tsh hormonu tiroid bezlerinin yani tiroid hormonunun yüksekliğini gösteriyor. sanırım bu aşılamaya engel olmaz diye düşünüyorum. elifinde tiroid sorunu var ama değeri yüsekmi düşükmü bilmiyorum ve bu sebepten aşılamasının iptal edildiğini hatırlamıyorum. seninde edilmez diye düşünüyorum. ama genedeen doğru bilgiyi bu konuda elif verir diye düşünüyorum.
denizcim bence tsh ın aşılamaya engel değil, ama olurda iptal edebilirler diye düşünüyorsan hiç söyleme, aşılamanı ol, en azından atlatmış olursun.
sagolun tesekkurler asılama ıptal edılsın ıstemıyorum bıran once tup raporunu cıkarmak ıstıyorumda özel tup bebek merkezınde gösterırım bu degerıde herhalde tup bebekde de engel olmaz neyse persembe yumurta kont.var gidene kadar dusunuyım belkı soylerım.
duygucum ayhan çocukda ürün sayfasını koymuştum. ama youtube da ayrıca koydukları bir videoyu buldum. linkten bakabilirsin.
Ayhancocuk Britax Römer B-Mobıle Bebek Arabası Puset video - YouTube
ya bu arada madem ki görümce kurabiyesini alacakmış bırak alsın. hem şeker hamuru kuruyunca taş gibi oluyor neden aksın? yiyen de yer yemeyen de yemez sen neden kafa yoruyorsun. sen şimdi biraz da aman minnetim olmasın diye de kabul etmemişindir ama hiç gerek yok. burada forumlarda gördüm, kurabiyeleri zaten tanesi 1 liradan bile yapan var. 50 tane yaptırsa 50 lira nedir ki? valla benim kardeşim çocuk sahibi olacak bırak kurabiyeyi, 3-5 giysiyi, neler neler yaparım. koskoca hala olcam, hani anne baba yarısı gibi bir şey, ne yapsam azdır.
geçmiş olsun nevincan valal bende sen gibi düşünürdüm ya doğuruyporum yada apandisit falan derdim. bu arada bugün kontrolüm vardı. gene parmak muayenesi oldum. refleks olaraka ah ah diyorum yüzüme gülerek baktı. vajinal doğuma dayanabilcenmi diyor buna dayanamanışım. neyse canım tatlı değildir psikolojik oalrak oluyor dedim tamam psikolojin dayanırmı dedi. deniyce dedim. neyse nst ye girmedim. parmakla baktı açılma henüz yok. karından baktı herşey normal 3,315 gr olmuş suyu falan yeterli. kalp atışları iyi dedi. 25 inde gene gidicem yani o gün nst ye gircem bakılcak açılma varmı yokmu yoksa suni sancı verilcek normal doğum denencek olmadı sezeryan. bebek ölümlerinin çoğu vakti gelipte müdahale edilmeyen bebeklerde oluyormuş dolayısıyla 25 temmuz günü doluyor. büyük ihtimal 25-26 temmuz doğum gerçekleşir. bende normali denerim baktım gemiyor ne kendimi ne bebeği riske atmam sezeryana dönerim dedim. tamam dedi. tabi bu 10 günde suyum gelipte normal doğum olmazsa 25 inde gidicem. bakalım hakkımda hayırlısı olsun. hani suni sancıylada gelmiyceğini bilsem sezeryan yapın derim bi arkadaşım 22 saat sancı çektikten sonra sezeryan oldu. hani inş. öyle bişey olmaz kızlar dua edin bana bol bol. bir dünya sancı çekip sezeryana dönmek gerçekten çok kötü olurya kızlar, bu arada benim dün resmen korkudan aklım çıktı. ctesi pazara gitmiştik sürüyle sebze meyve falan aldım. dün de sabah kahvaltıyı edip hadi dedim, aldıklarımla bir kaç çeşit zeytin yağlı pişireyim, hiçi çıkarıp hazır hazır yeriz. bir de dolapta elmalar vardı, kaç zamandır yenmedi, duygu