canım bebek arabanız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah. bu söylediğin fiyata hem anakucağı hem de portbebeside mi dahil? yani 3 parçalı fiyatımı bu onu merak ettim.
balkonda güneşe çıkmak hiç aklıma gelmedi zira hemen terliyorum. bir de yüzümde güneş lekesi olmasından çekindiğim için sakınıyorum güneşten kendimi. evde garnıer in 50 faktör güneş koruma kremi var. yüz için değil ama tüm vücut için. çıkarken yüzüme onu sürsem olur mu acaba :)
kaynanayı da boşverdim vallahi bahaneleri komik evet uzak olması falan ama geldiklerinden gelmedikleri daha hayırlı zaten. hayır gelemiyon bari uzak diye komik bir bahane uydurma dimi.neyse dün akşam görümcem iftara aldı bizi birkez daha acıdım haline. gelmeyelim alma kimseyi dedim dinlemedi. çocuklar ve eşi hiç yardımcı değiller. çay saati veranda da rüzgardan korunmak için boynunda polar şal ile geziyordu. çok ağrısı olduğu her halinden belliydi. ben de bu halimle ona kalmasın diye bulaşıkları hallettim. pazartesi fiziğe başlayacak. eylül olup da çocukları okula gitmeden de rahat yüzü yok ona anca o zamandan sonra bebek hazırlıkları ile bana faydası olur. şuan herkes kendi evinde işinde gücünde olsun bana yeter.
bizim buraları gördün zaten mera falan çok bayramoğlunda hemen hemen her kasaba da kendi merasından günlük taze süt geliyor. hatta sabah ayrı sağılmış akşam ayrı sağılmış. birkez eşim akşam 8 de alıcam ayırın demişti eve bir geldi sıcacık :9 ineğin memişinden yeni akmış belli. yoğurdumu zaten o günden sonra ben yapmaya başladım. kaynanamınkinden de daha güzel oldu. kasaba yalvaracağına tut ........ kendin kes demişler :)
pazarda süt ekşir bu havalarda. ben bir ara pastörize sütten mayaladım. onu kaynatman gerekmiyor. sadece mayalayacağın sıcaklığa getirmen yeterli. bim in dost süt ve yoğurdunu da maya olarak kullanıp yapmıştım. evde kendin mayalandırdığın için bence daha güvenilir. başta maya da hazır oluyor ama mayaladıkça kendi doğal mayanı üretmiş oluyorsun. hatta denemedim ama activia nın prebiyotik yoğurtlarını da maya olarak kullanan varmış. bebek yemeğe başlayınca yoğurdunu süt pastörize de olsa kendin mayalama işine giriş muhakka.
meyvenin şekerinin kilo yapacağını hiç sanmam. herşeyin tazesinde var ne varsa bol bol ye duygucum. vücudun şekere de ihtiyacı var. hem anne karnında neyi yersen bebek de onu severmiş. kızın da meyve ci olur :)
canım hoşgeldin özlettin kendini. diğer mesajlarını okudum. kafan karışıkmış bu aralar. umarım en kısa zamanda sorunlarını halledersin ve sen de hayırlı bir evlat sahibi olursun. kendine çok iyi bak ara sıra uğra :)
hoşgelmiş sefalar getirmiş :) ne getirmiş incik boncuk , kime kime , sana bana :) duygu can kurbi işine hiç girme bence de yaaa. yapacaksan da şeker hamuru ile yap. bunlar bebik kurbisine benzememişler ki. hani linkteki bonibonlu kurbiler. hem kendine de icat çıkarma. uzat ayaklarını dinlen doğurdun doğurcan artık. bakarsın pazartesi gel alalım bebeği der :) hastaneye kim gelecek ki? bişey dağıtmak zorunda da değilsin hastanede. eğer dağıtmak istiyorsan da direk magnetleri dağıt. 20 tanesini koy sepete götür. yetmezse yeniden sipariş verirsin mevlüt için falan.
elifcim bu fiyata puseti ve araba koltuğu olarak da kullanılan ana kucağı dahil. yani 2 parça. portbebesi yok. zaten port bebe almaya niyetim de yok. ana kucağını pusete takıp öyle idare ederim.canım bebek arabanız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah. bu söylediğin fiyata hem anakucağı hem de portbebeside mi dahil? yani 3 parçalı fiyatımı bu onu merak ettim.
