Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

nevincim benim pazartesi sağlık ocağında gebe izlemem var ama bu sefer kan vermek istemiyorum yaa. hani 3 hafta sonra sezeryana almadan önce hastanede yine kan bakılacaktır diye düşünüyorum. peşpeşe kan verip iyice kansız olmak istemem :))
temiz evin hali bir başka oluyor tabii. insan bir keyifle oturuyor. bencede en azından lohusa dönemin bitene kadar temizlikçi gelsin yapsın işleri. o halde hem çocuk hem ev yapamayız gibime geliyor.
bide şey soracam şu sirkeyi ne kadar ve çamaşır makinasının neresine koyuyorsun. deterjanı yinede kullanıyorsun değil mi?

elifim zıbınlarıda aldın rahatladın :))) güle güle kullanın. valla içindeki korkuları dinlersen hiçbişey alamazsın... ben bugün olmuş halen korkuyorum. arkadaşım öyle olunca da acaba hemen doktora gitsem mi dedim. korktum. 10 gün önce gittim, pazarteside randevum var ama acaba sorun varmı diye aklına geliyor insanın. yani şimdidende alışveriş yapsan sonlarındada yapsan o korku hep oluyor. allah korktuğumuzu başımıza getirmesin.

duygucannnn bitirdin günlerii lennn :))) haftaya ilk bebeğimiz geliyor allahın izniyle... ilk bebeğimiz olacakya. çok heyecanlıyım. eşime diyorum haftaya ilk bebeğimiz olacak gülüyor :))

kızlar bende bu sabah kalkıp lohusa şerbetini yaptım. 2 kalıp yaklaşık 300 gram lohusa şekeri 3.5 - 4 bardak kadar toz şeker bi kaç çubuk tarçın ve birazda karanfil, 13 bardakta su koydum. suyu ketılda kaynatıp öyle koydum diğer türlü kaynamak bilmezdi. neyse baktım çok şekerli 2 barda daha koymuşumdur su. ( b uarada tarifte 5 su bardağı toz şeker diyordu ben daha az koydum ona rağmen şekerliydi.) neyse kayanadıktan sonrada bir elmayı koyup kabuğunu attım içine. soğudukran sonra tülbentten geçirip süzdüm sonra şişeledim. 3,5 lt dolu dolu şişe oldu:) ama tadına bakmadım içim yanar diye çok şekerli geliyor bana :) olmadı ikram ederken az sulandırırm. yaptığım bardakalra kydumda şık durdu:)

sizinkilerin başına taş düştü uyandılar galiba, peşpeşe gelmeye başladılar. şaşırdım valla. ablanın ayağına bir kurban kesivereydin bunca zamandır konusuyoruz ilk defa geldi diye hatırlıyorum :)

duygucum benim çanta falan hiç bişeyim hazır değil daha. yani bişey olsa eşim pişamalarımı bile bulamayabilir :) bu hafta sonu en azından kendi pijamamı falan koyayım bu akşam. bebeğin hastanede giyecekleride 3/5 parça ha yıkadım ha yıkayacam derken uzadı gitti. artık biran önce başlamam lazım.

ellerine sağlık valla içimizde en gayretli sen çıktın maşallah herşeyi yaptın ettin. sanırım doğuma giderkende birşeyler yapıyor olacaksın :))

duygucannnn bitirdin günlerii lennn :))) haftaya ilk bebeğimiz geliyor allahın izniyle... ilk bebeğimiz olacakya. çok heyecanlıyım. eşime diyorum haftaya ilk bebeğimiz olacak gülüyor :))

valla sonaycan sorma bitti ama ben hala acaba nolcak diye düşünüyorum. bebeinde kendiliğinden gelmeye niyeti yok gibi içerde gerinip gerinip duruyor. gideyim br hava alayım demiyor. inşallah kazasız belasız atlatırım. birde abuk subuk şeyler düşünmeye başaldım geçen eşimi uayndırdım tembihliyorum gecenin bilmem kacında.kendim uyumuyorum ya onuda uyutmadım. diyorumki hani hastaneden gelcez ya bebek ana kucağında olcak onu sacede kulpunda tutma altında tut güven olmaz. sen bebeği kucağına alcan ya diyor benim ağrım olursa alamam dedim. sonra binanın kapısı şu ara bozuk çok sert kapanıyor içeri giripte kapıyı bırakma sert kapnıp çocuğu ürkütmesin diyorum :) senin uykun yokmu saçmalamaya başladın diyor:))) haa birde olaki acil doğum sancım gelirse kuzenimin işyeri hemen şurda onu çağırıırm dedim atar beni hastaneye. sonra herfik pörtledi yataktan uykusu kaçtı :)))))