günlerce elmalı kurabiye deyince aklıma geldi, ben de elmalı pay yapayım dedim. sonra eşim madem tatlı yaptın bir de börek yap dedi falan 2-3 saat mutfaktan çıkamadım. sonra tam böreği de fırına koydum ki, birden bana bir şey oldu. biri sanki sağ kasığıma bir bıçak saplamış da içinde çeviriyor gibi bir sancı saplandı. ama görseniz acıdan dizlerimin bağı çözüldü, olduğum yerde yığıldım kaldım. eşimin yardımıyla zar zor yatağa süründüm. nasıl yoğun bir acı anlatamam. kasığımdan bir tarafta dizime kadar, bir tarafta da sağ karın boşluğumla ayıptır söylemesi makatıma vuruyordu. önce tabi sağlıklı düşünemiyorsun, yoksa doğuruyorum mu dedim. sonra doğurcak olsam suyum gelir, olmadı kanama gelir, hem böyle tek taraflı bir sancı olmaz dedim. sonra yoksa apandisitim mi bu dedim. olur ya, apandisit bu, hamilelik falan dinlemez. yatakta bir tarafıma felç inmiş gibi yatmış, kafamdan acaba apandisit için ameliyata almak için önce çocuğu mu alırlar diye düşünürken, eşim kalk dedi hastaneye gidelim. kalktım tam üzerimi değişirken, bebek karnımda yer değiştirdi ve 20 dakika kadar beni felç eden acı, zınk diye geçti. benim bebek o tarafa kafasını yerleştirip arada çok zorluyor. bazen karnımın o tarafında fıtık gibi bir batma oluyor. ama hiç böyle yoğun bir acı ve ağrı yaşamamıştım. her halde dedim bu sefer de yanlış bir sinire baskı mı yaptı ne yaptıysa ondan oldu. ama şunu anladım, yok ben normal doğum falan yapamam. 20 dakikada resmen perişan oldum, doğum sancısından kesin bayılır kalırım.
canım tüp raporu almadan bu testleri götürüp dahiliyeye gösteriyorsun. o da hamileliğe engel durumu yoktur diye imza atıyor. yani tüp raporu aşamasına gelince göstermeme gibi bir şansın yok. ama sana tavsiyem şimdiden bir kenara yaz, o aşamada sakın zk'de dahiliye 1den randevu alma. muhakkak dahiliye 2deki kadın doktordan randevu al. zira dahiliye 1deki erkek doktor eksik fazla çıkan her şeye takıp katiyen imza atmıyor. senmiydin bilmiyorum ama biriniz fazla kilom var demişti. hele fazla kilon varsa hepten imzalamıyor. git su iç, yürü, zayıfla, 1 ay sonra gel diyor. beni öyle 2-3 ay oyaladı, git gel telef oldum. onun yüzünden bazı testlerimi 2 defa yaptırmak zorunda kaldım. tansiyonum yok, kolesterolüm yok, şekerim yok, tiroidim yok, her şeyim gayet sağlıklı bir türlü anlatamadım. en sonunda izne çıktı, o ara dahiliye 2ye gittim de imzamı attırabildim. aman senin de aklında olsun.
bizde arabamızı ayhan çocuktan aldık. valla ben kurbi kalıbıını sorunca güldü kurabşyemi yapcan ben alcam ondan dedi. bende ben öyle şeker hamurlu yapmıycam basit bonibonlu hem onlar sıcaktan yenmez dedim. neden yenmesin dedi. ne bilim gene eli durmaz yaptırdır diye düşünüyorum. ya görümcemle sıkı fıkı olsam ohoo neler alır neler. hani buna rağmen gene epey giyim falan almış. birde kızdan bişey bekleyemem hem 2 cocuk var hem 2 ev kredisi ödüyor çocuk için bakıcısı. hem de eltisini 2 çocuğu falan var e abisinin kzıı etrafında bir dünya çocuk var. hepsine birden nasıl yeter. hepside çok yakın çocuklar. ama genede elinden geleni yapar diye düşünüyorum.