balkonda güneşe çıkmak hiç aklıma gelmedi zira hemen terliyorum. bir de yüzümde güneş lekesi olmasından çekindiğim için sakınıyorum güneşten kendimi. evde garnıer in 50 faktör güneş koruma kremi var. yüz için değil ama tüm vücut için. çıkarken yüzüme onu sürsem olur mu acaba :)
kaynanayı da boşverdim vallahi bahaneleri komik evet uzak olması falan ama geldiklerinden gelmedikleri daha hayırlı zaten. hayır gelemiyon bari uzak diye komik bir bahane uydurma dimi.neyse dün akşam görümcem iftara aldı bizi birkez daha acıdım haline. gelmeyelim alma kimseyi dedim dinlemedi. çocuklar ve eşi hiç yardımcı değiller. çay saati veranda da rüzgardan korunmak için boynunda polar şal ile geziyordu. çok ağrısı olduğu her halinden belliydi. ben de bu halimle ona kalmasın diye bulaşıkları hallettim. pazartesi fiziğe başlayacak. eylül olup da çocukları okula gitmeden de rahat yüzü yok ona anca o zamandan sonra bebek hazırlıkları ile bana faydası olur. şuan herkes kendi evinde işinde gücünde olsun bana yeter.
elifcim bu fiyata puseti ve araba koltuğu olarak da kullanılan ana kucağı dahil. yani 2 parça. portbebesi yok. zaten port bebe almaya niyetim de yok. ana kucağını pusete takıp öyle idare ederim.
balkonda güneşe çık dememden kasıt öyle öğle sıcağında falan çıkma. sabahtan ya da akşam üstü güneşin daha yakmadığı bir saatte kolların bacakların biraz güneş görsün yeter. dışarı çıkmasan bile öyle balkonda 10 dakika güneş almak günlük d vitamini ihtiyacını karşılıyormuş. ve vücuttaki kalsiyum ve demirin emilimini aktive ediyormuş. evdeki kremi dışarı çıkarken yüzüne de sürebilirsin elbette. uzmanlar illa ayrı yüz kremi kullanın diyorlar ama ben de arada üşenip vücut için olanı yüzüme de sürüveriyorum.
senin görümceye acımanı anlıyorum ama o biraz da kendi etmiş kendi bulmuş. kocasına ve evlatlarına biraz çeki düzen vermesi lazım. bakın ben artık rahatsızım bana biraz yardımcı olun diye ikaz etmeli. çünkü çoğu erkek öküz, bu tür şeyler kendi kendine anlamaz. ha biraz isyan bayrağı çekmezse de bu içinde olduğu düzen hayatta değişmez. ömür boyu ailesine hizmetçi olur.
kızlar ben bebek kurabiyesi yamadım daha bir yerle anlaşmadımda geçen gördümde bonibonlu falan yapmak daha basit gibi. ee hadstanete verecek pek bişeyimde yok. aşağıda bir kaç farklı link attım google görsellerde daha güzelleride var. sizce bunu yapmak olurmu bebek için. poşetlere koyarım. yapmak için malzemem var. margarindir bonbonldur nişastadır sadece çubuk ve poşet alırım ambalaj için hatta çubuk olmayabilirde kurdelamda varpembe. hani illa hamur renki olsun dersem gıda boyasıda minik pakette aktarda 2,5 liraydı. şeker hamauru işine girmek riskli olur birde zmannım klamdı ya deneme olmayacak bunu yaprsam direk paketliycem. sizce ne yapayım bunlarda olurmu süs anlmında. hem şeker hamuru olunca renkli oluyor ve kimse yemiyor bunla ren azından yenir diye düşünüyorum. Bonibonlu Kurabiyeler - Nefis Yemek Tarifleri
BONİBONLU KURABİYE
BONİBONLU KURABİYE « Eyvah Misafir Geldi
YILDIZ MUTFAGI - GLENYZLER Ve BONBONLU KURABYE
oktay usta bonibonlu kurabiye Archives - Mutfağımız | Mutfağımız
ayyy kızlarrr ya valla yardımlarınız içinn saolunnn, biz dosya açmanın son aşamasına geldik galiba... artık testlerin hepsi yapıldı, şimdi doktora gösterme vakti...
1.testleri göstermek ve doktorla görüşmek için internetten randevu almamız gerek mi, "evet" ise hangi bölümden randevu almam gerek, "hayır" ise sabahtan mı direk muayene ye gitmem gerek tüp bebek e?