biz valizimizi arabanın bagajına koyduk dün sabah. eşimde işe arabayla gitmeye başladı. hani olak kendliğinden gelirse ben burdan taksiyle gidicem o da direkt işten gelicek. bence sende artık hazırla ne olur ne olmaz sezeryan diye güvenme. şimdi şey sorcam lohusa serbeti hast. veriyormu vermiyormu. eğer vermiyorsa onun takım taklavatını bir kutuya koymam gerekecek. görümcekte dün arıyor. bilmem kim hasta lohuşa serbeti verdi güzel oldu sen emin ömünden kırmızı şeker aldınmı dedi. bende aldm şerbetimi kendim yapcam hastane veriyormu emin değilim veriyorsada kendikimi eve gelene veririm dedim. valla öyle 9 aydır hamieyim ablam ilk defa geldi ee kpss sınavı bitince anca fırsat oldu. anam bence korktuğunda gelmiyor. hani doğum sancım gelirse tırstığında kendi gelişini doğumdan sonraya saklıyor. ve bence sancı halini kaynanaya devrett gibi. o zman kaynanm olsun diye planladı heralde. hani hiç telefon edipte açıklamdı bile. ama anamı tanıyorsam %100 korktuğundan gelmiyor. sanki 3 çocuğu ben doğurdum valla ben daha cesaretliyim:)

zamanı gelince durmaz gelir valla, az kaldı... allah kolaylığını verir inşallah. sen de çok ince detayları düşünüp düşünüp korkutuyorsun kendini. taaa kapının sert kapanışı bile aklına geliyor :))) eşin durumuna kızsamı, gülsemi bilemiyorum :)

valizi arabaya koyduğunuz iyi olmuş o telaşta unutma ihtimaliniz yok artık.
hastane lohusa şerbeti veriyorsa çok iyi, evde ikram edeceğin şerbetinde hazır olur.
annende haklı olabilir, yani o durumunu görmek istemeyebilir. benim annemde uzaklarda olmasına rağmen kardeşim doğuma gireceği zamanı bana söylemeyin haber vermeyin diye bizi sıkı sıkı tembihlemişti :) anne olunca bizdemi öyle olcaz acaba :)

bak ben sana demiştim yani iptal falan etmedi aşılamanı güzel pazartesiye daha 5 gün var o zamana kadar kesin 17 mm yi geçer 1-2 gün daha ya vurulur ya vurulmazsın en geç de cuma aşılaman yapılır bence. hadi bakalım tüpler açıksa ben senin bu aşılamadan ümitliyim.

vallahi pek bir ihtiyacı kalmadı gibi sonaycan tüm kıyafetleri hazır 6 aya kadar. birkaç gezmeklik tulum daha alınacak bir de büyük şeyler alt açma portbebe bakım çantası gibi. evet korkular hiç bitmiyor. alınmış alınmıştır.Allah giydirmeyi nasip etsin. dün de çarşıdan gelince dinlenmeme rağmen hiç kıpırdamadı karnıma hafifçe vurupp uyandırdım onu pıtırdanmaya başladı sonra :) rahatladım. günde 1 kere yarım saat kadar hiç durmadan pıtırdanıyor. takvimimde okudum meğerse hıçkırıyolarmış anne karnında hava yerine su olduğu için uzun mu sürüyomuş böyle ne. ilginç gelmişti :)

ellerine sağlık duygu cum. soğuyunca sulandırıp tadına bakarsın artık. keşke karanfil de atsaydın daha güzel olurdu kaynatırkene. tarifte varmıydı bilemiyorum ama o keskin tadını biraz da karanfilden alır lohusa şerbeti. herşeyin hazır maşallah. Allah dağıtmak nasip etsin.

görümcen demekki hastanede de vermeni istiyor. heves ediyorlar. kendi çevreleri de gelirse bir hoşluk olur tabi öyle düşünüyolar. sen bardak sürahi tepsi takımını da indir arabaya. doğumdan sonra birisi de uğrayıp eve şerbeti alır. hatta ev yakın zaten bardaklar bile doğum olduktan sonra gidilip alınabilir aceleye gerek yok. eve de yetmezse nasılsa öğrendin yetmezse tarif edersin birisi kaynatıverir.