oy oy hani moralini bozmak gibi olmasın ama millet o suni sancı çok beter bir şey diyor. doğal doğum sancısı gibi değilmiş. saatlerce çekiyormuşun, suni bir şey olduğundan rahim milim milim açılabiliyormuş. o yüzden bence sen de etrafında varsa iyi sor soruştur. eğer dedikleri gibi bir şeyse boşver suni sancıyı. o güne kadar normal yoldan doğurdun doğurdun, yoksa direkt sezaryen yaptır.geçmiş olsun nevincan valal bende sen gibi düşünürdüm ya doğuruyporum yada apandisit falan derdim. bu arada bugün kontrolüm vardı. gene parmak muayenesi oldum. refleks olaraka ah ah diyorum yüzüme gülerek baktı. vajinal doğuma dayanabilcenmi diyor buna dayanamanışım. neyse canım tatlı değildir psikolojik oalrak oluyor dedim tamam psikolojin dayanırmı dedi. deniyce dedim. neyse nst ye girmedim. parmakla baktı açılma henüz yok. karından baktı herşey normal 3,315 gr olmuş suyu falan yeterli. kalp atışları iyi dedi. 25 inde gene gidicem yani o gün nst ye gircem bakılcak açılma varmı yokmu yoksa suni sancı verilcek normal doğum denencek olmadı sezeryan. bebek ölümlerinin çoğu vakti gelipte müdahale edilmeyen bebeklerde oluyormuş dolayısıyla 25 temmuz günü doluyor. büyük ihtimal 25-26 temmuz doğum gerçekleşir. bende normali denerim baktım gemiyor ne kendimi ne bebeği riske atmam sezeryana dönerim dedim. tamam dedi. tabi bu 10 günde suyum gelipte normal doğum olmazsa 25 inde gidicem. bakalım hakkımda hayırlısı olsun. hani suni sancıylada gelmiyceğini bilsem sezeryan yapın derim bi arkadaşım 22 saat sancı çektikten sonra sezeryan oldu. hani inş. öyle bişey olmaz kızlar dua edin bana bol bol. bir dünya sancı çekip sezeryana dönmek gerçekten çok kötü olur
bizim araba gördüğün kırmızı olandan işte. zaten 2 rengi var üretim oalrak. siyah ve kırmızı. nevo siz hayal falan kurmuşsunzu ama bakalım gelin karıştırcakmı sizi. sonra kötü kaynana ve görümce olmayasınız. belki hep onalrın çıkarına olan şeyler düşünüyorsunzu ama el kızı olacak nede olsa. hele annen sende bile kendi istediğini yapmak istiyorsa geln gıcık olabilir annene :) sen onun tercihine bırakırsın ama annenin öyle olcağını sanmamevet bizimkini alırken zaten dükkanda sizin arabayı da gördüm. hatta kırmızısı çok hoşuma gitti, bizimki öyle canlı kırmızı değil. fakat ayhandan alarak iyi mi ettik kötü mi bilmiyorum. eşim başka hiç bir yere baktırmadı desem yeridir. bir tek o mağazaya girdik, kafamdaki bir kaç modele baktık inceledik, evet budur dedik aldık çıktık. parasını ben vermediğim için de biraz daha gezelim edelim demedim. yoksa o saraçhanede gezmedik dükkan bırakmazdım. artık kazıklandıysak kazıklandık dedim. fakat jokerde aynı pusete benzer bir fiyatı ana kucağı olmadan söylediklerini net hatırlıyorum. ana kucağı için de ekstra para istemişlerdi. zaten jokerde bütün pusetler öyle katmerliydi. mesela quinny'nin bir modeline bakmıştım, tek puset 1700 demişlerdi, aynısına ana kucaklı olarak 1700 liraya ayhanda baktım. yani kazıklandıysak bile her halde joker kadar falan kazıklanmamışızdır.
görümcen konusunda haklısın. ben kendime göre düşünüyorum. biz kendimiz hepi topu 2 kardeşiz, bende elti falan da yok. yani bir tek kardeşim evlencek, karısı doğurcak da, benim ve eşimin bir yeğeni olacak. haliyle çok şey yaparız gibi geliyor. ama öyle kredim falan olsa, sürüyle de yeğen olsa tabi daha kısıtlı yapılır. bu arada geçende annemle de ne hayaller kurduk anlatamam. fol yok yumurta yok, kardeşimi evlendirdik, geline onu taktık, bunu taktık, düğün yaptık, evini döşedik. hayır sanki gelin de kendi zevki isteği yok, bizimkileri kabul etcek:))) içimizde meğer ne heves varmış farkında değilmişiz:)))))
ya zaten sorun suni sancı çekmede. doğal olarak açılma olsa zaten bebeğin çıkışık kolay oluyor. ama d,ğer türlü basıyolar suni sancıyı o sancı orayı açacakki çocuk gelsin. allahım inş. yüzüme bakarda açılca çok olur kendiiğinden ve kızçem beni şaşırtıpta kolaycık gelir. bugün gözleri kapalı kapalı koca yanağının üstüne yatmış ağzıda yuvarlak uyuyordu. hiç demiyorki uyumanın vakti değil yolcudur abbas bağlasan durmaz. hani artık yolcu yolunda gerek demiyor kızçem dünya umrunda değil hala yatıyor :)))oy oy hani moralini bozmak gibi olmasın ama millet o suni sancı çok beter bir şey diyor. doğal doğum sancısı gibi değilmiş. saatlerce çekiyormuşun, suni bir şey olduğundan rahim milim milim açılabiliyormuş. o yüzden bence sen de etrafında varsa iyi sor soruştur. eğer dedikleri gibi bir şeyse boşver suni sancıyı. o güne kadar normal yoldan doğurdun doğurdun, yoksa direkt sezaryen yaptır.
