öncelikle cvplarınız için teşekkür ediyorum
İstanbul tüpü ben de duydum anadolu yakasında bir merkez tercih edeceğim sanırım.
eurofertilde hakan bey veya emre bey
umutta ulun bey
Bu drlar hakkında fikriniz var mı??
Bir de omega3, l-arginine,arı sütü hangi marka nerden alayım?
Bugün eurofertilde emre beyle görüştüm o da Q10 ve omega3 önerdi
ben eurofertilde sadık bee yaptırdım ama artık orada değil. doktorumdan memnundum ama merkez olarak bence çok paracı adımını atar atmaz sizi muhasebeye alalım olayı çok sinir bozucuydu. o açıdn merkezden memnun kalmadım. raporlu olarak gittik fiyat olarak 4000 lirayı bulmuştu benimki. ilaçlarım hariç. amh testini fertilde kan vermiştim onlar lab. yolladılar ekim 2012 de 97 liraya yaptırmışım. transferden sonra vitamin olarak sadece folik asit kullandım.
ben eurofertilde sadık bee yaptırdım ama artık orada değil. doktorumdan memnundum ama merkez olarak bence çok paracı adımını atar atmaz sizi muhasebeye alalım olayı çok sinir bozucuydu. o açıdn merkezden memnun kalmadım. raporlu olarak gittik fiyat olarak 4000 lirayı bulmuştu benimki. ilaçlarım hariç. amh testini fertilde kan vermiştim onlar lab. yolladılar ekim 2012 de 97 liraya yaptırmışım. transferden sonra vitamin olarak sadece folik asit kullandım.
istanbul tüp gümüşsuyunda olsa da ulaşımı çok zor olmuyor. istediğiniz merkezi seçmekte tabii ki özgürsünüz ama istanbul tüpü de sırf yerinden dolayı elemeyin derim. burada bizim bahar diye bir arkadaşımız vardı. zk'de bir başarısız denemeden sonra, o da mesela aynı merkez ve doktorda hamile kaldı. keza oraya giden diğer başka arkadaşlarım da hep tek denemede hamile kaldı. yani hakikaten başarılı bir yer. en azından 2 katı para alan yerlerle aynı başarıda.
eurofertili burada diğer arkadaşlar biliyor. benim eşimde ileri derecede sperm sorunu vardı o yüzden hep imsi cihazı olan yerleri araştırdım. eurofertilde olmadığından hiç görüşmedim.
merkez seçimi için araştırma yaparken umutta ulun değil ama süleyman tosunla görüştüm. üstelik bizzat kendi personellerinden birinin tavsiyesiyle gittim. doktora hiç kanım ısınmadı. merkez de çok paracı ve fabrika gibi geldi. mesela görüşme boyunca çalan telefonlardan soracaklarımı soramadım. zaten bir kaç soru sorunca da "sen çok okumuşsun bu kadar iyi değil" şeklinde bir ukala tavırla karşılaştım. dünya kadar muayene ücreti verdiğimiz halde acele acele bizi paketleyip yollamaya çalıştılar. ayrıca elimde zaten eşim ve bana dair her tür tetkik varken, bize ayak üstü hemen bir tahlil yazıp ekstra ücret kaktırmaya çalıştılar. sonradan buradan sonay orada tüp yaptı. hamile kaldı ama memnun da kalmadı. ağır derecede ohss olduğu halde hiç ilgilenmediler. hala lafı geçti mi oraya paramı helal etmiyorum der.
maalesef sana marka öneremeyeceğim. ben bu takviyeleri yurt dışından almıştım. bir tek l-arginine gnc'ydi. burada da aynısı satılıyor.
valla elifcan sirke işi hallaetti. birdaha öyle kokan kireç sökücülerin içine girmem. dediğin gibi duşun içine girip temizlerken keskin kokuyor ve nefes daralıyor ki sirke bile havayı kesti yani. nevo valla benim hep aklımda acaba çam. mak. içi ne durumdadr nasıl temizlesem diye düşünüyordum 2 haftadır. hani calgonit kireç sökücü alsam sonuçta kimyasal. hatta dün eşim keşke normal duru sabunla yıkaybilsek yumuşatıcı falanda alma artık hep kansorejen dedi. bende şirke olayını yapayım çamaşırda ama elimin ayarı yok boca ederim içine kesin çamaşırlar sirke kokar :)) bulaşık mak. koyuyorum dedin ya en sonona koymuştum hala dolu görünüyor. parlatıcım var bitireyim dedimama sirke hala bitmemiş :)))
evet ben de sadık beyi duymuştum sordum devlete geçti dediler
Bana raporlu 1500+kdv+118 muayene+ilaç dediler
söylediği fiyat üzerinden indirim yaptirabiliniyor mu?