kızlar diğer topikten bir arkadaşım epidural sezeryan oldu çok memnun kalmış. ama bir de buna ek olarak spinal uyguladıklarını söyledi o nesi oluyor bilmiyorum ama öyle baş ağrısı falan olmamış. mesajını size aynen kopyalıyorum. fikir olsun doğuracaklaraaa :)))

""" Göğüs kremine doğumdan 1 ay önce başladım . Organik bir krem .Çok araştırdım memnun kalmayan yok .Adını verebilirim kesinlikle tavsiye ederim. Benimki sülük gibi ilk günler hele 24 saat memedeydi ona rağmen çatlak ve yara olmadı . Bazen hassaslaşıyor sürüyorum kremi 1 gün sonra düzeliyor . Hatta şu an pek kullanmıyorum bile 3günde 1 kere sürüyorum . Genelde spinalde ağrı oluyormuş.Ben o yüzden anestezi uzmanıyla konuşurken Epidural+Spinal kombine olarak istedim . O şekilde yaptık. Birde ağrı pompası bağladılar ilk gün onun faydası çok fazla . Saat başı belden ağrı kesici veriyor ben o yüzden hiç birşey hissetmedim . O ilacı atabilmek için bol kahve ve bitter çikolata yedim hiç baş ağrısı olmadı bende . Âblamın ilki spinaldi onda olmuştu. 2. De Onada Spinal+Epidural kombine yaptılar ondada hiç bişey olmadı . Sende öyle iste çok konforlu geçiyor sonrası """

haftaya salı günü sağlık ocağına gidicem kızlar tetanoz aşımı olmaya. bu aşının doğum öncesi bir dozu daha oluyor mu? yoksa diğer dozlar doğumdan sonramı?
bir de koldan mı yapılıyor?
ebem cins bir kadın ezelden beri sevemedim. eğer bana zorluk çıkartırsa değiştirmek isteyeceğim. doktor değiştirme hakkı olduğu gibi umarım ebe değiştirme hakkımız da vardır. adam gibi dinletecek mi bakalım bana bebeğimin kalbini. tetikteyim açığını bulur isem fururim oni

evet elif ilk asilamada boyle tatile falan denk gelmisti pazartesi 14mm zor olmustu 2 tane sonra cuma asilama yapildi carsamba catlatildi ama boyut kacti hic bilemedim herhalde 16mm zor olmistur simdi daha buyuk olursa benimde umudum olcak gercekden diger topikdeki arkadaslarda bu sefer olcak deniz icimize doguyor dediler nasip artik cok dua ediyorum bu ayy icinn

duygucum, benim camlarım büyük ve yüksek olduğu için silinmesi zor. merdivene çıkılması gerekiyor o yüzden son dönem silemez oldum. hani bir tarafını kaldıramayan temizlikçilerle de sorun oluyor. bana şikayet edip edip duruyorlar. gelen temizlikçi genç, zayıf, atik biri. maaşallah hepsini kolayca sildi. bence oldukça da temiz, yani yaptığı her şeyi güzel yaptı. dikkat ettim hiç bir şeyi savsamadı. çerçevelerin altını üstünü, her tarafını sildi, pencerenin önündeki mermerleri tertemiz yaptı, balkon sandalyelerini cifle ova ova bir hal oldu. kısaca her şeyi insan kendi evini nasıl temizlerse öyle dikkatle yaptı. ama temizlik işine yeni başladığı için biraz tecrübesiz. senin onu yönlendirmen gerekiyor. bir de yine tecrübesiz olduğundan yavaş. yavaş olması benim için çok da dert değil ama mesela sen fazla tez canlı olduğundan belki seni sıkabilir. yavaşlığından dolayı bizim evden çıkarken saat 8i geçiyordu. açıkçası uyduruk uyduruk yapıp saat 4te çıkıp gidenlerdense yavaş yapıp 8de çıkanı tercih ederim. bir daha 2 hafta sonra çağıracağım. malum doğum 6 ağustosta, zaten 3 hafta falan kaldı. dediğin gibi ev daha temiz olur o zaman bir daha test etmiş olurum.
şerbetini yapman iyi olmuş. dediğin gibi hastanede zaten veriyorlarsa artık evde ikram edersin. senin doğumu sonay gibi ben de heyecanla bekliyorum valla. hatta bazen sabahtan buraya girmezsen acaba doğurdu mu diye içime kuşku düşüyor:))