bu arada ben diyorum, baştan beri senin çocuk yerinden çok memnun, mutlu. bu yüzden hem bugüne kadar az kıpraştı hem de günü gelmeden doğmaya niyeti yok:)))
görümcenin doğum hikayesini de okudum. bu biraz da bahtmıdır vücut yapısımıdır nedir. benim zargana kuzen de öyle, her iki doğumunda üstelik de 4er kiloluk bebekleri, 20şer dakikada falan doğurdu. burada anlatmıştım, ben bir gün hastanede doktorun kapısında beklerken, kontrole gelen bir hamile kadın da, pat diye doğurmuştu. kadını ameliyathaneye falan bile götüremediler. oracıkta doktorun odasındaki vajinal muayene için kulanılan hani ayaklarını yukarı diktiğin masada doğurdu.
bizim araba gördüğün kırmızı olandan işte. zaten 2 rengi var üretim oalrak. siyah ve kırmızı. nevo siz hayal falan kurmuşsunzu ama bakalım gelin karıştırcakmı sizi. sonra kötü kaynana ve görümce olmayasınız. belki hep onalrın çıkarına olan şeyler düşünüyorsunzu ama el kızı olacak nede olsa. hele annen sende bile kendi istediğini yapmak istiyorsa geln gıcık olabilir annene :) sen onun tercihine bırakırsın ama annenin öyle olcağını sanmaminş. hayırlı bir kız gelirde ağzınızın tadı bozulmaz.
ya zaten sorun suni sancı çekmede. doğal olarak açılma olsa zaten bebeğin çıkışık kolay oluyor. ama d,ğer türlü basıyolar suni sancıyı o sancı orayı açacakki çocuk gelsin. allahım inş. yüzüme bakarda açılca çok olur kendiiğinden ve kızçem beni şaşırtıpta kolaycık gelir. bugün gözleri kapalı kapalı koca yanağının üstüne yatmış ağzıda yuvarlak uyuyordu. hiç demiyorki uyumanın vakti değil yolcudur abbas bağlasan durmaz. hani artık yolcu yolunda gerek demiyor kızçem dünya umrunda değil hala yatıyor :)))
sagol evet fazla kılom var ilk yapılanlar hepsı ıyıde ısde sımdı bu nasıl cıktı anlamadım ya tup ıcın rapor vermezlerse şimdi asılamadan sonra interlıte benı tup bebege yollıcak orda testler yenılencek dımı yoksa ınterlıtıden eskı dosyamı mı ıstıcekler :18:eskı dosyamı ısterse orda hersey normal gözukuyor bılmıyorum suan cok uzgunum
tüpe infertilitedeki dosyanla geçiş yapıyorsun. benim ilk testleri infertilite yapmıştı. sonra tüpe geçince yeni ultrasonla birlikte hormon testlerini de yenilemişlerdi. yani sana da tekrardan ultrason ve hormon testi istemeleri muhtemel. öteki tsh falan olan eski testi, 6 ay geçmediyse kabul edebilirler.
sağ olun kızlar perdeler için ama dediğim gbi cidden ço kkaranlık çıkmış fotolarda. elifcim ikea öyle hele ilke kez gittiysen gez gez bitmemiştir. biz artık müdavimi olduğumuz için neye ihtiyacımız varsa direk oraları geziyoruz. ama bebe mobilyası konusunda çok boşlar bence seçenek çok az. mutfak dizaynlarını seviyrum bende. düşün kıç kadar yerleri nasılda güzelde döşüyolar. biz koca evi döşemeyi beceremiyoruz:) karşıda yan forum istanbulda da ikea varmış ama forum benden buraya geldikten sonra açıldı. dolayısıyla avm lerde gına geldiği için hiçte gidip görme ihtiyacı hissetmedim evimin çok yakınında bir dünya avm var ne yazıkkigörümcen konusunda nevoya katılıyorum birzda kendi kaşınmış ama kocasıda ne gavurmu. yarın