arkadaşlar zeynep kamilde tüp bebek için raporum çıktı dosya açılacak ama eşim yanımda değil birlikte mi gitmek gerekiyor birazdan çıkacaktım hastaneye bilen var mı
kızlar bu arada sabahtan yine sağlık ocağına gittim kan verdim. 4te de emreyle kontrolüm var. dün evde temizlik vardı. şu yeni bulduğum temizlikçi kız geldi. camlar 1,5 aydır silinmediğinden, hakikaten çok pisti. geçen ay bir de bir yağmur atmıştı, çamur gibi yapışmış kalmış. bir de mobilyaları çekemediğimden arkaları bir karış tozdu. kısacası ev şöyle dip temel bir temizlik istiyordu, hatta zamanı geçmişti bile. baktım kızı oyalıcak iş çok, ben de paspasları yıkadım astım, nevresimleri değiştirdim, bebeğin dolaplarını tekrar silip, yerleştirdim, mutfaktaki davlumbazın filtresini çıkarıp yıkadım falan, epey bir ayrıntı iş yapıp yoruldum. akşam ayaklar tabi davul oldu. ama bugün temiz bir evin huzuruyla oturuyorum. kızı bakalım doğumdan önce de bir kere çağırırım, denerim, memnun kalırsam doğumdan sonra da bir süre haftada bir gelsin diyorum. en azından iç dikişler iyileşene kadar...
bende temizlikçi ne oldu diye sorucam hep unutuyorum ama gelse yazardı heralde dedim. ben hep parça parça yapmıştım ev çok kötü değildi ama havalr sıcak olduğunda cam çerceve hep açık ister istemez hergünde silsen kum gibi tozlar oluyor cam önlerinde. nasıl peki memnun kaldınmı camların çok kirliyse temizlendi ya şimdi kadın sana çok temiz gibi gelir:)) 1 ay sonra alacaksan ev daha bir toplu olur belki oazman fark edersin. bizde yerimizde duramıyoruz sözde kadın geliyor onlardan çok çalışıyoruz valla. bende aspiratörün filtresini dün çıakrtıp bulaşık mak. attım sabah taktım:) benimde ablam geldi nyahet dün öğen geldi bugün süpürge açıp mobilya tozu alıp paspas silkeleyip açık yerleri sildi. yarında cam mı silsek yada mutfak dolabı dedi. camları sliyorum ben arada. gerçi mutfak dolabınıda ama yapmak isterse mutfak dolabının üst yüzeylerine bir ez çalar. zati boyun ve bel fıtıgı var daha bu yaşta.
kızlar bende bu sabah kalkıp lohusa şerbetini yaptım. 2 kalıp yaklaşık 300 gram lohusa şekeri 3.5 - 4 bardak kadar toz şeker bi kaç çubuk tarçın ve birazda karanfil, 13 bardakta su koydum. suyu ketılda kaynatıp öyle koydum diğer türlü kaynamak bilmezdi. neyse baktım çok şekerli 2 barda daha koymuşumdur su. ( b uarada tarifte 5 su bardağı toz şeker diyordu ben daha az koydum ona rağmen şekerliydi.) neyse kayanadıktan sonrada bir elmayı koyup kabuğunu attım içine. soğudukran sonra tülbentten geçirip süzdüm sonra şişeledim. 3,5 lt dolu dolu şişe oldu:) ama tadına bakmadım içim yanar diye çok şekerli geliyor bana :) olmadı ikram ederken az sulandırırm. yaptığım bardakalra kydumda şık durdu:)
duygucannnn bitirdin günlerii lennn :))) haftaya ilk bebeğimiz geliyor allahın izniyle... ilk bebeğimiz olacakya. çok heyecanlıyım. eşime diyorum haftaya ilk bebeğimiz olacak gülüyor :))
sizinkilerin başına taş düştü uyandılar galiba, peşpeşe gelmeye başladılar. şaşırdım valla. ablanın ayağına bir kurban kesivereydin bunca zamandır konusuyoruz ilk defa geldi diye hatırlıyorum :)
duygucum benim çanta falan hiç bişeyim hazır değil daha. yani bişey olsa eşim pişamalarımı bile bulamayabilir :) bu hafta sonu en azından kendi pijamamı falan koyayım bu akşam. bebeğin hastanede giyecekleride 3/5 parça ha yıkadım ha yıkayacam derken uzadı gitti. artık biran önce başlamam lazım.