sonaycım, her halde küçük bir tüp kandan bir şey olmaz diye düşünüp ben bugün yine kanı verdim:))) ama sen vermek istemiyorsan bir kağıt imzalayıp vermeyebiliyorsun.
çamaşırda deterjan gözüne normal deterjanı koyuyorsun. yumuşatıcı gözüne de sirke koyuyorsun. ben göz kararı aşağı yukarı yumuşatıcının kapağı kadar koyuyorum. ama bebek çamaşırlarını farklı yıkadım. onları önce leğende hacı şakirin bebek için matik sabun tozuyla ıslattım. sabun tozu iyice eridi (direkt makinaya attımmı artık kalıyor) sonra deterjanlı bir şekilde sıkmadan makinaya attım. deterjan gözüne bir şey koymadım. sadece yumuşatıcı gözüne sirke koydum. zaten temiz olan şeyleri yıkadığım için sorun olmadı. ama ileride kirlileri yıkarken, sabun tozu artık bıraktığından sıvı bir bebek deterjanı almak gerekecek sanırım.

Tedavi sürecinde memnun muydun?

Extra test yazip para almaya çalışıyorlar mıydi? Spermiyogram veya başka testler

Yani 2150 dışında ödeme yaptın mı?

immortalbeloved, ercelf ,yazgim83, sonay çok çok ço...ok teşekkür ederim cevaplariniz için

ayrıntılarıyla uzun uzun yazmışsınız Allah'ım sağlıklı sıhhatli çocuklarınızı kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

siz de anadolu yakasından ist tüpü gitmişsiniz sanırım.
Daha önce internet sayfalarından bakmaya çalışmıştım o merkeze ilginç gelmişti bana.Ne drları var,ne iletişim bilgileri garip değil mi?

Yarın için gidip görüşeyim madem siz bu kadar memnunsunuz.Tlf nosunu verir msniz?
ilk görüşme ücretsiz mi?

elifcan şerbete karanfil, çubuk tarçın ve elma kabuğu koydum. merak etme yani eksik bişey olmalı aroması bol bol oldu:) ama dün hastaneden rapor almaya gittik oras lohusa şerbeti dağıtıyormuş :))) ama ebn genede süslediğim tepsiyi, bardakalrı ve 1 litresini götürcem ev çok yakın haftaya giderken yanımda götürürüm dolaba koyarız. hani onalr hangi esnada dağıtır bilemiyorum ama olaki erken dağıtırlarsa ve gelenler olursa sonradan benimkileri dağıtırız. evdekalan 2,5 litrede hayli hayli yeter. ha yetmezse de 2 kalıp daha şekerim var ama gerk yok yani çocuk yaşına girene kadar şerbet dağıtcak değilim ya ) bardakalrda minik ya bu sebebpten yaptığım 3,5 litre şerbe ohoo dünyaya yeter:) görümcekte kurbi işini sordu sen kurabiye yapıcam dedin ya ben kurbi almasam mı başka bişey gördüm mağnnet gibi değişik hoştu ondan alayım dedi. hani kurbi zaten olucaksa. bende hiç boşa masrafa girme herşey var varsın bişeylerde eksik olsun dedim. yazık ya kendine göre dünya gideri var ıvır zıvır şeyelre niye para versin. sıkı sıkı tembihledim alma diye ama sanırım gene alır.

ya elifcan inanırmısın haziran sonunada verilen eğitimde spinalina anlatmıştı anestezi uzmanı ama ben unuttum. elinde inceee bir hortum vardı bele sokuluyormş falan o muydu yoksa o epidural hortumumuydu hatırlamıorum. ama ben sezeryan olursam tam anestezi isterim. onların neşteri ver kesiyorum şimdi dikiyorum gibi konuşmalarını duymak istemem( valla psikolojim kendine gelemez. ha bebeğin ilk ağlamasını duyamıycam ama bir şekilde kaydetsinler falan diycem belki yaparlar. ama normal olursada zaten sorun yok. gerçi normal doğumun psikolojisi daha zor ama ne biim işte 2. çocuğu düşnce toparlanma süresi koaly olur diye şimdilik ısrar ediyorum.
tetanoz aşısı doğumdan önce 2 doz diğer dozunuda 1-1,5 ay sonra yapacaklar. üst koldan omuzuna doğru olan bölgeye yapılıyor. benim ilk dozda ağrı olmuştu. sabah vurudurup aşam 10 gbi üst kolum ağrı. ağrı şeklide kolum ağırlaştı. aman aman bir ağrı değil 2. dozda bişey olmadı. birde doğumdan sonra eylül ayında olcak. ben gerek yok olmam dedimde ebem eylüldekinide ol da diğer dozları olmazsın en azından koruyuculuğu olsun dedi. bende çarşamba ilaç yazdırmaya gittim doktor odaısndayken ebe geldi. allhtan iyi bir kız al hatır soruyor doğumu sordu hastanede beğin ilk topuk kanını alcaklar 1 hafta sonra bize de getir dedi. doktorda laptopun ekranını indirip bana bakıyor hiç kilo almamışsın diyor. aile hekimiini değiştirme seçenğin varsa otomatikman ebede değişir. bizim buralardaki sistem belli sokaklara bir doktor bakıyor ve onun ebeside bellidir. yani gidipte en bu doktoru yada ebyi değiştirmek istiyorum deme şansımın olduğunu sanmıyorum. çükü benim sokağımın doktor o kişi.