2.bide şimdi tüm tahlilleri göstermeye gittiğimizde dosya da mı açılacak ona göre öğleden sonra gidelim, dosya açma işlemi öğleden sonra oluyor diye yazıyordu kapıdaa çünküü
yok cnm başlarda korkuyordum ama şimdi ölü koyunun kurttan korkusu olmazmış hesabı benim başka sorunlarım tereddütlerim var o zamanda vardı ama bu kadar değildi korku ayrı da..şu an hiç bir şeyden korkum yok o derece gözüm karardı ..face hesabımı dondurdum yanlış anlaymasın dedim ya bazı sorunlarım var başka açmayı düşünüyorum ama biraz zamana ihtiyacım var çok zor günler yaşıyorum şu ara
selam kızlar ben cuma kan vermıstım ya hormon tahlıllerı ıcın ;
gecen ay tetesteron yuksek cıkmıstı aralıgı (14.2-73.1) benımkı 86.5 cıkmıstı..dogum kont.hapıyla duser demıstı dr sizde demiştiniz düşmüş 65.7 olmus.amabu seferde tsh yuksek cıkmıs aralıgı (0.55-4.82) benımkı 5.941 cıkmıs mart ayında da 2.993 mus bu hormon testlerını heray yapmakmı lazım acaba digerlerınde oynama olmus ama deger aralıgında sadece tsh kırmızı yuksek gösterıyor
şimdi ben dr bu sonucları gösterıyım mı? asılamadan vazzgecerse dıye göstermek ıstemıyorum aslında ama tabıı bılemıyorum asılamayı olup cekılıyım mı? yoksa soyleyınmı belkı asılamayı yapar ama ılac falan verır fazlada yuksek degıl gıbı:26: ne yapsam ya tsh trıoid mıydı bır fıkrınız varmı?
iki parçalı fiyatı oldukça pahalıymış canım ama senin kaynanatör aldığı için düşünmemişsin iyi de etmişsin. ben bir videosuna baktım da belli yani hafif bişey ben de minyonum ya öyle hüheyla gibi bebek arabaları bana göre değil böyle bişey alırız biz de. sen bir kullan da eğer memnun kalırsan kıyar paraya alırız 2. bebek olursa ona da saklarız.
görümcemin evet kendi etmiş kendi bulmuş bana yakın otururken de daha çocuklar küçükken de pc başına yemek götürürdü ayaklarına alıştırmış. ama onun kocasında da kabahat adam acayip düşkün oğullarına toz kondurmuyor. bişey olsa hemen çocuklardan yana çıkıyor yapacaksın edeceksin diyor kadına. çocuklar da babadan yüz buluyor. yani iş ebeveynlerde bitiyor. dün de adam hiç oğlum anneniz hasta kalkın yardım edin demedi. benim eşim yardım etti ablasına ve de ben. hasta olunca kadın daha çok bekliyolar. kocası da masadaki çayı bile kendisi koymaz. Allah kolaylık versin zor.
bakarım artık kurbi işinde ben mevlüt yapmayabilirim dolayısıyla şimdi yapsam olur hem bakalım olcakmı. şeker hamuru yapmıycam. üstünü bonibomla süslerim yani ortalarına renk olsun diye birer tane :)) birde olmadı 1-2 renk gıda boyası alırım farklı renk hamur olur. zaten basit malzeme kullanılıyor. ha baktım mevlüt yaptım gene yaparım kurbi. artık nasip ksmet. illada yapıcam diye bişey yok. perdeleri nihayet aldık. annem dün almış bizde akşam gidip aldık. kalın fonları yıkadım astım telde kuruyor. tülüde bugün yıkayıp hemen asıcam. ya elinde mal yoktu, yada işçisi yoktu annem gidip üstüne bir yarım saattte orda beklemiş yani iş gene bitmemiş almaya gittiğinde neyseki aldık işte. umarım bu kadar beklediğimize değer ve güzel durur.
duygucum bana kalırsa bişey yapma, hastanede bebek şekerin var, annenler çikolatada getirmiş daha ne olsun. ben hastaneye gelenlere küçük sert fıstıklı lokumlar olurya onlardan alacam çikolata ile birlikte yeter. gelen yemeye içmeye gelmiyor, ağızları tatlansın yeter.