valla sonaycan sorma bitti ama ben hala acaba nolcak diye düşünüyorum. bebeinde kendiliğinden gelmeye niyeti yok gibi içerde gerinip gerinip duruyor. gideyim br hava alayım demiyor. inşallah kazasız belasız atlatırım. birde abuk subuk şeyler düşünmeye başaldım geçen eşimi uayndırdım tembihliyorum gecenin bilmem kacında.kendim uyumuyorum ya onuda uyutmadım. diyorumki hani hastaneden gelcez ya bebek ana kucağında olcak onu sacede kulpunda tutma altında tut güven olmaz. sen bebeği kucağına alcan ya diyor benim ağrım olursa alamam dedim. sonra binanın kapısı şu ara bozuk çok sert kapanıyor içeri giripte kapıyı bırakma sert kapnıp çocuğu ürkütmesin diyorum :) senin uykun yokmu saçmalamaya başladın diyor:))) haa birde olaki acil doğum sancım gelirse kuzenimin işyeri hemen şurda onu çağırıırm dedim atar beni hastaneye. sonra herfik pörtledi yataktan uykusu kaçtı :)))))
ben bugun zk kont.gıtım kızlar adetımın 8.gunu 6 gecedır puregon 300 75 toz olara vuruyodum sagda 12mm solda 12.7mm yumurtam varmıs 75 den devam pazartesı tekrar gıtcem bakalım ilk asılamadakıne göre ıyı bakalım ıns.pazartesıye bırazdaha buyumus olurlar sizce nasıl ?
bu arada yanılmıyosam elıf sen demıstın hormon tahlıl sonuclarını gösterdı dahılıye ye git ılac yazcak dedı
nevincim benim pazartesi sağlık ocağında gebe izlemem var ama bu sefer kan vermek istemiyorum yaa. hani 3 hafta sonra sezeryana almadan önce hastanede yine kan bakılacaktır diye düşünüyorum. peşpeşe kan verip iyice kansız olmak istemem :))
temiz evin hali bir başka oluyor tabii. insan bir keyifle oturuyor. bencede en azından lohusa dönemin bitene kadar temizlikçi gelsin yapsın işleri. o halde hem çocuk hem ev yapamayız gibime geliyor.
bide şey soracam şu sirkeyi ne kadar ve çamaşır makinasının neresine koyuyorsun. deterjanı yinede kullanıyorsun değil mi?
elifim zıbınlarıda aldın rahatladın :))) güle güle kullanın. valla içindeki korkuları dinlersen hiçbişey alamazsın... ben bugün olmuş halen korkuyorum. arkadaşım öyle olunca da acaba hemen doktora gitsem mi dedim. korktum. 10 gün önce gittim, pazarteside randevum var ama acaba sorun varmı diye aklına geliyor insanın. yani şimdidende alışveriş yapsan sonlarındada yapsan o korku hep oluyor. allah korktuğumuzu başımıza getirmesin.
