evet evet %100 cam değil zaten ama dışardan bakınca cam gibi evde bildiğimiz kireç sökücü var akşa sulandırım eşime döktüreyim. sonra ciflesin baktık hala var yarında ben sirkeyle silerim. dediğin doğru kireçtir ama su damlası gibi görünüyor e su damlası olsa çıkardı. ha baktım bu iki yöntemde çözüm olmuyor başka banyo temizliyiciler alrıım. cam sille sildim. dbine girip bakınca var gibi biraz uzaklaşınca belli olmuyor. ya dediğin gibi birde tuvaler içinde leke oldu ayrı bir sinir. klozetin içi böyle kirli sı-u dökmüşsün gibi kararmış. gecen cif çamaşır suyu döküp fırçayla bastırarak yıkadım ama bir ksıım gene duruyor. hai şu bref mavi bloklardan kullanıyoruz sifonu çekince mavi su geliyor ya onlardan acaba o delikte tabaka yaptırıyorda işeyincede öyle sarımsı kirli görüntümü olurturyor.hani onu temizlesin hicyen olsun diye yapıyorz ama başımıza farkında olmadan işmi açıyoruz nedir.
DUYGUCUM LOZETEDE BOLCA DOMESTOS DÖK , kapağınıda kapat yarım saat 1 saat beklet sonra fırçala. ben her hafta sonu yapıyorum. iyi temizliyor.
yazdıklarınızı okumaya yetişemiyorum :)))
NEVİNCİM kızkardeşim korse kullandı, genelde takıyor bende nasıl rahat edebiliyorsun diye soruyorum her seferinde :) alışmış, hiç rahatsızlık duymuyor o zaten zayıftı, hamileliktede cok kilo almadı tam hatırlamıyorum ama 10 kilo falan aldı galiba. sonrasındada hızla zayıfladı, bunun için doktora bile gitti hani hastamıyım falan diye. çünkü zayıflayınca çirkin oldugunu söylüyor. neyse artık az kilo aldığından mı, korsedenmi bilemiyorum ama tek yırtığı çatlağı yok. ama ben kullanmam, kullanamam. daralmaya gelemiyorum :)
elifim dünya kadar giysisi olmuş bebeğin. güle güle kullansın. daha fazla alma, cocuk çabuk büyüyor kullanamıyorsun bile.
bende dün akşamdan beri çok üzgünüm. size bahsetmişmiydim bilmiyorum, izmirde 1 yıldır uğraşıp bebeği olmayan arkadaşımız vardı. tam ordaki tüp bebek merkezini araştırdım, eşini hastaneye sperm testi için yönlendirdik adamcağız sperm verdiği gün hamile olduğunu öğrenmişlerdi. çok sevinmiştik bizde. geçenlerde konuştum cinsiyeti erkekti. 17 haftalık demişti yanlış hatırlamıyorsam şu anda 19 olmuştur. dün eşim aramış 5 gündür hastanedeymiş, bugün suni sancı verip doğum yaptıracaklar gelmezse sezeryanla alacaklar( suyu kalmamış. habire dua ediyorum kolay atlatsın diye.
sonaycan ben kendim de hafiften sordum soruşturdum, korseyi sezaryenden hemen sonra takamıyormuşsun zaten. en az 1 hafta geçmesi lazımmış. kimi doktor takmayın, hiç bir etkisi yok diyor, ama takanlar da korseyi takınca resmen rahatladım, sanki iç organlarım toparlandı diyor. yani iyi mi kötü mü anlayamadım. ama hele bir doğurayım düşünürüm. bir ara benim doktora da soracağım. he derse, o sıcakta takabilecek takati de bulursam, nasıl olsa bir ara annemi ya da kocamı yollayıp aldırtırım.yazdıklarınızı okumaya yetişemiyorum :)))
NEVİNCİM kızkardeşim korse kullandı, genelde takıyor bende nasıl rahat edebiliyorsun diye soruyorum her seferinde :) alışmış, hiç rahatsızlık duymuyor o zaten zayıftı, hamileliktede cok kilo almadı tam hatırlamıyorum ama 10 kilo falan aldı galiba. sonrasındada hızla zayıfladı, bunun için doktora bile gitti hani hastamıyım falan diye. çünkü zayıflayınca çirkin oldugunu söylüyor. neyse artık az kilo aldığından mı, korsedenmi bilemiyorum ama tek yırtığı çatlağı yok. ama ben kullanmam, kullanamam. daralmaya gelemiyorum :)
elifim dünya kadar giysisi olmuş bebeğin. güle güle kullansın. daha fazla alma, cocuk çabuk büyüyor kullanamıyorsun bile.