şu kayınvalideleri doğumdan sonra takmayacaksınız gibime geliyor, hormonlar düzelcek ve zaten siz kendi cocugunuzla uğraşmaktan onların sözlerini, davranışlarını düşünmeyeceksiniz bile.
nevincim pusetin hayırlı olsun, güle güle kullanın, ben almiycam arkadaşımın 4 yaşında oğlu var, bu yazda kullanıp sonra bana verecek. çok sağlam bişey bir 4 yılda siz kullanırsınız diyor . 4 yaşındaki cocugu arabaylamı götürüyorsunuz dedim. anneannesi bakıyor ve arabayla daha kolay oluyormuş. yoksa çok hareketliymiş, koşup duruyormuş bunlar yetişemiyormuş, geçen yola fırlayıvermiş kadıncağız yetişecem diye düşmüşanlayacağınız bizim araba gelecek :)
selam kızlar ben cuma kan vermıstım ya hormon tahlıllerı ıcın ;
gecen ay tetesteron yuksek cıkmıstı aralıgı (14.2-73.1) benımkı 86.5 cıkmıstı..dogum kont.hapıyla duser demıstı dr sizde demiştiniz düşmüş 65.7 olmus.
ama
bu seferde tsh yuksek cıkmıs aralıgı (0.55-4.82) benımkı 5.941 cıkmıs mart ayında da 2.993 mus bu hormon testlerını heray yapmakmı lazım acaba digerlerınde oynama olmus ama deger aralıgında sadece tsh kırmızı yuksek gösterıyor
şimdi ben dr bu sonucları gösterıyım mı? asılamadan vazzgecerse dıye göstermek ıstemıyorum aslında ama tabıı bılemıyorum asılamayı olup cekılıyım mı? yoksa soyleyınmı belkı asılamayı yapar ama ılac falan verır fazlada yuksek degıl gıbı:26: ne yapsam ya tsh trıoid mıydı bır fıkrınız varmı?
nevin ya elif senin araanın videosunu gördüm diyor ama ben nedense lnki bile göremedim körmü oldum acep :)
elifcan kurbi konusunda işte kendime iş çıkartıyorum ama yaparsamda böylesini yaparım diğer şeker hamurlu olanı bu saatten sonra yapamam. zaten bugün görümcekin evine gittik kaynana gelmişti ya. ona sende kurbi kalıbı varmı dedim kurabiyemi yapcan dedi bende evet benim kalıplar avr sende farklı desen vardır belki dedim. ben alcam kurabiye dedi (yani bebe kurbisinden hedaye alcakmış) bende bonibonlu yapcam öyle şeker hamurlu yapamam birde kimse yemiyor süs diye kalıyor yaz günüde erir diye yaptırmıycam ondan dedim. neyse farklı kalıplar aldım. bonibonlularda güzel oluyormuş kızının doğum gününde yapmış. neyse işe bebeğe bir sürü bişey lamış. kışlık polar tulum, doğduğunda giyecek badiler, pijama takımı 2 tane. çorap vs. kendi kaynanasıda 2 tane örtü yaptırmış güzel ve kullanışlı. mesela bir yere gittin çocuğu yatırcan aç örtüsü ağzı sağa sola değmez kendi örsüne değer. desenleri falan hoş. kullanışlıda. annemde geçen geldiğinde beşiğin parasnı verdi en alcaktım sen beeğenmedin kaç liraya aldın dedi ben istemedim parasını gerek yok aldık ödedik işte dedim. genede bıraktı parayı. byle şeyleri hiç sevmem aslında sopnuçta almak zorunda değil. neyse işte içine döşeğinide yaptı cuk diye oturdu. yorganda hazır. ama benimaldığım nevresimler dar geldi o yorgana kendi pembe kumaşalr almış onalrdan diktircek. zaten şuan yorgana ihtiaçta yok.
ayyy kızlarrr ya valla yardımlarınız içinn saolunnn, biz dosya açmanın son aşamasına geldik galiba... artık testlerin hepsi yapıldı, şimdi doktora gösterme vakti...
1.testleri göstermek ve doktorla görüşmek için internetten randevu almamız gerek mi, "evet" ise hangi bölümden randevu almam gerek, "hayır" ise sabahtan mı direk muayene ye gitmem gerek tüp bebek e?