duygucannnn bitirdin günlerii lennn :))) haftaya ilk bebeğimiz geliyor allahın izniyle... ilk bebeğimiz olacakya. çok heyecanlıyım. eşime diyorum haftaya ilk bebeğimiz olacak gülüyor :))
kızlar bende bu sabah kalkıp lohusa şerbetini yaptım. 2 kalıp yaklaşık 300 gram lohusa şekeri 3.5 - 4 bardak kadar toz şeker bi kaç çubuk tarçın ve birazda karanfil, 13 bardakta su koydum. suyu ketılda kaynatıp öyle koydum diğer türlü kaynamak bilmezdi. neyse baktım çok şekerli 2 barda daha koymuşumdur su. ( b uarada tarifte 5 su bardağı toz şeker diyordu ben daha az koydum ona rağmen şekerliydi.) neyse kayanadıktan sonrada bir elmayı koyup kabuğunu attım içine. soğudukran sonra tülbentten geçirip süzdüm sonra şişeledim. 3,5 lt dolu dolu şişe oldu:) ama tadına bakmadım içim yanar diye çok şekerli geliyor bana :) olmadı ikram ederken az sulandırırm. yaptığım bardakalra kydumda şık durdu:)
biz valizimizi arabanın bagajına koyduk dün sabah. eşimde işe arabayla gitmeye başladı. hani olak kendliğinden gelirse ben burdan taksiyle gidicem o da direkt işten gelicek. bence sende artık hazırla ne olur ne olmaz sezeryan diye güvenme. şimdi şey sorcam lohusa serbeti hast. veriyormu vermiyormu. eğer vermiyorsa onun takım taklavatını bir kutuya koymam gerekecek. görümcekte dün arıyor. bilmem kim hasta lohuşa serbeti verdi güzel oldu sen emin ömünden kırmızı şeker aldınmı dedi. bende aldm şerbetimi kendim yapcam hastane veriyormu emin değilim veriyorsada kendikimi eve gelene veririm dedim. valla öyle 9 aydır hamieyim ablam ilk defa geldi ee kpss sınavı bitince anca fırsat oldu. anam bence korktuğunda gelmiyor. hani doğum sancım gelirse tırstığında kendi gelişini doğumdan sonraya saklıyor. ve bence sancı halini kaynanaya devrett gibi. o zman kaynanm olsun diye planladı heralde. hani hiç telefon edipte açıklamdı bile. ama anamı tanıyorsam %100 korktuğundan gelmiyor. sanki 3 çocuğu ben doğurdum valla ben daha cesaretliyim:)
bende temizlikçi ne oldu diye sorucam hep unutuyorum ama gelse yazardı heralde dedim. ben hep parça parça yapmıştım ev çok kötü değildi ama havalr sıcak olduğunda cam çerceve hep açık ister istemez hergünde silsen kum gibi tozlar oluyor cam önlerinde. nasıl peki memnun kaldınmı camların çok kirliyse temizlendi ya şimdi kadın sana çok temiz gibi gelir:)) 1 ay sonra alacaksan ev daha bir toplu olur belki oazman fark edersin. bizde yerimizde duramıyoruz sözde kadın geliyor onlardan çok çalışıyoruz valla. bende aspiratörün filtresini dün çıakrtıp bulaşık mak. attım sabah taktım:) benimde ablam geldi nyahet dün öğen geldi bugün süpürge açıp mobilya tozu alıp paspas silkeleyip açık yerleri sildi. yarında cam mı silsek yada mutfak dolabı dedi. camları sliyorum ben arada. gerçi mutfak dolabınıda ama yapmak isterse mutfak dolabının üst yüzeylerine bir ez çalar. zati boyun ve bel fıtıgı var daha bu yaşta.
sonaycım, her halde küçük bir tüp kandan bir şey olmaz diye düşünüp ben bugün yine kanı verdim:))) ama sen vermek istemiyorsan bir kağıt imzalayıp vermeyebiliyorsun.nevincim benim pazartesi sağlık ocağında gebe izlemem var ama bu sefer kan vermek istemiyorum yaa. hani 3 hafta sonra sezeryana almadan önce hastanede yine kan bakılacaktır diye düşünüyorum. peşpeşe kan verip iyice kansız olmak istemem :))
temiz evin hali bir başka oluyor tabii. insan bir keyifle oturuyor. bencede en azından lohusa dönemin bitene kadar temizlikçi gelsin yapsın işleri. o halde hem çocuk hem ev yapamayız gibime geliyor.
bide şey soracam şu sirkeyi ne kadar ve çamaşır makinasının neresine koyuyorsun. deterjanı yinede kullanıyorsun değil mi?
ben umut ta süleyman beye gittim. ilk muayene ile 2.150 tl alıyorlar. ilaçlarla 3 bin oldu.ilk denemede tuttu ama ohss oldum ve 3 ay boyunca cok çektim. tuttuktan sonra kalp atışı için muayene ücreti 150 daha alıyorlar. ama ben ohss olduğum için transferden sonra bir daha oraya gitmedim. hamilelik öncesi sadece folik asit kullandım. transfer sonrası bir dünya ilaç veriliyor zaten.