oğlanlar defolup gidecek o kadın senin yanında kalacak bu kadar hor kullanılmaz. mesela benim babamda bizlere düşkündür brşey olduğunda bizim tarafımızı tutardı ama iş konusunda annemi hiiiç ezmedi birde çocuklardada vicdan yokmuş. içinden gelcek ne erkekler var karı gibi çalışıyor valla. mesela benim eşim anası ezcek hemi hayatta yapmaz valla. ama kadın biraz otoritesi koysaydı en başta belkide bu duurmda olamyacaktı. ama tabiki içinde olmadığımız için bilemeyiz bize bol keseden atmakkolay. nevin ya elif senin araanın videosunu gördüm diyor ama ben nedense lnki bile göremedim körmü oldum acep :)
elifcan kurbi konusunda işte kendime iş çıkartıyorum ama yaparsamda böylesini yaparım diğer şeker hamurlu olanı bu saatten sonra yapamam. zaten bugün görümcekin evine gittik kaynana gelmişti ya. ona sende kurbi kalıbı varmı dedim kurabiyemi yapcan dedi bende evet benim kalıplar avr sende farklı desen vardır belki dedim. ben alcam kurabiye dedi (yani bebe kurbisinden hedaye alcakmış) bende bonibonlu yapcam öyle şeker hamurlu yapamam birde kimse yemiyor süs diye kalıyor yaz günüde erir diye yaptırmıycam ondan dedim. neyse farklı kalıplar aldım. bonibonlularda güzel oluyormuş kızının doğum gününde yapmış. neyse işe bebeğe bir sürü bişey lamış. kışlık polar tulum, doğduğunda giyecek badiler, pijama takımı 2 tane. çorap vs. kendi kaynanasıda 2 tane örtü yaptırmış güzel ve kullanışlı. mesela bir yere gittin çocuğu yatırcan aç örtüsü ağzı sağa sola değmez kendi örsüne değer. desenleri falan hoş. kullanışlıda. annemde geçen geldiğinde beşiğin parasnı verdi en alcaktım sen beeğenmedin kaç liraya aldın dedi ben istemedim parasını gerek yok aldık ödedik işte dedim. genede bıraktı parayı. byle şeyleri hiç sevmem aslında sopnuçta almak zorunda değil. neyse işte içine döşeğinide yaptı cuk diye oturdu. yorganda hazır. ama benimaldığım nevresimler dar geldi o yorgana kendi pembe kumaşalr almış onalrdan diktircek. zaten şuan yorgana ihtiaçta yok.
elifcan bu arada aklıma geldi o tavşanlı dan 2 tane var. bir duvar tarafna birde o parmaklıkların oraya takılıyor. yani ben öylesinetakmadım yeri orası birde duvar tarafına takılcak ama dediğim gibi o kısmın takamadık eşim ağır diye girmek istemedi yatağa artık bizim kızlar gelirse onalr girip bağlarlar.
selam kızlar ben cuma kan vermıstım ya hormon tahlıllerı ıcın ;
gecen ay tetesteron yuksek cıkmıstı aralıgı (14.2-73.1) benımkı 86.5 cıkmıstı..dogum kont.hapıyla duser demıstı dr sizde demiştiniz düşmüş 65.7 olmus.
ama
bu seferde tsh yuksek cıkmıs aralıgı (0.55-4.82) benımkı 5.941 cıkmıs mart ayında da 2.993 mus bu hormon testlerını heray yapmakmı lazım acaba digerlerınde oynama olmus ama deger aralıgında sadece tsh kırmızı yuksek gösterıyor
şimdi ben dr bu sonucları gösterıyım mı? asılamadan vazzgecerse dıye göstermek ıstemıyorum aslında ama tabıı bılemıyorum asılamayı olup cekılıyım mı? yoksa soyleyınmı belkı asılamayı yapar ama ılac falan verır fazlada yuksek degıl gıbı:26: ne yapsam ya tsh trıoid mıydı bır fıkrınız varmı?