2.bide şimdi tüm tahlilleri göstermeye gittiğimizde dosya da mı açılacak ona göre öğleden sonra gidelim, dosya açma işlemi öğleden sonra oluyor diye yazıyordu kapıdaa çünküü
ya taktım ben kurbiyede illa yacam sonaycım:)) mutfak işine meraklıyım hatta hep bir yemek kitabı yazmahayalim vardı. şimdide yaptıklarımın resmini çekyorum. hem ilerde çocuğa gösteririm diye hemde belki bellimi olur bir kitap yazarım bu konuda:)) zaten çok basit zahmetli birşey değil. öyle şeker hamuru işine girmiycem basit bir hamur yoğur kalıplarla kes ve üstüne bonibon yapıştır:) dün kaynanayı ziyarete gittik şuan kızında. artık so haftan kızlara konuş yada annenle onlar gelmezse ben geleyim yanına evde tek kalma dedi. hani direkt atlamadı. önceliği bizimkilere verdi. ama genede düşndü ve dile getirdi allah razı olsun. anam hala yorgan döşek peşinde çocuk için:))) birde benim annem çok tırsaktır belkide korktuğundan gelmiyor. mesele haberlerde bir kaza ölüm haberi çıksın hemen kanalı değiştirin der bakmaz bile seside gelemsin ister. geçen babamların bir köylüsü adamın dükkanında yangın çıkmışta yanarak ölmş falan babam olayı bana anlatıyor adam ldü oğlu hastanede hala diyorda annem kzıyor tamam yeter artık sus diyor:)) babamda millet ölüyor ben anlatıyorum budaolduğu yerde altına ediyor diye dalaga geçiyor :)) yani belkide benim öyle doğum sancılı halimi görmemek için gelmiyor hani doğsun olsun bitsin giderim diye düşünüyor olabilir .çünkü cesaretli değil hani beni sakinleştirceği yerde ben onu sakinleştirirm tansiyonu fırlamasn diye :)
ya kızlar, bu arada benim dün resmen korkudan aklım çıktı. ctesi pazara gitmiştik sürüyle sebze meyve falan aldım. dün de sabah kahvaltıyı edip hadi dedim, aldıklarımla bir kaç çeşit zeytin yağlı pişireyim, hiçi çıkarıp hazır hazır yeriz. bir de dolapta elmalar vardı, kaç zamandır yenmedi, duygu günlerce elmalı kurabiye deyince aklıma geldi, ben de elmalı pay yapayım dedim. sonra eşim madem tatlı yaptın bir de börek yap dedi falan 2-3 saat mutfaktan çıkamadım. sonra tam böreği de fırına koydum ki, birden bana bir şey oldu. biri sanki sağ kasığıma bir bıçak saplamış da içinde çeviriyor gibi bir sancı saplandı. ama görseniz acıdan dizlerimin bağı çözüldü, olduğum yerde yığıldım kaldım. eşimin yardımıyla zar zor yatağa süründüm. nasıl yoğun bir acı anlatamam. kasığımdan bir tarafta dizime kadar, bir tarafta da sağ karın boşluğumla ayıptır söylemesi makatıma vuruyordu. önce tabi sağlıklı düşünemiyorsun, yoksa doğuruyorum mu dedim. sonra doğurcak olsam suyum gelir, olmadı kanama gelir, hem böyle tek taraflı bir sancı olmaz dedim. sonra yoksa apandisitim mi bu dedim. olur ya, apandisit bu, hamilelik falan dinlemez. yatakta bir tarafıma felç inmiş gibi yatmış, kafamdan acaba apandisit için ameliyata almak için önce çocuğu mu alırlar diye düşünürken, eşim kalk dedi hastaneye gidelim. kalktım tam üzerimi değişirken, bebek karnımda yer değiştirdi ve 20 dakika kadar beni felç eden acı, zınk diye geçti. benim bebek o tarafa kafasını yerleştirip arada çok zorluyor. bazen karnımın o tarafında fıtık gibi bir batma oluyor. ama hiç böyle yoğun bir acı ve ağrı yaşamamıştım. her halde dedim bu sefer de yanlış bir sinire baskı mı yaptı ne yaptıysa ondan oldu. ama şunu anladım, yok ben normal doğum falan yapamam. 20 dakikada resmen perişan oldum, doğum sancısından kesin bayılır kalırım.
çok geçmiş olsun nevincim. bende de kasıkta fıtıktan dolayı ağrı oluyor şöyle 10 dk yürüsem yada ayakta kalsam acaip bir ağrı, bir keresinde sesli sesli inlemiştim ama oturunca 5 dk da geçiyor benimki, birde ayağa ve başka yere vurmuyor. seninki belliki sinire baskı yapmış. bende sen gibi çok şiddetli ağrılara dayanamayıp bayılıyorum. bizim için en iyisi sezeryan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?