istanbul tüp gümüşsuyunda olsa da ulaşımı çok zor olmuyor. istediğiniz merkezi seçmekte tabii ki özgürsünüz ama istanbul tüpü de sırf yerinden dolayı elemeyin derim. burada bizim bahar diye bir arkadaşımız vardı. zk'de bir başarısız denemeden sonra, o da mesela aynı merkez ve doktorda hamile kaldı. keza oraya giden diğer başka arkadaşlarım da hep tek denemede hamile kaldı. yani hakikaten başarılı bir yer. en azından 2 katı para alan yerlerle aynı başarıda.
eurofertili burada diğer arkadaşlar biliyor. benim eşimde ileri derecede sperm sorunu vardı o yüzden hep imsi cihazı olan yerleri araştırdım. eurofertilde olmadığından hiç görüşmedim.
merkez seçimi için araştırma yaparken umutta ulun değil ama süleyman tosunla görüştüm. üstelik bizzat kendi personellerinden birinin tavsiyesiyle gittim. doktora hiç kanım ısınmadı. merkez de çok paracı ve fabrika gibi geldi. mesela görüşme boyunca çalan telefonlardan soracaklarımı soramadım. zaten bir kaç soru sorunca da "sen çok okumuşsun bu kadar iyi değil" şeklinde bir ukala tavırla karşılaştım. dünya kadar muayene ücreti verdiğimiz halde acele acele bizi paketleyip yollamaya çalıştılar. ayrıca elimde zaten eşim ve bana dair her tür tetkik varken, bize ayak üstü hemen bir tahlil yazıp ekstra ücret kaktırmaya çalıştılar. sonradan buradan sonay orada tüp yaptı. hamile kaldı ama memnun da kalmadı. ağır derecede ohss olduğu halde hiç ilgilenmediler. hala lafı geçti mi oraya paramı helal etmiyorum der.
maalesef sana marka öneremeyeceğim. ben bu takviyeleri yurt dışından almıştım. bir tek l-arginine gnc'ydi. burada da aynısı satılıyor.
elifcan şerbete karanfil, çubuk tarçın ve elma kabuğu koydum. merak etme yani eksik bişey olmalı aroması bol bol oldu:) ama dün hastaneden rapor almaya gittik oras lohusa şerbeti dağıtıyormuş :))) ama ebn genede süslediğim tepsiyi, bardakalrı ve 1 litresini götürcem ev çok yakın haftaya giderken yanımda götürürüm dolaba koyarız. hani onalr hangi esnada dağıtır bilemiyorum ama olaki erken dağıtırlarsa ve gelenler olursa sonradan benimkileri dağıtırız. evdekalan 2,5 litrede hayli hayli yeter. ha yetmezse de 2 kalıp daha şekerim var ama gerk yok yani çocuk yaşına girene kadar şerbet dağıtcak değilim ya ) bardakalrda minik ya bu sebebpten yaptığım 3,5 litre şerbe ohoo dünyaya yeter:) görümcekte kurbi işini sordu sen kurabiye yapıcam dedin ya ben kurbi almasam mı başka bişey gördüm mağnnet gibi değişik hoştu ondan alayım dedi. hani kurbi zaten olucaksa. bende hiç boşa masrafa girme herşey var varsın bişeylerde eksik olsun dedim. yazık ya kendine göre dünya gideri var ıvır zıvır şeyelre niye para versin. sıkı sıkı tembihledim alma diye ama sanırım gene alır.ellerine sağlık duygu cum. soğuyunca sulandırıp tadına bakarsın artık. keşke karanfil de atsaydın daha güzel olurdu kaynatırkene. tarifte varmıydı bilemiyorum ama o keskin tadını biraz da karanfilden alır lohusa şerbeti. herşeyin hazır maşallah. Allah dağıtmak nasip etsin.