ya taktım ben kurbiyede illa yacam sonaycım:)) mutfak işine meraklıyım hatta hep bir yemek kitabı yazmahayalim vardı. şimdide yaptıklarımın resmini çekyorum. hem ilerde çocuğa gösteririm diye hemde belki bellimi olur bir kitap yazarım bu konuda:)) zaten çok basit zahmetli birşey değil. öyle şeker hamuru işine girmiycem basit bir hamur yoğur kalıplarla kes ve üstüne bonibon yapıştır:) dün kaynanayı ziyarete gittik şuan kızında. artık so haftan kızlara konuş yada annenle onlar gelmezse ben geleyim yanına evde tek kalma dedi. hani direkt atlamadı. önceliği bizimkilere verdi. ama genede düşndü ve dile getirdi allah razı olsun. anam hala yorgan döşek peşinde çocuk için:))) birde benim annem çok tırsaktır belkide korktuğundan gelmiyor. mesele haberlerde bir kaza ölüm haberi çıksın hemen kanalı değiştirin der bakmaz bile seside gelemsin ister. geçen babamların bir köylüsü adamın dükkanında yangın çıkmışta yanarak ölmş falan babam olayı bana anlatıyor adam ldü oğlu hastanede hala diyorda annem kzıyor tamam yeter artık sus diyor:)) babamda millet ölüyor ben anlatıyorum budaolduğu yerde altına ediyor diye dalaga geçiyor :)) yani belkide benim öyle doğum sancılı halimi görmemek için gelmiyor hani doğsun olsun bitsin giderim diye düşünüyor olabilir .çünkü cesaretli değil hani beni sakinleştirceği yerde ben onu sakinleştirirm tansiyonu fırlamasn diye :)
ya kızlar, bu arada benim dün resmen korkudan aklım çıktı. ctesi pazara gitmiştik sürüyle sebze meyve falan aldım. dün de sabah kahvaltıyı edip hadi dedim, aldıklarımla bir kaç çeşit zeytin yağlı pişireyim, hiçi çıkarıp hazır hazır yeriz. bir de dolapta elmalar vardı, kaç zamandır yenmedi, duygu günlerce elmalı kurabiye deyince aklıma geldi, ben de elmalı pay yapayım dedim. sonra eşim madem tatlı yaptın bir de börek yap dedi falan 2-3 saat mutfaktan çıkamadım. sonra tam böreği de fırına koydum ki, birden bana bir şey oldu. biri sanki sağ kasığıma bir bıçak saplamış da içinde çeviriyor gibi bir sancı saplandı. ama görseniz acıdan dizlerimin bağı çözüldü, olduğum yerde yığıldım kaldım. eşimin yardımıyla zar zor yatağa süründüm. nasıl yoğun bir acı anlatamam. kasığımdan bir tarafta dizime kadar, bir tarafta da sağ karın boşluğumla ayıptır söylemesi makatıma vuruyordu. önce tabi sağlıklı düşünemiyorsun, yoksa doğuruyorum mu dedim. sonra doğurcak olsam suyum gelir, olmadı kanama gelir, hem böyle tek taraflı bir sancı olmaz dedim. sonra yoksa apandisitim mi bu dedim. olur ya, apandisit bu, hamilelik falan dinlemez. yatakta bir tarafıma felç inmiş gibi yatmış, kafamdan acaba apandisit için ameliyata almak için önce çocuğu mu alırlar diye düşünürken, eşim kalk dedi hastaneye gidelim. kalktım tam üzerimi değişirken, bebek karnımda yer değiştirdi ve 20 dakika kadar beni felç eden acı, zınk diye geçti. benim bebek o tarafa kafasını yerleştirip arada çok zorluyor. bazen karnımın o tarafında fıtık gibi bir batma oluyor. ama hiç böyle yoğun bir acı ve ağrı yaşamamıştım. her halde dedim bu sefer de yanlış bir sinire baskı mı yaptı ne yaptıysa ondan oldu. ama şunu anladım, yok ben normal doğum falan yapamam. 20 dakikada resmen perişan oldum, doğum sancısından kesin bayılır kalırım.
geçmiş olsun nevincan valal bende sen gibi düşünürdüm ya doğuruyporum yada apandisit falan derdim. bu arada bugün kontrolüm vardı. gene parmak muayenesi oldum. refleks olaraka ah ah diyorum yüzüme gülerek baktı. vajinal doğuma dayanabilcenmi diyor buna dayanamanışım. neyse canım tatlı değildir psikolojik oalrak oluyor dedim tamam psikolojin dayanırmı dedi. deniyce dedim. neyse nst ye girmedim. parmakla baktı açılma henüz yok. karından baktı herşey normal 3,315 gr olmuş suyu falan yeterli. kalp atışları iyi dedi. 25 inde gene gidicem yani o gün nst ye gircem bakılcak açılma varmı yokmu yoksa suni sancı verilcek normal doğum denencek olmadı sezeryan. bebek ölümlerinin çoğu vakti gelipte müdahale edilmeyen bebeklerde oluyormuş dolayısıyla 25 temmuz günü doluyor. büyük ihtimal 25-26 temmuz doğum gerçekleşir. bende normali denerim baktım gemiyor ne kendimi ne bebeği riske atmam sezeryana dönerim dedim. tamam dedi. tabi bu 10 günde suyum gelipte normal doğum olmazsa 25 inde gidicem. bakalım hakkımda hayırlısı olsun. hani suni sancıylada gelmiyceğini bilsem sezeryan yapın derim bi arkadaşım 22 saat sancı çektikten sonra sezeryan oldu. hani inş. öyle bişey olmaz kızlar dua edin bana bol bol. bir dünya sancı çekip sezeryana dönmek gerçekten çok kötü olur