Bir de sperm seçmek için imsi adında bir aletten faydalanıyor diyor merkezler spermleri 6000 kata kadar büyütüp öyle seçiyorlar burda o yok
Bir de embriyoskopi için 500 lira istiyorlar ayrıca siz kullandınız mı?
Tavsiyeleriniz neler?
öncelikle cvplarınız için teşekkür ediyorum
İstanbul tüpü ben de duydum anadolu yakasında bir merkez tercih edeceğim sanırım.
eurofertilde hakan bey veya emre bey
umutta ulun bey
Bu drlar hakkında fikriniz var mı??
Bir de omega3, l-arginine,arı sütü hangi marka nerden alayım?
Bugün eurofertilde emre beyle görüştüm o da Q10 ve omega3 önerdi
Ben de umutta imsi olduğu için düşünmüştüm :)
Bu 800 lira herkese uygulanan fiyat mı yoksa tanıdığınız mı var?
Evet ben de gnc düşünmüştüm :)
hayır ekstra bir indirim yapmıyorlar eğer ödemeni nakt yaparsan yani kart kullanmazsan 1500 liranın KDV sini almıyolar o kadar. hani o dönem almyız demişlerdi ama biz kartla ödeme yaptığımzı için aldılar bizden. benim 4000 tl tuttu dedimya OPU dan sonra doktor ilaç yazdığında hep cebimizden aldık çünkü sgk anlaşması yok dolayısıyla sigortasız ladık ilçaarımızı keza transferden sonr aiğne kullandım onuda aynı şekilde adım. msela ben tüp için kullanacağım ana ilçalarımı raporlu almıştım. tedaviye başlarken sadık beyle görüştüm. 1. tüp denemende bu ilaçları kullanmışsın yumurta oluşmuş ama nedense sadece 2 tane toplanmış dedi dolayısıyla desteklemek amaçlı menapur adında br iğne daha yazmıştı +500 lira falanda onlar tutmuştu onuda cepten almıştık. gelelim embriyoskopa işi içine girince bir şekilde senden para alıyorlar. benim 8 yumurtam toplanmıştı bilmem kaç ve üstü olunca onu tavsiye ediyorlarmış hani doğal ortada gözleyebilmek için kamera sistemişyle takip ediliyormuş. neyse tabi aman hadi +500 de ona verelim dedik. neyse donmuş yumoşumda kalınca 2 tane dondurmak içinde +300 lira verdik 1 yılık ücret. öyle böyle derken 4000 lirayı bulmuş benimki. İmsi yöntemiyle sperm seçmek işini immo arkadaşımız anlatmış bizde ki sorun bendeydi dolayısla onu araştırmadım. bu arada bende umut tüpü tavsiye etmiyorum. birebir görüşmeye gitmedim ama merkez araştırması yaparken oa kadar ilgisiz ve ukala davrandılarki birde arkadan gelen insan sesleri yüzünde telefondaki kzıın sesini bile duyamıyordum bi söylediğini bir kaç kez tekrarlatıyordum. ve sonay arkadaşımız orada yaptı ama memnun kalmadı kızı kendi kaderine terk ettiler OHSS olunca. ben sadık beyden memnundum kanamalı bir gebelikle başalmıştım adam iğnelerle hamileliğimi ilerletti. hani başından savma iş hiç bir zaman yapmadı. kendisi önce göztepe ssk ya geçti en sonra zeynep kamildeydi.evet ben de sadık beyi duymuştum sordum devlete geçti dediler
Bana raporlu 1500+kdv+118 muayene+ilaç dediler
söylediği fiyat üzerinden indirim yaptirabiliniyor mu?
Bir de sperm seçmek için imsi adında bir aletten faydalanıyor diyor merkezler spermleri 6000 kata kadar büyütüp öyle seçiyorlar burda o yok
Bir de embriyoskopi için 500 lira istiyorlar ayrıca siz kullandınız mı?
Tavsiyeleriniz neler?
[TABLE="width: 182"]Yazgim83 raporlu 4000??
Pakete dahil değil mi herşey?