eğer çalışmıyorsan evin anadolu yakasında çok uç noktalarda değilse ben istanbul tüpe emre beye gitmeni tavsiye ederim. kendim fertile gittim ama ücret olarak ist. tüp çok çok dahauygun. zaten ulaşımını immonun dediğine ço kkolay. hani benim tutmasaydı belki bir sonraki deneme için oraya bile giderdim.

doğum falan yaparsam ve biraz toparlanırsam mesaj atarım zaten sizlere olmadı eşime attırırım :) şerbet olayıda hastanede varmış ama ben genede kendi takım taklavatımı götürücem. temizlikçide olsun valla mesela benim pimapenlerde dış cepheden doladı minik minik boyalar kaldı diğer kadınlar geldiğinde maşşal hiç yapmamışlar ama onlarda temizliğe giden kadınlar değillerdei ama içlerinde yok pasaklılar demekki. sen şu kadının nosunu bana mail atsana adını falanda yaz. birde nerede oturuyor. gelip pimapemlerimi eski temizliğine kavuştıursun varsın gece 10 da gitsin:) zaten daha sonra kendimde yaparım temiz camı :)) yada daha sonraki gelişleri çok uzzamaz. şimdiki temizlikçiler cidden bir garipler geçen görümcek temzilikçi arıyor kaç tanesiyle görüştüm gelmiyolar. en son gelende halı sildirmiş diye ana demediği laf kalmadı diyor. gelende pazarlık yapıyormuş. en son yalvar yakar biriyle anlaştı. onunda bu h.afta doğum güü var oğlunun camları içler acısıydı kendide giremniyor ve temizliği cidden çok zor zayıf birinini balkon ara dmeirlerine girmesi lazım birde boydan boya cam fransız cammı ne deniliyor garip ve zor. eşime dedim allah kolaylık versin :))) ayy sebn olsan camalrın öyle kafayı yersin heralde diyor :))) bende birazdan çamaşır yıkıycam ve ilk sirke deneyimimi sizlerle paylaşırım:)

kızlar hani ben devleten işssizlik maaşı alıyorum ya 10 ay alıcam yani şubat 2014 e kadar alacaktım ve neredeyse en üst sınırdan alıyorum diyebilirim 811 lira. neyse işte devlet maaş veriyor ya illa beni işe sokacak ve o maaşı kesece. 3 kez farklı firmalardan aradılar iş için ( düşünün yani 2,5 ayda 3 firma normalde işssizim die başvursam işkur ilgilenmiyor bile bu kadar ilginin sebebi maaşımı kesmek) neyse dün sabahta işkurun kendisinden mesaj geldi iş görüşmesine seçildiniz görüşmeye ne yakın işkurua gelin diye. maaş içi başvuruya gittiğimde memur sıkı sıkı tembihlemşti işkurdan msj gelirse görüşmeye gelmek zorundasın yoksa maaşın kesilir diye. eşime arattyırdım durumu anlattırdım. neyse gelip mazaret dileçesi versin öyle olursa kesilmez demiş. bizde garanti olsun diye doktor arayıp rapor hazırlattık dün akşamda hastaneden alamya gittik. ama özel hast diye ekstra garanti olsun diye bu sabahta sağlık ocağına kaşeletcem hani devlet kurumu ya. ordan işkura gdi dilekçemi vericem. ama bunlar kararlı doğumdan sonraki 6 haftalık sürem dolduktan sonra maaşı kesecek adiler(( ne güzel isteğe bağlı sgk mı yatıyordum emeklilik günlerim boşa gitmiyordu. valal devletle başa çıkmak zor kaşıkla verip kepçeyle alıyolar. kesin üstüne beni borçlu çıkartırlar. ve şubat 2014 dedim ama onlar eylülden sonra maaş vermezler gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…