görümcen demekki hastanede de vermeni istiyor. heves ediyorlar. kendi çevreleri de gelirse bir hoşluk olur tabi öyle düşünüyolar. sen bardak sürahi tepsi takımını da indir arabaya. doğumdan sonra birisi de uğrayıp eve şerbeti alır. hatta ev yakın zaten bardaklar bile doğum olduktan sonra gidilip alınabilir aceleye gerek yok. eve de yetmezse nasılsa öğrendin yetmezse tarif edersin birisi kaynatıverir.
ya elifcan inanırmısın haziran sonunada verilen eğitimde spinalina anlatmıştı anestezi uzmanı ama ben unuttum. elinde inceee bir hortum vardı bele sokuluyormş falan o muydu yoksa o epidural hortumumuydu hatırlamıorum. ama ben sezeryan olursam tam anestezi isterim. onların neşteri ver kesiyorum şimdi dikiyorum gibi konuşmalarını duymak istememkızlar diğer topikten bir arkadaşım epidural sezeryan oldu çok memnun kalmış. ama bir de buna ek olarak spinal uyguladıklarını söyledi o nesi oluyor bilmiyorum ama öyle baş ağrısı falan olmamış. mesajını size aynen kopyalıyorum. fikir olsun doğuracaklaraaa :)))
""" Göğüs kremine doğumdan 1 ay önce başladım . Organik bir krem .Çok araştırdım memnun kalmayan yok .Adını verebilirim kesinlikle tavsiye ederim. Benimki sülük gibi ilk günler hele 24 saat memedeydi ona rağmen çatlak ve yara olmadı . Bazen hassaslaşıyor sürüyorum kremi 1 gün sonra düzeliyor . Hatta şu an pek kullanmıyorum bile 3günde 1 kere sürüyorum . Genelde spinalde ağrı oluyormuş.Ben o yüzden anestezi uzmanıyla konuşurken Epidural+Spinal kombine olarak istedim . O şekilde yaptık. Birde ağrı pompası bağladılar ilk gün onun faydası çok fazla . Saat başı belden ağrı kesici veriyor ben o yüzden hiç birşey hissetmedim . O ilacı atabilmek için bol kahve ve bitter çikolata yedim hiç baş ağrısı olmadı bende . Âblamın ilki spinaldi onda olmuştu. 2. De Onada Spinal+Epidural kombine yaptılar ondada hiç bişey olmadı . Sende öyle iste çok konforlu geçiyor sonrası"""
tetanoz aşısı doğumdan önce 2 doz diğer dozunuda 1-1,5 ay sonra yapacaklar. üst koldan omuzuna doğru olan bölgeye yapılıyor. benim ilk dozda ağrı olmuştu. sabah vurudurup aşam 10 gbi üst kolum ağrı. ağrı şeklide kolum ağırlaştı. aman aman bir ağrı değil 2. dozda bişey olmadı. birde doğumdan sonra eylül ayında olcak. ben gerek yok olmam dedimde ebem eylüldekinide ol da diğer dozları olmazsın en azından koruyuculuğu olsun dedi. bende çarşamba ilaç yazdırmaya gittim doktor odaısndayken ebe geldi. allhtan iyi bir kız al hatır soruyor doğumu sordu hastanede beğin ilk topuk kanını alcaklar 1 hafta sonra bize de getir dedi. doktorda laptopun ekranını indirip bana bakıyor hiç kilo almamışsın diyor. aile hekimiini değiştirme seçenğin varsa otomatikman ebede değişir. bizim buralardaki sistem belli sokaklara bir doktor bakıyor ve onun ebeside bellidir. yani gidipte en bu doktoru yada ebyi değiştirmek istiyorum deme şansımın olduğunu sanmıyorum. çükü benim sokağımın doktor o kişi.haftaya salı günü sağlık ocağına gidicem kızlar tetanoz aşımı olmaya. bu aşının doğum öncesi bir dozu daha oluyor mu? yoksa diğer dozlar doğumdan sonramı?
bir de koldan mı yapılıyor?
ebem cins bir kadın ezelden beri sevemedim. eğer bana zorluk çıkartırsa değiştirmek isteyeceğim. doktor değiştirme hakkı olduğu gibi umarım ebe değiştirme hakkımız da vardır. adam gibi dinletecek mi bakalım bana bebeğimin kalbini. tetikteyim açığını bulur isem fururim oni
siz de anadolu yakasından ist tüpü gitmişsiniz sanırım.