bende dün akşamdan beri çok üzgünüm. size bahsetmişmiydim bilmiyorum, izmirde 1 yıldır uğraşıp bebeği olmayan arkadaşımız vardı. tam ordaki tüp bebek merkezini araştırdım, eşini hastaneye sperm testi için yönlendirdik adamcağız sperm verdiği gün hamile olduğunu öğrenmişlerdi. çok sevinmiştik bizde. geçenlerde konuştum cinsiyeti erkekti. 17 haftalık demişti yanlış hatırlamıyorsam şu anda 19 olmuştur. dün eşim aramış 5 gündür hastanedeymiş, bugün suni sancı verip doğum yaptıracaklar gelmezse sezeryanla alacaklar( suyu kalmamış. habire dua ediyorum kolay atlatsın diye.
ay nevo yaa allah uzun ömür versin sana emi. kız iyikisi şu sirke işini söyledin hee:)) sabahtan duşun dış çerçevesine kalan porçözü suya katıta döktüm. daha sonra cam olan yerlerine sirke döktüm. tasa sirkeyi boşalattım süngerin arkasıyla batırıp batırıp sildim üzerineden bir cifleme sonra durulama yaptım valla mis gibi oldu. ama o kalıntıları sirke çıkardı. ufak tefek kaldı ama yorulduğum için uğraşamadım birde dış yüzeyde. dışınıda yaptım ama etrafı çok ıslatmak istemediğimde sirkeyi boca etmedim:)) ama bundan sonra ne porçözü ne cif. favorim etrafı sirkelemek :))) fısfıslı bir deterjan kutusuna koycam sirkeyi sıkıp bırakcam öyle. ilk deneyim diye tasa koydumda bdaha öyle fısfıslı sirke yapcam. allah razı olsun valla :)
allah yardımcıları olsun sabır versin sonaycan. sürekli dua ediyorum çocuk için uğraşanlara hamilelere kimseyi yarıyolda bırakmasın diye. ama hepsine tutmuyor demekki dualarım( şu durumda bebek yaşarmıki (( bende hep suyu bitermi diye korkuyordum
sonaycan ben kendim de hafiften sordum soruşturdum, korseyi sezaryenden hemen sonra takamıyormuşsun zaten. en az 1 hafta geçmesi lazımmış. kimi doktor takmayın, hiç bir etkisi yok diyor, ama takanlar da korseyi takınca resmen rahatladım, sanki iç organlarım toparlandı diyor. yani iyi mi kötü mü anlayamadım. ama hele bir doğurayım düşünürüm. bir ara benim doktora da soracağım. he derse, o sıcakta takabilecek takati de bulursam, nasıl olsa bir ara annemi ya da kocamı yollayıp aldırtırım.
arkadaşına inan çok üzüldüm. bu su hadisesine zaten en baştan beri korku doluyum. doktora her gittiğimde ultrasonda, suyum yeterli mi, tam mı diye soruyorum. azıcık akıntı gelse aman yoksa bu amniyo sıvısı mı diye telaş ediyorum. yani benim korkulu rüyam arkadaşının başına gelmiş. hamilelik bu kadar ilerlemişken bebeği kaybetmek de ayrı darbe. allah karı koca ikisine de sabır, kuvvet versin. inşallah annenin sağlığına bir zeval gelmeden atlatırlar.
valla canım ben zaten marketlerden devamlı litrelerce sirke alıyorum. her şeye kullanıyorum. kireç lekelerine, bulaşık makinasına, cam silerken devamlı boca ediyorum. camları aynaları falan pırıl pırıl yapıyor. yumurtalı bulaşkılarda kokudan eser bırakmıyor. 5-6ay önce tv de bir doktor çıktı. adam o aman mis gibi kokuyor dediğiniz çamaşır deterjanları, yumuşatıcılar hepsi kanserojen zehir dedi. o yüzden artık çamaşır makinasının yumuşatıcı gözüne sirke koymaya da başladım. deterjan artığı kimyasallar gitsin diye en son sirkeli suyla çalkalatıyorum çamaşırları.