Extralar mı çıkariyorlar ?
ben de evdeki parlatıcılarımı iyice bitirip sirke ye geçtim artık sirke kullanıyorum. elma , üzüm Allah ne verdiyse.
aslında çamaşır makinası için de çok ince rendelenmiş beyaz kalıp sabun kullanılabilir 60 derece beyazlarda falan kesin erir ama 30 derece renklilerde sabunlar erimeyebilir. çok ince rendelemek lazım. denemek istiyorum birkere aslında. bir de sirke koymalı bakalım nasıl olacak.
sadık bey başta benim de doktorum da sonra ayrılınca alev hanıma geçtim Alev hanım biraz resmidir ama işini iyi yapıyor senelerdir fertilin doktoru. yeni gelen diğer erkeği bilmiyorum. 1500 tl yi nakit ödersen 1500 tl çünkü o zaman faturayı az kesiyolar. ama kredi kartından tek çekim yaptırırsan KDV sini alıyolar 1600 küsüre denk geliyor sanırım.
imsi fertil de yok evet eşinde sperm sorunu varsa imsi olan biyeri seçebilirsin.
embriyoskop u yazgım da ben de kullandık. embriyoların gelişimi sürekli kameraya kaydediliyor ve bölünmeleri hızlandırılmış haliyle izleniyor. kaça bölündü önce hangisi bölündü en hızlı bölünme hangisinde oldu sistem kendi seçiyor transfer edilecek en kaliteli embriyoyu. down sendromu riski inceleniyormuş. bölünmesinde sıkıntı olanları makina eliyor. kullanın dediler kullandık. genelde 5 den fazla yumurtası toplananlara öneriyolar.
1500 tl ye onu da ekleyince 2000 tl ediyor. bizden parayı tedaviye başlarken istediler ilk 1500 ü götürüp verdik. embriyoskop un parasını da transfer günü ödedik. ama transferden önce 1500 tl yi vermek zorunda değilsin. tutki olmadı transfer yumurta toplama işleminin parasını alıp gerisini iade ediyoruz dediler. belli ki parayı kullanıyolar işte.
ikinci transferimde baştan söyledim herşeyi transfer günü ödicem dedim ona da ses etmediler yani.
para konusunda biraz ısrarcılar. daha ultrasona almadan buyrun sizi muhasebeye alalım diyolar sanki çıkınca paramız yok ödiyemicez dicez. bu konudaki yaklaşımlarını ben de beğenmiyorum. bize birz pahalıya patlasa da genel anlamda memnundum. zaten ticari kısmının olmaması mümkün değil. haklarını da yememek lazım sistemli çalışıyolar ve ben şuan onların sayesinde hamileyim.
istanbul tüpü de düşün. daha uygun. reçeteleri sgk lı alıyosun. biz yumurta toplamadan sonraki ilaçlara 100 tl para ödedik. direk özel fertil. reçeteni de yazılan ilaçları da cebinden alıyosun. istanbul tüp de sgk lı. çok uyguna geliyor. ayrıca fertil 1500 tl alırken istanbul tüp 750 tl alıyor.
istersen de kural ihlali yapıp 2 embriyo koyuyolar. yasal değil ama biliyosun. fertil yasal olmadığı için apmıyor. bir kurallara sadık diğeri değil.
arkadaşlar zeynep kamilde tüp bebek için raporum çıktı dosya açılacak ama eşim yanımda değil birlikte mi gitmek gerekiyor birazdan çıkacaktım hastaneye bilen var mı
elıf nasılsın senı nıye uyku tutmadı bakalım
elifcim bence ince rendelenmiş sabun 90da falan yıkamadığın sürece erimez. zira ben hacı şakirin bebekler için özel matik sabun tozunu kullanıyorum, o bile 30 ve 45de partikül bırakıyor beni sinir ediyor. yani matik makina için özel üretilmiş bir şey böyleyse normal sabun haydi haydi zor erir.
bu arada sizin eurofertilin önce muhasebe olayını her okuduğumda ben bile gıcık oluyorum. hakikaten çok gıcık bir şey. ne o öyle kaçacaksın sanki. ama çoğu hastane, merkez öyle. yani o sizin eurofertile has bir şey değil.