bizimkinin gözünde de arpacık çıktı :) ne oluyor bu babalara. aman duygucan yaz günü de hasta oluyorsa bu kış iki bebeğin var senin demektir Allah kolaylık versin.kızlar sanırım bizim babamız gene hasta oldu :) o kadarda dikkat et diyordum ama daha grip falan yok vücut kırgınlığı ve ishal varmış. dün yeğenleriyle oynadı onları sitenin parkına indirdi biri 6 diğeri 1 yaşında. terledi falan eve çıkıncada tişörtünü çıkartıp atletle oturdu balkonda ben genede sırtınaşal falan attım ama sabah kırgındı vucut. gün içindede aynıymış dirilir sadım ama yokbirde akşamları balkon kapısı açık yatıyoruz ama kapı ayakllarımıza daha bir aşğaısında kalıyor direkt vücudumza falan vurmuyor. işte birde üstümüz açık yatıyoruz heralde herpi toplandı böyle oldu. bebek aniden gelmezse 25 ine kadar iyileşir heralde. en önemlisi benimde hastalanmamam hasta falan olursam doğumda sezeryan olursa narkozda sıkıntı olur. aman bi atlatsaydım hayırlısıyla valla eşimin adadığı 2 adak sonuna kadar helal olsun diyorum çocuğpun yaşı gelmeden valla gidi kestirticem. insan habire kötü şeyler düşünüyor yaa
geçmiş olsun nevincan valal bende sen gibi düşünürdüm ya doğuruyporum yada apandisit falan derdim. bu arada bugün kontrolüm vardı. gene parmak muayenesi oldum. refleks olaraka ah ah diyorum yüzüme gülerek baktı. vajinal doğuma dayanabilcenmi diyor buna dayanamanışım. neyse canım tatlı değildir psikolojik oalrak oluyor dedim tamam psikolojin dayanırmı dedi. deniyce dedim. neyse nst ye girmedim. parmakla baktı açılma henüz yok. karından baktı herşey normal 3,315 gr olmuş suyu falan yeterli. kalp atışları iyi dedi. 25 inde gene gidicem yani o gün nst ye gircem bakılcak açılma varmı yokmu yoksa suni sancı verilcek normal doğum denencek olmadı sezeryan. bebek ölümlerinin çoğu vakti gelipte müdahale edilmeyen bebeklerde oluyormuş dolayısıyla 25 temmuz günü doluyor. büyük ihtimal 25-26 temmuz doğum gerçekleşir. bende normali denerim baktım gemiyor ne kendimi ne bebeği riske atmam sezeryana dönerim dedim. tamam dedi. tabi bu 10 günde suyum gelipte normal doğum olmazsa 25 inde gidicem. bakalım hakkımda hayırlısı olsun. hani suni sancıylada gelmiyceğini bilsem sezeryan yapın derim bi arkadaşım 22 saat sancı çektikten sonra sezeryan oldu. hani inş. öyle bişey olmaz kızlar dua edin bana bol bol. bir dünya sancı çekip sezeryana dönmek gerçekten çok kötü olur
kızlar sanırım bizim babamız gene hasta oldu :) o kadarda dikkat et diyordum ama daha grip falan yok vücut kırgınlığı ve ishal varmış. dün yeğenleriyle oynadı onları sitenin parkına indirdi biri 6 diğeri 1 yaşında. terledi falan eve çıkıncada tişörtünü çıkartıp atletle oturdu balkonda ben genede sırtınaşal falan attım ama sabah kırgındı vucut. gün içindede aynıymış dirilir sadım ama yokbirde akşamları balkon kapısı açık yatıyoruz ama kapı ayakllarımıza daha bir aşğaısında kalıyor direkt vücudumza falan vurmuyor. işte birde üstümüz açık yatıyoruz heralde herpi toplandı böyle oldu. bebek aniden gelmezse 25 ine kadar iyileşir heralde. en önemlisi benimde hastalanmamam hasta falan olursam doğumda sezeryan olursa narkozda sıkıntı olur. aman bi atlatsaydım hayırlısıyla valla eşimin adadığı 2 adak sonuna kadar helal olsun diyorum çocuğpun yaşı gelmeden valla gidi kestirticem. insan habire kötü şeyler düşünüyor yaa