çamaşırada mı !!! valla çok şaşırdım madem öyle bende artık sirkeleneyim :) ya bulaşık makinası demişken şey soracam benim bulaşıklarda bazan deterjan kalıntısı oluyorfinish quantum 3 ü bir arada olandan kullanıyorum.. kalıntı kalınca elde yıkamayı tercih ediyorum. acaba yarıya kesip yarım yarım mı kullansam. sizde oluyor mu böyle bişey.
canım bazen ben de aynı deterjandan kullanıyorum ama artık falan kalmıyor.(çoğunluk dianın kendinin ucuz bir tableti var, onu kullanıyorum, quantumu daha kirli bulaşıklarda, tencere tava falan koyarsam koyuyorum) acaba senin makinada mı bir sorun var? istersen başka bir marka tabletle de dene.(komşudan falan bir tane istersin) eğer aynı şey oluyorsa sorun makinadadır.
elifcim senin çocuk kışa doğacak. 0-3 ay penye tulum da çok çok alma. onlarda gelir.hatta ben bile veririm. ha gezmeklik istiyorsan, mevsimi gelince kadife tulum ya da polar falan alırsın. yani onlar daha bir sıcak tutar.
3-6 ay zıbına gelince hiç belli olmaz. biliyorsun 3lü zıbınlar falan oluyor, onlardan hediye gelebilir. bana mesela öyle 4lü hediye geldi. özellikle kendi yakın zamanda anne olmuş kişiler falan onların ne kadar çok lazım olduğunu biliyor, hediye olarak alıyor.
bir de hani daha doğurmadım ama şimdiden bir çok kişi hediye getirdiğinden tecrübemle söylüyorum, penye şeyleri herkes getiriyor. uzun kollu, kısa kollu, tulum, 2 parça alt üst bol bol alan çıkıyor. çünkü her yerde bol bol ve ucuz ucuz var. esas monttu, polardı, hırkaydı kalın şeyler pek gelmiyor ve kendin almak zorunda kalıyorsun. o yüzden paranı öyle şeylere sakla.
yazdıklarınızı okumaya yetişemiyorum :)))
ay nevo yaa allah uzun ömür versin sana emi. kız iyikisi şu sirke işini söyledin hee:)) sabahtan duşun dış çerçevesine kalan porçözü suya katıta döktüm. daha sonra cam olan yerlerine sirke döktüm. tasa sirkeyi boşalattım süngerin arkasıyla batırıp batırıp sildim üzerineden bir cifleme sonra durulama yaptım valla mis gibi oldu. ama o kalıntıları sirke çıkardı. ufak tefek kaldı ama yorulduğum için uğraşamadım birde dış yüzeyde. dışınıda yaptım ama etrafı çok ıslatmak istemediğimde sirkeyi boca etmedim:)) ama bundan sonra ne porçözü ne cif. favorim etrafı sirkelemek :))) fısfıslı bir deterjan kutusuna koycam sirkeyi sıkıp bırakcam öyle. ilk deneyim diye tasa koydumda bdaha öyle fısfıslı sirke yapcam. allah razı olsun valla :)
valla canım ben zaten marketlerden devamlı litrelerce sirke alıyorum. her şeye kullanıyorum. kireç lekelerine, bulaşık makinasına, cam silerken devamlı boca ediyorum. camları aynaları falan pırıl pırıl yapıyor. yumurtalı bulaşkılarda kokudan eser bırakmıyor. 5-6ay önce tv de bir doktor çıktı. adam o aman mis gibi kokuyor dediğiniz çamaşır deterjanları, yumuşatıcılar hepsi kanserojen zehir dedi. o yüzden artık çamaşır makinasının yumuşatıcı gözüne sirke koymaya da başladım. deterjan artığı kimyasallar gitsin diye en son sirkeli suyla çalkalatıyorum çamaşırları.
Arkadaşlar merhaba
öncelikle gözünüz aydın darisi bana :)
ben de geçen sene zk de tedaviye başladım 4 aşılama şimdi tüp bebeğe geçtim haftaya raporum çıkıyor.Size sorularım var
1)Siz hangi merkezde hangi drda ne kadara yaptırdınız?
2)Hangi merkezde hangi dr tavsiye adersiniz?
3)Amh testini nerde ne kadara yaptırdınız?
4)Q10,omega3 veya başka hangi takviyeler aldınız?
