hani beni sakinleştirceği yerde ben onu sakinleştirirm tansiyonu fırlamasn diye :)

denizcim bence tsh ın aşılamaya engel değil, ama olurda iptal edebilirler diye düşünüyorsan hiç söyleme, aşılamanı ol, en azından atlatmış olursun.

duygucum ayhan çocukda ürün sayfasını koymuştum. ama youtube da ayrıca koydukları bir videoyu buldum. linkten bakabilirsin.

Ayhancocuk Britax Römer B-Mobıle Bebek Arabası Puset video - YouTube

ya bu arada madem ki görümce kurabiyesini alacakmış bırak alsın. hem şeker hamuru kuruyunca taş gibi oluyor neden aksın? yiyen de yer yemeyen de yemez sen neden kafa yoruyorsun. sen şimdi biraz da aman minnetim olmasın diye de kabul etmemişindir ama hiç gerek yok. burada forumlarda gördüm, kurabiyeleri zaten tanesi 1 liradan bile yapan var. 50 tane yaptırsa 50 lira nedir ki? valla benim kardeşim çocuk sahibi olacak bırak kurabiyeyi, 3-5 giysiyi, neler neler yaparım. koskoca hala olcam, hani anne baba yarısı gibi bir şey, ne yapsam azdır.

evet eğer tüm tahlillerin bittiyse, artık dosyan açılacak. dosyayı tahlilleri kontrol edip doktor açıyor. randevu almana gerek yok. sonra götürüp kurul odasına vereceksin. bu arada tahliller harici istenen, nüfus örneği, fotoğraf, sgk çıktısı vs gibi belgeleri de tamamlayıp gitmeyi unutma. tahlilleri hangi bölüm istediyse dosyayı da o bölüm açacak. yani infertiliteden girip tahlil yapıldıysa infertilite, tüp bebekse tüp bebek. bir de dosya açılırken yapılacak işlemlere dair bize bir kağıt imzalatmışlardı. o yüzden eşimin de imza için hazır bulunmasını istemişlerdi. ama bazılarına o gün değil başka zaman imza attırmışlar. hani bence gitmeden bir sor, ona göre eşin de hazır bulunsun.

valla afferin kaynanana, önceliği sizinkilere verme inceliğini göstermiş. eşimde son zamanlarda yalnız kalma diyor ama ben ne alaka, ani bişey olursa atlar taksiye giderim yada sen 15 dakikada gelirsin zaten diyorum. valla insan bu aralar kimseyi istemiyor. zaten nefes alamıyoruz birde gelenle muhabbet sohbet edemem. birde bende senin gibiyim gelene kardeşimde olsa şu iş var yap demem. cumartesi günü geldi, ne işin var yapayım dedi, bende yok işimiz yapıyoruz zaten dedim. oda her defasında söylediği gibi evin bizimkinden temiz, dışardan girilince yeni temizlik yapılmış gibi diyor. halbuki camlar kirli, buzdolabı silinse silinir neyse onlar gittikten sonra ara hol yolluklarım var, yıkamaya veremedim bozulur diye, cok hafifler artı kartonumsu... toplam 10 mt falan. attım balkona hortumu bağladım, yumuşak badana fırçasıyla fırçalayıp ayağımla rulo yaptım mis gibi oldular. yani şunları yıkasak mı bile diyemedim :)

annende seni daha çok panikletecek gibime geliyor, o doğumdan sonra gelsin daha iyi :)

ya kızlar, bu arada benim dün resmen korkudan aklım çıktı. ctesi pazara gitmiştik sürüyle sebze meyve falan aldım. dün de sabah kahvaltıyı edip hadi dedim, aldıklarımla bir kaç çeşit zeytin yağlı pişireyim, hiçi çıkarıp hazır hazır yeriz. bir de dolapta elmalar vardı, kaç zamandır yenmedi, duygu günlerce elmalı kurabiye deyince aklıma geldi, ben de elmalı pay yapayım dedim. sonra eşim madem tatlı yaptın bir de börek yap dedi falan 2-3 saat mutfaktan çıkamadım. sonra tam böreği de fırına koydum ki, birden bana bir şey oldu. biri sanki sağ kasığıma bir bıçak saplamış da içinde çeviriyor gibi bir sancı saplandı. ama görseniz acıdan dizlerimin bağı çözüldü, olduğum yerde yığıldım kaldım. eşimin yardımıyla zar zor yatağa süründüm. nasıl yoğun bir acı anlatamam. kasığımdan bir tarafta dizime kadar, bir tarafta da sağ karın boşluğumla ayıptır söylemesi makatıma vuruyordu. önce tabi sağlıklı düşünemiyorsun, yoksa doğuruyorum mu dedim. sonra doğurcak olsam suyum gelir, olmadı kanama gelir, hem böyle tek taraflı bir sancı olmaz dedim. sonra yoksa apandisitim mi bu dedim. olur ya, apandisit bu, hamilelik falan dinlemez. yatakta bir tarafıma felç inmiş gibi yatmış, kafamdan acaba apandisit için ameliyata almak için önce çocuğu mu alırlar diye düşünürken, eşim kalk dedi hastaneye gidelim. kalktım tam üzerimi değişirken, bebek karnımda yer değiştirdi ve 20 dakika kadar beni felç eden acı, zınk diye geçti. benim bebek o tarafa kafasını yerleştirip arada çok zorluyor. bazen karnımın o tarafında fıtık gibi bir batma oluyor. ama hiç böyle yoğun bir acı ve ağrı yaşamamıştım. her halde dedim bu sefer de yanlış bir sinire baskı mı yaptı ne yaptıysa ondan oldu. ama şunu anladım, yok ben normal doğum falan yapamam. 20 dakikada resmen perişan oldum, doğum sancısından kesin bayılır kalırım.

çok geçmiş olsun nevincim. bende de kasıkta fıtıktan dolayı ağrı oluyor şöyle 10 dk yürüsem yada ayakta kalsam acaip bir ağrı, bir keresinde sesli sesli inlemiştim ama oturunca 5 dk da geçiyor benimki, birde ayağa ve başka yere vurmuyor. seninki belliki sinire baskı yapmış. bende sen gibi çok şiddetli ağrılara dayanamayıp bayılıyorum. bizim için en iyisi sezeryan :)

sağolasın sonaycan. bu arada pusetle ilgili yazını da okudum. valla siz şanslısınız. bize böyle yekün tutan eşyalardan kimse bir şey vermedi. bana da puset verseler hayatta almazdım. en azından ilk başlangıçta gittiği yere kadar kullanır, ileride eskir kırılırsa falan alırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…