valla sonaycan geçiyormuş zaman hemde ne geçmek. doktor bile çok şükür bu günlere geldik dedi. heralde benden kurtulacağına seviniyor :)) darısı sizlere , elife ve diğer hamilelere olsun. bakalım inş. kolay ollur doğum hani ne olcağını ben bie bilmiyorum normal desem değil sezeryan desem değilduygucum valla hiç bişey kalmadı doğumuna, en fazla haftaya perşembe... allah yardımcın olsun, inşallah çok kolay bir doğumun olur, hatta kendin bile şaşırsın inşallah :) günler gelip geçti, 9 ayı bitirdik birlikte :)
2 çocuklar uğraşamk kolay değil. yeğenleriyle oynadı terledi birde sadece pazar gnü var (cumarteside full alışıyor) dinlemedi yorgun düştü. neyse geldi yemek yedi. yat hemn dedim erkenden yatırdım arada kaldrıp meyve verdim. aklıda bende tek kaldım diye kalkmak istiyor. sen yat ben oyalanrım dedim. neyse işte uyudu sabaha kadar sabah iyiym biraz kendime gelmişim dedi. yani şimdilk çok şükür grip falan değil. geçti sanrıım zaten sıkı sıkı tembihliyorum hasata omayalım diye aa gelince geliyor. tedavai sırasında hamileliğimde kaç kez olmuştu. dün akaşm buralar çok güzel esiyordu hatta balknda üşüdüm ki camekanlı balkon camı aralıyordum. arada ebnde salona gelip uzanıyorum sonra yatağa öylece sabahı ediyorum yani. ama çok şükür şu 2 gündür hava serin özellikle akşamlar. şu 1 ayıda atlattıkmı 15 haz. sonra zaten sonbahar havasına gireriz. bu yıl havalar bizden yana çıktı gibi. arada olan sıcak artık o kadar olur diyorum :)duygucum sende bu koca hastalığından ne çektin bee :)) bebekler gibi sık sık hasta... sanırım bünyesi çok zayıf. siz bugünlerde cok dikkat edin hastalanmayın. sen ona bol bol sıvı içmesini söyle. sende çok yaklaşma, mümkünse ayrı odalarda uyuyun. ben 2 gecedir uyuyamıyorum, gidip daha esen bir odada kapı pencere açık üstüme bişey almadan yatıyorum. daha cocuk gelmeden oda ayrıldı valla :)
valla sonaycan geçiyormuş zaman hemde ne geçmek. doktor bile çok şükür bu günlere geldik dedi. heralde benden kurtulacağına seviniyor :)) darısı sizlere , elife ve diğer hamilelere olsun. bakalım inş. kolay ollur doğum hani ne olcağını ben bie bilmiyorum normal desem değil sezeryan desem değil( belirsiz bir şekilde gdicem belkide sancı çekip çekip sezeryan olcam. artık hangis hakkımda hayırlsıı olacaksa o olsun.
2 çocuklar uğraşamk kolay değil. yeğenleriyle oynadı terledi birde sadece pazar gnü var (cumarteside full alışıyor) dinlemedi yorgun düştü. neyse geldi yemek yedi. yat hemn dedim erkenden yatırdım arada kaldrıp meyve verdim. aklıda bende tek kaldım diye kalkmak istiyor. sen yat ben oyalanrım dedim. neyse işte uyudu sabaha kadar sabah iyiym biraz kendime gelmişim dedi. yani şimdilk çok şükür grip falan değil. geçti sanrıım zaten sıkı sıkı tembihliyorum hasata omayalım diye aa gelince geliyor. tedavai sırasında hamileliğimde kaç kez olmuştu. dün akaşm buralar çok güzel esiyordu hatta balknda üşüdüm ki camekanlı balkon camı aralıyordum. arada ebnde salona gelip uzanıyorum sonra yatağa öylece sabahı ediyorum yani. ama çok şükür şu 2 gündür hava serin özellikle akşamlar. şu 1 ayıda atlattıkmı 15 haz. sonra zaten sonbahar havasına gireriz. bu yıl havalar bizden yana çıktı gibi. arada olan sıcak artık o kadar olur diyorum :)
elıf peki tsh 5 olması asılamanın tutmasına engelmı sence yani % lık oranda rol oynarmı fıkrını merak ettım birde aıle hekımıne gidip göstersem o tsh dusurcek ılac verebılır dımı sımdı zk dakı dahıleyı kıllandırmıyım korktum onlardan sonra tupde sorun cıkarırlar falan ya aslında ben troid taramasından gecmıstım tsh mıda zk dan once baktırmıslıgım var kılolu oldugumdan dolayı ilk kez yuksek cıktı mart da 3 lerdeydı gercı en son martta baktırmısım neyse aıle hekımıne gidiyim yarın belkı elınden bısey gelır bıktı bende zk yaptırdıgım butun testlerı onada gösterıp bılgısını alıyorum bunu sormadım adam ben kadın dogumcu degılım falan degıp elınden geldıgınce yardımcı olmaya calısıyordu ama tsh dahıleyle ılgılıyse bu konuda yapcagı bişey vardır belkı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?