Arkadaşlar merhaba
ben de geçen sene zk de tedaviye başladım 4 aşılama şimdi tüp bebeğe geçtim haftaya raporum çıkıyor.Size sorularım var
haklısın vallahi. ama biz dayanamadık bugün yine havuzlu han a gittik eksik olan iç zıbınlarını tamamladık.kış bebeği olunca içine alt üst zıbın yapıyoruz yani uzun kollu çıtçıtlı badi ve alt zıbın üşürmüş:) bir de kalın kadife battaniye aldık çıtçıt ve fermuarı var köşelerinde toplanıp kundak olabiliyor. kış için çok işe yarayacak. bir de eldiven önlük çorap falan aldık. ama daha iç zıbın işimiz bitti hepsini kem beyaz açık renk takım yaptım içinde de olsa takım olsun istedim. artık hediye de gelirse kullanırım fazla gelirse açmam hediye götürürüm yada 2. yi yaparsam ona saklarım:)
zıbın içlik işleri bitti. daha da almam bir tulum alırım işte. o da haklısın 0-3 ay çabuk büyür giyemez çok penyeyle de üşüyebilir. bulursam 1 tane kadife alırım. bir de 3-6 ay tulum alırız genelde ayaksız yapmışlar 3-6 ayı o açıdan kullanışlı. yani 3-4 tulum işimiz kaldı.
penye battaniye ve alt açmayı da sonra alırız dedik. düşünmeye de zaman kalsın. bizimki kışın kundakta olur baharda da 6 aylık oluyor mevsimlik hırka kapişonlu polar falan almalı. asıl montunu 9-12 ayı kışa giriyor hatta 1 yaş için güzel bir mont alırız.
çok üzüldüm arkadaşına.Allah sabır versin yeniden nasip etsin. ben de birsürü şey aldım. hem korkuyorum hem alıyorumAllahım giydirmeyi nasip etsin inşallah. ben de korkuyorum suyumun bitmesinden. Allah göstermesin ayrıntılı ultrasonumuz bir temiz çıksa bütün organları tastamam olsa kuzumun biraz daha rahatlayacağım.
vallaha mı kız duygu ? ee yaşasın o zaman sirke. ben bulaşık makinasında da kullanıyorum.
çamaşıra hiç denemedim sirke kokuyormu çıkınca çamaşırlar. sanırım kokuyormuş ama kuruyunca uçuyormuş doğru mu?
1-istanbul tüp bebek merkezinde, emre karatekelioğlu ile yaptım. merkeze 800 tl civarı bir sgk farkı ödedim, 1000 lira civarı da ilaçlarım tuttu.
2-36 yaşında tek denemede hamile kaldığım için haliyle kendi doktorumu tavsiye ediyorum. çok güler yüzlü insana moral aşılayan bir doktor. merkez de oldukça ilgili. laboratuarı başarılı. hamile kalırsan kalp atışını duyana kadar ekstra ultrason ücreti falan talep etmiyorlar.
3-amh testi yaptırmadım. sadece fsh ölçümü yapıldı. ama tanıdığım bir kaç kişi üniversite hastanelerinde yaptırdı.
4-tedaviden önce 3 ay düzenli omega3, l-arginine,arı sütü içtim. (yaş dolayısıyla, rezerv azalmam vardı, yumurta kalitemi artırmak için kullandım)
üsküdar eurofertil tüp bebek merkezinde yaptırdım doktorum Alev Özay dı. memnundum.
amh ı yazgım yaptırdı o girdiği zaman sana detaylı bilgi verir.
sadece folbiol kullandım.
valla elifcan sirke işi hallaetti. birdaha öyle kokan kireç sökücülerin içine girmem. dediğin gibi duşun içine girip temizlerken keskin kokuyor ve nefes daralıyor ki sirke bile havayı kesti yani. nevo valla benim hep aklımda acaba çam. mak. içi ne durumdadr nasıl temizlesem diye düşünüyordum 2 haftadır. hani calgonit kireç sökücü alsam sonuçta kimyasal. hatta dün eşim keşke normal duru sabunla yıkaybilsek yumuşatıcı falanda alma artık hep kansorejen dedi. bende şirke olayını yapayım çamaşırda ama elimin ayarı yok boca ederim içine kesin çamaşırlar sirke kokar :)) bulaşık mak. koyuyorum dedin ya en sonona koymuştum hala dolu görünüyor. parlatıcım var bitireyim dedimama sirke hala bitmemiş :)))vallaha mı kız duygu ? ee yaşasın o zaman sirke. ben bulaşık makinasında da kullanıyorum. .
Arkadaşlar merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?