Daha önce internet sayfalarından bakmaya çalışmıştım o merkeze ilginç gelmişti bana.Ne drları var,ne iletişim bilgileri garip değil mi?
Yarın için gidip görüşeyim madem siz bu kadar memnunsunuz.Tlf nosunu verir msniz?
ilk görüşme ücretsiz mi?
doğum falan yaparsam ve biraz toparlanırsam mesaj atarım zaten sizlere olmadı eşime attırırım :) şerbet olayıda hastanede varmış ama ben genede kendi takım taklavatımı götürücem. temizlikçide olsun valla mesela benim pimapenlerde dış cepheden doladı minik minik boyalar kaldı diğer kadınlar geldiğinde maşşal hiç yapmamışlar ama onlarda temizliğe giden kadınlar değillerdei ama içlerinde yok pasaklılar demekki. sen şu kadının nosunu bana mail atsana adını falanda yaz. birde nerede oturuyor. gelip pimapemlerimi eski temizliğine kavuştıursun varsın gece 10 da gitsin:) zaten daha sonra kendimde yaparım temiz camı :)) yada daha sonraki gelişleri çok uzzamaz. şimdiki temizlikçiler cidden bir garipler geçen görümcek temzilikçi arıyor kaç tanesiyle görüştüm gelmiyolar. en son gelende halı sildirmiş diye ana demediği laf kalmadı diyor. gelende pazarlık yapıyormuş. en son yalvar yakar biriyle anlaştı. onunda bu h.afta doğum güü var oğlunun camları içler acısıydı kendide giremniyor ve temizliği cidden çok zor zayıf birinini balkon ara dmeirlerine girmesi lazım birde boydan boya cam fransız cammı ne deniliyor garip ve zor. eşime dedim allah kolaylık versin :))) ayy sebn olsan camalrın öyle kafayı yersin heralde diyor :))) bende birazdan çamaşır yıkıycam ve ilk sirke deneyimimi sizlerle paylaşırım:)duygucum, benim camlarım büyük ve yüksek olduğu için silinmesi zor. merdivene çıkılması gerekiyor o yüzden son dönem silemez oldum. hani bir tarafını kaldıramayan temizlikçilerle de sorun oluyor. bana şikayet edip edip duruyorlar. gelen temizlikçi genç, zayıf, atik biri. maaşallah hepsini kolayca sildi. bence oldukça da temiz, yani yaptığı her şeyi güzel yaptı. dikkat ettim hiç bir şeyi savsamadı. çerçevelerin altını üstünü, her tarafını sildi, pencerenin önündeki mermerleri tertemiz yaptı, balkon sandalyelerini cifle ova ova bir hal oldu. kısaca her şeyi insan kendi evini nasıl temizlerse öyle dikkatle yaptı. ama temizlik işine yeni başladığı için biraz tecrübesiz. senin onu yönlendirmen gerekiyor. bir de yine tecrübesiz olduğundan yavaş. yavaş olması benim için çok da dert değil ama mesela sen fazla tez canlı olduğundan belki seni sıkabilir. yavaşlığından dolayı bizim evden çıkarken saat 8i geçiyordu. açıkçası uyduruk uyduruk yapıp saat 4te çıkıp gidenlerdense yavaş yapıp 8de çıkanı tercih ederim. bir daha 2 hafta sonra çağıracağım. malum doğum 6 ağustosta, zaten 3 hafta falan kaldı. dediğin gibi ev daha temiz olur o zaman bir daha test etmiş olurum.
şerbetini yapman iyi olmuş. dediğin gibi hastanede zaten veriyorlarsa artık evde ikram edersin. senin doğumu sonay gibi ben de heyecanla bekliyorum valla. hatta bazen sabahtan buraya girmezsen acaba doğurdu mu diye içime kuşku düşüyor:)) .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?