benim istanbul tüpde de, ücretli randevuysa, doktordan çıkışta, sekreter bir kağıt veriyor. bu muayeneniz ücretliymiş, çıkışta muhasebeye uğrayıp ödersiniz diyor. doktor 3. katta, muhasebe altta giriş katında. hani ödemeden kapıdan çıkıp gitsen kimse kontrol etmiyor. orası da ayrı bir gevşek yani:))) kesin ücretini ödemeden çıkıp gidip sonra da bir daha uğramayan insanlar vardır diye düşünüyorum.
kızlar bu arada sabahtan yine sağlık ocağına gittim kan verdim. 4te de emreyle kontrolüm var. dün evde temizlik vardı. şu yeni bulduğum temizlikçi kız geldi. camlar 1,5 aydır silinmediğinden, hakikaten çok pisti. geçen ay bir de bir yağmur atmıştı, çamur gibi yapışmış kalmış. bir de mobilyaları çekemediğimden arkaları bir karış tozdu. kısacası ev şöyle dip temel bir temizlik istiyordu, hatta zamanı geçmişti bile. baktım kızı oyalıcak iş çok, ben de paspasları yıkadım astım, nevresimleri değiştirdim, bebeğin dolaplarını tekrar silip, yerleştirdim, mutfaktaki davlumbazın filtresini çıkarıp yıkadım falan, epey bir ayrıntı iş yapıp yoruldum. akşam ayaklar tabi davul oldu. ama bugün temiz bir evin huzuruyla oturuyorum. kızı bakalım doğumdan önce de bir kere çağırırım, denerim, memnun kalırsam doğumdan sonra da bir süre haftada bir gelsin diyorum. en azından iç dikişler iyileşene kadar...
sen bebeğin kıyafetlerini yıkadın mı nevo? güle güle giysin yerleştirdiysen de işi bitmiş demektir. doğumdan sonra yapacak insan yoksa bir müddet alıp haftalık temizliğini yaptırman mantıklı. senin zaten dikişlerde ziyade bütün vaktin bebekle geçecek. gece uyumayacağı için gündüz uyuyacak. o uyuyunca sen de iş yapmak yerine o uyurken uyumayı tercih edeceksin işe vakit kalmaz.
bende temizlikçi ne oldu diye sorucam hep unutuyorum ama gelse yazardı heralde dedim. ben hep parça parça yapmıştım ev çok kötü değildi ama havalr sıcak olduğunda cam çerceve hep açık ister istemez hergünde silsen kum gibi tozlar oluyor cam önlerinde. nasıl peki memnun kaldınmı camların çok kirliyse temizlendi ya şimdi kadın sana çok temiz gibi gelir:)) 1 ay sonra alacaksan ev daha bir toplu olur belki oazman fark edersin. bizde yerimizde duramıyoruz sözde kadın geliyor onlardan çok çalışıyoruz valla. bende aspiratörün filtresini dün çıakrtıp bulaşık mak. attım sabah taktım:) benimde ablam geldi nyahet dün öğen geldi bugün süpürge açıp mobilya tozu alıp paspas silkeleyip açık yerleri sildi. yarında cam mı silsek yada mutfak dolabı dedi. camları sliyorum ben arada. gerçi mutfak dolabınıda ama yapmak isterse mutfak dolabının üst yüzeylerine bir ez çalar. zati boyun ve bel fıtıgı var daha bu yaşta.kızlar bu arada sabahtan yine sağlık ocağına gittim kan verdim. 4te de emreyle kontrolüm var. dün evde temizlik vardı. şu yeni bulduğum temizlikçi kız geldi. camlar 1,5 aydır silinmediğinden, hakikaten çok pisti. geçen ay bir de bir yağmur atmıştı, çamur gibi yapışmış kalmış. bir de mobilyaları çekemediğimden arkaları bir karış tozdu. kısacası ev şöyle dip temel bir temizlik istiyordu, hatta zamanı geçmişti bile. baktım kızı oyalıcak iş çok, ben de paspasları yıkadım astım, nevresimleri değiştirdim, bebeğin dolaplarını tekrar silip, yerleştirdim, mutfaktaki davlumbazın filtresini çıkarıp yıkadım falan, epey bir ayrıntı iş yapıp yoruldum. akşam ayaklar tabi davul oldu. ama bugün temiz bir evin huzuruyla oturuyorum. kızı bakalım doğumdan önce de bir kere çağırırım, denerim, memnun kalırsam doğumdan sonra da bir süre haftada bir gelsin diyorum. en azından iç dikişler iyileşene kadar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?